Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Otthoni hálózaton van 2 gép. Egyiken win7, másikon win10 van. UPC-s routerbe vannak bekötve. Össze lehet hozni, hogy valahogy fájlokat tudjak átmásolni egyikről a másikra?
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Win7-es pc-m és eg yXP-s Pc-m. Egy routerre vannak rákötve. Mindekettőről elérem a netet. Az xp-s gépről akarnám a tartalmát átmozgatni a másikra, de hiába osztok meg mappát nem tudom felmappolni, mert nem látja. A távoli asztal kapcsolat megy, de nem tudok fájlt átmásolni és ez már az agyamra megy.
Az Ip címük csak az utolsó számjegyben tér el. Ugyanabban a munkacsoportban vannak.Mi lehet a probléma?
-
gabor128
aktív tag
válasz Magnat #20156 üzenetére
Üdv!
Dyinamikus IP kiosztás van, nem PPPoE.
Végül is megoldódott a dolog. Minden jól volt beállítva, csak az összes gépet, routert modemet újra kell indítani és a modemet kellett utoljára bekapcsolni, mert kényes. Valami Thomson gyártmány.Ha valaki hasonló cipőben jár, akkor a legegyszerűbb mindent leállítani kikapcsolni, vagy kihúzni, majd mindent bekapcsolni és műxik.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Otthoni hálózat megosztásban kérnék kis segítséget!
Adott egy gép XP-vel és egy másik Win7-el. Mindkettőt szeretném felcsatlakoztatni az internetre egyszerre egy TL-R402M routerrel egy felhasználónevet és jelszót igénylő vonalas kapcsolattal. Egyelőre csak vagy az egyiket engedi fel a routeren keresztül, vagy a másikat.
A Routerben beállítottam a pppoe kapcsolatot.
Mit kellene még beállítanom, hogy felengedjen? -
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni!
Van otthon 2 gépem és ezek egy TL-R402-n keresztül csatlakoznak a netre.
Az egyik gép, kompakt. Gyakorlatilag nem szeretnék rákötni se monitort, se bill-t, se egeret. A másik gépről szeretném vezérelni. Pl böngészőt elindítani, vagy egy sima progit, hogy fusson rajta.
A kompakt gépen win xp van a másikon meg Win7.Anno használtam ezt a Távoli asztal funkciót, amikor mindkét gépen xp volt és egy másik routert használtam. Viszont most nem akarják megtalálni egymást. A netre mindkettő fel tud menni, de nem látják egymást.
Tud valaki segíteni? -
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy IT-s kérdésem, ti biztos vágjátok a témát.
Arról lenne szó, hogy van egy asztali gépem, amit naponta használok.
Van hozzá egy switch, amit kolégával az internetet megosztva használunk.
Majd szeretnék venni a barebone pc-t, ami szintén csatlakozna a switch-en keresztül a netre.
Ehhez a géphez viszont nem lenne se monitor se bill, egér.A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e valami megoldással a switch-en keresztül, hogy az asztali gépről rá tudjak nézni a kisgépre és irányítani is tudjam?
Ha igen, akkor milyen feltételei vannak (op rendszer, hálókártya típus, beállítás, egyéb sw, ilyesmi)?
Kösz!
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődésképpen szeretném megkérdezni a következőt, hogy egyáltalán lehetséges-e:
Lehetséges-e, hogy 2 gépet összekötök LAN kábellel és ezen keresztül az egyik (Nevezzük elsődleges) gépről vezéreljem a másik (másodlagos) gép monitorán levő eseményeket.
Példa: Egy filmet akarok elindítani, de úgy, hogy a másik gép képernyőjén jelenjen meg.
A hangot viszont az elsődleges gépnek kellene lejátszania.Ugyanez játék esetében.
Szóval milyen HW, SW feltételei vannak?
A 2. gép speckó, ezért nem akarom az extended monitor opciót használni.
[ Szerkesztve ]
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vezették be hozzánk a netet, ADSL-t. Szeretném megosztani a netet egy másik géppel is ami kicsit távolabb van a lakásban. Tudnátok segíteni, hogy milyen eszközök kellenek hozzá, illetve a beállításról?
A két gép közti távolság, kb. 20 méter, ráadásul több téglafal is van köztük. Ebben az esetben nem tudom mennyire lehetne használni a rádiófrekvenciás megoldást. A vezetékeshez meg elég sokat kellene fúrni!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest