Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krilehor
tag
válasz koma106 #51482 üzenetére
Köszi szépen és #51481Steady74-nek is a tippet.
Jónak néz ki ez a TRETAKT, kipróbálok egyet. Főként Aqara eszközeim vannak, amik úgy olvastam nem teljesen követik mindig a Zigbee szabványt, de az Ikea termékekkel a fórumok alapján kompatibilisek.
Amúgy ezeknél az IKEAs cuccoknál honnan lehet tudni, hogy Zigbee-sek, mert elolvastam az összes weboldalon lévő infot, doksit és sehol nem említik, Reddit fórumokon kell utánaolvasni... -
LouiS22
veterán
válasz hunspikey #51497 üzenetére
Ez első és második ránézésre is Midea gyártmány. Ha az, akkor meg baromi egyszerűen HA alá illeszthető.
Egy USB portot kell keresni, a fedlapot felhajtod és a kijelzőnél kell legyen, vagy ott egy csavarozott burkolat alatt. Ránézésre 99%, hogy tudja ez az eszköz. Ha ott van, akkor két utad van: veszel egy gyári USB sticket, vagy veszel egy utángyárott, ESP alapú dongle-t (én ez utóbbit javaslom ).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
daninet
veterán
válasz hunspikey #51497 üzenetére
Meg lehet de nem ezzel a klímával. Van hozzá vásárolható wifi modul de nem integrálható semmibe ahogyan nézem, se home assistantba sem hubitatba, sem homey-ba.
Sajnos ez egy olyan igény amire utólag jönnek rá az emberek mikor már beszerelték a klímát nekik.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
hunspikey
őstag
válasz Degeczi #51496 üzenetére
Basszus erre nem gondoltam, pedig tényleg így van. Akármilyen üzemben van, ha pl szoftverről indítottam hűtést, de a távon fűtésen maradt, elég ha lefelé veszek a távon egy fokot és átkapcsol hűtésre, mert lemegy az összes távos beállítás...
Egyébként erről a klímáról van szó:
Lehet amit kitaláltam nem lehet megcsinálni
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Degeczi
nagyúr
válasz daninet #51495 üzenetére
Még annyival bonyolultabb a dolog, h a klímák jellemzően parancs-csomagot küldenek át, így hiába szeretnéd pl. csak a "hőmérséklet növelés" gombot vmilyen 3rd party eszköznek megtanítani, az valójában tartalmazni fogja az üzemmódot (hűtés/fűtés/párátlanítás), a ventilátor-sebességet, legyező-mozgás, stb. beállításokat is (sőt, maga a "hőmérséklet növelés" gomb is csak a távirányító számára jelent növelést, onnan a klíma felé már konkrét hőmérséklet-érték megy ki az infra parancs-csomagban)
Szóval ha mód van rá, sokkal praktikusabb pl. wifin keresztül vezérelni a klímát, ott egyértelmű a helyzet. -
daninet
veterán
válasz hunspikey #51491 üzenetére
ez így bonyolultabb mert a klímáknak általában 3 vezérlési módja van / lehetősége van:
A) távirányítóval irányítod
Ebben az esetben veszel egy Broadlink RM pro eszközt, ahhoz egy hőmérő kiegészítőt és beprogramozod a távirányító gombjait. Az appjában teljes automatizációt tudsz létrehozni és lényegében helyetted nyomkodja majd a távirányítót. Nem lesz fogalma mi történik csak elküldi az IR jelet2) busz rendszerű kommunikáció a saját kezelőpaneljével
Néhány klímához visszafejtették és esphome mikrokontrollerrel vezérelheted, illetve lesz teljes visszajelzésed, de ez nagyon DIY, kell home assistant meg hasonlók3) hotel kapcsoló
Minden klíma rendelkezik hotel kapcsolóval. Ez lényegében leállítja a klímát és újraindítja amikor újra visszahelyezed a kártyát. Ez egy nagyon egyszerű vezérlés, ha csak hűtésre használod a klímád akkor ezzel a móddal lehet összekötni a termosztátot és a klímát legegyszerűbben. De így nem tudsz módot váltani pl. Persze az is lehet hogy szezononként egyszer váltasz módot és annyiban hagyod.További hátulütők:
A klíma távirányítója jellemzően egy termosztát. Ha IR vagy hotel kapcsolós módon szabályozod az eszköz ki/be fog kapcsolni. Fancoiltól függően ez némi extra zajjal járhat ahogy becsukja a lamellákat, illetve van akit zavar amikor leáll és elindul a levegő mozgatása.
Amikor a távirányító termosztátja állítja le a klímát akkor csak a komresszort kapcsolja ki, de a ventilátor továbbra is megy.Szerintem a te esetedben nincs jó megoldás. A jó megoldás egy olyan klímaeszköz lenne aminek teljes okos otthon vezérlő integrációja van. Ez a Fischer Nordic nem tudom micsoda, csak síléceket dobált fel
"Redőnyvezérlés is ostoba mert nem tudja, hogy süt a nap vagy borult."
Az okos otthon rendszerek nem így működnek. Neked szenzorokkal kell telepakolni ehhez a házat, szélmérő, lux mérő minden homlokzatra, hőmérő két helyre kint stb. Aztán ez alapján létrehozni az automatizációkat
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
4D4M
senior tag
A fisher klímáid milyen külsős termosztátokat fogadnának direktben? Felteszem semmilyet. Ezután nyilván már csak az infrás bénázás marad és így a mögé tehető dolgok közül egyértelmű a Home Assistant.
Ugyanez az optimális irány a redőnyvezérlés esetén, ahol egy fényérzékelőre lenne szükség még a HA-on kívül. Ott meg persze akkor kerülhet vakvágányra a történet, ha rádiós motorok vannak beszerelve.
Az időjáráselőrejelzés otthoni DIY megoldásai még nem tartanak ott, hogy erre lehetne alapozni ilyen szinten.
Továbbra is az operatív hőmérséklet megértését javasolnám, mint vezérelv.
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
dbius
veterán
Neked Home Assistant kell jól megírt/beállított automatizmusokkal. Minden egyéb próbálkozás csak szenvedés és pénzkidobás lesz.
Az elején egyébként a home assistant is nyögvenyelős lesz
Home Assistant előfeltétele, hogy a klímád és az egyéb, vezérelni kívánt eszközök integrálhatóak legyenek.
-
hunspikey
őstag
Bocsánat, lehet mindenkit vakvágányra tereltem, mert az első postom time outtal elszállt, a második, amit ti láttok meg nem tartalmazza a leglényegesebb infót:
klímát akarnék ezzel az okostermosztáttal vezérelni (pl IR blasterrel), nem hagyományos fűtésrendszert. Nálunk a napi hőérzet 80%-át a klíma adja, van minden szobában ugyan okos termosztátos elektromos padlófűtés, de lusta és nem szeretem, inkább csak temperáltatom a padlót vele és kész.
Célom az lenne, hogy a nappaliban lévő Fischer Nordic ez által a termosztát által okosabban legyen be/ki kapcsolva mint a saját appos időzítés alapú buta program, ahol meg kell mondanom, hogy milyen módban induljon egy adott időpontban.
A baj ott kezdődik, hogy 25 fok fűtés, 25 fok hűtés és 25 fok auto teljesen más hőérzetet ad és persze nem mindig jó.
Ezért szeretném azt, ha megnézné a termosztát, hogy aznap mégis milyen idő lesz. Ez alapján, pl ha végig esik és kint hideg van és bent is 25 fok alatti a temp, akkor fűtés módban induljon. De ha napos idő lesz akkor skippelheti a fűtést mert délre optimalizált passzív ház szerűségben élünk ahol hatalmas ablakfelületek vannak - tud energiát aratni magának az épület, még kinti hideg esetén is garantálható, hogy 10-re már meleg van.
Redőnyvezérlés is ostoba mert nem tudja, hogy süt a nap vagy borult. Csak egy adott csillagászati (napfelkelte/nyugvás) időponthoz képest tudok egy funkciót mondani. Nem jó sok esetben.
Így árnyalva a képet mit tanácsolnátok?
Előre is köszönöm a segítséget és az eddigieket is mindannyiótoknak!
-
daninet
veterán
Ezt hogy érted? Gyárilag kicsit kényelmetlen mert termosztátonként kell állítani az ütemezését nem egy egységes felületfől. Nekem 3 zónám van 3 termosztáttal. Mindhárom hűt/fűt. Egyszer beállítottam, most teljesen érintésmentes minden.
Ecobee is egy termosztát/zóna. Ezek arra lettek kitalálva, hogy a meglévő buta tekerős fali termosztátod leveszed a falról és felrakod ezt.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz hunspikey #51483 üzenetére
Szerintem nem írták még.. Home Assistant? Rengeteg saját szenzorral (csak pénz és idő kérdése), automatizmusokból lehet novellát is írni, ésatöbbi...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
daninet
veterán
Netatmo ahogy nézem csak fűtés. Kolléga hűtést is írt
Ha hűtés fűtés kell akkor csak a Nest vagy az Ecobee jöhet szóba. Árnyalja a helyzetet hogy EU-ban csak a vezeték nélkülit árulják ezekből, ha vezetékes kell akkor amazonról kell megrendelni, vám+áfa rájön még. Elég drágák. Nekem az alap nest volt 50k/darab 3éve most ez van vagy 100k/ termosztát[ Szerkesztve ]
-
4D4M
senior tag
válasz hunspikey #51483 üzenetére
Ezeknek nagyjából megfelel a Netatmo smart thermostatja. Lokalizáció alapján kalkulálja a külső hőmérsékletet, általában elég jól megsaccolja. Időjósolásra azért nem adja a fejét, de erről jobban jársz, ha lemondasz egyelőre (:
A tanulási időszak után egy adott ütemezésre nagy pontossággal be tudja lőni azt az időpontot, amikor el kell kezdenie fűteni. Modulációt csak néhány hőtermelővel kombinálva tud megvalósítani a modulálós verziója. App és webes elérés van felhő alapon.
A hőérzet fluktuációjára szerintem inkább az operatív hőmérséklet felől lenne érdemes keresgélni a magyarázatot: mivel az ember hőleadásában nagyjából fele-fele arányban vesz részt a levegő hőmérséklete és a környező felületek átlagos hőmérséklete, ezért tapasztalható, hogy ha megy a padlófűtés teljesen más érzet lesz egyazon levegő hőmérséklet mellett, mint amikor 2 napja nem ment.
Persze pl kialvatlanság esetén azért vannak extrémebb hőérzeti anomáliák is.Páratartalmat nem méri, de van a palettájukon levegőminőség szenzor is.
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
hunspikey
őstag
Sziasztok,
teljesen új vagyok itt ezért tudásom konvergál a zéróhoz az ügyben - előre is sorry ha hülyeséget kérdezek. Futtattam a keresőt, de nem találtam pontos választ ezért az szeretném kérdezni, hogy:
Szükségem lenne egy olyan okostermosztátra ami tudja, hogy milyen az időjárás, tudja hány fok van odakint, netán azt is tudja, hogy napon belül hogy fog változni az időjárás, lesz-e pl extrém felmelegedés, nap stb.
Mindezek adatok alapján beállított hőmérsékleti határértékek figyelembe vételével kapcsolna be időprogram szerint egy bizonyos módra.
Egy példa:
Azt szeretném, ha minden reggel 03:00 - 03:30-ig menne, de hűtés üzemben ha a kinti hőmérséklet a nap folyamán 21 fok fölé megy, viszont ugyanekkor fűtés üzemben ha 15 vagy alatta lesz a napi csúcs.
Egyéb feltételeket is adott esetben szívesen definiálnék.
Mindennek az az apropója, hogy a saját hőérzetem teljesen hangulat függő.
Egy esős napon a 25 fok kevés, míg egy napsütéses napon adott esetben sok.
Hozzáadott bónusz lenne, ha tudna páratartalmat is nézni (belsőt) és mondhatnék olyat, hogy kapcsolja be a klímát minden reggel 6-kor ha a páratartalom x %-nál magasabb.
Van valakinek jó tippje erre?
Köszönöm előre is!
ps: a termosztátnak jó lenne ha lenne webes vagy legalább okostelós appos felülete ahol fel lehet konfigurálni a paramétereket.
-
Krilehor
tag
Sziasztok, Zigbee hálózatomat szeretném kiterjeszteni és egy ilyen IKEA-s konnektort néztem ki, de épp sehol sem kapható. Van valami ajánlott, hasonlóan olcsó megoldás erre? A fentebb ajánlott Blitzwolf és Wiser okos konnektorok már eléggé más árkategória, ahogy néztem.
-
amargo
addikt
válasz ViZion #51478 üzenetére
Az egyik legjobb védelem, amikor captcha-val védik az oldalt, ezekre is léteznek megoldások, de itt mindig érdemes a befektetett energiát is számolni főleg, ha tök jó és kényelmes alternatívák is vannak.
Ugye pl az új titász oldala is védett.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ViZion
félisten
válasz PROTRON #51477 üzenetére
Áhh, több hely, nem a saját telephely. Így érthető, akkor a VPN sem pálya, nem hiszem, h örülnének egy külsős backdoor-nak...
Cloud brokerek is jók, de ott sem megy fizetős nélkül, mert alapból limitált valahol a legtöbb (max eszköz, max üzenet/perc, stb...). Szal. Shelly előfizu lehet a gyors megoldás, vagy valami vas, amin futtatod a web scrapper-t.
Hogy mennyire védett ezek ellen a Shelly oldala, azt nem tudom. Vannak oldalak, amiket elég gyötrelmes vagy lehetetlen "megfejni", mert mindenféle scriptekkel íratnak ki dolgokat és vmiért azt nem tudtam lenyúlni. De lehet más eszközt kellett volna próbálnom, van sok tucatnyi, nem ismerem a töredékét sem.
Korábban volt itt automatizált OCR-es hozzászólás, azzal is lehet próbálkozni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
PROTRON
addikt
válasz ViZion #51475 üzenetére
Akarod írni mivel céges vásárlás volt, így a mérő és a 3p okos relé együtt volt nettó 54.788 huf.
A 36 ajró azért jó, mert egy olyan előfizetést takar, ami esetén ha mondjuk kapunk több felkérést, akkor több mérőt párhuzamosan bekötve különböző helyszíneken nem kell semmilyen további eszközt egyenként szintén bekötni.
Ha tényleg tudja a percenkénti logot letölthető csv-ben, az már elegendő adat lehet pl annak az eldöntéséhez, hogy egy iroda 3x63A-es betápján van-e elegendő szabad kapacitás egy 3x32A-es autótöltő bekötéséhez, megoldható-e energiamenedzsmenttel, vagy mindenképp áramszolgáltatói bővítést kell megigényelni, mert nincs olyan több órát felölelő egybefüggő időszak hogy legalább 3x16A szabad kapacitás jelen van.A tárgyi helyszín szempontjából a leggyorsabb megoldás érdekelt az olcsók közül.
Ha ugyanazon extra összegért amibe az előfizu kerül (vagy kicsivel drágábban) még további programozási / konfigurálási idő szükséges, az most nem fér bele sem idő, sem anyagi szempontból (munkaidő költség, mivel elvagyok havazva).
De persze hosszú távon nem úszom meg, csak töménytelen dolog van.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
ViZion
félisten
válasz PROTRON #51473 üzenetére
Jól számolok? Volt mittomén' 80-100 k beruházás a HW-be, illetve az éves 36 EUR nem sok... akkor apróról egy kis kliens gép ~15k-ért, + az évi 5k áramfogyasztás (mert legyen ennyi a matek miatt, de nem lesz) miért probléma? Ha van internet, akkor VPN-en oda küldöd, ahova akarod az adatokat. OK, ehhez lehet kell egy jobbféle router, az is 15k mondjuk.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
amargo
addikt
válasz PROTRON #51473 üzenetére
mqtt-n keresztül bárhová küldheted, nem kell belső háló, hanem kint is lehet, vannak mqtt cloud broker-ek, csak ettől még szép dashboard -od nem lesz, szóval ezekkel kicsit foglalkozni kell.
Ezeket mind érdemes megnézni, hogy mi a fontos. Egy alap eszköz esetén még nem lesz histórikus adatod, ahhoz kell más, de ezt bármilyen szerverre rakhatod, ami fut mindig, de ez viszont szükséges. És itt nem kell erőgép, elég egy kicsi alig fogyasztó eszköz.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
PROTRON
addikt
válasz amargo #51472 üzenetére
Köszi, tehát ha jól veszem ki ez az mqtt csak belső hálózaton keresztül küldi az adatokat a dedikált IoT "agynak", amiből már úgy küldöm tovább ahogy akarom? De önmagában az mqtt nem teszi lehetővé a távoli elérést igaz?
Igen, ennyire noob vagyok ezen a területen.Annyira nem húzós az éves 36 ajró díj céges számlára(rég baj lenne ha ekkora összeg földhöz vágna), csak jobb szeretem a rugalmasabb és független megoldásokat, hogy ne függjünk senkitől.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
amargo
addikt
válasz PROTRON #51471 üzenetére
mqtt-n keresztül oda küldöd az adatokat, ahová szeretnéd. Másképp fogalmazva nem lesz olyan megoldás, hogy nem lesz a hálózaton valamilyen plusz eszköz, arra van a prémium, mert ott az adatok tárolását is fizeted.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
PROTRON
addikt
Üdv,
Nagyon kezdő szint alatt vagyok ebben az okosotthon szisztémában.
Felmerült az igény, hogy egy kivitelezésünkön a legolcsóbban oldjuk meg, hogy ha az áramerősség X időn át 70A érték fölött van, akkor kapcsoljunk le fogyasztókat.
Ez meg is oldott, egy Shelly pro 3EM 120A fogymérővel, amihez egy egyszerű kapcsolási rutin ethernet hálózatra be lett állítva, egy Shelly PRO 3PM kapcsolóval, ami adja a kontaktot 3 db mágneskapcsolónak.
Eddig oké.
Ehhez ugye a Shelly a pillanatnyi amper értéket veszi alapul.
Na most látom hogy alap ingyenes változatban csak az óránkénti kWh fogyasztási adatot és az adott orában a min-max-átlag feszültség értékeket tudja logolni.
Oké, a premium előfizetéssel elvileg elérhetővé válik minden áram paraméter logolása percenkénti lebontásban.
Viszont látom, hogy PC-n belépve a menüjébe most is nyomon tudom követni a pillanatnyi értékeket.Anno MMORPG időben rengeteg olyan programról hallottam, amik "lelopják" a képernyőről hogy mi van a képernyőn és az alapján vezérlik a karaktert.
Ismertek valamilyen módot, amivel a premium nélkül el tudnám kezdeni ezeket az értékeket kinyerni a képernyő "felvételével" excell táblázatba?Vagy van valami olyan mód, hogy ne kelljen dedikált cél hardvert telepíteni a hálózatra a logoláshoz?
Most pl feltűnt hogy 2 héttel ez előtt volt jópár óra, amíg nem volt áram az adott helyszínen, amiről senki nem tudott.Köszi ha tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz amargo #51469 üzenetére
Kicsit utána olvasva elég csak 24V-ot adni neki: [link]
Van itthon sonoff 4ch pro is és 24V-os PSU is. Akkor azt hiszem ez így OK, csak a távirányítót kell pluszban bekötni hozzá.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Ha Sonoff 4CH vagy PRO-t impulzuskapcsolási üzemmódban szeretném használni de csak az egyik csatornán az lehetséges? Egy lámpát kellene 4 helyről kapcsolni. A többi csatornát normál kapcsolóként használnám. -
zsamiatt
őstag
Sziasztok, Ugyan nem HA kérdés, de kapcsolódik hozzá. Hogyan lehet andoridon megoldani, hogy vagy telegramon küldjek egyszerűen mondjuk egy ikonnal parancsot HA-nak (HA-ban már le van kezelve a szöveges utasítás, szóval csak a droidos rész érdekelne) vagy automatizmust létrehozni amivel a WireGuard-t betárcsázza a HA parancs küldés előtt majd lebontja. Valaki korábban írta, hogy IOS-n működik neki én a WG betárcsázásnál elakadtam.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
xeo98
csendes tag
válasz ViZion #51429 üzenetére
Ahogy előttem is írták, csak párosítod és megy.
Sokat szenvedtem a Tuya smart plugokkal, a fogyasztásmérés pl. egyáltalán nem akart működni se a felhős Tuyás, sem a localtuyás megoldásokkal. Vettem egy "gagyi" 4000Ft-os Zigbee koordinátort, és működik.Most már csak azt bánom, hogy a hőmérők és a mini smart switch-ek nem Zigbee-sek, ezek miatt még kell a Tuya integráció
-
tag
-
llacee
őstag
válasz Fuser és Tsa #51461 üzenetére
Köszönöm és Lappy-nak is.
A két végállást beállítom az eszközön, de a vezérlést mivel célszerű megoldani? Shelly 2.5? vagy valami redőny vezérlő?
-
dbius
veterán
Mitsubishi klíma/hőszivattyú (melcloud) használóknak:
Pár napja a mitsubishi felhőjével gondok vannak, ezért megállt az eszközök távoli vezérlése. Így a home assistantból sem megy a vezérlés jelenleg alapból.
Egyik felhasználó rájött, hogy a DNS névfeloldással van probléma és azt kell megoldani, bővebben itt: [link]
A klímás topikban az előbb írtam erről bővebben: [link]
-
tag
válasz llacee #51456 üzenetére
láncos motorra keress rá.
én ezt használom:
[link]
azt kell figyelembe venni, hogy a nyitási végállást te állítod be, a zárási a túláramra megy. ha gyenge az ablak, akkor hajlamos tekergetni a keretet.de létezik mindenféle. az előző házamban a kazánházban volt egy bukóablak.
amit ahhoz vettem, annál mindkét végállást te állíthattad. -
q13579
senior tag
Sziasztok,
Mi lehet az oka, hogy sonoff 4ch pro magátol bekapcsolja mind a 4 relét? Előzmények alapján azt írja, hogy helyi eszköz által lett indítva, tehát gondolom mintha megnyomtam volna a gombokat a készüléken, de nem történik ilyen.
Sajnos 2 öntöző mágnesszelepem bánt a problémát eddig.... kipróbáltam úgy is, hogy semmi nincs a tápon kívül rajta, úgy is produkálja random a bekapcsolást.
Köszi a tippeket.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Bukóablak mozgatását szeretném megoldani a fürdőszobában.
Elszívót a beton koszorúk és egyéb sajátosságok miatt nem tudom kialakítani a kád miatt meg kényelmetlen az ablak kezelése.Arra gondoltam, hogy páratartalom függvényében a nyitást és zárást lehetne automatizálni.
Van esetleg valakinek ajánlott motor/mechanika erre a célra?
Köszönöm!
-
-
vampire17
addikt
-
La Magra
tag
Sziasztok!
Wiser Hub + szobatermosztát között elég gyenge a jelerősség, illetve a Hubtól kicsit a wifi is messze van, ezért olykor akadozik a kapcsolat.
Van esetleg tapasztalat/vélemény jelerősítőkkel kapcsolatban?
Ezt az [Eberlét] néztem Amazonon (mert ha jól tudom, ez ugyanaz a gyártó, aki Angliában Drayton néven forgalmazza a Wisert), de nem tudom, ez megoldaná-e mindkét problémámat, illetve hogy van-e ennél jobb megoldás.
-
ojb
tag
válasz vampire17 #51445 üzenetére
(van is föld csati a relén csak nem tudom az antennanak e)
Igen!
Az ANT bemenet melletti GND nagy valószínűséggel "RF" GND.
(Bekötésnél figyelj, hogy lehetőleg egyformán rövid legyen a lebontott árnyékolás és a "kopasz"--. árnyékolás nélküli -- belső vezető.)[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz vampire17 #51445 üzenetére
Miért akarod szétbarmolni azt az SMA csatit? Egy SMA aljzattal kösd be... az árnyékolást a földre, a belső vezetéket az antennára... (jobb szélső két kapocs)
Más: ránézésre (doksi/leírás nélkül csak találgatok) ez egy fixkódos vevőnek tűnik... ha ezen múlik a ház biztonsága...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
vampire17
addikt
Sziasztok rendeltem egy ugrokodos , wifis kapunyitot. Elvileg van rajta antenna bemenet, de kb csak egy drótot adnak hozzá. Viszont nekem van egy 433mhz es antennám, amit össze tudnék vele hozni. A kérdésem az hogyha az antenna rol levágom a csatit, akkor pontosan hogyan kössem be a rele be? Tudtommal antenna külső foldelos részét is bele kell kötni (van is föld csati a relén csak nem tudom az antennanak e)
-
Noxy
veterán
válasz migabi24 #51443 üzenetére
Semmi baj a kijelzővel. Látni fogod, ha meg nem, ott a telefon. Állandóan csak USB C-ről megy. Nálam elem van bent. Fűtési időszak végén kiveszem. Off. Anyaghasználat, dizájn is veri a computherm-s cuccokat. Bajom az hogy beállított hőfokhoz képest 0.5 ℃-l később kapcsol be a 0.2 ℃ helyett. A kikapcsolás úgyszintén.
Használt előtt hozzá kell kalibrálni a régi termosztát hőmérőjéhez. Nálam ez -0.7℃ volt.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
Noxy
veterán
2 hete vettem egy Tuya Smart Home Wifi Thermostatot. [link]
Minden OK, de egy gondom van, hogy a Temp. Hysteresis: 0.5 ℃.-ra van állítva. Régi termosztátban ez 0.2 ℃ volt.
Milyen lehetőségeim vannak, hogy ezt 0.2 ℃-ra állítsam?
Az appon keresztül már írtam a fejlesztőnek. (2 napja)
Mondjuk ezt nem is értem, hogy egy ilyen lényeges beállítási lehetőséget kihagynak. Mindenikek más a hőérzete, a kicsi gyerekről nem is beszélve.
Persze én is most lettem ilyen okos a Hysteresis dologban, amikor nem úgy működik ahogy megszoktam.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
tag
válasz BlackJack21 #51440 üzenetére
jó kis szórakozás...
ahelyett, hogy betolták volna szövegként, merthogy valahol az úgyis megvan.néha találkozom efféle megoldással, ilyenkor tán majdnem csúnyán is beszélek
-
BlackJack21
tag
válasz Fuser és Tsa #51439 üzenetére
Így van. Közben szétkaptam a pdf-et és abban is ugyanaz a .png van, mint az oldalukon. A pdf imagemagick-el lett készítve, pdf-be exportálva. Ahogy olvastam a HA downloader kérését nem ismeri fel az oldal robots.txt-je( nincs böngésző adat, stb), így eldobatja a "kérést". Ezt megoldottam azzal, hogy a HA képes futtatni shell parancsokat, így maradt a sima wget, ami szépen le is húzza a pdf-et.( ezt a vonalat elvetettem, a pdf helyett a weboldali *.png-t töltöm le. Most az OCR-t próbálgatom, a tesseract elég ígéretesnek tűnik(xml-be ki tudja szedni a szöveget, arra meg már tudok hivatkozni akár a scrape-el is.
Illetve tudna a képen szövegdobozokat is definiálni,( ami kvázi kijelölés) amire külön azonosítóval lehet hivatkozni.). Szóval van még mit molyolni rajta , de lassacskán haladok. -
tag
válasz BlackJack21 #51433 üzenetére
ha 14 megás a pdf, akkor jó eséllyel az is képként van.
gondolom kinyomtatták és beszkennelték, ahogy okos helyeken szokás -
vampire17
addikt
Sziasztok! Shelly Pro cuccokban nincs lehetoseg MQTT QoS allitasra? Szukseg lenne egy projectemre legalabb QoS 1-re de inkabb 2-re. Sima Shellynel ez gond nelkul allithato volt...
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
van egy gosund sp1-es aljzatom, gondoltam ezzel vezérelném a villanybojlert, méghozzá úgy, hogy a Schedule fülön beállítok két értéket, egyik időpont a bekapcsolási időpont, másik pedig a kikapcsolási.
Jelen esetben 22:00 ON, minden nap bepipálva, illetve 5:00 OFF szintén minden nap bepipálva. (Ergo hogy csak éjszaka működjön a bojler)
Ezt így meg kellene tudnia oldania a programnak nem?
Mert így beállítottam, de a bojler továbbra is kap áramot, attól függetlenül, hogy ugye ott van neki az 5:00-ss OFF.
Hol a hiba? -
Degeczi
nagyúr
válasz BlackJack21 #51433 üzenetére
Ha Pythonban megoldható (és szinte biztosan), akkor nézd meg az Appdaemont, abban bármilyen kiegészítő könyvtárat is használhatsz. Korábban pl. a TTS-ből generált MP3 szövegbejelentések mp-ben mért hosszát is Appdaemon alatti Python könyvtárral állapítottam meg.
-
BlackJack21
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kitaláltam, hogy a HA alá be húzom a gyerekek menzás étlapjáról az adott napra vonatkozó tételeket, majd valahogy kijeleztetem( Vampire féle eszköz, smart mirror, stb).
Viszont már az elején elakadtam.
A honlapon képként szerepel, de letölthető pdf-ben is. A HA downloader (ami most változik egyébként) működik, le is húzza a pdf-et, de csak egy 30bájtos fájl jön létre a 14 megás helyett. Megpróbáltam konzolból a wget paranccsal,, azzal hibátlanul lejön. Így azt sejtem, hogy szerver oldalon van valami védelem a letöltés ellen(legalábbis a 30B-ban szereplő adatokra guglizás után I(user agent * crawl delay 30).
Erre van valami megoldás, hogy hogy lehetne megkerülni vagy más módon automatikusan hozzájutni a pdf-hez?Ha ez meglenne, utána egy pdf parserrel(pyPDF2-t néztem eddig) átalakítani kereshető formátummá, majd regex parancsokkal eljutni a kívánt adatokhoz.
Ha van valakinek az előző kérdésre vagy a feladat megoldására jobb megoldás, kérem ne tartsa magában
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
A Tuya zigbee eszközöknek is kell a tuya felhő? Esetleg ezek tudnak csak zigbee-vel a HA-val kommunikálni, vagy a Tuya integrációt is igénylik? Vagy a Zigbee csak a wifit váltja ki és kell neki a net?
Nincs ilyenem még, Zigbee koordinátor már van... csak nem látom, h merre továbbHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Steady74
addikt
Gyári WLED vezérlők tesztje, ha valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Mivel TP-Link Community/email support nem válaszol , gondoltam titeket kérdezlek ezügyben.
Adott Egy Xpenology Server aminél a Surveillance Stationben kellene 2 kamerát betennem.(Surveillence mókolt verziót ahsználom amiben 2nél többet is be lehet tenni).
1 db TP-Link Tapo kamerát már sikeresen hozzáadtam, viszont a másik kettőt nem tudom, mert rokonom akinek telepítem elfelejtette a jelszót a Haladó beállításoknál:
How to create or change the camera account on the Tapo app | TP-Link United KingdomEzt lehet valahol újrakérni?
Csak hogy tiszta legyen a dolog. Telefonon Tapo abbba belépve látja a 3 kamerát, de ahhoz hogy NAS-ra tudjon menteni a haladó beáálításoknál kellett egy felhasznlálónél/jelszó párost beállítani, viszont ezt elfelejtette vagy elgépelte annó.
Itt az appban van egy "elfelejtett jelszó" elem, de nem reagál.
Kamera 30mp-es reset gomb nyomása már megvolt, de nem segített.Valakinek valami ötlete?
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
enginev3.0
félisten
válasz sirarcheer #51421 üzenetére
Abba használtam a xiaomi speakert, de ott csak stereo ment ha jól emlékszem
Amúgy telefonról és gépről küldenék rá számokat, vagy YT zenét, de nem egyidőben
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
daninet
veterán
válasz enginev3.0 #51420 üzenetére
bluetoothszal nem egyszerű mert mihez csatlakoznak? Telefonhoz? Hagysz mindegyik mellett egy telót?
Én vettem régebbi 1gen 2gen chromecastokat 5-10k között, van 4 darab és azokra lehet egyszerre zenét kiküldeni. Így van megoldva a multi room audio.
Sajnos google megszüntette a chromecast audio nevű terméket ami egy chromecast volt jackdugóval. Ha látsz esetleg valahol elfekvő készletet meg kell venni. Most kell valami eszköz amivel hdmi-ből stereo audiot csinálsz.Vaaagy....
Csinálsz egy lokál internet rádiót Internet rádióra kb minden rá tud csatlakozni.
Ha pl spotify kell akkor lehet egy PC-n spoty, azt virtual audio cable-el beleviszed egy internet rádió streamingbe és utána vlc-vel minden telefonon lejátszod a rádiót.
Spoty meg távolról irányítható[ Szerkesztve ]
-
4D4M
senior tag
Music Assistant nagyjából ezt (is) célozza, de még béta fázisban van. Nekem arra már alkalmas volt, hogy zenéket ezzel hallgatok, de sajna a HA TTS még pont nem megy neki.
Kicsit kötött abból a szempontból, hogy a központi szerver jellegű hangforrásra van berendezkedve a koncepció és nekem hiányzik, hogy több eszközről érkező forrásokat is valamilyen logika szerint tudjon jól kezelni....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
sirarcheer
senior tag
Google Home?
Én ott tudom beállítania média fülön. hogy több eszközön is szóljon ugyanaz.PSN: sirarcheer
-
enginev3.0
félisten
Hogy tudom megoldani hogy BT hangfalakkal több helységben ugyanaz szóljon? De ne stereoban
Hanem pl nappaliban és konyhában is van egy egy BT hangszóró és mindkettőből ugyanaz szólA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Steady74
addikt
válasz BlackJack21 #51415 üzenetére
Egy szavazat a Shelly 2PM-re.
-
fo_di
őstag
válasz BlackJack21 #51415 üzenetére
csak tuyaból van talán olyan, ami a gurtnit is tudja húzni, nem pedig redőnyre is kész relé
-
BlackJack21
tag
válasz Jubejo #51413 üzenetére
Igen, Shelly 2 PM vagy Shelly Pro Dual Cover / Shutter PM.
-
Jubejo
csendes tag
Sziasztok, Redőnyhöz létezik wifis, nem tujás automata felhúzó ami HA-ba integrálható?
-
daninet
veterán
válasz migabi24 #51408 üzenetére
amiket írtam főleg gyári megoldásokban vannak, ezt nem kell külön csinálnod. A legtöbb funkcióval nyilván a prémium termosztátok rendelkeznek pl EcoBee. Megveszed, felrakod és kész. De ez a másik véglet, elég drágák. Csak azért írtam, hogy meghaladta már a ki-be kapcsolást a termosztát téma.
lappy: EcoBee és Nest termosztát is tudja. De készülj fel hogy ezek 80k+ árban darabja
EcoBee-nél "Smart Recovery" néven futSmart Recovery
As Smart Thermostat gets to know your home’s heating and cooling patterns, it learns how long it takes to reach your desired temperature. If you routinely wake up at 6 a.m., Smart Recovery will start heating and cooling your home in advance so it’s comfortable when you wake up.
Nest-nél pedig "Early-On"[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz migabi24 #51404 üzenetére
"szóval ott nem segít semmilyen logika szerintem"
Óó elég sokat fejlődtek a termosztátok a bimetál szalagok óta
Eleve ott a PID ami lényegében egy matematikai függvény ami megpróbálja célértéken tartani a hőmérsékletet az által, hogy megtanulja mennyit lőtt túl a sima kapcsolásos módszerrel (ez a PID tuning).
Aztán az újabb okos termosztátok megtanulják a házad felmelegedésének és lehűlésének sebességét és az ismert hőtartalék függvényében tudják korábban vagy később kapcsolni a fűtést, hogy adott időpontra elérd a célhőmérsékletet
Figyelik a hőérzetet páratartalom/hőmérséklet függvényében ha kell
Figyelik a jelenlétet
Tudnak a fűtésen kívül szellőzést, páraelszívást vagy klímát is indítani.Ez csak pár dolog természetesen mindenki eldönti, hogy ebből mennyire van szüksége.
-
4D4M
senior tag
válasz migabi24 #51402 üzenetére
Pl valójában nem a beállított hőmérsékletnél kapcsol, hanem a beállított hiszterézissel eltolva. Ez egy logika. Mi nem tudjuk elképzelni még, hogy hogy fogsz kapcsolatot teremteni a buta kapcsoló és a buta hőmérő között.
Vagy Tuya alatt történne ez mind? (fogalmam sincs mit lehet benne elérni)...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest