Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2258 üzenetére
1. If you want to use outgoing HTTPS inspection through ISA Server 2006 HTTP filter you have to use third party software
GFI Webmonitor 2011 kepes ra, van ISA serverhez valo verzioja is (mi a non-ISA verzsont toljuk itt ott). Seatenkent valami 30-40 dodo az ara.
Talaltam egy ilyet[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
sellerbuyer #2264 üzenetére
Vagy frissítetek TMG 2010-re, az tud https inspection-t.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2299 üzenetére
Nem lehet, hogy a szolgáltatód észrevette, hogy weboldalt üzemeltetsz otthon és lekorlátozott? Nekem elsőre ez jutott eszembe.
Onnan ahonnan nagyon lassan jönnek be a weboldalak, onnan pl az FTP milyen gyors? Ha mondjuk nem a default 80-as portra és nem is https-re, hanem valamelyik másik porton is engedélyezed a webet, akkor is lassú?
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2301 üzenetére
az aláírásodban lévő weboldal a kérdéses oldalak egyike? mert akkor nekem is rohadt lassan jön be.
[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
sellerbuyer #2303 üzenetére
Tőlünk (UPC hálózat) átlag 3ms a ping. Viszont néha-néha kimarad egy ping.
Az oldal viszont irdatlan lassú. Szerintem valahol a webszervernél lesz a probléma. -
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2303 üzenetére
ez az ubuntu 10.04 nem virtualizált ugye? mert hyperv-vel nem nagyon szeretik egymást.
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2315 üzenetére
milyen titkosítást használsz? WEP?
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
sellerbuyer #2317 üzenetére
Esetleg valamilyen RADIUS szerveres megoldás?
(Tapasztalat nincs vele, csak ez ugrott be elsőre, mint ötlet)
-
Ygg
senior tag
válasz
sellerbuyer #2317 üzenetére
S mi az, hogy megtudják a jelszót?
Seggberúgás, irány a HR, aki megadta.
Szerintem akkor valami enterprise módú authentikáció kell, AD integrált esetleg.
S mindenki felelős a saját felhasználónév, jelszaváért.
Aki kiadja, meg máséval garázdálkodik, az meg social engineering meg HR probléma.Meg az is érdekes, hogy céges hálóra magán eszköz ráengedése.
Én első körben rugnám valagba, aki ilyet kitalál...
Rátok férne egy alapos Informatikai (Biztonsági) szabályzat. -
Ygg
senior tag
válasz
sellerbuyer #2321 üzenetére
Értelek.
Ismerem az ilyen szitukat.
Nehéz....
Hát kitartást hozzá. -
kraftxld
Topikgazda
válasz
sellerbuyer #2360 üzenetére
Hátő, ha ez a router a gateway mind a 150 gépnek akkor azért kicsit komolyabb cucc kéne, mert ez elsősorban desktop használatra készült.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #2362 üzenetére
Ja még valami: egyszer levettem az egyiket, amelyik a legforgalmasabb helyen volt, közvetlenül a gépemre kötve sem bírtam csatlakozni hozzá, kihúz-bedug, reset nem használt, maradt a gyárira visszaállítás. Újrakonfigoltam, csodásan hozzáfértem és ment, mint a karikacsapás, a helyére visszatéve is....nem sokáig.
-
iwu
addikt
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2363 üzenetére
ez valami tplink betegség. az én otthoni 543g-m is csinálja. minden megy. net wifi akármi. a webes kezelőfelület meg nem jön be
igaz egy áramtalanítás mindig megoldja.
-
jerry311
nagyúr
válasz
sellerbuyer #2367 üzenetére
Ez még a jobbik eset, a cégnél a TP-Link-et legalább hetente újra kellett indítani, mert nemhogy az admin felület, de a net sem ment rajta keresztül.
League of Legends: spambox
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
sellerbuyer #2380 üzenetére
A + 4 belső vinyót hova rakod a microserverben?
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2407 üzenetére
koszonom
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #2429 üzenetére
Ja és kétszer annyiba kerül, mint az N36L.
Teljesítményben pedig nem múlja felül.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz
sellerbuyer #2429 üzenetére
Nagy zaj, nagy meleg szerintem nem igaz, jó vas. Bár drágább a micro srvnél. Én desktopnak is adom néha, bruttó 86k 2gb ram, 250gb sata,6950proci, 3 év gari op rendszer nélkül.
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2432 üzenetére
Es megy non-ecc rammal is?
most nezem: jon az n40l, 2gb ram 1.5 cpu
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2434 üzenetére
Kosz. Egyelore egyet veszek, tarolni a sok cuccunkat. Aztan ha koltozunk akkor ugyis kell egy mediacenteres gep, akkor majd meglatom, hogy meg egy ilyenm vagy valami direkt htpc.
Arak itt nagyjabol ugyanannyi mint Magyarorszagon, a gep maga 240 AUD (N36L, dvd meg ilo nelkul) + 4gb ram 25-30 AUD 2 TB vinyo meg 80-90 AUD.
A fogyasztast en is neztem az n40l-nel mar 15W a cpu fogyasztasa meg talan nagyobb psu is van hozza.
Holnap meg is rendelem csak meg megnezem honnan olcsobb a ram+vinyo, a mi beszallitonktol vagy ott ahol megtalaltam a gepet eleve.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2434 üzenetére
Meg is rendeltem, a heten meg kell jonnie, mert volt raktaron. WHS 2011 mar kiirva dvdre
-
DopeBob
addikt
válasz
sellerbuyer #2441 üzenetére
Nem tudom, én azon gondolkodom, hogy elég egy ilyen is. Mennyivel dobja meg a MicroServer fogyasztását egy dedikált VGA? Gondolom ki nem kapcsolja ha nem megy. +10W? Mert a MicroServer megy majd nálam egyfolytában
Jobban járok ha nézek egy medialejátszót, aminek van rendes frontendje, és keveset fogyaszt. Mondjuk AppleTV2+XBMC
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz
sellerbuyer #2446 üzenetére
félreértettél, meglesz a microserver, mint NAS, és olyan medialejátszók veszek, amin csak egy lan van, meg egy HDMI. Nem kell bele se vinyó se semmi. Az ASUS O!Play mini 4-5W-ot fogyaszt FullHD lejátszás közben. Felesleges nekem a MicroServerbe dedikált VGA-t tenni, amikor az idő 99%-ban semmit nem csinálna.
MZ/X
-
DopeBob
addikt
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2447 üzenetére
Olcsobb a futar mintha en megyek el erte. Sydney es a hozza tartozo suburb 2 pest megyenyi teruleten fekszik. Padstowban van a cucc, baromira nem esik utba. Olyan mintha mindennap Cegledfele jarnal es probald utba ejteni Vacot (igy is autozok heti 500-600 kmet munkaugyben)
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz
sellerbuyer #2505 üzenetére
Köszi, megpróbálkozom vele!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
jerry311
nagyúr
válasz
sellerbuyer #2568 üzenetére
telnet <aironet IP> 443
Létrejön a kapcsolat vagy timeout?League of Legends: spambox
-
jerry311
nagyúr
válasz
sellerbuyer #2571 üzenetére
Ha firefox-ot használsz, akkor telepítsd a foxyproxy-t és állíts be megfelelő proxy szabályokat.
Ha nem firefox-ot használsz, akkor töltsd le, telepítsd és folytasd a fenti lépéssel.League of Legends: spambox
-
DopeBob
addikt
válasz
sellerbuyer #2581 üzenetére
Miért nem adsz jogot csak annak az egy embernek (sic!) és szeded le az összes többit?
btw a tiltás mindíg erősebb, mint az engedélyezés.
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz
sellerbuyer #2583 üzenetére
Ahogy érzed
btw a nem tudom hány ezer acl-emből fejből meg tudom mondani, mennyi a tiltás: 0
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz
sellerbuyer #2585 üzenetére
Ha már így belementünk pár tipp, ahogy én csinálom, aztán lehet szar, de egyenlőre beválik :-)
Legyen egy megosztott mappa, mondjuk Puplic
Minden megosztott mappához csinálok két csoportot:ACL_Public_Read
ACL_Public_ModifyA mappán csak ennek a két csoportnak adok jogot, értelem szerűen.
Illetve vannak még cég felépítésével megegyesző szerepkör csoportjaim, mondjuk Vezetők, Titkárnő, Bérszámfejtés stb. Ha valakinek mondjuk írási engedélyt akarok adni a Public mappához, csak beleteszem az ACL_Public_Modify nevü csoportba és kész.
A másik jóság az auditálhatóság, van két scriptem bármikor megmondom, hogy egy mappához ki férhet hozzá milyen joggal, illetve hogy egy emberke milyen erőforrásokat hogyan ér el.
MZ/X
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2657 üzenetére
ISA 2006-al nem fog menni, GFI Webmonitor tudja vagy TMG
-
Plero
tag
válasz
Ha megoldottad a HTTPS-es facebook tiltást utána jön ez: http://proxymice.com/
Ezzel lazán tudják használni pedig facebook IP címei le vannak tiltva a TMG-ben!"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
pschio
őstag
válasz
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2670 üzenetére
Koszonom a linket, nem az igazi a program, snmvel operal az meg nem nagyon van, ezek kis ugyfelek par unmanaged switchel.
A dragabb program, meg na persze ...
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2672 üzenetére
fogalmam sincs,
nekem az is elege lenne ha kirajzolna a dobozokat meg a drotokat oszt majd en szepen elrendezem, de visioban lerajzolni 40 gepet servert, printert egnek all a hajam es nincs annyi szabadidomEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Hedgehanter
őstag
válasz
sellerbuyer #2676 üzenetére
Miert dragak? a link az csak egy AP ugyan de boven 100 alatt van (30-40 korul).
De van haverja is ami router is es az is ott van arban.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
sellerbuyer #2680 üzenetére
Ja small business-t ajanlottam mert nem igazan irtad mennyi lenne a felhasznalok szama.. Nem kerestem magyar oldalakon (ha az a hazai neked) de az amazon-on lattam ujakat...
-
Exomoon
csendes tag
válasz
sellerbuyer #2692 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ.
Már én is nézegettem ezt a képzést, valóban csábítóan gyors és olcsó, hogy így ajánlod, így pláne felértékelődött.
A problémám az, hogy nem látom át pontosan a képzések közötti különbségeket. Az általad ajánlott képzés okj-száma 54 481 03 0010 54 05, máshol meg 55 481 01 0000 00 00 számon hirdetnek rendszergazda-képzést. Gondolom nem véletlen a különbség, de nem tudom miben térnek el? És melyikre van munkaerőpiaci kereslet?
Most nézem (itt: http://www.taninfo.hu/palyakezdo/pk/tovabb4.html) itt azt írják "a szakképzési szint az OKJ felső szintjének felel meg (55-tel kezdődő OKJ-szám). " Ezek szerint ez a távképzés csak középszintű?
-
Exomoon
csendes tag
válasz
sellerbuyer #2693 üzenetére
Ami azt illeti, több éves távon gondolkodom azon, hogy külföldön dolgozzak, tehát lehet jól jönne egy MS-vizsga (is).
Itt pl. egy ricsip nevű ember azt írja, hogy a Cisco megtanulható selftraining ekönyvből is: http://hup.hu/node/81959 . Ez jól hangzik, szívesen képzem magam így, és látom a külföldi job-oldalakon, hogy erre nagy kereslet van. De ugye jól gondolom, hogy akkor ez előtt mindenképpen jól meg kell alapozni egy sima magyar rendszergazdai képzéssel, ugye? Mert megint egy másik oldalon meg az írja egy suli, hogy a rendszergazda-képzés két modulja beszámítható a Cicso-be.
És a Cisco miben más, mint Mcitp?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #2713 üzenetére
Még egy érdekesség:
A projekt menedzser asszisztens felsőfokú (55-ös), amikor a rendszergazdának az egész projekt menedzsmentet meg kell tanulnia A-tól Z-ig és ez neki csak egyetlen modul!
Szóval nem tudom, ki döntötte el, hogy a rendszergazda csak emelt szintű legyen, de jó nagy ...... lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz
sellerbuyer #2713 üzenetére
Abban is van általános rebdszergazda, felsőfokú képzés.
https://hardverapro.hu/apro/lenovo_t495_elado/friss.html
-
MacCaine
őstag
válasz
sellerbuyer #2718 üzenetére
Szerintem a képzés hossza miatt. Középfokot le tudják adni egy év alatt, felsőfokot meg nem.
https://hardverapro.hu/apro/lenovo_t495_elado/friss.html
-
bugizozi
őstag
válasz
sellerbuyer #2737 üzenetére
Tedd ki az IE parancsikonját az asztalra és állítsd be kezdőoldalnak azt az URL-t
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bobsys
addikt
válasz
sellerbuyer #2737 üzenetére
batch file benne iexplorer.exe meg az url meg hozza egy parancsikon
-
bugizozi
őstag
válasz
sellerbuyer #2740 üzenetére
Hja...én azt hittem hogy mivel a ff-t akarja alapértelmezett böngészőnek, ezért az IE-t csak arra az egy URL-re használja
pedig mondjuk kb. egy kattintással több csak.
gyűlölöm az ilyetVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
pschio
őstag
válasz
sellerbuyer #2763 üzenetére
Én az első naptól kezdve tudtam, hogy az egész OKJ biznisz nem más mint a koponyák után járó állami támogatás üzemszerű lenyúlása. Most már csak azért járok, hogyha másfél évet lehúztam akkor nem az utolsónál hagyom abba. Olyan elképesztő szakmai hibákat oktatnak, hogy lészívesebben sírva fakadnék.
A legutóbbi emlékezetes ilyen - tessék leülni addig - hogy a delikvens miért AMD-s gépet választott a titkárnő gépébe mikor az köztudottan nagyon melegszik és nagyon nehéz hűteni. Vagy. Céges hálózat kialakításánál teljesen jó megoldásnak számít 30 gép néhány soho switch-re kötése
De már nem akadok ki. Felesleges. Az igazi tudást önerőből kell hozzáadni. Ilyen helyekre csak butulni lehet menni.
-
gaborbol
őstag
válasz
sellerbuyer #3393 üzenetére
42-est port engedve van befele? Az gyakori hiba szokott lenni GRE hiba eseten.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz
sellerbuyer #3395 üzenetére
Azt mondja pedig... Vagy a tuzfal vagy az ISA vagy a virusirto, ha van a szerveren valoszinu nem engedi at a GRE protokolt. Vegig kell nezni, hogy be van-e engedve es forwardolva is a szerverre, ha jol remlik GRE 47 protokol az port 42...
Pedig mas nem lesz el kell szepen kapcsolgatni kifele, virusirtot, tuzfalat, ISA-t aztan kiderul hol a gond.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- EAFC 24
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Cyberpunk 2077
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P53 workstation:i9 9880H (8mag),64GB RAM,1TB,Quadro RTX4000 8GB,prémium 15.6" 500nit
- R4i Gold és 32GB MicrosSD HC 102 DS Játék 5db készleten!
- Xbox Series S 512 GB (MS jótállás 2023.12.20-ig) + Venom akku 2db
- Mini PC HP 400 G5 DM i3-9100T/8Gb DDR4/ 256Gb SSD M2// USB-C/USB 3.0/ DP Port/ 1Év Gar
- fényképezőgép objektív adapter
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest