Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz VeryByte #11031 üzenetére

    Na ez jó kérdés, mert ezt konkrétan még én se tudom, mert csak azután szándékoztam ebben dönteni, miután kiderül, hogy routerrel lehet-e egyáltalán csatlakozni hozzá és ha igen, akkor mennyire válogatós ez ügyben, mert ha igen és elég drágán jönne ki, akkor hagyom inkább, mert az olcsóbb (vagy akár ingyenes, mint pl. Tor) kategóriákban gondolkodom tovább.
    Egyébként VPN-ben a következőkben gondolkodtam, amik még "viszonylag" (ugye mihez képest) olcsók és jók is, főleg éves viszonylatban: PIA, AirVPN, NordVPN, Hide My Ass.
    De természetesen hajlok más fele is, csak megbízható legyen, viszonylag olcsó és ne legyen benne korlátozás (pl. p2p, mert a szolgáltató is azt nyomja néha).
    Ami meg a kapcsolódási módot illeti, vagy még nem értek hozzá annyira, vagy a saját routerbe nem találkoztam ilyen beállítással (RVS4000), sőt a Cisco oldalán is szinte csak olyat olvastam, hogy a legtöbb VPN router-ük csak router-router kapcsolatra képes, kivéve talán a 100-ezren felüli kategória, de annyit nem adok ki egy router-ért.

    Ezt a pfSense-t már ki fogom próbálni, mert már mondták itt is, meg hallottam róla és lehet inkább ennél a megoldásnál fogok maradni, viszont azért egy router mégis csak kevesebbet fogyaszt, mint egy külön számítógép, ami állandóan menne, arról nem is beszélve, hogy havonta, sőt kéthetente karbantartani is kell, mivel érdekes módon, de egy ideje elég sok por van a levegőben és itthon nem tartok klimatizált szervertermet :DDD

Új hozzászólás Aktív témák