- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz Alteran-IT #24970 üzenetére
Próbáld meg, hogy: xcopy D:\ Z:\Dmentes /.... helyett: xcopy D:\*.* Z:\Dmentes /....
Esetleg ha nem jó így sem, akkor még a másolás után után oda tudsz biggyeszteni egy parancsot:attrib -h -s Z:\Dmentes
Amúgy ha ilyen egyszerű fájl másolásos mentést csinálsz, akkor erősen javaslom, hogy xcopy helyett például FreeFileSync-el csináld. Ez egy opensource program külön ilyen feladatokra, amiben grafikus felületen szépen beállítod, hogy honnan mit és hová és minden egyéb extra paramétert megadhatsz, majd elmented, mint kötegelt feladatot és simán tudod a batch fájlodból futtatni (tehát minden egyebet megcsinálhatsz előtte/utána amit eredetileg).Az előnye, hogy gyönyörűen logol is oda, ahová csak megadod neki, így a mentés végeztével lesz egy napló fájlod amiben látod, hogy ha volt bármilyen hiba (pl. valamelyik fájl másolása nem történt meg), így nem akkor szembesülsz vele, amikor helyre kéne állítani a fájlt és nincs benne a mentésben. Meg azt is látod, hogy mennyi adatot másolt át, mennyi idő alatt stb. Ezen felül megbirkózik a 255 karakternél hosszabb url-ekkel is, ami szintén szokott meglepetést okozni.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
gaborbol
őstag
válasz Alteran-IT #24825 üzenetére
Szerintem nem osszeeskuves tortent, a kartya 2008-ban jelent meg. Tissztesseges support volt hozza, aztan end of life lett. Ok is penzbol elnek, a vegtelensegig nem fogjak tamogatni. Volt ennek tobb verzioja volt amit tovabb tamogattak.
Vannak cegek akik nemcsak hogy tamogatjak a 15-20 eve megjelent eszkozeiket, de meg a garanciat is eletben tartjak rajta. Azok as eszkozok olyan arban is vannak. Szerintem 7-8 ev egy halokartyan boven jo,
Mi 6 ev utan cserelunk minden szervert ugyfeleknel. -
gaborbol
őstag
válasz Alteran-IT #24821 üzenetére
Az intel szerint ez csak windows 8 es szerver 2012 alatt tamogatott hivatalosan. Van par topik az intel oldalan 2017-bol ahol felhasznalok erdeklodnek a windows 10 driver utan, az intel valasza meg az, hogy ok nem terveznek kulon drivert kiadni windows 10 ala, a regebbi oprendszerek meg felismerik a bepitett driverrel.
Bobsys: az azert mindjart mas. A csutortoki szabim nem is ugrott volna.
Talan tegnapi hir, hogy az exchange hibat kihasznalok szama ket naponta duplazodik es sikeresen elkezdtek telepiteni a crypto locker variansokat altala.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz Alteran-IT #24821 üzenetére
Nem tudom segítség e, de ha nyitsz egy powershell-t és kiadod a Get-NetAdapter parancsot, akkor szerintem pont azt kapod amit most keresel.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz Alteran-IT #21915 üzenetére
Elég sok félrefordítással találkoztam, véletlenszerűen nem működő programokkal a nyelv miatt, meg sok sikert az event log-ból bármit kibogarászni és rákeresni
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Drag77
senior tag
válasz Alteran-IT #21915 üzenetére
Rendesen magyar lesz, próbáld ki nem veszítesz vele.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
Drag77
senior tag
válasz Alteran-IT #21909 üzenetére
Dobd fel angolt majd ted fel rá a nyelvi magyar csomagot.
Nekem a Terminal szervereknek kell nagyarnak lenni a felhasználók miatt, viszont így az admin maradhat angol.http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
kraftxld
Topikgazda
válasz Alteran-IT #21909 üzenetére
Inkább telepítsd angolul, mindenki jobban jár
-
Bélaaaa
őstag
-
Alteran-IT
őstag
válasz Alteran-IT #20610 üzenetére
Erre esetleg valaki?
Plusz egy másik kérdés.
Windows 10 telepítésénél mikor megadom a felhasználás célját, hogy személyes, vagy szervezeti felhasználás, akkor ha pl. én a magánt választom, akkor esetleg később is be tudom léptetni mondjuk tartományba? Csak mert mindkét választás esetén létre tudom hozni az offline profilt ideiglenesen, kérdés csak az, hogy ha személyes felhasználást választom, akkor később be tudom-e léptetni tartományba, bár lehet csak én értelmezem rosszul ezt a dolgot, de azért érdekel, mert akkor odafigyelek majd újratelepítéseknél. -
Alteran-IT
őstag
-
sugarforce
addikt
válasz Alteran-IT #19370 üzenetére
Mi lenne a kerdesed?
-
senior tag
válasz Alteran-IT #18258 üzenetére
Azért nem árt, ha pl. rendszergazda fióknak van hozzáférése pl. az USB-s eszközökhöz. Amikor kell, akkor általában nagyon kell, és olyankor állati nagy szívás, ha nincs. Persze local policyben ez néhány kattintás, de hidd el, lesz olyan, amikor gyakorolni fogod a szép magyar cifra káromkodást :-)
Amúgy meg erre reflektálva: Jó lenne, csak ugye nem kis pénzbe kerül a megvalósítása ilyenkor kell lejjebb adni az igényekből. Kis pénz, kis foci (bár néha a sok péz sem = nagy focival...).
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Alteran-IT #18258 üzenetére
Akkor is a ketrec a biztos megoldás. Vagy a gép, vagy a júzer köré, ahogy sikerül
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Alteran-IT #18253 üzenetére
Ha tényleg csoportházirendből bűvölhető, akkor a helyi csoportházirend az MMC-n át elérhető a Windows pro és enterspájz verzióin ugyanúgy, csak akkor gépenként kell módosítanod.
Amúgy valahol a registry-ben matat:
[link][ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Alteran-IT #18243 üzenetére
Ha elég annyi, hogy tiltani a removable storage osztályt, akkor arra jó lehet a GP. Ha ennél szofisztikáltabb megoldást akarsz, akkor vagy olyan végpontvédelem kell, amiben ez benne van (itt is lehetnek eltérőek a lehetőségek!), vagy célszoftver. (pl. [link])
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
X Factor
addikt
Ha van AD környezet, márpedig, ha nincs, akkor legyen.
Akkor egyszerűen GPO-ból:
All Removable Storage Classes: Deny
Make things work
-
E.Kaufmann
veterán
Ez engem is érdekelne, mi most erre a megoldás. Elvileg valahogy eltávolítható/tíltható csak a tárolóeszközökhöz szükséges meghajtó, de lehet hogy jobb megoldás lenne valami vírusvédelmi szoftverrel blokkolni a tárolóeszközöket, ha jól rémlik az ESET tud ilyet.
Múltkor mikor szóba került a legjobb megoldás egy zárható "ketrec" volt, amibe lakattal bezárható egy PC és nem tudnak belenyúlkálni a népek.[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz Alteran-IT #18125 üzenetére
Érdekes, hogy most már működik a parancsfájl is, a fene se érti, na mindegy, most már lényegtelen, köszönöm az eddigi segítséget!
-
kraftxld
Topikgazda
válasz Alteran-IT #18122 üzenetére
Ha tartománytagok a gépek, akkor remote PowerShell-el is elég egyszerűen megoldható.
-
sugarforce
addikt
válasz Alteran-IT #18122 üzenetére
ms leirasa
Ha minden gepen ugyanazon a helyen van a regedit-ben akkor simaugy. Ha nem, akkor meg ugx tudom lehet kerestetni is vele stringet, de ennek utana kene nezni. Futtathatod egyesevel is pendriverol, vagy psexec-kel, vagy gpo-bol is. Hany geprol van szo? -
sugarforce
addikt
válasz Alteran-IT #18119 üzenetére
Reg export paranccsal
-
IO.sys
őstag
válasz Alteran-IT #18119 üzenetére
dir "c:\Program Files (x86)">"Program Files (x86).txt" ?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
veterán
válasz Alteran-IT #15194 üzenetére
IP blokkolás a weboldalon, esetleg?
-
Divi
aktív tag
válasz Alteran-IT #11930 üzenetére
lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
InfiniteReality
őstag
válasz Alteran-IT #11514 üzenetére
Esetleg egy tcp/ip stack reset sokat segíthet:
cmdben:
1. Reset WINSOCK entries to installation defaults:
netsh winsock reset catalog2. Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults.
netsh int ipv4 reset reset.logSok misztikus problémát oldott már meg ez. Restart szükséges.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
kraftxld
Topikgazda
válasz Alteran-IT #11514 üzenetére
Vagy a kártya + drivere a hulladék, mert én még nem láttam ilyet
Esetleg megpróbálhatod a rejtett eszközt eltávolítani:
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
válasz Alteran-IT #11511 üzenetére
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
válasz Alteran-IT #11279 üzenetére
Elmelet es gyakorlat.
Van, hogy nem kapcsolja magat vissza. Mi az osszes szerveren minden ilyet kikapcsolunk az elso adando alkalommal, akkor nincs gond kesobb. A villanyszamla miatt meg senki sem reklamalt. -
gaborbol
őstag
válasz Alteran-IT #11277 üzenetére
Azt jelenti amire gondolsz. 800 Mhz-en fut a proci jelenleg a 2.1Ghz helyett.
Ha ez nem tudatos beallitas es kell a kakao akkor a biosba a power savings meg cpu opcioknal kapcsolj mindent maximum performance -ra. C state,speedstep, minden power saving opciot kikapcsolni.
Valamit, ha bemesz a vezerlopultba, energia gazdalkodas, es a kiegyensulyozottat kapcsolad at max teljesitmenyre. (Vagy aminek hivak a Magyar oprendszerben)
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz Alteran-IT #11238 üzenetére
Registry vadászat.
NLA környékén keresgélj. Múltkor belefutottam, mikor a domain.local (Unauthenticated) mókámmal játszottam.
Meg valami NetworkList is játszott emlékeim szerint."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
InfiniteReality
őstag
válasz Alteran-IT #11032 üzenetére
NordVPN-t használ 2 kollégám Londonban és meg vannak vele elégedve. Router / tűzfal gyanánt én MikroTik-et használok. Nagyon megbízható és jó cuccok.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
VeryByte
őstag
válasz Alteran-IT #11029 üzenetére
Milyen VPN előfizetésre akarsz csatlakozni? Írnál erről bővebben? Ez sok mindent meghatároz.
A VPN router-ek elvileg típusfüggetlenek (szabvány szerint működnek), de ha megoldható, akkor érdemes azonos típusokkal kiépíteni a kapcsolatot.
A VPN routerek tudnak site-to-site-ként is működni, VPN kliensként is működni és VPN szerverként is működni.
DE ez lehet, hogy neked nem jó, mert kérdéses a másik oldal működési elve, vagyis a VPN előfizetésedé.Utolsó kérdésedre a válasz elég egyszerű, első körben nézelődj pfSense irányban.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #10971 üzenetére
A WOL csomagnál csak azért kell port, mert az egy alsóbb hálózati rétegben működik (nem TCP/IP csomag), és Interneten nem lehet (egyszerűen) küldözgetni, port használatával viszont mégis lehet küldeni, csak a fogadó oldalon meg kell oldani, hogy a belső hálóra kijusson. Viszont így, ahogyan most valószínűleg be van állítva, csak addig működik a WOL, ameddig a router tud az IP-hez hozzárendelt MAC címről (benne van az arp cache-ében). Amint ugyanis elérhetetlen lesz az infó, nem fogja sehová továbbítani a bejövő WOL csomagot.
The only real valuable thing is intuition.
-
Divi
aktív tag
válasz Alteran-IT #10971 üzenetére
Itt Megtalálod hogyan tudod módosítani a mstsc portot.
Figyelj, hogy csinálj egy allow rule-t a Windows tűzfalon is.
Igzaából csak ezt a kulcsot kell módosítani, és reboot után már az új porton fog figyelni.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber"lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
iwu
addikt
válasz Alteran-IT #10967 üzenetére
portforward - csak gagyifonról írtam
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz Alteran-IT #10965 üzenetére
pfsense elfut vmbe hyper-vn.
Ha localban fent vagy, akkor mégis valszeg a protfw a tré.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
bugizozi
őstag
válasz Alteran-IT #10950 üzenetére
Teszteld mobilnetről, mert akkor nem kell elmenned otthonról és olyan mintha távol lennél de mégis fizikailag közel a szerverhez
"Oly távol vagy tőlem, és mégis közel" ... bocs, már nagyon péntek van[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
iwu
addikt
válasz Alteran-IT #10950 üzenetére
szerintem csak simán be van pipálva a hálózati szintű hitelesítés rdp.
tesztelni meg akár telnettel is tudod, hogy beadja-e az adott portot.
tűzfal van a windowsban, szvsz használható. ha nem, akkor dobj elé egy pfsenset.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #10892 üzenetére
Ha jól van beállítva, pont úgy kellene működjön, mert az is egy switch lényegében. Ha nagyon nem nyúltál bele, és a ping megy, akkor a switchnek nincs köze ehhez a problémakörhöz.
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #10882 üzenetére
Amit te szeretnél, az nem javasolt megoldás. Ugyanis ha egy DNS servertől jön a válasz, hogy egy domain nem elérhető (a külső ugye ezt válaszolja a belső domainnévre vonatkozó kérdésekre), akkor nem kérdezi meg a másikat (ami pedig tudná a választ). Erre 2 megoldást ismerek. Az egyik az az, hogy beállítasz még1 DNS servert, ami mindig működik, és erre mutasson a kliens. Ezen be kell állítani feltételes forwardernek a belső domainnevedre az AD server DNS-ét. Így ha a kliens külső IP-t kérdez, azt elküldi a külső DNS servernek, ha meg a belső domainnévre vonatkozót, azt elküldi az AD servernek. A másik megoldás, amit valahol olvastam, a kettő adapter használata, az egyik csak a belső hálóra (nálad ez az AD-s háló), átjáró nélkül, ezen a belső DNS-t (AD server) állítsd be, a másik adapter a külső hálózatra mutasson, saját (külső) DNS serverrel, átjáróval. Ez utóbbit még nem próbáltam.
-
veterán
válasz Alteran-IT #10888 üzenetére
2008-ban és 2012R2-ben is van IP reservation, 2012-ben MAC szűréssel együtt is. Nálam úgy áll a dolog, hogy a szerver végzi a DHCP-t és a DNS-t, átjáróként szórja a router címét, és ez így teljesen rendben működik. Egy dologra kell figyelni, hogy a DHCP tulajdonságainál meg kell adni külön a DNS-t is (többek között), amikor konfigurálod a szolgáltatást.
-
veterán
válasz Alteran-IT #10886 üzenetére
Hmmm...ebből nem látom, miért NE működne jól. Érdekes. Ha van kedved, próbáld már meg úgy ,hogy a szerver végzi a DHCP-t is. Szerintem a router kavarja a sz@rt, és szívat már egy ideje.
-
veterán
válasz Alteran-IT #10884 üzenetére
Értem. A gépek a DHCP-ből kapják a DNS bejegyzést is (elvileg), így valami ott lesz elreszelve. Azért krédeztem rá, mert szerveren futtatott DHCP role-nál is be kell állítani a DNS-t, és ezt néha elfelejti az ember, pláne, ha kapkod!
Én a magam részéről úgy llítanám be a DNS-t a routerben, hogy az első a szerver IP címe lenne, a második meg a Google-féle 8.8.8.8. Ez így élesben is működőképes megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Alteran-IT #10882 üzenetére
Tisztázzuk: mi biztosítja a DHCP-t a hálózatban?
-
Alteran-IT
őstag
válasz Alteran-IT #10859 üzenetére
Sziasztok!
Újra itt lennék, most viszont már sikerült valamit mókolni, csak mégse teljesen jó.
A helyzet az, hogy most hétvégén a szerver újratelepítésével megoldódott a problémám és most már gond nélkül be tudom léptetni a gépeket a tartományba és ki is tudom venni őket, viszont csak akkor, ha manuálisan megadom a szerver IP címét DNS-nek a kliens gépeken, viszont ezt szeretném elkerülni, mert ugye mint mondtam, ez csak egy ilyen teszt szerver, tehát nem állandó jelleggel menne és így mindig át kellene írogatni a DNS-t hogy legyen internet, ha éppen nincs bekapcsolva a szerver, ha meg be van, akkor azért kell átírni, hogy tudjam használni a tartományi szolgáltatásokat, mert különben megint azzal jön a hitelesítés után, hogy:"A tartományhoz ("......") való csatlakozás közben a következő hiba történt:
A megadott tartomány vagy nem létezik, vagy nem lehet csatlakozni hozzá."Viszont ez csak ideiglenes, most már a DNS átírása megoldja és lehet csatlakozni, viszont már csak azt kellene megoldanom, hogy a kliens gépek lássák DNS szerverként és manuálisan kelljen megadni.
A router LAN részénél találtam olyan megoldást, hogy Static DNS 3 (DNS 1 és DNS 2 mellett, csak azok az OpenDNS címei most) valamint WINS és ha jól tudom ez kellene nekem, de hiába adtam meg itt a szerver címét, mégse passzol a dolog, még mindig a kliens oldali manuális DNS beállítás oldja meg csak a problémát, tehát gondolom szükség lenne még valamilyen beállításra vagy a szerver, vagy a router oldalon, csak sajnos nem tudom, hogy mi az és ezért fordulok megint hozzátok, hogy hátha van valamilyen ötletetek. -
quailstorm
nagyúr
válasz Alteran-IT #10870 üzenetére
ehhez csak annyit fűznék hogy pigmentproblémákkal küzdő osztálytársamnak egyszer megérte 500Ft-ért kék-piros villogós autóban távozni
és szerintem a témát itt hagyjuk rá, mert ebből felmosás lesz
-
Hequila
őstag
válasz Alteran-IT #10866 üzenetére
Tökéletesen egyetértek. De!
Az ember életében vannak dolgok, amin tud változtatni, és olyan is, amin nem.
Nem tud változtatni:
- a rendszeren (a példa kedvéért tekintsük irrelevánsnak a forradalmakat meg a több emberöltőn át végbemenő változásokat).
- adott tudáson megkapható bérszinteken
- a 10 hónap alatt megtanulandó nagyon kemény anyagon, amiben még adatbázis-kezelés és programozás is van.Ezek megváltoztatásába kár energiát fektetni, nem fog menni. Csak rinyálni lehet rajta eredmény nélkül.
És vannak olyan dolgok, amin lehet változtatni
- hozzáállás
- munkakör
- lakhely
- eladható tudásszintInkább ezek fejlesztésébe kell energiát fektetni, annak lesz eredménye.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Feri1977
senior tag
válasz Alteran-IT #10859 üzenetére
Szia. Írtam privit..
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Alteran-IT
őstag
válasz Alteran-IT #10855 üzenetére
Na jó, most már biztos, hogy DNS hiba van, de csak most és már biztos elegem van belőle:
"Nem sikerült feloldani egy tartományvezérlő DNS nevét abbana tartományban, amelyhez folyamatban van a csatlakozás. Ellenőrizze, hogy be-van e állítva ez az ügyfél egy olyan DNS kiszolgáló elérésére, amely fel tudja oldani a DNS neveket a céltartományban."
A DC-n meg a DNS-nél egy csomó hibajelzés van, melyben arra hivatkozik, hogy nem tudja feloldani a nevet, mert nem az az IP van hozzárendelve, ami neki járna....
Ugyan azt az IP-t kapta meg most is, mint eddig is, eddig érdekes mód nem volt vele problémája, most pedig még IP ütközést is észlelt a hülye (routeren is fix IP-k kerülnek kiosztásra a WOL és a távoli asztal miatt).
Most átállítottam az IP-t másra, de még mindig problémája van, tehát most már teljesen biztos vagyok benne, hogy valami probléma van a rendszerrel.Feri1977: Tudod mit mondok neked? Hogy ne add fel b+, mert direkt arra mennek ezek a nyomorék politikusok, hogy kimenjen minden normális ember az országból és kintről adózzon meg hozza be vissza a megkeresett drága Eurot hogy itt költse és segítse a cigányneveldét, már bocsánat a kifejezésért, de nekem is ki van már a f.szom ezekkel, meg a fenti idiótákkal is. Ráadásul már turista telepet meg menekülttábort is csinálnak ebből a szaros pöcegödörből, már minden van itt, csak magyar nincs.
Mind arra játszik, hogy elhagyd Te is, meg sokan mások is az országot, viszont hülye is az (már bocsánat), aki inkább kimegy, ahelyett hogy talpra állna, felmenne pestre gyülekezni és leb@szná már őket onnan, mert addig nem tágulnak, a mai emberek hozzáállása meg pont olyan, hogy "á, én úgy se érek semmit ellenük, inkább nem csinálok semmit", na igen, de sokan vannak így, sok kicsi meg sokra megy, de m1. Úgy szar ez az ország, ahogy van.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #10844 üzenetére
A DC-n az Event Logot nézted már a beléptetési kísérlet környékén? Nagyon ritkán találni minden igényt kielégítő videot (én eddig csak lila/rózsaszín hátteres oldalakon találtam ilyet), az igazán értékes infókat általában neked kell összerakni, saját részre).
Szerintem ne telepítsd újra! Sokkal többet tanulsz, ha az el'aszottat helyrehozod, minthogy mindig újratelepítgeted. Az OpenDNS-t legfeljebb a serveren a Forwardereknél kellene domain-es környezetben viszontlátni. Jól értem, hogy a kliensen volt beírva?Az eddigiek alapján büfészakos. Az tény, hogy ha hülyeségeket kell hosszan beszélni valakinek, aki nem ért hozzá, és ezáltal bizalmat kelteni, abban jó.
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #10837 üzenetére
A kliensen DNS servernek csak a tartományvezérlő van megadva? Pingelni tudod a kliensről a domain.local-t, ill. a dcname.domain.local-t?
Egyébként nincs olyan videó youtube-on vagy valahol, ahol egy teljes szerver konfigurálás és kliens beléptetése a tartományba is benne van?
Ha keresőt nem tudsz használni, tanulj meg! Ha nem tudsz megtanulni, akkor keress más szakmát/érdeklődési kört, mert nehéz életed lesz. Nem rosszból mondom. Keresőszavak mondjuk egy YouTube keresőbe: domain install join?
Az OpenDNS az hogyan kerül szóba? Ott valami komoly félreértés lehet.
A meghülyülést pedig kétlem, ennyire bonyolultan még nem láttam meghülyülni servert, inkább szintén valami félreértés lesz, mint egy kollégánál, aki nem érti, miért nem húzunk rá a gyártó oldaláról egy alap tűzfalkonfigot egy VPN-re már belőtt tűzfalra, és utána idegeskedünk (mármint ő, én csak röhögök), hogy a VPN miért működik utána rosszul. Pláne úgy nem, hogy tegnap vallotta be: nem tudja (, és nem is akar róla tudni, bár itt remélem, hogy csak viccelt) hogy úgy működnek a tűzfalak, ha egy szabályra illeszkedik valamilyen csomag/kapcsolat, akkor az utána jövőket már nem vizsgálja (persze vannak bizonyos szabályoknál kivételek, de ő általánosan értette). Pláne2 úgy nem, hogy bevallása szerint nem tudja, de nem is érdekli, mit csinál a gyártó oldaláról letöltött lista, és szerinte senkit sem. Aztán kérdez engem, mi baj lehet.
Mondom tán' ki kellene a tiltókat kapcsolni, oszt' jóidő, és megnézzük mitől borul. Neeeeeem, én hülye vagyok (csak úgy 10 éve szórakoztatom már a témakörrel, és fizetni is szoktak érte), az biztos nem lehet baj, az eszköz rossz, aztán az is jött, hogy nem tudjuk, mitől nem működik (legfeljebb te, én legalább sejtem). De megvan a megoldás, van másik ugyanilyen eszköz, kimegy vele azt majd jól beállítja. Közben én kilőttem a tiltókat, ill. a dinamikus (portscan-elők, ilyesmi) tiltókat (volt talán egészen komoly 5-6 db-os mennyiségű), és hívom: testvérem, ne siess, mert jó lesz ez, csak meg kell nézni, melyik assza szét a VPN-t. Nem, ő frissíti, meg lecseréli, majd jó lesz. Hát, jó is lett, a VPN (szerinte, mert én még nem néztem) megy, csak ha a tűzfallista végén a mindent tiltót bekapcsolja, nem megy (valami?, itt már nem igazán figyeltem, leszarom). No' innentől majd akkor nézek rá, ha a főnök mondja.[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz Alteran-IT #10837 üzenetére
Kicsivel később rá nekifutottam mégegyszer, de most VMware Workstation-on egy Windows 7 és egy Windows Server 2012 R2 (a változatosság kedvéért) segítségével és az Active Directory, valamint a DNS telepítése után, plusz miután beállítottam a hálókártyát rögtön sikerült beléptetnem a Windows 7-es gépet a tartományba.
Egyszerűen nem értem, hogy ezt miért nem megy valós számítógépeken. -
iwu
addikt
válasz Alteran-IT #10835 üzenetére
csinálj a kliensen egy nslookup dcneve.tartomany.local -t egyből kiderül, hogy dns para-e. ( már ha .local a tartományod, ha nem, akkor értelem szerűen a jó tartomány névvel.)
-
brd
nagyúr
válasz Alteran-IT #10830 üzenetére
Nem működik a DNS (fut az AD serveren, és benne vannak az AD bejegyzései?), vagy a kliensen nem a server a DNS server, ill. ha nem FQDN-t adsz meg (miért nem?) a kliensen csatlakozáskor, akkor NetBIOS gond van. Ill. lehet még esetleg tűzfal probléma is, bár alapesetben automatikusan bekapcsolja az AD/DNS varázsló a megfelelő szabályokat.
IE: Disable IE baromság (serveren, adminoknak, miért van alapból bekapcsolva??? ).The only real valuable thing is intuition.
-
iwu
addikt
válasz Alteran-IT #10830 üzenetére
névfeloldás ok? név szerver a klienseken a dc?
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia