Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #28241 üzenetére
Nem tudom, biztos. OneDrive-ba miként rakom bele a földi AD csoportjait, helyi mappáit, jogait? Nem tűnik egyszerűnek.
Régi rendszergzda felhúzott egy Win Server OS-t, amire RDP-vel beléptek és csókolom. Igen, az RDP portja mindenféle védelem nélkül ki volt engedve a netre. Ezt nem viszem tovább, de ehelyett kéne valami hasonlóan egyszerű megoldás.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #28220 üzenetére
cégnél a "word of mouth" alapján egyre többen kérik, nemcsak Teams chatben, hanem nyílnak a ticketek. developerek nálunk sokkal jobban szeretik, mint a 23H2-t. olvastam össze-vissza nyűglődésekről, de - kopp-kopp-kopp - nálunk semmi nem jött elő, itthoni környezetben is kiment, megy. a legnagyobb bajom annyi volt - elég nagy minta alapján - , hogy az nVidia drivert clean installal újra kell rakni (céges laposokban az van).
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
kraftxld
Topikgazda
válasz kraftxld #28212 üzenetére
Ja, persze hétvégi árakkal, mert outage lesz, plusz ugyanezt mégegyszer eljátszani ha kijön a 2025
Azért van pár lépés még, FSMO role-ok mozgatása, AD roncsok takarítása, DFSR-re migrálás, meg gondolom VM-ként fut a gép.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
addikt
válasz kraftxld #28008 üzenetére
[Windows 11 Start menu’s Microsoft 365 account manager is finally less annoying]
In our tests, Windows Latest spotted a slightly improved version of Microsoft Account Manager that moves the “sign out” button outside the three dots menu.
Also, the Lock option is now available via the power menu.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
Döglött Róka
veterán
válasz kraftxld #27962 üzenetére
Central US mióta globál?
In a status update, Microsoft said: "A backend cluster management workflow deployed a configuration change causing backend access to be blocked between a subset of Azure Storage clusters and compute resources in the Central US region. This resulted in the compute resources automatically restarting when connectivity was lost to virtual disks.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
addikt
válasz kraftxld #27962 üzenetére
Én mától vagyok szabin, reggel láttam az emaileket Gyorsan ránéztem hogy storage/VMware gond-e, de aztán láttam hogy Shitstrike, akkó jóvanakkó, NetApp snapshot rollback-et a kollégák is tudnak csinálni ha muszáj.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bolvar
senior tag
válasz kraftxld #27915 üzenetére
Van ez a lelkiismeretesség dolog, ismerős kért meg rá jó sokszor mire megnéztem és láttam hogy basz*a át a palánkon őket évekig a helyi ember-it nem hívnám...Ha nem lennének ezek a gerinctelen emberek ez a szakma is nagyobb megbecsúlésnek örvendene és nem nyűg lenne sok helyen ami pénzbe kerül szvsz.
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
bolvar
senior tag
válasz kraftxld #27909 üzenetére
Én is ezt mondom this the way de emberünknek az a lemez van fent, neki ne legyek okos semmi csak a tré wifi menjen mindenhol Csak mondom hátha valaki motorozott ilyennel.
De sebaj trénél van erre megoldás, csak a generálosa arról lebeszélte majd odairányítomA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #27909 üzenetére
Beírhatnám gugliba is, de a szakértelem nem mindig jön át.
Ubiquiti vs TP-Link vs Mikrotik? Melyiket választanád? Ahogy nézem árban sincsenek annyira messze.
Mikrotikekkel volt már dolgom (capsman): ha beállnak, akkor nem rossz.
Nemrég TP-Link EAP610-kat raktunk fel központ nélkül: önmagukban bitangjók.
Ubiquitivel kapcsolatban még nincs tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
veterán
válasz kraftxld #27806 üzenetére
Köszönöm Uraim, megnézem!
Speckó helyzet: e-számla küldő külsős partner, akinél a basic auth kivezetésénél is vért kellett pisálni, hogy kezelje már le a helyzetet... Na most náluk elérni, hogy egy bármilyen 2FA-t implementáljanak...háááát...
Szerk: efemm, ha jól látom, itt szabályozni nem lehet az MFA-t külön, a teljes alapértelmezett biztonsági beállítások részt lehet kiütni. Nem nagyon vagyok otthon benne, mit érint még, nyilván próbálok még utánajárni, de nagyvonalakban, mit állít ez pluszban az MFA-n kívül?
Csak ennyit?
"These basic controls include:
Requiring all users to register for multifactor authentication
Requiring administrators to do multifactor authentication
Requiring users to do multifactor authentication when necessary
Blocking legacy authentication protocols
Protecting privileged activities like access to the Azure portal"Egyébként mikor kapcsolták be ezt default a tenantokon? Nem nagyon kaptam erről értesítést appból, vagy csak kinyomtam félálmosan... Azt látm, hogy a 2019 után tenantokon be van kapcsolva, de ez konkrétan sokkal régebbi. Másik helyen, ahol rálátok egy tenantra, ott P1 licenc van, szóval eleve nem érinti a helyzet, így ez kissé váratlanul ért így szombat délután.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz kraftxld #27591 üzenetére
Elvileg csak szimpla fájlok, docx, xlsx, PDF-ek, semmi egyéb. Mondják ők, aztán majd szépen kiderül, hogy tele van olyan excel fájllal, ami egymásra hivatkozik!
Egyébként nem sok, olyan 10 évnyi kisirodai adat, ha jól tippelem. Fájlméret korlát nem gondolom, hogy probléma lesz, és talán a darabszám se haladja meg az 50.000-et.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kraftxld #27589 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Ezek szerint PE (ParasztEdisön) megoldásként mi jöhet szóba? Onedrive mappa két megosztással, az egyik felhasználó linkje RW, a másik felhasználó linkje csak RO joggal a mappán, és így szinkronizáltatni klienssel a PC-re? Ez elég ergya, de működhet végülis. Csak akkor már talán egyszerűbb ugyanezt Sharepoint alatt megoldani úgy, hogy adott mappára hozzárendelni tagokat, akik ugye alapból írhatnak, és egy linkkel megosztani a csak RO usereknek, és legalább értesítéseket is lehet konfigurálni a műveletekhez. Ez akár működhet is, de akkor jönnek a további problémák: mi van, ha egyszerre szerkesztenek? Mi van, ha valaki felülír egy fájlt (fájlelőzményekben talán ott van, kérdés, vissza lehet-e rá térni), mi van, ha töröl valaki (talán 30 nap, de lehet, hogy az csak a levélre megy? Valamiért csak mentenek Veeammel is konkrét siteokat...). Nem nagyon ástam bele magam őszintén szólva, de megteszem, a kérdés inkább csak az, hogy melyik módszerrel szívatom meg magam kevésbé addig, ameddig rájönnek, hogy nem hiába mondtam el ezeket a dolgokat jó előre... Most jelenleg ott tartunk, hogy az IT elmondja, mi lesz a probléma, és senki nem hiszi el. Csak a szokásos...
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #27567 üzenetére
na, így már ok, köszi! a gyártó nevét hallottam de közelebbi kapcsolatba még nem kerültem velük. meglesem
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #27564 üzenetére
ránéztem, de ez inkább backupnak tűnik, mint klónozásnak
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #27490 üzenetére
conditional access van.
ok, köszi a segítséget!
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #27483 üzenetére
csak azt hogy? olyat látok, hogy require MFA. ha ez be van pipálva, akkor ugye enforced kéri, ha viszont nincs és valaki egyébként MS MFA enrollolt, akkor kérHETI. olyat nem láttam, hogy explicit deny MFA.
-
TheSaint
aktív tag
válasz kraftxld #27266 üzenetére
Most azért van rá idő, meg az ügyvezetés amúgysem kapkodó idegbeteg.
Az a szerencsés/szerencsétlen helyzet, hogy a jelenlegi it háttér erősen csereérett és a vasak árai botrányosak, nagyon adja magát ez a felhő, egy füst alatt megold egy rakat dolgot amit ki lehet dobni és mehet ide. Szintén nas betervezve az egyéb helyi mentések, esetleges felhő mentésekre. -
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #27231 üzenetére
Ezt az Upwork-ot én is próbáltam, jelentkeztem is pár munkára (VMware leginkább) de sose kaptam megbízást van vmi tipp/trükk, hogyan lehet elkezdeni?
Vagy először el kell vállalni valami olcsóbb-egyszerűbb melót, hogy legyen értékelésem?VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Upo
addikt
válasz kraftxld #27227 üzenetére
A1-ben nincs Intune. Előfizetni nem fognak rá.
Hálózati meghajtóról futnak oktatási programok. SQL-ből szintén, könyvelési, pénzügyi stb. oktatásra való szoftverek. Nem láttam Azure lehetőséget bennük.
Synlogy NAS-ra nincs keret, szerintem kb. akkora az esélye hogy vegyenek, mint az, hogy a komplett kormány- és ellenzéki erők önként börtönbe vonuljanak.
Az iskolában egy 10 levél 2032-es elem beszerzése fél éves küzdelem, egér/billentyűzet/tápegység kb. lehetetlen kategória.
A netes infrastruktúra központi, KIFÜ-s dolog, ahol ilyen, nem nagyon van esély feljebb lépni, bár folyamatosan van jelentve a KIFÜ felé a gond. Az alternatív net eléréseket meg lemondatták már nagyon sok éve a központi átállás miatt, nem is adnak rá pénzt.
Lényeges szolgáltatások (kréta, vizsgaközpont, stb. stb.) kb. akkor mondják be az unalmast amikor használni kellene, aztán megy a "terheléses támadás" kommunikáció. De azért ha mondjuk szervezek egy online kompetencia mérést 30.000 főre, általam kiadott egyedi azonosítókkal/jelszavakkal x időpontra, akkor azért számítanom kéne arra, hogy x időpont környékén lesz egy kb. 30.000-es "terheléses támadás", nem? Vagy amikor kréta adminisztrációs határidő előtti időkben nem jön be az oldal vagy nem lehet bejelentkezni, pedig előre lehet tudni minden határidőt, és évek óta ismétlődik a probléma?
Nálunk egy fajta hibrid AD/M365 megoldás működik, így megy az oktatás akkor is, ha a nettel vagy az online szolgáltatásokkal probléma van.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz kraftxld #27190 üzenetére
Belenéztem a listába. De azért vannak ilyenek:
Group Policy support No
Roaming settings No
Control of software updates NoA hálózati megosztásról futó programokat, illetve mondjuk a hálózati SQL szervert hogy oldom meg azure-ban? Csak kell akkor egy szerver, akkor meg már semmiből nem tart egy AD-t rádobni. Illetve vannak iskolák 30/5-ös vagy hasonló neten, amit ráadásul a kiszivárgó eduroam fiókokkal a diákok állandóan letérdeltetnek, ez mennyire használható környezetet ad egy Azure AD-hoz? Vagy félreértek valamit?
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
lypen99
aktív tag
válasz kraftxld #27069 üzenetére
Vagyok en mint egysugaru user a cegnel.
Bent lehet hasznalni ugye MS Autentikatort is.
Ezt addoltam is a "regi telefonomhoz", viszont en kileptem abbol es a megszokott metodus miatt gondoltam, hogy igy aktivalhatom ujra iPhoneon.
Nem jott be.Ezert nezelodtem ugye profil beallitasok kozott, hogy lehet e ujra aktivalni.
Mivel jobban megneztem jog nincs hozza igy gondolom az IT support fogja ezt "kiutni".
Csak nem tudom mihez tartozik, mert olvastam Intunerol is ugye ami kezelheti a mobil eszkozoket?
Megfelel?
-
senior tag
-
Zola007
veterán
válasz kraftxld #27002 üzenetére
Így van.
Ezt a hibát már egyszer én is elkövettem.
Túlóra kötelességtudatból, saját cuccok behordása. Hiba, nagyon nagy hiba.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
qwertly
addikt
válasz kraftxld #26988 üzenetére
Szia!
Sokk tekintettben igazad van, de sajnos az a valóság, hogy még sincsen rá pénz...
Több éve mondom, tönkre fog menni a szerver mivel kb 4 éve nem működik a légkondi.
Kis helyen van a szerver szoba amelyre pont rá süt a nap. Nyáron meglehet főni olyan meleg van. Gép úgy zúgott mint egy mozdony, egyértelmű volt tönkre fog menni .
Plusz zárni is kellet a helyiséget, ha nem voltam ott. Mégsem történt semmi.
Most , próbálom a telefon központot valahogy helyrehozni. Utána vagy a saját Synology NAS felhasználva . Vagy össze tákolni asztali PC-ből egy szervert, készülni az emeltszintű érettségire.
DE hogy még érzékeltessen a gondot, a "diákok" bele rondítottak talán ceruzával a RJ45 fali aljzatba, össze kuszálták a kis drót érintkezőket. Így nincsen nett, megy a pofa vágás, hogy meg oldódjék a helyzet saját pénzből veszek aljzatba belsőt.
És beszélgetve más iskolai rendszergazdával vannak rosszabb helyzetbe levő iskolák is.
Amivel elégedett vagyok eduroam hálózat, illetve a választások előtt kiosztott notebookok. Igaz párat már gariztatni kellet.
-
Zola007
veterán
válasz kraftxld #26990 üzenetére
Jaja, de az informatikával mindenki úgy van, mint a csempével a falon
azt egyszer megvettük, akkor örökre jó lesz és nem kell rá költeniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
coco2
őstag
válasz kraftxld #26952 üzenetére
Node == egy szem szerver.
Mondhatod, hogy "a többi a szolgáltató dolga", de a szolgáltató mond neked egy olyat, hogy 99.95%, és ha az nem elég, akkor a PaaS nem való neked, és lehet mezítláb barkácsolni mindent.
Egy alkalmazás szerelékből áll. Mindegyik résznek működnie kell ahhoz, hogy az alkalmazás működjön. Kiesik az egyik 0.05%-ra, meg a másik, meg a harmadik.. - bármelyik esik ki, az alkalmazás egésze esett ki. És nem csak a kiesés idejére, hanem utána a helyreállási időre is. Azok a kiesések mind összeadódnak. Kell egy alkalmazáshoz a webszerver, az sql, meg a saját service az alkalmazás logikával, nem kevés darab az. Ha mind külön-külön tud kiesni, 90% uptime sem garantálható végül. Azért jobb egy Linux VM, amin minden egyben van.
Én nem hinném, hogy új fejlesztés / nem új fejlesztés alapon kellene PaaS felé menni, vagy sem. Amelyik alkalmazásnak a szerkezete és az üzleti számai el tudják fogadni, arra jó, a többire meg nem jó.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz kraftxld #26950 üzenetére
Egy lehaló node-on vagy minden működik, vagy minden hal le, és egészben. A kohézió problémája korlátos tud maradni. A PaaS egy másik állatfajta. Ott szét tudnak esni a node darabjai, és le tud halni egy node csak félig. Az körülbelül egy szerver alkalmazás stack kötelező elindítási és leállítási sorrendjének ellenőrzését teszi lehetetlenné. Nem mindig jók azok a PaaS cuccok.
-
coco2
őstag
válasz kraftxld #26940 üzenetére
Sajnos meg lehet sütni a redundáns tervezést, ha a node-ok mind egyszerre kapnak leállítást. És nem segítség nekem, ha tudom, mikor van a maintenance, ha az pont egy időben van a bérelt node-okon. Ha van 15 node, és egyszerre mind leáll, a redundancia ugyan úgy megbukott. Szoftveresen az ellen nem lehet küzdeni, üzemeltetési fegyelemre is szükség van.
Az lenne segítség, ha bérelni lehetne úgy egy halom node-ot, hogy azok a hosting cég részéről garantáltan ne legyenek azonos időben tervezett karbantartás miatt leállítva. Egy adott időben a node-ok közül 1 állhat le tervezett karbantartás miatt, és már visszakapcsolva kell lennie időráhagyással, mielőtt egy másik állna le. Kettő node egyszerre nem lehet tervezett karbantartás miatt leállítva. A leállítások között a node-okon helyreállási idő kell, mielőtt újra üzemképessé vállnának (nagyon minimum 1 perc, de hosszú állás idő után akár 10 perc).
Szóval azon töröm a buksit, létezik-e hosting cégeknél figyelem arra vonatkozólag, hogy valaki nem csak önálló node-okat akar bérelni, hanem azok szinkronizált működőképesen tartása is szükséges, és úgy kellene tudni node-okat felkínálni?
SLA-ban egy árva szót nem találtam ilyesmiről. Van olyan, hogy 99.99% uptime garantálva, de az egy szem node, és nem node-ok közötti szinkronizált uptime.
Reménytelen lenne, amit keresek?
-
-
coco2
őstag
válasz kraftxld #26724 üzenetére
>Minek neked IPv6 only szolgáltatás?
Kotorászom az "internet of things" kérdést. Szokás szerint a marketingesek mindenféléket remélnek, meg jósolgatnak, de technikailag a globális ipv6 nélkül az iot meg van lőve. Ahogy elnézem, az ipv4-ből túl nagy üzlet van a jelenben, sokáig nem lesz még semmi az ipv6-ból. A tippet köszönöm, eleresztettem a kérdést.Más.
Pár hosting szolgáltató (pld OVH) a szervereik hálózatára azt mondja, "1Gbit/s unmetered - 25 TB traffic limit". Egy forgalmasabb nemzetközi webszerver mekkora forgalmat generálhat?
-
coco2
őstag
válasz kraftxld #26722 üzenetére
Oké, szóval némelyik Tesco-gazdaságos-fukar-mindenit ISP otthoni internet szolgáltatása nem támogat ipv6-ot. Az valóban probléma. Mi a helyzet a többivel?
Hosting cégek fizetős dedikált és virtuális szerver szolgáltatásai között létezik, hogy valahol ne legyen ipv6 támogatás?
Mobil telefonokon elérhető mobil net környezetben létezik olyan, hogy valahol ne legyen ipv6 támogatás?
-
-
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #26607 üzenetére
Aaaaazigen
Döglött Róka köszi, akkor az lesz. Közben találtam egy érdekes videót youtuben erről és valamiért a storage spaces-es megoldás még gyorsabb is, mint a dinamikus megközelítés (vagy az alaplapi) - igaz abban RAID0-t tesztelt az emberke.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Döglött Róka
veterán
-
Gargouille
őstag
válasz kraftxld #26448 üzenetére
Az ingyenes Hyper-V-nél egyébként marha jó az is, hogy ott van a Windows Admin Center a többi hagyományos (Powershell, Hyper-V konzol stb.) kezelési lehetőség mellett, így szabványos és ingyenes eszközökkel is teljes körűen üzemeltethető.
Egy csomó helyen láttam már, hogy mindenféle tört meg mókolt vmware-eken futnak Windows Server VM-ek és sosem értettem, hogy ha már eleve MS környezetet építettek, akkor miért nem egy hyper-v -re rakták már, ami ott van eleve ingyen és fekete mágia sem kell hozzá.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #26431 üzenetére
Persze, minden naprakész. Munkatársam hülyének is néz ettől, mert a windows update a sátán műve és a legjobb operációs rendszer a windows 7, kikapcsolt frissítésekkel
Olvastam ezt több helyen is, hogy bugos volt, de akkor a 2012-es alatt hogy működött ennyire megbízhatóan? Szerencse
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #26383 üzenetére
Ok, úgy csinálom.
ReFS miatt nagyon jó az új.
NTFS vagy ReFS, ha fájlszerverről van szó? Megkérdezték és ReFS a jobb, hacsak nem arról készítem közvetlenül a backupot, mert akkor az NTFS jobb. (ReFS-t nem lehet snapshotolni)
Mivel vmware környezet van és a teljes gép snapshotja kerül a backupba, ezért szerintem jó lesz a ReFS nekem.Persze arról nincs teszt, hogy ReFS vagy NTFS dedup lesz-e a kisebb Na megcsinálom a ReFS-ben az újat és akkor kapásból látom melyik a kisebb
Make Love not war!
-
-
bolvar
senior tag
válasz kraftxld #26305 üzenetére
Nekem is lesz most ilyen gondom, de nincs fix ip a suliba.
Smarthostnak szoktam használni scrollout-ot de azok céges helyek és van fix cím. Egy jelszó emlékeztető mailre kellene csak de erre nem tartanék fent egy szervert
Ilyenre van valakinek tippje?
Előre is köszi!
bolvarA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #26265 üzenetére
Köszi. Igazából egy olyan beállításnak tudnék örülni, ami tiltja a cached cred használatát, VPN-nél kérje be mindig a jelszót, vagy legalább egy authentikátoros ellenőrzést.
Most először csináltam igazából teljesen jó hozzá a leírás (7.2-es Forti), ha nem hagyok le egy / jelet egy endpointál, fél óra lett volna, nem 3 és fél Így is ment az auth, csak nem jött be semmi utána, teljesen rossz helyen keresgéltem a hibát.
MZ/X
-
MrSealRD
veterán
válasz kraftxld #26104 üzenetére
Köszi.
Van nagy eséllyel kockázat, vagy csak a szokásos alapvetés miatt kell a backup?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz kraftxld #26065 üzenetére
Gépek kicsit érdekesek, vannak az ipari gépek amelyeken valami speckó linux fut (CNC gépek) és van win7-es is speckó szerszámokhoz. Szóval még SMB1-et is kell használnom, ha belekeverek AD-t akkor nem tudom a speckó cuccok hogyan viszonyulnak hozzá.
Mobilnet van csak mivel ipari telephely a környéken nincs semmi internet kiépítve. (4mbit-es adsl másik opció) Így a syncet onedrive-ra kihagynám.
NAS lenne a jó de ha kitalálják hogy kell windowsos cucc központilag akkor amúgy is kell venni szervert. pl: pénzügyi cuccokat meg nem szeretnék kliensre vinni. Tudom extra hibalehetőség egy windowsos szerver.Gargouille
1.-oké ezt tetszik, a hyperv-t meglépem biztosan, igazad van hosszú távon könnyebb vele bánni. 120gb-os faék ssd rendszerindításnak, 2db ssd hyperv gépeknek. Egy virtuális gép alkalmazásokhoz (későbbre ha kell) és egy a filemegosztáshoz amivel indulnak kezdetnek.2. Elszeparált hálózat jó ötlet de már kiépített rendszer van, emeletes az iroda és van vegyesen irodai adatokhoz hozzáférő gép lent és fent is. vlanozni lehetne de azt nem akarom első körben. Most még nem tudom meglépni.
3. Igen Agent lesz ami menti az egész gépet, plusz snapshotok, plusz külső hdd windows beépített mentése.
O365-öt megbeszélem velük mert ha csak pár fiók lesz akkor inkább azt választom bár tényleg baromi drága.
Távoli elérésre meg dwservice ami nekem bevállt. Port kifelé semmi nem lesz nyitva. Kamerarendszer is valami autonatolt megoldással megy ki.
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz kraftxld #26012 üzenetére
Oh van most már a unifi nak is LC modulja (25gbpps, és 100m-t kell választani és kilistazza)
Attol nem félek, inkább h. vmi mas fc kábel kéne, csak errol nem láttam semmit az official doksikban.
Egyedül a kábelról nem találtam official info-t, de max ha a héten megjönnek a switchek, akkor a meglevo szabad fiber szalakon nézek egy tesztet.
Illetve, itthoni Sophos kepviselhethez, van valakinek contatja? XG210-hez kéne egy 10gbps flexi module, vagy ajánlat nagyobb XG-re, ami minimalisan tud vmit kezdeni DPI szinten 10gbps-el, vagy hagyjuk az egészet, és csak cloud backup-ra lelesz választva backblaze-hez.Make things work
-
X Factor
addikt
válasz kraftxld #26010 üzenetére
Úgy néz ki h. 2 irodarész van. Mindegyikben egy egy xg16 szolgál core switchként.
Ezt a 2 irodarészt köti összi egy harmadik xg16, egy köztes kis klimazott helyisegben.
2*10gbps van most trunkolva koztuk. Mert az egyik részen vfx munkalatok folynak, ott nvme ssd és sata ssd nasok, illetve render node-k 10gbps kapcsolattal. (kb 20db) plusz a ws kliensek sima gigabiten.
Illetve most mar a koztes helyisegbe is most kerul be 6db 4gpu-s 4U-s render node.
Kezd szuk keresztmetszett lenni, peak load-k eseten a 20gbps. Erre pont lattam a unifi kinalatban az aggregation pro-kat, ami nekunk tokeletes az enxtreprise xg24-el kiegeszitve.
Viszont a 2 helyiseg 70m-re van egymastol, kozepen, kb 30-30m van az a helyiseg ahol a LINK switch uzemel.
A 3 helyiseg network rackjaiban a core switchekrol DAC-al van a tobbi bekabelezve, usw 48-ak és poe switchek, kameraknak és wifinek. De ekkora tavolsaghoz most a fenti kabelt hasznaljuk, a 3 xg16 osszekotesehez. Szeretjuk, mert csak 1-1 kabelt kellett behuzni, viszont nem szivesne szednem szet megint a mennyezetett, h. kozel 100 métert végig huzogassak, csak a unifi oldalan nem igazan talaltam errol infot. Modul ára nem probléma, azaz elv h. minden menjen, és best practice eljarasok alapjan epitjuk az infratMake things work
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest