Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
B Combo 1.4i első gátlók rugóval, toronycsapággyal jók 1.7D B corsa-ba? Használtan venném. Bilstein gátlók 3 hónaposak.
Egy az egyben átépíthető? Dízel motor sokkal nehezebb mint a benya, erősebb az 1.7D rugója gyárilag vagy ugyan az?Köszi!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
atomanti19
aktív tag
válasz RpPRO #100711 üzenetére
Nekünk G astra kombi nézett ki hasonlóan. Vettünk egy donor részt a karosszériás tanácsára. Azt mondta, sok esetben azért történik mert valami kezeletlen fémlemezből dolgoznak a javítás során és ahol két idegen fémet dolgoznak össze ez történhet.
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
atomanti19
aktív tag
válasz dellfanboy #100607 üzenetére
Nem tudom ilyenkor kell e tisztítani vagy sem. Nekem csak jobb ha nem kell öblítgetni. Azon kívül, hogy a gyári hűtő csöpög picit, semmi baja a rendszernek.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
B corsa 1.7d 97' az alany.
Vízhűtőt cserélnék. Szétkapni nem nagy dolog, az összerakás után a levegőtlenítést hogy kellene csinálnom? Illetve a motor vízterét, csöveket lehet csapvízzel öblíteni?Illetve hátsó futóműben gátló és rugó csere lesz, gondolom keményedni fog a mostani állapothoz, ez mennyire veszi igénybe a régi szilenteket? Érdemes lenne kicserélni ezeket? Pontosan milyen alkatrészekre lenne szükség?
Köszönöm!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok! B corsa 1.7D az alany. Olajos a dekni és a jobb első kerékjárat is. Letisztítottam az alját nem csöpög sehol, valahonnan máshonnan kerülhet az olaj az autó alá. Nem fogy az olaj, de cseppeket látok alatta amik a jobb első stab rúdrol csepegnek le. Arra pedig a generátor végén lévő valamirol.
Generátor végén csücsül ez a mókár. [kép] Az első kérdésem az lenne, hogy mi ez?
Megy bele 3 cső. Kettő a blokkból, az egyik olajcsőnek tűnik. [kép] És rendesen át van ázva. Ezt szeretném cserélni. Kellene valamilyen alkatrész megnevezés, mert az autósboltba hülyének néztek mikor előadtam magam. A másik ami a blokkba megy, az egy gumicső, sima ollóbilincsekkel. A harmadik az meg felül megy bele az alkatrészbe és a vezérlés oldalon az adagoló felé megy.Köszi a segítséget!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
C Corsa az alany. 2004. 8. havi
Szeretnék beletenni egy 1 Dines beépítőkeretet és egy rádiót amit tudok a kormánnyal is vezérelni. Gondolom kell egy kormány kapcsoló interfész meg egy átalakító a rádióhoz.
Ilyen csatlakozó van benne. Ez gyári lenne? Milyen adaptert kellene vennem hozzá? Illetve milyen interface-t?Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
atomanti19
aktív tag
Hali!
X17D motoron, a leömlő alatt (vezérlés oldalon) lévő vízcső és a motor és a cső közt lévő alkatrészből víz szivárog, rácsöpög a szervó szivattyúra és olajos foltot hagy, így vettem észre Bocsi a képért de ez kellően csupasz ahhoz, hogy látszódjon a lényeg.
A bekeretezett cső és az utána lévő rész az. Szerintem az alkatrész és a motor közti tömítés vacakol. Ez a termosztát ház lesz? Nincs alkatrész ismeretem ilyen szinten a típusnál, hála az égnek a vezérlésen,szíjakon, szűrőkön kívül nem kellett hozzányúlnom soha. Nem égető a probléma, de szerintem hamar romolhat a helyzet. Hogyan tudom orvosolni?
Valakinek esetleg van valami robbantott ábra hozzá? Ha leszedem speckó tömítés kell alá, vagy tudok készíteni is?Köszönöm a segítséget!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
B corsa X17D az alany. Ékszíjakat cserélnék rajta, de nem emlékszem pontosan a méretekre.
A generátor szíj 13x925 bordás. De ami felette van és a szervót hajtja, annak nem tudom a méretét. Az csak egy sima trapéz profilú, ezt csak azért cserélem, mert egyébként is le kell vegyem a generátorszíj miatt. Hol tudnám kibogarászni a méreteket? Köszi!PS: 10x950-re gondolok, de nem vagyok biztos benne
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
F astra 4 küllős légzsákos kormány feltehető B corsa 4 küllős légzsákos kormány helyére? Ránézésre ugyan az a méret, kormánytengely méret megegyezik a két autónál?Köszi!
-
atomanti19
aktív tag
Kicsit megette a meleg a kijelzőt. Javítható? Szalagkábel, kijelzés tipp topp. Csak a kijelző üvegen lévő valamit kapta meg a hőmérséklet, vagy annak változása [kép]
-
atomanti19
aktív tag
válasz lsebestyen #93442 üzenetére
G Astra Kombiról tudok nyilatkozni. Nekem nagyon jól fogyasztott, nem volt zajos sem (ez persze egyéni tapasztalat). Érzésem szerint 110-120 volt a kellemes az autónak, de szó nélkül vette a lapot. Szvsz vectrának lehet kicsit vérszegény. Életem legnagyobb hibájaként könyvelem, hogy engedtem apámnak elcserélni egy Transitra.
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
Hali! Bp-en tud valaki homokfúvót, aki letisztítana nekem 2-3 felnit? Előny lenne, ha gumit is le tudná kapni.
Aki újított már fel felniket, tudna segíteni? Én még fémtisztára csiszolva soha nem csináltam, mindig csak javítgatni kellett.
A fémtiszta felni és az alapozó közé érdemes fújni valamilyen kezelő réteget?
Sima lakk ezüst színű felniket tervezek, ez volt a gyári szine is. Van valamilyet tuti tipp festékre esetleg? Vagy ne sajnáljam a pénzt szinterezésre? (B corsa az alany ) Köszönöm!Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
atomanti19
aktív tag
Van Bp-en kifejezetten izzítógyertya szaküzlet?
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Két éve sikerült kikapnom fékolajjal és fagyasztott dugókulcsal az izzítógyertyát az 1.7D B Corsa-ból.
Egyszer bejött, de nem szeretnék kockáztatni vele újra.Rájuk mértem - így az ősz előtt - és az egyik megint nem jó. Pont az ami két éve is beszart.
Hidegbe megint nem fog jól indulni, nem akarom három hengereztetni indítás után. Tudtok ajánlani pest környékén megbízható szakit aki kiszedi?
Petyyyyy említett valakit annó. Köszi a segítséget!
-
atomanti19
aktív tag
Hali!
B Corsa váltórudazata zörög/lötyög/ kattog meg mindenféle földönkívüli hangot ad ki. Ha fogom a váltót csendben van, ha elengedem szépen zajong. Honnan férek hozzá? Egyáltalán vannak olyan alkatrészek ott amik kotyogósak lehetnek?
Köszi!
-
atomanti19
aktív tag
válasz stickermajom #83638 üzenetére
Köszi szépen! Azonnal tudtak segíteni.
molnarpeter: Alapvetően a tetőcsomagtartó lenne a cél, főleg a tempó miatt. Messzire megyek. Köszi, be is léptem egybe!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
C Signumhoz valakinek van tetőcsomagtartója amit kölcsön tudna nekem adni 4 napra? Természetesen nem ingyen!
Esetleg ismer valaki olyan helyet ahol bérelni lehet? Utánfutó és tetőbox közt hezitálok, tetőboxom van de a tetősínre nem jó, kell a csomagtartó. Horog van, utánfutó nincs
Köszi előre is!!
-
atomanti19
aktív tag
Csöpögtettem az izzítógyertyát fékolajjal pár napja, próbáltam gyári nyomaték értékkel oldani.Nyomatékpadon ellenőriztem a kulcsot előtte, biztos ami tuti. Sajnos nem jártam sikerrel. Létezik hogy a megengedettnél jobban bele lett húzva? Gyanítom csak belerohadt...
Próbáljam lehűteni a dugókulcsot vagy ne kísérletezzek?Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
atomanti19
aktív tag
válasz molnarpeter #80044 üzenetére
Vezérlés felől: 1.henger 0.3Ω
2.henger 0.26-0.3Ω
3.henger 0.3Ω
4.henger hát itt aztán mértem mindent 0.4Ω-∞Ω Ez sajnos be van ragadva, beletörni
nem szeretném. Kífúratás?Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
B Corsa 97' X17D autóról lenne szó. Törve volt pár éve a csomagtér ajtó és a gyári pót féklámpás helyett egy féklámpa nélküli lett beszerezve. Van valami ízléses utólag beszerelhető pót féklámpa, ami nem sokban tér el a gyári megoldástól?
A hátsó ablakfűtés bekötéséhez valaki tud esetleg kapcsolási rajzot? Illetve mit/hol kell megbontanom hogy hozzáférjek a dolgokhoz? Vagy csak viszek a kapcsolótól egy + szálat? Fűtőszál és saruk épek, az egyik kivezetés testelve is van a csomagtér ajtóhoz.
Mostanában ahogy jöttek a mínuszok, az indulások elég nehézkesek. Eddig -20 fokban is pöcröff volt, most viszont nem megy minden henger az induláskor, hallható érezhető és elég füstös is. Ilyet soha nem tapasztaltam 2010 óta van nálam az autó. Nem izzíthat rendesen esetleg az egyik gyertya? Szerelők szerint ne foglalkozzak vele, hajtsam... Engem eléggé zavar a dolog kb 7-8 másodperc alatt szépen beáll az alapjárat. Gyújtó gyertyák működését tudom ellenőrizni? Ellenállásuk ugyan annyi.
Köszi!
-
atomanti19
aktív tag
Hátsó kipufogódobot kellene vennem, 1.7D Corsa-ba. 1997-es a mazsola, már többször volt hegesztve, sajnos mostmár végleg elgyengült.
Valami szép új dobot szeretnék, az sem baj ha picit "sportosabb" a hangja, esetleg valamilyen esztétikai tuningal van ellátva a kipufogó vége.
Honnan tudok rendelni rá való dobot?
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
SOS!
A hátsó dob előtt közvetlen eltört a kipufogóm. '97 B corsa diesel
Holnapi nap folyamán meg kellene csinálnom. Dunaharaszti, taksony, dunavarsány területén valaki tud jó szakit?! Ha valaki hegesztővel emelővel tud segíteni, magam is elvégzem amit kell
Köszi előre is!!!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
1997-es, már az újabb fajta B Corsa-m van. Szeretnék hozzá pár alkatrészt beszerezni, illetve kicsit modolgatni rajta. Édesapám súlyos balesetet szenvedett vele januárban, kicsit megrottyant a kocsi és elég budget alkatrészekkel lett kijavítva.
Kellene egy első lökös, ami gyárilag rajta volt az egészen sportosan nézett ki a mostani egy benzinesről való, valszeg régebbi kiadás, kopott is foltos is etc. Kellene még egy olyan műanyag elem ami a bal első kerékdobban van. A mostani el van törve és hordja fel az ajtóhoz a vizet.
Gyárilag szereltek ezekbe a kocsikba a féklámpának az ablakra fényhidat? A baleset előtt volt benne, de a hátulját komplett cserélni kellet, a mostaniba pedig nincs.
Ismertek jó bontót? Után gyári alkatrészek milyenek?Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
B Corsa-ba szeretnék izzókat venni. Tudtok ajánlani konkrét típusokat? Helyzetjelzőből szeretnék ledeset, a többi csak legyen szép fényes
-
atomanti19
aktív tag
B corsán 195/45 R15 még elfér? Úgy értem ez még az egészségesen kinéző kategória?
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Valaki ismeri ezt a felni tipust? Opel porvédő kupak volt rajta, egy új corsan láttam. Lehetséges, hogy gyári? Nem tűnik annak De nagyon megtetszett! Elviselném a sajátomon .
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
válasz molnarpeter #74297 üzenetére
~0,2kOhm a gyertyák ellenállása, testpontokhoz képest. Izzítás alatt csökken a feszültség, indításnál 7.9V-ra esik.
-
atomanti19
aktív tag
válasz molnarpeter #74297 üzenetére
Rendben, este megmérem. Nagyjából milyen nagyságrendben kell majd mérnem? A lámpa szinte azonnal elalszik, mindig a relét figyelem.
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
válasz molnarpeter #74294 üzenetére
Igen, van műszerem. Indítás közben még nem mértem, de kiszerelve 12.6 V.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Előzmény.
61Ah-s akkumulátor van az autómban. (B corsa 1.7D) Ma egész nap töltőn van az akkumulátor, este próba. A probléma még mindig ugyan az, 11.ker -->Premier Outlet, kocsi lerak, 20percet áll és az indítómotor a motort alig birja megtekerni. (Még jó,hogy lejt a parkoló ) Terhelés vizsgálat szerint még kielégítő az akkumulátor teljesítménye. Érdemes újat vennem? Az izzítógyertya bezavarhat, előbb azt kellene rendbe rakni? Folyamatosan csepegtetem olajjal, lassan már 2 hete Hétvégén ismét megpróbálom kikapni.
Van egy 78Ah-s akkumulátorom , megpróbálhatom vele? Ahogy néztem picit nagyobb, méretre is de lehet befér. Okozhat gondot? Olajat is kellene cserélnem, eddig mindig szerelő csinálta de most nem tudom elvinni. Milyet tegyek bele?Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Egy B Corsa 1.7D(1996) büszke tulajdonosa vagyok. Első autóm, 2010-óta használom, lassan beketyeg a 230000km is Télen volt rá példa, hogy nehezebben indult ezért izzítógyertyák lettek rajta cserélve. Az első henger gyertyája sajnos úgy belegyógyult, hogy bent is maradt. Érezhető hibát 4-5 hónap alatt nem produkált. Viszont idén január óta kicsit "röfögősen" indul, olyan mint amikor egy V motornál nem indul be minden henger, eddig soha nem tapasztaltam ilyet vagy hasonlót. Gyakorlatilag 5 celsius alatt a reggeli indítások így zajlanak.
Elképzelhető hogy nem megfelelően vagy pedig egyáltalán nem izzít az egyes gyertya? Van rá mód hogy valahogy kiszedjem roncsolás mentesen? Melegítés?A másik jelenség, ami ezzel egyidejűleg jelent meg az az, hogy melegen nem indul az autó. Üzemi hőfokon a viz, az olaj és ha megállok mondjuk tankolni utána nem indul a kocsi, Az önindító nem tekeri meg a motort, olyan mintha gyenge lenne az akkumulátor. Fel van töltve, teszterrel meg is vizsgálták, minden fasza elméletben. De mégsem forgatja meg a motort indításnál. Pl reggel autózok városban 15 percet, megállok egy pékségben, de elindítani már nem birom vagy éppen hogy csak betekeri a motort. Hideg motorral szépen azonnal indul, kivéve hidegben mert akkor meg a fentebb leírtak történnek.
Mi lehet a probléma? Új akkumulátor segíthet? Generátor jó, töltés van. Az autón igazából soha semmi nem romlott el, így szerelési tapasztalatom zérus. Volt ilyen típusú motorral több corsánk, ilyet nem produkált még egyik sem.
Mi lehet a gond? Hol kezdjem a hibakeresést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest