Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szvarog
tag
Hogy mit találtam.
Egy doboz alján egy MÁGNESSZALAG-ot. Adatmentéssel 1986-os feliratozással és egyéb nekem nem túl érthető rövidítésekkel. Nyilván a mit hogyan és mettől meddig mentettünk rá van ráírva.
Ilyet még sose láttam.
Mik vannak...
Találkoztatok már ilyennel?
-
gaborbol
őstag
Polycom HDX (8000) video konferencia rendszert hasznal valaki?
-
gaborbol
őstag
válasz
InfiniteReality #10006 üzenetére
Tegnap felhivott egy ugyfel, hogy vett egy Polycom HDX 8000-es rendszert es szeretne, ha mukodne.
A mokus csak ugy megvette, mert hogy video konferencia rendszer ,es nagyon kell, de fingja sincs,hogy hogyan fogja hasznalni, meg hogy hogy mukodik.Eddig csak Lifeszie rendszerekhez volt szerencsem, azoknak csak fix IP kellett, es mentek, itt meg van SIP opcio. Mit csinal a SIP ebben a joszagban?
Mennyire kompatibilis ez mas gyartokkal? Gondolom mivel atlagos portokat hasznal kene hogy mukodjon pl a Lifesize rendszerrel?
Beallitottam a portokat neki ma, viszont nem tudom mivel tudnam tesztelni, hogy ne elesbe egjek be vele.
Latom pl,hogy van mobil app, telorol tudnek video konferenciat inditani az eszkozukre? -
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #10007 üzenetére
Kozben megtalatam a hivatalos teszt oldalt, persze:
"NOTICE - The US Video Test Numbers are currently unavailable, we are working to resolve this issue and will remove this notice when they are accessible. All other Regions Video Test Numbers will continue to work, please plan your activities accordingly."A mobil appot letoltottem, hivom az ugyfel IP-jet es kicseng, az ugyfelnel latom a logban a bejvo hivast, de nem tudom felvenni tavolrol
Elsodleges rendszer az IP-s resz, es csak kiegeszito a SIP, ha esetleg valakinek csak az lenne?
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
Van egy sérült 450GB-os .VHDX file-om, hibaüzenettel elszáll ha csatolni szeretném a géphez.
Valakinek ötlete, hogy lehet életre kelteni?[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Adott egy WS2008R2 Hyper-V, azon egy egy Ubuntu guest.
Az Ubuntu-nak siet az órája, elvileg time server szinkronizáció be van kapcsolva (még nem néztem meg ennek a realitását).
A host órája rendben van.Na ez mitől lehet.
Ja, a sietés folyamatos, napi pár perc és kumulatív.
Valakinek ötlet?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
E.Kaufmann
addikt
Mi a tapasztalatotok? Hyper-V switchen átmegy a PPPoE? Vagy kell valamit mókuskodni még?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
brd
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #10015 üzenetére
PPPoE-t sosem próbáltam, de a PPTP/L2TP átmegy rajta, úgyhogy jó eséllyel a PPPoE is.
The only real valuable thing is intuition.
-
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani GPO-ban olyan beállítást, amivel kivehetném a klienseken a Fájlkezelőből a "Hálózat" ikont? Átnyálaztam mindent, de erre nem találtam megoldást. Esetleg működő template-je valakinek erre a feladatra?
Köszönöm!
Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.
-
pschio
őstag
hi all!
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy 2 levelező szerver fusson a hálózatomban?
Van egy Cisco routerem. Ezen jön be a net. E mögött van egy Exchange szerver. Működik faszán. Viszont most beraknék egy tesz mail szervert. Hogyan tudnám megcsinálni, hogy xxxx@xxxx.hu -ra jön levél, akkor az exchange-be essen bele (ami már eddig működött) ha meg a yyyy@yyyy.hu -ra jön levél, akkor meg a teszt mail szerverembe.
Ext. IP: egy inviteles IP 25-ös port kifelé engedélyezve.
Router IP: 192.168.2.1
Exchange IP 192.168.2.254
Teszt mail IP 192.168.2.167Kifelé már megy a mail, visszafelé viszont:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain
550 5.7.1 Unable to relay''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
VeryByte
őstag
válasz
pschio #10022 üzenetére
xxxx.hu és yyyy.hu különböző?
yyyy.hu a Te domain-ed?
yyyy.hu MX rekordja hova mutat?Én mondjuk 2 eshetőséget látnék:
1. mind az xxx.hu mind pedig az yyyy.hu mx rekordja ugyan oda mutat, ahol megtörténik az elosztás, mégpedig úgy, hogy az xxxx.hu marad a Te külső IP-den a 25-ös porton, az yyyy.hu pedig a Te IP-den a 2525-ös porton (például), ami át van irányítva a teszt mail szervered 25-ös portjára
2. mindkettő MX ugyanoda mutat, mégpedig az exchange szerveredre, ott beállítani, hogy fogadja az yyyy.hu-ra érkező leveleket is, de azokat automatikusan továbbítani a megfelelő mail szerverre.Aztán lehet, hogy marhaságot írtam.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
pschio
őstag
válasz
bobsys #10024 üzenetére
Így csodásan működik! Köszönöm!
Exchange-től függetlenül is tudom működtetni? Cisco SA520-as routerem van. Hogy tudnám megtanítani a hálózatom, hogy az egyik domainemhez tartozó mailek az egyik szerverre menjenek, egy másik domainhez tartozó mailek meg a másikra?
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Indiant
addikt
Hol és niképp lehet W8.1Ent-hez működő kulcsot kérni a tisztaszoftveren belül??
-
MrCsiT
addikt
Ebben tud valaki segíteni?
Van n db szerver(kiszolgáló). Ezeken a Windows update - bár wsus látja őket, nem telepít, így van konfigurálva - kézzel van futtatva, online scan-t követően. Ezek után, az N db, frissített op.rendszer jelzi, hogy újraindítás kell.
Ezen a ponton, van, hogy be vannak többen jelentkezve, akiket megvárunk, hogy kilépjenek, ezért, nem indítjuk újra azonnal a gépeket. Igen ám, de pár darab, azt csinálja néha, hogy az ilyen várakozási időpontban gondol egyet, és újraindul.
Policyban automatikus update nincs engedélyezve, azaz, szerintem hiába próbálnám az itt írt "No auto-restart for scheduled Automatic Updates installations" -t engedélyezni.De akkor, mit lehet tenni?
Indiant: a letöltött telepítő tartalmazza szerintem, nincs külön megadott kód hozzá. ..és a másik, hogy talán nem enterprise, amit kapsz..
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
sanzi89
addikt
Van arra valamilyen megoldás, hogy hálózaton keresztül használni lehessen egy megosztott DVD írót írásra?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
gaborbol
őstag
Telepitett mar valaki exchange 2013 CU8 -csomagot? Mennyi ido alatt fut le kb egy egyszerveres szerver eseten (20 GB ram 2.4 Quad core Xeon, amit pont egy eve volt patchelve) ?
Orak kerdese vagy azert annyire nem durva?[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #10034 üzenetére
Igen, restore is lett a vége
Ha van a frissítések között Security patch Exchange 2013-hoz, azt szedd le előtte: [link]Amúgy 1 óra alatt általában megvan, de előtte menteni, menteni, menteni.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #10035 üzenetére
Hat mentes az nem volt eloszor, mert Veeam nem futott lassan egy hete a hibas felhasznalonev meg jelszo miatt, azt megcsinaltam, aztan 1:45 perc alatt le is ment tokkal-vonoval, ugy nez ki minden megy szepen. Az osszes database performance meg connectivity error kitisztult szepen a logbol.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Iskolai rendszergazdáktól kérdezném, hogy az a bizonyos selejtezés, és főképp a lehetőség a diákoknak a selejt megvásárlására, az hogyan működik?
Már teli van a tanáriban minden régi vackokkal, nem lehet normálisan odaülni az asztalhoz, mindig csak a P4-ben botlik fel az ember. Szép kis halomban áll...
Csak ugye minden ott a matrica, kinek a tulajdona, hol van az iskola, leltári szám, satöbbi.Előre is köszönöm.
-
Plero
tag
válasz
quailstorm #10037 üzenetére
Veszélyes hulladék!
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
Tamy
senior tag
válasz
Röviden tömören: kb. sehogy.
Ha gondolod e-mailben át tudom küldeni a leltározási, és a selejtezési szabályzatot, de ha elolvasod szerintem Te is leteszel róla. Én is szerettem volna kiszórni a kacatokat (P4 mifelénk nem igazán az), de miután egyeztettem a KLIK vezetőivel, és átolvastam a hivatalos dokumentációt, kb. letettem róla. Én leginkább P1-P3 gépeket szórnék ki, de árajánlatot kellene kérni a javításra, meg eladásra meghirdetni, értékbecslés, miegymás, aztán selejtezési biztost kijelölni... Most év eleje óta arra várok, hogy kiküldjék a leltárlistát, abból kiderül miről tudnak. Amiről meg nem tudnak, az nincs, és nem is volt
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
quailstorm
nagyúr
Szerintem küldd át, majd megy pü. Az a gáz, hogy onnan nekem kéne cucc, csak ugye nem lehet. Szóval érdekelt vagyok
Van két Athlon64 X2 2GB DDR2-vel, nem tudom honnan, most pottyant és rohadt poros. Egy valag P4 Celeroncs S478 2,2GHz fostaliga, vagy Intel Extreme-mel (az kell) vagy MX400-as GeForce-szal. Meg még 1-2 random gép. De a Celeroncsból egy teremnyi, vagy több van. Hiszen onnan kerültek ki, mikor megkaptuk az i5-öt. Általában működnek, baja a Mercury táp és az esetlegesen miatt elrohadt HDD.
Ugyan már panaszkodtam itt a fórumban, milyen rosszul állunk pl router téren, meg ugye komplett teremnyi 256RAM-Intel Extreme 2 P4 van. És a könyvtárban is Athlon 64 x2 1GB RAM díszeleg S3 IGP-vel. De azok jó állapotúak, újabbak, valamint azokból van egy teremnyi egyforma. Amúgy sincsenek agyonhasználva, meg kaptak herélt OS-t, a net miatt amúgy se lenne gyorsabb, az Athlon 64 meg így elbír a netbeans-szel.
Ugyebár Szegeden ez valami elit gimnázium vagy mifene. Szóval a diákok i5-ös 4GB RAM-os GT210-es gépeket nyúznak, 3 teremnyi. Király. Viszont a táp milyen lenne? Kaka...
Meg is van az első HDD áldozat...Amúgy azt tudom, hogy rázós lesz
-
Tamy
senior tag
válasz
quailstorm #10040 üzenetére
Ha érintett vagy, akkor más a helyzet
A termekben nálunk is jó gépek vannak (i3, i5), kivéve azt, amiről korábban meséltem (Win 3.1), inkább az irodák a gázosak. Ha tudsz szerezz leltárlistát, ha valaha leltárban is volt, mára már nem biztos, hogy így van: átszervezések, adminisztrációs bakik... Az nagyban megkönnyítené a dolgot.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
balaaa88
aktív tag
Valaki csinált már olyat (megoldható?), hogy zabbix proxy szerver egy hoston fusson, egy alhálón, viszont két alhálózat gépei jelentsenek felé - természetesen a zabbix proxy két darab hálókártyával rendelkezne -. Köszi.
-
sanzi89
addikt
válasz
Selejtezés nem volt, mióta a KLIK létezik, régen évente volt.
Matricákat, feliratokat lekaparni, lemosni. Nem találkoztam még olyannal, amit hígítóval/körömlakklemosóval és késsel ne lehetne leszedni. Ami nem működik és nincs leltárban, azt szétszerelem és szép lassan hátizsákokra bontva elviszem a helyi elektromos hulladékgyűjtőbe, ugyanis ha egyben vinné el egy cég, vagy adnánk le a szeméttelepen nem kevés pénzt kellene érte fizetni, így meg itt vagyok baleknak én, szép lassan elhordom, mint a hangya.
Ami nincs leltárban és esetleg működik azt pedig tesztelem, elrakom, sokszor mentett már meg egy gagyi Mercury táp vagy egy 80GB-os HDD, mikor kellett gyorsan valahova valami.Ami leltárban van, azt felcímkézem, és elrakom egy félreeső helyre, ahol nincs útban és várok/leszarom/elfelejtem.
Itt nem a selejtezés volt a gond, hanem, hogy az elődöm 10 évig gyűjtött minden szemetet és másfél év volt, mire átnéztem/eltakarítottam utána. Most nagyjából rend van, de itt is van egy fél raktárnyi selejtezni való amiből úgyse lesz mostanában semmi. A KLIK nem szerez be új gépeket, és a statisztikákból meg kiesnének a gépek, ha le lennének selejtezne. Nálunk is milyen jól néz ki az éves statisztikában, hogy van 140 gép, amiből kb 70 felel meg a Win7 követelményeinek. Ha leselejteznék a régi gépeket megcsappanna az oktatásban lévő gépek száma a kimutatásokban, amit ugye nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
sanzi89 #10044 üzenetére
Köszönöm a választ. Első mondatot de sokat hallottam már
Annak szerintem sincs értelme, hogy mindent kukázzunk, hiszen a gépek üzemképesek jórészt, valóban lehet alkatrészforrás. Bár már az IDE HDD-ről leszoktunk, még a 40GB-os a P4-ben is SATA
Szinte csak a selejtben van IDE.Amúgy meg képzelj el egy hosszú lukat ami egy tanteremnyi hosszú, aztán kb 2m széles lehet (keresztbe egy ember tud elfeküdni). Namost ez volna 2 tanár és 2 rendszergazda élettere. És ide van most befosva 3 tanteremnyi PC.
Kiráááállly. -
CleroO
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, tudtok-e olyan programot/szolgáltatást ajánlani, amivel egy Win Server 2012 R2-n össze lehetne dobni egy levelezőlistát, hogy a kollégium lakóit emailben is lehessen informálni a hírekről?
-
bobsys
addikt
WD Red serverbe RAID1-kent? Vagy csak NAS-ba valoak? HGST Deskstar NAS lemezek megbizhatoak?
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
sanzi89
addikt
válasz
bobsys #10048 üzenetére
A sima WD RED adattárolásra való, szerver alá szerintem nem az igazi az 5400-as fordulata miatt. Ha a kettő típus közül kellene választani, akkor inkább a HGST Deskstar NAS, az már 7200-as és a tesztekben is általában jobban szerepel, mint a sima RED. Ha esetleg WD RED PRO-ra gondoltál, akkor más a helyzet, az már 7200-as.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki a superfish nevü "vírussal"? Vagy adware vagy féreg vagy micsodával?
A lenovonál találtam sok sok leírást, meg eltávolító toolt, ami lenovo gépre való,windows 8-hoz 64 bitre persze. A gép egy asztali pc,windowsxp-vel.Már mindent átnéztünk,lefutattva több víruskergető,spyware,adware gyilkoló progi,amik sok mindent találtak ugyan,de azt nem.Firefox produkálja,minden oldal megnyitásakor megjelenik egy ablak,h a nod blokkolta a superfish url-t.IExplorer tiszta,chrome tiszta.Certificate ellenőrizve semmi,programok közt semmi,add on oknál semmi...csak a firefox resetelése,vagy gép újrahúzás a végső megoldás...amit még nem szeretnénk."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 PRO 256GB gold kártyafüggetlen! Akku 92%!! Nagyon szép állapotban!
- XBOX FUSION BY POWERA KONTROLLER
- RAZER RAIJU ULTIMATE KONTROLLER
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- Dell Latitude 7390 2in1 i7-8650U, 16GB, 256GB NVMe, FHD IPS Touch, HUN Vil.Bill. Új Állapot
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest