Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Louro
őstag
Igazi karakter. Nem egy átlagmacsek. Bár a hisztihez tényleg kell türelem. Macskát meg tanítani, nevelni szinte lehetetlen.
Fura, de tetszik. Amúgy nem tetszene, de amiket eddig írtál róla nagy arc. Csak az esti hisztik és a kajakunyizást kellene skippelni és máris a birodalom dísze lehetne
Mess with the best / Die like the rest
-
őstag
válasz Plazmacucci #15591 üzenetére
A bal oldali követelőzős pofa... Az nálam mindent visz!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Novics
senior tag
Ja, hogy ilyen pulóver! Korábban azt hittem van valami "rongya", amire bekuckózik, és akkor elvan, mint a befőtt. De ez egy kényszerzubbony!
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #15595 üzenetére
Nálunk ugyanez, csak az asszonnyal.
Egy másik sicc társaságnak biztos segítene a szitun...tudom húzzak most már a @$ß#-ba -
félisten
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #15593 üzenetére
Az első képen standby módban...meg kell zabálni...látod Te meg kidobtad volna
-
félisten
-
Astroboy
őstag
Szenzációs! Félrenyeltem az ebédem akkorát nyerítettem...
Amúgy - tudom kicsit hülye kérdés - fázik azért kell? -
félisten
-
félisten
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #15588 üzenetére
Szerintem az még nem össze-vissza etetés, ha az éjszakai nyugalmatok érdekében egy marék szárazat odadobtok neki
Persze nem akarok okoskodni, nem egyszerű a macskátok az tuti. Sőt! Amiket eddig írtál Cucu evési szokásairól, azok alapján gondolom 3 percig tartana az egész éjszakára szánt ellátmány.
Istenem de bonyolultak vagytokUi: pulcsis akcióról fotót kérünk!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #15583 üzenetére
És nem tudnátok ezt a hajnali egy órát áthidalni némi kis száraz táppal , ahogy azt Novics is javasolta?
Amúgy hamarosan órát állítunk, ne felejtsd el értesíteni Cucut, hogy egy órával később nyervogjon.
-
Louro
őstag
válasz Plazmacucci #15585 üzenetére
Papírgalacsin, pálca, kisméretű plüssök, lézerrel vagy telefon kijelzővel este a falra tükrözve szépen lehet meríteni a cicát
-
félisten
-
Louro
őstag
válasz Plazmacucci #15579 üzenetére
Kicsit játszani vele, többet foglalkozni? A játék lemerítené az energiáit.
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Plazmacucci #15577 üzenetére
Detto ez megy nálunk is pepitában. Most hogy slim&fit tápot kap ebből még többet is akar mindig.
Egyfolytában koslat utánunk.⭐ Stella
-
Astroboy
őstag
Növésben van, kell az energia
Az éjszakai bulik tartanak még? -
Novics
senior tag
Kisgörény is állandóan ordít, hogy enne. Legalábbis most otthon anyuéknál. Nálam mindig volt egy kis száraz a táljában, és ha akart, akkor evett 2 falatot, és ment tovább.
-
félisten
-
Louro
őstag
válasz Plazmacucci #15577 üzenetére
Pedig ezt csak szigorral lehet.
Nálunk én az egyik kandúrt elkapattam, mert imádja a vizet. Amikor megyek tusolni, akkor szoktam kicsit itatni zuhanyrózsából. Ahogy csorog lefelé a víz gyengén, azt imádja. Ahogy eljön az este, vagy csak megyek valamiért a fürdőbe, már megy a hiszti és nyújtózik a zuhanyrózsáért jelezve, hogy pancsolna
Bezzeg asszonynál nem csinálja. Ő nem kapatta el. Nem ad neki vizet a fürdőben és ki is hajtja, ha arról van szó.
Szóval párszor erélyesebben rászólva lehet hatásos lehet. Igaz nem egy-két nap, talán hetek kérdése, de idővel sikerülhet. Igaz makacs lények.
-
félisten
Hogy lehet egy macskát leszoktatni a folyamatos, kényszeres étel könyörgésről? Adok neki egy hatalmas adagot enni, de ahogy befejezte beőrül és nem tágít a kajás tálja mellől. Nem lehet egy helységben lenni a kajás tállal, mert azt hiszi kap valamit, és ordít egyfolytában.
Enni mindig ugyan akkor kap de tiszta bolond egész nap ha elmegyek a tálja mellett. Nem volt még ilyen idióta macskám, pedig ez a nyolcadik.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Dr Smoke
aktív tag
A 13 éves macskám mostanában az alomtálcában fekszik és egyszerűen hiába veszem ki és rakom át a fekhelyére fogja magát és visszamegy. Látott már valaki ilyet? Mit lehet tenni??
-
Revox66
tag
válasz ariel96 #15553 üzenetére
4 hónaposan vált el közös útjuk, Amadeus Budapestre költözött Aladdin pedig hozzánk a Balatonhoz. Szóval múlt szombaton jelzett a tenyésztő , hogy szegény Amadeussal gond van, mert valószínűleg el akarják passzolni szegényt, így gyorsban másnap átvettünk a tesókát, ne gondold hogy ingyen. Szóval nagyjából 11 hónap után újra találkozhattak ami már nem kis idő. Mindkettő ivartalanított fiú ! Nagyjából 5 nap kellett, hogy lentebb adjanak a kedélyekből. Amadeus jófej volt szép apránként fedezte fel a házat szobáról -szobára. Most elvannak egymás mellett, néha kergetőznek, játszanak lassan együtt is alszanak. Sokat foglalkozok velük amúgy megvan minden napra a program.
-
Dhampir
félisten
válasz scarabeus86 #15568 üzenetére
Ugyanonnan Shah mellett Topixot vettem a minap, mert válogatós volt és most egy tálkával befalt, két részletben adagolva.
A Felixet mikor hogy eszi, a Fantastic néha beválik, de nem mindig. Nagyrészt húst szokott kapni, ezeket a macskakajákat csak időnként, a változatosság miatt, amikor finnyásabb. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz scarabeus86 #15568 üzenetére
Enyém kb. csak a mosdócsapról iszik.. A kis táljából nem igazán.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
ariel96
aktív tag
válasz scarabeus86 #15566 üzenetére
Reméljük, ő szerencsésebb lesz.
Egy másik cicát (cirmos) a gondnoknő dobott be az erkélyünk alá. Neki egy hasmenése volt kölyökkorában - és velünk van 2008 óta. 4 cicánk volt, most már csak 1. Általában reggel és este szokott rohangálni, és ijesztő hangokat ad ki. Legtöbbször mellettem alszik, imádja, ha simogatom a pocakját.
A TESCO-ban vásároljuk az ételét. A Félix (Fantastic, Sensations) konzervet szereti - a Gourmet Gold nem kell neki. Szárazból a Purina ONE-t vesszük. Az ízeket váltogatjuk.
-
scarabeus86
tag
válasz Dhampir #15567 üzenetére
Shah macskaeledellel, Aldiban veszem. Egyszer Felixet is vettem, de azt nem szerette annyira, és az még drágább. Száraz tápot is keverek hozzá, mert azt magába nem eszi meg. Azt nem tudom milyen, kimérősen vettem.
Eleinte a legolcsóbb konzerves kaját vettem neki, szinte állandóan evett, hamar éhes lett és felpuffadt a hasa, szóval azokat nem ajánlom.
Vizet nem iszik, ezért a kajára öntök kicsit és úgy megissza. -
Dhampir
félisten
válasz scarabeus86 #15566 üzenetére
Milyen macskakajával eteted, ami jó minőségű?
-
scarabeus86
tag
válasz ariel96 #15548 üzenetére
Szegény.
Cirmi azóta teljesen egészségesnek tűnik. Virgonc, játékos, szép a szőre, nagyon jó étvágya van, jó minőségű macskakajával etetem. Ketrec kéne neki hogy vihessem oltatni, mert lassan kinövi a cipős dobozt. Aztán egy lánycica kéne mellé, hogy ne legyen egyedül ha én nem vagyok itthon.
Kicsit még esetlen, néha futás közben bukfencezik. -
Astroboy
őstag
-
Dhampir
félisten
Nem véletlen a nagyobb alom, nem minden kisállat marad sokáig életben. :-(
-
laskr99
addikt
Egy macska átlag meddig él?
-
MPeter87
őstag
A mi macskánk szeretett autózni. Nézelődött egy ideig, utána pedig párom ölében összegömbölyödött vagy keresett magának egy helyet az autóban (pl kalaptartó) és átaludta az utat. Ez addig működött így, amíg el nem vittük őt egyszer a dokihoz (ivartalanítás volt), na azóta nem bírja egy pillanatig sem. Ahogy elindulunk, azonnal megy az ordítás, függetlenül attól, hogy a szállítóban van vagy ki van engedve. Azért ezt 1-1,5 órán keresztül nem egyszerű elviselni.
Egy ideje mondjuk szüleimmel 'lakik' vidéken, élvezi a kertes ház adta teret, úgyhogy mostanában nincs kitéve ilyen "kínzásnak".[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz Plazmacucci #15557 üzenetére
Persze, ki nem fogom engedni, de hát az embernek a szíve szakad meg úgy tudnak sírni. Persze aztán majd ha túl lesz a sokkon, és megint bent alhat a melegben az ágyban, akkor szerintem megbocsájtja majd a kínzatását.
Köszi amúgy az előző tippet is.
-
félisten
-
Novics
senior tag
válasz Plazmacucci #15555 üzenetére
De az enyémnek van saját bundácskája is, nem kell neki kölcsönbunda.
Nehezíti a helyzetet, hogy kinti/benti - az elmúlt évben csak kinti - macska, szóval elég önfejű, és nincsenek ilyen cuccai. Vannak ilyen plüss rongyok, azt majd rakok a szállítóba, hogy puha legyen, meg majd beszélek hozzá, és simogatom. Még cicavirslin gondolkoztam - azok a stickeket hívjuk így - mert azokért meg van őrülve, de utazás közben nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet.
-
félisten
-
Novics
senior tag
Jövő héten végre költözök új albérletbe - meg új városba - ahová már tudom vinni a kis fekete patkányomat. Eddig nem sokszor utazott - akkor is csak 8-10 km-t -, de azokat is mind rühellte, és most 150 km-t lesz kénytelen. Mivel tudnám neki megkönnyíteni a dolgot? Azon kívül, hogy leszedálom, mint Rosszfiút szokták repülés előtt. Van valami bevált módszeretek? Hátha nálunk is bejön.
-
ariel96
aktív tag
válasz Revox66 #15549 üzenetére
Szép cicák. Nem emlékeznek arra, hogy ők testvérek. Mindketten fiúk? Ivartalanítottak?
Ellenkező nemű kölyök befogadása sima ügy szokott lenni.
Reméljük fölfedezik, hogy a közös játék jó dolog. Próbálj foglalkozni velük! Mozgass neki pl. csörgő, tollas játékokat, hátha gyorsabban megy az összeszokás. -
Revox66
tag
Úgy alakult , hogy Aladdin testvére is hozzánk került, szóval már két MC van a családban. Amadeus inkább apujára hasonlít, ..nagy macskusz. Hatalmi harc van jelenleg, vagyis összeszoktatás alatt vannak, de eléggé morgósan megy a dolog. Vasárnap kora esti órákban jött meg, pár nap azért még kell, hogy feloldódjanak a kedélyek.
Ali 5,6kg körül van, Amadeusz pedig 6,4 mindketten ~1év 3 hónaposak.
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz scarabeus86 #15543 üzenetére
Én is hazahoztam egyszer egy pici cicát, akinek hasonlóan be volt gyulladva a szeme. Ha kicsit nagyobb lesz, vizsgáltasd ki alaposan! - Imádni való cica volt az enyém is, sajnos folyamatosan betegeskedett, és amikor azt reméltem, végre jobbra fordulnak a dolgok - meghalt műtét közben.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nagyon aranyos ahogy 4:20-tól elbóbiskol
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
őstag
Még nagyon pici, minél nagyobb lesz annál több örömöd lesz benne.
-
Dhampir
félisten
Aranyos kis cicka (csak belenézegettem a videóba).
Remélhetőleg ezután már egészségesen fejlődik tovább. -
félisten
-
scarabeus86
tag
Sziasztok! Csináltam kiscicámról, Cirmiről videót, itt lehet megnézni.
-
Astroboy
őstag
válasz ariel96 #15539 üzenetére
Nem hiszem, hogy megevett volna egyet. az a kis hatlábú biológiai istenverése első érintésre összefoss@ magát, így a bűz miatt szerintem kizárt, hogy bármi megegye. Pláne egy finnyás macska.
Valami más lehetett...az öreg perzsánk akkor viselkedett így, ha túl sok lepkét evett -
nagyúr
Itt röhögök már 10 perce! A kis hülye úgy jött ide félkómásan, hogy hanyattesett a hasamon és becsúszott mellém a lukba (fotelban ülök). Olyan kis NYOMI
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
félisten
-
félisten
A macska állandóan csikorgatja a fogát. Ezzel mit lehet tenni? Orvos?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
kory24
őstag
válasz freelanced #15523 üzenetére
Boltban nemannyira van nagy választék minőségiben. (ha ilyen spar, tesco gondoltál)
Ami ott jobb a Purina One és Perfect fitEgyébbként érdemesebb rendelni webshopból. nagyobb érték felett általában ingyenes szállítás. (zooplus szoktam, ott 10e felett) illetve vannak különféle akciók, kedvezmények.
Próbáltam Happy Cat, az ízlett nekik, majd Porta 21 az mintha kevésbé, de megették
Most a Concept For Life úgy tűnik nagyon ízlik nekik.
Ezért is vettem 10kg-os csomagba.Érdemes kipróbálgatni többet kicsiben melyik ízlik nekik és utána abból nagy kiszerelést venni, mert nagyban mind olcsóbb, sokkal.
-
wertigo1984
őstag
Mi Josera-val es Happy Caty-al etettunk, de vagy 2 honapja Farmina Vet Lifet kapnak az oreg cica miatt, mert struvit kove van. Kb 2 hete beiktattuk az N&D barany-afonyas tapot is, mert az apa maine coon csirkeallergias, ebbben pedig nincs szarnyasszarmazek.
Orien, Porta 21, Acana, Arion stb...a lenyeg hogy nagy aranyban tartalmazzon hust, es minimum 10% feherjetartalma legyen.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
choco01
addikt
Én a Perfect Fitet, és a Premiere termékeket szoktam venni, összetétel alapján jóval magasabb kategória szvsz, és a fressnapfben is ezt erősítették meg.
Premiere nedves is jó, 400ft a nagy konzerv 68% hússal és minden felesleges sz@r nélkül..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
freelanced
addikt
Sziasztok ! Milyen száraz tápokat érdemes venni, mit ajánlatok? Ami minőségibb a boltban kapható Whiskas és társainál?
Köszi !
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
laskr99
addikt
válasz Plazmacucci #15521 üzenetére
Nekem elkezdt az arcomba bújni,nyávogni, mostanában rámugrál, a cuccokat szétszedi míg fel nem kelek.
-
félisten
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #15519 üzenetére
És gondolom társasházban laktok, vagy nem kijárós a sicc...mert ilyenkor nálunk Piri repül ki az ajtón a kertbe, oszt' csókolom. utána sokáig nem csinálja, gondolom mérlegeli az éjféli nyervogással járó veszélyeket.
-
félisten
válasz Astroboy #15518 üzenetére
Egyébként elég problémás, több gondunk is van vele. Már én is belátom hogy nem egyszerű vele élni. Be nem fogja a pofáját, az éjszaka közepén is nekiáll ordítani ha nem foglalkozunk vele. Rohadtul irritáló, mégegyszer tuti nem lesz nekem az életbe CRX.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #15517 üzenetére
A múltkoriból kiindulva inkább szerencsés nem?
Amúgy én is pont így eszek. De csak étteremben, otthon soha. -
félisten
-
Astroboy
őstag
válasz scarabeus86 #15514 üzenetére
Még jó. Te sem nyomtad jobban ennyi idősen
Én nem látok semmi furcsát, mindegyik dülöngél és remeg kiskorában. Cuki amúgy.
Valahol olvastam, hogy rendkívül összetett az egyensúly-központja a macskáknak. Biztos ezért fejlődik viszonylag lassan az ember fülében találhatóhoz képest. Jóval fejlettebb a rendszerük, nem egyszerűen egy csiga folyadékkal, bár van nekik az is, hanem bajszok - nyomásmérő szőrszálak összetett rendszere. -
scarabeus86
tag
Üdv!
1 hete írosgattam ide a kiscicámmal kapcsolatban. A szeme teljesen rendbe jött, múlt héten kapott féreghajtó tablettát és bolhairtó spay-el is befújta az állatorvos. Nagyon jó étvágya van, vidám, játékos, ügyesen mászik az ágyra, ha simogatom dorombol.
Viszont amikor ül akkor kicsit remeg, és mindig úgy sétál mint aki részeg, dülöngél, sokszor el is esik amikor megy, mintha a hátsó lábai gyengék lennének. Mindig így volt, eleinte azt gondoltam azért mert kicsi, de egy hét alatt sem múlt el, bár azért stabilabban jár valamivel mint amikor megkaptam.
Előbb csináltam egy videót róla, a 2. felétől látszik hogy jár. Futni se nagyon tud emiatt, csak 1-2 métert bukdácsol.
Normális az ilyen 6-7 hetes cicánál? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz Plazmacucci #15509 üzenetére
Enyém a paprikás chipset imádja, ahogy hallja,hogy csörög a zacskó már jön is kunyerálni.. De nem igazán adok neki, max egy -egy falatot.. Ja meg a hagymástejfölös kukit is szereti.
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #15509 üzenetére
Amiatt lett Cucu, mert mindent enne mindig? Vagy az orra miatt?
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Plazmacucci #15507 üzenetére
Hát nem tudom, de én biztos nem engedném tudatosan, hogy olyat kóstoljon, ami nagyon nem neki való.
⭐ Stella
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
félisten
-
saelin
veterán
Ma történt egy vicces, de érdekes reakció a macsek részéről. Barátnőm egyik barátnője átjött rágóval a szájában és véletlen sikerült kiköpnie a földre. A macsek mint a rakéta oda szaladt megnézni hogy mi az. Megszagolta és elöklendte magát.
Egy másodperc volt az egészet jelenet. A macskák ennyire érzékenyek a mentolos illatra? Alig szagolt bele és annyi is volt neki.Picit mindenki meglepődött. 14 éve tartok cicát, de sosem láttam ilyet.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Louro
őstag
válasz Predator2 #15499 üzenetére
Szia,
nekünk szuszog és gyakran olyan, mintha horkolni ébren is.
Orvossal megnézettük és kiderült, hogy a cicáknak szemenként 2 könnycsatornája van. Na ennek a büdös bestiának csak egy.
Két megoldás közül választhattunk.
1.: Műtét keretében ütne a koponyájára egy újabb lyukat. Így megfelelően szelelne a feje.
2.: Elviseljük a szuszogását és a horkolását.Mess with the best / Die like the rest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest