Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2447 üzenetére
Olcsobb a futar mintha en megyek el erte. Sydney es a hozza tartozo suburb 2 pest megyenyi teruleten fekszik. Padstowban van a cucc, baromira nem esik utba. Olyan mintha mindennap Cegledfele jarnal es probald utba ejteni Vacot (igy is autozok heti 500-600 kmet munkaugyben)
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
sellerbuyer
őstag
Hátha valakit érdekel:
A TP-Link 1043-as webadminhoz való hozzáférést valóban a túlterhelés okozta egy-egy csomópontban, ahogy itt megtippelte valaki.
Minden csomópontban lévő 1043-as helyettesítve lett egyszerű 2eFt-os, 8 portos TP-Link switch-el és most már minden rendben van.
Köszi a helpet!
-
DopeBob
addikt
Na, én már telepítek
Egyenlőre két szutyok vinyóval, majd egybe szeretnék venni bele 4 db 2TB-osat.
Nagyon tetszik, élőben sokkal jobban néz ki mint a képeken, és eszméletlen minőséginek tűnik, jól össze van rakva nagyon!
Még jó, hogy egy gyenge pillanatomban nem vettem 4 lemezes NAS-t 80-ért
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
bobsys
addikt
válasz
DopeBob #2455 üzenetére
Szinten telepul WHS 2011. En hasznalom a hozza adott 250es vinyot arra megy a renccer, 2x2 TB RAID1 meg majd a cuccainknak.
Jopofanak nez ki, csendes mint az allat.
Tegnap jart nalam egy negy lemezes QNAP 4x1TB RAID5 es hat majd 1500 AUD volt.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
Tudtok valami olcso iSCSI nas-t wmware-hez ami megbizhato,csak 2 host futna rola, es kb 6 VM, de $4-5k-nal nem lehet tobb?
Dopebob: ezt nezted?
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #2459 üzenetére
Leírások alapján nem rossz ez a WHS. Most már kíváncsi vagyok rá.
Ha valakinek kell ingyen tanusítvány esetleg
https://www.startssl.com/ szépen bezöldül. Van Free, igaz csak personal. Kipróbáljuk
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
bobsys
addikt
Warehouset milyen APvel fednetek le? Mintha mar csinaltatok volna ilyet
megtalaltam: cisco aironet 1240ag
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
CsodaPOK
senior tag
Láma kérdés következik, de ma agyilag zokni vagyok.
Win7, standard usernek kéne futtatni a "Remote Desktops" nevű mmc-t (amiben szépen össze lehet rendezgetni a kapcsolatokat), de az mmc nem hajlandó elindulni standard user jogaival, csak rendszergazdai azonosítóval.
Megoldás?Köszi!
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
kraftxld #2466 üzenetére
Haverkodok én is vele, de a mocsok mindig eltávolodik tőlem
A probléma valahol ott lesz, hogy már egy üres mmc-t se tud elindítani a user a saját gépén. Viszont az enyémen Run as-t nyomva, simán el tudja indítani.
Group Policy-ben nem látom nyomát, hogy valahol erre vonatkozóan lenne bármi beállítva.A linket köszönöm, de mivel az is mmc.exe-t indít, nem megy sajnos.
-
bobsys
addikt
válasz
CsodaPOK #2465 üzenetére
MS Remote desktop connection manager - en ezt hasznalom, nem kell admin jog es csoportosithatoak a kapcsolatok
-
-
DopeBob
addikt
Van esetleg valaki aki járatos SAN téren? Ha egy van egy HP SAN (P2000) dual controller-rel, dual tappal) ebben van olyan alkatrész, ami ha tönkremegy megáll az egész? Vagy elég egy ilyen cucc?
MZ/X
-
gaborbol
őstag
válasz
DopeBob #2475 üzenetére
Ugyfelnel szinten dulal tapos, dual kontrolleres, 2 szeparalt enclosure, es volt hogy kikapcsolta magat az egesz cucc ugy ahogy volt...
Support meg akarta magyarazni, hogy valaki ejjel 1:35-kor biztos kikapcsolta.
Valaki atjott kb 6 bezart beriasztozott ajton, barmit csinalhatott volna,de inkabb bemegy a rack moge, megtalaja a kikapcsologombot annak a szarnak a hatujan, nem is tudtuk hogy van rajta, de mind1.Persze az egyik exchange adatbazis meg is borult ennek hala kb 300 usernek nem volt levelezes 12 oraig, ennyivel megusztak szerencsere..
Olyat is csinalt, hogy nem lotte le magat, de mindket enclosure-be megallt az osszes disk egyszerre, mind sargan elkezdett villogni, szevasz pedig elmeletileg 2 tok fuggetlen fos.
Support, WTF?
Ilyet meg nem lattunk.
Ertem, kossz.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz
gaborbol #2476 üzenetére
HP P2000 G3 FC MSA Dual Controller Small Business SAN Starter Kit (AP847A)
Egy ilyet találtam most (HP szerverek vannak). A cél az a rendelkezésre állás növelése lenne. Ebbe elvileg már csak vinyók kellenek.
Mondjuk nem tudom, hogy amit adnak hozzá HBA az milyen, 1 vagy 2 portos. Mondjuk ha 2 switchet adnak, akkor gondolom a két portosnak van értelme.
Milyen SAN volt ez egyébként? Mert a HP (marketing bullshit lenne?) azt írja, hogy "... removing any hardware single point of failure."
Milyen gyártó terméke volt ez egyébként? HP Supportot elég jónak tartom. Meg úgy általában a HP termékeket.
MZ/X
-
Hedgehanter
őstag
Valaki emlitette az andriodos email subfolder synchronisalas issue-t, lett ra megoldas? A ceges telonk galaxy S2 es nem jon ertesito az email subfolderekbe mikor email jon?
Olavstam hogy az andriod 2.2 nem tudta ezt a funkciot? -
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #2478 üzenetére
Ja hogy toltsek le egy 3rd party appot es menni fog...
Gratula google.....
-
bobsys
addikt
Fos ez a Backup Exec. Minden kis szir szar hiba miatt backup failedet dob aztan nezhetem a logokat meg irhatok az ugyfelnek. Mara azert volt failed mert par e-mailt nemtudod menteni. Tegnap tudta es szerintem holnap is menni fog, de azert ma betolja a nagy piros failed feliratot.
-
kraftxld
Topikgazda
Ismerős
Nálunk volt úgy 40 db failed backup exec mentés a DST változás miatt keddre virradóra.Kis móka hozzá:
Egy kollega első levele:I’ve seen a pattern emerge today and it appears that the first backup after the DST change fails as “missed” if certain conditions are met.
The Symantec article is [link]
Rá a válasz:
Every single time we have this after DST changes…..
This provides us a steady source of income….. thanks Symantec…..[ At least they are good for something……
]
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
CsodaPOK
senior tag
Egyetértünk.
Nálunk minden nap warninggal ér véget, mert nem tudott menteni három fájlt, ami egyébként nem is létezik és soha nem is létezett az adott gépen.Viszont egy nagyobb problémánk is van vele. Adott egy MS SQL 2008 R2, amit ment a Backup Exec. Viszont általában hétvégente mentés közben-után az SQL valamiért leáll. Monitoringban annyit látni, hogy a procija elkezd tekerni, majd az MSSQLSERVER Stopped, SQLSERVERAGENT Stopped.
Rendszernaplóban valag error.
Kezd egy
"A read operation on a large object failed while sending data to the client. A common cause for this is if the application is running in READ UNCOMMITTED isolation level. This connection will be terminated."
hibával, majd
Error: 17300, Severity: 16, State: 1. (Params. The error is printed in terse mode because there was error during formatting. Tracing, ETW, notifications etc are skipped.
Ezek között néha-néha egy "There is insufficient system memory in resource pool 'internal' to run this query."
Végül néhány
"SQL Server cannot accept new connections, because it is shutting down. The connection has been closed."Szerencsére olyan dolgok nincsenek rajta, ami hétvégén is kellene, úgyhogy nem SOS, de valamikor neki kell álljunk megkalapálni. Addig meg marad a kézi újraindítás.
-
bobsys
addikt
RAID 1 hogy megy nektek a HP microserverben?
Merthogy a disk managementben ezt latoma Data E:\ kotet lenne RAID1ben, legalabbis az alaplapi vezerlo szerint. Kozben meg a helyfoglalas sem ugyanaz a ket lemezen, hameg betujelet rendelek hozza akkor nem elerheto uzenetet kapok ha megakarom nyitni
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
-
DopeBob
addikt
MZ/X
-
bobsys
addikt
válasz
DopeBob #2494 üzenetére
Kosz, szedem, feltolom aztan megnezem mit mond. Ebben benne van a raidxpert is?
Eh.
Ilyet en meg nem lattam. Radugom az usb-s HDD akkor megjelenik a masodik lemez ha kihuzom az usbs vinyot akkor meg eltunik es egy darab 2 tbs lemezt latok.[ Szerkesztve ]
-
efem
tag
jotanacsok a hetvegere:
- sose bizz a fonokod munkajaban, ha a tema teged is erint
- sose bizz meg kulsos konzulensekben, azok munkajaban 100% -ban
- hp nyomtatok vs 2008 r2 : csak whql / (gyari)universal driverekkel mukodiksumma: 37db server, 8db rds ebbol, 150 user, 350gb adat, kb 400 telefon + 500 hibajegy (2 emberre!!!), 52 tulora az elmult 2 hetben, 2-3kg minusz, es jonehany osz hajszal
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
-
gaborbol
őstag
Imadom a munkatarsaimat !
Egyik kollega(beceneve szakall) elhuzott a csajahoz a hetvegere, van egy project amit nem akar kihagyni ezert kikuldott egy koremailt.
We will hopefully be receiving our new equipment today. Whomever is in the office today is welcome to help with assembly of the new servers. I will be out of town this weekend and I’d like to be involved in the project so I can learn VMWare. If people want to help, I think Saturday 10/8 would be a good day to get stuff going.
Bonus points to anyone who makes sure Gabor doesn’t go all crazy Hungarian and do it all himself this weekend while I’m gone.
Valasz tolem:
Dear Staff,
I really like when someone planning ahead, but unfortunately nobody and I mean NOBODY can stop me, so dont even try, it would be just waist of time anyhow
However today is your lucky day, cause I got other plans for the weekend, so you are all safe, at least for now ....
"szakall" valasz erre:
Ön a munka túl kemény kibaszott magyar.
Daryl masik kolega:
Ajajajaj! A szakállas úriember vicces!
"szakall" valasz erre:
I love you Daryl.
Oh god that was in English!
Komolyan mondom, fekudtem toluk, persze egy szot sem tudnak magyarul csak a google-t hasznaltak.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #2497 üzenetére
Nekem egy igazi maori ősasszony küldött egy "Köszönöm"-öt meg pár kedves mondatot magyarul miután felraktam a maori nyelvet az Office 2010-re, plusz a maori billetnytűzetet
Persze az is google volt, de jól esett.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
iwu
addikt
hali!
kapott némi disk bővítést egy win2k8r2.
meghaladta így a tömb a 2 terrát. Van rá lehetőség, hogy a létező partíciókkal együtt gpt-vé konvertáljam, vagy előtte mindent le róla, és úgy megy csak (exchange van rajta 3 partíción)
HA a b verzió van, akkor az járható, hogy az összes exchange szerviz lelő (dag member a drágám), adatokat driveonként lementem, minden partíció leszed, konvertálom a lemezt gpt-vé, megcsinálom az új partíciókat, hozzáadom a régi betűjeleket, visszamásolom az exchange db+logokat és exchange service-k indulnak?
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
Új hozzászólás Aktív témák
- PS4 PS5 PlayStation + Ps+ Delux , Extra , Essentially ! 35% Olcsóbb, mint bent PSN !
- Gyakorlatilag új - Macbook Pro 16" M2 - Pro 12/19 mag, 16/512GB - 100%, Apple garancia (69)
- Gyakorlatilag új - Macbook Pro 14" M1 - Pro 10/16 mag, 16GB, 1TB - 99%, doboz, garancia (12)
- Nagyon szép- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, touchbar, 8/8 mag, 8/256GB - garancia, szürke (09)
- Új Lenovo V15 G2 Strapabíró "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" AMD RYZEN 5 5500U 8/256 AMD RADEON 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest