Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Szia brd,
Köszönöm a válaszod és a tippeket is. Milyen óvintézkedésekre gondolsz egész pontosan?
Igen a user agent jó ötlet, arra például nem is gondoltam.Elvileg a hétvégén tudok a géphez jutni, nagyon kíváncsi vagyok, izgalmas feladatnak ígérkezik
udv
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
X Factor
addikt
Van, csak amikor elkezdtünk nézni, h. mi lehet a hiba forrása, akkor próbaálkoztunk és ideiglenesen átraktuk 8888-ra, mert azon épp jónak tűnt, aztán persze kiderült, h. más áll a háttérben.
Forwarderként viszont első körben a UPC-s volt applikálva, és az produkált anomáliát.
Make things work
-
-
TheProb
veterán
Igen, tudom. De nem én találtam ki ezeket a jelszavakat...
Közben megtaláltam a gondot... Fel volt map-elve a usernek az összes gép adott betűjellel, ez volt a gond...Tervben volt már egy normális share folder beállítása, csak eddig nem volt szabad kapacitás, meg sok munkával járna... Majd kiderül, de köszi az észrevételt.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
sellerbuyer
őstag
Nem értem a kérdést, ill. azt, hogy hogyan kapcsolódik a 2. bekezdéshez?
Amit kifogásoltam: miért nem követel jelszót a Rgazda fiókhoz? Illetve miért nem köti a kinyitást jelszó megadásához? Semmi más.
Én már eleve azt sem értem (és eddig nem érkezett erre értelmes magyarázat), egyáltalán miért engedi a Win törölni a saját usert, ill. az összes aktív user-t? Tökéletesen logikátlan baromságnak tűnik. Ha van rá értelmes magyarázat, arra kíváncsi lennék. Mármint arra, hogy van-e ennek valami gyakorlati haszna esetleg, van-e olyan szituáció, amiben erre szükség lehet?
-
Tamy
senior tag
Ezt tudom, de ha egy komplett telepítés lezajlik 1,5-2 nap alatt kényelmesen, amiből a frissítés legyen 1 nap, akkor egy időnként frissített gép hogy a búbánatban nem képes két teljes nap alatt még egy állapotinfót se elküldeni? És a másik miért küldi el? Ennyi erővel kár tökölnöm az egész WSUS-al, csak magamat szívatom, ha hagyok mindent ahogy van, akkor gyorsabban lefrissítik magukat a netről.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
De állapotinformációt se küld két napja? Az említett gép egy Gigabyte H61M-S1 lap, Pentium G2020 CPU, 4GB RAM. Ez azért annyira nem régi. A laptop, ami frissített, az egy Toshiba Satellite C660-1X5 (Pentium B940; 3GB RAM), sokkal régebbi/gyengébb, mégis nagyon gyorsan (talán fél óra se volt) elküldte az állapotinfót. A saját logja szerint tegnap pakolta fel a frissítéseket, a szerver viszont csak ma mutatja. És otthon Virtualbox alatt percek alatt lezajlott az egész, igaz a másodiknál már nem. Nem hiszem, hogy (csak) a Win7 az oka, de kipróbálom majd mással is. Viszont ennyire közvetlenül sem voltak lassúak, egy komplett Win7 telepítés (tavaly év végéig integrált frissítésekkel), Office-al, programokkal, naprakészre frissítve, nulláról is kész van 1,5-2 nap alatt kényelmesen, gyorsabb gépnél akár még rövidebb idő alatt is.
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
Igen, csak Win7-el próbáltam eddig. A problémáról tudok, magam is tapasztaltam, de a WSUS-nak szerintem pont ez lenne az egyik előnye, hiszen ha már a szerver letöltötte, akkor az MS-nek semmi köze hozzá. És pont a gyorsabb gép nem küld még állapotjelentést se immár legalább két napja.
[ Szerkesztve ]
-
tilla311
tag
Igen, ez rendben van. Idáig jutottam én is, keresem az alternatív megoldást.
Jó, persze, majd töltök le egy ilyet. :-)
De gondoltam, megkérdezem előbb itt tanult kollégáimat, hátha tudnak erre valami okosat, vagy esetleg megtanulok valami újat a dinamikus lemezek kezeléséről egy ilyen speciális helyzetben.Egyébként egy Minitool ... Server Edition-t már szereztem, de még várok vele, hogy fejben összerakjam, mit is fogok pontosan csinálni, mielőtt lekapcsolom a szervert, mert tervezni kell a szolgáltatás-kiesést.
Több mit 6 éve megy ez a szerver folyamatosan, és alig 1-2 óra leállásom volt eddig, mikor gyorsan kicseréltem valami alkatrészt.A baj ugye az, hogy nem elég csak alaplemezbe konvertálnom, de át is kell migrálnom az egész rendszert az új winchesterre, hogy aztán már azokon megcsinálhassam az új tükröket.
[ Szerkesztve ]
-
tilla311
tag
Még annyi kiegészítés ehhez, hogy még Grub-ot is próbáltam, mert az egy csomó lépcsőt át tud ugrani, amik amúgy egy normális boot-folyamat részei, és képes a Windows-t közvetlenül bootolni, akkor is, ha nincs MBR vagy partíció-betöltőszektor vagy bootmgr. Alaplemeznél ez remekül működik is, akkor is, ha akár a három felsoroltból mind hiányzik, a Grub bebootolja a Windows-t, csak ez a fránya dinamikus lemez... Nem fér a fejembe, mért kellett ezt ilyen szigorúra csinálni. Az a baj, hogyha nem maga a bootolandó oprendszer hozta létre az adott dinamikus lemezt, akkor már NEM fog betöltődni róla a Windows. Ha ezzel kapcsolatban tudna nekem valaki valami okosságot mondani, azt is nagyon szépen megköszönném.
-
tilla311
tag
"Szerintem nem a server-t nézik [...] nekem pl. a Paragon Partition Manager Server simán konvertál dinamikusról alaplemezzé"
Köszi! Akkor már csak olyat kell szereznem.
A Home ugyanis kiírja, hogy a szerver oprendszerrel nem hajlandó dolgozni, de ezt már fönt 2 ízben írtam. Azt írják, vegyem meg a szerver verziót. Hogyne nézné."Szerintem nem a server-t nézik, hanem azt, hogy nem egyszerű kötet van rajta, hanem tükör"
Mirror removed.
"Most nem nézek utána, de talán még az MBR/boot sector is más a dinamikus lemezen, vagy a kötet azonosítója változik ahhoz képest, mint ami a BCD-ben található. Ezeket viszont egy telepítőről egyszerű javítani."
Na ebben tökéletesen igazad van: a kötet azonosítója változik, de nem a BCD-ben, hanem valami más része van a Windows-nak, ami "név" szerint ismeri a köteteket, és ez csak a dinamikus lemezekre jellemző. Ehhez sajnos nem értek. A boot sectorok rendben vannak. Manuálisan már hoztam létre MBR-t, valamit a partíció betöltő szektor is rendben van, a BCD is rendben van, és a Windows akar bootolni, majd hiányzó kötet, kék halál.
"A Ghost pedig valószínűleg ott hibázik, hogy nem szabályosan konvertálja vissza a kötetet és a lemezt."
Valamit én hibázok, mert a Symantec külföldi fóruma szerint a Ghostnak remekül kéne dinamikus lemezből mentenie, csak a végeredmény alaplemez lesz. Azt írja a fórum, hogy a Ghost visszaállítás után rögtön át kell konvertálni a létrejött alaplemezt dinamikus lemezzé, mert csak úgy fog működni, tehát a ghost-visszaállítás után az alaplemez csak egy közbülső állapot. Én gyanítom, hogy ez azért van így, mert ez az újra dinamikus lemezzé való konvertálás hozza létre a helyes új kötetazonosítókat, amit Te is írtál. Csak ugye mindezt nem tudom megtenni, amíg át nem teszem ezt a HDD-t a szerverből egy másik gépbe, ahol egy másik oprendszer az aktív, ezen dilemmáztam föntebb. USB-boot WinPE-ből nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Nem figyeltem, de akkor nemtom mit, hogyan használ a TV, de nem hajlandó felkelteni a gépet. természetesen NAT szabály van rá. Na mindegy. Ez a legkevesebb, nem tart semeddig belépni a router admin oldalára.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
sanzi89
addikt
Ebben lehet igazad van, és én tudtam rosszul.
A gond a kommented tesztelhetőségével, hogy amennyire én nézem a szolgáltatótól kapott modem-router (ZTE F668) nem tud broadcast címre küldeni egy bejövő port forward-ot.
Két PrintScreen:
1. Felveszem az adott "aplikációt"2. Megadom melyik IP-re továbbítsa
Vagy csak egyszerűen adjam meg a 192.168.10.255-öt, hogy oda továbbítsa?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
pschio
őstag
köszi a választ!
Milyen static routot vigyek fel, ha a NAS IP-je: 192.168.10.39 és a 192.168.11.0-ás hálózatból akarom látni?
Csak a 39-et láthatja a 11.0-ás hálózatból. Mást nem.
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
sellerbuyer
őstag
Az első gondok nálam a PfSense-el ott jelentkeztek, amikor hálózati adaptert kellett cserélni, ill. konfig után betéve a nagy hálóba. Konkrétan idióta módon van agyon automatizálva az interfészek felismerése, autokonfigja, meg mittomén... már pontosan nem emlékszem. A lényeg, hogy ő eldöntött egy rakat mindent helyettem, hogy az úgy lesz és kész már akkor, amikor betettem pár LAN adaptert és ettől jóformán használhatatlanná vált az egész már az elején. Később sem lett a haverom.
A ZeroShell úgy tökéletes számomra, ahogy van egyébként, nekem nagyon kézre áll, nagyon baráti. LB-t nem használok benne, így ez nem zavar. Ez a DHCP bug nagyon nagy probléma viszont, mert nálunk most iszonyat fog kelleni, hogy a DHCP osszon fenntartott IP-ket tonnaszám (ergo ezeket ne ossza ki bárkinek). 3.3-ommal van egyébként ez a problémám, most a 3.5-öset szedtem, felrakom szüzen (az upgrade-et ugye amúgy is donate ellenében adják, tehát bújtatottan fizetős), úgyis új gépet állítok be routernek és akkor meglátom, hogy ez is csinálja-e még a DCHP bugot... ha igen, akkor egyelőre más ötletem nem nagyon van...
-
sellerbuyer
őstag
A balancerre van már egy bugfix, azt elvileg rendbehozták talán (leszedtem, én nem használom), de az vérlázító, hogy a DHCP kiosztja a fenntartandó IP-ket lazán másnak. Így valóban használhatatlan a DHCP konkrétan.
Valami alternatíva esetleg ZS helyett? Anno a PfSense-t próbáltam, de hulladéknak minősítettem rövid úton.
-
-
looser
addikt
Erre van esély sajnos, mármint a hw hibára, mert még bios frissítés előtt kaptunk egy ilyen hibát és azóta indításkor hibát jelzett a Processor2 9, 10, 11, 12 memóriaslotokra. Jó lenne vagy az alaplapot vagy a cpu(ka)-t kicseréltetni mert ez így állati gáz. Van hozzárendelt háttértár, de ugyanazokon a Brocade 8/40-eseken keresztül csatlakozik, mint több más szerverünk. Ettől függetlenül jó ötlet végignézni ezt a vonalat, köszönöm!
(#12884) DopeBob: fent leírtam, nagy esély van az általad említett problémára is. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
bon
őstag
Igen a linket néztem, simán hozzáférek a wmi vezérlő tulajdonságaihoz. A win2012-es szerver nem tagja a tartománynak, önálló kiszolgáló. Friss telepítés még nem fut rajta semmi,
A 2003-as meg ezt írja a parancsra:
Schema master hpnet.KMKVSZKI.local
Domain naming master hpnet.KMKVSZKI.local
PDC hpnet.KMKVSZKI.local
RID pool manager hpnet.KMKVSZKI.local
Infrastructure master hpnet.KMKVSZKI.local
The command completed successfully.A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bobsys
veterán
Meg annyi, hogy a lista amitsz megadsz statikus. Tehat ha benne van mar a dc1.company.com es hozzakarsz csapni meg egy DC-t akkor a parancs ugy nez ki hogy
-StaticDomainControllers dc1.company.com, dc2.company.com
csak siman a dc2.company.com opcioval kiszedi a dc1-etEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Novics
senior tag
Jaja, a 32 bites gépeken megy a dolog, és ha nem tudom megoldani, akkor maradnak is azok. 2 kolléga viszont már most is 64 biten próbálkozik, de kevés sikerrel. Egyrészt dög lassú, néha ki is fagy, másrészt arra panaszkodtak, hogy bizonyos funkciók nem működnek náluk, amik egyébként nálunk mennek.
Elvileg már fejlesztik az utódját, de amit 2,5 év alatt összehoztak egy modulhoz, az sem megy rendesen, szóval nem bízok benne, hogy mostanában lesz belőle valami. (Igen, állami szektor...)A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
dzsambo
tag
A program Procomm Plus, 10x éves de még nem találtam nála jobbat.
FAT16/32 biztos nem gond, mert az én gépen megy csak arra nem emlékszem hogy hogyan oldottam meg.
Kompatibilitási módot meg megnézem hátha. -
Upo
addikt
Én néhány hete működtem közre egy ilyen ver.3-as lekódolós esetnél. Hivatali gép pótolhatatlan adatokkal, természetesen mentés nélkül. Minden könyvtárban benne voltak a fájlok (leírás, html, internet parancsikon) a dekódoláshoz. Úgy döntöttek hogy fizetnek, akkor 2.12 BTC volt, ~150000 ft. Elég későn jutott hozzám, közel volt már a határidő az ár duplázásig. Sikerült olyant találni akitől gyorsan lett bitcoin, délutáni rendeléssel másnap megvolt. Tranzakciót megcsináltuk, el lett küldve az azonosító, az is volt vagy fél nap mire ellenőrizte és elfogadta. Ekkor lehetett letölteni a dekódert. Azt lefuttattuk, sokat visszakódolt, de maradtak kódolt fájlok. Kb. harmadik futtatásra lett meg az összes fájl, illetve 1-et nem tudott, de az valami log file volt a temp-ben.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Divi
aktív tag
Valóban nincs elsőkézből jövő infóm, én is csak az innenonnan összeolvasott fórumos félinfókat adtam tovább.
De valami olyasmit olvastam, hogy a cél az , kövesd a mézesmadzagot, és így minél többet kipumpoljanak belőled. Befizetsz valamennyit, visszadnak valami -nagyon kevés- adatot, és kérnek egy újabb váltságdíjat.De érdemi mennyiségű adatot soha nem fogsz visszaszerezni. De valóban... ha megtörtént a baj. alaposabban utána kell járni.
Illetve üzleti modellt erre nem hiszem, hogy nagyon építenek, mert ... egy ilyen kártékony kód elég gyorsan rákerül a antivirus, antimalware, programok radarjára. Így gyorsan kell cselekedniük. Szerintem.
lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
MarQs
senior tag
Logikusan lefuttatva ez lenne ésszerű... persze, szokás mondani: minden előfordulhat és annak az ellenkezője is.
Amúgy 2 bitcoin a váltságdíj - az ma köbö 170-180 ezer forint. Ez se kevés, de amikor először hallottam az esetről, magasabb összegre gondoltam."Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
spici
tag
Hát akkor lehet valamelyik eszköz haldoklott, mindegy kicseréltem . Én mindig úgy alakítok ki egy hálózatot, hogy más is tudja keresni benne a logikát, pl a switch - switch , switch - router stb stb kombókat, úgymond gerinceket ha van gigás portra kötöm vagy ha mindegyik 100as akkor az utolsóba hogy tudjad melyik kábel az.
Na itt a 24 portból 1-17 ig használva voltak és melyik volt az a port amiből a másik switchbe ment? Hát persze hogy a 8. -.-
Miért nem lehet úgy hogy a 24. be berakni és tudja más is majd esetleg hogy az el van különítve, vagy csak én gondolkodom így?
Nálunk úgy lett megoldva, hogy a klienseknél 3 dns van, a szerveré és 2 google dns, sohasem volt olyan hogy lassú lett volna internetezés közben a dns feloldás és a bejelentkezés sem éppen lassú
-
Flowtation
őstag
Szia!
Köszönöm, megoldódott a probléma, legalábbis a saját laptopomat sikerült beléptetni. Először kivettem az ipv6-ot, azzal simán nem ment, majd beirtam a dns kiszolgáló ipt, és jó lett.
Most már csak rendbe kell tenni a felhasználókat meg a jogokat, mert itt mindenki hozzáfér mindenkihez.Mégegyszer köszi.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Flowtation
őstag
Szia!
Köszönöm. Akkor ez lesz az első, de még nincs domainban a gép, most szeretném beléptetni.Azért szeretnék új szoftvereket, mert ugye van most is még xp-től kezdve 8.1-ig minden, de arról semmi infó, hogy ezek hogy állnak a licencel. Tehát pluszban tudok kérni a tisztaszoftvertől mindent, többek között 2012r2-t is. Mivel win és office kell, gondoltam legyen egy szerver telepítő is, amiről tudom, hogy ok.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
juhiati
aktív tag
Van neki, egy gusztustalan, konfigolhatatlan cucc Egyik ügyfelünknél most dobtunk ki a picsába egyet. FUJJ ennyit tudok rá mondani, gondolkozunk rajta hogy elkérjük, hogy egy céges ivás alkalmával felrobbantsuk, és elküldjük a checkpointnak a videót.
[ Szerkesztve ]
Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati
-
Teejay83
tag
Ez már nekem is megfordult a fejemben de nem valószínű
Frissítések telepítve,a gép egy DELL kb 1 éves core i5 és ha jól tudom már az oprendszer is újra lett telepítve rajta.DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
Teejay83
tag
igen "Cached mode on"
csak akkor nem értem,hogy mitől sérülhet meg újra és újra az ost file ha ez így vanDPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
VeryByte
őstag
Egyrészt lustaság.
Másrészt, ami fájóbb, hogy mobil eszközöknél (Android) root nélkül elég bonyolult a VPN bekapcsolása, így viszont megy állandóan - persze ilyenkor IPO-vel kapcsolódom a megfelelő szolgáltatásra a mobillal.Maga a kérdés egyébként főként teoretikus, mert lehet így ezzel együtt élni, csak macerás.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
VeryByte
őstag
Kösz.
Az s2s egyik vége nálunk a cég, a másik pedig nálam otthon.
Az s2s lényege nálam otthon kettős, egyrészt kényelmi, hogy ne kelljen mindig VPN-t csinálnom, ezért megy mindig a Vigor-on, másrészt ha hazaviszem a melót és benti dolgot csinálok egyszerre több eszközön, akkor ne kelljen mindegyiken VPN-t kialakítanom.
És persze otthonra nem csinálok DNS szervert. :-)
(Jó, persze lehetne, de akkor valami kicsi, nem túl erőforrás igényes lenne jó. Ha erre van ötlet, akkor ezt is szívesen veszem.)És igen, ez nem a tipikus s2s VPN felhasználás. :-)
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
-
VeryByte
őstag
Na ja, már megcsináltam, csak ugye én kis naív arra gondoltam, hogy ha itt nem talál, akkor megy tovább.
Viszont én is belekérdeznék kicsit a RADIUS témába.
Feltoltam egy NPS-t (illetve az már megvolt a VPN miatt), és arra beállítottam a wifi RADIUS-t, az AP-n meg beállítottam a megfelelő dolgokat, de az Androidos okostelefon nem hajlandó kapcsolódni autentikációs hibával.
Log-ban semmi értelmes.
Gondolom kéne egy kis tanúsítvány a Radius oldalra (bár nem kért sehol ilyet).
MS-CHAP v2-ről beszélek.Viszont ha nekem nem a DC-m a RADIUS szerverem, akkor a DC-re felteszem az AD CA-t, majd kérek egy cert-et a radius-nak és azt beteszem a RADIUS szerverbe, ha jól értem.
Kijavítana valaki, ha marhaságot írtam?[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
"Az XP-n minden frissítés telepítve van (különösen ez)?"
Ha a KB968730 számú frissítésre gondolsz, akkor nincs felrakva. Egyébként az összes Windows Update által felajánlott frissítés fel van rakva. Megpróbáltam beszerezni a frissítést az MS-től, de ha rákattintok a Hotfox Download Avilable gombra háromból kétszer nem tudja megnyitni a lapot. Amikor meg nagy nehezen megnyitotta végre, akkor beadtam az e-mail címemet, hogy küldjék el rá, amire várok fél órája... Elég gáz, hogy a szoftver gyártójától nem lehet beszerezni egy hivatalosan kiadott frissítést.
A gépet vissza kellett adnom, de felhúztam egy régi asztalira egy XP-t USB kártyával, és a hiba ugyan az, szóval nem a géptől függ, hanem az XP-nek van valami kínja. Ez elég gáz, mivel elég sok XP-s laptop van még az iskolában, nem volna jó, ha nem működne rajta a WiFi.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Ha kikapcsolom a RADIUS-t akkor miért is csatlakozna bárhova? Mi alapján? Nem értem mire szeretnél kilyukadni.
Közben kipróbáltam egy TP-Link TL-WN422G v2 USB-s cuccal, de ezzel se ment, a hiba ugyanaz. A logban (C:\Windows\system32\LogFiles\IN1506.log) ezt találtam, de ez nekem semmit se mond...
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,1,"0025D3530390","ANDRASSY\0025D3530390","64-66-B3-54-CA-03:andrassygimi","00-25-D3-53-03-90",,,,"10.255.66.117",0,0,"10.255.66.117","23. terem",,,19,"CONNECT 0Mbps 802.11",,,5,"andrassygimi",0,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1858",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,11,,"ANDRASSY\0025D3530390",,,,,,,,0,"10.255.66.117","23. terem",,,,,,,5,"andrassygimi",0,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1858",60,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,1,"0025D3530390","ANDRASSY\0025D3530390","64-66-B3-54-CA-03:andrassygimi","00-25-D3-53-03-90",,,,"10.255.66.117",0,0,"10.255.66.117","23. terem",,,19,"CONNECT 0Mbps 802.11",,,5,"andrassygimi",0,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1859",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,11,,"ANDRASSY\0025D3530390",,,,,,,,0,"10.255.66.117","23. terem",,,,,,,5,"andrassygimi",0,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1859",30,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,1,"0025D3530390","ANDRASSY\0025D3530390","64-66-B3-54-CA-03:andrassygimi","00-25-D3-53-03-90",,,,"10.255.66.117",0,0,"10.255.66.117","23. terem",,,19,"CONNECT 0Mbps 802.11",,,5,"andrassygimi",0,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1860",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,11,,"ANDRASSY\0025D3530390",,,,,,,,0,"10.255.66.117","23. terem",,,,,,,5,"andrassygimi",0,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1860",30,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,1,"0025D3530390","ANDRASSY\0025D3530390","64-66-B3-54-CA-03:andrassygimi","00-25-D3-53-03-90",,,,"10.255.66.117",0,0,"10.255.66.117","23. terem",,,19,"CONNECT 0Mbps 802.11",,,11,"andrassygimi",0,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1861",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,
"NPS","IAS",06/29/2015,14:00:23,3,,"ANDRASSY\0025D3530390",,,,,,,,0,"10.255.66.117","23. terem",,,,,,,11,"andrassygimi",23,"311 1 10.255.66.14 06/22/2015 18:34:33 1861",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"andrassygimi",1,,,,"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bobsys
veterán
Elkovettem azt a hibat, hogy elhittem amit irnak, hogy minden rendben a replikcaioval. Miutan megkertem, hogy ugyan kuldjek mar el a logokat (repadmin /showrepl, dcdiag /v meg repadmin /replsum) termeszetesen volt a replikacioban hiba
Patchet amit te is linkeltel, felraktak, a hibak meg eltuntek, es irja a logokban, hogy megvolt a cleanup, duplikalt bejegyzesek az ADben a nem megfelelo replikacio miatt kitakaritva automatikusan. Garbage collection ujra mukodik.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Ezt megtalaltam, a problemam, hogy nekem kell bebizonyitanom, hogy hiaba adja ki a repadmin azt, hogy nincs problema azert az eleg gaz, hogy percenkent 10 ilyen hiba generalodik a DC logjaban es igenis valami nagyon nem koser es foglalkozni kene vele nemcsak leirni, hogy "on our side everything looks ok"
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
SirRasor
addikt
XP fölött SID-del nem kell szenvedni.
Beleolvastam a kódba és ez WSUS SID az megint más; pár hete futottam bele ebbe és van működő megoldás:Rem - Batch script to delete duplicate SusClientIDs
Rem - Implement this script as a "Startup" or "Logon" script
Rem - Script creates an output file called %Systemdrive%\SUSClientID.log
Rem - If the %Systemdrive%\SUSClientID.log is already present, then the script simply exits
@Echo off
if exist %systemdrive%\SUSClientID.log goto end
net stop wuauserv
net stop bits
reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate" /v PingID /f > %systemdrive%\SUSClientID.log 2>&1
reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate" /v AccountDomainSid /f >> %systemdrive%\SUSClientID.log 2>&1
reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate" /v SusClientId /f >> %systemdrive%\SUSClientID.log 2>&1
net start wuauserv
wuauclt.exe /resetauthorization /detectnow
:end
exitMake Love not war!
-
Melack
veterán
IE alatt futnak a dolgaink, azt kellene optimalizálni. Citrix alapú pár program. Ezek kellenek nagyjából:
- ticketing
- knowledge base
- pw reset toolok
- AD
- Outlook
- Excel
- CMSEzek az alapok, ezen túl egyedileg ki mit tart éppen nyitva. FF van, de az 700 Mb alapból, ha csak fut.
Prociból bármit be tudunk állítani, legalább ennyi előnye van a VDInak. Test phase alatt 4 db VDI-on tesztelünk, utána - ha minden ok - akkor lesz 40-50 db-re kiterjesztve ez a beállítás.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
VeryByte
őstag
De ha elsőként a belső szerver oldali DNS szerver a megadott, akkor először arra kellene mennie, vagy rosszul gondolom?
Viszont a második megoldásnál lehet, hogy fontos az adapter sorrend, ezt is kicsit próbálgatni kell szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Feri1977
senior tag
Olvasgassatok bele a fórumba! Miken mennek keresztül az iskolai rendszergazdák, mennyi mindent kell tudniuk, és mindezt szaros 77-84 ezerért! Akkor mi a francért csináljuk meg a kőkemény 300 ezres nagyon nehéz emelt szintű tanfolyamot, amiben már most vért izzadunk 1 hónapja indult, amire járunk, mert nagyon nehéz, adatbázis kezelést csinálunk, amire kemény 2 alkalom van, és semmit nem értünk belőle és haladunk az anyaggal előre és csak előre..ha ez vár ránk fizetésben én megőrülök! egy rakás fórumot olvasok, hogy iskolákba közalkalmazotti fizetés van, éhbérért dolgoznak, és olyan tudást várnak el tőle ami egy okj-s tanfolyamon van, mindenre kiterjedően nevetséges!!!
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Alteran-IT
őstag
Az a baj, hogy jókor kérded, mert bár nem tettem újra a szervert, azért legyalultam a szerepköröket és mindent velük kapcsolatban, bár most az az érdekes, hogy egyetlen egy bejegyzést se tölt be, csak üres háttér (mondtam én hogy megbolondult szegény), sőt le is fagyott, mondjuk a vas se olyan erős alatta, de még mindig jobb, mint egy virtuális gép, amin meg tökéletesen működött, igaz hogy lassan, de működött.
A videóval kapcsolatban igazad van, csak ugye amíg magunktól rájövünk néha az sok időbe is telhet és azt nem mindig engedhetjük meg magunknak.
Ami meg a telepítést illeti, nálam van egy szabály, még pedig az, hogy elb@szott Windowst sose próbálj foltozni, mert az már úgy sz@r ahogy van (azért nem vagyok olyan új infóban, csak a szerveres rész új).
A DNS meg nem kliensben volt beírva, hanem a routeren volt beállítva, de nem a WAN (Cisco-éknál ott nem lehet), hanem a LAN oldalon, ami azért nem teljesen ugyan az, legalább is a tapasztalataim szerint.Mondjuk ma már szinte minden azon múlik, hogy hogyan adod elő magad, gyakorlatilag bárkit meg tudsz már vezetni bármivel. Erre jó példa pl. a szavazások, holott a politikusok se túl okosak (olyan gyök2IQ, munkájukat még egy egyszerű paraszt is jobban végezné), de jól tudják hülyíteni az embert, na de nem akarok politizálni.
-
kraftxld
Topikgazda
És mennyi ilyen van, egy helyre 3 éve felraktam egy hyper-v 2008 R2-t, rá pár virtuális gépet, SBS, TS, egyéb.
A helyi informatikus arc ennyi idő alatt nem tudta megtanulni, hogy veszünk ki a VM dvd meghajtójából egy ISO-t, plusz hasonló alap dolgokat. Elvégre csak napi 8 órában kell neki ezt plusz max 50 gépet bütykölni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
brd
nagyúr
Az a meleg az egészben, hogy ez egy többszáz gépes kórház+rendelőintézetnek lenne a tűzfala. Azt nem értem még, hogyan maradt életben a szakmában (40 éves körül van)? Ennyire jól tudja a hülyeségeit eladni?
Egy kis javítás a 10841-hez: a (csak úgy 10 éve szórakoztatom már a témakörrel, és fizetni is szoktak érte)-ból kimaradt az éve után a magamat.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Alteran-IT
őstag
Igen, csak az van megadva és pingelni is tudtam (ezt mindig eljátszom ilyen esetekben).
Ami meg a videót illeti, tudom használni a keresőt, nem arról van szó, hanem arról, hogy a videók nagy része nem teljes körű (valamilyen részlet hiányzik, vagyis nem tér ki rá), mondom hátha van valamelyikőtöknek egy videója, amit saját maga készített és másnak küldött segítség gyanánt (én pl. már csináltam ilyet, így magamból indultam ki), na de mindegy.
Egyébként mondtam, hogy kezdő vagyok, nem leszek rögtön Einstein a szakmában és a spanyol viaszt se én szartam, de ettől függetlenül nem kell rögtön eltéríteni a szakmától.Ami az OpenDNS-t illeti, azt használom a hálózatban és már nem egyszer bekavart, most is azon keresztül kereste a szervert, mihelyst kivettem LAN-ról, valamivel jobb lett, de érdekes mód még mindig nem működik a dolog és nem tudok rájönni, hogy mi a baj, mert már beállítottam a szerver címét is DNS-nek a kliens gépen és ugyan az, látja a tartományt, bekéri a hitelesítő adatokat és ahelyett, hogy üdvözölne a tartományban inkább eldob és mivel még kezdő vagyok, egyszerűen nem tudok rájönni, főleg hogy virtuális gépekkel működött egy az ott létrehozott hálózatban (amit a Workstation hozott létre) ráadásul első nekifutásra, ezért gondoltam, hogy a jelenlegi hálózat, illetve a külön DNS beállítás okozta a gondot, de természetesen lehet, sőt ezek szerint biztos, hogy hülyeséget beszéltem, de megpróbáltam gondolkodni.
Még hétvégén megnézem miután újratelepítettem a szervert, remélhetőleg azután nem lesz problémája és sikerül majd beléptetni a tartományba a gépeket, bár tudomásom szerint egy szervernél nem kellene olyan problémának lennie, hogy újra kellene telepíteni ahhoz, hogy pár dolog normálisan működjön (elsőre), de majd kiderül.Egyébként milyen szakos is a kolléga?
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
Kb 10K user, jelenleg 25 TB adat. Max 2.5 TB / adatbazis
Par hete jott meg az uj storage, mert olyan nincs, hogy a mailbox limit az kevesebb legyen mint a mostani merete a postafioknak es szamoljunk meg ra vagyis meretezzuk ugy a cuccot, hogy aktualis meret +2 GB atlagban. Semmi gond akkor kerek szepen meg 40 TB storaget. Es megvettek 2x40 TB (merthogy ket datacenter van) flash alapu storageotaz mas kerdes, hogy mar reg vegeztem volna, ha menet kozben nem valtoztatjak meg az iranyt meg a velemenyuket, de ehhez mar hozzaszoktam
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Snoop-y
veterán
Es akkor meg finoman fogalmaztal az exchange kapcsan
Ez mukodik e mar?
No automatic mail refresh, user needs to manually Send/Receive or configure a polling mechanism
Ki a tokom akar manualisan refreshelni 2015-ben user oldalon? Szerintem ez nagyon gaz...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
brd
nagyúr
Annyit azért leírok, mert nem biztos, hogy egyértelmű, hogy egyrészt a távoli Windowson bizonyos portoknak nyitva kell lenniük, másrész egy ottani (vagy domaines) usert, akinek admin joga van a gépen, ismerned kell, hogy be tudj vele oda jelentkezni.
The only real valuable thing is intuition.
-
Whipeer
csendes tag
Igen, ez így igaz, tényleg ott volt! Köszönöm a felvilágosítást!
Viszont a következőt tényleg nem találom, és valaki kicsit kifejthetném nekem, bővebben ha lenen olyan kedves!
Hálózaton keresztül egy Windows szerveren hogyan tudna Remote Desktop bejelentkezés nélkül egy
adott processzt leállítani? Milyen parancssal?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest