Hirdetés
- FIFA 23
- Wild Hearts ( XS X|S, PS5, PC )
- Diablo IV
- Tom Clancy’s - Ghost Recon: Wildlands
- Star Citizen
- Path of Exile (ARPG)
- Kiszivárgott képeken a még be sem jelentett LEGO 2K Drive
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- Star Wars Jedi: Survivor - Új sztori trailer érkezik a holnapi napon
- Hollow Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
mötálhed #23992 üzenetére
Ohh, egyszer régen az egyik infotanár rám telefonál, hogy nincs a gépen Office. Kérdezem, hogy erre a következtetésre mégis, hogyan sikerült jutni? "Nincs kinn az asztalon a Word!"
b+...
Ultra off: ezek tanítanak mindenféle egyetemi diplomákkal. Az iskolákban sírnak, hogy nincs elég info szakos, de a info végzettséggel rendelkező gazdákat meg nem engedik gyerek közelébe, mert hát nincs neki pedagógiai végzettsége![ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
sutszi
veterán
válasz
I02S3F #23995 üzenetére
Szerencsére már régen volt...de sok mindenre megtanított mikor laikusokat kellett supportálni. Van egy kétirányú alázat ebben a szituációban. Én nem nézem le azért mert nem tudnak olvasni és többnyire alapvető logika hiányzik(A-ból következik B...tehát B..B..B...) Ők pedig nem habzó szájjal üvöltöznek, hogy miért nem pixelre pontosan oda kerültek az ikonok ahol voltak... Azért van annak egy diszkrét bája, hogy térképként kezelik az asztalt egyesek, de amikor azt mondom északi városrész...akkor keresztbe áll a szemük.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
IIS problémába ütköztem.
Van egy apache felix webszerver. win 2012r2 alatt fut. A portál a 8443-as porton megy. Csináltam egy üres site-ot IIS-ben. hozzá egy reverze proxy-t IIS alatt (URL rewrite) hogy a bejövő domaint átirányítsa az apache webszerver megfelelő portjára. Tűzfalon a portok nyitva, átirányítva a megfelelő helyre, tűzfalszabály felvéve, localis tűzfal kilőve mégsem érhető el sima HTTPS sel (443) kintről csak a webszerver saját portjával. -
Tuib
aktív tag
válasz
gyuri860213 #24006 üzenetére
Szia,
Az lehet, hogy a website ahol az url rewrite szabályok vannak, nincsen bind-olva https portra, certtel, mindennel?
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
elmouse
aktív tag
Sziasztok!
Office 2016 AD alapú aktiválásánál is fel kell lennie telepítve minimum 5 db gépre, mint a KMS aktiválásnál?
Köszi!Ka nama kaa lajerama!
-
Tuib
aktív tag
válasz
gyuri860213 #24009 üzenetére
Igen, az iis weboldal a proxy, kliens vele beszélget, tehát az kell hallgasson a HTTP és a HTTPS portokon, és küldi tovább a kérést a 8443 portálra.
Ha mondjuk tolsz egy curl-t vagy invoke-webrequest parancsot a https://szervernev/ url-re, milyen választ kapsz?
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
gyuri860213
tag
csak errort:
> Invoke-WebRequest https://webserver.vivelab.local
Invoke-WebRequest : The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send.
At line:1 char:1
+ Invoke-WebRequest https://webserver.vivelab.local
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : InvalidOperation: (System.Net.HttpWebRequest:HttpWebRequest) [Invoke-WebRequest], WebExc
eption
+ FullyQualifiedErrorId : WebCmdletWebResponseException,Microsoft.PowerShell.Commands.InvokeWebRequestCommand -
Tuib
aktív tag
válasz
gyuri860213 #24011 üzenetére
Akkor egy sima test-netconnection hostname -PORT 443 az ok?
mert itt még a HTTPS felépülés sem indult meg, ha jól látom. Esetleg -skipcertificatecheck az invoke parancshoz?''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
HP t150 thinPro-n szeretnék frissíteni. Merre felé lehet ehhez leírást, frisseb rendszert találni. Az operációs rendszere a thinPro. Azt mondták létezik HP update tool, vagy valami ehhez hasonló, amivel lehet hozzá frissítést tölteni. Igyekeztem a google-lel keresni, de nem találtam. Tudnátok ebben segíteni?Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
user12
őstag
válasz
GrotESC #24013 üzenetére
Szia
A start menüben találod a HP Easy tools vagy Update menüpont alatt (alaprendszertől függ). Két gomb van benne a Full image update (ez a rendszert frissíti) vagy a package update (itt egyesével a különböző modulok, pl böngésző, rdp, stb frissíthetőek).
Én úgy tudtam működésre bírni, hogy előbb a package update-ben kell frissíteni magát az HP Easy Tools-t. Nem fogja elsőre megtalálni ha régi a rendszer, néhányszor rá kell nyomni a frissítésre (Refresh). Ha sikeresen befrissítette, indítsd újra a rendszert, majd újra indítsd el az Easy Toolst ekkor már a Full image update alatt fogja listázni a frissebb rendszerfrissítéseket is. Itt ha install-t nyomsz, gyakorlatilag beavatkozás nélkül elvégzi a frissítést.
A beállításokról mentést érdemes készíteniManuálisan is lehet frissíteni, a mieinkben (t420) egy normál USB 3.0 pendrive van benne, akár ha kiveszed egy működő gépről át is lehet klónozni a rendszert ha valami balul ütne ki.
Bootolható USB készítése ha újra akarod írni a thinos-t.
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen ( https://www.it-info.hu/ )
-
user12
őstag
-
gyuri860213
tag
Közben van némi előrelépés. A IIS-en korábban volt egy web-deploy (egy másik tartomány IIS-ről áthoztam az site-okat) mivel ugyanazt kellene hostolni az új rendszeren és így volt a legegyszerűbb. Valószínű a deploy felülírt egy sor IIS konfig fájlt így a default page se jött be. Most visszaállítottam a deploy előtti állapotot és legalább az IIS welcome page megy, a java-s portált meg a proxyt innen már nem lesz nehéz hozzáadni, talán működni is fog...
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Korábban már írtam a csodálatos HP ML30 g9 szerveremről, hogy mostohán bánik velem. Már kapott mindent mi szem szájnak ingere, de nem bírok vele. Mivel munkaeszközöm, így az utódon gondolkodom. A terv valami Supermicro - AsrockRACK alapra történő építkezés. Egy komolyabb kérdésem volna, hogy hol lehet az kideríteni ezen gyártóktól IMPI (vagy hasonszőrű megoldása) milyen RAID kártyákat támogat? (A HP-nál az ILO ugye látja xy tipusú kártyákat és ha baj van, pl. az xy HDD-vel akkor szól és időben tudok cselekedni.) Eddig még csak DELL és HP kész megoldásaihoz volt szerencsém, a munkám során és a magánéletben ezért ez a rész nekem kimaradt.
Válaszotok és segítségetek előre is köszönöm!"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
kraftxld
Topikgazda
Valakinek van tapasztalata cloud cost optimization termékekkel?
Apptio / Flexera / Cloudchecker?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
DopeBob
addikt
Bocs, ha hülye kérdés, de belezavarodtam kicsit a sok doksiba... védve vannak a szerverek Zerologon ellen ha fent van az augusztusi patch a szervereken, vagy nem?
Csak nekem üti magát ez a két mondat?
Do I need to take further steps to be protected from this vulnerability?
Yes. After installing the security updates released on August 11, 2020, you can deploy Domain Controller (DC) enforcement mode now or wait for the Q1 2021 update. See How to manage the changes in Netlogon secure channel connections associated with CVE-2020-1472 for more details.
If I install the updates and take no further action, what will be the impact?
During the initial deployment phase starting with the updates released August 11, 2020, the updates can be installed without added further action, and Windows devices and Domain Controllers (DCs) will be protected from this vulnerability. Organizations will need to monitor for and address potential issues before the Q1 2021 DC enforcement phase or risk devices being denied access. For more information, see How to manage the changes in Netlogon secure channel connections associated with CVE-2020-1472.Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
szagnes69
aktív tag
Szép napot!
Segítséget szeretnék kérni. Egy öregecske informatika tanár vagyok és eddig a számtech teremben egy kisebb szerver végezte a dolgát, windows szerver 2008-as operációs rendszer volt rajta. 2011-ben kaptuk egy pályázat keretében, akkor beállították nekünk, de azóta nem mertem sok mindent csinálni rajta. Kizárólag annyi volt a feladata, hogy a teremben lévő tanulói gépek voltak vele egy tartományban és a gyerekek a szerveren lévő mappába dolgoztak. Sajnos most tönkrement a winchester, újat kapott a gép és Windows szerver 2016-os operációs rendszer került rá, de a beállításokat már nem tudták megcsinálni. A sulinak nincsen tapasztalt rendszergazdája, azok az informatikusok, akiket megkerestünk nem értenek hozzá. Kerestem könyvet, a 2008-ashoz még volt nekem, amiből el tudjak indulni, de a 2016-os nem találtam. Van valamilyen oldal, ahol esetleg az alapbeállításokhoz szükséges lépések le vannak írva? Nem vagyok teljesen fogalmatlan a témában, és most sem szeretném másra használni a szervert, csak fájlmegosztásra, de nem szeretném minden óra előtt az anyagokat a gépekre másolgatni.
Nyugodtan írjátok meg, ha nem javasoljátok, hogy próbálkozzak vele, mert nagy feladat lehet.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Sziasztok! -
sanzi89
addikt
válasz
szagnes69 #24021 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem lehet egy alap AD, DNS, DHCP, FS-t összekattintgatni Youtube videók alapján - a legelsőt én is így csináltam - de lehet csak akkor fogj bele, ha van sok szabadidőd és kíváncsiságot.
Egyébként ilyen munkát érdemes lenne az iskola rendszergazdájára bízni, neki lenne a feladata, ha eddig nincs tapasztalata, most lenne.
Ez nem egy rakétatudomány, biztos találtok olyan informatikust, aki max. 1 nap alatt összekattintgatja a dolgokat, ha már csinált korábban legalább egy ilyet, ha ilyen megoldás is szóba jöhet, írj PÜ-t.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
szagnes69 #24021 üzenetére
Ha se mentés, se tartalék DC, akkor tényleg a nulláról kell kezdeni. Egyáltalán mi az amit be kellett volna állítani és miért nem ment?
Ha nem állami/KLIK intézmény lenne, azt mondanám, szerezzetek be egy két lemezes Synology- NAS-t. Az tud DC-ként is viselkedni, nem csak tartományba lehet léptetni, és csilivili webes felülete van.
Egyébként nem hiszem, hogy 2016-on annyira nehéz lenne új tartományt létrehozni, igaz én is csak meglevő 2008-as DC mellé pakoltam le 2016-ot, majd az FSMO szerepköröket átcibáltam, meg át kellett állni DFSR replikációra.
Viszont papírom nem volt rá, de állítólag még most is müxik a rendszer. Én nem powershell-eztem és szerintem nem is kellene neked sem, csak kis bátorság kell hozzá, gugli, meg józan paraszti ész. Pláne hogy elvileg akkor ez egy labor, nem is egy komoly munkakörnyezet, ahol szétkapnak téged a dolgozók meg a főnökök, ha leáll az élet.
PS:
Esetleg megkörnyékezném az egyik értelemesebbnek tűnő diákot, hogy 4 évre megkapja előre az ötösöket, csak állítsa össze neked a tartományt[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bugizozi
őstag
Unpatched Domain Controllers Remain Vulnerable to Netlogon Vulnerability, CVE-2020-1472
Sima Windows szerver esetén - ami ugye már unsupported - van valami Workaround?
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
szagnes69
aktív tag
válasz
sanzi89 #24022 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Kíváncsiságom lenne hozzá, és jó kísérletezési lehetőségnek is. Inkább az volt a baj, hogy eléggé hektikusan kezdtek el működni a gépek, azzal hogy új tartományt hoztam létre megtartva a régi tartomány nevét. Hol volt net, hol nem, hol be lehetett lépni, hol nem. De most el kezdtem leválasztani a gépeket a régi tartományól, akkor úgy használhatók, közben pedig kicsit frissítem a tudásom és újra megpróbálom.
Közben ihletem is lett, hogy végső esetben kihez fordulhatnék.
-
szagnes69
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #24023 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Csináltam is tartományt, de a valami félrecsúszhatott, mert az volt a baj, hogy eléggé hektikusan kezdtek el működni a gépek, azzal hogy új tartományt hoztam létre megtartva a régi tartomány nevét. Hol volt net, hol nem, hol be lehetett lépni, hol nem. Haladni kell infó órán és a gépek nem akartak működni. De most el kezdtem leválasztani a gépeket a régi tartományól, akkor úgy használhatók, közben pedig kicsit frissítem a tudásom és újra megpróbálom megcsinálni. Közben ihletem is lett, hogy végső esetben kihez fordulhatnék. P.S. Általános iskola vagyunk, de lehet, hogy egy-két nyolcadik osztályos már tudna segíteni.
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Hyper-V 2016 szerver, ezen fut egy DC, amit ki szeretnék exportálni. Próbáltam managerből és Powershellből is, de mindig elszáll hibával. Ha hálózati helyre, ha USB-s külső HDD-re, ha felmappelt hálózati meghajtóra, akkor is hibával eldobja. Managerből a következő hibaüzenet:
"Failed to create export directory with error 'The user name or password is incorrect.'(0x8007052E):........."
Megnéztem, mindenhova van jogosultsága létrehozni mappákat és fájlokat.
Powershell hibaüzenet:
Export-VM : Export failed for virtual machine 'DC'.
Export failed for virtual machine 'DC' () with error 'Unspecified error' (0x8
0004005).
At line:1 char:1
+ Export-VM -Name DC -path 'M:\DC\'
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : NotSpecified: (:) [Export-VM], VirtualizationException
+ FullyQualifiedErrorId : OperationFailed,Microsoft.HyperV.PowerShell.Commands.ExportVMLehet, hogy eddig rossz helyen kerestem googliban, vagy elkerülte a figyelmemet valami, egy kis segítséget kérnék. Köszönöm!
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
radi8tor #24030 üzenetére
Nem állítottam le, tárhelyre kerülne át, majd vissza. A Veeam hibás konfigja miatt rengeteg snapshot készült rossz helyre, de törölni nem engedi. Pár hónapja itt kértem tanácsot és a kollégák azt javasolták, hogy exportáljam ki, tisztítsam meg a könyvtárat, töröljem a snapshotokat, majd mehet vissza.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
Kiskutyák #24031 üzenetére
Lehetséges, hogy a hibás snapshotokat is ki akarja exportálni és emiatt száll el hibával? Mert, ha igen akkor nincs elég szabad hely se a külső USB-s HDD-n, sem pedig a NAS-on.
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
kraftxld #24033 üzenetére
Siker, találtam egy leírást és az segített:
https://docs.microsoft.com/hu-hu/archive/blogs/josebda/using-constrained-delegation-to-remotely-manage-a-server-running-hyper-v-that-uses-cifssmb-file-shares"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
Zaji
őstag
Sziasztok!
Céges e-mail-t szeretnék létrehozni, ami így nézzen ki: info@cégnév.hu.
Melyik szolgáltató javasolt? Ahol egyszerűen kivitelezhető az e-mail létrehozása. -
radi8tor
MODERÁTOR
Gyakorlatilag bármelyik itthoni tárhelyszolgáltatónál is meg lehet ezt tenni.
Domain regisztráció a cégnév.hu -ra, aztán előfizetni webtárhelyre ami mellé jár 10 postafiók. Filléres tétel.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kraftxld #24040 üzenetére
Azért O365 is megéri a pénzét a spam protection témában. Nem igazán lehet tuningolni. Ha MS AI-je úgy gondolja hogy spam, akkor az istennek nem tudod nem spammá tenni. A júzerek meg nem a spamok között keresik ezeket az eltűnt levelet, hanem IT-re borogatják az ajtót.
⭐ Stella
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Windows 10 frissítése után az egyik kliensről eltűntek adatok. Valakinek van ötlete hogy lehetne visszaállítani a fájlokat?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
timelord1987 #24043 üzenetére
Mentésből?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
timelord1987 #24046 üzenetére
Recuva?
Pendrive-ra feltolni portable változatot és arról indítani.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
qwertly
őstag
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdést hátha valaki mint rendszergazda már szembesült vele
Az a gondom,hogy egy kéttannyelvű iskolában szeretném a win7 gépekre telepített office2016 magyarul és angolul is használni? De úgy hogy ha a diák mondjuk diak1 fiókba lép be magyar legyen az office ha pedig,mondjuk diak2 akkor ha indítja a word akkor angol nyelven induljon.
Egyáltalán megoldható ez?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Windows 11
- FIFA 23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam Deck
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Új GAMER félgép - ASUS B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Kingston FURY 2x16GB DDR4 3200MHz
- Eladó Nintendo 3DS XL Red Black
- Dell Latitude E7470 27% ÁFA, 14" FHD IPS, i5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, ujjolv., gar
- Dell Precision 5560, FHD+ IPS, i7-11850H, T1200, 32GB, 512GB, ujjlolv, IR kam, WIFI 6, gyári gar
- Latitude E7450 27% 14" FHD IPS (97% sRGB, 300nit), i5-5300U, 8GB RAM, 256GB SSD, gar
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom