- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuib
aktív tag
válasz jerry311 #27704 üzenetére
Mennie kell távolról is, winrm konfig kérdése a dolog. Bár én gonosz módon SSH-t szoktam konfolni a windowsokra is, kulcsos auth és powershell mint shell Ekkor nincs küzdelem a WinRM-mel.
[link][ Szerkesztve ]
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
Tuib
aktív tag
válasz Döglött Róka #26482 üzenetére
Alap tézise volt az egyik tanáromnak fősulin, “hogy magyar ember manualt nem olvas”.
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
Tuib
aktív tag
válasz Döglött Róka #26468 üzenetére
Ja, ez már DFSR-nél is okozott gondokat, mindenféle kivételkönyvtárakat kellett beállítani robocopy-nál, ha jól emlékeszem.
-
Tuib
aktív tag
válasz Gombinyó #26456 üzenetére
De ez pusztán amiatt van, mert az API hozzáférés nincs az ingyenesben Egyébként egyre több appliance és szoftver esetében jön szembe, hogy elhagyják a hyper-v verziót vagy támogatást
-
Tuib
aktív tag
No, sztem első körben nézd meg, hol is a CA: certutil –config –ping
ha megvan, akkor belépsz rá, és indítasz egy certification authority mmc snapint. Itt jobb gomb a nevén, és renew CA certificate
ha megvan, akkor már csak a domainban kell ellenőrizni, hogy az újat szórja-e ki. Illetve a 3rd party cuccokra kell felrakni kézzel az új trusted CA certet. És lehet is tolni az újakat kifelé
ja és persze az van még, hogy minden innen kiadott cert lejár május 10-el, értelem szerint, erre figyelj!
[ Szerkesztve ]
-
Tuib
aktív tag
válasz Döglött Róka #25797 üzenetére
Azért a 1:1 Cpu Core - vCPU arány nem mindennapi, simán lehet akár 1:3 1:4-ig menni. Igazad van abban persze, hogy a tényleges Usage és a vCPU váltásokat kezelendő Readiness már sok, és az RDS-en (ami pont szívó ilyen téren ) már meglátszik.
-
Tuib
aktív tag
válasz radi8tor #25266 üzenetére
Valami hasonló volt nálam is, asszem intel wifi driver rollback oldotta meg. Ha nagyon nincs ötlet, akkor nézd meg, van-e minidump, aztán mehet a windbg hogy melyik driver a hunyó.
-
Tuib
aktív tag
Jepp, nálam kyocera okozott gondot. Nem feltétlen MS-re kenném a dolgot, saját tapasztalataim alapján a a nyomtató driverek messze vannak a kiforrott és jól megtervezett szoftver megoldásoktól. De tény, hogy ilyen volumenű tesztelés azért még beleférne MS oldalról is.
-
Tuib
aktív tag
válasz gyuri860213 #24011 üzenetére
Akkor egy sima test-netconnection hostname -PORT 443 az ok?
mert itt még a HTTPS felépülés sem indult meg, ha jól látom. Esetleg -skipcertificatecheck az invoke parancshoz?''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
Tuib
aktív tag
válasz gyuri860213 #24009 üzenetére
Igen, az iis weboldal a proxy, kliens vele beszélget, tehát az kell hallgasson a HTTP és a HTTPS portokon, és küldi tovább a kérést a 8443 portálra.
Ha mondjuk tolsz egy curl-t vagy invoke-webrequest parancsot a https://szervernev/ url-re, milyen választ kapsz?
-
Tuib
aktív tag
válasz gyuri860213 #24006 üzenetére
Szia,
Az lehet, hogy a website ahol az url rewrite szabályok vannak, nincsen bind-olva https portra, certtel, mindennel?
-
Tuib
aktív tag
válasz jbroxon #23800 üzenetére
[link] alapján security scope-olni kell a dolgozók csoportra a házirendet, de a delegációt is be kell állítani hitelesített felhasználókra! Legalábbis ez a hivatalos step-by-step guide erre.
-
Tuib
aktív tag
válasz radi8tor #23797 üzenetére
Pedig a ki kérte nem jelenik meg a cert-ben, tehát ha a válasz visszakerült a linux-ra, és ott rendes certet alkot, abban semmi nem utal az igénylőre. Attól félek, a további kereséshez már olyan infók kellenek, amiket már nem akarsz kiadni A Linux milyen certet ad vissza?
-
Tuib
aktív tag
válasz szallasi007 #23786 üzenetére
Sztem az outlook nem támogatja a HTML5/CSS3 formázást. Szóval sztem direkt nem fog menni, max egy jó kép és link a videóra.
[ Szerkesztve ]
-
Tuib
aktív tag
-
Tuib
aktív tag
válasz looser #23750 üzenetére
Nem, az identity pozicionált paraméter, azaz ha nem definiálod, hogy ez egy identity, csak beírod, akkor is annak olvassa be (Asszem QAD modulban kötelező megnevezni a paramétert). Macskaköröm meg szóköz esetén kell, egyébként nem
A fenti parancs biztos működött egy játszós AD-ben.
-
Tuib
aktív tag
válasz kraftxld #23745 üzenetére
Én még azért használom (bár tudom, senki nem kérdezett ) mert az nem WinRM-et használ (legalábbis az én ősi verzióm) hanem sztem RPC-t, emiatt tűzfalakon jobban át van engedve (pl trustok esetén, stb...)
A fenti egyébként gyáriban:Get-ADGroupMember group1 | Set-ADUser -PasswordNeverExpires $false -ChangePasswordAtLogon $true
-
Tuib
aktív tag
válasz kraftxld #23731 üzenetére
Miért kell Quest AD? Mármint sima get-adgroupmember és set-aduser parancsokat is össze csövezhetünk, és akkor megy telepítés megy egyéb importok nélkül is. Bár a Quest AD cuccoknak is megvan még a helyük, van ahol azt használom még.
-
-
Tuib
aktív tag
válasz Hzsolsz #23674 üzenetére
A konkrét mappán, amit át lehet nevezni, mit mond az Advanced Security Settings rész? Nincs véletlenül egy this folder only jog még? Vagy valami hasonló? Esetleg egy effective access-t is meg lehet nézni.
-
Tuib
aktív tag
válasz Hzsolsz #23671 üzenetére
Elsőre tipp, hogy a felette lévő mappa engedi meg a folder átnevezést tán. A másodikra, hogy ugyan létrehoztad a csoportot, de a felhasználók nem generáltak új security tokent (egy ki-belépéssel, vagy újra auth a szerverhez.) és emiatt még nem tartalmazza az új csoporttagság miatti SID-eket.
-
Tuib
aktív tag
válasz #42556672 #23611 üzenetére
Nem tudom a per darabszámot, sem pediglen mi a különbség a a service és a szolgáltatás közt, de elhiszem, hogy több.
A második felére: mint ahogyan AWS-ben sem. Illetve az AWS egyáltalán nem klasszikus IT Adminoknak készült szvsz.
-
Tuib
aktív tag
válasz radi8tor #22771 üzenetére
Legjobb emlékeim alapján nem, mindenképp secure csatorna kell. Viszont a certutil nevű parancssoros cuccot ki lehet próbálni, bár gyanúm szerint ugyanazokat az API-kat rángatja. De megnézem.
-
Tuib
aktív tag
Bazz, igen, el is fejeltettem, hogy interneten járok, windows-okat ritkán látok arrafelé Szóval ha van az SSL csatornában még valaki, aki terminálja, akkor oda kell új cert. Régen tipikusan ilyen volt a TMG, de egy tonnányi cucc tud SSL-t terminálni.
-
-
Tuib
aktív tag
válasz radi8tor #22761 üzenetére
Szia!
Szerintem a ca.dachs.ch kiszolgáló certje járt le, és ez okozza a problémát. Az, hogy az lejárt, az biztos, pontosan "1/8/2020, 4:36:05 PM (Central European Standard Time)", ezt ha böngészőben megnyitod az oldalt, és megnézed a certet, látod.
Ez egy publikus certificate, ha minden igaz, a godaddy-től vásárolva a *.dachs.ch és a dachs.ch domain-ekre. Ezt kellene megújítani, és feltenni a szerverre.
Aztán megnézni, hogy továbbgördül-e a dolog.
Szerk: az IIS ahonnan hívod, és a CA egy másik gép? Akkor a CA szerver IIS-ében kellene ezt feltenni és beállítani, mert ottani WebApi-t hív a rendszer https-en.
[ Szerkesztve ]
-
Tuib
aktív tag
válasz szallasi007 #21948 üzenetére
Layer 7 load balancer és WAF rendszer. Kategóriájában népszerű cucc.
-
Tuib
aktív tag
válasz VeryByte #21938 üzenetére
Bocsánat, most kerültem fórum elé. Szóval ha server auth kell, akkor legyen inkább web server tanúsítvány, az kevésbé háklis az sztem menni fog. Viszont véletlenül nem domain tag a szerver? Ha igen, akkor csak adj jogot a gépnek, hogy kérhessen computer cert-et és akkor mehet sima igényléssel, nem kell csr-rel küzdeni.
-
Tuib
aktív tag
válasz VeryByte #21936 üzenetére
Szia,
Elég egyértelmű, a subject nem DNS típusú, hanem sztem CN. Amikor csinálod a req-t akkor dns típus legyen kiválasztva a subject résznél.
Miért pont computer template kell?Telefonon vagyok ha kell akkor nézek valami képet.
-
Tuib
aktív tag
válasz szallasi007 #21634 üzenetére
Na az zsír :)
Egyébként el lehet szöszölni ezekkel a tanúsítványokkal rendesen :)
-
Tuib
aktív tag
válasz szallasi007 #21632 üzenetére
Milyen tárhely ez? Nem saját tanúsítványa van?
-
Tuib
aktív tag
válasz szallasi007 #21627 üzenetére
Ha te generáltad a requestet ezen az iis-en, akkor csak pusztán be kell adni neki a cert-et, és lesz hozzá privát kulcsod. Ha csak hosszabbításhoz kaptál cert-et, akkor csak add be a szervernek a régi mellé és max kell neki egy certutil -repairstore my “SerialNumber” és megkapja a privátot.
-
Tuib
aktív tag
válasz Lifer092 #21290 üzenetére
Rossz tanúsítvány lehet a tárgy miatt (Subject és subject alternate name mezőt kell nézni) nem trusted a kiállító, még SHA1 tanúsítvány van, lejárt a tanúsítvány ( lokál órát kell nézni) de lehet az is, hogy nem tanúsítvány baja van, hanem cypher.
Pontosan mi a baj a tanúsítvánnyal?
-
Tuib
aktív tag
válasz TheProb #21267 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, mikor a jobbol kivettem szervert és annak a szervernek is megtartotta a 30 restore pointot, így egyszercsak 60 restore point lett megtartva. Kitörölve a mentésből ezeket vm gépeket, már konszolidált. Az hogy nincs synthetic full, nem jelenti azt, hogy minden restore point megmarad. Csak visszaállítást gyorsít sztem, vagy pl szalagra mentéshez kellhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- gyári Link Bracelet fekete 42/44/45/46mm
- !BONTATLAN! TP-Link UE330 3-Port USB 3.0 Hub & Gigabit Ethernet A
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest