Új hozzászólás Aktív témák

  • _XXXXX_

    tag

    Szevasztok!

    Hálózatépítés, egyelőre tervezés a feladvány. Szendvicspanel alapú házakban kellene megoldani az internet elérést. Elvileg 15 ház fejenként 4 user összesen kb 60 ember plusz egy 30 megás netünk van rá, de az elég lesz. A net egy két emelet magas épületben van mellettük, szóval felülről van rálátásunk és betudnánk szórni őket wifivel. Viszont 60 embert nem hiszem, hogy létezne wifi ami kiszolgálna vagy tévedünk? Olyasmire gondoltunk, hogy 12 ember egy wifi és akkor csak 5 db kellene 3 házanként számolva.

    Az elég hülyén nézne ki, ha kiraknánk az ablakba 5 wifit és onnan fentről szórnák be az épületeket. Főleg, hogy lenne távolságok miatt olyan ház is, ami túl messzire kerülne a többihez képest és ott gyengébb lenne a jel.

    Az alapból bukta, hogy egy wifi-vel szórni fentről és lent repeater módra beállítani a többit, hogy továbbítsák a jelet, mert a végére elkophat a net.

    Lehúzni egy utp-t egy switch-ig és onnan széthúzni az access pointokhoz az utp-ket, talán ez tűnne a legjobb megoldásnak csak sok meló.

    Minden wifi-nek húzni le egy egy utp-t, az megint nem túl vicces. Persze akkor már minden házba lehetne mindenkinek utp-je, de az se annyira tetszetős megoldás.

    Nah és milyen eszközökkel lenne érdemes megvalósítani? Azt már tapasztaltuk, hogy a tplink accesss point 12 géppel nem nagyon boldogul el és még finoman is fogalmaztam :P Talán 4-5 gépet elvisz ha nem használják. Most vettünk egy ilyet Cisco WAP4410N a múlthéten, egyelőre nem jelentkeztek, hogy leszakadt volna, de vajon mennyi gépet lehetne ráakasztani aminél még értelmes sávszélesség is maradna netezéshez? Szerintem nem kellene 12-nél többet ráakasztani, vagy lenne jobb eszköz is a feladatra?

    Ki milyen megoldást alkalmazna melyik lenne a legoptimálisabb? Előre is thx az ötleteket!

    "Rendszergazda vagyok, nekem mindent szabad."

Új hozzászólás Aktív témák