Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Vmware 8 ESXi -ba kellene kicsit beleáskálódnom, teljesen 0-ról.
Beleszaladtam egy dolgoba, amit nem értek. A Host - Manage - Hardware fülön látszik a gépe bepakolt +2 hálókártya.A Networking - Physical NICs alatt csak az alaplapi integrált kártyát látom. Ez miért van?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Rinocerosz #26910 üzenetére
Nem kell hozzá support. Kb 15 perc mire felkerül a konfig a routerre és egy újraindulás után érvénybe lép.
-
Tonyk
veterán
válasz Rinocerosz #26905 üzenetére
OK, már ha olyan a tartományból használ valaki ip tartományt, amint amit a KIFÜ random kitalált arra az adott intézményre. Nálunk pl. pont nem ilyen tartomány van használatban..
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Rinocerosz #26903 üzenetére
KIFÜ-s router saját tartományból oszt ip-t. Ezen nem tud állítani még a dashboardon sem. Ha mindenképpen dhcp-zni akar (nem tudom mért nem egyszerűb azt az egy ip-t beállítani kézzel a nyomtatóban), akkor ott a tftpd64, amit linekltek, vagy a pl faék egyszerűségű tiny dhcp egy olyan kliensre ami állandóan megy.
-
Tonyk
veterán
válasz Longeye #26872 üzenetére
Kifü.... kértünk tőlük sávszél bővítést, mert a digitális oktatás idejében, 150/5Mbit-tel operáltunk... Kaptunk egy 500/500-at. Papíron. Lényegében lett egy 15/350-es vonalunk optikán. (igen, lefelé 15Mbit ) 22 hónapba telt nekik, hogy kiderítsék, hol a hiba. (kb 30 hibajegy és telefon, (a végén már hetente jelentgetés), hogy még mindig semmi.) Persze folyamatosan azt kaptuk, hogy nálunk lesz a hiba, mert náluk ok minden. Mikor rákérdeztem, hogy ha nálunk van a hiba, hogy lehet, hogy a felfelé irány az 350? Csend majd hümmögés. 3 hete mindenk ok, nem nyúltam semmihez. Nemrég jött a telefon, hogy meglett mi okozta a hibát: Valami eszközük nagyon el volt konfigolva.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Longeye #26869 üzenetére
Nálam van két LSK CBW1075 interaktiv panel. Ott az egyik rendszeresen leszakad az eduroamról vagy az Oktatasi_eszközök hálóról, a másikhoz lassan egy éve hozzá sem kellett nyúlni, semmi baja.
De más tagintézményeinkben is folyamatosan gond van az eduroammal. (nem csatlakozik, ledobja, nem tud visszalépni)[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Longeye #26864 üzenetére
Náunk is u.e a helyzet. Random dobja le a usert, vissza csak eduroam profil törlése és létrehozása után engedi. HP ProBook 640 G2 és Dell Latitude 5480-akkal rendszeresen ez a helyzet. Aruba AP-k, Huawei switchekkel. Azt észrevettük, hogy a jelszóban kötelező spec. karakterre érzékeny a rendszer. Mintha a ! jelet kifejezetten nem szeretné, a #-ot annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bolvar #26688 üzenetére
"Igazából amin az én rövid agyam fennakad az az évfolyamok kezelése, mert ugye osztályt minden évben váltanak."
Évfolyamokat vegyél fel. Pl a 2022-ben kezdett osztályok 22-es évfolyam alá (szervezeti egységként) kerülnek, így nem kell évente váltogatni. Felhasználói név nálunk: vezetéknév első három karaktere + keresztnév első három karaktere + kezdési év: Kiss Jóska 9B-ből: kisjos22 . Ez még lehet még toldni akár az osztállyal is: kisjos22b. Ezzel 4-5 évente szaladok bele olyanba, hogy két gyereknek ütközik a userneve, ezt kézzel gyorsan lehet javítani. Bár én csináltam ehhez egy excel táblát, amibe beszúrom a titkárásgtól kapott új tanulók névsorát és az legyártja a userneveket, jelszavakat, hozzájuk tartozó egyéb infót egy csv-be, valamint a nyomtatnadó cetliket (név jelszó), amiket megkapnak a kölkök szeptemberben + ellenőrzi, hogy van-e két egyforma usernév. Ezt a legeneárlt a CSV-t meg berántom az AD-be. Kész is. (Kb 1 perc és pár katt az egész).
Meghajtók: Kölkönek 1 saját meghajtó kvótával szabályozva, 1 közös meghajtó, csak olvasási joggal (feladatoknak). Erre a tanároknak persze írási joga van. Pegyogyósoknak saját meghajtó kvótával, + egy rakás munkaközösség specifikus share/meghajtó.
Iroda/ügyvitelnek külön saját share saját hozzáféréssel persze (diák,tanár jog nélkül). Aztán van még ECDL, tanfolyam, stb, ezek mind-mind külön.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
xxxxxxx.edu.hu -s domainen (sulinet/niif/kifü vagy éppen mi a neve) üzemeltet- e valaki joomla-s honalpot? Nálam sok dolog megmakkant. Visszaraktam (teljes törlés adatbázisban és a tárhelyen is, majd feltöltés) egy tuti működő verziót, az is le van butulva. Olyan mintha javas dolgok nem mennének. (próbáltam 5 különbőző gépről , virtuális gépről, win és linux alól, mindenütt u.a. helyzet.) Editorban nincsenek gombok, cikkek megnyitása után nem lehet menteni, bezárni, stb.
Egyik tagintézményünknél a wordpress állt bele a földbe.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Pyttawrx #26057 üzenetére
184db jön holnap.... Annyit akartam kérdezni, hogy ha kapott etikettel minden ok, az átadás-átvételire felragasztás után, ki kell-e tölteni még az adatokat vagy elég ráragasztani és aláírni. A KRÉTA-ban nem írják, hogy ki kell tölteni. (a többi esetben pedig igen, hogy kézzel kell kitölteni és ragasztani nem szabad)
-
Tonyk
veterán
Van itt olyan iskolai kolléga, aki elkezdte már átadni a RRF-es tanulói és tanári notebookokat?
-
Tonyk
veterán
másnál is döglött az O365 admin oldala?
szerk: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Gargouille #25870 üzenetére
Net túrása közben valahol olvastam, hogy nem segít(ett) a telemetria kikapcsolása. Forrás
-
Tonyk
veterán
válasz mötálhed #25867 üzenetére
Próbáltuk, 0 sikerrel.
Közben:
"Our current suspicion is that Google Cloud Load Balancer (or a similar CloudFlare service) that fronts one of our own servers got an update that triggers an existing HTTP3 bug. Telemetry was first implicated because it's one of the first services a normal Firefox configuration will connect first, but presumably the bug will trigger with any other connection to such a server. Our current plan is to disable HTTP3 to mitigate until we can locate the exact bug in the networking stack." [link]
about:config
network.http.http3.enabled
--->false
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Gargouille #25865 üzenetére
Nálam vagy egy óráig nem működtek, de ha dns gond lett volna, se ping se semmi, de minden más ok.
-
Tonyk
veterán
válasz Gombinyó #25863 üzenetére
Nincs nod, csak a beépített víruskergető.
Windows 7-en is előjött a hiba Firefox 91-el, de azóta az is elindult.Most akkor adódik a összeesküvés elmélet, hogy a Firefox mit csinál milőtt betölt egy oldalt, honnan kér "engedélyt" . Lehalt valami kiszolgálójuk, aminek a hiánya nincs lekezelve rendesen a kódban?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Most szóltak, hogy elindultak az FF-ok maguktól. Ránéztem és tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Nincs. Két tök külön intézmény, nincs közöttük kapcsolat.
Egyébként már próbáltam én is a proxy beállításokat, automatikus-ról nincs proxy-ra, de nem javult meg.
A legújabb egy régi win7-es gép 91.x-es FF-al kezdte el csinálni. Szóval tuti nem az ms update a sáros szerintem.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Ma reggel az egyik tagintézményünk jelezte, hogy nem tudnak netezni. Ping van, minden van, közben kiderült, egyedül a Firefox (96.0) nem tölti be az oldalakat. Chrome, Edge, stb igen. Használjákt azt....
Nem használok FF-ot így nekem fel sem tűnt, de most nyöszög itt is pár kolléga aki használná, hogy nem megy.
Tapasztaltátok-e ezt? Megint valami MS-es frissítéses-elhalás, vagy a FF 96.0-ot sikerült elkalapálni?Szerk: felraktam magamhoz, de itt megy, igaz nem is frissítettem még win-t. Ráengedem megnézem mi lesz....
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
,,Abban igaza van, hogy ilyen tudással lehetőleg ne üzemeltessen mail szervert, mert a 25-ös port nyitása után a fél világ ezen a sulix-on keresztül fog levelezni " - Tonyk
Ez nagyon benézted, mert ezt nem én írtam. kraftxld írta.
(aki törölt egy olyan posztot tőlem, hogy ne kezdj bele a vitába, engedd el, nincs értelme. De ő tudja, ebben mi volt törölni való. Passz.)
Szóval engem ebbe így ne keverj bele, mert 2 emberből az egyik én voltam aktől választ kaptál, hogy merre induj el.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz IO.sys #25685 üzenetére
Mondjuk mert most vette át, és a kutya nem mutatta meg neki a sulinet/kifü dashboarját? De legalább segítettél neki. Nem mindenki úgy pattanki az anyukájából, hogy kapásból ért mindenhez. Gondolom te is kezdted valahol....
rgss:
Van-e dashboard hozzáférésed? https://dashboard.kifu.hu/signin
Amennyiben nincs, ezt kellene elkezdeni intézni itt: https://dashboard.kifu.hu/srm/signin Végponti azonosítóval tudsz rá bejelentkezni. Ezt elő kell túrnod valahonnét. Ha nincs meg. irány a Kifü és lehet velekük telefonon egyezkedni. Tel.: (06-1) 450-3070 . Végponti azonosítót fognak kérni.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz E.Kaufmann #25651 üzenetére
Ezek már bruttó árak.
A dühítő, hogy az ilyenellopott,leszámlázott pénzek miatt, nem tudunk pl. egy két kimenettel rendelkező (20e forintos) VGA-t rendelni, hogy ne csak a projektor képe legyen látható a tanár számára, vagy nem tudok a 11 éves gépekbe a 2GB RAM mellé! + 8GB RAM-ot, ne adja isten SSD-t tenni, mert NINCS RÁ PÉNZ.
Ja, de "ne ugrálnjunk, mert leverünk valamit!"[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ohh srácok. A mai napon szaladtam bele egy számlába egy tagintézményüknél. KLIK fenntartás, külső beszállító. Rendszergazda nem cserélhet tápot , csak a keretszerődéssel rendelkező külsős cég , Nah vajon miért?
Tápegységcsere:
FSP 550W Hydro Gold 80+ : 31.115Ft
Munkaidő: 4 óra : 37.084Ft
Kiszállás: 3.048FtÓrúűnként egy csavart sikerült kihajtani. Így kell csinálni 30e forintos tápegységből 71 ezer forintos számlát csinálni... Kolléga szerint 10 percet volt kinn (reális idő) a srác. Tanker számláját pedig nem lehet megkifogásolni. Gazdag ország vagyunk na....
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Kis cégeknél ez van. A főni dönt. És ha 2ft-al kevesebbet bír beletolni emiatt az új Mercibe, akkor így járt az "IT". De a nagyobb helyeken is megy a spórólás, hogy legyen év végén mit mutogatni, hogy ennyit spóroltunk. Azt meg aztán jól el ehet verni a bónuszokra. Állami szektorban meg jó, hogy ilyen gond nincs: Merthogy "Nincs, nem is vót/lesz. oldd meg."
Temészetesen, hál istennek vannak üdítő kivételek.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz ' Tzs , #25397 üzenetére
"A biztonság és a teljesítmény növelése érdekében az S módú Windows 10 rendszer csak a Microsoft Store áruházból származó alkalmazásokat futtat. Ha olyan alkalmazást szeretne telepíteni, amely nem érhető el a Microsoft Store áruházban, véglegesen át kell váltania az S módból. Az S módból való kiváltás ingyenes, de nem fog tudni visszaváltani...."
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Nah, az volt a helyzet, hogy a Cisco C892FSP router úgy gondolta, hogy nem érvényes semmi tűzfalszabály, ami benne van és inkább átenged bármit és mindent, ami be akar jönni....
Akkor terelődött felé a gyanú, amikor "netstat -an" -re teli volt 3389-es portra próbálkozóval külső hálóról. Cisco tűzfalszabályok teljes törlése és újrahúzása megoldotta.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Gargouille #25389 üzenetére
Be tudok lépni, de majd csak éccaka lesz belőle valami.
-
Tonyk
veterán
válasz Gargouille #25386 üzenetére
Nem.
Fura, mert mint írom is, letiltom és engeedélyezem a távoli asztalt megy 1x.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Egy Win Server 2012 R2 ma az alábbi mókát kezdte el játszani:
Távoli asztallal (csak belső háló) próbálnék kapcsolódni hozzá, de "Internal error"-ral elhajt. A szerveren a távoli asztalt letiltva és újraengedélyzve 1x beenged. A következő belépési kísérletkor ismét internal error.Valakinek ötlete?
-
Tonyk
veterán
válasz #31816946 #24605 üzenetére
Csak egy ötlet: Próbálj meg Malwarebyte-tal nekimenni.
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Rákérdezek itt is hátha:
Suliba kéne kb. 150 klienshez, Digi 1000-hez router (wifi lényegtelen).
Ubiquiti Edgerouter ER-4 és MikroTik RB4011iGS+RM maradt a listában. Feljebb már nem tudok árban menni.Vélemény? Mintha a Mikrotik erősebb lenne picit, vagy elég lehet a ER-4?
-
Tonyk
veterán
válasz wertigo1984 #24379 üzenetére
vagy szerzel pl. Hiren's Boot CD-t vagy Strelec vagy akármi ilyesmi iso-t, bebootolsz róla, és törlöd vagy hozzáadod a kívánt usert. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz sanzi89 #20831 üzenetére
Lehet. De hivatalos átadás-átvétel kell a régi kolléga és az igazgató között, majd az igazgató és az új kolléga között, ha már nem érhető el a régi tulaj.
Kell az újtól egy KRÉTA szándéknyilatkozat. Ezeket meg kell küldeni a tankernek és Kelebesbergnek is. Ők majd küldik a dokumentációt 2-3 hét , amit megint vissza kell majd küldeni aláírva. Ezzel együtt kapjátok meg az új fiók adatait. Te kilépteted a régit, a Azure-ból, majd belépteted az újjal.
Jó tanács: Mindenről vagy 4 eredeti példányt csinálj. 1 tankernek , 1 Klebesbergnek, 2db-ot meg elraksz magadnak. Klebesbergben idióták vannak. Van hogy 2x küldök meg nekik egy dokumentációt, de 3x újra bekérik, mert nem küldtem meg (ajánlott, tértivel mennyek nekik a küldemények, letagadják, lecsesznek, hogy nem küldtük meg). Rendszeresen előfordul ez, hogy többször kell mindent megküldeni, mert elhagyják.
Nekünk felhívták a figyelmünket, hogy a ki nem osztott eszközöket visszaveszi a tankerület. szóval ezekkel mi igyekszünk.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz E.Kaufmann #24299 üzenetére
Oh, az enyémek is rettentő kreatívak ilyen téren.
-
Tonyk
veterán
válasz I02S3F #24283 üzenetére
Gép "nincs net újraindításához" hirtelen, barbáriai-mekkelek módszerrel, ütemezett feladatok közé (1,2,5,10,x perc ismétlődéssel) felvenni -> 10 nincs válasz után reboot:
@echo off
set ip=%1
set /a szamlalo=0
:loop
ping -n 1 %ip% | find "Reply from"
if not errorlevel 1 goto :endloop
if errorlevel 1 (
set /a szamlalo=szamlalo+1
if %szamlalo%==10 (
shutdown -r -t 0
goto :endloop
)
)
goto :loop
:endloopNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz mötálhed #23992 üzenetére
Ohh, egyszer régen az egyik infotanár rám telefonál, hogy nincs a gépen Office. Kérdezem, hogy erre a következtetésre mégis, hogyan sikerült jutni? "Nincs kinn az asztalon a Word!"
b+...
Ultra off: ezek tanítanak mindenféle egyetemi diplomákkal. Az iskolákban sírnak, hogy nincs elég info szakos, de a info végzettséggel rendelkező gazdákat meg nem engedik gyerek közelébe, mert hát nincs neki pedagógiai végzettsége![ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
De hogy lássátok is mi a stájsz, hátha másnál is felüti a fejét ez a förmedvény. Megjelent egy (országos) nyelviskola/nyelvvizsga...
Interneten keresztüli vizsgáztatás lenne, de ehhez ők be kell rakjanak a hálózatba egy mikrotik routert, amire nyelvvizsgáztatás előtt a termeket át kell dugni (érted...dugdosni, aztán meg vissza ). Így nem kapnak netet (ne legyen google translate), csak az adott vizsgaoldalt, azt is VPN-en keresztül.
A rendszer úgy működik, hogy a mikrotiktől kapnának ip-t az érintett, átdugott kliens gépek. Nálunk mindenütt fix ip volt eddig. Nyilván nem megoldás, hogy a vizsgák előtt állítgatjuk fix-ről dhcp-re, után meg vissza kézzel a gépeket. Ezért legyen dhcp. (mondjuk a tartományi belépés sem fog menni, más ip tartományból (mikrotik ip tartomány más mint a sulis lan tartomány), marad a localuser...)
Sulinet csak egy 255.255.255.192-es alhálót ad egy 10.x.y.z címre ( ), ez nekünk nyilván nem elég a 170 gép miatt. Egyelőre most koldulok náluk egy /24-es alhálót, hogy ha menni kell, akkor lehessen hová menni...
Tűzfalban, proxyban nem lehet whitelist-et megadni, mert csak VPN-en keresztül mehet vizsga. sima, publikus webes vizsgáztatás nincs.
Aztán még a kliens proxy beállításai is szopatni fognak, de ennyire már nem szaladnék előre.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Flowtation #22142 üzenetére
Azaz, iskola!
Gondolom a dhcp-ből kizárt tartományt és dhcp-vel kiosztott tartományt össze lehet nyitni router tűzfalában, de erre rákérdezek náluk, mert ha ez nem megy, akkor cumi.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz kraftxld #22140 üzenetére
Nem lesz ilyen.
Annyi az info, hogy jelenleg mindegyik ip fix. Erről kell átállni dhcpre, amit egy Cisco router oszt. Ehhez annyi hozzáférésem van, hogy a dhcp-ből ki tudok zárni tartományt a szervernek, nyomtatóknak, stb. (Tehát nem tudom benne összenyitni a 192.168.- at es a 10.x.y-t.) A munkaállomások mennek dhcp-re.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Adott egy egyedüli 2012R2 DC, Fileserver, DNS, útválasztó/vpn kiszolgáló szerepkörökben. (200 körüli klienssel)
Ip-t tartományt kell az egész hálózaton cserélnem 192.168.0.0/24 -ről jelen állapot szerin 10.x.y.z/24-re.
Valami nagyon buktató van benne, vagy mehet a szerver lan-ja először át az új tartományba, utána útválasztó/vpn újra beállítása, majd a végül a kliensek?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Sulis kollégák!
Nem vettetek észre valami anomáliát az eduroam körül?
Nálunk és pár tagintézményünknél rengeteg mobil nem tud csatlakozni a hálózathoz a régi konfigokkal:
TTLS+PAP+email+jelszó.Ha telepítem az Eduroam CAT-et a telefonokra, akkor a tanúsítvány telepítése és login adatok után sem csatlakozik, csak ha szerkesztem a létrejött kapcsolatot -> név nélküli identitás törlése és jelszó újbóli megadása után csatlakozik.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz Theory66 #21184 üzenetére
Lehet valamiről lemaradtam?!
A sulinet által előírt/osztott wifis 10.x.y.z. (wl3) tartomány már "összenyitható" a pl a saját 192.168.as tartománnyal? Vagy a 255.255.255.192-es maszkú sulinetes, privát (wl11) tartományról beszéltek?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Sok más plusz dolgot láthatsz ott még, amit a feladatkezelőben nem! Nálam halódó hálókártya esetében ha jól emléxem (kb 1.5 éve volt) rohadvány nagy volt az interrupt request és ez csak itt látszott.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Nézd meg Process Explorer-rel, hátha elárul valamit. Nekem a múltkor ezzel sikerült kiszűrni egy döglődő hálókártyát. Ott is ilyen tünetek voltak.
-
Tonyk
veterán
válasz magellan2600 #20953 üzenetére
"felsősöket szerinted mi érdekli a legjobban..."
Oh, nekem 500 gimisem van...
-
Tonyk
veterán
válasz magellan2600 #20951 üzenetére
"hanem az intézménybe betérő vendégeknek, nekik pedig joguk van bármilyen oldat elérni."
Ez mekkora bullshit...
Egyébként ezzel az eduroam-mal a tököm ki van.... Felzabálja a szinte a teljes sávszélességet. Rákérdeztem, hogy van-e valami korlát rajta, de nincs. Konkrétan vihet mindent. A Guest-re van csak limit 1Mb/s talán, de szerintem kliensenként, nem pedig a teljes guestnek.
Egyébként itt is boldog boldogtalan, rajta lóg...Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Bélaaaa #20594 üzenetére
Felraksz egy ubuntu servert (pl. 18.04 LTS) arra meg egy tűzfalat és egy squid-et. Tűzfalat beállítod, hogy direktbe ne engedjen ki senkit (pl. 80,443,21,stb), csak a squid-en keresztül, oszt mehet a loggolás akár tűzfalban, akár squidben.
Itt találsz hozzá 'majdnemhogy' step-by-step -et: [link] 2.pont lesz érdekes neked: SSH, Tűzfal, Proxy részek.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Belenyomtam az egészet egy PDF-be, hogy meglegyen és ne kelljen újra kínlódni vele (legelső pontot választva a félévik nyomtatásánál), majd 4-et (2 / 2) egy oldalra. Így pontosan belefér az ellenőrzőkbe.
(Kb volt vagy 3 perc a 16 osztály, belefért az időmbe éppen. Különben is szépen kérték.
Adatvédelmi szempontból egyébként meg qrvára aggályos, hogy olyannal nyomtatják akinek semmi köze hozzá, de hát ez a magyar közoktatás....)[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Státuszt állítottál rajtuk? Amíg nincs státusz megadva, addig nincs bejelentkezés.
Hol nem tud csatlakozni? Mobil, számítógép?
Mobilon: - TTLS , második fázis PAP, usernév: a felvett e-mail cím, jelszó. Vagy telepíted pl.: Play-ből az Eduroam alkalmazást és beállítod. Windowshoz ott a letölthető telepítő, ami létrehozza a kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Nem elbarmolni akarjuk, csak, hogy lehessen rajta használni.
Pl . 192.168.0.0/16-os tartományt. Egy ilyen tartomány felvétele Dashboardon keresztül is megvalósítható lenne, így más konfighoz nem kellene hozzáférnie.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz magellan2600 #20397 üzenetére
Sulis wifi: Én azt nem értem, hogy miért nem lehet rajta saját hálót (ip tartományt) használni. Ez miért fáj nekik?
-
Tonyk
veterán
válasz szallasi007 #20057 üzenetére
"%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /generalize /shutdown /oobe"
Én így szokom' :
%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep /generalize /audit /shutdown
, aztán ez van macriummal imagelve. Így mehet más konfigra is nem csak ugyanolyan gépre.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz kraftxld #20040 üzenetére
_msdcs- ből ( és a teljes dns-ből) ki lett pucolva minden ami a régi dc-re mutatott.
Wan-t nem tudom egyelőre mellőzni, mint látod átjáró és vpn kiszolgáló.( A régi 2003 is így működött, ott nem volt ilyen gond)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz kraftxld #20038 üzenetére
Köszi!
".local DNS zónából pucolj ki mindent ami nem a 192.168-as IP-re mutat és a DC-vel kapcsolatos."
Ez már megtörtént korábban. Ill. gondolom a "és a DC-vel kapcsolatos-t" a régi, megmakkant DC-re érted.
A local dns zónában csak 192.168-as vannak meg a járulékos SOA, NS."A régi DC rendesen el lett távolítva, a zónákból ki lett törölve minden rá mutató rekord?"
Igen, minden rekord törölve van.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz szallasi007 #20036 üzenetére
Ezt néztem már én is, én itt nem látok hibát:
Viszont amikor pingelem (saját magáról), akkor a külső (WAN) ip válaszol
- kliensekről pingelve a LAN ip válaszol
- tartományt pingelve (ping valami.local
) a lan ip válaszolDNS-ben sehol sincs felvéve a külső lábikója/ipje, ill. DNS-kezelőben is csak a belső láb van beállítva hallgatózásra:
Az viszont az is érdekes, hogy a ? jel helyén nincs semmi
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Adott egy tartományi hálózat, amiben volt egy 2012R2 és egy 2003 szerver. A 2003 megdöglött, megy tovább a 2012R2. Minden szerepkör átadva a 2012R2-nek. Kliensek vígan ki- és bejelentkeznek, látszólag megy minden frankón, azonban a szerver DNS logja teli van ezzel a hibucikkal. Valakinek látott már ilyet, esetleg még ötlete is lenne?
(Szerverben két h.kártya, egyik lába WAN a másik LAN. Dns, átjáró, távelérés, wsus, fájlmegosztás )[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz magellan2600 #19832 üzenetére
Mivel az Eduroam email cím + pass azonosítással megy így ehhez kellenek majd az email címek a usereknek. (tanulók, diákok, stb)
Az már más kérdés, hogy a felhasználók tömeges importja nem megy a dashboardon. (Még ha a sulinet által megadott sample fájlt akarom beimportálni, akkor sem), szóval jelen állapot szerint marad a kézzel egyenként... Azt meg nem vagyok hajlandó végigcsinálni.
-
-
Tonyk
veterán
Hetek/hónapok óta nem lélegeztető gépen működik sulinet, legalábbis nálunk. Eduroam nem megy, amióta kiépítették az új wifit, használhatatlan a net többnyire, pedig még át sincs adva (bizonyos időszakokban 60-70% loss). Saját hálót nem használhatsz a wifin, csak ha az ő általuk dedikált hálózatra állsz át. Itt ugye minden egyes gép központilag kap egyedi ip-t. Közben a tanárokat anonim módon kérdezgetik (második kérdés az OM azonosító...), hogy milyen weblapokat nézegetnek az iskolából. Levelezés haldoklik. KIFÜ-s emberrel beszélve "nagyon nem lett átgondolva semmi az utóbbi időben". Egy megyeszékhely legnagyobb gimijében üzembe helyeztek hetven valahány AP-t egy 8Mbites DLS-re.... Rögtön össze is hányta magát. Kérdeztük, mikorra tervezik beüzemelni a wifi-t. Vállrándítás és passz a válasz.
Support (minden tisztelet nekik) igyekszik úrrá lenni a káoszon, de velünk együtt ők is annak a bizonyos szerv rossz végén vannak.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Fooler89 #19557 üzenetére
Avast (business) jó lenne, mivel van kp-i admin felület (igaz online, de van), így nem kell egyesével állítgatni a gépeket, de főleg azért szereti a tanker mer' ingyé van. Leszedtem-felraktam, tegnap d.u. még jó volt.
-
Tonyk
veterán
Úgy néz ki megvan... a tankerület által kijelölt AVAST eltávolítása után mennek a gépek. (Mondjuk az még mindig kérdéses, hogy miért csak most és "foltokban" jött elő a hiba, és miért nem az összesen.)
Sorry MS
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Linux livecd: fix ip-vel és dhcp -vel is mennek a gépek.
Ez valami telibe@szott windows 10 feature lesz, hogy rohadjon meg.
"Win10 funkció frissítés után nekem volt néhány gépnél anomália, ott 2 újraindítás megoldotta a gondot."
Sokadik újraindítás után is bugzanak a win-ek
Ping localhost és ping <saját-ip> -re is general failure
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Nem használom a sulinet által adott ip tartományt, ezért is írtam, hogy fix ip-k vannak (ami tök más tartomány mint a sulinetes). Néhány gép megy, néhány nem ugyanott, ugyanazokkal az ip beállításokkal.
Most kipróbálok (épp írom) egy linux live cd-t meg egy klón visszaállítást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest