Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
Topikgazda
válasz tilla311 #14110 üzenetére
Bocsi, aki 2016-ban Ghost-ot használ, az nem lesz sikeres ember
Tessék rendes szerver cuccost kipróbálni (Paragon, Macrium, stb) az megcsinálja a mentést, tükrözést, konverziót, meg a boot fixet is.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
brd
nagyúr
válasz tilla311 #14103 üzenetére
Szerintem nem a server-t nézik, hanem azt, hogy nem egyszerű kötet van rajta, hanem tükör, legalábbis nekem pl. a Paragon Partition Manager Server simán konvertál dinamikusról alaplemezzé, a partíció (kötet) tartalmától függetlenül, ha nem valamilyen egzotikus szervezésű (RAID0-1-5) kötet van a dinamikus lemezen. A Ghost pedig valószínűleg ott hibázik, hogy nem szabályosan konvertálja vissza a kötetet és a lemezt. Most nem nézek utána, de talán még az MBR/boot sector is más a dinamikus lemezen, vagy a kötet azonosítója változik ahhoz képest, mint ami a BCD-ben található. Ezeket viszont egy telepítőről egyszerű javítani.
The only real valuable thing is intuition.
-
X Factor
addikt
válasz tilla311 #14100 üzenetére
diskmgt-ből először, a remove mirror-t kéne megcsinálnod. Utána diskmgt-ből, vagy akár DISKPART-ból, lehet dinamikus lemezből basic-é konvertálni, bár mindezt backup nélkül bevállani nem merném (eleve szerintem törölni kell hozzá a particiókat)
Tool-okból én EaseUs-t és Macriumot használok, ha clone-zni, backupolni vagy átméretezni kell egy-egy kliensen.
Nálad most a szervernél egyébként mi lenne a cél? Raid1 tömbből kiesett az egyik hdd? Mert Rebuildelni az egészet százszor egyszerübb lenne, ha csaka redundancia visszaállÍtása a cél.
Make things work
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest