Új hozzászólás Aktív témák
-
pschio
őstag
válasz
Dobozossör #2229 üzenetére
van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem kérhetsz rá reverse-t. azért kérdezd meg tőlük, hátha lehet ilyen üzleti csomagoknál (gondolom az van).
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2299 üzenetére
Nem lehet, hogy a szolgáltatód észrevette, hogy weboldalt üzemeltetsz otthon és lekorlátozott? Nekem elsőre ez jutott eszembe.
Onnan ahonnan nagyon lassan jönnek be a weboldalak, onnan pl az FTP milyen gyors? Ha mondjuk nem a default 80-as portra és nem is https-re, hanem valamelyik másik porton is engedélyezed a webet, akkor is lassú?
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2301 üzenetére
az aláírásodban lévő weboldal a kérdéses oldalak egyike? mert akkor nekem is rohadt lassan jön be.
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2303 üzenetére
ez az ubuntu 10.04 nem virtualizált ugye? mert hyperv-vel nem nagyon szeretik egymást.
-
pschio
őstag
válasz
CsodaPOK #2306 üzenetére
lehet csak ügyeskedni kell. én végül áttértem debianra, mert ettől függetlenül random időközönként eldobálta a netet.
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2315 üzenetére
milyen titkosítást használsz? WEP?
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2363 üzenetére
ez valami tplink betegség. az én otthoni 543g-m is csinálja. minden megy. net wifi akármi. a webes kezelőfelület meg nem jön be
igaz egy áramtalanítás mindig megoldja.
-
pschio
őstag
nem értem miért aprózzátok el. én kapásból inkább ilyet vennék
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2657 üzenetére
-
pschio
őstag
ilyen esetben mit lehet tenni?
Lenne ez a céges domain-hez tartozó postfiók, amit az invitel hosztol. A windowslive.com-os otthoni mailcíme a srácnak visszadobja a leveleket a fent említett hibával. Ugyanakkor amint látható az én gmail-os postfiókom viszont fogad ugyan onnan. Valakinek valami ötlet? Hova írhatok a tiltólistáról levétel ügyében?
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2763 üzenetére
Én az első naptól kezdve tudtam, hogy az egész OKJ biznisz nem más mint a koponyák után járó állami támogatás üzemszerű lenyúlása. Most már csak azért járok, hogyha másfél évet lehúztam akkor nem az utolsónál hagyom abba. Olyan elképesztő szakmai hibákat oktatnak, hogy lészívesebben sírva fakadnék.
A legutóbbi emlékezetes ilyen - tessék leülni addig - hogy a delikvens miért AMD-s gépet választott a titkárnő gépébe mikor az köztudottan nagyon melegszik és nagyon nehéz hűteni. Vagy. Céges hálózat kialakításánál teljesen jó megoldásnak számít 30 gép néhány soho switch-re kötése
De már nem akadok ki. Felesleges. Az igazi tudást önerőből kell hozzáadni. Ilyen helyekre csak butulni lehet menni.
-
pschio
őstag
hátha valaki már találkozott vele:
Server 2008 R2 távoli asztal 3 userrel. Az egyik user alatt már másodjára jelentkezik, hogy loginnál csak egy nagy feketeség fogad. Többi usernél rendben van a dolog. Azonban ha log offolok az egyik userral nála is ugyan ez bekövetkezik. A beragadt user maradék két processzét nem tudom kilőni. Az egyik egy program a másik pedig az explorer. Task managgerben egyszerűen nem lehet őket kilőni. Reboot után működik minden ahogy kell.
Eseménynaplóban ilyenek vannak:
Source: TermDD
The RDP protocol component X.224 detected an error in the protocol stream and has disconnected the client.
már rákerestem a hibára és találtam egy process exploreres "megoldást" de nekem nem működött.
-
pschio
őstag
válasz
_XXXXX_ #3581 üzenetére
Mi lakossági meg üzleti hálózatokat szokunk tervezni. Ez a 15 lakás ez milyen ház? Panel? Alépítmény nincs a panelig? Épület belső csövezés? Én nem szarakodnék wifi-vel. Műanyag fali csatorna? Esetleg optika?
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
hi all!
Lenne egy Exchange szerverem. Szépen mennek a levelek kifele és befele is. Hogy tudnám azt beállítani, hogy bizonyos domain userek az egyik send connector-t míg más domain userek egy második send connector-t használjanak? Az összes user 1 domainben van.
A recipient config/mailbox -ban próbáltam úgy hogy az egyes usereknek a propertiesjében az e-mail addresses-ben kivettem a pipát az automatically update e-mail addresses based on e-mail address policy elől majd ugyanebben az ablakban a nem szükséges alias mailcímet töröltem.
-
pschio
őstag
válasz
mclaren777 #4304 üzenetére
Én voltam ilyen OKJ-s képzésen. Kb olyan mintha nem is lett volna. Színvonal: 0. Elvárások: 0. A 99%-át neked kell hozzátenni. Önerőből. De legalább ingyen volt. Pénzt semmiképpen nem ér szvsz. Főleg nem 150-et.
-
pschio
őstag
válasz
mclaren777 #4308 üzenetére
Megkérdeztem a főnököt, hogy mi a véleménye erről a papírról, hogyan venné figyelembe, állásra jelentkezőnél. Annyit mondott, hogy azért figyelembe venné, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
Valaki esetleg tudja, hogy mi a menete egy ányk vagy abevjava visszatelepítésének?
Ezek a könyvelők a sírba tesznek egyszer.
Java környezet feltelepítése után felraktam a legújabb ÁNYK-t. Ezután a régi rendszerből mindent visszamásoltam az eredeti helyére felülírva mindent. Természetesen nem működik. Ezután levakartam az új ÁNYK-t és egyszerűen mindent visszamásoltam a helyére az új rendszeren. Természetesen nem működik.
Néztem a haladó menüjét is. Hasztalan.
-
pschio
őstag
A "nem működik"-et úgy értem, hogy a megnyitásnál semmire nem lehet szűrni. Pedig minden vissza van másolva. A régi rendszer még megvan és működik. Ott lehet szűrni pl cégre, mert felsorolja mik vannak. Visszamásoltnál már nem
-
pschio
őstag
válasz
InfiniteReality #4483 üzenetére
XP a rendszer. Pontosan azt csináltam amit mondtál.
-
pschio
őstag
válasz
InfiniteReality #4485 üzenetére
nincs op rendszer csere. xp --> xp
-
pschio
őstag
hi all!
Kéne nekem egy olyan KeyLogger, ami a worben való gépelést menti. Sajnos csomószor előfordul, hogy a főnök nem vagy nem jól ment. (Ne is kérdezzétek, hogy ez hogy lehet.) Valami olyasmire lenne szükségem, hogy valamennyi szerkesztett word dokumentumáról menet közben kérve kéretlenül is készül mentés. létezik ilyesmi? Használja valaki?
-
pschio
őstag
xp +office 2003
Nem érted. Beírja a dokumentumba a szöveget. Bezár. Nem ment. Már az elejétől nincs elmentve. Nincs mit helyreállítani.
Nekem olyasmi kell ami a wordtől függetlenül nyersen elmenti a begépelt szöveget függetlenül attól, hogy elmenti-e vagy sem. Bezárja vagy sem. Lefagy vagy sem vagy mit tudom én.
Az automatikus mentés természetesen be van kapcsolva.
-
pschio
őstag
Szvsz nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy egy jó informatikusnak mindenre van megoldása. Többek közt erre is. Varázsoltam már vissza elveszett dokumentumokat. Tudom jól, hogy nagyon szar több óra munkáját elbukni és nem semmi megkönnyebbülés visszakapni azt. Na meg a plusz pont sem hátrány a főnöknél, aki látja, hogy ennek a gyereknek mindenre van valamije és mondjuk érdemes lesz megtartani.
Azt hiszem öcsémmel íratok valami szart JAVA-ban, ami fut a háttérben és "if word is running, then save every keystroke to backup.txt"
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
válasz
kraftxld #4520 üzenetére
Ha nem jön be az előző, akkor az lesz. Azért nem akarok annyira sima keyloggert, mert az aztán tényleg mindent megjegyez. Adatbiztonság szempontjából ez nem előnyös. Van netbankolás meg egyéb hasonló dolgok.
-
pschio
őstag
Mai nap tanulsága:
Akármennyit is könyörögnek a könyvelők, hogy a routerben forwardoljam be az egyik kliens RDP portját, nem szabad engedni.
Eredmény:
Half-Life DM server telepítése script kiddie által.
Mellesleg az XP-n tűzfal be volt kapcsolva és fullra fel volt frissítve
Ahogy néztem a logokat. Brute force volt.
-
pschio
őstag
Van itt egy exchange 2010 server és egy outlook 2010 kliens. A kliensben egy feladótól nem ugyan ott jelennek meg a levelek, ha rájuk keresek. Bizonyos emailcímekről például többféleképpen.
'Józsi bácsi'
'Bácsi Józsi'
Józsi bácsi
admirals2000@akarmi.huHogyan lehetne egységesíteni ezt? Mind Józsi bácsi legyen aposztróf nélkül. Egyáltalán mitől függ, hogy aposztrófosan jelöli vagy nem? Címtár van használja is.
-
pschio
őstag
Tudja valaki, hogy Server 2008 R2-nél a VM-jeimben a taskbar miért van tele üres helyekkel? Elég idegesítő. A host gépen nem csinálja.
-
pschio
őstag
hi all!
plz help:
SBS2008+Exchange 2007
Nem mennek ki a levelek. Queue-ban maradnak. Hibaüzenet: 451 4.4.0 Primarí target IP address responded with 421 4.2.1
A levelek MX-el mennének ki.
Itt az SEND log
2014-06-27T12:31:11.892Z,Windows SBS Internet Send SBS2008,08D15CF6B714B50A,39,192.168.2.68:27426,217.9.224.141:25,>,QUIT,
2014-06-27T12:31:11.987Z,Windows SBS Internet Send SBS2008,08D15CF6B714B50A,40,192.168.2.68:27426,217.9.224.141:25,<,221 2.0.0 Bye,
2014-06-27T12:31:11.987Z,Windows SBS Internet Send SBS2008,08D15CF6B714B50A,41,192.168.2.68:27426,217.9.224.141:25,-,,Local
2014-06-27T12:33:16.678Z,Windows SBS Internet Send SBS2008,08D15CF6B714B50D,0,,82.212.63.139:25,*,,attempting to connect
2014-06-27T12:33:37.671Z,Windows SBS Internet Send SBS2008,08D15CF6B714B50D,1,,82.212.63.139:25,*,,"Failed to connect. Error Code: 10060, Error Message: A kapcsolódási kísérlet nem sikerült, mert a kapcsolódó partner nem válaszolt a megadott időn belül, vagy a létrehozott kapcsolatban hiba történt, mert a kapcsolódó partner nem volt képes válaszolni 82.212.63.139:25"
2014-06-27T12:33:43.294Z,Windows SBS Internet Send SBS2008,08D15CF6B714B50F,0,,217.169.121.14:25,*,,attempting to connectEgyértelműen látszik, hogy kiesett a 192.168.2.68 és a helye üres. Hol tudnám ezt visszaállítani?
-
pschio
őstag
plz help!
Outlook 2010 + Sharepoint naptár. Az outlook nem exchangehez, hanem külső fiókhoz csatlakozik. Amint a naptár részre kattintok, rögtön jelszót kér. Ezt az ablakot bezárva működik mindig tovább. Ha beírom a jelszót (annyiszor ahány naptár van) és elmentem az sem segít. A vezérlőpultban a sharepoint szerver adatait beírtam a hitelesítő adatok kezelőjébe. Nem segített. Ahol volt, ott töröltem és újraaddoltam. Nem segített. Teljesen random csinálja. Akár levélírás közben is. És egyszerűen nem jövök rá mi a franc baja van. Valakinek ötlet?
-
pschio
őstag
Utánaolvastam, hogy az Outlook SharePoint szinkronizálásnál nem a local trusted sites-t veszi figyelembe, hanem az internet trusted sites-ot Ezért a GPO-ban beállított 2-es zónákat átlőttem 3-ra.
Ezt belőttem tegnap. Nem jártam sikerrel, már hívtak, hogy még mindig kérdezi a user/pass-t. Szerintem kiveszem GPO-ból és az egyik kliensen megpróbálom kézzel beállítani. Aztán ha az működik a helyes megoldást visszarakom GPO-ba.
-
pschio
őstag
egyre érdekesebb a szitu:
A sharepoint webes felületén kívülről tudok authentikálni belülről már nem.
sharepoint.xxxx.hu beenged a sharepointservice userel sharepoint.xxxx.local már nem
Így hiába írom be outlookba helyesen a user passt megkérdezi újból. WTF
-
pschio
őstag
-
pschio
őstag
A keresővel nem találtam választ a kérdésemre, ezért hozzátok fordulok.
Adott egy cég kb 60 munkaállomással. Új szerver van kilátásban. Server 2008 R2 Std vagy 2012 R2 Std lesz. Lesz pár virtuális gép meg hálózati megosztás. Most akkor nekem hány User Cal-t kell vennem? Kell vennem egyáltalán? Ha kell, akkor csak ki kell szögelnem a falra, vagy azt be is kell aktiváljam? Lehet ezen a szerveren lesz Exchange is. Ez mennyiben változtat a helyzeten?
-
pschio
őstag
VPN szervert készítenék. Olyat szeretnék mint az OpenVPN AS csak nem legyen limitálva a felhasználók száma. Server 2008 R2 PPTP-vel állandóan csak szívok. Az nem jó nekem. A lényeg, hogy 1 NIC-el rendelkező szerverre akarom telepíteni osszon magától belső IP-t és tudjon natolni a világháló felé. Az már csak hab lenne a tortán, ha jól tudná e mellé titkosítani a kapcsolatot is.
-
pschio
őstag
válasz
E.Kaufmann #9227 üzenetére
A community editiont már én is megtaláltam de nem találtam hozzá tutorialt. VM-ben lenne, tudok neki adni 2 NIC-et is akár. Csak működjön.
-
pschio
őstag
hi!
Tudja valaki miért van az, hogy két HP szerveremben is eldobál bizonyos lemezeket a gép?
HP Proliant ML150 G5-be az újonnan berakott 1TB-os (WD Green AF 4k szektor méret)és 1.5TB-os (512-es sector méret) SATA lemezeket inicializáltam. Minden ok. Majd másnap nézem, nem fut le a backup. Lemez offline. WTF. Reboot után tudom inicializálni, de egy idő után ismét offline. Eszközkezelőben ott van, de lemezkezelőben már nincs. Tiltom engedélyezem lemezkezelőbe visszakerül, de ismét nem tudom inicializálni (A rendszer nem találja a megadott fájlt.). A particióra azt írja, hogy nem lefoglalt, holott formáztam. Az egyiknek meg még betűjele is van, de írni már nem tudok rá. Ezen SBS 2008 SP2 fut.
A másik egy HP Proliant ML110 G5. Ebben nem nyúltam a merevlemezekhez de pont ugyan ezt csinálja. Ezen Server 2008 R2 Foundation fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elkaszálták a még meg sem jelent Hyenas című játékot
- ASUS routerek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Érkezik a Redmi 13C, képeken a belépő szintű modell
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen asztali médialejátszót?
- Egér probléma
- Faék egyszerűségű, inteles alaplapok jöttek a Biostartól