Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
addikt
En kikapcsoltam a telefont es lefekudtem......
Nalunk tobbsegeben nyugi van, minket kozvetlenul nem ernek el az ugyfelek (szep is lenne) ticketing rendszeren keresztul megy minden. Mindenre van SLA azon belul kell megoldani aztan kesz. A szokasos MS patching tuesday utani napon illetve az azon a hetvegen szokott tobb melo lenni. Jovo heten lesz idom, megprobalhatok irni egy hosszabb valamit a Citrixrol. Kerdes mi legyen benne ?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
bobsys
addikt
Ez a szakma tipikusan az ahol iszonyat turelem es kitartas szukseges valamint koncentralas es nagyfoku problema megoldo kepesseg. Aki nem csinalta, nincs benne, konnyen gondolhatja, lofax munka, egesz nap ul a gep elott nezegeti a netet, ez melo, mi ebeen a nehez
pontosan
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
Jaja, nálunk is előfordult párszor az elmult néhány hét alatt.
Hát igen, ez ilyen bicikli, én is inkább ma felkeltem korábban, hogy megcsináljam a timesheetet, mert ugyebár itt nem olyan az időelszámolás, hogy beírom melóztam 8:30tól 5:30-ig, fél óra kajaszünettel, pontosan percről percre vezetni kell mit merre meddig csináltam.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Mi level1tol level3ig egyben csinalunk mindent
Felraktam ezt a Macrium Reflect-et, meg nem nezegettem melyebben, de ezeket tudja-e?
1, Retention policy, tehat meghatarozhatom, hogy max mennyi full backupot tartson a backup vinyon.
2, Hardware independent restore, magyarul megnezi, hogy milyen storage driver meg mittomenmi volt az eredeti imageben es a visszallitas soran lehet ujat betolni.
3, CDrol indithato moka, ugy hogy arrol bootolok, es az os-t offline modban mentem.
4, Windows megy, cd berak, majd csinalok egy full backupot restart meg minden nelkul.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
addikt
jol osszefoglaltad annyit tennek hozza, hogy a jo ha az ember rendszeresen ellenorzi hogy rendben lefutott a backup, neha csinal egy-egy visszallitast teszt celjabol valamint a backup mediak jol kovetheto cimkezese (mikor keszult, mi van rajta stb.) sokat segit ha gaz van
-
FixY67
senior tag
Azért annyit hozzátennék (remélem, nem olvastam túl felületesen), hogy pl. egy új rendszer tervezésekor legyen már szempont a menthetőség is! Gondolok itt olyasmire, hogy egy 7x24-es rendszert ne építsenek olyan adatbázisra, amit csak offline állapotban lehet menteni...
Ha van rá lehetőség (bár mintha te is ezt írnád), érdemes úgy megcsinálni a backupot, hogy lehetőleg az elkészültét követően azonnal készüljön róla másolat. Ez a másolat legyen fizikailag távol az eredetitől (szélessávú net korában ez már nem jelenthet komoly gondot).
Az sem árt (tapasztalataim szerint), ha az egyik példány diszkre, a másik valami szekvenciális hordozóra kerül (DAT, DLT stb). - tapasztalataim szerint pl. az IBM jaguar drive-jai gyorsabbak voltak mint a leggyorsabb SAN-os diszkek.Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy én olyan környezetben dolgoztam, ahol ilyesmire (szinte)mindig volt pénz.
-------------------------------
szerk: bocs, most látom, hogy csak a feléig olvastam amit írtál...[ Szerkesztve ]
...
-
kraftxld
Topikgazda
A pontos üzenet: Unable to play video, an error has occured.
A saját notebookommal, közvetlenül a routerre dugva működik szépen.Na, akkor nálatok is pörög az élet, sajna én mostanában ilyen desktop szutykolásokat csináltam leginkább
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Kiderült, hogy az ISA cache-t kell kikapcsolni az ilyen streaming site-okra, aztán jó lesz.
Más: Van ugyebár az a szerver amivel korábban szenvedtem, csak iLO standard van rajta, most kértem a HP-tól iLO advanced trial-t, fel is raktam, nyomnám az integrated remote console-t, és a következő hiba jön:
Failed to connect to server
Check for available telnet connection
Maga az iLO a 445-ös porton megy, másik portot kell még nyitni neki?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Nirsofttol a produkey
Vele be lehet gyujteni a domain tagokrol a kulcsokat.
Haladok nyomhatjak System Center Configuration Manager 2007 R2-vel
Koszi az iLO-t, mindjart ki is probalom.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
1 dolog biztos, a kovetkezo melohelyem olyan ceg lesz, ahol nincsenek ugyfelek,csak a cegen belluli melok vannak, es ennyi, es a munkaido vegeter du:4 oraval ,mas kivansag egyenlore nincs
multinal talalsz ilyet, ott is van ugyfel, de ha olyan kinja van ami nem rad tartozik akkor eltudod hajtani mashova
-
attila206
tag
Hali gaborbol!
Nem kell éles hálózatott létrehoznom még fősulis vagyok csak gondolkoztam rajta mivel rendszergazdaként végzek el kellene egy szerver operációs rendszert sajátítanom profi szinten hogy bármilyen hálózatot tudjak vele kezelni a kisebbtől megkezdve a legnagyobbig és nem tudom melyk rendszert érdemesebb elsajátítani hogy jó is legyen és tudjam is sok helyen hasznát venni azért jöttem ide hozzátok fel hogy ti már profik vagytok és hogy ti mit szóltok hozzá mivel kellene kezdenem. Előre is köszönöm
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #102 üzenetére
Az a baj, hogy mi sem vagyunk profik, es sajnos joesellyel nem is leszunk azok mostanaban... Kezdok vayunk mi is,uszunk az arral nap mint nap,
Nemtudom pontosan ki hany eve csinalja, de a fentieket eros tulzasnak tartom.
Az igaz, hogy tartani kell a sebesseget az ujdonsagokkal es olyan soha nem lesz hogy tudsz mindent.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #107 üzenetére
anno en onsiteoskent keztem, igaz ebbe kliens+server+halozat meg minden beletartozott
az ilyen 1000res nagysagrendu serverparknal azert mar nem ugy megy hogy te intezel mindent, el vannak osztva a feladatkorok:
a 1st level csinal egy incidens ticketet, vagy ha a usernek van baja a server oldallal akkor a service desk
ezen ticketetek tobbseget megoldja a 2nd level
amit meg nem birnak az megy 3rd levelre
az arany olyan 70-30% a 2nd es 3rd level kozott, amihez fizikai hozzaferes kell azt csinalja az onsite
az ilyen szamoknal mar teljesen mas onsiteoskent es mas tavoli uzemeltetokent dolgozni, nem arrol van szo, hogy azt csinalod mint most csak nem 50 serverhez maszkalsz ki hanem 1000hez, itt mar ITIL alapon mukodik a teljes IT infrastruktura az uzemeltetestol at a change/release managementig mindenEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
DopeBob
addikt
válasz
gaborbol #132 üzenetére
Az, hogy eddig megvoltak nélküle, az nem jelenti feltétlen azt, hogy jó is volt
DC-ből szerintem nem árt, ha 2 van, mégis ha valami gáz van vele, ne álljon meg az élet. Ezért gondolta, hogy az egyik lehetne VM.
Ami tuti kell: Fájlszerver, Alkalmazásszerver (jogtár és társai), valami belső weboldal, ami nagy valószínűséggel SharePoint Services lesz. Még az idén jó lenne WSUS is. Proxy, mail, spamszűrő, vírusirtó.
Ez mind mehet 1 gépre?
MZ/X
-
priti
addikt
válasz
gaborbol #107 üzenetére
Szerintem a profizmus inkább a módszerekben és a jó módszerekre alkalmas rendszer építésében rejlik. A kezdő pöcsöl, a profi azonnal a lehető legkevesebb lépésben megold és továbblép és mindig van mindenre pénze, mert van neve. Szerintem ha pénz van (és van) a méret csak a létszámot határozza meg, van egy csapat a tetején egy szervező ember piszok jó kapcsolati tőkével, szervezetépítési tapasztalattal és szakértelemmel érdekes mód programozó szokott lenni egyéb diplomákkal, olyasmi mint a human manager, hogy közvetlenül a főgóré mellett áll a szervezeti felépítésben, csak ő nem dolgozik munkavállalóként, mert megfizethetetlen, csak megbízásos projekt alapon nyomja, viszi a saját csapatát és a helyi rendszergazdákkal kooperálva villant, ezen a pályán ami a gyakorlatot illeti ő a Don és csak a tőkeerős cégek tudják megfizetni, mert olyan eszközbeszerzési költségeket követel na meg persze munkadíjat, de bármi kell az határidőre kész van. Az ilyennek se családja se semmije, csak a meló, viszont ha akkora mázlid van hogy éppen ott vagy ahová hívják, akkor még aludni se menj haza, mert amit tanulhatsz tőle abból minimum 10 évig megélsz. Profi. Na ezért nem akarok én profi lenni. Az nem élet hidd el, még a pénzét se tudja élvezni, családja meg ha van is, mindnek tönkremegy.
Hardverlesen
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #139 üzenetére
Akkor pl egy nap alatt nem lesz 50 kliensbol 95-100,mert par geppel el lehet valamit szamolni, na de 100%-al?
na ilyennel talalkoztam magyar cegeknel rendszerint, elmondjak hogy mivan kimegy az ember es koszono viszonyban sincsen azzal amire szamitottEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
DopeBob
addikt
válasz
gaborbol #139 üzenetére
Sajnálom ha kellemetlenséget okoztam, amit tegnap írtam az az első nap tapasztalata, a kiegészítés pedig a mai napé. Mint írtam nincs semmi nyilvántartás, a pontos gépszámhoz körbe kellett járni és számolni, ez van.
Az összes már egyszer elhangzott (kb 3m) és ebből nem egy olyan rendszer kéne, ami pont azt tudja mint a mostani, hanem amik a jövőben ésszerű fejlesztések lennének (belső weblap, frissítéskezelés, központi vírusirtó, esetleg valami komolyabb ügyviteli rendszer) azok jövőre már igényeljenek újabb hardvereket, vegyünk most egy erősebb vasat, ami elbír több virtuális gépet.
Amit én leszűrtem így egy nap alatt: nekem kezdőként ez nem fog menni, az hogy értek egy kicsit ehhez-ahhoz az ide már sajnos kevés egy rendszert üzemeltetni meg a nulláról felépíteni messze nem ugyan az a műfaj, keresni kell egy céget aki segít a tervezésben.
MZ/X
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #144 üzenetére
a viruskergeto regi DAT filejait szoktuk meg torolni (McAfee)
nalunk is volt, hogy 12 gigas (anno biztos azt mondtak, hogy joaz,eleg az a 2k3-nak, jah es szinten dell serverek) rendszerparticiobol 5.5 giga a regi DAT fileok voltakEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #144 üzenetére
Húúú... ne is mondd azt a féreg egy Trend Micro cuccot, ma is néztek rám a könyvelők mikor a mellettük lévő szerverszobában hangosan káromkodtam magyarul
Zsír új friss Trend Micro Worry Free Business 6.0telepítés Win2K8 R2-re. Hiba nélkül települ, SP1 fel, lépnék be a csoda webes konzolba, kövér error. Google ezerrel, kijött valami összevissza oldal, ahol leírták, hogy a TM nem csinálta meg rendesen a jogosultságokat, csak a 2K3-as IUSR felhasználónak lett volna joga, de nem írták meg rendesen. Workaround, adjak write jogot a PCSRV mappára mindenkinek, és menni fog. Tényleg ment
Másik mai Trend Micro-s sztori. A régi szerveren lépnék be, IE-t kifagyasztja a webes konzol mindenféle CGI részeknél, WWW service, Trend micro servicék megrángatása, szintén zenész. Totál halott a webes konzol, majd valamikor újraindítom a szervert hátha helyrejön, ha meg nem, lehet a kliensekhez egyesével menni és átrángatni őket az új szerverre :S
Végszükség esetén a DDLcache-t szoktam még kipucolni a system32-ben, valamint az IIS logokat a system32\logfiles-ben, meg a nem nagyon használt cuccokat ntfs szinten tömöríteni.
[ Szerkesztve ]
-
Plero
tag
válasz
gaborbol #152 üzenetére
Azt gondoltam van valami jó kis progi rá. Örököltem egy rendszert. Dokumentáció semmi. 10 cég "építette" 10 év alatt. Később könnyebb legyen a dolgom gondoltam megcsinálom a dokumentációt. Na majd szép lassan megcsinálom. :-(
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #152 üzenetére
Jah, nálunk is connectwise van, és ami a legbosszantó a számomra, hogy a napi 8,5 órát percre pontosan mindig be kell írni ügyféllel töltött időre, multkor is le lettem izélve, hogy be mertem vésni, hogy szarakodtam 15 percig vele és ezt adminisztrációs időként tüntettem fel (lefagyott vagy kétszer az a fos
), meg nekünk elvileg minden az ügyfélnél már azonnal be kell írni, plusz percre pontosan beütemezik a napunkat
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #163 üzenetére
Jaja, nalunk is ez van, bar ma tetszik a dolog, mert a kollegak heggesztik a ceges netet igy nincs befele jovo mailunk, se activesync se Outlook Anywhere igy lehet kuldeni a leveleket ugyse kapom meg
Quickbooks meg a Quotewerks van integralva a CW-hez meg en kaptam azt harci feladatot hogy talaljak egy GFI Maxnal jobb Monitoring SW-t, ami egyuttmukodik a Connectwise-al.
Mas:
Van aki komolyabban ert a Fortinet (Fortigate) cuccokhoz. Host header alapjan kene HTTPS forgalmat szetdobni kulonbozo szerverekre a belso halon.
Valahogy igy nez ki a dolog:https://kiskutya.kismacska.com/abc => Public IP => Header alapjan forward 192.168.0.2
https://kiskutya.kismacska.com/zbw => Public IP => Header alapjan forward 192.168.0.3
https://kecske.com/dwq => Public IP => Header alapjan forward 192.168.0.4A public IP minden esetben ugyanaz.
ISA alatt meg tudom csinalni, de ezt a fortinetet par napja vagtak hozzam, hogy na csinald meg ezzel is
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #179 üzenetére
Amúgy igaza van a főnöknek, kb amennyi időt eltaknyol az ember ilyesmivel simán kijön a kiszámlázott órabérből egy low-end szerver.
Enterprise mobility ügyben (Motorola / Symbol wifi switch-ek, Intermec, Symbol WinCE-s olvasók) még mindig senki se tudós?
Megvan még a multkori ISA vs. Youtube probléma, SBS 2003 SP2 premium, ISA 2004 Sp3, minden fullra patchelve, és a kliensekről bejön a youtube oldala, de "an error has occured, please try again later" hibaüzenet. A flash a legfrissebb, a cache kilőve a szerveren, nem cache-el semmit. DMZ-ből hibátlan, úgyhogy tuti az isán kéne rugni valamit. A többi videós oldalakkal meg flash-es cuccokal is csinálja. De érdekes módon pár CTRL+F5 hatására néha elindul.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #186 üzenetére
Szep
En tegnap 7 ora alatt vegeztem egy WinXP => Win7 migracioval, ugy hogy az alap OS-t mar felhuztam a gepre, meg ma is volt ugyanitt egy oras korom egy speci jegynyomtato miatt. Magyarul egy desktop WinXProl Win7re atalakitasa 8 munkaora volt
Majd ha este lesz lelkierom leirom a sztorit.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #188 üzenetére
van egy otletem, a ket srac helyere megyek en, lattam mar patch panelt, officet, windows domaint meg citrixet is, csak fel nap a repulout, hova kuldjem a reumemet?
a vekony kliens milyen volt, bejott az xp, belogoltak es inditottak a citrix sessiont ?
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz
gaborbol #205 üzenetére
gratula. nekem 16-an lett meg a 70-284, es orulok neki, mint kismajom a farkanak. kell meg 291 es MCSA+M, aztan indulhat az upgrade nagy mennyisegben.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #205 üzenetére
Gratula a vizsgához!
Biztos finom a bor, ez Gisborne-ből való Chardonnay, majd legközelebb valami Sauvignon Blanc-ot próbálj ki, mert abban vagyunk jók
Nálunk 10NZD egy ilyen Monkey bay most a boltban[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz
gaborbol #219 üzenetére
Eddig 2003-as Outlooknál láttam ilyet, igaz, csak Exchange-vonatkozásban. Ott egy gyorsítótártörlés megoldja (a fiókoknál pipa kivesz, leokéz, Outook elindít, fiókoknál pipa visszatesz, Outlook bezár, majd elindít). De lehet, hogy valamelyik frissítés (SP3 valószínűleg) végül javította a hibát, mert jóideje nem hallottam már a hibát sehonnan.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz
gaborbol #221 üzenetére
Az F9-es gombra sem frissít? Mert az általam tapasztalt hiba esetén ilyenkor azért frissített, csak automatikusan nem.
Most miért, pl. a HP Management letölti, mint frissítést, és telepíti is (a E200, és P600-as vezérlővel legalábbis simán megcsinálja, másra most hirtelen nem emlékszem). De az IBM is megcsinálja ugyanezt pl. a MegaRAID vezérlőkkel.
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- UHD filmek lejátszása
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest