Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
válasz dethroner #110022 üzenetére
Nagy valószínűséggel hagyományos, szemből a bal oldalon az a fekete doboz a légszűrőház, pár csavar (meg esetleg kampó) fogja, nézd meg, úgyis érdemes cserélni ha nem tudod mikor volt utoljára.
Ha rácse szűrő lenne benne, akkor a dobozt is kihajították volna jó eséllyel.[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz F_Zolee #109226 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy amíg az udvaron állt, addig fölöslegesen volt rá műszaki. Egyébként nem tudom miért félnek annyira az emberek a műszakitól, pont tegnap voltam a 22 éves offtopikos autómmal műszakin, én vittem, nem a vizsgabázis szerelő haverja, szó nélkül átment a vizsgán.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz MikeWazowski #108974 üzenetére
Azt nem az 1.6-os dízelre írják? Mert ott tényleg annyiba kerül, leginkább a sok munkaóra miatt.
-
lsebestyen
addikt
válasz KisTücsök #108848 üzenetére
Nem megy a ventillátor minden fokozatban
tldr: előtét-ellenállás hiba valószínűleg.
-
lsebestyen
addikt
válasz espi38 #107213 üzenetére
"Elvileg már többször találkoztott ezzel a hibakóddal és legtöbbször a szelepfedél csere megoldotta a problémát hát pont nálam nem" Bocs de mikor lett cserélve a szelepfedél rajta? Eddig mindig azt írtad, hogy ellenőrizve lett, le lett szedve, papírfecnivel volt tesztelve stb. No offense, lehet cseréltetted, de ez az infó akkor kimaradt. Ha viszont nem cserélted, akkor talán nem kellene mégis inkább cserélni?
-
lsebestyen
addikt
Hali! F Astra Classic első jobbos lámpatestet kéne kiszedni. Mit kell hozzá kibontani? Milyen szerszámmal készüljek?
-
lsebestyen
addikt
Az uzemanyagos tippeket köszi!
Esetleg az ajtohatarolo témához tud valaki okossagot, infót?
-
lsebestyen
addikt
Tegnap megvolt a próbakör a b vekivel. Egész normális állapotban van, viszont a srác kiszedte belőle a bal első ajtóhatárolót, mert kiszakadt az ajtóból. Ezt egy lakatos meg tudja javítani? Sajnos a halálom, mikor nem jó egy ajtóban a határoló.
Futómű teljesen jó volt (hátsó is), motor padlógázra magasabb fordulaton kormolt, bár ez dízelnél talán normális, illetve városban használták, és nem igazán padlózta meg soha az eladó. Ha hozzám kerül szerintem egy ideig adalékolt prémium gázolajat fogok tankolni bele. Ennek van értelme? Különböző löttyöket plusszban nem öntögetnék bele, vagy?!
Ja még egy olyan volt, h az elektromos tükrök elsőre nem akartak megmozdulni, csak kb 3x nyomogatásra (mivel csak egyedül használta, nem igazán állította), ezt lehet valahogy karbantartani? Valamit megolajozni/zsírozni?
-
lsebestyen
addikt
válasz atomanti19 #93445 üzenetére
Köszi, ma próba bár a jelenlegi tulaj mostanában csak városban mászkált vele, szoval biztos lusta lesz a motor, de én főleg pályán fogom használni.
F_Gergely: inkább a megbizhatosagra mennék rá, nekem jó volt az f astra is a 60 lóval. :B szedán amúgy a kiszemelt.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #93352 üzenetére
1.7 Isuzu TD-t senki nem hajt?
-
lsebestyen
addikt
Hali, b vectra 1.7 TD menyire vállalható pályán? Óra szerint 130-as tempónál mennyit forog? Mennyire hangos? Vagy nem érdemes pályázásra ezzel a motorral venni?
-
lsebestyen
addikt
Szerk.: ha elfogadod a licitet akkor viszik természetesen az autót. Meg ugye megkapod a biztositotol az eurotax szerint kalkulált összeget.
-
lsebestyen
addikt
válasz zolmesz #92458 üzenetére
Hali. Felrakjak belsős licitre, 10 napig tart, aztán kapsz levelet, hogy mennyi lett a licit vege + mennyit kapsz javitasra. Ez ellen lehet fellebezni, hogy szerinted tobbet ér (es kifejted h miért). A licit összeget pedig vagy elfogadod vagy nem (altalaban nevetseges összeg).
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz cszolee79 #91918 üzenetére
De ez a 10km most teljesen hidegindítás után volt, akkor még szerintem nem lehet olyan meleg a víz...vagy igen? Másrészt üzemmeleg állapotban járattam a motort, mert nézegettem hátha folyik valahol, de akkor csak látnom kellett volna, h párolog, nem? Meg gondolom szaga is lenne, ha párologtatná a fagyállót.
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #91867 üzenetére
Ha 10km-en eltűnik belőle 0,5L víz azt nem látszana semmilyen formában az olajon? Vagy nem füstölne a kipufogó? Hova tud még eltűnni a víz? Nem értem...Beltér sem vizesedik.
-
lsebestyen
addikt
-
lsebestyen
addikt
Hali! 1.4-es 60 lőerős C14NZ F Astra az alany. 1 hét és kb 150km alatt eltűnik belőle ~3 liter hűtővíz, de motortében ennek semmi jele. Ha lecsavarom a kiegyenlítő tartály kupakját akkor szép nagyot szusszan, holott víz nincs benne (persze nyilván töltögetem utána). Amúgy megy az autó rendesen. Olajon nem látszik semmi. Ettől gondolom még lehet hengerfejes. Van valakinek ilyen tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Hali!
Injektornál picit eresztett a benya, mivel az egyik csavar alig volt ráhúzva. Illetve remélem csak ezért eresztett. Le szeretném takarítani, hogy lássuk ereszt-e még. Brigeciollal neki lehet menni? A fedelén van a gumi tömítés, azt is lehet azzal pucolni, nem árt neki? F Astra C14NZ
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz mohabá 007 #91649 üzenetére
Köszönöm!
-
lsebestyen
addikt
Hali! Kicsit megkopott az Opel tudásom, mióta nem követem napi szinten a topikot. Melyik a legjobb 1.6 ecotec motor ami G Astrában vagy B vekiben van? Én úgy emlékszem, hogy vannak különösen olajfogyasztós ecotec motorok, de nem mindegyik széria az.
-
lsebestyen
addikt
Hali! F Astrán talpas gömbfej csere kivitelezhető otthon, alap tudással és nagy motivációval?
-
lsebestyen
addikt
válasz Szada85 #88123 üzenetére
"Egy csomó autós meg ölne azért, ha csak "motorkódos" lenne a fogalmija, mert akkor bármikor, mindenféle ocsmányirodai, meg egyéb jogi hercehurca nélkül bedobhatsz egy új típusazonos motort, a kutya nem fogja tudni."
Ja, pontosan ezért van ennyi "természetes elhasználódásból" nem olvasható azonosítójú motorblokk. Azt sem fogják róla tudni, ha lopott autóból származó motor van benne. Perkálsz egy deákot és máris természetes az elhasználódás...
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
De szerintem a tulajdonos számát rosszul számolja. Mert mintha beleszámolná azt is, amikor kivonják a forgalomból.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz #81556480 #88045 üzenetére
Ja ez igaz. Akkor rosszul emlékeztem, mert ismerősöm mondta, h ő kicserélte műanyagra. Ezek szerint C14SE-ről szerezte.
Hachiko95: Ja, 2 hónappal ezelőtt ennek sem volt semmi baja, aztán...Visszanéztem, november elején volt szervizben, tehát pont 1 évet bírt. Készülhetsz te is.
-
lsebestyen
addikt
Ha már szóbajött a szelepfedél tömítés...F Astrán még a parafás van, persze megint átereszt (1 éve volt cserélve), tavasszal olajcserekor lehet magam csinálnám. Kell valamire figyelni, vagy csak "csavarok ki, szelepfedél, régi tömítés le, új tömítés felrak, vissza minden"?
-
lsebestyen
addikt
válasz Luck Dragon #88004 üzenetére
Jól emlékszel, szerepel is a
top20-ban. -
lsebestyen
addikt
válasz klajos27 #87897 üzenetére
Hali! Injektoros lesz az, vagy a motorkód nem stimmel. De 2001-es Astrát már szerintem biztos nem gyártottak karbival. Szerintem a benzinszivattyú nem megy. Hátsó ülés alatt először ki kéne mérni, h gyújtásra mutat-e valamit, ha igen, akkor maga a pumpa adta fel. Kb. 10 perc alatt kicserélhető.
-
lsebestyen
addikt
válasz ArthurShelby #85258 üzenetére
Nem.
-
lsebestyen
addikt
válasz ArthurShelby #83925 üzenetére
Régebbi Opelek a Bonci bontóban vannak szép számmal. Meg bontott alkatrész polcon is. Telefonon érdeklődj, h van-e nekik amit keresel.
-
lsebestyen
addikt
válasz HoppMaster #83902 üzenetére
Én nem vagyok otthon olaj témában (amúgy van rá külön topik). De ahogy néztem, ebbe nem való a 10w40.
szerk.: sehol nem találom, hogy ez tudná a dexos2-t.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz HoppMaster #83893 üzenetére
Nem jó bele az az olaj! Szintetikust rakj bele, Dexos2-t tudja az olaj. Pl. 5W30 jó lesz szerintem. Kézikönyvben nézd meg mi az ajánlás. Kézikönyvben még gondolom a GM-LL-B-025 szerepel, ezt felváltotta a Dexos2. Cseréld le amint tudod.
-
lsebestyen
addikt
válasz HoppMaster #83881 üzenetére
Motorolaj lett cserélve? Ha igen, mi lett belerakva?
-
lsebestyen
addikt
válasz Tikakukac #83279 üzenetére
Én Budapesten megcsináltattam 8k-ért (anyaggal együtt az ár). Mondjuk teljesen előkészítve vittem oda, hogy ő már csak felragassza. Ki-be szereléssel nekem is 20k lett volna. Mondjuk már (3 éve csináltam meg) kezd újra elengedni a szélvédőnél, ahol hajlik a lap...
JSaN (#83278): a régi szövetet ne rakd vissza, mindenképpen új anyag kell. Anno utána nézegettem, ezeket a spray-ket nem igazán dicsérték, mindenki a spéci kárpitos löttyöt ajánlotta. Szerintem 10k-t simán megér, hogy kárpitos ragassza fel az anyagot. Bontást, építést csináld te magad, a többit én szakira bíznám.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Üdv! F Astra bal alsó részén a küszöb mellett (alváz felett) milyen gumicső fut? Valami levegőztető Ma lemostam a verdát, és hát sajna az idei télnek ez a cső lett az áldozata, mert kirohadt ott a lemez és kilyukadt a cső. Enyhén tolja ki a levegőt. Ventit állítgattam de nem volt összefüggés, h milyen erős a nyomás.
-
lsebestyen
addikt
-
lsebestyen
addikt
válasz mohabá 007 #81122 üzenetére
Szerintem csak haragszik a mérnökökre, akik így tervezték meg.
-
lsebestyen
addikt
válasz diablo1984 #81058 üzenetére
Hát nem tudom. Legutóbb is csak az egyik lett cserélve, mert a másik még teljesen jó állapotban volt, és a szerelő is azt mondta, h maradhat. Aztán 2 hét múlva összetörtek, javítás, majd jött a futómű állítás és minden érték helyes volt, nem kopog semmi. De direkt off-ba raktam, saját vélemény. De a biztos tényleg az, ha párban van cserélve.
-
lsebestyen
addikt
válasz AMD Power #81045 üzenetére
Teljesen. Nekem asszem csak a szilent cserékre kértek el 20k-t. Lengőkar cserére 10k-t mondott a szerelő munkadíjnak, de bepróbáltam a régivel a műszakit, nem volt vele gond, úgyh maradt. Kuplung bowden nekem is szakadt a nyáron, de az útszélén megoldotta a kollégám.
-
lsebestyen
addikt
válasz Wiz Khalifa #80923 üzenetére
Hűtő valahol repedt és az alsó motorburkolaton folyik le?
-
lsebestyen
addikt
Uhh ez elég durva. Mikor nézted utoljára? Skoda szokott ilyen trutyit csinálni, de azért ennél jóval kevesebbet. Az is extrém rövidtávos autó. Telente havonta le szoktam törölgetni a kupakot. Töröld le, hajtsd meg pályán, magas fordulaton, utána nem szabadna ilyennek lennie. Ha mégis, akkor benéznék a kiegyenlítőbe, hogy nem e cserélt pozíciót az olaj és a hűtőfolyadék.
pro tipp, hogy az olajcserét tavasz elejére kell időzíteni, mert a rövidtáv + hideg rendesen gyilkolja az olaj minőségét.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz Zabagep #80794 üzenetére
A legnagyobb baja az, hogy a parafa szelepfedél-tömítés kb fél év után elkezdi ereszteni az olajat, de van rá mindenféle házibarkács megoldás. Elvileg az újabb blokk szelepfedele jó rá ami műanyagból van, gumi tömítéssel, de nem esküdnék meg rá. Amúgy tényleg elnyűhetetlen. Vezérlésnél 60k km, vagy 4 év a csereperiódus.
-
lsebestyen
addikt
Bármilyen autóra el lehet szórni a világ összes pénzét IS. Éppen most csinálom az excel-ben a diagramokat, önsanyargatás lvl 9999.
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #80375 üzenetére
Őszintén szólva én visszamennék a kereskedésbe és kérném, akár jár hozzá, akár nem. Nehogy már ne férjen bele a vételárba! Az autó árához képest filléres tétel.
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #79983 üzenetére
Az opelnél ez nem valami téli csomagban elérhető extra? Amúgy veszel egy külső szélvédő alufóliát, azt este rárakod, reggel leveszed, bekapcsolod a klímát, problem solved.
szerk.: Ja már látom a konfigurátorban, hogy astránál valóban máshogy van...Akkor passz. 65 rugóért mondjuk szerintem ez szélvédő fűtést kellene, h jelentsen.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
-
lsebestyen
addikt
válasz szabonagyur #79551 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy oldalirányban nem lóghat túl az autó dimenzióin.
-
lsebestyen
addikt
válasz szabonagyur #79359 üzenetére
És a középső lefolyó nem tömődött el? Motortérben pont középen van. Nekem azért ázott, mert a szélvédő alatt műanyag elem és a szélvédő közötti gumicsík elállt. FBS-sel végig mentem rajta, azóta nem ázik be. Ja meg emiatt tönkrement az ablaktörlőmotor is.
-
lsebestyen
addikt
válasz odorgg #79288 üzenetére
Nem olvastam végig, de hátha van benne érdekes infó neked is. Miért hallatszik a generátor hangja a rádióból?
-
-
lsebestyen
addikt
válasz szabonagyur #78954 üzenetére
Szia! Nekem ez bevált! Viszont télen nem érdemes ilyeneket cserélni, mert el fognak törni a műanyag elemek, amiket muszáj leszedni belül. Vagy fűtött garázs.
-
lsebestyen
addikt
válasz férfiállat #78876 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest