Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
E.Kaufmann #19998 üzenetére
Tudtommal az exchange onlány nagyjából színtiszta Exchange szerver és azure-ban fut. De szerintem is van benne valami további optimalizáció, reszelés, stb.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
E.Kaufmann
addikt
Nem kell győzködni az előnyeiről
csak én nem tudtam erről a főnököket. Csak kíváncsi voltam, hogy tudnak azért viszonylag kevés gixerrel életben tartani egy olyan rendszer globális változatát, aminek az on premise példányai is kicsit mimózák (voltak, mert mostanában csak a NetHServerrel és egy egyedi fejlesztéssel volt dolgom Exchange-el nem)
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
szallasi007
őstag
válasz
E.Kaufmann #20002 üzenetére
Nem akartalak én meggyőzni, bár visszaolvasva tényleg marketing kampány lett
-
bon
őstag
Érdekes problémába futottam bele ma délután. Windows 10 pro oprendszer és egy Dell laptop. USB-s nyomtató a telepítés után nem látszódik a nyomtatok között. Telepítés hiba nélkül lezajlik, de a nyomtató nem választható. Futott már bele valaki ilyenbe?
A gépre van telepítve más usb-s nyomtató és 3-4 hálózati nyomtató.A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
Akad még más probléma is.
Office 365 előfizetések, megosztott postafiókok baromi lassúak az outlook programban. Elég sok felhasználónak van megosztott postafiók beállítva, néhánynak több is. Amit találtam, hogy kapcsoljam ki a megosztott postaládák letöltését a fiók beállításánál úgy néz ki nem vált be. Valami ötlet?
Plusz belefutok olyanba is, de ez csak engem érint, hogy ha beakarok jelentkezni a portal.office.com-ra akkor a bejelentkezés után nem vagy hiányosan (grafikai elemek nélkül) jelenik meg az oldal. Böngésző, és gépfüggetlen dolog.
Köszönöm segítséget.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
HP-nál szokott lenni olyan hogy hp smart install. Ami úgy megy hogy usb-t rákötve virtuális cd-ként látszódik a nyomtató majd az eltűnik a telepítés befejeztével. Ha valamiért nem sikerül akkor lehet ott marad a virtuál cd módban a nyomtató. Ha van neki menüje akkor érdemes lenne kikapcsolni a hp smart installt.
-
bon
őstag
válasz
szallasi007 #20006 üzenetére
Hetek óta elő forduló hiba.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz
MasterDeeJay #20007 üzenetére
Ez egy Citizen jegynyomtató. A driver jó, mert egy másik gépen már használjuk.
-
bon
őstag
válasz
szallasi007 #20010 üzenetére
Tuti, hogy a hálózatommal lesz gond, mert mobil netet használva meg simán megy az oldal. Egyszer már volt ilyen akkor magától helyreállt. Router-re gondolok (bár nincs semmi szűrve) esetleg a telekom cuccára.
-
E.Kaufmann
addikt
Én Konicával tapasztaltam ilyet, hogy nem jelent meg a nyomtató telepítés után, de volt hogy ki lehetett választani.
A másik, hogy valamiért úgy működik nálunk rendesen a nyomtató telepítése ha mezei felhasználóként telepítem és amikor kéri akkor megadom az admin felhasználónevet/jelszót, sima adminként telepítve viszont nem működik a modern telepítő felület és sok más érdekes dolog is elő tud fordulni.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
szallasi007
őstag
Van egy noreply@ címünk ami benne van az O365-be, most jött egy levél hogy az Ms spam-re tette az email címet.
Most oké hogy kiveszem a blockoltat közül meg adok neki másik jelszót meg megnézem kinek a gépén megy ki a tonna spam de van egyéb más amit be kéne állítanom? -
X Factor
addikt
-
X Factor
addikt
válasz
szallasi007 #20015 üzenetére
Eleve, nincs vmi 30-as limit gyárilag az accountokon?
Make things work
-
bon
őstag
Nyomtató megoldva, USB kábel volt a bűnös, már tegnap is gyanús volt, csak már zárták mögöttem az ajtót. Így mára maradt a csere.
-
A`rpi
addikt
Sziasztok, a sulinetes Rack-ben az elosztó megadta magát, kérdésem az nekiessek én, vagy jelezzem a hibát a tankernek, hogy hibás az egység?
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Én a Sulinet Dashboard-on jeleztem a problémát - de szerintem most telefonálj, az gyorsabb -, és küldtek egy csere darabot. Elvileg - ahogy a router és a rack szekrény is - ez is a KIFÜ tulajdona, így gondoskodniuk kell a cseréről.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
looser
addikt
Sziasztok! Tudnátok ajánlani windows munkaállomáshoz monitorozó programot, ami a felhasználók rejtélyes "sokszor lefagy" jelzéseit alátámasztaná? Az eseménynaplóban nem találok erre utaló jeleket, de simán el tudom képzelni, hogy a frissítések telepítése vagy a víruskereső szkennelése kiakaszthatja a lassabb gépeket. A perfmon szuper, de nekem valami olyasmi kéne, ami olyan összefüggésben láttatja a dolgokat, hogy pl. indul egy alkalmazás, ami következtében egy másik, pl. rendszerfolyamat lelassul, vagy meglátogat egy oldalt, ahol mondjuk elindul a jre vagy flash és ez okozza egy másik alkalmazás fagyását, lassulását.
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
E.Kaufmann
addikt
Office 365 telepítésére/mentésére/céges O365 fiókok központi kezelésre vonatkozó friss és jó összefoglaló doksit tud valaki linkelni?
Mindegy, ha angol is, csak legyen benne kevés marketing bullshit, inkább szakmai mint reklámanyag legyen.Még egy kérdés. VDI-hez mostanában mi az ajánlott kliens HW/SW? Úgy rémlik, már a VDI-t is kínálják (vagy fogják kínálni) O365-höz.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
szallasi007
őstag
válasz
E.Kaufmann #20025 üzenetére
Hát ha kell én megvettem mindkét ms store könyvet 70-346 és 347 de azóta sok minden más lett illetve folyamatosan fejlesztik. Viszont privátba tudok küldeni egy linket rengeteg könyv van az oldalon "olcsóért".
O365 telepítés benne van a könyvekben - igazából ez maga az O365 környezet létrehozása, egyéni domain regisztrálással. Mentése - dokumentum verziókövetés van, e-maileknél litigation hold és audit, onedrive-nál és Sharepointnál (Teamsnél is!) verziókövetés van.
Céges - lokális vagy ondemand rendszer Azure AD connectel és/vagy AD FS 2.0-val tudod összekötni ilyenkor a lokális AD usereket kapcsolod össze a felhővel és azonos jelszó policy lép érvénybe (SSO auth).
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz
szallasi007 #20026 üzenetére
Szia!
He nem tolakodás és él az ajánlat akkor én köszönettel fogadnám azt a linket.:-)
Üdv -
Upo
addikt
Én kidobtam a ventit belőle, az alaplapon a nagy chipre raktam egy hűtőbordát. Valami ősi alaplapról vagy agp vga-ról szedtem le, ami pont stimmelt a switch alaplapján a lukakkal. Megy már vagy 4-5 éve passzívban.
A szerelős ember is mondta akit a niif-től küldtek, hogy neki is passzívban mennek a 2950-ek már sok éve és semmi bajuk.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
-
zolee001
őstag
válasz
szallasi007 #20028 üzenetére
Itt is megköszönöm
-
Alex91
félisten
AD alatt levo felhasznalo. Az Office 2016-ba hotmail-es cimmel bejelentkezve. Ha kilep valamelyik office alkalmazasbol, akkor az alkalmazas ujrainditasanal ujbol belepve talalja magat. Hogyan lehet vegleg kilepni/kijelentkezni?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Adott egy tartományi hálózat, amiben volt egy 2012R2 és egy 2003 szerver. A 2003 megdöglött, megy tovább a 2012R2. Minden szerepkör átadva a 2012R2-nek. Kliensek vígan ki- és bejelentkeznek, látszólag megy minden frankón, azonban a szerver DNS logja teli van ezzel a hibucikkal. Valakinek látott már ilyet, esetleg még ötlete is lenne?
(Szerverben két h.kártya, egyik lába WAN a másik LAN. Dns, átjáró, távelérés, wsus, fájlmegosztás )[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
sellerbuyer
őstag
SCCM hogyan tud angol nyelvű lenni annak ellenére, hogy magyar régióban lévő PC-ről lépek be rá a konzollal? Van erre valami megoldás a magyar nyelvi fájl eltávolításán kívül?
-
szallasi007
őstag
Ejj ezek a magyar nyelvű windows-ok kemények
DNS szerver para van. Parancssorba nslookup dc ip címére mit ad vissza? nslookup dc nevére mit ad vissza?
Egyébként még találtam egy ilyen tudományos választ:If the 4004 and 4015 events only appear at start up, you get these events because your zones are stored in AD and you only have one Domain Controller. AD cannot start with DNS, and when DNS starts, because AD has not started, DNS cannot load the zones in AD.
You can usually ignore these errors. A true test of the sytem is to use DCdiag /verbose to see if you have any errors. If so, copy and paste the errors here so we can go through them.
I restarted the network local awareness service and it switched back to domain profile and it's all working ok.
-
Tonyk
veterán
válasz
szallasi007 #20036 üzenetére
Ezt néztem már én is, én itt nem látok hibát:
Viszont amikor pingelem (saját magáról), akkor a külső (WAN) ip válaszol
- kliensekről pingelve a LAN ip válaszol
- tartományt pingelve (ping valami.local
) a lan ip válaszolDNS-ben sehol sincs felvéve a külső lábikója/ipje, ill. DNS-kezelőben is csak a belső láb van beállítva hallgatózásra:
Az viszont az is érdekes, hogy a ? jel helyén nincs semmi
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
Én igen
2 hálókártyája van a DC-nek, és az egyik publikus IP. Ez nagyon nem egészséges.
Csak 1 hálókártyája legyen, és a .local DNS zónából pucolj ki mindent ami nem a 192.168-as IP-re mutat és a DC-vel kapcsolatos.
A régi DC rendesen el lett távolítva, a zónákból ki lett törölve minden rá mutató rekord?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Tonyk
veterán
válasz
kraftxld #20038 üzenetére
Köszi!
".local DNS zónából pucolj ki mindent ami nem a 192.168-as IP-re mutat és a DC-vel kapcsolatos."
Ez már megtörtént korábban. Ill. gondolom a "és a DC-vel kapcsolatos-t" a régi, megmakkant DC-re érted.
A local dns zónában csak 192.168-as vannak meg a járulékos SOA, NS."A régi DC rendesen el lett távolítva, a zónákból ki lett törölve minden rá mutató rekord?"
Igen, minden rekord törölve van.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
A plusz IP címek is el lettek távolítva az új DC-ről?
Kapásból 3 IPv4 cím van a DNS binding-nél, ott csak egy kellene, hogy legyen.
Az MSDCS-ből is kipucoltál mindent ami nem odavaló?[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bon
őstag
Windows 10 klónozására ki ilyen programot használ? Én eddig az Acronis Snap Deploy-t használom (boot lemezes változatát), de újabb konfigokon akadnak vele gondjaim, így váltanék. Régebben a Paragon Backup & Recovery Free-t használtam még windows 10 előtt. Használható vagy ki mit ajánlana?
-
-
Tonyk
veterán
válasz
kraftxld #20040 üzenetére
_msdcs- ből ( és a teljes dns-ből) ki lett pucolva minden ami a régi dc-re mutatott.
Wan-t nem tudom egyelőre mellőzni, mint látod átjáró és vpn kiszolgáló.( A régi 2003 is így működött, ott nem volt ilyen gond)
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
szallasi007
őstag
válasz
MasterMark #20048 üzenetére
És közben rájöttem hogy nem is a sorok száma a baj hanem hogy max 10 napot hajlandó exportálni
Ja és mi a megfejtés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Gamer PC Ryzen 5 5500/Asus Tuf RTX 3060 Ti 8Gb OC/500Gb 4.0 SSD/2x8Gb DDR4/700W/2Év gari
- CODE-X GAMING PC // RYZEN5 7600 // 16GB DDR5 // SSD+HDD // POWERCOLOR RX6800 16GB RED DRAGON
- APPLE MACBOOK AIR 13" RETINA 2020 (MWTJ2MG/A) ASZTROSZÜRKE - i3-1000NG4 -8GB - 256GB SSD - MAGYAR
- Beszámítás! GB B250M i7 6700 16GB DDR4 240GB SATA SSD RX 570 8GB DEEPCOOL Tesseract Chieftec 500W
- Beszámítás! MSI H110M i5 6500 8GB DDR4 256GB SATA SSD GTX 970 4GB RAJINTEK Arcadia Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest