Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz lsebestyen #109591 üzenetére
A hátsó lámpa gyanús lehet. Emlékeim szerint a bal hátsónak a ködlámpa része mint ha párás lett volna.
-
föccer
nagyúr
válasz lsebestyen #109227 üzenetére
lsebestyen érzi a lelki állapotomat
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
MikeWazowski
veterán
válasz lsebestyen #108977 üzenetére
Most azt olvastam valahol, hogy azért lehet magas a vezéslés csere, mert a motor hátulján van a vezérlés és a váltót is le kell hozzá szedni. Ez a benzinsesnél nem így lenne akkor?
Köszönöm Nektek egyelőre akkor, még nézelődök.[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
espi38
őstag
válasz lsebestyen #107216 üzenetére
Látom olvassátok soraimat-köszönöm szépen.
Igen teszteltem papírfecnivel és aszerint jó volt-de ennek ellenére tanácsok hatására cseréltem a múlt héten. -
F_Gergely
őstag
válasz lsebestyen #93485 üzenetére
Nekem is ilyen volt a B lakatos megcsinalta bagoert.
-
ntomka
nagyúr
válasz lsebestyen #93485 üzenetére
Hogy szakadt ki pontosan? Azért azt a lemezt meg kell rugdosni rendesen, hogy csak úgy kiszakadjon belőle. Van kép róla?
ツ Headphones on - World off
-
Tikakukac
titán
válasz lsebestyen #93479 üzenetére
Gondolom van pár km a kocsiban. Az adalék és prémium benzin akkor jó, mint ahogy minden ilyen egyéb törődés, amikor azt újkora óta csinálták. Ha nem, akkor ez inkább placebo lesz csak
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
ntomka
nagyúr
Időnként érdemes a plusz adalékok miatt egy tisztításra beletankolni, de folyamatosan nem ad jelentős többletet, de a pénztárcád érezni fogja. A bolti adalékok között is van egy-kettő ami jó erre a célra, de az is esetileg, különben meg a prémium benzin jobban megéri, mert az km-ben is fel tudod használni és annyival kerülsz többe vele, mint amennyi egy ilyen bolti adalék, amivel egy métert tudsz menni max.
-
Petyyyyy
addikt
Nem tudom mi a best practice, de részemről sosenincs padlógáz. Nem vagy beljebb vele, nyit az EGR és az égéstérbe kipuffgáz is visszajut, ergo rosszabb lesz az égés minősége, mintha egy nagy gázt adnál ahol nem vagy kevésbé nyit. Azért kormolt, mert túl dús volt a keverék - feltéve hogy fekete volt a füst.
Vízhőfok eléri az üzemi értéket +30km = üzemmeleg a blokk.A prémium üzemanyag hatását motorja válogatja. Van akinél szembetűnő, van akinél semmit nem hoz. Teljesen mindegy amúgy, talán 2-3000 forinttal fizetsz többet egy teli tanknál. Tankold azt, pályázz, aztán meglátod hogy viselkedik.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
F_Gergely
őstag
válasz lsebestyen #93448 üzenetére
5 év alatt 100 ezer km futással nekem semmit nem kellett foglalkozni a motorral.
Izzítógyertyát cseréltem de ennyi. Még az EGR-el se volt semmi gondom, 420 ezer km-el adtam el az autót, semmi baja nem volt motorikusan, nem füstölt, gyönyörű szép lágy hangja volt, és -20 fokban is pöccre indult 2 hét állás után is. Szerintem nagyon jó motor, ha rendben van tartva nincs vele gond, és könnyű szerelni is. Én szerettem. -
Petyyyyy
addikt
válasz lsebestyen #93448 üzenetére
Szinte mindegy melyik, ha szét van rúgva/nem figyeltek rá.
Az öregem F Astra kombiban hajtotta az 1.7TD-t, az is bevált. A fent említett két literes valamivel kényelmesebb a többlet erő miatt.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
F_Gergely
őstag
válasz lsebestyen #93442 üzenetére
2 literes dízelt tudom ajánlani Y20DTH motorral az X20DTH-t én kerülném.
Az 1,7 dízel szerintem gyenge, főleg ha kombiról van szó. -
atomanti19
aktív tag
válasz lsebestyen #93442 üzenetére
G Astra Kombiról tudok nyilatkozni. Nekem nagyon jól fogyasztott, nem volt zajos sem (ez persze egyéni tapasztalat). Érzésem szerint 110-120 volt a kellemes az autónak, de szó nélkül vette a lapot. Szvsz vectrának lehet kicsit vérszegény. Életem legnagyobb hibájaként könyvelem, hogy engedtem apámnak elcserélni egy Transitra.
[ Szerkesztve ]
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #93352 üzenetére
1.7 Isuzu TD-t senki nem hajt?
-
válasz lsebestyen #92336 üzenetére
Igen ezt írom gyárilag beépített kartamaszba, vezeték nélküli töltő
Opel insigniaba gs. 2017es. -
ntomka
nagyúr
válasz lsebestyen #91928 üzenetére
Ha van UV lámpa a közelben, ilyet vennék: [link]
-
cszolee79
csendes tag
válasz lsebestyen #91919 üzenetére
Háát... most 35 fokban 2 perccel a "hidegindítás" után bemelegszik a motor
Nem tudom milyen szaga van. Állítólag édeskés, de azok a tanácsok x évtizeddel ezelőttiek, ki tudja mi van most a fagyállóban.
Te tényleg beletöltesz 20-30 kilométerenként egy liter 1000ft-os fagyállót?Ilyen időjárásban a felforralt víz gőzét sem látod, kétlem hogy észrevennéd, ahogy az elpárolgó hűtőfolyadék a 95 fokos motortérben gőz formájában távozik
[ Szerkesztve ]
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
-
cszolee79
csendes tag
válasz lsebestyen #91917 üzenetére
Nekem a rossz kiegyenlítő tartály sapka okozta a vízfogyást, bár messze nem ilyen mértékben (1000km alatt volt 1l fogyás). Amikor kicseréltem (1600ft) akkor elmúlt.
Egyszer megnézés után direkt nem tekertem rá teljesen a sapkát és 20-25km alatt több mint 1l elpárolgott belőle.
Ha nem zár teljesen jól a sapka, vagy akár kicsit is átereszt a szelep, akkor lehet hogy ő a hunyó.[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #91867 üzenetére
Ha 10km-en eltűnik belőle 0,5L víz azt nem látszana semmilyen formában az olajon? Vagy nem füstölne a kipufogó? Hova tud még eltűnni a víz? Nem értem...Beltér sem vizesedik.
-
F_Zolee
veterán
válasz lsebestyen #91865 üzenetére
Lehet menet közben hagyja el. Sehol se látni a motoron folyás nyomot?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz lsebestyen #91815 üzenetére
Nyugodtan nekimehetsz, csak a vizet tüntesd el.
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
cszolee79
csendes tag
válasz lsebestyen #91650 üzenetére
Még annyi, hogy van XEL, XEP, meg ilyenek, ha jól emlékszem XEL a szíjas és XEP a láncos vezérlésű. De ennek azért nézz utána ha érdekel
-
mohabá 007
aktív tag
válasz lsebestyen #91642 üzenetére
X16XEL - központi befecskendezés
Z16XE - hengerenkénti befecskendezés (injektor)
B vekiből minimum a nagyobb, X18XE, X18XE1- et javaslom. Az X18XE- nek F18- as váltója van, előnye, hogy nem olyan zavaróan hangos a motor, pl: 140-nél "csak" 3500- a motorfordulat.Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
adorjant
őstag
válasz lsebestyen #91632 üzenetére
X16XEL volt a legendás zabagép,ezek 2001 előtti autóba kerülhettek. Sokan a Z16XE-t is idesorolják, de személyes példámból kiindulva 400e km után sem fogyasztja (5w-30 új kora óta)
-
Markizmark
addikt
válasz lsebestyen #91468 üzenetére
Ha van szerszámod akkor sima ügy. Ha még gyári akkor szegecses a rögzítés, ha nem akkor csavaros. Gömbfej kinyomó kelleni fog, ami aláfér a féltengelynek. Az enyém pl nem fért alá...
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz lsebestyen #88125 üzenetére
Nekünk alapból úgy jött az országba az autó, hogy itthon már motorkódos lett.
-
hdanesz
őstag
válasz lsebestyen #88121 üzenetére
Igen. Bár nem tudom ez mennyire hátrány. Mármint létezik, hogy tényleg ennyire olvashatatlan lesz?
Plusz, mit jelent ez eladásnál vagy ugye vételnél? Származik-e belőle bármi hátrány? -
zolikaDB
veterán
válasz lsebestyen #88085 üzenetére
Enyemnek volt elottem 2 tulaja, egy kivonas 3 napra, es en. Igy azt irja, 4 tulaja volt.
trassher: futesboxon az ajtot? Melyiket, hol es hogy? Hirtelen nem vagom, mire gondolsz!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lsebestyen #88085 üzenetére
a lízingeket számolja bele, amikor a bank a tulajdonos. Mi egy astrát vettünk az első tulajtól, lízingeltük, mint ahogy ő is, így van 4 tulaja.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz lsebestyen #88048 üzenetére
Tudom, viszonylag gyakran kell cserélgetni. Szerintem ameddig rugalmas, addig nem ereszt. Egy idő múlva elkezd gyöngyözni, átázik és utána már ereszt.
Egy jobb tömítés 2-3 évet simán kibír, az ezelőtti viszonylag sokáig volt fent. -
törölt tag
válasz lsebestyen #88042 üzenetére
Az ecotec-es nem lehet rá jó , mert az 16 szelepes a tiéd meg 8. én C14SE-t szoktam itthon szerlni, az műanyag szelepdeklis, és gumi tömítéses. a C14 NZ meg ha jól látom fém. szerintem mehet simán a paszta ( kamaz is parafás karterű, mégis tettünk rá pasztát )
[ Szerkesztve ]
-
Hachiko95
aktív tag
válasz lsebestyen #88040 üzenetére
Nekem a C16NZ-nek 3/4 éve lett cserélve, teljesen száraz azóta. Pasztát nem raktam alá, a tömítés Victor Reinz márkájú.
Szerk.: A régi tömítés nagyon meg volt már keményedve, darabokba jött le, úgyhogy lehet kell majd kapargatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lsebestyen #88040 üzenetére
Azt nem vágom hogy parafás. nekem sima gumi volt abba amit cseréltem, és hőálló fekete tömítőt használtam. Mi a motorkódod?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lsebestyen #88036 üzenetére
A sarkaknál meg kell pasztázni ( én az egészet meg szoktam) mert valószínűleg már nem sík a szelepdekli, és kis idő múlva az új is ereszteni fog.
-
válasz lsebestyen #88005 üzenetére
Köszönöm.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
diablo1984
veterán
válasz lsebestyen #84903 üzenetére
Nekünk a 2 felnőtt 2 kisgyerek gyerekülèssel kombóval teljesen el lehet fèrni az 5 ajtósban, nem corsa-ról beszèlünk....
-
Vesztor87
senior tag
válasz lsebestyen #84903 üzenetére
Igen, erről olvastam. Mondjuk az Almeránál talan minimálisan jobb volt a hely abban a ferdehátúban amiben ültem. A kombiba konnyebb lehet a beszállás is a szögletes ajtó miatt.
-
rover45
őstag
válasz lsebestyen #84701 üzenetére
Ne szivassatok Komolyan?
2016-ban hozták be osztrákiából, azóta egy ismerős család használta -
Magnum_
nagyúr
válasz lsebestyen #84701 üzenetére
Pont akartam irni, hogy majd az eredetvizsgan kiderul
I humbly and respectfully decline™
-
B-L-A-C-K
titán
válasz lsebestyen #84220 üzenetére
Mondtam neki nyugi, alap hogy kell bele...
-
ArthurShelby
addikt
válasz lsebestyen #83928 üzenetére
Nekem pont hogy újabb kéne. Meg gondolom a bontóban számontartani/leltározni nehéz a dolgokat (épp ezért kétséges, hogy telefonon mennyire pontos az infó). Több helyről hallottam azt, hogy odamész és lebontod magadnak ami kell és a végén fizetsz.
De attól még megpróbálom, köszi a tippet!A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
athomi
veterán
válasz lsebestyen #83903 üzenetére
Nem hát, mert gondolom nincs 10W-40-es olaj dexos2 minősítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
HoppMaster
aktív tag
válasz lsebestyen #83903 üzenetére
Lehet elírtam aztán csak 5w40.
-
HoppMaster
aktív tag
válasz lsebestyen #83901 üzenetére
Elvileg ez az egy Fuchs Titan ami tudja a dexos2-t, de akkor a boltba rosszat adtak.
Ennek annyira nem örülök, igy fölöslegesen vettem meg.Parádésak ezek az autos boltosok azért, addig oké, hogy minden eladó, de a vevő kárára.
Köszönöm a segítséget!
Másik gondom lenne vele az, hogy az ablaktörlő leállítása után nem alaphelyzetben áll meg, hanem ahol gondolja magát.
Olvastam már erről, hogy relé felelős a működéséért, bár mondtak olyat is, az ablaktörlő motort kell szétszedni és abban a kikopott részeket felujjítani.[ Szerkesztve ]
-
HoppMaster
aktív tag
-
bozont
veterán
válasz lsebestyen #83280 üzenetére
Igen kárpitos ragasztó, vagy esetleg palmatex, vagy palmafix. Mindenképpen valami aminek van egy kis hőtűrése is.
-
törölt tag
válasz lsebestyen #81999 üzenetére
váó..
-
sziku69
őstag
válasz lsebestyen #81933 üzenetére
Ok. Megpróbálom. Köszi az ötletet.
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #81456 üzenetére
Ez TWR 8000Ft lett volna. Elmentem a szerelohoz kerdeztem mivel tartozok neki. 1000Ft kert. Nekem mind1 csak jo legyen!
-
Szada85
aktív tag
válasz lsebestyen #81233 üzenetére
Kíváncsi leszek, mikorra lépik meg.
Tavaly még elég bizonytalan volt az egész OPC jövö belöle, az IAA kiállításon is csak körvonalazták, hogy "az OPC nem halott", de semmi konkrétum, azóta is a legtöbb cikk csak találgat.Most megnéztem az opel.de-n 45 ezer €-tól indul a GSi a dízel mocival, innen benzinessel, ha hozzá választom a 20"-os kereket (gyárilag 18"-al adják), fényezés, bör, és pár extra (vezetéstámogatók pl. nem), akkor máris 55 ezer €-nál kolbászolunk. Mindennel olyan 60+ ezer €-nál áll meg a vége.
És az OPC ennél még kicsit nyilván drágább lesz... bár értem persze, csúcsmodell, stb. -
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #81180 üzenetére
Rakerdezek nala,hogy kiadhatom-e az elerhetoseget.
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #81178 üzenetére
Kicsit fura de majd megszokom.
Viszont ez a szereles 15e Ft vicc.
-
diablo1984
veterán
válasz lsebestyen #81057 üzenetére
Mást persze, de épp olyan öreg mint a párja! Ha az egyiket kicseréled, attól még a másik lehet éppoly, vagy kevésbé rossz, ugyanannyit öregedett az is, csak lehet 1 ütéssel kevesebbet kapott, amit lehet a jövő héten kap meg! Így illik párban cserélni....
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #81049 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #80854 üzenetére
Most reggel kivancsi leszek. -6 fojban milyen gyorsan fog melegedni varosi hasznalat mellett.
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #80854 üzenetére
Van benne bosegesen. Ingazott a 90-95 fok kozott
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #80846 üzenetére
Jah persze. Nem is az anyagi resze a lenyeg. Nem huz semerre es a gumik is ugy kopnak ahogy kell.
Kwik autoszerviz ingyenes atvizsgalasara elhiszem majd marcius 1-en. Kivancsi vagyok miket fognak "talalni".
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #80796 üzenetére
Nekem az X14NZ ,amiota megvettem problemas a szelepfedel tomites. De mivel nem okoz akkora problemat, minden szerelo lebeszel a cserejerol. Optikalilag nem szep az teny.
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #80598 üzenetére
Én is igy gondolom. De még a mostani szerelőm 10-15e közötti ár árajánlata is jó nagyon.
Ez az új szerelő meg a feleségem egyik törzsvásárlója. Ő ajánlotta fel ,hogy ha kell szerelés akkor hivjam nyugodtan.
-
Tikakukac
titán
válasz lsebestyen #80598 üzenetére
Feltéve ha úgy is lesz a munka elvégezve, ahogy kell
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Declare
őstag
válasz lsebestyen #80376 üzenetére
Miert, az milyen, h kb 3l üzemanyaggal adjak at az autot? Az nem fillereskedes, nem ferne bele? A viragcsokor, meg pezsgö helyett inkabb adnak at teletankkal
-
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #80376 üzenetére
Holnap feltétlenül felhívom őket.
Meg azért is, hogy valami lista az izzókról nem-e van-e? Mert az ok, hogy leírják, hogy hol mit lehet cserélni, de hogy mire, azt totózzam kiItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
trassher
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz lsebestyen #80167 üzenetére
Ezt eddig is tudtam csak nem volt viszonyítási pontom, hogy mikor volt. Így, hogy megcsináltam már megjött az öreg emléke is, aztán durr.
Amúgy az engem is érdekelne. Az autófenntartás, mint olyan, régen még ezerszer bonyolultabb volt, nem értem ezt a max 1 tucat dolgot miért nehéz beütemezni.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #79986 üzenetére
Remélem, hogy jövő héten már kiderül. Én is szélvédő fűtésre gondoltam, azért rendeltem, csak a használati utasítás ugye...
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Sanki
addikt
válasz lsebestyen #79877 üzenetére
Akkor jó, megnyugodtam.
Amúgy nincs a kocsihoz nyári gumi és már most elkezdtem "nézelődni". Ezen lista alapján bármelyik méretet választhatom, ha vásárolni fogok? 2005-ös G Astra, 1.4, Twinport.(#79878) Tikakukac: "Nyáron meg mehet az eggyel peresebb" --> Ez mit jelentene egy nem hozzáértő számára?
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
válasz lsebestyen #79760 üzenetére
Hogyne lenne, csak az autó előéletét tekintve amilyen szerencsém van még az is szar és félúton megfőzöm a motort.
Elhoztam az autót, szombaton kerül bele nissens hűtő. Most, hogy megálltam a lakás előtt csöpögött szépen a piros fagyálló, nem sok de bőven láthatóan. Így kell 1 év alatt háromszor hűtővizet cserélni.Redmi Note 7
-
félisten
válasz lsebestyen #79552 üzenetére
Igen ez kimaradt
-
w333
félisten
válasz lsebestyen #79363 üzenetére
+1 Vecta -nál nekem is ott volt a lefolyó ... ezt kell keresni !
(#79364) szabonagyur
Az is lehet tényleg hogy a szélvédő alatti műanyag (az ablaktörlőnél) nincs helyén a műanyag, azt érdemes levenni és a szélvédő körül van végig egy perem amibe belefekszik ez a műanyag, ha az tele van sárral akkor nem megy rendesen a helyére, ki kell takarítani majd a helyére nyomni !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
félisten
válasz lsebestyen #79363 üzenetére
Igen ezzel a 2 peremmel lehet a gond. Van a pollenen ez a védő mintha elállna.
-
motoflug
őstag
válasz lsebestyen #79309 üzenetére
G astra Cabrio. Akkor marad a bontott
-
válasz lsebestyen #79102 üzenetére
Én voltam aki írt a Lidl autó húztról. Tapasztalatam alapján csak a H astránál nagyon macerás, Fiat, Peugeot esetében egy órás munkavégzés követően használható.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
férfiállat
tag
válasz lsebestyen #78877 üzenetére
mondjuk sajna ezzel nem tudok mit tenni, a szervíz adta az időpontot...
én meg tudom hogy addig még lesz 2 hosszabb utam. mondjuk még az elején van mert volt cserélve év közben 4000 km-nél és most érte el a 14k-t de időben fél év alig telt el az első olajcsere óta. -
diegho
nagyúr
válasz lsebestyen #78837 üzenetére
Jó nagy idióta barom volt, aki így tervezte meg.
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #78716 üzenetére
Megnezem koszi. Ha termosztat a rossz, es bontani kell a vezerlest akkor majd az uj tulaj megteszi.
-
trassher
addikt
válasz lsebestyen #78719 üzenetére
Jól hozzáférhető helyen van, pont a hővédő lemez mellett. Csere nagyjából 15-20 perc nekem úgy, hogy a csöveket leveszem.
Redmi Note 7
-
Markizmark
addikt
válasz lsebestyen #78719 üzenetére
Vezérműtengely kerék csavarjának kioldása után ELVILEG el lehet annyira húzni a kereket rajta a szíjjal, hogy mögötte kiférjen a termosztát. De a 16 szelepes termosztátja már szembe a hűtő felé van, 2 perc cserélni.
Csak a 8v termosztátja van ilyen szar helyen. Az X14NZ legalábbis biztosan.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Szada85
aktív tag
válasz lsebestyen #78489 üzenetére
Ahelyett, hogy az újabb autóknál a nappali menetfénnyel együtt felkapcsolódó hátsó helyzetjelzöket tennék kötelezövé inkább...
-
N.Ferry
senior tag
válasz lsebestyen #78344 üzenetére
Semennyi.
Kb. 70% városi használat a többi távolsági, de nem pályás.Skizz : Szerelőm nem állt elő ilyen motorszétkapásos ütlettel, annyit mondott hogy ezrenként csekkoljam, de no para.
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
csabyka666
veterán
válasz lsebestyen #78222 üzenetére
Ezt passzolom, a jellegzetes dízel kattogás mellett nem hallok semmi olyat, ami rendellenes lenne.
Közben mentem megint az autóval, és a töltéshiba a szíj miatt lesz szerintem, mert most egyedül voltam az úton, és 1-esbe illetve 2-esbe amikor gyorsítottam, csikorgott elég rendesen. a héten elviszem a szerelőhöz, hogy húzzon utána, aztán talán megoldódik ez a baj.
A fordulatszámmérő továbbra is rejtély, hogy miért nem megy rendesen. Azt vettem észre, hogy párás, hideg időben vacakol, nyáron a nagy melegben sose volt ilyen baja.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
törölt tag
válasz lsebestyen #78212 üzenetére
A francba...pedig bíztam benne :-D
-
AMD Power
titán
válasz lsebestyen #77933 üzenetére
Sajnos ez meg viccnek is rossz. En ennek a nagy PSA szovetsegnek nem orulok!
En is pont ma olvastam en is.
-
válasz lsebestyen #77930 üzenetére
Még viccnek is rossz.
-
diegho
nagyúr
válasz lsebestyen #77855 üzenetére
Nem webshopból keresem a gyertyát, hanem itt: [link]
Mindenesetre most a régi NGK van benne, persze 16-os csőkulcsom nincs, így 17-essel szedtem le és szenvedtem ki a helyéről, visszarakás már nem macerás, majd tesco-ban, vagy obi-ban veszek ehhez való gyertyakulcsot, mert persze fogalmam sincs hová lett a régi.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz lsebestyen #77853 üzenetére
Mondjuk olyant raktam bele, ami belevaló...
-
csabyka666
veterán
válasz lsebestyen #77514 üzenetére
Wow, szuper vagy! Köszi, sikerült.
Így is azt hittem, el fogom törni, de jól bírta a műanyag. Este teszek fel pár fotót, hogy mennyire világít a fehér Orsam.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
beg
veterán
válasz lsebestyen #77119 üzenetére
Igen, erre céloztam a nem sietni kitétellel
kory24: így tudod megkülönböztetni. Ha 9x lovas hirdetés, akkor az 16v.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #76629 üzenetére
UP! Vagy mindenki otthon berheli az astrát?
-
csabyka666
veterán
válasz lsebestyen #76113 üzenetére
Persze! Várnotok kell még pár hetet, jelenleg szerelőnél van a kocsi, vásárlás utáni átvizsgálás céljából, meg persze olajcsere, és a kötelezők.
Jelentkezni fogok!
-
WP14
őstag
válasz lsebestyen #75109 üzenetére
Amire azt mondtam, hogy szar, előtte rákerestem és az alapján mondtam a véleményemet, hogy mindenféle olajcég maradékait felvásárolják, csomagolják és kényük-kedvük szerint írják rá a kamu ajánlásokat. Olvass te is többet, nem fog fájni.
Amúgy meg, már akkor Opelem volt, mikor még a bugyidba pisiltél a homokozóban.Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
WP14
őstag
válasz lsebestyen #75107 üzenetére
"A Dexos 2 visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 / GM-LL-B-025 előírásokkal és tökéletesen helyettesíti őket." Azaz, nem csak, hogy több és szigorúbb előírásnak felel meg a Dexos2, de magában foglalja az API SN szabványt is. Nem baj, ha nem érted
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
WP14
őstag
válasz lsebestyen #75105 üzenetére
Régebben belinkeltem már ezt a képet a szabványok változásairól, talán nem láttad meg. Szépen látszik, hogy az SJ 1997-től kezdődött, az előtte lévők meg ki sem adhatók már rég és a GM-LL A-025 a GM konszern 1995-től folyamatosan vezette be, SAE 0W-30-as 0W-40-es 5W-30-as és 5W-40-es ajánlásokkal az Opel benzinmotorjaiba.
Remélem össze tudod rakni.[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
-
WP14
őstag
válasz lsebestyen #74809 üzenetére
Bilsteint vegyél, az jó.
-
h3lios
addikt
válasz lsebestyen #74643 üzenetére
Akkor marad ilyen, ekkora tételt nem fogok egy 17 éves autóra költeni.
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
h3lios
addikt
válasz lsebestyen #74640 üzenetére
Most meglátjuk mi a helyzet olajcserénél. Ma indításnál nem volt valami szép hangja a motornak, szóval lehet ebbe is beleugrok. Felpörgette a motor magát 2000-es fordulatig, lehet a garázsban lehült a cucc. Szerintem egyszerűen már koszos az olaj és nem elég fasza a kenés indításnál. Utána 5km után semmi hangja nem volt. Nyilván pénz függő, hogy mi a helyzet. 100 ezres nagyságrendben nem fogok rá költeni, ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
TarMaster
csendes tag
válasz lsebestyen #74427 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Gyertyákat és kábeleket cserélek, aztán majd meglátjuk... A benzinszivattyú még eredeti (2002-es, azaz 14 éves) darab. Ha marad a probléma, akkor a következő cserés darab az lesz. -
HoaryFox
Topikgazda
válasz lsebestyen #74202 üzenetére
Sem B Vectrában, sem B Omegában nem volt 1.6-nál kisebb motor
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
B-L-A-C-K
titán
válasz lsebestyen #74202 üzenetére
Lehet nem is Opel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest