Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogibear
addikt
válasz
Ron Swanson #12690 üzenetére
a régi lejárt. Visa online típusú
Az összes OTP Bankos Mastercard bankkártyáját hozzáadhatja az Apple Pay-hez.
Nekem ez a tippem...
A Visájuk csak a Simple Plus-szal megy... az is csak fél éve...
Menj be a fiókba és kérj helyette MC-t mert vagy 3 éve automatikusan Visa-ra cserélik az MC-t... kicserélik, ha kéred... régen valaki mintha írta volna, hogy mielőtt lejárt volna a régi MC-ja, írt nekik valahol és kimondottan újabb MC-t kért az automatikusan küldött Visa helyett...Az, hogy hozzá tudtad adni a kártyát, nem sokat jelent, a Visa-t is hozzá lehetett adni a sima Simple-höz, ott volt az app-ban csak nem volt használható vele...
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz
Doky586 #12696 üzenetére
Írd le nekik mi történt, csatold a rendelés visszaigazolását, a szállítási határidőt kiemelve, hogy nem teljesítették, azt is, hogy az eladót nem sikerült elérni (küldött maileket vagy üzeneteket csatold), ilyen esetben a kereskedőnek kell igazolnia, hogy Te átvetted a termékét
Nyilván ha a kereskedő igazolja, hogy átvetted a terméket, akkor elutasítanak és nem kapsz vissza semmit -
válasz
namenlos #12695 üzenetére
Az azért furcsa lenne ha bárki kérhetné csak úgy bemondásra.
Pl ha veszek webshopban egy TV-t 400ezerért, kihozzák, nézem a tvt és közben eszembe jut milyen jó lenne ha 400e el több pénzem lenne, hát bemegyek a bankba és bemondásra visszautaltatom magamnak.
Ha ez így menne nem lenne online kereskedelem mert mindenki minden vásárlás után ezt tenné. -
namenlos
tag
válasz
KubanitoS #12681 üzenetére
Nem fiókba kell menni, hanem megírni e-mailben: mailto:reklamacio@otpbank.hu
Vagy bejelenteni online: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Kapcsolat/Panaszkezeles/Bejelentes#/panasz
Ha igazad van, chargeback-elik és visszakapod a pénzt.
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Shopto.net kicsit megszivatott. 2 éve vettem innen digitális UK feltöltőkártyát ps+-ra.
Most is akartam. Paypal adatok megadása után beterhelte a kártyát aztán meg kidobta, hogy nem egyezik a billing address paypalon meg náluk és megszakította a tranzakciót.
Paypal-on nem látszik tranzakció ebből gondolom, hogy csak zárolva lett a pénz.
OTP appban annyit ír, hogy könyvelés alatt. Jól gondolom, hogy majd fel lesz oldva a zárolás? Vagy kell vele valamit foglalkozni? Mennyi idő?[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz
Ron Swanson #12690 üzenetére
A régi kártyát mindenhol eltávolítottad?
(AP, Foodpanda) -
Ron Swanson
senior tag
Nemrég kaptam új bankkártyát, mert a régi lejárt. Visa online típusú. Aktiválva van, közértben, benzinkúton már fizettem vele többször érintéssel. Apple Payhez hozzáadtam, viszont nem megy az Apple Pay-es fizetés, valamiért elbukik. Telefonon a Wallett appban a tranzakciónál csak annyit ír, hogy státusz: elutasítva.
Foodpanda applikáción keresztül 3x próbáltam fizetni tegnap, meg ma GLS futár terminálon 2x...OTP-s mobil appban csekkoltam, nincs letiltva a kártya, a limit is ok, és a kártya alatt a digitális változatok menüpontban írja hogy a telefonomon és az órámon hozzá van adva Apple Payhez.
Találkoztatok már ilyennel?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
razorbenke92 #12634 üzenetére
Ha valakit érdekel, válaszolt az üfsz:
Pénztárunknál a kifizetés az úgynevezett LIFO elv alapján történik, vagyis az egészségpénztári kártyás tranzakciók és az esetlegesen beküldött számlák mindig a legújabb tagdíjbefizetésekből kerülnek kiegyenlítésre.
[...]
Javasoljuk, hogy amennyiben folyamatosan fenn szeretné tartani az önsegélyező egyenlegét, mielőtt számlát nyújt be kifizetésre, vagy EP kártyával vásárol, előre utalja el a számla vagy a vásárlás ellenértékét (a költséglevonások figyelembe vételével), megvárva azok végleges könyvelését.
Tehát elég használat előtt betolni a pénzt, és az önsegélyezésre gyűjtött egyenleg érintetlen marad. -
N0R
csendes tag
válasz
KubanitoS #12681 üzenetére
A chargeback egy létező kártyatársasági eljárás mind Mastercard, mind VISA esetében. A kártyakibocsátó banknál kell kezdeményezni. Csalódott lennék, ha az OTP nem biztosítaná ezt bármilyen okból. Eddig szerencsére egyszer kellett igénybe vennem egy külföldi netes vásárlás során, akkor az egyszerhasználatos virtuális Revolut kártyával vásároltam és a bank (Revolut) ügyfélszolgálata indította a Mastercard felé. Kb. 60 nap volt, de maradéktalanul visszakaptam a számlámra a pénzt. Ezt az OTP Banknak is biztosítania kellene.
-
SzGee
aktív tag
válasz
papi77 #12683 üzenetére
Hogyne lehetne, le lett írva, hogy CB-t kell indítani
Kártyatársasági szabályok vonatkoznak minden kártyaelfogadóra, szóval rájuk is
Írd le nekik mi történt, csatold a rendelés visszaigazolását, a szállítási határidőt kiemelve, hogy nem teljesítették, azt is, hogy az eladót nem sikerült elérni (küldött maileket vagy üzeneteket csatold), ilyen esetben a kereskedőnek kell igazolnia, hogy Te átvetted a termékét
Főleg, hogy simplepay-es a kereskedő (OTP az elfogadó bank is), ezt gondolom házon belül el tudják intézni, még a kártyatársaságot sem kell bevonni, gyorsabb és olcsóbb a megoldás
A fiókban egyszerűen nem akartak veled foglalkozni, lepattintottak
OTP oldala[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Ebédidőben bementem a helyi fiókba és sem az ügyintéző, sem a fiókvezető nem tudott a visszatérités lehetőségéről. Azt javasolták menjek a rendőrségre.
Most akkor kinek van igaza?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Bankfiók látogatás előtt érdeklődnék itt. Nov 1. napján vásároltam egy terméket Simplepay segítségével a webkártyámmal. A termék a mai napig nem jött meg, az eladót nem lehet elérni stb. Lehúztak magyarán.
Kérdésem, az lenne, hogy vissza lehetne-e vonatni a fieztést bankfiókban, vagy máshogy? Van ezzel kapcsolatban bárkinek tapasztalata?
-
_NCT
addikt
Az alapvető kérdés nem a Vodafone díjfizetés és korlát beállítására vonatkozott. Hanem arra, hogy ha valamelyik szolgáltató duplán akar levonni véletlenül (vagy akár szándékosan) összeget az adott kártyáról, azt banki oldalon meg tudjam fogni. És igen, volt ilyen, pont a Vodánál az elmúlt időszakban - szerencsére nem nekem - . Pl. ez a Revolut-nál teljesen jól működik. De már kaptam választ a kérdésemre, szerintem ne ragozzuk tovább ezt a kérdéskört.
-
tomp
félisten
válasz
Darth_Revan #12664 üzenetére
Nem lehet megnézni mert ez Simple-től független rendszer.
A hivatalos Mobiljegy appban se mutatja. Csak akkor írja ki ha át kellene rakni. Akkor írja, hogy még x alkalommal lehet.
Amúgy ha elfogyott az alkalom akkor írni kell a mobiljegyes supportnak. Nem fogják engedélyezni az átrakást mert ők sem tudják hanem törlik a bérletet és a még hátralévő napok összegét jóváírják a mobilfizetési egyenlegen. Azt kiegészítve újra meg tudod venni a bérletet a Mobiljegy appban. -
_NCT
addikt
válasz
leslieke #12670 üzenetére
Prepaid kártyaként használom, előre feltöltöm és mondjuk 2 havonta kell csak újra töltenem, erről mehetnek bizonyos rezsik. Nyilván nem azon tárolok több százezret, de pár tízezer is jelentős összeg nekem. Olyan szolgáltatóknál mentem el, mint pl a voda, tehát nem a kispista bt tegnap előtti webbótjához. De ettől függetlenül, ha holnap után a voda belső rendszere megőrül (nemlétezik!!) és még egyszer le akarja vonni a korábban kifizetett összeget, lenne kontroll a kezemben, elutasíthatnám.
[ Szerkesztve ]
-
-
leslieke
Jómunkásember
Helyes működés, a bankok le tudják kezelni, ha pl. havonta 1x van terhelés, ugyanattól a cégtől, ugyanakkora összeggel, így az előfizetésekkel nem kell vacakolni, automatikusan megújulnak.
#12669_NCT
Ahogy írtad webkártya! Azon meg csak annyipénz van, amennyit a főszámládról odateszel. Szvsz semmi kockázat nincs ebben.[ Szerkesztve ]
-
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Ha egy szolgáltatónál elmentem a webkártyám adataim, akkor az a helyes működés, hogy nem kér megerősítést fizetés esetén? Nem először tapasztalom, hogy hiába van bekapcsolva, hogy minden egyes tranzakciónál kérjen megerősítést az appban, ez nem valósul meg. Simán levonódik a pénz. Van valami limit?
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz
Jakesz #12662 üzenetére
Ahogy írták, nem naptári évre értendők a díjak, hanem a kibocsátástól számított egy évre...
Amúgy pedig:Az OTP webkártya jelenlegi díjai a következők:
Éves díj: 1 311 Ft / Akciósan 0 Ft
Az akció visszavonásig, de legkésőbb a 2022. évi infláció közzétételét követő 2. hónap 1. napjáig érvényes.
A fent megjelölt díjak a 2015. január 1-je után kötött szerződések esetén érvényesek. -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Simple alkalmazásban hol tudom megnézni hogy a BKK bérlet hányszor lett már más telefonra atrakva? OS-t újra kellene rakni de nem emlékszem, hogy engedi e még azbervenyes bérletet újra aktiválni -
Jakesz
addikt
Sziasztok!
Webkártyát szeretnék, és a kérdésem ennek kapcsán az lenne, hogyha most év végén megigénylem, akkor a kártyának lesz (teljes) éves díja az idei évre? -
olloczky
senior tag
Koszi a valaszokat. Eleg hulyen kerdeztem elnezest, valoban arra voltam kivancsi, hogy lehet e telefonon keresztul. Amikor hivtam az otp-t épp rohadt sokat kellett varni, ezert leraktam. De akkor probalkozok majd
-
axioma
veterán
válasz
olloczky #12656 üzenetére
az eves dij (ha annak van nevezve a kartyadijad) mindig idoara'nyos (es altalaban elore fizetendo, tehat ha leadod akkor visszajar(hat), mondjuk ara'nyositas csak egesz honapra szokott lenni, plusz ha volt 30 napon beluli hasznalat akkor me'g annak lejartaig nyitvahagyja igy alapbol szoktak +1 honap fenntartast szamolni, kulon kell mondani ha nem)
szoval annyira nem idokritikus, ha beterhelik es abban a honapban visszaadod akkor 11/12-e visszajarhat
ha gyartasi vagy mas ne'ven van a dij akkor persze mas a kezelese is
otp-t nem tudom, en mondtam mar telefonon keresztul is kartyat, inaktivaltak, es mondtak hogy vagjam olloval kette, azonnal vagy a fenti +30 napossal megszunik -
olloczky
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet megszüntetni a 2. bankkártyámat? Korábban igényeltem egyet a számlámhoz de már nem használom és nem szeretném, hogy évfordulókor levonják a több ezer forintos kártyadíjat.
köszi!
-
viktorhu
veterán
válasz
Farkassacred #12653 üzenetére
A zárolás nem levonás. Az elérhető egyenlegedben nem látszik, mert pont azért zárolták, hogy ne tudd elkölteni - de a számla részleteiben láthatod, hogy az még mindig a te számládon van. Korrigálódni fog az összeg, amikor a valódi levonás megtörténik, és azzal az elérhető egyenleged is újra helyes lesz.
-
Farkassacred
őstag
válasz
viktorhu #12652 üzenetére
Zárolás ide vagy oda. Én felírtam az egyenlegem akkor és nem annyi van rajta jelenleg, amennyinek kéne. Pont.
Az 1889 Ft levonás egyből látszódik mindig a számlámon egy 600 forintos zónában. Tehát vissza kell jönnie logikusan(Ha leállítom persze, és én leállítottam, de jött is a helyes bizonylat az összegről, amit az 1889-ből kivonva megkapom a leendő" egyenlegem..
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz
Farkassacred #12647 üzenetére
Nem fogsz látni bejövő tranzakciót vagy "visszautalást", a pénz még a te számládon van, csak zárolva, ezért visszafizetni sincs mit. Amikor a valódi fizetés megtörténik, akkor vonják majd le valójában a számládról a pénzt - a helyes összeget. A zárolás pedig feloldódik, így újra hozzáférsz a maradék összeghez.
-
Noxy
veterán
válasz
Farkassacred #12645 üzenetére
A Simple-be beállított e-mail címre megkaptad a parkolás bizonylatot? [kép]
Az ezen levő végösszeg meg ott van -ban a b.számlán. [kép]
Volt olyan szerencsétlen is, hogy a parkoló cég irodájában reklamált, hogy miért zárolta egész napra az összeget a parkolás indításakor.[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
válasz
Farkassacred #12645 üzenetére
időrendben:
1889 forintot zároltak a számládon.
leállítottad a parkolást, megjött a nyugta, hogy a zárolt összegből 600 forintot fognak levonniMost arra vársz, hogy a zárolás könyvelése megtörténjen és az 1889 forintos zárolt összegből a tényleges 600 forintot beterheljék.
Ha a kártyaelfogadó már jelezte az összeg iránti igényét a bankközi rendszerekben, akkor 1-2 munkanap a könyvelés.
(Mivel még csak zárolás, ezért a könyvelt egyenlegben ott van ez az összeg, de az elérhető egyenleget jelenleg csökkenti.)[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz
viktorhu #12644 üzenetére
Tegnap 600 forintos/óra zónában parkoltam (a vár alatt) 1 órát. (Le is állítottam a parkolást utána és a bizonylat is megjött a 600 valamennyiről). Azzal kezdte az app, hogy levont 1889 forintot, ugyebár ez 3 óra plusz a kényelmi díj. Fel is írtam direkt, hogy mennyi volt a számlán, de sajnos eddig még nem kaptam vissza semmit.
A parkolás végén volt egy rövidke ideig egy üzenet az appban: a parkolás különbözete 1 napon belül jön vissza, de bankonként ez az idő változhat.. valami hasonló üzenet volt.
Ezek most tényleg ennyire szerencsétlenek[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz
Farkassacred #12642 üzenetére
Elvileg nem kapsz vissza semmit, mert nem is vettek el semmit. Ha megtörténik a valós tranzakció, akkor már a helyes érték terhelését fogod látni, és nem a foglalás összegét.
-
emeritus
tag
válasz
Pulykahuszár #12639 üzenetére
A digitális Curve kártya és telefonos GPay/Wallet használata "azonnali". Nézz be a topikjába.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Üdv.
A simple alkalmazással a parkolásnál a zárolt összeg és a tényleges parkolási díj különbözetét mikor szoktátok megkapni? Nálam fél nap is eltelt már, de még semmi változás.
Otp, visa kártya. -
Peter.70
addikt
válasz
Pulykahuszár #12639 üzenetére
Szvsz kb 2 hét. Ahol a simple pay megy ott megy a wallet is, és szerintem stabilabb
-
Peter.70
addikt
válasz
Pulykahuszár #12637 üzenetére
Az ingyenes csomagnál nincs havidíj. És használható a google walettal
-
Asycid
tag
válasz
Pulykahuszár #12635 üzenetére
Ugyanez nálam is a helyzet, először az ügyfélszolgálat válaszolt kérdéssel, amire jó IT-sként képekkel, leirassal megadtam minden infót. Azóta nincs válasz, en meg boldogan használom inkabb a Curve-öt...
-
Pulykahuszár
csendes tag
Sziasztok!
Eddig kerültem az érintéses fizetést, de most már egyre többször kényelmesebb lenne vele fizetnem. Ezért letöltöttem a Simple Plus-t, mert ha jól tudom a VISA kártyáknál erra van szükség. Viszont már többször próbáltam hozzáadni a kártyámat különböző időpontokban és rendre elutasítja, azt írja próbáljam később illetve forduljak az ügyfélszolgálathoz, írtam is nekik, de nem tudom mikor válaszolnak meg egyáltalán hasznos lesz-e.
VISA Online kártyám van Tempó számlával. Nincs limit beállítva, az Online vásárlás engedélyezve van. Telefonszám, Telekód is van rendelve hozzá.
Ötlet?
-
Sziasztok!
Remélem van itt valakinek tapasztalata a témában, vagy tud jobb topicot a kérdésemre.
OTP ügyfélszolgálatnak írtam, de tartok tőle, hogy el fog húzódni.OTP Egészségpénztáron keresztül önsegélyezéssel szeretnék jelzáloghitelbe törleszteni. Ehhez ugye 180 napnál régebben rendelkezésre álló egyenleg szükséges.
Kérdés, hogy hogyan értelmezhető ez a 180 napos egyenleg, ha közben használom az EP egyéb - azonnali - szolgáltatásait.
Pl.: Januárban befizetek 30 ezret, mert júliusban szeretném használni törlesztésre. Februárban beteg leszek, és el kell költsek 30-at gyógyszerre. Befizetek on-demand 30-at, és amikor 60 ezer az egyenlegem, megveszem a gyógyszert.
Ebben az értelmezésben az egyenlegem nem megy 30 alá, így január óta rendelkezésre áll 30 ezer forint. Tehát akadálymentes a júliusi törlesztésem.
Hallottam azonban, hogy van olyan EP, ahol fifo az egyenleg kezelése, és elsőként a "legrégebben" befizetett összeget költöd el. Tehát ezesetben csak augusztusban van esélyem önsegélyezésre használni az egyenlegem.
Van valakinek ezzel tapasztalata OTP-nél?
Kaptam olyan tanácsot, hogy nyissak másik banknál is EP-t, csak önsegélyezéshez, de ha nem szükséges, nem bonyolítanám a dolgot. -
F.E.K..
senior tag
Khm.
Maradjunk annyiban, hogy ezek szerint a play nem annyira kényes arra safetynet dologra... Eddig mondjuk az otp app se volt az, de nyilván ők jobban tudják mint a google, pláne az utolsó két frissítés óta.
Más app se kényeskedik ami azt illeti, pedig ugye ki tudja milyen hátsó ajtó van beépítve.
(Igen, kínai telefon, az akku + strapabírósága miatt használom, nekem ez speciel szempont egy telefonnál. A hálózati forgalmát amúgy monitoroztam, ha az a kérdés akkor nem árulkodik hazafelé. Szoftveres support viszont nem igen van persze, max egy-két security patch, és kész.
Mielőtt belekezdenél: igen, vehetnék nem nevenincs Kínai gyártó termékét is, de egyszerűen mások a jelenlegi igényeim)
-
vacs
veterán
válasz
F.E.K.. #12631 üzenetére
Szia.
Maradjunk annyiban, hogy a Blackview BL8800 telefonod egy Kínai "neve nincs" gyártó terméke, amibe bármilyen hátsóajtót beépíthettek, szóval lehet, hogy az otp app túlreagálja a dolgot, de érdekes módon a komolyabb gyártók telefonjainál nem jelentkezik ez a hiba (vagy csak nagyon ritkán) ... ettől függetlenül pl a Simple és maga a rendszer is egy bughalmaz![ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
Na, mostmár kicsit unalmas, hogy app frissítés után kapom a nem megbízható telefon üzenetet, és regisztrálhatok újra..
Még ha ezen a készüléken valaha is lett volna ilyen, de nem, és a google szerint is tanúsított az eszköz...
Szóval fizethetek azért, hogy macerásabb legyen a pénzem kezelése/elérése.
(Morgás off.)
-
Mercutio_
félisten
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Forint alapú számlám van az OTP-nél, és ehhez tartozik egy Mastercard kártya.
Ha EU-s webshopból szeretnék vásárolni, akkor hogyan tudom kiszámolni, hogy egész pontosan hány forintot fognak levenni a számlámról? (egyébként 224 euró lenne az adott összeg) -
Zoty4
őstag
Sziasztok
Smart számlám van.
Külföldre utazok és a főszámlámról szeretnék áthelyezni takarékszámlára annyi pénzt amennyire ez idő alatt nincs szükségem (kártyalopás trükközés elkerülése végett)
Van ennek az oda-vissza mozgatásnak valami díja, illetve mennyi idő alatt hajtja vége az opt?[ Szerkesztve ]
-
plus44
veterán
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Feleségem OTP Visa kártyája konkrétan szinte sehol nem működik. Kp-t tud felvenni vele, utalni és bankkártyával terminálon fizetni, de sehol nem tud online vásárolni, minden oldal visszadobja, nem tud vele más kártyát (Revolut pl) feltölteni. Az én kártyám Mastercard, ezzel soha semmi baj nincs. Arra gyanakszom, talán csak valami beállítás lehet? Ugyanakkor az OTP appban nem találtunk erre utaló jelet. Találkozott valaki ezzel a problémával. Megoldható a nélkül, hogy Otp fiókba kellene e miatt járkálni?
-
robi212
tag
válasz
robi212 #12619 üzenetére
Na utánaérdeklődtem.
Én voltam a figyelmetlen, ez az utalások utáni (tranzakciós) díj. Be van állítva, hogy 100000 Ft-ig nincs költsége, ezek az eseti megbízok afelett vannak.
A fura benne csak az, hogy mostanában nem kaptam és ez egybeesett azzal az időponttal, amióta a Revo-t használom. -
blg
senior tag
válasz
robi212 #12617 üzenetére
Szerintem érdemes lenne kicsit jobban utánanézned, miért fizetsz vásárlásonként 250-350 Ft-ot. Mert a hirdetmények alapján a vásárlás ingyenes a Bázis csomagban is, mindegyik betéti kártyával...
itt a Bázis csomag kondíciós listája: [link] nincs benne szó kártyás vásárlásonkénti díjról
itt vannak a bankkártyák kondíciós listája: [link] ebben meg benne van, hogy ingyenes a kártyás vásárláselőfordulhat, hogy vásárlásonkénti SMS értesítésekért fizetsz? azt most nincs kedvem előkeresni, hol van leírva, mennyibe kerül. de az meg már felesleges, az új OTP Bank app küld értesítést a számlamozgásokról, már felesleges SMS-t kérni a vásárlásokról.
[ Szerkesztve ]
-
robi212
tag
Sziasztok,
Bázis csomagom van.
Eseti megbízásokkal kapcsolatban érdeklődnék.
Nagyon sokallom, havi ~1800-2400 Ft-ot is levontak, minden vásárlás után ~250-350 Ft-ot.
Aztán most már Revolutról intézem ezt, azóta 0 Ft, így az éves költségem kb. 37000 Ft (, Revo nélkül lenne kb. 60000).
Bevallom, ezt is soknak tartom, de gondolom ebben a csomagban ez nem lesz kevesebb.Ezek a kártyás vásárlások után felszámított díjak? Lehet ezt csökkenteni vagy ez ennek a csomagnak a sajátja?
Köszi előre is.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon kéne a help a csoporttól, de kérem csak olyan válaszoljon aki gyakorlati tapasztalattal rendelkezik OTP -s jelzáloghitelnél:
most még a gazdasági válság küszöbén szeretnénk megvásárolni egy sorházat, amihez jelzáloghitelt kell felvennünk (30M). Végül kiderült, hogy egy jogi bekezdés miatt, az építtetőnek csak tulajdonjogfenntartásos adás-vételi játszik, amit viszont csak pár bank fogad el: OTP, Erste (CIB nem fogadja el, pedig most ott a legalacsonyabb a thm).Kérdés:
Házastársként vesszük fel a hitelt, viszont feleségemnek 3 hónapos munkaviszonya van a jelenlegi cégénél, előtte 1 hónap egy másik cégnél, előtte 1 hónap munkanélküli. Nekem 1.5 éves munkaviszonyom van a jelenlegi cégnél.Amikor beadjuk az OTP vagy Erstehez a kérelmet, elég lesz feleségemnek a jelenlegi 3 hónapos munkaviszonya vagy ragaszkodnak a 6 havihoz? (450k nettó adózott munkabér bankszektorban)
Köszi a válaszokat előre is!!! -
Aaron14
őstag
OTP Bank terminálon keresztül utaltak nekem vissza pénzt. A 72 órás visszautalásba csak a munkanapok vagy a naptári napok is beleszámítanak?
-
Egy utcai giroszosnál kártyával szoktam fizetni (debit master). Csak most tűnt fel hogy az kissé furcsán könyvelődik. A levont összeg stimmel, de csak egy nap múlva érkezik meg két azonosítóval és eurós felirattal. Mi ez? [kép]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok, jól látom, hogy Smart számlacsomagban a belföldi átutalási díj max 6000 forint?
-
blg
senior tag
szerintem a csomaghoz nem tartozik összeg limitálás, annyit vehetsz ki, amennyit a kártyád enged.
a Mastercard Online kártya napi 300.000 Ft-ot enged beállítani limitnek
[link] 1.1 pont
és ennyit ki is tudsz egyszerre venni, mert ha jól tudom, az ATM max. 40 db bankjegyet tud kiadni egyszerre. -
MNBT
tag
Sziasztok,
OTP smart számlacsomagban vagyok, és van egy ún. "5 ATM csomag" szolgáltatás amely keretén belül 5x lehet díjmentesen felvenni ATM-ből pénzt.
Kerestem OTP-s leírásokat vagy doksikat, de sehol nem találtam azt hogy mekkora az összeg limit az 5 ATM felvételnek. Ezt valaki esetleg tudja?Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz
CptAdamica #12604 üzenetére
Én a Simplet szeretem használni.
Parkolást meg eMatricát fizetni.
Minden másra ott az ApplePay. -
tomp
félisten
válasz
CptAdamica #12602 üzenetére
Ne aggódj nekem tavaly mind2-t megírták...
OTP-nél kb soha nem lesz GPay.
Inkább a Simple fejese rendezvényeken ossza az észt miközben éppen leáll az egész... -
CptAdamica
veterán
Kíváncsiságból írtam az OTP-nek, hogy when Google Pay?
Ez jött:
"Tájékoztatjuk, hogy folyamatosan dolgozunk új szolgáltatások vizsgálatán és bevezetésén. Amennyiben a Google Pay elérhetővé válik, abban az esetben azonnal tájékoztatjuk ügyfeleinket."
De legalább kicsit átfogalmazták, tavaly áprilisban ez a válasz jött:
"Az OTP Bank folyamatosan dolgozik azon, hogy minél kényelmesebb, korszerűbb és gyorsabb szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek. Számos fejlesztés zajlik jelenleg is a bankban, célunk, hogy ezeket a lehetőségekhez képest, minél hamarabb megismertessük ügyfeleinkkel. Az egyes fejlesztésekről és új szolgáltatásokról folyamatosan tájékoztatjuk jelenlegi és leendő ügyfeleinket."
Magyarán soha. -
vnorbi
aktív tag
Ahogy N0R is írta, nem kellett volna megszüntetni a netbankot, csak átállíttatni a vezérszámlát az OTPdirekt szerződésben a hitelkártyaszámlára (viszont ha Smart számlád volt, akkor jogos, hogy megszűnt). Ha nyomon akarod követni online, akkor menj vissza új szerződést kötni. Jelen feltételek mellett ezt díjmentesen biztosítja a bank, de lehet, hogy az ügyintéző aktívan ellen fog állni, hogy ezt megcsinálja. Ha így lesz, ezekre hivatkozz:
Aktuális üzletszabályzat, ami írja, hogy a Hitelkártya számla is lehet Vezérszámla: [link]
Aktuális hirdetmény, ami írja, hogy ha csak a netes hozzáférés van a szerződésben, és csak lekérdezési jogosultság van beállítva, akkor díjmentes a szolgáltatás: [link]Ez utóbbi egyébként lehet, hogy trükkös. A családban van olyan OTPdirekt szerződés, amiben egy folyószámla van, és tényleg csak arra van az OTPdirekt, hogy havonta egyszer ránézünk, nincs semmi aktív tranzakció. A számla tulajdonosa módosította a szerződést azzal, hogy lemondta le a telefonos szolgáltatást, amit soha nem használt, és nem is tudta az oda tartozó azonosítót. Miután ezt megtette, a második rákövetkező hónapban is levonta a bank a havi díjat. Külön panasztétel után sikerült ezt helyrerakniuk, és akkor visszafizettek két havi díjat, amit nem kellett volna levonniuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest