Új hozzászólás Aktív témák

  • Döglött Róka

    veterán

    válasz SirRasor #26435 üzenetére

    A dedup talán az egyik legkevésbé bugos feature Windows-on. Talán egy olyanra emlékszem ami konkrét adatkorrupciót okoz, az is ki lett javítva tavaly. Szóval Kraftxld hülyeséget állít te meg rosszul csinálod.

    "RoboCopy.exe "E:" "Z:"" - Itt van elcseszve az egész. Ha darabokban másolsz és a meghajtó gyökerébe akkor érinted a system volume informationt is.

    Szeretnék megjegyezni egy kis apróságot. Mindig (értsd mindig!!!) nézz dokumentációt mielőtt egy számodra új feature-t kipróbálsz. Hogy miért? Ezért:

    "Robocopy
    Running Robocopy with Data Deduplication is not recommended because certain Robocopy commands can corrupt the Chunk Store. The Chunk Store is stored in the System Volume Information folder for a volume. If the folder is deleted, the optimized files (reparse points) that are copied from the source volume become corrupted because the data chunks are not copied to the destination volume."

    A savings rate meg nem szentírás, itt is le van írva, hogy elég változó tud lenni.

    NADE:

    A fentiekből kiderül hogy semmi baja a dedupnak, csak rosszul másoltál rá adatot és hazavágtad a chunkstoret. A megoldás az, hogy nem rootból másolsz hanem subfolderekből. Példa: Robocopy.exe "E:\Data\ "Z:\Data" - többi paraméter maradhat.

    Pro tipp: ddpeval.exe, mielőtt nekiállsz. Az megmondja előzetesen, hogy mekkora lesz a saving.
    Pro tipp 2: Ha egy dedupolt lemezen 20% free space alá érsz. Akkor vegyél nagyobb lemezt.
    Pro tipp 3: Legyen elég memória a gépben, a dedup job eléggé kéri.

    Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

Új hozzászólás Aktív témák