Új hozzászólás Aktív témák

  • tilla311

    tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban.

    Adott egy Windows Server 2008 R2, ami egy dinamikus lemezről bootol, mert szoftveres RAID-ben volt. Át kéne tennem egy másik lemezre, de beleütköztem abba a problémába, hogy nem ghostolható simán a partíció, mert a dinamikus kötet miatt az átghostolt példány már nem bootol. A Symantec szerint a Ghost a dinamikus lemezről basic kötetbe ghostol, és annak úgy jónak kellene lennie, de nem jó, mert bootoláskor a Windows keresi a hiányzó dinamikus kötetet a betöltés folytatásához, tehát mindenképpen az eredeti példányról szeretne bootolni. Következő volt, hogy megpróbáltam basic-be konvertálni a lemezt még Ghost előtt, úgy biztos menne, de azt meg nem lehet, mert azt a lemezt nem lehet basic-be konvertálni, amiről bootolt a rendszer. Próbálkoztam külső segédprogramokkal is természetesen, amiket WinPE környezetből indítottam, de azok meg nem hajlandóak a Win Serverrel dolgozni, mert ez már "enterprise" dolog, és erre a Home Partition Wizard, meg hasonlók nem hajlandóak, vegyem meg a Server Edition-t.

    Hm, mit hagytam még ki.
    Ja igen, a legjobb lenne, ha be tudnék tenni mellé egy másik lemezt, és simán online tükrözni, de azt meg nem engedi, mert a forrás lemez hagyományos 4K-s szektorméretű, és azt Windows nem tükrözi modern AF-os lemezre, tehát jó volna valahogy ezt a boot partíciót átvinnem egy modern új lemezre, és majd eztán tükrözném egy másikra.

    Előre is nagyon köszönöm, ha tudna valaki segíteni.

    Azon gondolkodtam, hogy vajon, ha betenném ezt a HDD-t egy másik gépbe, amin futó Win6.x van, akkor az alatt vajon tudnám-e ezt a szerver lemezt basic-be konvertálni a Windows lemezkezelőben, mert akkor ugye már nem az a boot partíció. Nem cseszné az szét a Win Server bootolását? Mert ha nem bootolna utána a Win Server, akkor engem kirúgnak. :-) Ráadásul a gépet nem állíthatom le hosszú időre, max éjszaka, így sok időm nincs kísérletezni.

Új hozzászólás Aktív témák