Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz lajosx #21498 üzenetére
A fiú macskák többet kóborolnak, de az ivartalanítás azért lenyugtatja a szenvedélyeiket.
Viszont ha ennyire házikedvencnek van szánva, akkor tényleg fontoljátok meg a benti tartást!@baloghgabor: Egyetértek, a menhely lenne a legjobb megoldás!
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
baloghgabor
aktív tag
válasz lajosx #21495 üzenetére
Szia, szerintem jól gondold át a dolgot. A kislányod sem annyira kicsi, hogy ne értené meg a dolgokat, bárhogyan is döntesz. De ha lesz is másik Cica, csakis bent legyen, vagy olyan helyen, ahol kint van, de nem tud világgá menni. Ma már bárhol veszélyben van sajnos, ha szabadon van. Menhelyen ezer Cica várja, hogy jobb sorsa legyen, mint ott, ahol tömegével őrzik szerencsétleneket. De valószínűleg ők csakis bentre és egyéb kötelezettséggel fognak adni Cicát. 😽
bégé
-
őstag
válasz atosan #21497 üzenetére
Igazából azért kértem elnézést, mert egy macskás topikban nyilván sokan bent tartják a kedvenceiket, és megvetendő hogy én nem szerettem volna bent legyen. És sajnos igy is jartunk Menhely sajna nincs a közelben de igyekszem utana nézni hol tudok gyorsan szerezni egy kis cicát. Továbbá valszeg próbalok olyat venni, ami bent is jól érzi magát. Lány az kevésbé jár el jól gondolom? Ha még is kint maradna.? Köszönöm a válaszod
-
atosan
veterán
válasz lajosx #21495 üzenetére
Azért mert kérdezel, ne kérj elnézést , segítünk ahogy tudunk.
Nem vagy egyszerű helyzetben az biztos. Ilyen körülmények közé és inkább benti macskát ajánlanék. Leggyorsabban menhelyről tudsz szerezni, elvileg azok már ivartalanítottak, oltással, féregtelenítéssel. Kicsit tudod nagyjából szoktatni, felnőtteknél megmondják a menhelyen, hogy mire számíts, mennyire bújós stb.Maine coon
-
baloghgabor
aktív tag
válasz _ocsisajt #21494 üzenetére
Bolha ellen három hónapig hatásosak ezek. Minden hónapban én soknak találom ezzel terhelni őket, mivel ebben olyan anyagok vannak, ami midneféle élősködőt is irtanak (férgeket is). Protokoll szerint a köztes hónapokban kellene valami egyszerűbbet kapni nekik. Nálam csak ez van és három havonta egy adag/Cica. Eddig bevált így. Sőt, jelzik is, hogy kezd fogyni az erő benne. 🐱
bégé
-
őstag
Sziasztok! Szeretném a segitségeteket kérni cica ügyben. Elégge fontos lenne. Van kettő kislányom.11 és 9 éves. Kb 2 éve kaptak egy, egy házi cicát. Sajnos a lány cicát kb 2 hónapos korában elütött egy autó, azt mondtam a lányoknak , biztos az anyukája elvitte magával. Közben eltelt 2 év a kisebb lányom imádta a maradt cicát, szó szerint imádta! Erre tegnap ahogy jöttem haza ott feküdt az úton, szép nagy cica volt fiú. Gondolom az miatt járt el, kinti cica volt, nem tudtam bezárni. Sajnos őt is elütötte egy kocsi. A lányom még nem vette észre hogy nincs itthon, mert volt 2.3 napra is elkoncsorgott. Teljesen tanacstalan vagyok.. Szivem szerint sose hoznék már ide többet cicát, nem is forgalmas úton lakunk alig jár itt auto és megis így jártunk ismét.. Viszont úgy hiszem ha nem hozok egy másikat, a kisebb lányom nagyon szomorú lesz. Itt a kérdés igazából kinti cicát keresnék első körben, de van olyan ami nem koncsorog sokat? Lány legyen? Nem hiszem el 2x is igy jartunk. De benti cica a csalad többi tagja miatt, hozza teszem miattam is nem igazán jó. De már arra gondoltam lehet azt kéne, de ha benti cica milyen legyen? Úgy értem ami nem tesz kárt a bútorokban, ami nem nagyon hullatja a szőrét stb.. Ne haragudjatok rám ez miatt, és nem vagyok nagy cica párti, inkább kutya. De ha láttatok volna mennyire imádta egymást azt a két lény meg értenétek. Mert alapba már én is úgy gondolom nem való nekünk cica.. de már még a benti cica tervet se vetem el annyira sajnálom ezt az egeszet. Ez a dolog ugye tegnap történt, ma már biztos keresni fogja. Szóval valamit gyorsan ki kellene találni valamit.Akár kint cica, akár benti, egy az milyen legyen? Továbbá hol tudok szerezni mondhatni gyorsan?.. elnézést a hosszú szövegért, de nem tudtam azt se hogy írjam le ezt az egészet.. köszönöm a válaszokat
-
_ocsisajt
őstag
válasz baloghgabor #21493 üzenetére
na várjál, most egy fiolát használsz 3 hónapig, vagy a hármas csomagot? Én az egy fiola/egy hónapot követem.
(Azért kérdezem, mert az adag nálad megtévesztő, mivel több macs van nálad, így utalhat az összesre is...)
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
baloghgabor
aktív tag
válasz _ocsisajt #21492 üzenetére
Eddig teljesen jó volt. De tegnap óta egyik-másik mintha vakarózni kezdene. Nézem a rendelő által küldött elszámolást, augusztus 25. Igen, letelik a 3 hónap mindjárt. Mehetek a következő adagért. De hogy számolják ezt vajon ki ennyire pontosan?!
(Broadline is kb. három hónap volt mindig)bégé
-
_ocsisajt
őstag
válasz baloghgabor #21178 üzenetére
Most az én főnöknőm is nexgard kombót kap. Neked azóta (szeptember óta) bevált a cucc?
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
PH 5.5
aktív tag
válasz emiki6 #21473 üzenetére
Amikor ilyen problémánk volt, nálunk sem használt a frontline, és a hasonlók. Az állatorvos olyasmit mondott, hogy ezek csak bolhariasztó hatásúak, nem irtják őket. Adott valami Moxiclear nevű cseppet, az hatásos volt, és a petéket is hazavágta.
Persze volt rengeteg elhullajtott pete, azok előbb-utóbb kikeltek. Az "új" bolhák egy része visszament a macskára, de ott azonnal elpusztultak, mert még hatott a szer.
A házban a kritikus helyek le lettek permetezve biokill-el, és még készítettem kettő bolhacsapdát is, valami ilyesmit: [link]
Ragacs helyett mosószeres vizet használtam, és 12v/5W-os izzót lógattam fölé, amit 12V-os univerzális tápegységgel tápláltam. Elég hatékonynak bizonyult a dolog, néhány nap alatt megoldódott a probléma.
Ja, és gyakori porszívózás, mosás ajánlott.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
homerhamm
addikt
válasz GreenGoblin #21485 üzenetére
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
senior tag
Nálunk ivartalanítás után 3 óra elteltével már ugyan úgy ugrált játszott mint előtte, pedig az nem kis hasi műtét. Gallért hoztunk de nem kellett feltenni, bár úgyse viselte volna el.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
baloghgabor
aktív tag
Szegényke, nagyon fura lehet neki. Nálunk nem kellett egyiknek sem. A lánynak sem szerencsére, de nehezen is tűrte volna. Reméljük hamar összeszedi magát. 😽
bégé
-
GreenGoblin
őstag
Na megvolt az ivartalanítás. Kétszer vissza kell makd vinni ellenőrzésre. Kapott gallért. Szegénynek nagyon fura. Hátrafelé megy most. Próbálja leszedni állandóan. Hangja is alig van. Kíváncsi vagyok milyen gyors lesz a felépülés.
[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
_ocsisajt
őstag
-
Freddy76
addikt
-
emiki6
veterán
válasz baloghgabor #21474 üzenetére
És többiek:
Hát akkor frontline cseppet se veszek többet..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
baloghgabor
aktív tag
válasz GreenGoblin #21475 üzenetére
Sajnos attól árulják, mert üzlet. De ezért is lehet még a sarki boltban is kapni. A jobbakat az állatorvosnál és persze drágán.
Érdemes mielőbb ivartalanítani, amint azt a kort eléri. Jobb lesz mindenkinek. 😽bégé
-
user12
őstag
-
GreenGoblin
őstag
válasz baloghgabor #21474 üzenetére
Nekem is megmondta a doki hogy semmit nem ér a frontline. Mikor kidobták a piacra kurv@ jó volt de azóta hozzá sem nyúltak, nem változtattak rajta ami miatt már nem használ. Csak azt nem értem mi a fenének árulják még?! Mi kaptunk egy másik fajtát ami receptre kapható. Most így hírtelen nem ugrik be a neve de ez használ.
Ma visszük a cicát ivartalanításra. Rá fér már mert kezd nagyon bekattanni néha. Tuti a hormonok már dolgoznak... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz emiki6 #21473 üzenetére
Sajnos a frontline már csak dísznek van a Cicákon egy jó ideje. Én Broadline-t használtam eddig, széles spektrumú, jó szer. Volt. Doki mondta, hogy a bolhák újabb generációja ezen is röhög, lassan nem sokat ér. Most NexGuard volt már legutóbb . Úgy tűnik eddig még jó. 🐱
bégé
-
emiki6
veterán
Jól megszívtuk most mi is a bolhákkal.
Nemrég a macsek apám sötétzöld íróasztalán aludt, így látszottak a peték, amik körömmel megnyomva pattantak. Aludt mostanában 2-3x nem zárt szekrényben lévő zoknijain, amiket az asztalra kirázva nagyságrendileg kb 200 bolhapete hullott ki.
2 macska van, mindkettő be lett csöpögtetve frontline comboval, a bolhák mégis tanyáznak bennük, abban sem vagyok biztos, hogy ért bármit.
A következő lépés a frontline spray lesz és rövid időn belül valami professzionális irtás. Ez pl jónak tűnik, 20 ropi: [link]
Tiszta horror..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
homerhamm
addikt
válasz baloghgabor #21470 üzenetére
Amúgy is, nézhetetlen manapság a tévéműsor...
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
baloghgabor
aktív tag
Az elképzelhetetlen, amikor a valóság felülírja a képzeletet IS.
Elmentem egy újabb Cicáért és megígértem Neki, hogy jó családban lesz. A világ egyik legaranyosabb és szebb Cicája. Velem első másodperctől nemhogy kijött, de úgy viselkedett, mintha mindig is az élete része lennék. Sajnos itthon már a többiek nem kis gondot okoztak Neki. Vagyis inkább Ő nekik. Nagyon nem jönnek ki. Nem baj, türelem, majdcsak lesz ez még jobb is. Este a szobában megijedt és éppen nem üldözte a többit, hanem leugrott a szekrényből, rá a 140 cm-es TV-re. Mire levegőt vettem volna, már késő volt. Hát, nem kell TV-t néznem, ennyi. De Neki meg bent maradni ezek után... A melléképület meg egyik oldalról nyitott, így onnan ki tud jönni. Jött is éjjel műsort tartani a többieknek. Azok meg nem értékelték. Meg én sem nagyon. Az enyémek be, Ő még vissza a szalmára. Ma lett oldala a melléképületnek, ott várja hogy lenyugodjon mindenki. Főleg én.
Igen, valóban ilyen szép. És nem nem, megy sehova. Én megyek a diliházba....bégé
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Helyi (Oroszlány) Tescoban IAMS Naturally Cat alutasakos 50% akcióban ~155ft/db. Egyébként nem láttam meg az üzletben ezt a márkát. Esetleg érdemes lehet csekkolni, hátha nem csak helyi akció.
[kép][ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz GreenGoblin #21460 üzenetére
Növény ügyben vegyetek Spider Plant-et (foglamam sincs mi a magyar neve), azt gyakorlatilag macskáknak találták ki, némelyik állatos boltban még kapni is lehet. Imádják rágcsálni, nem lesz tőle semmi bajuk és ha akad otthon akkor a többit békén hagyják.
Növény vásárláskor én mindig megnézem az ASPCA listáját. Igazából ha google-be beírod a növény latin nevét azzal, hogy ASPCA általában az első találat rögtön megmondja, hogy mérgező-e kutyára, macskára, lóra. Például az említett Spider Plant esetén így néz ki a dolog. Rögtön ott csücsül az első helyen.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Dhampir
félisten
válasz GreenGoblin #21466 üzenetére
Lehet, hogy vannak olyan cicák, akik okosan elkerülik a tövisekkel való közvetlen találkozást, ám én ebben az esetben mást tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
A kaktusszal vigyázzatok. "Mirci" (nem így hívják, csak most illusztrálom ezzel a névvel) nagyon szeretett a kaktuszokhoz dörgölődni (többféle kaktuszt is nevelgettem és szaporítottam) és nemegyszer kellett töviseket kihúzgálni a farkából, ami a felfedezés és az eltávolítás idejéig mintha nem is zavarta volna, szerencsére addig még nem okoztak gyulladást.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz PhoenixK #21439 üzenetére
Egy kis helyzetjelentés: Dokitól megjött minden, Gigi FIP- és FIV-mentes.
Megvolt az első szemtől szembe találkozásuk Kissy-vel: eddig semmi fizikai kontaktus, csak fújás meg morgás. Már orral előre ott voltak egymástól 10cm-re, aztán valamelyik nem bírta, a másik visszafújt, és irány a lakás két vége!Kissy: A bújós kismacsek most nagyon feldúlt, kevésbé jön hozzánk, akkor is csak egy simi és semmi bújás. Védelemre rendezkedett be, mindig szemmel akarja tartani Gigit.
Gigi: Felfedez, szimatol mindent, nameg eszik. Bármit és bármennyit megenne. Neki most ez a fő motiváció, minden más (pl egy "idegen" macska a régi macskafáján) mellékes. Kaja! Nem lehet egyedül hagyni, azonnal nyávog, valószínűleg a kóborlás utóhatása. Talán emiatt is békésebb este Kissy-vel...Most már mindketten kint voltak éjjel, ott sem volt harc. Alakul ez! Még ugyan várok meglepetéseket, de eddig meg vagyok velük elégedve!
-
atosan
veterán
Nálunk fiatalon csinálták. Üvegpoharat még át is karolta. Mindig rácsodálkoztak, hogy látják a vízben a lábukat, még is száraz marad Raktink az asztalra minden nap egy pohár vizet. Azóta megunták.
Maine coon
-
baloghgabor
aktív tag
Nyugi a Cicának semmi baja sem lesz ha beleiszik a vizedbe! Én rendszeresen használom a poharaikat. Elvileg az enyém lenne, de inkább abból isznak, mint a földön lévő sajátjaikból. 😽
bégé
-
GreenGoblin
őstag
Elég mélyalvó típus vagyok így fel sem tűnt mit csinál a macska éjszaka míg ma felkeltem könnyíteni magamon azt látom ott lefetyeli a vizet a poharamból az éjjeli szekrényen.
Ki tudja mióta iszom akkor a macska vizét.
Rendeltem is egy zárható üveget magamnak. Mostantól ez lesz a járható út. Amúgy durva mennyi mindent meg kell változtatni a macska miatt. Fele szobanövényt eladtuk míg a maradékot felfúrtam a plafonra és ott lógnak ahol nem éri el. Ha veszünk is növényt max kaktuszt.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz saelin #21458 üzenetére
Nálam a kis piros, lány cica nem hagyja a többieket békén. Ha meg nincs kedve, morog mindenkire. Habár már két éves, de lehet sose nő fel. Tegnap egy egeret hozott be, játszott vele, majd amikor jöttek a többek, gyorsan meg is ette. A farka, meg pár alkatrész azért itt maradt a szőnyegen. 🐱
Nem kell megvárni a tüzelést az ivartalanítással! Meg fogjátok bánni, lehetetlen olyankor szegény. Sőt, van, hogy pár nap/hét elteltével újra kezdődik a cirkusz.
Eger nélkül:
bégé
-
saelin
veterán
Több hónapnyi együttlét után az 5 éves macsek még mindig nem spanja a kicsinek. Állandóan morig rá és pofozza ha a közelébe kerül. Nagy bunyók sosem voltak, csak ilyen takarodj már innen összezördülések. Egyértelműen a nagy próbál dominálni minden téren.
Az érdekes az hogy ennek ellenére is szoktak együtt játszani, együtt aludni és hasonlók... Persze erre rásegít a kicsi személyisége is. Állandóan olyan mint aki be van tépe! Mindenre ráflashel, játszik a farkával amíg le nem esik valahonnan és direkt szekálja a nagyot még altában is. Mi csak szefósnak hívjuk barátnőmmel, mert olyan mintha foggyos vagy füves cigi hatása alatt lenne. Nem tudom nagy korára is ilyen marad-e, remélem igen, most 8 hónapos. Lassan tüzelnie is kellene és akkor elvinném ivartalanítani is. Úgy rémlik az elsőt ajánlott megvárni vele.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
baloghgabor
aktív tag
-
GreenGoblin
őstag
Nincs is jobb arra kelni a szabadnapon hajnali 4-kor mikor a macska beleugrik a wc-be azt végig galoppol az egész lakáson én meg takaríthatok utána.
-
-
Freddy76
addikt
Ez a hír teljesen elvitte a hétfői (bár kedd van, de 10.23. óta nem dolgozok) depressziót, nagyon örülök neki. Kis túlélő... Remélem megtalálja a hangot a másik macsekkal.
Amúgy biztos írtad, de nekem valahogy kimaradt: Kissy honnan jött hozzátok, meddig marad?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
őstag
válasz homerhamm #21447 üzenetére
kb 2 km-re onnan, ahol eltűnt, egy lovardába ment kajáért. Az ottaniak elmondása alapján egy 400g-os nagykaját betolt egy ültő helyében, de utána még a nasira is ugrott..
Minket két irányból is megtaláltak: Facebook-os hirdetésből, majd utána a chip-et is leolvasták (ami regisztrálva van a Tasso-nál), onnan is szóltak még mire odaértünk.[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Rég nem keltem ilyen korán és az első gondolatom ébredés után az volt, hogy “ez a nap már el van b.szva”, aztán reggeli kávé szürcsölgetésekor ebbe belefutni egyből megdobta a kedvem.
A szokásai miatt ne aggódj, vissza fog jönni a “régi Gigi”. Szerintem csak meg van illetődve a másik miatt. Mikor elhoztuk a kicsit a Yato is 2 napig furán viselkedett. Gyanakvó volt, neheztelt ránk, nem viselte ha nyakba vesszük (pedig amúgy imádja), stb. Azóta öribarik a kicsivel, ő meg pont olyan mint régen.
-
őstag
-
PH 5.5
aktív tag
válasz PhoenixK #21441 üzenetére
Visszarázódik majd, a mienk egy sima költözés után hetekig rossz passzban volt, aztán minden rendbejött, sőt..
Talán még az új társ is javára válik, bár ezt nehéz megjósolni.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
őstag
válasz PH 5.5 #21440 üzenetére
Én még mindig aggódok kicsit. Mintha egy idegen macsek lenne, bár jönnek vissza a dolgai: Nasit csak ülve eszik, simit oldalt, a fül alatt, nem mögötte kell... Viszont Kissy-vel is össze kell ereszteni a héten - legalább körbeszaglászni egymást... Négy hónapig kint volt, most meg nem tetszik neki a bezártság.
De szerencsére a kaja neki abszolút trigger, talán segít motiválni![ Szerkesztve ]
-
őstag
Kedves Topiclakók! Örömmel jelentem, hogy van értelme a Facebook-os kereső-oldalaknak és a chip-nek! (Mindkettő alapján megtaláltak minket egyszerre)
Gigi újra itthon van. Még karanténban amíg nem látja doki reggel, na meg össze is kell barátkoztatni a két árnyékot…
Erről majd még beszámolok!"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Sumptuous #21433 üzenetére
Hát ez jó. Én már az elején kiszórtam nagy részét és félretettem, majd sok szódabikarbónával kevertem, azzal szórom az almot. 😽 Előtte simán csak szódabikarbóna volt a homokra, az azért nem olyan jó alom, kellett a szagmentesítés. 🐱
Nem ismerem a Lidinénist, nem is szeretek ott vásárolni. Az Aldi az egyik legjobb ár/érték arányú, úgy olvastam, és eddig bevált.bégé
-
Sumptuous
senior tag
válasz baloghgabor #21431 üzenetére
Mi is vettünk olyan "hintőport", de miután elfogyott, csak az alján volt egy kicsi, megtartottam a flakont és szódabikarbónát raktam bele. Tökéletesen elveszi a szagot ez is, csak az a finom teafa illata nem érződik. De legalább nem 1600ft 700gramm, hanem 380ft/kg. Nem mindegy. (Nekünk 5 benti macskánk van..)
Mi a Lidls macskaalmot használjuk, nekünk az is bevált. Az aldis jobb vajon?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz arcsin #21430 üzenetére
Én meg a homokhátságon élek, így a legegyszerűbb dolog homokkal feltölteni a tálcákat. Sokszor meg úgyis kijárnak a Cicák. Csak hát egy ideje van néhány ideiglenes is, picikék is, ezért kell 'igazi' alom is. Most a ZOOPLUS 'hintőport' is próbálom, egészen jól elveszi a szagokat is.
bégé
-
arcsin
senior tag
válasz baloghgabor #21428 üzenetére
Legutóbb Golden white-ot vettünk, az nagyon nagyon bevált, de pld a biosand szuper white szuper csomósodós is nagyon bevált. Az egyik literben van megadva, a másik kg ban.
Most lett időszerű az alomvásárlás, a plusz száraz is.
Nem szoktam jegyzetelni hogy melyik alom mennyi idő alatt fogy el, de ezt kéne csináljam.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz baloghgabor #21428 üzenetére
Mi is az aldis almot használjuk, remekül bevált.
-
baloghgabor
aktív tag
-
senior tag
válasz elfelejtette #21424 üzenetére
Látom nagyon jól érzi magát.
-
Gaben92
őstag
válasz homerhamm #21420 üzenetére
Ismerős a dolog. De ők legalább egy súlycsoport. Yonah 2 kiló, Yato több mint 6 aztán ha nagyon belemerülnek a játékba akkor néha ez okoz gondot. De ha a kiscsaj felnő szerintem ő lesz a főni.
Itt azért elég szépen látszik a méretbeli különbség:
Mod: Most nézem, hogy ezen a képen mennyire egyformának néznek ki. Yonah jó 2-3 árnyalattal sötétebb pedig.[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
válasz GreenGoblin #21416 üzenetére
Első cicánk első tejfogát mi is eltettük...
-
GreenGoblin
őstag
Kiesett a macsekunk elso tejfoga.
-
nagyúr
-
Gaben92
őstag
válasz laskr99 #21407 üzenetére
A séta nehéz kérdés. Legtöbb fajta nem nagyon vevő rá, a keverékek esetén meg lottó. A Maine Coon mondjuk pont tanítható erre és vevő is rá de nem árt kölyök korban hozzászoktatni a hámhoz. Felnőtt korban sokkal nehezebb.
Arra azért készülj, hogy macskával sétálni nem olyan mint kutyával. Nem arra mentek amerre te akarod hanem arra amerre ő és olyan tempóban ahogy ő akarja. A Yato nálunk megtanulta, hogy ha rántunk egyet a pórázon akkor rossz felé megy, szóval terelgetni azért lehet (amíg nincs mókus, szöcske, bogár, hal, medvedisznóember) de ha úgy gondolja, hogy lepihen akkor ő bizony lepihen.
Ha shoulder cat akkor nincs gond mert ha nagyon megfárad/megmakacsolja magát akkor csak felkapod és elvan, de azért egy 10 kilós Maine Coon-t annyira nem kellemes nyakban cipelni.
-
laskr99
addikt
válasz baloghgabor #21408 üzenetére
Mondjuk azokat nem tudom mennyire lehet sétához szoktatni
Meg hát akkor valami MC keverék, szeretem a nagydarab cicceket
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy:
Nekem volt egy utca keverék macskám 16 évig. Szeretnék helyette egy másikat, nemrég került egy 5 hónapos Tibeti spániel szerű keverék hozzánk, amellé szeretnék egy macsekot is.
Maine coont néztem, de sajna azt mondta nekem egy maine coonos,hogy ha egyedül hagyom(home officeos vagyok, de felváltva vagyunk itthon ha nem, én home office egész nap, ha nem home office akkor este héttől reggel hétig. Anyum 10-14 órától este 11-ig van itthon, testvérem 14-től reggel hétig.
Fő cél,hogy sétáltathassam is kutyával és csiva kutyabarátokkal is megpróbálnám összeszoktatni.
Coon erre mennyire kompatibilis? Vagy milyen fajtát keressek, ami azért tűri az otthoni egyedüllétet is?
Előre is köszönöm
-
törölt tag
Egy macska Howto-t ha linkelne valaki azt megköszönném!
-
senior tag
válasz baloghgabor #21402 üzenetére
Bírja az, kitartó cirmos.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
senior tag
válasz baloghgabor #21400 üzenetére
Áá, Folti nem szed szét semmit.
Még felragasztom egy funérlapra aztán megy a szekrénybe az ünnepekigEATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest