Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
Topikgazda
-
bobsys
addikt
válasz
kraftxld #3000 üzenetére
telefossa loggal
hat ezt eszrevettem
kosz az infotszerk: meg valami, az ajanlott database meretre 100 gigat olvastam, ajanlott ezt tartani vagy tolhatjak a userek es nem gond a 200 gb?
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Hedgehanter #3007 üzenetére
Szar tape managementen mit értesz pontosan?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
CsodaPOK #3008 üzenetére
A library kezelesi gondjai vannak nem tudsz backup-ot library-n belul slot-okhoz rendelni,
nincs eject funkcio az application-on belul, script-et kell irni hogy megtegye..Most ennyi mar nem vagyok "backup"-os a cegnel de hallom neha a mostanit atkozodni... Ha erdekel megkerdezem miert nem szereti meg..
-
bobsys
addikt
OWAt lehet tiltani user szinte? B user ferjen hozza, de C user ne tudjon belogolni
Na meg is van, user properties - Mailbox Features - Outlook Web App[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Hedgehanter #3009 üzenetére
"Ha erdekel megkerdezem miert nem szereti meg.. "
Nagyon hálás lennék, ha megtennéd
-
bobsys
addikt
Az van, hogy magam sem tudom megfogalmazni a kerdest, de olyasmi a cel, hogy
User mailboxa Exch2003-on, mig az OWA url mar az uj serverre van atiranyitva es a user Outlookal csatlakozik az internet felol. Namost ez igy alapbol nem megy, outlook nem tud kapcsolodni a regi serverhez ha az OWA cim mar az uj serverre iranyit.
Az megvan, hogy a OWAnak meglehet adny legacy 2003-as cimet, de az Outlook RPC over HTTP-t hogy iranyitom vissza a regi serverhez?
Mert ha meg hagyom, hogy a kulso cim a regire mutasson akkor a user aki az uj exchangenel csucsul nem tudja hasznalni az Outlookjat kivulrol.
Egyaltalan ertheto amit irok?Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
Az OWA úgy működne legacy mailbox esetén, hogy két külön publikus IP-n publikálod az új meg a legacy címet, és a 2010-es CAS szerver pedig ha érzékeli, hogy a mailbox a régi szerveren van átdobja a klienst a legacy címre, ahol megkapja a 2003-as bejelentkező ablakot. SBS környezetben elég nehézkes megcsinálni mivel általában egy fix ip van. Ilyenkor érdemes minnél hamarabb átmozgatni a fiókot.
Az Outlook Anywhere pedig megy szépen tovább ha a tanusítványok be vannak állítva rendesen meg jól csináltad a coexistence-t. A CAS role szépen megnyitja a postafiókot a régi szerverről.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
addikt
válasz
kraftxld #3013 üzenetére
OWA annyira nem erdekes. Az outlook anywhere ami a lenyeg es egyelore nem megy. Van valami linked ahol le van irva a beallitasa es esetleg emg el is magyarazzak?
AMugy ezek nem SBS serverek hanem dedikalt exchangek.[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
válasz
kraftxld #3015 üzenetére
1 darab exchange 2003 melbourneben itt jonnek be a levelek @company.com.au mx ide mutata
2 darab exchange 2003 sydneyben, itt van egy sydney.company.com.au "A" record, outlook anywhere a sydney usereknek ide mutat, a 01 szamu exchange szolgalja ki
1 darab exchange 2010 szinten sydneyben
ott tartok, hogy mail flow a serverek kozott ok, meg kifele befele is ok minden
outlook anywhererel szenvedek addig nem akarok elo mailboxot mozgatni amig nemtudom megoldani, hogy ne kelljen a mailboxnak az exchange 2003asokon lennie ahhoz, hogy mukodjon az outlook kivulrol.
A cel, hogy tokmindegy legyen melyik sydney serveren van a mailbox menjenek az outlookok kivulrol mikozben a sydney.company.com.au-t a router az uj serverre forwardolja
OWA az a legutolso, aztse tudjak, hogy van nekik
Melbournet nem mi csinaljuk. Ott marad az Exchange 2003 meg egy ideig.[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
Sziasztok,
Korlátozni szeretném azt hogy bizonyos fájltípusokat ne tudjanak a felhasználók az asztalukra, saját profilokba lementeni pl. képeket, mp3at stb.
Az NTUSER.DAT illetve MAN azért nem játszik, mert pl. nyomtatót nem fogok tudni nekik beállítani, mert ahhoz újra dat-osítani kell stb. stb. Esetleg tudtok erre valami megoldást ?
Ha lekorlátozom a szerveren a profil mappánál a kiterjesztéseket akkor folyamatosan kijelentkezést fog írni a kliens gép mert nem fogja tudni felmásolni szerverre a profilt. várom az öleteket.Win2k8 szerverről van szó
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Át vannak irányítva a mappák a szerverre? Mert akkor ott van a File Screening Management, pont erre való.
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
DopeBob
addikt
Olcsó Hyper-V Failover, 2 hostal, tároló nélkül: StarWind Native SAN for Hyper-V
Próbálta már valaki esetleg? Nem tűnik rossznak, és nem is drága. Kis cégeknek jó lehet
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #3025 üzenetére
http://www.starwindsoftware.com/cheapest-way-to-run-hyper-v
még egy ilyet találtam, mondjuk sokkal több ebből sem derül ki. Például nekem elég lenne az olcsó edition az 1TB-os kapacitásával
MZ/X
-
bobsys
addikt
válasz
kraftxld #3017 üzenetére
Na meglett a hiba. Mind a ket legacy serveren kell az RPC-HTTP es akko jol mukodik az outlook anywhere.
Mostani problemam, hogy a legacy serven levol mailboxot iphone nem tudja elerni. Ahogy eddig olvastam ez iphone bug, de meg ki kell probalnom feleseg windows 7es telefonjaval. Nem akartama amugy sem sok koexistencet, de szebb lenne ha a smart phone mukodne, mert meg jovo heten biEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
DopeBob
addikt
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #3035 üzenetére
Érdekes, de én ezt inkább úgy értelmezem, hogy a ha csinálsz egy File Server Cluster-t, akkor oda is tudsz pakolni VM-et SQL Database-t, stb és úgy kezeled, mint bármelyik SMB megosztást, és nem mint egy storage-t. De ettől még kell mögé a SAN.
Viszont ez a Hyper-V Replica azon kívül, hogy nem transzparens failover, bőven jó, ha elég gyakran vagy akár folyamatosan is tud szinkronizálni. Ehhez nem kell storage.
MZ/X
-
gaborbol
őstag
Bakker kedd ota 14-16 oraztam, tegnap 15:30-kor mar az agyrol meg alvasrol fantazialtam... Perverz mi?
Reggel bevittem a ceghez a regi vmware szerverem. Mondtam a kolleganak, a C2Duo meg lap az ove lehet belole, de haz meg a tap nem, mert azt meg akarom tatrani.
Delutan telefonal az egyik junior admin. Te az egyik ugyfelemnel kihalt egy Terminal Server, de valami speci meretu tap van benne. De nem hiszed el milyen makom van, talatam egy ures haz tappal bent a cegnel az egyik asztalon es tap pont jo a szerverbe !!
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
Sziasztok,
Korlátozni szeretném azt hogy bizonyos fájltípusokat ne tudjanak a felhasználók az asztalukra, saját profilokba lementeni pl. képeket, mp3at stb.
Az NTUSER.DAT illetve MAN azért nem játszik, mert pl. nyomtatót nem fogok tudni nekik beállítani, mert ahhoz újra dat-osítani kell stb. stb. Esetleg tudtok erre valami megoldást ?
Ha lekorlátozom a szerveren a profil mappánál a kiterjesztéseket akkor folyamatosan kijelentkezést fog írni a kliens gép mert nem fogja tudni felmásolni szerverre a profilt. várom az öleteket.Win2k8 szerverről van szó
-
bobsys
addikt
Mivel meg sohasem lattam fiber kabelt kettevegva ezert kerdem az alabbi kep lehet az?
Joszar minoseg mert remegett a kezem mint az allatEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Plero
tag
válasz
DopeBob #3046 üzenetére
Belefutottam egy problémába. Ügyfél lecseréli a régi gépét. Új vas új oprendszer /Win7 Home Premium 64 bit/. Szeretné továbbra is használni a régi HP scannerét a 4400C-t. Nincs hozzá 64 bites driver. :-( A scannert szeretné használni, már nem szeretne másik vasat venni.
Megoldás? Ötletek?"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 disc edition játékkonzol +modern warfare 2
- Mint az új - Macbook Pro 13" 2019 - 4 mag i5, touch bar - garancia, HU/EN, szürke (39)
- Nagyon szép - Macbook Air Retina 13" M1 - 512GB, 8/8 mag, garancia, EN/HU (38)
- Új ASUS VivoBook Pro OLED 15 GAMER, TERVEZŐ Laptop -30% i7-11370H 16/512 FHD IPS NVIDIA RTX 3050
- Daikin MC70LVM légtisztító
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest