Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emperor_
addikt
-
Orgi
addikt
válasz hitvanyalak #36994 üzenetére
Mivel pesti vagy az adatlapod szerint, kb 500-1000 Ft-tal drágábban máshol is megveheted, pl Aqua 18.690.
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
Melyik SSD-t válasszam?
http://ssd-meghajto.arukereso.hu/kingston/ssdnow-v300-2-5-120gb-sata3-sv300s37a-120g-p129155613/#termek-leiras
http://ssd-meghajto.arukereso.hu/kingston/hyperx-fury-2-5-120gb-sata-3-shfs37a-120g-p232670105/#termek-leiras
http://ssd-meghajto.arukereso.hu/adata/sp550-2-5-120gb-sata-3-asp550ss3-120gm-c-p299350137/#termek-leiras
Max 16000Ft tudok rá szánni. Amikor megveszem az SSD-t, akkor be kell valamit állítanom a BIOS-ban? Vagy simán rakhatom fel a WIN10-t, mint ha HDD-re telepíteném?
Konfig:
Gépház: M-Tech AS08A-BK
TÁP: FSP 400W HEXA
Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)
Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz
Ram: 8GB DDR3 1333Mhz
Merevlemez: Toshiba 1TB
Merevlemez: WD 1TB
22x dual layer DVD író
12cm kék ledes ventillátor az előlapon T2
Windows 10 HOME -
Orgi
addikt
válasz hitvanyalak #36992 üzenetére
Mondjuk az említett cég garanciális ügyintézéséről már olvastam rosszakat... vagy inkább jót nem olvastam még
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
válasz hitvanyalak #36990 üzenetére
[link] Vedd meg ezt e-magról kiszállításért nem kell fizetni szóval ugyanott vagy mintha 15K-sat veszel + kiszállítás Ez 17900Ft és ez 240GB ami kelessz szerintem és ez uj 3 év garival
[ Szerkesztve ]
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek:1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 15000 Ft használtan is jó
2. Mekkora SSD-re van szükség? A Windows 7(később gondolom 10) lesz rajta, illetve olyan 60-80GB játék
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? SATA 6Gb/s
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?Gigabyte f2a88xm
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 3 év nekem elég
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD: Teljesen átlagos. Kéthavonta egy játék telepítése. Viszont minden nap 2-3 óra játék.
Köszönöm előre is.
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Gyorsan szükségem lenne egy aránylag olcsó, de megbízható és relatíve gyors SSD-re, én a 120GB-os Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX Fury ssd-t néztem ki.
Mi a véleményetek róla? Esetleg hasonló áron van jobb i nála?Köszi a válaszokat
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
embe
nagyúr
válasz GEPESZ66 #36982 üzenetére
Furyt vettem 2 hete laposba, elégedett vagyok. Persze tekintettel a 14eFt.-os árára. Vagyis ár/érték arányára.
stifi82 : Vagy 5 ilyen, jeni által javasolt, gépet rendeztem ismerősöknek.
Nagyon jó brand gép. Csak ajánlani tudom. Ebbe már érdemesebb venni ssd-t később ha úgy döntesz.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
GEPESZ66
veterán
Melyiket vennétek?
Az ár is ebben a sorrendben nő.
120GB-os
KINGSTON UV400
KINGSTON HYPER X FURY
SAMSUNG 650 BASIC -
core i7
addikt
válasz Livius #36978 üzenetére
"Professzionális, nagyobb írási terhelést jelentő (videóvágás, vállalati szerver, virtuális gépek futtatása) felhasználásra:
Corsair Force GT (3év) igaz ez GT de az is jó
Corsair Neutron GTX (5év)
Intel 530 2,5" mSata és M.2 (5év)
Intel Pro 1500 2,5" és M.2 (5év)
Plextor M6 Pro (5év)
Plextor M6E M.2 és PCIe (5év)
Samsung 850 Pro*** (10év)
Sandisk Extreme Pro (10év)"[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Hello!
A 15 ezer forint alatti SSD-ék közül ez a Corsair CSSD-F120GBLSB jónak mondható? Van esetleg valami tömeges negatív tapasztalat az ilyennel?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
jeni
félisten
válasz stifi82 #36970 üzenetére
ezzel mit érsz vele? IDE-ről IDE-re Ugyan ott vagy!
Inkább azt mond meg van -e sata csati az alaplapon? Amúgy meg érett a gépcserére az a Pentium 4!
Egy SSD árán tudsz akár 4 magos gépet kompletten venni.Mert van és kapható házzal számlásan 1 év garanciával is!!!!! Együtt készen összerakva újabb modell.Azzal a P4-l csak szenvedni fog továbbra!
TUTI a dolog mert láttam a boltban,és van is válaszék belőle!
[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz stifi82 #36968 üzenetére
Van IDE csatolós SSD is, de ritka, mint a fehér holló és a teljesítményük sem valami acélos.
Keress rá az eBay -en IDE - m2 adapterre. Abba vehetsz valami olcsóbb m2 SSD -t, amit később ha újítasz valami modernebb gépre, akkor is fel tudod majd használni.
(Vagy raksz egy PCI csatolós SATA vezérlőt a gépbe. Csak ugye kicsit benne van az emberben a félsz, hogy a géped tud-e majd egy ilyen kárnyáról bootolni.)Don Cobra 28 (#36966):
Valahol a BIOS -ban kell tudnod átállítani.[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
stifi82
aktív tag
helo 1 pentium 4esbe szertnék 120gb ssd-t. IDE csatlakozó van rajta létezik valami megoldás hogy ssd csatlakoztasak hozzá és a BIOS is kezelje?.
-
glaci
őstag
válasz Don Cobra 28 #36966 üzenetére
OK, de az előbb is írtam, hogy ez itt OFF és át kellene vele menni a "Flash SSD" topicba!
-
tpeter77
addikt
válasz vaakuum #36964 üzenetére
szia
nyugodtan megteheted, semmi gondom nem volt. 2-3 hete építettem be egy HP6550-be egy 7mm-es Adata Sp900 SSD-t.
A vinyó ami benne volt 9mm-es volt, az SSD meg csak 7 de semmilyen gond nem volt a beszereléssel.
HDD-t rögzítő keretet kell levenni, rászerelni az SSD-re majd vissza a laptopba, és kész.
2-3 perc az egész aztán lehet örülni. -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Laptopban (hp probook) a hagyományos hdd helyére fizikailag ugye bármelyik SSD befér? Mert nekem úgy rémlik, hogy legtöbbször még külön vastagító keretet adnak az ssd-khez, tehát nem gondolnám, hogy szélesebb-hosszabb vagy esetleg vastagabb lenne bármelyik is, mint a hagyományos forgótányéros hdd..
Tudom láma kérdés, de nyugodtabban rendelek bele, ha valaki megerősíti...
Köszönöm!"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
glaci
őstag
válasz Don Cobra 28 #36961 üzenetére
Ha már túl vagy a vásárláson, akkor a Flash SSD topicban tudnak segíteni. (Lásd összefoglaló ...)
Egyébként szerintem a TRIM parancs hiánya okozhatja a problémádat. Talán létezik olyan driver, amivel átmegy. (Elsőként próbáld a "sima" windows drivert.) Ha nincs AHCI, akkor a raid módot ne kapcsold be. A sebességek egyébként SATA1 -re jók! (A 4k értékeken szépen látszik is, hogy egy régi gép épp anyit profitál az SSD -n, mint egy új, azt a régi, lassú SATA sem korlátozza még.)
[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
válasz SlausK #36959 üzenetére
Neked is összefoglaló.
-
Don Cobra 28
csendes tag
Tisztelt Forumozók!
Kérném a segítségeteket.Egy régebbi számítógéphez raktam be ezt az ssd meghajtót,sata 1 re kötöttem.
Viszont az alaplap egy asrock pci express raid amd procival.Nem támogatta a biosban az ahic,hanem csak raidbe.A meghajtó teljesítménye 80 %.Lehet valamit tenni ez ügyben?Kihatással lesz az évek során a meghajtó állapotára ill. teljesítményére?Viszont jobb lett,mint volt (új videokártya 4 g rammal+ssd)Köszönöm előre is a segítséget.
Tisztelettel:. Zoli.
http://mobilarena.hu/dl/upc/2016-07/13/605718_vctao7nngt8qaikn_nevtelen2.jpg
http://mobilarena.hu/dl/upc/2016-07/13/605718_cygtereggf4ddmaq_nevtelen_2.jpg -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Egy dell optiplex.360 gépbe rakhatok ssd-t?
Nem szeretném pottyára megvenni, alaplapon van sata csatlakozás.... -
olle
senior tag
válasz tpeter77 #36951 üzenetére
Jó oké ezek csak a számok én értem. De egy sima casual user nem fogja észrevenni a különbséget 19 illetve 21 másodperc között. Itt az ár dominál mindig. Sajnos ilyen világot élünk. 2.3.4 ezer forint is számít.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
őstag
válasz tpeter77 #36934 üzenetére
Hali!
Köszi! Csak csábító az UV400 240-es ára. Ha a jelenlegi samsung 830-amat lecserélném és vennék egy olyat (amiről a rendszer menne és játékokat is arra raknám), akkor vennék észre valamilyen hátrányt normál felhasználásban? Tehát nem tesztek alatt, hanem a valóságban?
Köszi!
-
tpeter77
addikt
oké, de ennek csak akkor van fontos szerepe, ha SSD-ről SSD-re másolsz fájlokat.
Normál felhasználói oldalát se feledjük azért el.
Ha boot idő, programok betöltődése, stb eredményeket megnézel bármilyen tesztoldalon igen hasonló eredményeket fogsz találni az SSD-k közt - mármint a normál Sata III csatlakozósok versenyében.
Itt a legjobb mondjuk 19mp alatt végez egy feladattal, addig ugyanaz a leggyengébbnek 21mp-ig tart.
ha meg a háttértárolód HDD, akkor ha erre másolsz oly mindegy hogy ADATA vagy Samu 850 PRO...... -
-
core i7
addikt
válasz SAABPEPE #36945 üzenetére
Nekem volt ADATA-m nem volt vele semmi baj Kingstonom-még nem volt csak memóriába de nem egy Noname márka szerintem meg a márkán belüli típus nem sokat számít SSD Kingstone 240GB mindne érv melette szól annyi ,hogy 1000 Ft tal drágább az első kettőnél amit írtál legalábbis árukeresőn
[ Szerkesztve ]
-
-
SAABPEPE
tag
Sziasztok SSD érdekelne nem induló kategoria rendszer lene rajta min 120 gb min 3 év garancia
Én ez a hármat néztem ki vélemény vagy ajánlat:
HyperX 120GB Savage
SAMSUNG 120GB 750 EVO SATA3 2,5"MZ-750120BW
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120Gbármit meghallgatok Z-170 pro gaming alaplaphoz megy.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szépen megy fel az Intel 535 240GB SSD ára!
-
tag
Köszönöm a cikkedet és a sgítségedet, így már értem teljesen.
Nem az elhasználódás mértéke számít (jó pap is holtig tanul).Jelenleg az OCZ Agility 3 64GB-n általában 15GB szabad hely van, ez az optimális működéshez elég.
De igazán a kérdésem az lett volna, hogy melyik verzióval járnák jobban.
1, 120GB-os SSD+320GB HDD
2, Kingston HyperX Savage 240GB HDD nélkül. -
Bodor
veterán
-
tag
Szeretném a segítségeteket kérni.
Jelenleg van egy letöltős, nagyon ritkán torrentes (havi 1GB) internetes gépem.
ASROCK FM2A88M-HD+ R2.0 + A10-7800+ 2x4GB DDR3 1866.
Nem játszok rajta, nem vágok videót, arra van egy másik gépem. Ezen csak internet letöltés (DATA), illetve kitömörítést végzek.Jelenleg egy nagyon régi OCZ Agility 3 64GB van benne, aminek igazán semmi baja (nincs rajta BAD sector), de a kondíció már csak 96%-os. Megérett a cserére. Az SSD mellett egy 320GB-os SataII Samsung HDD van.
Jelenleg van otthon egy felesleges Kingston 120GB SV300 (tudom, nem ajánlott, de nekem bevált) és a laptopba egy Kingston HyperX Savage 240GB. Amit esetleg ki tudok venni és az SV300-t belerakni.
Két,illetve három verzió áll fent:
1, Kingston 120GB SV300 a rendszernek + 320 GB samsung HDD a letöltéseknek.
2, Kingston HyperX Savage 240GB (nem raknám mellé a 320GB-os HDD-t, és a laptopba raknám be a 120GB SV300-t)
3, Vennék egy 240GB-os Hyperx Fury-t (a 120GB SV300-t eladnám)Szerintetek melyik lenne az ideálisabb választás.
Köszönöm a segítségeteket előre is. -
Expendable
aktív tag
Sziasztok,
Max 20e-ig melyik SSD-t lenne érdemes választani? Asztali gépbe lenne. Op rendszer és mondjuk bf4 és a később megjelenő bf1 lenne rajta. (első SSD-m lenne)
Köszi a tanácsokat előre is.
-
Emperor_
addikt
válasz GEPESZ66 #36924 üzenetére
Igen, de nekem nem ment SATA2-n, hiába SATA2-es a lap. nForce 4 Ultra és nForce 4 SLI esetén is ez a tapasztalatom. Intel 520 és Samsung 850 EVO SSD esetében is.
A neten olvasgatva az az ok körvonalazódott bennem, hogy az alaplap és SSD elkezd egymással egyeztetni, az SSD azt mondja: SATA3, erre az alaplap: hú ez nekem nem ismerős, akkor menjél SATA1-en! Az nForce piacra dobásakor még nem létezett a SATA3 szabvány.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
rocket
nagyúr
Kingston UV400 240/480GB teszt.
Szokasos Kingston minoseg, sok mindenben hozza az elvarhatot, de van par dolog amiben kritikan aluli a teljesitmenye, amitol olcso husnak hig lesz a leve.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
SlausK
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Dell Precision M6700-as laptopom és szeretnék bele minimum egy 256 GB-os SSD-t. Na most alapvetően az mSATA variánsokat nézegettem, mert akkor tudnék még mellé diskeket pakolni, viszont az csak SATA 2-es. Megéri ezen a vonalon elindulni vagy hagyjam a fenébe az mSATA SSD-ket? A másik, hogy a laptopom tudja kezelni az 512-es mSATA SSD-ket? Érezhetően lasabb SATA 2-n az SSD teljesítménye?
Amit nézegettem:
- Crucial MX200 mSATA.
- Plextor M6M mSATA.Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv, SlausK
-
Viperator
őstag
Szép napot!
Van egy eladó, aki árul Samsung 850 Pro SSD-ket olcsón, nincs rendes garancia, de viszont van sorszámmal ellátott Samsung garancia (10 év).... ezt hogyan lehet majd lebonyolítani probléma esetén? A Samsung így is elfogad?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
olle
senior tag
válasz holozis_HUN #36925 üzenetére
Gigás Digi net. 70 MB/s Disk Overload. SSD-re no problem. Egyszerűen nem birja a Winyó a sok fájlt. Nem nem rosszak. Csak átkozott a net.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
olle
senior tag
Szia szvsz ha elég az SSD akkor ne vegyél HDD-t mellé. Léteznek 1 TB os SSD-k is nyilván nem csak dísznek.
2 év alatt egy 60 GB os SSD-n 2 % os romlást értem el. Szerintem ki fog még engem szolgálni.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
A fő kérdésem: Vegyek SSD mellé HDD-t is vagy nem kell?
Nem a tárhely a kérdés, mert nekem elég az amit maga az SSD kínál csak olvasgattam ilyen limitált írási lehetőségről SSD-nél meg elhasználódás stb. és hogy spórolni kell az írások számával stb. Na most a kérdés, hogy biztonsági okok miatt vegyek egy HDD-t is a gépembe vagy elég az SSD és ne foglalkozzak vele? Torrentezek is meg minden, szóval tanácstalan vagyok.
Várom azok hozzászólását akiknek személyes tapasztalatuk van de persze mindenki segítségét elfogadom!
Előre is köszi!
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
exMachina
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék a fórumhoz, először kezdeném az egyszerűbbel.
Korábban jártam itt és kielégítő választ kaptam (#35345), de fel kellett függesztenem az SSD vásárlását, ezért most tudtam visszatérni erre. Akkor a 120gb Intel 535 lett befutó, de ahonnan vásárolni szeretném a többi komponenst a gépemhez, se híre se hamva csak 240gb-os verziónak.
Ez nem is probléma, mivel időközben újragondoltam a dolgokat - már ezt is be tudom vállalni ár szempontjából - de így már más a lista amiből választanék:
- Intel 535
- Adata SX930
- Adata SP920.
Ezek közül fogok választani - mivel mind ajánlott, illetve konkrétan ezek ajánlva is vannak folyamatosan - ha együtt rendelem a többi komponenssel akkor Intel, ha más helyről akkor Adata SX930.A másik kérdésem arra vonatkozik, hogy szüleimnek van egy meglehetősen régi gépe, amit talán egyszerűbb lenne lecserélni, de a internetezésen kívül nem használják másra, ezért a memória és a processzor mellett egy SSD-re gondoltam. Egyetlen kérdés amire nem sikerült megtalalálni a választ, az a kompatibilitás.
Az alaplap a következő: Intel d945gcpe http://ark.intel.com/products/50370/Intel-Desktop-Board-D945GCPE
SATA port van rajta, de nem derül ki számomra milyen ( I vagy II). Annyi biztos, hogy az Intel SSD kompatibilis vele http://www.intel.com/content/www/us/en/support/boards-and-kits/000005871.html.
Ha ebben tud valaki segíteni, azt megköszönném.LLAP - Live long and prosper
-
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Másodlagos SSD nek megéri az új KINGSTON 240GB SSDNow UV400 venni?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
kropoksz
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje nézelődök SSD-k terén, és ma belefutottam ebbe az ebay-en (műszaki cuccot eddig még nem rendeltem innen, de a többivel eddig minden okés volt).
Szerintem elírták az árát, vagy nem tudom miért ennyire olcsó, de gondolkozom hogy próba-szerencse alapon rendelek egyet.
Mit gondoltok? -
GEPESZ66
veterán
Azon gondolkozok,hogy a régi,64 bites AMD-s gépembe a rendszernek veszek egy Kingston Hyper 120GB-os SSD-t.
Ha elromlik a régi gép,akkor átrakhatom majd az újba.
Gondolom,hogy ilyen régi gépben is érezhető lesz az SSD gyorsasága? -
olle
senior tag
Szia.
Van még egy felállás. Nekem jó netem van DIGI max. Fel le töltés folyamatosan megy. Van a gépben 2 db 1TB os WD meg egy Hitachi 2TB os mellé egy 60 GB os SSD a rendszernek és 120 GB a játékoknak. Amikor mondjuk a winyóról játszottam a sok fel letöltés miatt csöppet akadt vagy Disk Overload. A játékok is jobban mennek SSD-n a betöltési idő is csökken. Ha már olyan jó áron mennek az SSD-k akkor miért ne vegyen bele a játékoknak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest