Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- GTA VI
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
Topikgazda
válasz InfiniteReality #6795 üzenetére
Már egy jó ideje kerülöm a roaming profilt kivéve RDS farmon, sima asztal, dokumentumok átirányítással meg Exchange szerverrel a dolgok 95%-a úgyis megvan.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
válasz sanzi89 #6789 üzenetére
Igen, ha a hypervisor újabb mint a futó vendég OS, akkor pontosan úgy kell frissíteni az integration tools-t ahogy te csináltad.
Hogy mitől vannak az anomáliáid az jó kérdés, de szerintem valami nem tuti a telepítésedben. Rendesen fent van minden frissítés, nem valami űber-mega-kingsájz 16 millió az egyben józsi verziós cuccok?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
iwu
addikt
hali,
van valakinek bevállt free squid log analyzere?
szines szagos kimutatás kéne a bossnak, ki merre járt a zinternyeten...
thx,
iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
InfiniteReality
őstag
Én is kérdezek, van-e valakinek tapasztalata Roaming profile-al Win7 / Szerver 2008 környezetben?
XP / 2003-nál az volt a hátulütője, hogy két gépről egyszerre még véletlenül se jelentkezzen be a user, különben adatvesztés lehet...
- Kérdés ez másképp van-e újabb rendszeren?
- XP alatt volt, de az újabb környezetben is van-e Offline Copy-ja a profilenak? Azaz mindent a szerveren tárol, de nem hullik szét akkor se, ha a user otthon bekapcsolja a domaintag gépét, és nem éri el a Roaming profile-t a szerver share-ről?
- Mi történik egy laptop esetében, ha a bekapcsolt gépet csak úgy leveszi a dockstationről, miközben Roaming Profile-al van bejelentkezve?Ha valakinek vannak ezirányú tapasztalatai, szívesen venném
Köszi!
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
bobsys
veterán
-
sanzi89
addikt
Van-e arra valamilyen ötletetek, hogy miként lehetne azt megoldani, hogy ha egy adott csoport tartományi felhasználói bejelentkeznek, akkor automatikusan, mindenki ugyanazokat és ugyanott elhelyezkedő asztali parancsikonokkal kapja az asztalát? Sőt, az asztali ikonokat ne is tudják elmozdítani a helyükről? Eddig erre külsős programot használtam, de jó volna egyszerűbben megoldani.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz E.Kaufmann #6784 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen Integration Tools-ra gondoltok kraftxld-vel, neten semmit se találtam ennek a frissítéséről.
A Windows 8-at frissítettem Windows 8.1-re, felraktam hozzá minden Windows Update-et. A Hyper-V Manager jelezte, hogy az Integrációs szolgáltatások: Frissítés szükséges. Ezt frissítettem így. Lehet ez nem az amire gondoltok, de ártani csak nem ártottam vele."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bobsys
veterán
A donmain user1 migraltam(tuk) B domain user1be (migraciokor lett letrehozva). Cross-forest migracio.
A domain user2 migralva lett B domain user1be. Latom a 2 A domain user SIDjet a SIDhistoryban ADSI Editben.B user1 nem fer hozza az A domainben levo sharehez ahova pedig A domain user2nek van joga.
A sim A domain user1 -> B domain user1 semmi problema, mukodik a dolog, de amint 2 SID lesz a sidhistoryban nem.
Merre induljak el?
szerk: Quest volt hasznalva ahhoz meg hulye vagyok egy kollegam csinalta, de okesnak nez ki a process hiszen ha csak egy user van migralva akkor mukodik a dolog.
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
E.Kaufmann
veterán
válasz sanzi89 #6782 üzenetére
Az integration tools tartalmazza Hyper-V virtuális gép meghajtóprogramjait, ha jól rémlik. Mondjuk a Windows 8 tartalmaz ilyeneket, de mostanában sok gebasz volt a win8/2012 R2-es változatával, pár dologba nagyon belenyúltak amit nem szeret jópár R2 előtti meghajtóprogram, lehet Hyper-V szintjén is vannak ilyen problémák.
Nekem amúgy hiba nélkül fut egy 2008 R2 Hyper-V felett egy 2012 R2 próbaverzió out-of-the-box (bár lehet azért, mert eleve a vhd változatot töltöttem le ).
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #6779 üzenetére
Valószínűleg nem, mivel azt se tudom, hogy mi ez.
Úgy csináltam, ahogy a netes tutorialokban láttam, Windows szolgáltatások között aktiváltam a Hyper-V Manager-t Windows 8 Professional alatt és ennyi. Kicsit pontosítanád, hogy mit kellene frissítenem - telepítenem? - mivel nem igazán találtam rá neten egyértelműen.
A szerveren egy Windows Hyper-V Server 2012 R2 fut, azon egy Windows Server 2012 Standard, amit egy Windows 8 Professional-lal bütykölnék.Nem tudom, milyen group policy-re gondolsz? Lab környezet, router mögött csak ez az egy Hyper-V szerver, és rajta fut a Win Server 2012. Nagyon semmit se csináltam eddig, feltelepítettem és használom. Se domain, de lokális felhasználók, se semmilyen korlátozás, csak fusson önmagában a szerver. A teljes információ pedig, hogy nem a komplett Mirosoft System Center 2012 R2 Configuration Manager van felrakva, ami fizetős, hanem abból kiszedve csak a kliens, és az feltéve kvázi a Security Essentials helyett. A leírás itt. Mikor felraktam akkor befrissítette a legújabb adatbázist, azóta hibával elszáll.
Most az egyik virtuális gépre feltettem a Security Essentials-t Win7 kompatibilis módba, mivel 2 virtuális szerverből egyiken se frissít.[ Szerkesztve ]
-
-
kraftxld
Topikgazda
válasz sanzi89 #6778 üzenetére
Nincs elb@szva a Windows Update felétek? Mondjuk egy jól beállított group policy-vel?
Tény, hogy nem tökéletesek az MS szerver cuccai, de azért a hulladéktól messze áll.
Vagy felétek mindig mindenki szembe jön azon a rohadt autópályán?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #6777 üzenetére
Azt már meg se említem, hogy a Microsoft System Center 2012 Endpoint Protection se akarja frissíteni magát és elszáll 0x80070490-es hibával.
Én nagyon bíztam a Microsoft Serveres cuccaiban, de idáig nem igazán nyűgöztek le..."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Újabb megmagyarázhatatlan dologgal találkoztam. Fut egy Win Server 2012 VM, Windows 8ról Hyper-V Manager-ren keresztül egerészek rajta. És egyik pillanatról a másikra nem működik az egér bal gombja! Azt, hogy hova viszem az egeret érzékeli, sőt a jobb gombot is érzékeli! Se touchpad, se egér, természetesen Win8-ban tökéletesen működik. A Win8-as gépet hiába indítom újra nem javul meg, csak akkor, ha a VM Win Server 2012-őt resetelem, amit pedig nem kéne. Bármilyen ötlet?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Dell szervereken hogyan frissítetek drivert? Az IBM-nél van a bootable media creator ami leszedi a netről az adott szerverhez való legfrissebb dribereket, a Dellnél nincs ilyen vagy csak én nem találok?! Vagy itt a Server Update Utility lenne erre a célra? Letöltöm ezt a DVD-nyi OM_710_SUU_FULL_ISO_A00.iso-t, erről bootolok és frissíti az összes firmware-t a legújabbra?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz V.Stryker #6769 üzenetére
Adatforgalom monitorozásra szeretnél használni egy eszközt?
Tudom ajánlani a Linux-ot.
Annyi a dolgod, hogy egy valamilyen összetákolt gépre ráteszed, majd iptables-el átengeded egyik interfészről a másikra az adatforgalmat majd vissza is. (Ha érdekel ezt is megmondom hogyan kell.)
Ezek után beteszed oda ahol monitorozni szeretnél például a router és a switch közé ahol a router a modemhez a switchez pedig a gépek csatlakoznak fel egy wireshark és azon belül látod a forgalmat.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Megpróbálkozom itt is a kérdésemmel. Szóval keresnék egy olyan eszközt, ha tetszik, kábel tesztert, ami kijelzi az aktuális adatforgalmat. Olyasmire gondolok, mint a fogyasztásmérő, hogy beillesztem a kábel és a végpont közé és mint célhardver kiírja az oda vissza forgalmat. Tehát nem szoftveres dologra gondolok, hanem egy ilyen kütyüre, amibe bedugom az utp végét, majd a túloldalon megy tovább, mintha egy toldó lenne.
-
-
gaborbol
őstag
válasz RaPiDsHaRe #6766 üzenetére
Van egy program amit hasznalok erre, ugy hivjak macrium reflect: itt a link hozza
Letoltod es, ha nem indul az eredeti oprendszer akkor csinalsz egy rescue disket egy mukodo gepen amirol be tudsz bootolni es csinalsz egy teljes image backupot a nem indulo gep C meghajtojarol vagy az egeszrol ugy ahogy van.
Kiteszed egy masik mukodo lemezre vagy particiora a kesz fajlt, es ha kell rola valami akkor rakattintasz-> mount image. Meg fog jelenni a c meghajto mint uj merevlemez, es rajta lesz minden ugyan ugy mint az eredeti disken. Tudod masolgatni ami kell, ha mar nem kell unmount es ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz RaPiDsHaRe #6764 üzenetére
Miert kell ujratelepiteni a gepet?
Ha nemtudod mi kell akkor fogod es masold at az egesz C-t egy kulso vinyora aztan majd mazsolazgasson a tulaj utanna[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz RaPiDsHaRe #6762 üzenetére
Elso hsz
"Kérek minden ide látogatót, hogy saját vagy egyéb PC javítási kérdéseit ne itt tegye fel, hanem a megfelelő fórumokban"Windows 7 forumban tudnak mondani otthoni ingyenes backup programot es megtudjak mondani, hogy hogyan erdemes. Az en otthoni gepeimen a filejaim mentve vannak felhobe es masik hard drivera igy ha osszeborul valamelyik akkor csak siman win reinstall, feldobom az officet meg meg kb 3 programot es kesz is vagyok.
Lehet hasznalni meg a windows sajat backup programjat vagy a windows easy transfertEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Újra kell rakni egy gépet, ti hogyan csináltok a C-ről biztonsági mentést ? (Otthon gép)
-
bobsys
veterán
válasz Phobion #6756 üzenetére
Ahol routolni kell ott erdemes routert venni
Semmit nem tudok rola csak olcso volt es igazi router, mind az 5 portja routolhato nemugy mint az otthoni routereke ami igazabol csak egy wan to lan router ahol a 4 port az csak switch port.
A cuccrol semmit nem tudtam, de olcso volt meg van wikipedia oldaluk.
Nekem csak annyira kell, hogy egy Edge servert masik halozatba rakjak (192.168.5.0/24) majd ha a test userem jon az internet felol akkor az Edge servert eri el ami majd az tovabbitja a masik halokartyajan az internal (192.168.2.0/24) haloba a userket.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
Elég jól megcsinálták az MS-nél a legnagyobb gondom, hogy az ingyenes hyper-v-ben nincs benne, pár helyen elég jól jönne.
Én se talapasztaltam semmi féle komoly teljesítmény csökkenést, és az ilyen labor környezetbe meg kisebb gyárakba tökéletes.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
válasz E.Kaufmann #6749 üzenetére
Tegnap este mielott elinditottam az egeszet 3.6 GB volt a hasznalata, most reggel meg 3.8 GB a deduplikacio job utan, de a job nem utemezett csak egyszer futott, mert a VMek nem tamogatjak a futas kozbenit (sima file servernel nem lenne problema az utemezes)
A job futasakor sem volt nagy memoria hasznalat a vinyokat porgette meg maxra[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
ZFS-nél a deduplikációhoz marha sok ram kell. Terránként (tárolni kívánt mennyiség, nem pedig a ténylegesen lefoglalt tárhely) 2-4GByte az ajánlott. Kíváncsi vagyok, hogy ez a Windows-os deduplikáció hogy áll a memóriahasználattal.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bobsys
veterán
Azt meg nemtudom, le kellett kapcsolnom a virtualis gepeket hozza, majd ha bekapcsolom oket kiderul erzekelek-e sebessegbeli kulonbseget
Backupnal deduplication aware program kell, ha block mentes van akkor viszaallitasnal az OSnek tudnia kell a deduplicationt kulonben nem sokat tudsz vele majd mit kezdeni.
Ha osszeborul az OS akkor csak ugy tudod megkapni a teljes datat ha megintcsak deduplication aware os ala mountolod a hard driveot.
Elofordulhat, hogy a hard driveon nemtudod kikapcsolni, mert a nem optimalizalt data tobb mint a vinyo kapacitasa.
Valamint ha masolsz akkor a masik lemezen ha nincs bekapcsolva akkor ugye a teljes merettel csokken a szabad terulet.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
disy68
aktív tag
válasz sanzi89 #6743 üzenetére
Security Essentials licence agreement:
"
(...)
1. INSTALLATION AND USE RIGHTS.
(...)
b. Small Business. If you operate a small business, then you may install and use the software on up to ten (10) devices in your business.c. Restrictions. The software may not be used on devices owned by government or academic institutions.
(..)
"A security essentials csak otthoni felhasználásnál ingyenes, valamint cégeknél 10 gépig. Érdemes utánanézni, hogy az adott iskolára mi vonatkozik, nehogy egy ellenőrzésnél probléma legyen.
[ Szerkesztve ]
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #6743 üzenetére
Egy ilyet találtam. Vagy megerőszakolni a Security Essentials-t vagy az egyébként fizetős Microsoft System Center 2012 Endpoint Protection-ből kiszedni a kliens programot? Valamiért nem szeretnék másfajta ingyenes vírusirtót feltenni, maradnék a Microsoft-os vonalon.
-
sanzi89
addikt
A suliban a Win7/XP-s klienseken Microsoft Security Essentials van, a Win8-nál meg ugye be van építve a Win Defender. Mit tegyek a Win Server 2012-re? Pénz nincs vírusirtóra, tehát valami ingyenes megoldás kellene, és ahogy nézem a Microsoft-nak csak fizetős megoldásai vannak szerverre.
-
nagyúr
Üdv. Segítséget szeretnék kérni. Oraclbe Virtualbox-ban mi az amit át kell állítani, hogy az ip a gazdagép általi tartományban legyen?(192.168-as a 10.0 helyett.)
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Phobion #6731 üzenetére
A "mennyire?" igazából nincs konkrét és megfelelő válasz...Csak mikor átküldtem az info-kat, hogy mire lenne szükség akkor elkezdtek ők is "nézelődni". Ezt annyira nem szeretem, de később halvány utalás formájában kiderült miről van szó.
Igazából 47-48K-ról kb nem érdemes lemenni 40-re...ez még "elhanyagolható". Ha 30K-ig lehetne találni valamit az jó lenne...De, hogy őszinte legyek nem is nagyon akarom. Én eredetileg is azt gondoltam, hogy ez annyira minimum összeállítás, hogy vagy ez, vagy akkor hagyjuk a fenébe az egészet...Aztán majd meghozzák a döntést...
Köszi a segítséget. Megerősítetted az alap gondolatom.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bobsys
veterán
Belepve bootolaskor a raid vezerlobe azt irja, hogy a tomb statusza verifying. Ember otthagyja ugy 6-8 orara majd latja, hogy meg mindig veryfiyin igy kilep es elinditja az OSt, belepve meglepve latja, hogy a raid vezerlo softvere azt mondja, hogy akkor elkezdjuk az ellenorzest es verifying: 2% majd kesobb 3% stb...
A vezerlonek nem kene megcsinalni az ellenorzest mar akkor mielott elindulna az OS hiszen emberunk otthagyta direkt a raid vezerlo beallitasoknal jo sokaig, hogy megcsinalja igy mikor indul az OS akkor mar nem kell varni 8 orat mire lehet hasznalni.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Phobion
őstag
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #6726 üzenetére
akkor sem veszek SSDt van 2x2GB HDD meg 3x1GB HDd a teszt gepeknek ahol van kb 2 user a domain adminen kivul
meg mindig az bacca a csoromet, hogy esik kel az alap OS ami a raid1 lemezeken van
-
MrSealRD
veterán
válasz Phobion #6725 üzenetére
A 4570S ára 47-48K körül mozog. Amit az előbb linkeltem i3 az 28K.
Olcsóbb i5-öst nem találtam az iponnál...4440-es láttam de az is 46K...Tudsz esetleg mondani valami konkrét típust ami árban a kettő közé esik?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Nemrég kértem segítséget a virtuális gépeket futtató szerver összeállításával kapcsolatban, aztán most láttam, hogy nem is reagáltam egy-két helpre...úgyhogy utólag is kösz mindenkinek.
Minden infót összegyűjtöttem és megnéztem a linkeket is...meg mindent...Végül az alábbi konfigot raktam össze:
MB: Gigabyte GA-B85M-D3H
CPU: Intel Core i5-4570S
RAM: 2x8GB kezdésnek
SSD: 120GB kezdésnekFontos, hogy most ne legyen magas a bekerülési költség, viszont később lesz bővítve...ugye főleg a RAM, de a háttértárra is ráfér majd ha kell...
A lényeg, hogy a CPU-ra elég csúnyán néznek...Drága. Nézegettem kisebb procikat de arra jutottam, hogy ez a legkisebb amivel érdemes foglalkozni...talán.
Egy időben azért legalább 4 gép fog szaladni rajta...talán 6 is. CentOS főleg, de 1 Win2008 is lesz meg lehet újabb Win Serverek...(JBoss, meg SQL, meg Oracle-el pakolva és sok felhasználó nincs ugyan, de lesz egy-két számításigényes teszt is alkalomszerűen...
Szerintem ide kellene a 4 mag.
De itt jön a gond, hogy ha lemegyek 2 magosok közé akkor i3 van meg Pentium, meg Celeron. Ezekből meg úgy látom bizonyos VT technológiák herélve vannak...
Ha egy szinttel lentebb lépnék CPU-ban mondjuk erre: Intel® Core™ i3-4130 Processor (3M Cache, 3.40 GHz) Ez mennyire lenne képes helytállni? Ez CPU árát kb 40%-al csökkentené.
Mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bobsys
veterán
válasz DopeBob #6722 üzenetére
draga az SSD
Most fut 7 server az 7x50GB de meg lesz hozzarakva legalabb 3 az rogton 300GB. A mostani 7200 RPMes vinyok teljesen jok, a memoriabol szoktam kifogyni de most meg az is van ugy 20GB szabadA hazi server meg idegesito am. A green WD HDD (2db RAID1ben) meg az Intel RAID vezerloje szerintem nem szeretik egymast.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #6720 üzenetére
Nem vettem meg, ebayen volt, de jelenleg nincs mire hasznalnom es igazsag szerint eleg lenne egy 1950 2 darab vinyoval es 24-32gb ramal (talan picit csondesebb is mintha 8db 15K rpmes vinyok mennenek benne)
-
gaborbol
őstag
Ez 2950 III? Ha az III-as kiadas akkor meger ennyit, eselteg az eladasa lesz gond, mert iszonyat sok elado van es nics aruk.
Elkezdtunk vasarolni a gogetssl-tol SSL certecet, viszonteladoak is vagyunk igy jart 4 dollar kedvezmeny a single domain cert-re, 5 evre volt $14.55 es megy gond nelkul.
-
bobsys
veterán
Dell PowerEdge 2950 2x2Ghz Quad Xeon, 10 NICs, 32GB RAM, 6x146GB@10K, 2x73GB@15K
megerne 500 dolcsit?[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz E.Kaufmann #6712 üzenetére
Gyarilag van benne OVPN is [link]
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz moha bácsi #6709 üzenetére
Volt valami cikk amiben szepen leirtak de nemtalalom. A server 2012 tud reverse proxyt mig az UAG helyett mar nem emlekszem mi volt 5 perce keltem
-
bobsys
veterán
Megjott a Mikrotik router. Jopofanak nez ki, az internet mar megy rajta
-
kraftxld
Topikgazda
Igen, volt szerencsém egy ilyenhez, külső cég csinált egy security tesztet, talált pár progit aminek a webes része tiszta lyukas volt, erre a cégnél lévő belső security "expert" elkezdte kongatni a harangot, hogy úúú csinálni kell valamit.
Amit sikerült kivitelezni: egy teljesen új DMZ ugyanígy VLAN-ozva, ipari szopással megalálni az összes szükséges portot (persze az RPC-hez ki kellett nyitni pár helyen az 1024-től 65535-ig ), vlanozni, tűzfalazni, stb. De persze a progi maradt ugyanúgy szar lyukacsos, és a szervereket se patch-elik mert "úgybiztonságos".
Engem is be akartak vonni, de kerek perec megmondtam, hogy ehhez nem adom a nevem, felejtsenek el, mert ipari hülyeség az egész. De persze néhány okos project manager meg a security-s emberke keresztülnyomta az egészet, valami 500K dolcsit elvertek rá, azóta is imába foglalják a nevüket a kollegák akik üzemeltetik| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
válasz Hedgehanter #6703 üzenetére
Valoszinu nekik is megvan az okuk, csak azt en nemtudom illetve fusztral, hogy nekem kell felderitenem a VLANokat, mert nemtudja senki megmondani, hogy az xyz domain kliensei melyikben vannak
-
bobsys
veterán
Dolgoztatok mar olyan helyen ahol a secuirty team betuzfalazott minden VLANt meg akkor is ha a ket VLAN ugyanugy a belso corporate halozathoz tartozik? Raadasul kulon VLAN van mondjuk a DCknek meg a klienseknek es ott figyel a tuzfal a ketto kozott. A port nyitas meg ugy nez ki, hogy source server IP es sorold fel a destination IPkat egyesevel, ha ott van 150 server akkor mind a 150 server IPjet. Vlan to Vlan az nem mukodik max a source IP -> Vlan port nyitas ha az ember ker egy security exceptiont termeszetesen dokumentacioval alatamasztva, hogy miert is kell az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest