Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
addikt
Delelott elmentunk kocsikazni es hasznaltam a GPSt benne, de a lenyeg, hogy a fel oras kocsiut utan nezem a telefont 15 uj e-mail. Ugyfel 20 perc alatt kuldott 15 emailt. Elso e-mail az egykerds, hogy hat mint meg,hogy igazabol mindegy a lenyeg, hogy egy doksirol kerdezet, hogy kaptunk-=e feedbacket rola meg beleraktulk-e azokat. 20 percel ra pedig elkezdi kuldozgetni 14 kulonfele embernek, de ugy, hogy a To fieldben mindig csak egy ember van nem 14 es minden emailre CCbe tolt engem es a kollegat. 14x 2 megas e-mail
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
disy68
aktív tag
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
Snoop-y
veterán
One of my favorite:
Client: Ideally, we’d have you come in every day of the work week, from 9am to 5pm.
Contractor: Sorry, I’m a bit confused. This contract only allots 20-hours of my time. We’d burn through that within three days.
Client: Oh, I see why you’re confused. No, we just want you around. Just in case, you know? We’ll only pay you for the work you do.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
laszak
tag
Adott egy DELL szerver, Hyper-V 2012 R2-vel, legfrissebb OMSA-val, 1 db VM-mel.
Tünet: szerver reboot után RDP-n, illetve OMSA webes felülete sem érhető el. A szükséges service-ek futnak.
Hyper-V konzol megnyítása után varázsütésre minden működik...
Logokban semmi sem látszik.Ilyennel találkozott már valaki?
-
gaborbol
őstag
Koszi az infot!
Megprobalok jelentkezni a vizsgara aztan megmondom mennyi volt nekem $175 remlik legutobbrol, de majd kiderul. Igaz a tanfolymmal adtak ingyen vizsgajegyet is.
Ahogy olvasom az 50%-os kedvezmenyt, en ugy ertelmezem ,hogy ez kizarolag ebben az idoben ebbe a vizsgakozpontba ervenyes: August 24–28, 2014 Moscone Center, San Francisco.
Itt van ket lehetoseg a DCV-nel;
VCP-DCV certification qualifying exams:
VMware Certified Professional 5 – Data Center Virtualization Exam
Exam code: VCP550. Request Authorization | Schedule Exam
Note: VCP5 (VMware Certified Professional on vSphere 5) has been renamed VCP5-DCV. This certification has pre-requisite coursework. Learn more.Ha rakattintok a "Request Authorization"-ra akkor viszont nem a DCV-re dob hanem a DCA-ra, nem tudom, hogy ez bug vagy egyebe veszi mind a kettot, szerintem holnap nyomok egy chat-et veluk.
Lehet nem is kell az Request Authorization, de amikor ranyomok akkor mondja, hogy megvizsgaljak a kerelmet, hogy megvan e minden alapfeltetel, mert ha nincs akkor visszadobjak a kervenyt, szoval addig nem is foglalhatok idopontot amig ez nincs meg ?!
[ Szerkesztve ]
-
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Meg lehet oldani valahogy scripttel, esetleg külön programmal, hogy kilistázzam a hálózati megosztások NTFS és megosztási jogait mappánként?
-
iwu
addikt
-
gaborbol
őstag
Remote desktop server 2008 R2 VMware Esxi 4.1 alatt.
Klines w7 pro es remote desktop csatlakozas, lehet valahogy a video lejatszast gyorsitani, vagy total felejtos ebben az esetben.
A hang az meg rendben van, de egy youtube video meg 144p-ben is nezhetetlen. -
Phvhun
őstag
Határeset kérdés, mert félig php programozás, félig adminos dolog: Van egy php kódom, ami wake on lan packetet küld, de csak akkor működik, ha a gép nincs kikapcsolt állapotban 20 secnél tovább. Utána már semmi reakció nincs rá. De ez még csak a fele a dolognak, hosszabb kérdés: [link]
Valami ötlet?
-
disy68
aktív tag
Üdv, néztem a kódot, a 36. sor:
$e = socket_sendto($sock, $packet, strlen($packet), 0, $broadcast, 9);
A $broadcast változó az az IP cím, amire küldenéd a csomagot. A PHP oldalán a socket_sendto funkciónak van egy hozzászólása, ami broadcast üzenetre vonatkozik. Itt a tényleges IP helyett ez szerepel '255.255.255.255'. Tehát arra gondolok, hogy a géphez valójában nem jut el az üzenet, amikor alvó/kikapcsolt állapotban van, mert ilyenkor nincs is IP címe.
[ Szerkesztve ]
-
disy68
aktív tag
A mac cím számít persze. A többi wol progi is broadcast-el, azt megkapja a hálókártya és a mac-től függ kezd-e vele valamit.
Ha nagyon precíz szeretnél lenni ellenőrizheted a küldött csomagokat egy wol progi és a a php-s megoldásod esetében, hogy biztosra menj - ebben nem vagyok túl jártas. Vagy csak tesztelsz egyet két géppel mielőtt kiterjeszted mindre
-
vrmus
csendes tag
Hello. Van ra mod, hogy utolag kideritsem milyen mediarol (USB vagy DVD lemez) lett telepitve egy Windows 7?
-
Balinov
félisten
Sziasztok sracok, lehet, hogy nem epp ontopic a kerdes, de talan tudtok segiteni - Vista HP telepitesben...
egy laposon volt OEM VHP, ezt kellett ujratennem, recovery image nincs, gyari rendszervisszallitot kollegam sracai kb 4 eve szilankosratortek. Kerestem egy SP2-es V iso-t, hogy majd a matrican levo OEM kulccsal aktivalom, fel is ment a win, de aktivalast nem ker, erre most nezem, hogy marha fejemmel V Enterprise SP2-es MSDN-es ISO-t szedtem es telepitettem fel.
Van-e legalis modja, hogy ezt egy HP OEM kullcsal aktivaljam es az Enterprise verziobol reinstall nelkul HP valtozatot telepitsem? 7-esnel azt hiszem a kulcs/OEM kulcs hatarozza meg hogy az alapvetoen ugyanax ISO telepitobol milyen komponensekkel mi telepuljon fel, gyarlo modon felteteleztem, hogy Vistanal is ez a szitu.
Ha nagyon nem megyk, van olyan MS oldal, (MSDN-em nincs) ahol VHP SP2-es telepitokeszletet le tudok tolteni?
Koszi es megegyszer elnezest a feloffert..
Balinov
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Balinov #8017 üzenetére
Magasabb edition-ról nem tudsz kisebbre ( Enterprise => HP ) váltani. Újra kell telepíteni.
Az OEM-től kell kérni a telepítőt, ez esetben a HP az.Nekem van ilyen esetre két ISO-m (x86 meg x64), ami OEM, telepítéskor választani kell, hogy melyik verziót telepítse, a telepítés végeztével még a megfelelő OEM logo-t is berakja a control panel / system-be.
Ha kell tudok küldeni egy linketNem jóskapista féle űbermegakinsájz fullos edition, a gép alján lévő matrica kulcsával ellenben hiba nélkül be lehet aktiválni.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
VeryByte
őstag
válasz
kraftxld #8018 üzenetére
Mármint hivatalosan nem tudsz lefelé menni.
Van rá mókolt megoldás, de most nem keresgélek, Google a barátod.
Annyit segítek, hogy némi registry buherálás kell hozzá.És ezt csak azért írom ide, mert bosszantó tud lenni az olyan amit kolléga írt és emiatt kellene újra telepíteni.
Enterprise meg elvileg ugye nem kér kulcsot, mert MAK-os, ja jól sejtem.
vrmus: Szerintem nincs. Maximum a telepítő média betűjelét tudod meghatározni, de az nem biztos, hogy sokat jelent.
Mondjuk erre nem tudom miért van szükség. :-)[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Balinov
félisten
válasz
kraftxld #8018 üzenetére
Koszi druszam, ha nem gond, elkuldened PM-ben a linket az x86 telepitokeszlethez? Holnap neki kellene ugranom, mert penteken en sem melozok mar, meg kollegam se, aztan meg kb a baba miatt meghalni nem lesz idom.
Ja, egy dolog, tegnap telepitettem, irja, ma mar mutatja a renszertulajdonsagoknal (ahol az elmenyindexet is), hogy 2 napom van aktivalni. Amit nem tudok, hogy mi tortenne pl az OS-szel, ha hatarido lejarta utan probalnam hasznalni, levagna valami csokkentett modszerusegbe?
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
félisten
Koszi
Ha jol latom en a Non-genuine reduced functionality mode-ba esnek bele , az meg ezt vonna maga utan.
Aero es ReadyBoost hianyaval meg egyutt tudnek elni, de a M$ DC-rol esetleg nem elerheto windowsupdatek hianyaval mar nem biztos.
Use certain Windows Vista features
Aero Glass and the Windows ReadyBoost features that are included with Windows Vista are unavailable in reduced functionality mode.
Obtain some content from MicrosoftPremium content from the Microsoft Download center is unavailable in reduced functionality mode.
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
VeryByte
őstag
Mai történet.
Ügyfélhez csak Cisco VPN-en lehet bemenni Cisco VPN klienssel, SafeNet eToken autentikációval.
A probléma az, hogy a support-os kolléga Win8.1x64-et használ.
Cisco VPN kliens meg nem támogatja a Win8/8.1-et.Megoldás:
Win8.1 nativ Hyper-V alá egy Windows 7. Ez ok is lenne, de a Hyper-V nem viszi át az USB-t.
Ekkor egy USB Redirector nevű $75-os kis programocska, ez szépen LAN-on áttolja az USB eszköz hozzáférést és így teljesen jól megy a Cisco VPN kliens a SafeNet eToken-nel.
Na jó, nem Win8 alatt, de nem volt kedvem újra telepíteni az egész gépet és visszalépni Win7-re.[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
_NCT
őstag
Az itt jelenlévő rendszergazdák közül ki az aki programozni is tud? Pontosabban a kérdésem az lenne, hogy normális és ésszerű dolog az, hogy sok munkáltató Magyarországon elvárja hogy készségszinten ismerd a 2012 és 2008 r2 minden csínyját baját, és emellett tudjál programozni is akár c-ben akár java-ban.
Még az SQL adatbázis szerver üzemeltetését megértem, bár szerintem normálisabb helyeken az is fel tud ölelni egy egész embert. Én úgy látom jobb az amikor megvannak a programozók és megvannak a rendszerüzemeltetők/gazdák és nem keveredik a kettő.
Másik kérdés, hogy 410-es MCSA vizsgára mennyire kell részletesen belemenni a powershell parancsok magolásába? Most olvasok egy könyvet ami nagyon jó, részletes, de nem tudom mennyire kell f*sni a 410-es vizsgától, mennyire kérdeznek bele az apróbetűs részekbe.
-
DopeBob
addikt
Szerintem ez nagyon attól függ, hogy milyen cégnél dolgozol.
Egy kisebb cég, ahol az IT egyszemélyes, ott azért általában mással is kell foglalkozni, mint mondjuk a 2 db szerver üzemeltetésével. Nyilván itt van is idő másra.
Egy nagyobb cégnél nyilván mindenhová speciális tudású ember kell, de ott a méretből adódóan ki is tudják használni a tudásukat.
Saját példa, magyar középvállalat.
Rendszer-üzemeltetés ugye alap, Windows Server, Hyper-V, Cluser, Szerverek, SAN, vezetékes + wifi hálózat, telefonközpont, nyomtatók, faxok, kliens gépek. Licencgazdálkodás mindenféle szoftverre, ha van igénybe vett egyéb it szolgáltatás akkor annak is az intézése, eszközbeszerzés. Meg ugye ami még szintén mindenhol van, levelezés, proxy, vírusvédelem, mentés, stb.
Én úgy látom, hogy egy ~100 fős cég esetén ez még nem kíván egész embert normálisan beállított rendszernél.
Ehhez jön egy két speciálisabb, mint amit Te is írtál, SQL (Oracle, MS telepítés, mentés helyreállítás ismerete szintjén kb) szerver és a különböző alkalmazások tutujgatása.
+SQL lekérdezések készítése, weboldal, intranet karbantartás (PHP), különböző office programokhoz makrók írása, lelki segély szolgálat.
Nem hiszem, hogy ez egyedi lenne KKV-nál.
MZ/X
-
_NCT
őstag
válasz
DopeBob #8031 üzenetére
Megmondom őszintén nekem most 400 bruttó a cél rendszerüzemeltetőként (MCSA vizsga után), amit kis cégek nem fognak megadni. Mármint elég ritka az a kis cég, amelyik megadná, de lehet hogy szerencse kell hozzá. Jelenleg párhuzamosan keresek munkát a mostani cég mellett, ez elég nagy cég, itt szinte mindenre külön ember van, cserébe nemsokára lehet kirugdosni őket. És nem tudok és nem is akarok megtanulni programozni, mert nincs hozzá affinitásom, nem áll rá az agyam stb. Rendszerüzemeltetés ami fekszik + SQL lekérdezések írkálása, adatbányászat.
Amiket írtál, azokat még megértem, mármint a hálózatkezelés, switch konfig stb, hogy rendszergazda melóba belefér, de a programozás szerintem egy egészen más világ.
Nálunk külön van hálózatos ember, rendszerüzemeltető, programozó stb. És szerintem ez így van rendjén, nem vagyok híve a minden lében kanál típusú embereknek. Mert van ilyenek és tényleg minden tiszteletem azoké akik ezt tudják csinálni, de bizony nem egy embertől hallottam, hogy megfeküdt az exchange szerver és bogarászgatni kellett a problémát, közben már a könyvelők basztatták, hogy mi van a fejlesztéssel, ami be lett nekik ígérve (program). Szerintem egy ember nem helyettesíthet 2-3 másikat. Főleg úgy, hogy ha az ilyen ember azt mondja, oké, megcsinálom mert értek mindenhez, de ez 6-7 bruttó, akkor kiröhögik és keresnek egy vérpistikét, aki majd megold mindent okosba, feléért. Aztán mikor vérpistikéről kiderül, hogy mégsem olyan jó, akkor rágják egymás heréjét, hogy nem spórolni kellett volna, hanem megfizetni a szaktudást. És egyre több céget látok, akik így keresnek embert.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Kis cegeknel ez kb altalanos de azert az nem elvarhato hogy valaki programozni is tudjon meg rendszer uzemelteto is legyen.
Masreszrol bar tudom ez sok helyen nem erdekes ez biztonsagi problemakat is okozhat. Nalunk pl ha lenne ilyen zseni akkor sem dolgozhatna igy mert buknank az elso SOX auditon.
A dev-en illetve a live rendszeren dolgozok teljesen el vannak kulonitve. Nincs olyan hogy farigcsalok valamit aztan meg en is rakom elesbe es en uzemeltetem.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
_NCT
őstag
válasz
Snoop-y #8033 üzenetére
Programozni max Kali linux miatt tanulnék meg, érdekel az etikus hack, de csak hobby szinten, elhelyezkedni elég nehéz lenne vele magánemberként, a húzós vizsgadíj miatt. Persze auditornak elmennék, érdekes munka.
De ez ahogy írod, nálunk is így van jelenleg. Azért érdeklődöm tőletek, mert azt hittem bennem van a hiba, vagy eljárt felettem az idő, hogy ilyen mindenes emberkének kellene lenni, ezt jelentené a rendszergazda? De megnyugodtam hogy csak a munkaerő közvetítők keresnek robotokat.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Nezd kis cegek sporolnak ahol tudnak. En eleve nem mennek ilyen helyre mert ebbol sut hogy nincs penz semmire. Ez ket kulon szakma. Kb olyan mintha elado lennel a tesco-ban de az nem baj ha pek is vagy es tudsz sutni kiflit zsomlet meg kenyeret ha eppen nincs tomve a bolt. Vegulis mindket szakma az elelmiszeriparhoz tartozik nem?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Balinov
félisten
Sracok, 4.4-es droidos telora (One M8) mit kell tudni a hasznalt halorol ahoz, hogy a Lync 2010-et be tudjam loni? Mind a win-es, mind a droidos kliens csak egy lync accountot ker. ceges email cim + AD jelszo paros az nyilvan adott, kellhet meg mas is?
na, kiproba, nem eleg az AD-s emailcim+pass, lehet AD-s username-val kene probalkozni?
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
SityiSXT
őstag
válasz
Balinov #8036 üzenetére
Fura, nekem ment AD emailcimmel + jelszoval, igaz, 4.2-es Droidon (Huawei P6). Nem tudom, mennyit szamit, de a mi cegunk mar szarnyal (O365-ben van a levelezesunk). Ha a te esetedben is igy van, a licenszeknel a beallitasokra vess egy pillantast - nem vagyok benne biztos, hogy a sima Exchange Plan X eleg hozza.
[ Szerkesztve ]
-
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Balinov
félisten
válasz
SityiSXT #8037 üzenetére
na, azt nem nagyon tudom kideriteni. klasszikus nagy amerikai ceg, outlook 2007, ms exchange, ad, raadasul le vagyok ugy korlatozva, hogy meg egy adobe reader updatet sem birok feltenni. Majd megkerdezem a local IT-s sracot, o eleg segitokesz.
-
SityiSXT
őstag
-
bobsys
addikt
-
gaborbol
őstag
Remote Desktop 2008 R2 szerver.
Van arra lehetoseg, hogy egy bizonyos telepitett programot blokkoljak egy bizonyos usernek?
Ultramon( 2 monitor eseten cserelgeti az ablakokat sima click-re az ablak tetejen, de egy user nyavajog miatta hogy neki nem kell.Ne kattints ra bakker, az nem megoldas, uninstallalajam neki, mert ot kifejezetten zavarja a munkavegzesben.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
Létezik az hogy a DIGI net dns szerverei borzasztó lassúak és emiatt kell várnom minden oldal betöltése előtt 1-3 másodpercet?
Átállítottam a dns szervereket opendns szervereire, és most minden azonnal elkezd betölteni.
-
loki7903
csendes tag
Sziasztok!
Olyan alkalmazást keresek, amivel klienseket tudok monitorozni a következők alapján.
ping (be van e kapcsolva a gép)
service (milyen service fut, az nem baj, ha itt tudom ezeket kezelni. Leállítás, újra indítás, stb…)
telepített programok
teljesítmény figyelés
hardware összetevők
merevlemez szabad területFunkcióban nincs nagy elvárás elsőre
Monitoron jól látható felület és riasztás
e-mail riasztásVárom az ötleteket
-
adamka16
őstag
Iskolai rendszergazdák, kaptatok ti is emailt a SulinetDasboard-al kapcsolatban? Ide hogy a jó istenbe kell belépni amúgy ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad E590 i7/32GB RAM/256GB SSD/Radeon RX550/FULLHD IPS/magyar világító billentyűzet
- Üzletből, Acer garanciával, Acer Aspire 5 A515 i5-11Th gen. 8GBRAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- Rowenta X-Plorer Serie 95 robotporszívó
- Üzletből, Lenovo garanciával, Lenovo ideaPad 3 i5-11Th gen. 8GBRAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- Dell Alienware AW2518HF 24.5 FHD// 240hz// 1ms válaszidő
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest