Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GERIlla83
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy egy routerböl switchbe érkezö netet hogyan lehet wifisre varázsolni? Esetleg még egy routert be lehet iktatni? van esetleg vmi olcsó pocket megoldás?
Olyan hülye vagy, hogy ha te lennél Zorro "Y"-t rajzolnál a falra!
-
harni71
csendes tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy akkor mi a teendő ha a router 4 portja kevés mert több eszközt kéne csatlakoztatni , mit kell hozzá venni és hogyan kell összekapcsolni?
-
félisten
válasz tomi319 #20991 üzenetére
Heló!
Köszi a választ!
Azért akarok linuxos gépet, mert amúgy is kell egy folyamatosan bekapcsolt gép jópár funkcióra:
- letöltés
- néhány kamera kiszolgálása
- ftp/web szerver saját fejlesztésű szinkronizáló apphoz (dropbox szerűség)
- otthoni media szerver
Ezeken kívül azt szeretném, ha a többi gépbe és telefonba érkező net meg lenne rendesen szűrve reklámoktól, illetve nem kívánatos domain-eket és IP-ket monitorozni vagy tiltani szeretnék, stb.Bici
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
tomi319
tag
Hello wifi-s switchet sztem nem nagyon találhatsz, mert nem is létezik. 2 megoldás van vagy használsz egy routert abba van egy 4 portos switch és ap (és ez csak ezt a két szerepet látná el) vagy ezt kettéveszed és veszel külön switchet és egy access pointot.
Ha nem túl indiszkrét kérdés, hogy hogy linuxos gépet szeretnél routernek?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Van egy T mobilos USB-s internetem, és ezt szeretném megosztani egy TP-Link WR741ND wifivel. Nincs rajta USB bemenet, de gondolom Windowson belül meg lehet valahogy oldani. Windows 8-at használok.
-
Topikgazda
válasz Tiger. #20987 üzenetére
1; A Cisco EPC3212 egy sima kábel modem, nincsen benne wifi de ennek ellenére van admin felültete amin meg lehet nézni a jelszinteket, ez a 192.168.100.1.
2; A Cisco EPC3925 egy HGW (modem-router), van benne wifi és az admin felülete szintén a 192.168.100.1 címen érhető el de lehet használni a 192.168.1.1-et is ami a alhálózati címtartományába esik, nálam mind a kettőre bejön az admin felület.
Cisco EPC3925 témaEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
Sziasztok!
Otthoni hálózatot szeretnéépíteni. Jelenleg nincs még meg semmi.
Egy linuxos gépbe menne bele egyből a Digi Lan, ott lenne mindenféle szűrés, blokkolás, stb, és egy másik hálókártyán lenne megoszva a net.
A megosztás több gép között lenne kábelen és wifi-n.Erre gondolom, valami wifi switch lenne jó, de nem találtam ilyen eszközt sehol. Csak routert találtam.
Létezik sima switch, ami tud wifi-t is? Valami olyan gigabites típus kellene, ami nagyon megbízható.Kösszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Tiger.
nagyúr
válasz Gubek-Einste #20980 üzenetére
Már bocs de ha ilyen okosnak tartod magad miért nem linkelted be az oldal címét?
Ja, hogy nincs is ilyen, az én tipusomról nincs fórum.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
mezis
félisten
Én sem próbáltam. Annyira nem vagyok balek. Hasonlítsd össze pl. egy nem ismeretlen gyár hasonló paraméterű körsugárzójával.
Nem véletlenül másfél méter hosszú. Az általad linkelt antennának mennyi lehet a hossza ? (Kimérheted a csatlakozó átmérőjéből, bár semmi értelme.)
mezis
-
And
veterán
Ez egy érdekes dolog: a hardveraprón az adott hirdetés topikjában többen is 'csodálatos' javulásról számolnak be a szinte ugyanilyen (méretű és specifikált nyereségű) antennával kapcsolatban. Ugyanakkor az antennás topikban többen is használhatatlan vacakoknak titulálták ezeket, amelyek hatásossága esetenként még a routerek saját antennáit is alulmúlja. Nos, akár mindkét eshetőség igaz lehet . Ezt a körsugárzó típust nem próbáltam, de sajnos és is fizettem már olyan irányított antennáért - ráadásul üzletben, nem is apróhirdetés / eBay / Vatera kapcsán -, amelyért egy fillért sem szabadott volna kiadni..
-
mszl
aktív tag
Ja pont az volt a kérdés!
"Próbálta esetleg valaki "
Ezért kérdeztem, hogyha belebotlott valaki itt a a hardveraprón vagy máshol akkor milyen tapasztalata lett vele.
Ha elhinném a paramétereket akkor nem kérdeztem volna, hanem rohannék a sarki fűszereshez venni jó sokat jó árban !!!!!!!!!! Amúgy próbáltad??[ Szerkesztve ]
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
mszl
aktív tag
válasz Vasinger! #20952 üzenetére
Vasinger!
Próbáld ki az Ubiquiti Unifi LR-t.
Én is ezen agyalok! Nem kimondottan consumer kategória, de nem is olyan vészes az ára.Innen: [link]
vagy a PRO-ról ne is beszáljünk, de az már igen húzós!!
Mindenki!!
Próbálta esetleg valaki ezt a fajta wifi antennát? Tapasztalatok??
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
Topikgazda
válasz Tiger. #20979 üzenetére
Mint minden router-t ezt is be kell állítani, menj a 192.168.100.1-re majd lépj be az admin felületre és állítsd be a dolgokat kedved szerint.
Az eszköznek van saját témája is, nézz át oda is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Tiger.
nagyúr
válasz Gubek-Einste #20978 üzenetére
Én úgy olvastam hogy wifiként is tud működni
Van egy laptopom és szeretnék rá csatlakozni wifin keresztül.Ahóz valamit be kell állítani a netnél.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Topikgazda
-
Tiger.
nagyúr
Üvözlet tud valaki segíteni most tudtam meg hogy a Cisco 3212 modem amit kaptam a t homtól az tudja a wifit ebben kérem a segítséget hogy tudom össze hozni hogy a a fő gépen is jó legyen a net op rendszer win8 64 bit net 25/5
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
jNk
senior tag
válasz McSzaby #20974 üzenetére
Valóban lazán érinti a topicot, de teljes mértékben kivitelezhető és lokális (100 vagy 1000mbit/s sebességű) hálózaton minimális (vagy zéró) sebesség probléma várható. Az akadozás persze függ attól is hogy milyen gép van a linux alatt és mit szeretnél a win szerverrel csinálni.
1. A linuxodon bekapcsolod a remote desktop/távoli asztal szolgáltatást
2. A linuxodra felrakod a virtualboxot
3. Virtualboxban telepíted win servert (akár távolról/az asztali gépedről is)
4. Opcionálisan a win serveren is bekapcsolod a távoli asztal szolgáltatást és teljes a kánaán -
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Igazából lehet nem ez a megfelelő topik, de lehet több topikba is beleférne ez a kérdés. Szóval van itthon egy linuxos szerverem grafikus felülettel, mert amolyan htpc szerepet is ellát. Az az ötletem, hogy azon a linuxon létrehozok virtuálisban egy Win Servert gyakorlásként. Semmi szerepe nem lenne a hálózat komolyabb működésében csupán szeretnék gyakorolni. Az ötletem pedig a következő: Linuxos gépen virtuálisban létrehozom a win servert és azt a szervert a saját asztali gépemen egy távoli asztallal, vagy valami hozzá hasonló programmal konfigurálnám. Azért teszek így, mert azon a gépen egyszerűbb lenne megoldani logikai kialakítás szempontjából és azért is mert azon van minden cuccom, ami kell hozzá. Szegény asztalimon szeretnék spórolni a hellyel. Ez így ebben a formában mennyire kivitelezhető úgy, hogy lehessen is vele dolgozni, ne akadjon szanaszét?
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
törölt tag
Sziasztok,
Win7 64 bit - a hálózat ikon a tálcán egy sárga háromszöget jelenít meg felkiáltójellel.
A netem működik, nem tapasztaltam semmi problémát, mégis ott a jel.
Ez miért lehet? -
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Esetleg, valaki jártas abba a dologban, hogy egy eleve befogott, wifi jelet, egy tető wifi antennával befogott wifi jelet, amely ügye le van vezetve egy számítógéphez, hogyan tudom tovább meg osztani. Vagyis, ebbe a hálózatba, kellene nekem egy routert beépíteni, hogy pl. a szobába legyen wifi jel, amit egy telefon lát.
hálózat, kb így néz ki : antenna - ebből jön egy kábel, ez valami tp linkes kis adapterbe be van dugva - majd ez, van hozzácsatlakoztatva a szgéphez.
Ötlet?
Hálásan köszönöm -
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Adva van kettő darab gép. Mindkettőben van Gigabites LAN és Wifi adapter is.
A két Wifi adapterrel mindkét gép csatlakozik az internetre Routeren keresztül. Ezzel nincs is gond. A helyi hálózattal van gond a két gép között.Mindent beállítottam működik is a fájlmegosztás meg minden. Látják a gépek egymást. DE ha az egyik gépet kikapcsolom, akkor miután visszakapcsoltam, akkor a helyi hálón a fájlmásolás CSAK 1 MB a gigabites sebesség helyett. Így nehéz másolni több gigát egyik gépről a másikra...
A két gép közzül az egyik seeder gép csak, ami megy éjjel-nappal, a másik meg a főgép, amit ki szoktam kapcsolni. Miért lassul le a hálózat ennyire? Amíg nem kapcsolom ki, addig megy is rendesen 10-20-30 MB/s-el a másolás, utána már nem.
--- N/A ---
-
Tosee
őstag
válasz smallmer #20963 üzenetére
Üdv!
Ha nem megoldható a kábeles kapcsolat a két router közt, akkor ez tárgytalan!
Nos 1043 nem kell bántani annak jók lesznek a beállításai! (DHCP server gondolom be van kapcsolva)!
Csatlakozz kábel segítségével 841 hez!
Lépj be az admin felületére és állítsd be az alábbiakat...
Network > Interfaces > LAN > Edit
Protocol: Static Address
IP v4 Address: ha 1043 IP címe 192.168.1.1 akkor 841 legyen 192.168.1.2! Ha esetleg újabb firmware és már változtatták gyárilag 192.168.0.1 re akkor 841 legyen 192.168.0.2!
IPv4 gateway: 255.255.255.0DHCP server kikapcsolása, majd 1043 elvégzi ezt a feladatot (a fentebb leírt menüpont alján):
Ignore interface: mellé pipa
Save and ApplyEzek után kösd össze a két routert kábelen, LAN-LAN portokon!
Ha mindent jól lett beállítva már működnie kell![ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Claude Leon
senior tag
válasz \ReNaIssance #20961 üzenetére
Pedig rendszergazda lehet, hogy kellene.
Céges megoldások többnyire domainbe rendszerezettek, a munkaállomásokat pedig oda be kell jegyezni, ehhez megfelelő szindű domain jogosultság szükséges.Ha mégsem domain, hanem munkacsoport, akkor pedig állítsd be a céges munkacsoportot.
(#20963) premierpark:
Elvileg az openwrt beállítható repeaternek, de errefelé írta valaki mostanában, hogy tp-linkkel nem tud repeatelni, ezt otthon be is ellenőriztem (ugyan gargoylban), mert hihetetlennek tűnt, és nekem sem akart összejönni, feltételezem, az aktuális atheros driver valami hibája lehet a háttérben.
Ha nem bánt az alhálózatok szétbontása, megpróbálhatod esetleg a WISP megoldást, amennyiben a rendszer tud +AP-t hozzá, ezt nem próbálgattam.
Vagy WDS, ennek beállításához ajánlom a DD-WRT wikijének tanulmányozását.(egy kicsi, és gyenge edimax viszont gond nélkül repeatelt tp-linkre)
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz \ReNaIssance #20961 üzenetére
- WiFi vagy drót ?
- Az SP3 és az utána kiadott 293 frissítés megvolt ?
- A munkacsoport NEVÉT jól írtad be ?
- NETBIOS over IP engedélyezve ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
kis segítséget szeretnék kérni tőletek otthoni hálózat kialakítással kapcsolatban.
Van egy tp-link tl-wn1043nd és egy tp-link tl-wn841nd routerem. Az 1043nd az amelyik a "fő" router tehát ez van közvetlenül a modemmel összekötve. A másikat pedig szeretnék repeaterként használni.
Az 1043 nd-n az eredeti firmware van. A 841nd-n openwrt. Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani? Nagyon fontos lenne és sürgős, mert holnapra végeznem kellene nagyon szépen köszönöm előre isÜdv, Erik
-
\ReNaIssance
csendes tag
Üdv!
Segedelmet szeretnék kérni
A problémám a következő: céges gépem újra telepítettem nem gondolova a késöbbi gondokra, nem látom a céges hálózatot ez a kisebb baj de a hálózati nyomtatót sem ez a nagyobb baj naponta töbször kéne használnom, xp home rendszer lett frissítve.
azthiszem 1 hub on vagyunk összekötve a többi gépről látom ezt a gépet de fordítva pedig nemmit/miket kellene beállítanom? driver problem nincs, rendszergazda nincs
-
bszabi84
csendes tag
Hali!
Van egy ZTE (t-home) routherem, amib elvileg van printszerver. Sajnos nem tudom beállítani.
A routher settings-ben látom a nyomtatómat (), de nem tudok nyomtatni. Mit kellene csinálnom?
Üdv, Szabi -
Tosee
őstag
válasz #02644736 #20954 üzenetére
Üdv!
Program szerint nem hiszem, hogy blokkolni tudod, esetleg win-es vagy más gyártótól származó tűzfal segítségével! Routerben a Teamspeak által használt portok letiltásával érdemes próbálkozni! Nem tudom pontosan a Teamspeak milyen portokat használ, de itt ezeket írják!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy E4200-as routerem, nem gyári firmware-val. Arra már rájöttem, hogy a wifi sebességét hogyan lehet korlátozni. Abban tudna valaki segíteni, hogy bizonyos programokat hogyan lehet korlátozni? (gondolok itt Teamspeak nevű programra, le akarom tiltani, hogy egyáltalán ne lehessen használni)
Előre is köszönöm a segítséget! -
mezis
félisten
-
Vasinger!
nagyúr
Ezek sajnos túl triviális megoldások lennének, ezért sem írtam le, mert nem lehetségesek. Az internet a ház sarkába jön be és onnan kéne megosztani mindenhová.
Esetleg ha az lehetséges, hogy a Router Wifi-jét osztaná tovább wifivel egy AP kicsivel távolabb, mint egy valami jeltovábbító/repeater.
Az antennás megoldás miért nem lenne jó? Veszek a routerre/ap-re egy bika antennát az nem erősítené fel a gyengébb jelet veszteség nélkül?
-
And
veterán
válasz Vasinger! #20948 üzenetére
"- Venni egy új routert amin cserélhető antennák vannak és arra rádobni nagyobb antennákat 2-3 x ~8 dBi"
Ettől azért ne várj sokat: javíthat valamennyit, de nagyságrendi változás valószínűleg nem lesz, főleg azokon a helyeken, ahol a térerő jelenleg is értékelhetetlenül rossz.
"- Venni egy AccesPonint-ot, a routerben kikapcsolni az AP funkciót, vagyis a Wifi szórást és az egyik LAN portjára rákötve az AP-t ami csak szórja a Wifi-vel az internetet, remélve, hogy alapból elég lesz, vagy arra is rátenni egy erősebb antennát."
Ha ugyanarra a helyre (vagy közelébe) telepítenéd, ahol a jelenlegi routered van, akkor szintén lehet, hogy nem jár majd ugrásszerű jelszint-emelkedéssel a mutatvány. Az is lehetne opció, hogy 1.) a jelenlegi routert nem a ház sarkába teszed, hanem a közepére, ahonnan értelemszerűen a lehetséges legnagyobb beltéri távolság / csillapítás jóval lecsökken, illetve 2.) ha már újabb AP, akkor azt a ház távoli részébe telepíted, egy másik - az első routerétől távoli - rádiócsatornára, és a jelenlegi router wifijét sem kapcsolod ki, tehát két független elérési pontod lenne. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy mezei Lynksis E900-as router. Ez viszonylag tökéletesen működik, néha restartolni kell, de ez még belefér. Viszont az a helyzet alakult ki, hogy az egész házban kéne vezeték nélküli hozzáférést kialakítani, amire sajna ez az E900 kevés. A ház 100 négyzetméteres alapterületű, nagyjából négyzet alakú az alaprajza, a router pedig az egyik sarokban van.
Nyilvánvaló, hogy a 2 beépített antennája nem elég erre a feladatra.
Namost, mivel erre nem lehet nagyobb antennát rászerelni, így 2 megoldást látokl:
- Venni egy új routert amin cserélhető antennák vannak és arra rádobni nagyobb antennákat 2-3 x ~8 dBi
Ebben az esetben akkor ugye el kéne adni az E900-at, amin azért szépen buknék, mert most vettem nem rég, tehát ezt is figyelembe kéne venni. (Persze amikor vettem, akkor nem voltak egyáltalán ilyen tervek kilátásban sem)
- Venni egy AccesPonint-ot, a routerben kikapcsolni az AP funkciót, vagyis a Wifi szórást és az egyik LAN portjára rákötve az AP-t ami csak szórja a Wifi-vel az internetet, remélve, hogy alapból elég lesz, vagy arra is rátenni egy erősebb antennát.Az internetsebesség amivel meg kéne küzdenie, az 15/1, jelenleg, de nincs kizárva, hogy a közeljövőben 50/50-es net is lehet, amit jó lenne ha bírna a hálózati eszköz fagyás nélkül.
Tippeket/ötleteket kérnék, hogy melyik lenne a jobb megoldást.
-
Puma K
nagyúr
válasz Gubek-Einste #20940 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Gabesz87
veterán
Segítsetek please! Már megint meggyűlt a bajom a gépek közötti megosztással, pontosabban a laptopot nem tudom csatlakoztatni az asztali gép által létrehozott otthoni csoporthoz. Ugyanaz a munkatartomány, beírom a megosztási jelszót, hálózatfelderítés be van kapcsolva, fáj-és nyomtatómegosztás be van kapcsolva, jelszavas védelem ki, a win. kezeli az otthoni csoportok kapcsolatait. Szóval jelszó beír, sokáig gondolkodik, aztán kiírja, hogy a win. nem tud otthoni csoportot beállítani a gépen, vagy mi a fene.
Régebben is ugyanez volt a problémám, sokáig nem tudtam csatlakoztatni, aztán le is tojtam, míg egyszer csak egy random próbálkozás alkalmával vmi csoda folytán sikerült. Akkor ESET Smart Security volt a gépen, ha esetleg ez érdekes. Azóta újratelepítés volt, most Avast freet és COMODO-t használok.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Epimenides #20944 üzenetére
Nyomj egy "hosszú" resetet a routernek (visszatérés a gyári alapbeállításokhoz).
Csak a PPoE-t állítsd be. (Nem kell klónozni MAC addresst.) Ha ezek után nincs internetkapcsolat, vagyis nem kap a routered WAN IP címet, átjárót, DNS-t, akkor vagy nem jó a routered, vagy a Log.Name/Password nem stimmel.
mezis
-
Epimenides
csendes tag
Szia, úgy érted a modemből kijövő RJ45-s csatit a router , ez esetben kék wan feliratú.... igen.
"Amit most mondok hazugság." Ha Epimenidész hazudott, akkor állítása hamis, és nem hazudott. Ha Epimenidész nem hazudott, akkor állítása igaz, és hazudott. A matematika örök, az emberek meghalnak
-
Armahun
addikt
Hello, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van itthon 2 gépem mindkettőn win 7-tel ( egyik 32, másik 64 bites) amik egy tp wr 941-es rutival vannak összekötve
Az A gépen lévő fájlokat megosztottam a B-vel otthoni csoporton keresztül.
A múlt héten újratelepítettem a B gépet.
Szerettem volta az A-n megnézni az otthoni csoport jelszavát, hogy beállítsam a B-n, de nem írta ki és megváltoztatni sem engedi hibát ír ki.
Ennek ellenére a frissen telepített B gép eléri a megosztott fájlokat pedig elméletileg nem is tagja az otthoni csoportnak.
Valahogy rendet lehet tenni, nem szeretném a másikat is telepíteni.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
mezis
félisten
-
Epimenides
csendes tag
Sziasztok!
Eszközök: D-link DSL-321B modem, TL-R402M cable router ,
Tenet Adsl,Megosztani szeretném a netet. De nem sikerült.
Az alábbiakat csináltam eddig:1.: Quick setup beállítások, ppoe, fnév, jelszó beállítás, modem-router-gép összekötés, net semmi
2.: 1. lépés+mac cím klónozás= net semmi,
3.: 2. lépés+ a router ipcímének átállítása,hogy ne legyen ütközés (a gyári használati útmutató tanácsolta)= net, semmiA modemet sem tudom elérni, az alpértelmezett 192.168.1.1 címén, ha a modem és router össze van kötve akkor és csak akkor.
Az ip kérés dinamikusra van állítva,ahogy eddig is win alatt-
A kontroll lámpák nem mutatnak hibát, minden a leírás szerint villog, világít-
A router felületén a status alatt mutatja, hogy nem kapcsolódik
Firmware a legújabb van a routeren-Tanácsot szeretnék!
[ Szerkesztve ]
"Amit most mondok hazugság." Ha Epimenidész hazudott, akkor állítása hamis, és nem hazudott. Ha Epimenidész nem hazudott, akkor állítása igaz, és hazudott. A matematika örök, az emberek meghalnak
-
Topikgazda
válasz Puma K #20939 üzenetére
Kell egy router amelybe a net megy a házban, kell egy kültéri antenna amely csatlakozik egy kültéri használatra is megfelelő AP eszközre amely egy árbocon van és kábellel van összekötve az épületben lévő router-rel.
Az egyik gond a fenti eszköz energia ellátása, valószínűleg elég lesz a PoE is de ez nem biztos, eszköze válogatja.
A második probléma lehet, hogy a környék mennyire terhelt wifi ügyileg, inSSIDer mérés kell mindenek előtt. Ha sok és/ vagy erős a hálózat a körzetben akkor kicsi az esély, hogy teljesen működni fog az elképzelésed mivel zavarni fogják egymást a hálózatok és nem lesz jó vétel, főleg telefonnal nem.Nagyobb körzethez egyértelműen szeparálni kell majd az irányokat amelynek már jelentős költség vonzata lesz.
Ár tekintetében elég nagy a szórás, elvi alapon többet nem nagyon lehet látatlanban mondani de a rendszer kezdő költsége, elérni kívánt sebességtől függően, netre csatlakozó router nélkül 10-15k, ez az ár tartalmazza a szükséges eszközöket, kábeleket, csatlakozókat, szerelési anyagokat.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Egy kertes házat akarnék lefedni mondjuk 80m-es körben vezeték nélküli nettel, azért hogy ne kelljen mobilnetezni ha a környékünkön mozgok telefonnal vagy laptoppal.
Milyen routerre, kábelekre és antennára lenne szükségem?
Ha esetleg nagyobb körben akarnám lefedni akkor milyen tovább eszközök kellenének?Mivel elviekben beszélünk az egészről így az ár nem számít, de azért itthon is elérhető és ne több százezres eszközökről beszéljünk.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
mezis
félisten
-
Razermazer
őstag
Erre esetleg valaki?[link]
Mert lövésem sincsen, minden úgy állítottam be az sus n56u-ba mint a linksysnél.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
mezis
félisten
válasz ghostrider20 #20934 üzenetére
Exterderban Gateway=192.168.5.1
Range Extender IP címe: 192.168.5.x
Az lehetne akár már 2 is, de valószínű, hogy a router DHCP tartománya 2-től indul. Ezt az induló értéket vagy átállítod nagyobbra, vagy a DHCP tartomány bizonyára nem terjed a maximumig (254) és valahol erről a környékről választod meg az x értékét.mezis
-
mezis
félisten
válasz ghostrider20 #20932 üzenetére
Nem. Mennyi az MSI router LAN IP címe ? (Ez lesz a gateway a Range extenderben.)
Milyen IP címeket osztogat az MSI router ? (Ehhez kell "hangolni" a Range Extender LAN IP címét: ne legyen benne az osztogatottban de azonos tartományban legyen.)
mezis
-
mezis
félisten
válasz ghostrider20 #20930 üzenetére
Range Extender üzemmódban több WiFi-s kliens kapcsolódhat hozzá és rajta keresztül az internethez.
Valami más probléma lehet. Pl.: IP address, (és ez az IP már ne legyen benne a router által osztogatott intervallumban !), gateway.
mezis
-
mezis
félisten
válasz ghostrider20 #20928 üzenetére
Az lenne a gondod, hogy csupán egyetlen RJ45-ös csatlakiozó van rajta ?
mezis
-
mezis
félisten
válasz ghostrider20 #20926 üzenetére
Pontos Típus ?
(Az AP üzemmód nem foglalkozik a többi AP-vel.)
mezis
-
ghostrider20
tag
Hello problémám akadt valaki tudna segíteni megköszöném!
Tehát ott kezdeném ,hogy Szomszédban van net szembe szomszéd.legyen A.PONT
én vagyok B pont.
Ma vettem egy Tp Link range extendert ami működik Access point mod.ban is.
A szomszédban egy Msi router van wifis.
Na és én úgy szeretném használni ,hogy A pontból venném az internetet ezzel a tp link dologgal
Bpontba és ott osztanám a jelet de csak is wifin..
De a Tplink menü,.ben nem lehet bekonfigurálni úgy ,hogy az AP módban talózni tudjam ,hogy milyen wifik vannak a közelben ,range extender módban rácsatlakozik tudok netezni de csak egy számítógéppel.Ha valamit nem érthető módon írtam le akkor ne haragudjatok de hátha van valaki aki megérti
rövidítve
Apont küld jelet Bpontba Bpont vesz jelet de nem oszt csak egy gépre ....
Vagy ha valki tud valami más tp linkes dolgot ami ezt tudja megköszöném
Jah igen jel tökéletes...Tehát azzal nincs gond -
Topikgazda
-
bacus
őstag
válasz Mauzes #20922 üzenetére
Nyugodtan válthatsz, a wifin ugyanakkora marad a sebességed, jelenleg ugyanis a wifi a korlát nem a netsebességed.
(ha maradna az 50 mbit és cserélnél routert, akkor a wifi sebesség is nőne, azaz ki tudnád használni azt amiért fizetsz. Ez függne azért a környezeti wifitől is.)
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
Mauzes
addikt
válasz Gubek-Einste #20921 üzenetére
Melyik inSSIDer oldalról adjak képet?
Amúgy pont elég lenne nekem 20 Mbps a wifin, és a 25-ös csomag jóval olcsóbb, ezért gondolkodom a váltáson.
-
Mauzes
addikt
De várj, vagy te értesz félre, vagy én téged. Most 50 Mbps előfizum van, amit kábelen nagyjából el is érek, de wifin csak a harmada van meg. Az volt az eredeti kérdés, hogy ha 25 Mbps csomagra megyek vissza, akkor hogyan fog alakukni a wifi sebessége. Felére csökken, marad vagy nem lehet tudni.
Mert ha az a helyzet, hogy a router mindig kiadja magából a maximumot (ami jelen esetben 2 MB/s, tehát ez a router csúcsa wifin), akkor ezt kiadja magából a 25 Mbps csomag esetében is.
Ha viszont a router mindig a csomagom harmadát fogja csak leadni wifin, akkor új routert kellene vennem, ami a kisebb csomag esetén nagyobb hatékonysággal adja tovább az adatot wifin...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
#20914 szrobi66 Hogyan vannak beállítva az Ethernet kártyák (milyen sebességre, auto/full duplex/stb)?
Próbáltál már driver-t frissíteni? Milyen driver-t használsz, alap oprendszerit vagy feltetted a kártya sajátját?
Ha van akkor milyen router?#20915 Mauzes Meg is van a probléma forrása, a router G-s amivel max olyan 20-22 Mbps vihető át ideális körülmények közt. vegyél egy legalább Lite N-s típust de inkább 300-as N-st és máris meglehet a teljes sebesség wifi-n is.
Belinkelhetnéd az inSSIDer képet, hogy kaphass tanácsot az esetleges beállításhoz.
Ha lefelé módosítasz akkor kábelen meglesz a 25 de wifi-n jó esetben is 20-22-re számíthatsz.
A javaslatom, hogy vegyél egy új router-t és ne módosíts csomagot.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mezis
félisten
válasz Mauzes #20919 üzenetére
Nem. A szolgáltatód sebessége a helyi kábeles, 100 Mbit/s sebességű hálózaton valahol 25 Mbit/s környékén lesz. (Ez a maximum, amire szerződsz, a minimum amit biztosítani vállalnak, az kisebb.)
A WiFi-s kapcsolattal nem számíthatsz nagyobb sebességre sem a világháló sem a helyi hálózatod felé.
mezis
-
Milka 78
nagyúr
Szép napot!
Erre tudna valaki okosat mondani?
Minden ötlet jól jönne?A lényege,hogy minden okés,csak a feltöltésem bizonytalan és instabil.
Előre is köszönöm! -
sulu1701
aktív tag
Szisztok!
Nem nagyon értek a hálózatos dolgokhoz ezért is írok hátha kapok segítséget tőletek.
Gondolom nem lesz nektek nehéz válaszolni rá.
Szeretnék egy letöltő gépet rendszerbe állítani és annak a letöltött tartalmát szeretném elérni és a media állományát streamelni és esetenként ezeket átmásolni ( a lehető legnagyobb elérhető sebességgel) vezeték nélkül az androidos készülékeimre (telefon, tablet). TP link 1043nd Router amit használok
Azt kérdezném milyen lehetőségeim volnának?
Köszönöm előre is a segítséget
Üdv: sulu1701
-
mezis
félisten
válasz Mauzes #20915 üzenetére
"Most olyan UPC internet előfizetésem van, amivel kábelen el tudom érni a 6 MB/s sebességet, viszont a wifi-router már gyengébben adja tovább, az elérhető sebesség olyan 1,8-2 MB/s."
Ha itt byte-okban adtad meg a sebességet, akkor minden rendben. Egy 54 Mbit/sec-es ruoter a gyakorlatban max. a harmadát szokta produkálni (nettó, vagyis a felhasználó számára hasznosítható biteket számlálgatva).
mezis
-
Mauzes
addikt
válasz Gubek-Einste #20913 üzenetére
Router: TP LINK TL-WR542G
A kliens egy Dell E6430 laptop.
Az inSSIDer szerint a hálószobámban -48 dBm a jel, a router mellett olyan -32 dBm, de érdekes módon a speedtest.net szerint alig van különbség a két helyiségben végzett mérések között, és ezt igazolják a saját valós felhasználásbeli tapasztalataim.Szóval csak elméletileg érdekel, hogy wifi router esetén mire számíthatok, hiszen most valójában feleslegesen fizetek a drága csomagért, mert 50 Mbps helyett csak 16-ot érek el kb. Jobb lenne akkor 25 helyett elérni 16-ot.
-
szrobi66
aktív tag
Sziasztok!
Fiberpower 120at használok, és az lenne a problémám, hogy torrentezésnél (utorrent) a feltöltésem nagyon gyászos max 150kb/s, de csak akkor, ha a gigás hálókártyára vagyok csatlakozva, a letöltéssel nincs gond, eléri a 13Mb/s-t. Az integrált hálókártyán ami 100megás nincs gond a feltöltéssel, de ott nem tudom kihasználni a letöltési sebességet. Valakinek valami ötlet? Előre is köszi!! -
Topikgazda
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Hálózati problémába ütköztem, következő a felállás. Dsl kapcsolatot használok modem, router, nas. Csak a nas van a routerre lanon keresztül rákötve, a többi gép wirelessen, szám szerint 2 darab.
Gyakorlatilag minden működik, tehát mindkét gép eléri a routert, fix ip cím kiosztást adtam mindennek, beleértve a nast-is. Tehát a dhcp nincsen.
A nasnak is mikor még be tudtam állítani, fix ip címet adtam.
A probléma a következő a nast csak total commanderen keresztül érem el, tehát a tartalmát, tudok másolni törölni, böngészni mindent amit kell, és a transmission webuis grafikus felületén win 7 alatt.
Viszont a böngészőn keresztül nem érem el, a nas grafikus kezelőfelületét synology lévén a dsm-et.
Legyen az chrome vagy firefox tök mindegy.
Lehet hogy a sütiket kéne törölnöm?
Szóval ez a dolog azóta áll fenn, mióta lecseréltem a routeremet tegnap a régi linksyst, egy asus n56u-ra, addig ment az elérés.
Router, nas már újra volt indítva többször, a linksysnél is előfordult ez néhányszor, de egy újraindítás megoldotta anno. Itt egyenlőre semmi.
Várom a válaszokat, segítségetSic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Most olyan UPC internet előfizetésem van, amivel kábelen el tudom érni a 6 MB/s sebességet, viszont a wifi-router már gyengébben adja tovább, az elérhető sebesség olyan 1,8-2 MB/s.
Az lenne a kérdésem, hogy ha alacsonyabb sávszélességű csomagra váltok (50 helyett 25 Mbit/s), akkor a wifi-n elérhető sebesség hogyan fog alakulni? Arányosan csökken vagy csökken, de nem arányosan vagy pedig nem csökken jelentősen, mivel nem a hálózati sebesség a szűk keresztmetszet, hanem a wifi router, ami így is úgy is ki fogja adni magából az 1,8-2 MB/s sebességet.
Én nem vágom a hálózatok működését, gyakorlati tapasztalatom sincs, de azért nem szeretném, ha a wifi-s sebességem ez alá csökkenne (a névleges max. meg nem érdekes, hiszen azt így sem nagyon használjuk ki, tekintve, hogy nem kábelen netezünk).
Köszi!
-
mandju
senior tag
sajnos az angol nem az erősségem...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Pár napja vagyunk VIDANET internet előfizetők.
Van egy vidanet 60 Mbit-es internetünk egy kábelmodemmel. Erre csatlakozik egy linksys router ddwrt-vel. A WAN résznél Automatic Configuration (DHCP) lett kiválasztva. A router oszt a csatlakozó eszközöknek IP-t. Működik is a dolog. Minden gépen megy a net, 2 hálózati nyomtató is megy. Egy ideig.... és itt kezdődik a probléma. Elég sokat szakadozik a net.Valószínű a router dobja el a kapcsolatot, mert amikor a gépeken nincs jel, a modemből akkor is jön ki jel ( ha a modemre direkt dugok eszközt, akkor megy rajta a net).
A router viszont csak akkor hajlandó működni, ha újraindítom. Aztán akkor megint működik egy darabig...Mit gondoltok, mi lehet a probléma? Nincs valahol a dd-wrt-n belül újracsatlakozás funkció? ha pl bizonyos ideig nincs adatforgalom... vagy nem tudom...
remélem érthető amit leírtam és tudtok valami okosat mondani.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Tekmen
aktív tag
Üdv emberek van itthon egy Linksys BEFW11S4-es, és egy új TP-Link TL-WR941ND routerem. A kérdésem csak az, hogy hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a TP-link küldi tovább a jelet a Linksysnek, és ezáltal megnövelem a hálózat lefedettségét, mivel elég nagy a ház, és nem tudja teljesen átlőni a TP-Link az egészet, mert a ház végében már elég gyenge a jel. Kezdő vagyok még a témában, bármiféle segítség jól jön.
Tekmen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sony VAIO notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat