Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 4
- Steam topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 2. nap: Astrea: Six Sided Oracles
- Le Mans Ultimate
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
Nálam egyik kliensnél 2 telephely van mikróval összekötve (bp-megyeszékhely) 100Mbit, 4 éve gond nélkül...koppkoppkopp.
Másik mikrósaimmal sincs gond...
Nagyon nagy viharnak kell lenni, amikor nem megy. az elmúlt 3 évben talán 5 ilyen eset volt egy meg nem nevezett nagy hálózatban
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
thx!
-
iwu
addikt
hali!
hyper-v clusteren futna 2 guest saját appal - kvázi loadbalancer. (WS2016)
Meg lehet adni valahogy, hogy a 2 guest sose fusson egy hoston?ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
50 gép körüli háló, win szerverek, exchange.
Milyen vírusírtót ajánlotok?
Járnak le a licenszek, és gondolkodom a váltásban.
Központi management feltétel.
Eset volt, meg Vipre, de váltanék...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz gaborbol #16834 üzenetére
üdw a klubba...
Nálam közben befejezték a gipszkartonozást és festést is, ott a "konyhakész" épület, kábelezd be...
1-1 végpont minden irodában közvetlen a bejárati ajtó mellett... szerverszoba 1db!!!!! 220megy be lengő kábelen
Ezek szerint mindenhol vannak faxok a világban...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
iwu
addikt
unc útvonal van? vagy drive? ugye ha drive, akkor csak megfelelően kell map-elni. ha unc, akkor a régi szerverrel mizu?
ugye áttértek firebird dbre, mert hogy az "sokkal jobb" az mssqlnél, keresel valami db rugdosó 3th party-t, és nekiesel egy updattel a megfelelő táblának - persze mentés után.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz bobsys #16459 üzenetére
biztos van szebb is, de ezt egy régi scriptemből ollóztam, hibatűrés nincs benne
$servers = gc C:\scriptek\srv.txt
foreach($server in $servers)
{
$NICs = Get-WMIObject Win32_NetworkAdapterConfiguration -computername $server | where{$_.IPEnabled -eq $true }
Foreach($NIC in $NICs) {
$ip = ($NIC.IPAddress[0])
$gateway = $NIC.DefaultIPGateway
$subnet = $NIC.IPSubnet[0]
$dns = $NIC.DNSServerSearchOrder$server
$ip
$subnet
$gateway
$dns}
}ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz philoxenia #16398 üzenetére
jah, meg amikor kúltúráltan kell megfogalmazni, hogy a hiba a klaviatúra és a szék háttámlája közt van
-
iwu
addikt
válasz norbert400 #16380 üzenetére
nyitott szájjal rohangálás a f@$zerdőben...néha becsokhatod a szád...
-
iwu
addikt
válasz sellerbuyer #16371 üzenetére
pont van nálam egy dell noti, kipróbáltam. most láttam élőben az első win 10 kékhalált!
de a gép domainben
sima telepítő userrel , emeltszintű powershell ablakból.[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz sellerbuyer #16369 üzenetére
ps script:
$domain = "domain"
$password = "jelszó" | ConvertTo-SecureString -asPlainText -Force
$username = "$domain\felhasználó"
$credential = New-Object System.Management.Automation.PSCredential($username,$password)
Add-Computer -DomainName $domain -Credential $credential[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz anonymus89 #16349 üzenetére
sbs2011-ben a win backupot figyeli is a management consol, beállítod egy usb drivre és kész is van
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz Fooler89 #16054 üzenetére
ahogy bugizozi is írta, ez nem tétel. ha a 4 gépes hivatalos árat nézzük, akkor max 250K a 25 gép / 1 év (ami a lexarabb konstrukció). A verseny arról szól, hogy ki mennyi "haszonról" mond le ilyen tételnél. 20-25 ezerről beszélünk. Én tutti, hogy a megszokott "beszállítómtól" venném.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
-
iwu
addikt
válasz blokad #15847 üzenetére
#15845, igen Pest, és változó.
Azt mondják, beérik kevesebb skillel olcsóbbért...
De látni kéne az arcokat, mikor én állok fel az interjún, hogy köszönöm, Önök ferdítettek a hirdetésben...De a legjobb az az volt, amikor a cég saját gyakorlati teszt kérdőívén elértem 96%-t, a következő ember 68-t (az ügyvezető ig mondta ezt) majd azon megy az alkudozás, hogy heti 5 nap üjlek a halál faxán lévő irodájukban napi 9 9 órát...mert hogy ott csörög a telefon, meg oda mennek az emailek...gigamegalol
-
iwu
addikt
-
iwu
addikt
válasz olloczky #15569 üzenetére
mint bárhol máshol...régi cikk, de...
-
iwu
addikt
Már nem tudtam szerkeszteni...
Ha nem nagy a mappaszerkezet, akkor kraft korábban írt copy scriptjét annyival kell kiegészíteni, hogy
Get-ChildItem excelboljovonev -Directory -Recurse
ez megkeresi hol van, és ezt kell elmásolni.
sry, nem tom most megírni, mert már bealszom[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #15496 üzenetére
ez egyszeri task volt?
test-path-al kiegészítheted, hogy ne sírjon, ha már van ilyen. meg a forrás filet ha elkapod get-item-mel, akkor az objektum egész jó dolgokat tartalmaz.
Nemrég írtam hasonló scriptet, ami még a last accest is megnézi.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz TheProb #15464 üzenetére
elmész 3-4re, és lesz rutin. teljesen változó...légy határozott, az a lényeg.
én 2 hleyen voltam eddig, ahol szimpi teszt volt. nem a dőlt betű abróbetűsébe kérdeztek, hanem csak a napi üzemeltetési rutinba, de ott sokfélébe.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
hali!
van pár cisco video conf eszközünk. T-nél elgurult a gyógyszer. Tud valaki szolgáltatót, ahol bérelhetnénk h323 konf szobát?ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
iwu
addikt
válasz indigen205 #15390 üzenetére
hááát, nem pontosan értem, mi a lényeg, de pl pstools egy "management" gépre, és a bekapcsolt gépen futtatsz egy whoamit pl
psexec \\gépnév -u felhasználó -p jelszó whoami
Mit kell ellenőrizni?[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz Fooler89 #14974 üzenetére
már biztos ajánlották, ha nem , akkor majd én...
Írd össze, mi a megoldandó feladat, mid van jelenleg ---> újratervezés.
Dobd el az egészet, és csinálj új hálózatot...amíg drót szinten nem megy, felesleges bmihez nyúlni.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz VeryByte #14800 üzenetére
Hali,
meghatványozták a ram szükségletét a 2013-nak. Pont szerdán bandáztam a premier supportosunkkal exchnage ügyben, és feldobtam neki ezt a kérdést, ez volt a válasz. Megy normál diskeken is faszán, ellenben qrwa sok ramot eszik...
Virtualizálni meg scvmm.
üdw,iw[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz Lowyee #14755 üzenetére
hali,
ha nem kell semmi átláthatóság a jelenlegi rendszerbe, akkor a leglowabb megoldás az egyik mostani net mögé egy tök új wifi hálót szeparáltan felhúzni teljesen más ip tartományba.
ubiquiti nél nézelődj, ár értékben jók a cuccaik.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
nem tom ismered-e, de egész jó cumo, nem sok pénzért (brandhez képest).
https://www.supermicro.com/solutions/CiB.cfm
alphasonicéknál lehet érdeklődni, teszteltem egy darabig, nagyon tetszettDe én is lőnék egy olyant használtan, ami van most, és replica... (meg csere hw is van a replica rovására ).
Oszt ha borul, csak vmet kell tovább vinni.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #14475 üzenetére
mert minek? röviden: hologrammos hp matricás szerver wd hdd-t beviszem gariztatni, látszik a matricán, hogy 2 hóval ezelőtt GYÁRTOTTÁK, rajta a hp kód hologram, és garipapír meg számla nélkül nem voltak hajlandóak elindítani a folyamatot...
Delléknél kicsit máshogy megy...nem is ettem azóta semmi hp-t.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #14340 üzenetére
tehát, PowerShell-el sql-t töltök:
$query = "INSERT INTO $sqltable ([melleklet]) VALUES ('@melleklet')"
Megoldás 1:
$cmd = New-Object System.Data.SQLClient.SQLCommand
$cmd.Connection = $Connection
$cmd.CommandText = $queryMegoldás 2:
$cmd = New-Object system.Data.SqlClient.SqlCommand($query,$connection)Megoldás 1: Minden működik vele, KIVÉVE az image típusú sql oszlopba való adatfolyam feltöltés
Megoldás 2: Ha így hozom létre a $cmd változót, már le is fut ugyanaz az insert, és jó adatot tesz be az sql image oszlopába (csak így már nem eszi meg a $null-t, hanem csúnyán egy 0 bytot teszek be helyette...)Ahhoz már nem volt energiám, hogy kiderítsem vtf...Látszólag csont megegyezik a $cmd mindkét megoldással...
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
Hali!
Powershell kérdés.
Van egy file tartalmam egy változóban
[byte[]]$diskrol = get-content c:\teszt\hello.pdf -Encoding byteEzt kellene beleírnom egy sql 2008ba, image oszlopába. A kód a sallangot nélkülözve:
$cmd.CommandText = "INSERT INTO $sqltable ([melleklet]) VALUES ('@melleklet')"
$cmd.Parameters.Add("@melleklet",[Data.SQLDBType]::image)
$cmd.Parameters[0].Value = $bytesAmikor lefut, beír valami bytesorozatot az oszlopba, de kissé más, mint kellene
a kiemelt sor a jó (ezt sqlből illesztettem be), az első sor sima insert (a bytokat behányva konverzió nélkül), a második meg a fenti kódrészlettel készült.
Valami ötlet kellene, merre menjek. thx!
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz anonymus89 #13999 üzenetére
a kliensek költöznek?
mert ha igen, akkor tényleg vpn kell neked.
vagy akár 2 kis cisco router, vpn tunel és "lan"-ban maradnak a gépek.[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz anonymus89 #13992 üzenetére
mintha már kérdezted volna, használj vpn-t
-
iwu
addikt
válasz anonymus89 #13968 üzenetére
Hát, ez így karcsú. főleg az sql miatt. De első körben vpn tűnik a legegyszerűbbnek.
-
iwu
addikt
ezt hogy? sbs 2011 utolsó módosítás dátuma...szerver és összes gép órája jól járajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz bubi92 #13413 üzenetére
Ugye azért tegyük hozzá, hogy rengetegszer beleszaladtam abba, hogy "náluk szar az informatika"...mert nem költenek sem eszközre, sem skillre... csak a fika megy.
Én a 20 év feletti tapasztalatommal és áraimmal kell ezzel versenyezzek.
Szerencsére vagyok olyan helyzetben, hogy ha Ő nem hajlandó rá áldozni, akkor én kerek perec elhajtom.[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
-
iwu
addikt
válasz bobsys #13241 üzenetére
majdnem
"szegény" cég, rendes tesztkörnyezet nincs. A demo környezet mail domainjét át kell "forwardolni" az éles környezeten, hogy beesenek a tesztrendszerre... Elvileg ez nem is kellene, hogy fájjon neki[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
Igazából nem nagyon akarom csesztetni, mert 5K+ mailbox van, nem kéne elreszelnem . Migrálós demó előkészítés folyik. Már régebben teszteltem mást ezzel a domainnel, lehet minden nyomát kipucolom (mert a másik authoratitiv megy ) és előről kezdem legközelebb, ha jövök.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #13235 üzenetére
Diagnosztikai adatok rendszergazdák számára:
Létrehozó kiszolgáló: FeladókülsőszerverFQDNje
iwan@authoratitvdomain.hu
fogadó szerver dns neve #554 Relaying denied. ##Eredeti üzenetfejlécek:
Received: from FeladókülsőszerverFQDNjecal ([192.168.0.2]) by
FeladókülsőszerverFQDNje ([192.168.0.2]) with mapi id 14.03.0266.001; Wed, 20
Apr 2016 22:24:23 +0200
From: =?iso-8859-2?Q?Sipos_Andr=E1s?= <faladómailcíme>
To: "iwan@authoratitvdomain.hu
Subject: tetete
Thread-Topic: tetete
Thread-Index: AdGbQqBjzLh6nF2eQaOesOEefPz61Q==
Date: Wed, 20 Apr 2016 20:24:23 +0000
Message-ID: <9941FCB953D46F4785A7ED42A3786CA70128D15F46@MONDAT-SBS.mondat.local>
Accept-Language: hu-HU, en-US
Content-Language: hu-HU
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator:
x-originating-ip: [192.168.0.89]
x-esetresult: clean, is OK
x-esetid: D7FD163EF257206D84BE4F
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="_000_9941FCB953D46F4785A7ED42A3786CA70128D15F46MONDATSBSmond_"
MIME-Version: 1.0ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
hali!
Exchange 2007 Edge a dmzben, cashub bent, mbx külön.
Felvettem egy authoritativ domain-t, bentről kezeli is, kintről dns rendben (az mxtoolbox szerint is), de relaying denied hibát dob. Vki tudja a magicet rá?
thx,iwuLehet közben meg is van a megoldás, tesztelem
Nem lett meg
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #12424 üzenetére
multkor cumiztam dell szerverrel...amit a dell írt ram, nem ette meg, amit a kingston írt a kopatibilis listában (és a dell szerint nem kezeli, mert túl gyors) azt meg megette.
Még jó, hogy span volt a nagykerben, és sikerült egyszerűen megboltolni...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Autós kamerák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- PlayStation 5
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- BestBuy ruhás topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
- iPhone 14 Pro Max 256 Gb Deep Purple
- Msi Gtx 970 4gb
- Sony Xperia 1 III, újszerű, 256 GB + 12 GB ram, 8 mag CPU, 4 kamerás csúcstelefon
- Vostok Amphibia Locator fehér-piros buvár automata karóra raket tokban
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - VAPOR CHAMBER -20 hőfok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest