Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz kovaccss #48399 üzenetére
Biztos van levelezési cím,szólj nekik,hogy mekkora marhák vagy jelentkezz fejlesztőnek,ennyire egyszerű.Itt jelentkezhetsz is segíteni a munkájukat.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
netpeti98
addikt
Szerintem nem tett rosszat a Firefoxnak a gyorsított kiadási ütemterv, sőt.
A funkciók fokozatosan kerülnek le a csatornákra. Például az Australis téma (vagy bármelyik más tetszőleges funkció) először a Nightly csatorna felhasználóinak volt elérhető, utána kapták meg az Aurora csatorna (ma már Developer edition) felhasználói, utána a Beta, majd a Release csatornát használók. Ezek között az állomások akár hónapok is eltelhetnek, amíg az adott funkció el nem éri azt a szintet, hogy továbbengedjék.A verziószám nem igazán lényeges manapság, csak jelzésértékű a Firefox esetében, mert valami alapján mégis sorszámozni kell. Nem lenne jelentősége, ha mondjuk az aktuális verziót Firefox 49 vagy 7.1-nek hívnák, esetleg a dátum alapján neveznék el például Firefox 16.10 (lásd Ubuntu Linux). Szvsz ez utóbbi lenne a legjobb megoldás.
A 5 csatorna közül bárki megtalálhatja a neki megfelelőt. A Beta, Developer Edition, Nightly a kísérletező kedvűeknek. A Release az átlagfelhasználóknak.
Az ESR csatorna pedig évente kap 1 főverziót, időközben csak bugfixeket és biztonsági frissítéseket kap. kovaccss-nak jelen esetben az ESR verziót tudnám ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
válasz kovaccss #48395 üzenetére
Tedd "off"-ba vagy írd meg neki privátban,de ez már eltér a témától,még ha te úgy is érzed,hogy nem.Nem kíváncsi erre már senki,ez a böngésző topikja és pont.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
kovaccss
tag
Az egész üzid alapja, és a mai helyzet oka téves. A helyzet megértéséhez messzebbről kell kezdeni.
A 90-es évek elején sok év eltelt, mire valamiből kiadtak egy újabb verziót, legyen az mosógép, vagy bármi. Akkor még nem volt se mobiltelefon, se a többi fos. Akkor érdekes hogy tudtak várni az emberek éveket is egy újabb termékre. Persze, mert azokat a termékeket még úgy gyártották, hogy 10-20 évig működjenek. A sima Lehel 1 csillagos hűtőnk 20 évig bírta, aztán romlott el benne valami 1997 körül, megjavíttattuk, és hibátlanul adtuk el, mert kellett egy nagyobb. Amit akkor, kb. 1997-ben vettünk, még a mai napig is hibátlanul működik nálam, pedig kb. 19 éves, még sosem volt baja, sima Zanussi. Sőt, a kb. 1977-es kerek Hajdu mosógép is működne, ha megjavíttatnám.Az egész ott kezdődött az 1990-es rendszerváltáskor, hogy még több és még több profitot kell elérni minden cégnek. Ez a fő cél, minden egyéb másodlagos. Ezért is kellett a rendszerváltás, ezért is kellett megnyitni a piacot, ezért is jöttek be a multik, ezért is kellett tönkretenni a magyar cégek 99%-át. A külföldi cégeknek csak a magyar piac kellett, mostanra az egész az övék, azt csinálnak, amit akarnak. Sok helyen a minimálbért, vagy a túlórákat nem fizetik ki, pedig a német bérhez képest alacsony a magyar bér. Felveszik a sok támogatást, és kiviszik a hasznot az országból, ebből élnek jó pl. a németek, nem a német emberek munkájából. És ezt mi hagyjuk.
A multiknak a reklámokkal el kellett érniük, hogy az emberek nagy része vágyjon a multik termékeire, akkor is, ha igazából nincs is rá szüksége. Ez a lényeg. Ez is teljesült, jól látható hogy egy új iPhone, stb. kiadásakor már 1 nappal az akció kezdete előtt egy kisebb tömeg táborozik le sok országban a boltok elé. Nyitáskor meg egymást tapossák, verekszenek a cuccokért, a magyarok is ilyenek. Ez van az egyéb nagy akcióknál is. Nem kell, de menjünk, vegyük meg, mert olcsóbb lett.
Azért gyorsítják fel egyre jobban a termékeik kiadásait, mert minél rövidebb idő telik el 2 termék kiadása között, annál hamarabb csökken az ára az előző verzió(k)nak. Az újat drágán kell megvenni, a használt, ami még lehet hogy csak fél éves, már az új árának a felét-harmadát sem éri. Ez mindenkinek jó, csak a vevőknek nem. Ma már nem az van, hogy akkor vesznek újat, ha az előző elromlott, vagy már használhatatlan. Az van, hogy hibátlanul működően dobják ki, mert már megjött az újabb verzió. A szervízek nagy része is bezárt, mert sok cuccot nem éri meg megjavítani, mert nem sokkal többért lehet újat venni. A garanciaidő is ezért lesz egyre több cuccnál 3 helyett 1 év. 2 évesen elromlik, dobd ki, ezt akarják.
A reklámokkal beleverték az emberekbe, hogy KELL nekik az a sok cucc. Nem telik rá? Nem gond, vegyél hitelre okostelefont, TV-t, stb.. Évekig dolgozni érte, spórolni rá? Ugyan már, ez ma már nem divat. Nézd meg hogy az USA-ban 1 embernek hány hitelkártyája van (5-10), és ez mekkora üzlet. Mo-on is elterjedt volna, de a kis jövedelem miatt nem sokan használják.
Tehát a pénzéhes multicégek (és akik mögöttük állnak) okozták az egész helyzetet, hogy mindenkinek gyorsan és azonnal kell minden. Ez a fogyasztói társadalom, ezért gyorsult fel a világ, a pénz miatt.
Mivel a hardverek (laptopok, okostelefonok, tabletek, tartozékok, stb.) egyre gyorsabb ütemben jelennek meg, ezért kell a szoftvereknek is ezt követni. Így kerek a történet.Ez az egész nem jó így, és nem is tartható fent sokáig, max. pár évtizedig, elég ha a nyersanyagokra (ritka elemekre van szükség a mai modern eszközök nagy részéhez, Lítium, stb.), a szeméthegyekre, stb. gondolunk. Az újrahasznosítás pár %-os csak az elektronikai cuccoknál.
Simán lehetne szabályozni hogy ne gyártsanak annyiféle hardvert, így sokkal könnyebb lenne a szoftvereket tesztelni, nem lenne sok millió hardver és szoftverkombináció. Kevesebb lenne a cucctípus, a probléma, a hulladék, stb., de ez a gyártóknak nem érdeke. Teljesen felesleges pl. PC alaplapból 1 gyártónak (pl. Asus) 40-50 félét kiadnia. Minek? Max. 10 féle is megfelelne mindenkinek a legegyszerűbbtől a legdrágábbig. Ez érvényes mindenre, videókártyára, telefonra, stb.
-
kispx
addikt
válasz Krystal_s #48390 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy hibátlan a böngésző és igen, voltak olyan verziók, amik baromsággal kerültek ki. De nem ezt mondtam. Viszont ha visszaolvasol, akkor észrevehetsz 2-3 nicket, akik minden kiadásnál megfordulnak. (Békesség miatt inkább max pm-ben mondom el, ha nem szeretnél visszaolvasni)
Sajnos a béta megint nem megoldás az általam mondott problémákra, mert:
- nagy részben informatikában jártasabb emberek használják, nem átlag pistikék játszanak velük
- sajnos a hw/sw kombinációknak csak egy nagyon kicsi részhalmazát kapjuk.Így simán elő állhat, az a helyzet, hogy a bétában nem jelentkező bug simán lejut a stable ágba.
Jelenleg is számos problémával küzd a FF, ennek egy részére leghamarabb akkor lesz normális javítás amikor mindenkinél a multiprocess architektúra lesz alapértelmezetten. (nem a jelenlegi 2 folyamatos megoldásra gondolok.)
-
MODERÁTOR
-
Krystal_s
addikt
"Azért visszaolvastál, annak a tekintetében, hogy kik is írják be, hogy nem jó az FF? Jellemzően ugyanazok, minden egyes kiadásnál. Valószínűleg nem véletlenül pont ők vannak ezzel megtisztelve a hibákkal. "
Már elnézést, de hülyeséget írtál. Rengeteg embernek vannak/voltak gondjai egyes verziókkal. Nem mindegyikkel, de jó hogy nem állítod be őket hülyének, nem hozzáértőknek, csak mert nálad nincs gond. Sokszor kiegészítők is okozzák, vagy az adott weboldal van rosszul megírva. Hardver függő is lehet stb., de attól még a böngészővel is akadtak gondok. Tesztelésre ott vannak a béta verziók. Vannak elegen, akik ingyen, szívességből (kíváncsiságból) megteszik ezt az adott cégnek.
A többihez inkább nem fűzök semmit, mert máshogy gondolom.Matthewus: Látom te lettél a topikgazda. Ha kérhetném ne törölj hozzászólásokat (ami nem sért szabályzatot), mert vannak, akiket érdekelnének azok az írások. Abból is lehet tanulni, következtetéseket levonni. Nem mindenki ül itt egész nap, hogy olvasni tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
válasz Matthewus #48388 üzenetére
hát arról hogy mi nem müködik arról nem sajnos mert nem látnád
ugyan is baloldalon a kép szélére viszem az egeret a böngészőben ahol meg kellene nyilnia a sederbarnak amiben ott am menü amiből lehet választani pldául letöltések mutatása valamint itt lehet töröni a letöltéseket
itt láthatod hogyan kellene müködnie
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Pityu.
nagyúr
válasz Apucy01 #48381 üzenetére
Nem nekem akartad írni?
Le kell töltened ezt az addont cyberfox language maneggar,és ezen belül tudod letölteni a magyar nyelvet [link]Ja egyébként a language manager használata [link]
és érdemes letölteni utána a böngészőhöz egy helyesírás ellenőrzőt is
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
kispx
addikt
válasz kovaccss #48375 üzenetére
> "Egyre inkább úgy tűnik, és nem csak szerintem, sokan beírták, hogy minél gyorsabban jönnek ki az újabb verziókkal, annál szarabb lesz az egész."
Még jó hogy már évek óta 6 hetente jönnek ki az új verziók.2016-ot írunk nem 19**-es éveket. Megváltozott a szoftveripar. Mindkét oldalról van tapasztalatom. Az én fülemet is rágják, hogy mikor leszek(/leszünk) már kész a szoftverrel. Pedig még el sem készültem, nemhogy még le lett volna tesztelve. A felgyorsított kiadási ciklusokat pont, hogy a felhasználók hívták életre, mert nekik minden azonnal kell. Pontosan azt kapták, amit akartak. A másik része pedig a webes szabványok. Kellőképpen felgyorsultak azoknak is a fejlődése. Régebben: nem volt hol tesztelni a szabványt? lassabban fejlődtek a szabványok. Lassan fejlődtek a szabványok? Nem adunk ki böngészőt! Nem adnak ki böngészőt? Nincs hol tesztelni a szabványt... Ördögi kör. Ettől jobb megoldást tudnál ajánlani? Erre a problémára epekedve várja a megoldást az ipar. Még a FF 3-as verziójára emlékszel? Arra is hogy, meddig ültek a 4-es verzión? Akkor gondolom láttad, hogy a többi böngésző hogyan húzott el mellette és hogyan vesztette a FF a táborának a nagy részét. Nah azt nem akarják megint.
Másrészről a világban minden felgyorsult. Csak egy apró technikai kérdés: Te hogyan tesztelnéd a böngészőket? Mára már milliárd számú hardveres és szoftveres összeállítás van, ami folyamatosan változik, és ezt még a felhasználói hülyeséggel meg kell szorozni. Emellett lehetetlenség úgy kiadni és tesztelni a szoftvert, hogy az tökéletes legyen. Említetted, hogy sokan beírnak ide a fórumba, hogy nem jó az FF. Azért visszaolvastál, annak a tekintetében, hogy kik is írják be, hogy nem jó az FF? Jellemzően ugyanazok, minden egyes kiadásnál. Valószínűleg nem véletlenül pont ők vannak ezzel megtisztelve a hibákkal. 3 helyen is alapértelmezett böngésző nekem az FF, még sincs bajom vele. (és a Chromium alapúakkal sincs) Ok, lehet, hogy valakinél kibukik egy-egy bug, de akkor jelentse! Tök jó dolog, hogy az emberek tiltják a telemetriát, és a bugokat is csesznek jelenteni. De vajon akkor a fejlesztő honnan is fogja tudni, hogy baj van a szoftverrel? Egyesek amennyi időd eltöltenek azzal, hogy itt fikázzák minden egyes kiadásnál a böngészőt, annyi idő alatt simán ki is javították volna a hibát a fejlesztők.
Azért foglal neked sok memóriát a böngésző mivel megteheti. Ha szerinted sokat foglal, akkor netez egy 2 GB memóriával rendelkező géppel és rögtön nem fog a szoftver elterpeszkedni a memóriahasználatot illetően. Ha meg sok memóriád van akkor meg hagyj töltse ki a rendelkezésre álló teret, mert ugye a szabad memória == elpazarolt memória. Te fogsz tudni gyorsabban dolgozni vele.
A régi kiterjesztéseket pedig könyörgöm dobjuk már ki. Mi sem okoz nagyobb örömet, hogy mit a legacy kódokat támogassuk, legyen minimális memóriafogyasztása, de szupergyors, és csillogjon-villogjon, lehessen tesztre szabni és természetesen legyen ingyenes. Te tényleg elhiszed, hogy van ilyen? Ugye tudod, hogy mi fog történni, hogy ha összeset teljesíteni szeretnék? (Mellesleg nem a multiprocess architektúra miatt lesznek használhatatlanok a a legacy kiterjesztések, hanem azért mert a végre a XUL-t dobni fogják.)
Mellesleg 2 tabbal ha 9 opera folyamat fut, akkor ott bizony fut 3 kiterjesztés is. Azok is okozhatnak magas memória használatot nem csak az opera. És a Chromium alapú böngészőknél 50-70 lapnál a nem használt tabokat "kitörli a memóriából" és majd amikor újból rákattintasz, akkor majd újból betölti.
Szerk.:
Peace
De már nem tudom, hogy hogyan vagytok vele, de én már kezdem unni, hogy 2-3 ember X naponta megjelenik, és elkezdni fikázni itt mindent. De nem hajlandó a probléma okát megfogni. Pedig jó lenni a másik oldalról is megvizsgálni a problémákat.[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
válasz kovaccss #48373 üzenetére
Már megint tele van valótlanságokkal az írásod.
- 64 bites verzió már rég nem béta, de csak pár verzióval ezelőtt tették ki a hivatalos letöltési oldalra
- Sokadszorra is leírom: a memóriahasználat kiegészítő, beállítás és oldalfüggő
- Nálam nem omlik és nem akad, pedig van, hogy meg van nyitva 50+ lap
- akadást okozhatnak egyes oldalak, az about:performance oldalon ki lehet deríteni melyik zabálja az erőforrásokat
- engem nem érdekel és sokan másokat sem a verziószámozás, ugorhatnának tízesével is
- nem lesz minden lap külön process-ben, legalábbis az elején
- hogy miért lesznek új kiegészítők ki lett tárgyalva többször (biztonság, stb.)
- ha egy kiegészítő nem működik/nem frissül/összeakadnak az nem a Mozilla hibája, sok kiegészítő olyan dolgokba nyúl bele, amibe nem kellene, többek között ezért is lesz a változtatás
- nem tudom, hogy mit számolsz, de tavaly egész évben 9 főverzió jelent meg, idén 8 lesz összesen
- nekem pl. semmi bajom a kinézettel, de meg tudod változtatni nem?
- az itt hibákról beszámoló felhasználók nagy részének hibái a kiegészítők miatt vannak
- akiknek nincs baja, azok nyilván nem fognak beírni, hogy minden jó (ők vannak többségben)Amúgy mennyi memória van a gépedben?
-
kovaccss
tag
válasz Fandango #48374 üzenetére
Ha nem volt problémád, az azért lehet, mert csak 3-5 lappal használod, és átlagos oldalakkal.
Nem a verziószám a lényeg, hanem hogy mindegyiket csak összecsapják, és teszteljék le az emberek.
Ezért nem lehet se a Firefox, se a Win7, se más frissítéseket azonnal felrakni, használni, mert előbb ki kell derülnie hogy jó lett, vagy nem. Sokszor volt rendesen elkúrt frissítés már minden programnál.
A Chrome, vagy az Opera kezdte el pár éve felgyorsítani a verziószámnövelést, mert szerintük ettől jobbnak látszik a böngészőjük, a Firefox ehhez igazodott, csak nem tudom miért.
16 GB van a gépemben, használhatna csak a Firefox 12 GB-ot is, nem ez a lényeg, hanem hogy ne lassuljon be, omoljon össze 2 GB RAM használat körül. 32 bittel is mehetne 4 GB-ig, mi lesz 64 bitnél külön folyamatszálaknál? 50 lapnál 5 GB-ot fog elfoglalni?[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz kovaccss #48373 üzenetére
Képzeld nekem sose volt semmi komolyabb bajom a Firefox-al, pedig kb. 2-es verziótól használom napi szinten nagyon sokat.
A verzió számmal meg mi a fenét foglalkozol, nem mindegy milyen szám van ott?
Ha évente 1-2 alkalommal lenne frissítés akkor meg az lenne a baj, és mindenki a konkurens böngészőket használná, mert az többször frissül, gyorsabb a fejlesztés, stb...
A memória használat mint ahogy írtad minden böngészőnél magas, ezzel nem tudsz mit kezdeni, szokd meg, vagy nem kell 50-70 lapot egyszerre megnyitva tartani (nem is értem minek ).
Mennyi memóriád van, hogy a RAM fogyasztást ennyire kritikus pontnak állítod be?
Minden szoftvernél a felhasználók a béta teszterek, semelyik fejlesztő cég nem tud annyir erőforrást, és időt a tesztelésre fordítani, hogy hibátlan programot adjon ki (ami lehetetlen feladat kb.). Ezért egy rövid tesztelési időszak után a felhasználókra bízzák a feladatot, mert ott jönnek ki a valós problémák, és így tudják javítani őket.[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
válasz Matthewus #48367 üzenetére
Ha annyira jók a felgyorsított firefox verziók, akkor miért van hónapról hónapra több olyan beírás itt, hogy ez is rossz, meg amaz is rosszul működik, meg a kiegészítők közül is egyre több az, ami bezavar, meg nem fér össze a többi kiegészítővel, stb., meg zabálja a RAM-ot 2 GB fölé menve, meg nem jó a videólejátszás, stb.?
Ezen beírások miatt ódzkodok az újabb verzióktól. A saját tapasztalataim is ezeket igazolják, mint írtam is, akadások, összeomlások, stb. Még a régebbi 39-essel is sok gondom van, akkor mi lesz az újabbal?Egyre inkább úgy tűnik, és nem csak szerintem, sokan beírták, hogy minél gyorsabban jönnek ki az újabb verziókkal, annál szarabb lesz az egész. Pláne, hogy a 64 bites még mindig csak béta, 1-2 hónapja lehet használni, a többi fontosabb böngészőnél már régen van rendesen működő 64 bites.
Aztán ott a motor megváltoztatása, hogy minden lapot és kiegészítőt külön folyamatban akarnak kezelni, mint a többinél (IE, Opera, Chrome), ami azzal jár, hogy a mostani kiegészítők mind mehetnek a kukába, mert nem lesznek kompatibilisek. Stb. A RAM használat is erősen meg fog nőni, mert most 2 Opera lappal (a legfrissebb verzió) a kinyitás után azonnal már 700 MB-ot használ 9 folyamattal. Ez iszonyúan sok. Ezek nem a bizalmat erősítik. IE-t, Chrome-ot, és Operát ezért nem használhatok az 50-70 lapomhoz, mert nem 2 GB-ot, hanem min. 4 GB-ot használnának, vagy ki se lehetne ennyi lapot nyitni, mert hamarabb összeomlanának.Ne én legyek már a bétateszter, hogy nekem kelljen kikísérleteznem, hogy mikor, hogyan, mi, mivel működik, és mivel nem. Mert ez megy az utóbbi min. 10 évben minden szoftvernél, hogy a felhasználók a teszterek, mert lehetetlen rendesen letesztelni, a firefox 39-es 2015. okt-i, és most 49-nél tartunk, ez 11 verzió 1 év alatt. Miért kell ennyire sietni? Elég lenne 1-2 verzió évenként.
A lekerekített füles fos kinézet mióta is van? A 32-es óta? Már a 39-hez is kell a classic theme restorer. Vicc.
Az itteni [link] dátumokat nézve a firefox 3.6-os 2010. jan-ban, a 4-es 2011. márc-ban, a 10-es 2012. jan-ban, a 18-as 2013. jan-ban, a 27-es 2014. feb-ban, a 35-ös 2015. jan-ban, a 44-es 2016. jan-ban jött ki, mindig az adott év legelső verzióját írtam ide. Minek ez a kapkodás?
Többször próbáltam a Chrome-ot, mindig 10 percen belül összeomlott 2-3 lappal, azonnal uninstall lett. Ez vicc. A RAM használata kb. az Operáéval egyezne meg. Egyszerűen nem tudok mire váltani Firefoxról, mert mind sokkal több RAM-ot használ.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szép estét Fórumtársak!
FF 49.01 semmilyen PDF dokumentumot,tartalmat nem nyit meg.Másnál is van ilyen?Ha igen mitől van?
uBlock Origint kikapcsoltam,akkor sem változik semmi. -
Matthewus
őstag
Töröltem pár hozzászólást, tessék visszatérni a normális hangnemhez.
kovaccss: Nem kötelező megfogadni a tanácsainkat, de akkor nem kell reagálni semmit rá, főleg, ha a ragaszkodásod a régebbi verziókhoz valótlanságokon alapul.
-
-
-
mzso
veterán
Na rájöttem, hogy az InlineDisposition volt a hibás. Megakadályozta PDF-ek letöltését gmail-ből. (alig ha nem másét is)
Ajánlom kerülését, elég régi és bugos. -
kovaccss
tag
válasz Matthewus #48357 üzenetére
Hogyan lehet úgy tiszta profilt csinálni, hogy a megnyitott lapok listája megmarad? Melyik file-ban van benne a laplista? Úgy lehet tiszta profilt csinálni, hogy a kiegészítők is megmaradnak a beállításokkal együtt?
Egyáltalán melyik profilfile-okban mi van, melyikeket kéne nullázni az új profillal? A böngészési előzmények se vesszenek el.
Van 43.0, 43.01, 43.02, 43.03, 43.04. -
Matthewus
őstag
válasz kovaccss #48354 üzenetére
Tiszta profil pedig sok problémára szokott megoldás lenni.
A lapfüleket ki lehet menteni újratelepítés előtt.
Mi az, hogy a 43-asból 5 féle van? Windowsra van 32 vagy 64 bites és ennyi.
Tedd fel a legújabbat és használd, attól, hogy másnak vannak problémái neked még nem biztos, hogy lesznek. -
Syl
nagyúr
válasz kovaccss #48354 üzenetére
Ahogy "fejlődik a technika", egyre több és több funkciót pakolnak bele a szoftverekbe (nem csak a böngészőkbe...), egyre több velük a gond. Egy barátomnak (aki megragadt a tízen évvel ezelőtti Athlon XP - WinXP korban) a sok Chrome/Firefox szopás végett a SeaMonkey-t javasoltam. Azóta is nagy megelégedéssel használja.
Persze akárhonnan nézzük, a problémádra úgyis az lesz a megoldás, hogy bármilyen böngészőt is választasz, a profilnullázás elengedhetetlen.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
mzso
veterán
válasz kovaccss #48352 üzenetére
Szerintem abból a zagyvaságból senki nem fogja neked kitalálni, hogy mi a bajod.
Miért jó neked folyamatosan két profilt futtatni? 2X két giga az négy úgy már könnyebben fordulnak elő memória problémák
Megcserélkődik az ikon? Cseréld vissza.
Olyan meg nincs, hogy ki/be nyit/zár egy profilt. Nem is létezik ilyen.Ha meg lassú akkor szokásosan meg kell keresni melyik addon, oldal lassítja be és kiiktatni.
"Segítségért jöttem ide, nem azért hogy visszakérdezzenek"
Ha meg ilyen bunkó stílusban beszólsz ne nagyon számíts sok hasznos válaszra. Főleg ha zagyvaságokat írsz.
(#48354) kovaccss
Szerintem még az 1.0 is fut, használd azt.[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
válasz Matthewus #48353 üzenetére
Nem akarom a profilomat törölni, mert akkor egyenként kell megnyitnom újra az összes lapot mind2 profilban, újra felrakni és beállítani a kiegészítőket, ami sok idő. Plusz a Win7-emet is frissíteni kéne, 1 éve nem volt, mert meguntam a sok telemetriát, Win10 erőltetést, stb. kerülgetni, írtam is a topikban tegnap. Először a firefoxot kell megcsinálni.
Egyre több ember egyre több problémát tapasztal és ír be ide, ahogy évente kb. 10 új verzió kijön, így a lehető legrégebbi verziót akarom használni, ami még jó, hogy minél kevesebb negatívumot tapasztaljak. Először kb. a 42.0-t próbálnám ki, mert a 43-asból 5 féle van. -
kovaccss
tag
Segítségért jöttem ide, nem azért hogy visszakérdezzenek, meg piszkáljanak. Aki nem akar, vagy nem tud segíteni, ne írjon semmit.
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
válasz #54715584 #48346 üzenetére
Pár hete akadozik az egész firefox, 1-5 mp-ekre megáll, még az oldalak görgetése is. Gondoltam hogy a 2 GB-os RAM használat miatt van, de nem, mert a másik profilban nincs ilyen (ez is 2 GB RAM használatú), és min. 1 éve így használom sok lappal. Ez mitől van? Régi a 39-es?
Aztán van olyan gond, hogy vagy a böngésző 1. profil (csak ennél) indítás után pár perccel, vagy később kijön 1 olyan ablak, hogy az oldalon a parancsfile dolgozik, folytatás, vagy leállítás. Fent a "Súgó" felirat mellett jobbra "Nem válaszol" látszik ilyenkor. Amúgy is előfordul ilyen a parancsfile izé nélkül is, elég ha 1 új lapot nyitok, stb. Többször volt hogy a parancsfile izénél, vagy simán a nem válaszol izé után 1 pillanatra bezárta, majd újra kinyitotta az 1. profilt, ami abból látszott, hogy a tálcán a 2. profil ikonja volt a bal szélső, az 1. profilé meg ettől jobbra volt. Ez nagyon zavaró, mert megszoktam hogy milyen lapok vannak az 1. profil ablakában, meg mik a 2.-ban, nem jó ha felcserélődik a 2 ikon, mert semmit se találok.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz kovaccss #48345 üzenetére
Nem a több folyamat miatt fog durván megnőni a memóriahasználata. Hanem mert egyre összetettem a weboldalak.
Egy ajánlott olvasmány: How it feels to learn JavaScript in 2016 -
kovaccss
tag
válasz #54715584 #48343 üzenetére
Próbáltam az operát is, most 2 (kettő) lap van kinyitva, és 700 MB-ot fogyaszt össz. 9 folyamatban. Az IE és a Chrome még rosszabb. Ha a másik 3 böngészőben akarnék kinyitni 40-70 lapot, mennyit használnának? 4-6 GB-ot? Nem értem kinek jó az, hogy minden lapra külön folyamatot nyit, a firefox is ezt akarja megcsinálni. Majd nem lesz elég 16 GB (ennyi van most) RAM 100 weboldalhoz, vagy mi lesz? Nincs választási lehetőség, ha valaki sok lapot használ, csak a firefox.
-
kovaccss
tag
Honnan lehet letölteni a 64 biteseket, ezekből hány verzió van már?
45 nyitott lapnál 1,1-1,3 GB-ot használ a firefox. Ez nem kevés. 70 körüli lapnál 2-2,3 GB-ot. Ez sok?
Honnan lehet letölteni a 32 és 64 bites ESR verziókat, ezekből hány verzió van már? -
törölt tag
válasz EmptyParadox #48337 üzenetére
Én megtettem amit a topik gazda mondott rákerestem a topikban de semmi nem működött amit írtak, nekem ennyi ideget ez nem ér kidobtam a fenébe a foxot, most opera az első számú böngésző.,
Mi az az SSL?: gondolom azért ellenőrzi a NOD32 mert nem árt nem? Akkor miért kapcslnám ki?
Egyébként azt hiszem az SSL ellenőrzés kikapcsolása után sem volt hajlandó működni a firefox nálam.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Arra van valakinek ötlete, hogy mi a retekért nem tudom letölteni a csatolmányokat gmail-ből?
Rákattintok... és semmi. -
qdak
addikt
koszi a segitseget mindenkinek, mukodik
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
EmptyParadox
senior tag
Nem használok Nod-ot, de esetleg, ha ez alapján kikapcsolod az SSL ellenőrzést, akkor nem javul meg?
-
qdak
addikt
válasz EmptyParadox #48334 üzenetére
nod32 nel
betettem kivetelnek nemjo,
kikapcsoltam, igy sem tolt be. ezt irja ki:minden mas oldal, mukodik
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
hello
wikipedia idaig jo volt, ma ezt dobja, barmely nyelven probalomA biztonságos kapcsolat sikertelen
Hiba történt a következőhöz való csatlakozáskor: en.wikipedia.org. Az SSL-partner nem tudja ellenőrizni a tanúsítványát. Hibakód: SSL_ERROR_BAD_CERT_ALERT
A megtekinteni kívánt oldal nem jeleníthető meg, mert a kapott adatok hitelessége nem ellenőrizhető.
Lépjen kapcsolatba a webhely üzemeltetőjével, és értesítse a problémáról.nem tudom atugrani, emlekszem regebben, meg a blokkolt oldalakat is le lehetett okezni, h vallalom a kockazatot, neztem neten, de nem talaltam mukodo megoldast!
-
Matthewus
őstag
válasz kovaccss #48327 üzenetére
Használd a legújabb stabil verziót, a 49-est.
- nem tudom hol olvastad, hogy a 64 bites Firefox "bugos" vagy mit értesz bug alatt
- nálam nem zabálja a memóriát, a memóriahasználat oldal és kiegészítő függő
- a vaterás gondot valószínűleg szűrőlista probléma okozza, ki kell kapcsolni az összes filtert a beállítások között majd egyenként visszakapcsolva ki fog derülni melyik listában található szűrő okozza a problémát -
kovaccss
tag
Hali. 39.0.3-as firefoxot használok, ez 2015. okt-i. A gmail már kiírja hogy túl régi a böngészőm.
Melyikre érdemes váltani a 40-49 között, amiben még nincs elrontva 1 csomó dolog?
Kb. a 42-es verziótól egyre több olyat olvasok itt (évek óta minden nap olvasom ezt a topikot), hogy minél újabb verziós, annál több vele a gond. Nem kell 64 bites mozilla, mert még bugos, a Win7 x64-emhez használható lenne.
Csak 6 kiegészítőt használok, CTR, gmail notifier, google translator, I don't cookies, tab mix plus, ublock origin. Pár hónapja vaterán csak úgy tudok licitálni, ha kikapcsolom az ublockot, különben nem történik semmi a licitálás gombra nyomva. Ezt a problémát is meg kéne szüntetni.
Sok böngészőlapot használok egyszerre, a RAM használat fontos, mert 2 GB fölé is felmegy. Úgy olvasom itt, hogy egyre több RAM-ot zabálnak az újabb verziók. Nem használok syncet és más dolgokat. -
törölt tag
válasz Kékes525 #48324 üzenetére
Működik új profillal.
És próbáltam a sync-kel összehangolni mindent, de nem nagyon sikerült. Ráadásul a laptopomon még nem frissültek le új beállítások, így az asztali gépen is visszakaptam a pár héttel ezelőtti könyvjelzőket. Ráadásul a laptopon még a 47-es verziót látja a legújabbnak.
Szóval küzdöttem az új profllal és a sync-kel, és most a régivel is működik. Legalábbis a wordpress és az időkép. A google chromebook oldala továbbra sem megy.Sztem az a sync leírás már outdated. De a fő probblémám az volt, hogy már megint nem ismerte fel a jelszavamat. Folyamatosan resetelnem kell, mert nem fogadja el. Nem értem miért.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz #54715584 #48323 üzenetére
Sync-kel kapcsolatban nem tudok segíteni, nem használtam. A Bingo annak szól, hogy nem müködik új profile-al sem (mivel azt gondoltam)? Ha müködik, akkor beállítási probléma. Itt olvashatsz a Sync-ről- WonderCSabo-tól
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz #54715584 #48321 üzenetére
Azt még megnézheted, hogy tiszta telepítéssel müködik e. Ehhez nem kell letörölnöd a régit, elég, ha egy új profile-t csinálsz, firefox.exe -p indítással. Erős a gyanúm, hogy ez Firefox hiba, de majd meglátod, hogy az e. Amúgy a sandbox a biztonságra elég, nem kell teljes virtualizált környezet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akinek van Wordpress,com-os blogja, annak az értesítési sáv működik? Nálam nem, letiltott add-onokkal sem.
Mi lehet a baj? MBAM és AdwCleaneren már túl vagyok.
[link] -
bobalazs
nagyúr
Srácok meg tudnátok mondani mi ez?
A bal alsó sarokba az a szürke figura, rákattintva előjön a régi youtube.
Hogy lehetne ezt a funkciót eltűntetni, mert mint látjátok igy semmi mást nem mutat a youtube csak a videót.
[kép][ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz EmptyParadox #48314 üzenetére
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Kékes525
félisten
válasz EmptyParadox #48313 üzenetére
Köszi! Teljesen nyilvánvaló. Hogy nem gondoltam rá!
-
EmptyParadox
senior tag
válasz Kékes525 #48311 üzenetére
Én azt csinálnám, ha pl. a "loremipsum.com" összes előzményét + aloldalakat szeretném törölni, hogy bemennék a history-ba, keresőbe beírnám, hogy "loremipsum", így kidobja az összes kapcsolódó oldalt, és ctrl+a (kijelölöm az összeset), és del, ezzel kitörölve őket.
Remélem jól értettem, és hasonlót szeretnél elérni. -
vaakuum
addikt
49.0.1-es portable firefoxból a bookmarkokat hogyan tudom egyszerűen kiexportálni?
Sürgős lenne, a vállalati rendszer nem tudom mikor fogja kinyírni a gépemről, a továbbiakban csak explorert tudok használni.
A dolgot nehezíti, hogy a régi időből van fent firefox, de azt már frissíteni sem lehetett, ezért maradt a portable. Viszont ha azt mondom az ie-nek, hogy importáljon, akkor a régi firefoxból szedi ki a könyvjelzőket.Hogyan tudom a könyvjelzőimet lementeni?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Kékes525
félisten
Az előzményekből ki lehet törölni egy konkrét linket, hogy olyannak lássam, mintha még sohasem klikkeltem volna rá? Az adott link összes előzményét szeretném törölni, ha lehet, de csak a konkrét linkét, nem a teljes előzményt.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
Skacok!
Olyan problémám van, hogy ma telepítettem az Ubuntu 16.10-et de az alapértelmezett firefox böngésző semmit nem játszik le a youtube-on. ha rámegyek egy videóra akkor kiírja, hogy " A böngésződ jelenleg az elérhető videoformátumok egyikét sem ismeri fel."
48.0 a verziója és ez volt fent tegnap is egy másik telepítés alkalmával és semmi problémája nem volt. mi lehet a baj?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Nyíl
tag
Megtaláltam hogyan kell, bocsánat a dupla kommentért.
-
Nyíl
tag
Sziasztok! Sajnos még mindig rossz a hotfix kiterjesztés (azt írja nem kompatibilis és le van tiltva) ezért teljesen újra akarom telepíteni a firefoxot minden beállítással és könyvjelzők nélkül teljesen a 0 -ról de az uninstallal a régi beállítások,könyvjelzők stb. megmaradnak, azokat milyen mappában hol tárolja, hogy 'manuálisan' törölhessem?
-
yanna
addikt
válasz EmptyParadox #48306 üzenetére
Ugyan úgy "pici" ablak a "kicsi" helyett.
-
yanna
addikt
válasz EmptyParadox #48304 üzenetére
Alapból true az érték.
Megnéztem false-n is, semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Használja valaki az uMatrix kiegészítőt bekapcsolt e10s mellett?
Ha be van kapcsolva az e10s és a uMatrix, akkor a Facebookon mindig feljön sütikről szóló közlemény és ha bezárom akkor mindig szét van csúszva az oldal. Kikapcsolt e10s mellett nincs ilyen probléma.
Termesztésen az uMatrix ki van kapcsolva a Facebookon és a sütik automatikus törlését is kikapcsoltam.Tudom nem véletlenül van még tiltva a kiegészítővel rendelkező felhasználóknak, de jó lenne megtartani.
Firefox 49.0.1
Szerk.: ez egy kicsit kuszán lett leírva, de remélem érhető a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Van arra lehetőség, hogy mindig mutassa az aktuális oldal URL-jét baloldalt lent? Ne csak akkor, amikor töltődik a weboldal?
Üdv.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Diablo 4 alap (Battle.net)
- Rainbow Six Siege - Deluxe Edition (+16 operátor)
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest