Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Szerintem erre a WDS nem az igazi. Nem csak azért, mert valóban csak az azonos chipset-tel rendelkező routereket szereti, hanem azért is, mert ha jól látom, a Tomato-féle WDS (más 3rd-party firmware-ekhez hasonlóan) kölcsönös konfigurálást igényel, vagyis mindkét, WDS-linkben résztvevő routernél meg kell adni a másik router MAC-címét. Konkrét - WDS nélküli, úgymond 'szimpla' - repeater-mód nem támogatott, de valószínűleg megoldható úgy, hogy a wifi alapmódot kliensre állítod (ezzel csatlakozol az első, netmegosztó routerre), majd létrehozol egy virtuális wifi interfészt (virtuális AP-t, VAP-ot), amellyel lényegében jelismétlővé válik a második router. A virtuális AP-re csatlakozhatnak a kliensek. Ha azonos VLAN-ban van a kliens és a virtuális wifi-interfész / VAP, akkor repeater-híd jön létre, vagyis minden résztvevő ugyanabban a címtartományban maradhat, nem kell dupla NAT-olás az internettől 'távoli' (repeaterre csatlakozó) kliensek felé. A DD-WRT firmware-nek van kifejezett repeater-híd módja, az pont ugyanezt csinálja, csak látszólag egyszerűbb konfigurálni. A Tomato VAP ('multi SSID') konfigurálásról WRT54GL esetén itt találsz több infót: [link].
Mod #23716 @Gubek-Einste: csak régebbi Tomato fw-ekben nincs kifejezett repeater-mód? Mert én a felületszimulátorban és egyéb leírásokban nem láttam olyat, pedig valóban egyszerűbbé teszi az életet .[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!