Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Új SSD vásárlás lenne...
1. 50-60 ezer
2. 1 TB
3. Asztali gépbe lenne, és a lapon már van M.2 csati, úgyhogy olyat.
4. Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 (rev. 1.0) http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ax370-gaming_k7#kf
5. 3-5 év
6. Rendszer, és egy-két játék futna rajta.Köszi!
-
Nabukin
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy 2010-es laptop intel GL40-es chipsettel, SATA 2-vel. A kérdés az lenne, hogy ebbe ha SSD-t szeretnék tenni, akkor jól gondolom, hogy a SATA 2 miatt igazából a legolcsóbb SATA 3-as SSD jó lenne bele? Vagy azért itt se kellene egy bizonyos szint alá menni? Egy Kingston A400-as (120 vagy 240-es), amire gondoltam pl.
A gép maga nem nagyon lenne agyon használva, időnként filmezés, netezés, ami menne vele.
-
aDaM909
tag
Elolvastam, de több, általam kinézett típust sem látok:
pl. SanDisk SDSSDA-120G-G26
vagy Kingston A400 120GB.Illetve olyat látok benne, ami a helyi szaküzletben nincs.
Azt elfelejtettem írni, hogy max 15e Ft lenne rá. Végül is ami már tartósabb, mint a Kingston SSDNow V300 60GB-os, az már jó lehet
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Akkor En makos vagyok ,hogy 120GB-os OCZ Agility 3-am 2011 ota hibatlanul mukodik? Csak ,mert a lirasban nem ajanlott. vagy mi 8))
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
MiklosSaS
nagyúr
Utolsó kérdésem:
Egy laposba lecserélném az 5400-an forgó hdd-ot. Jó választás lenne egy 250 gb-os Crucial MX500 vagy inkább az Intel 545s 256-os ssdje? Mondjuk az intel drágább (4600 HUF-al ), de mindkettőre 5 év garancia van. Az előbbi 100 TBW az utóbbi pedig 144 TBW.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
Kösz a gyors választ.
Igazából azért kérdeztem mert furdal a kiváncsiság kipróbálni ezeket a "csoda" ssd-éket. Csak olvasgatva tudtam meg hogy eléggé melegszenek, meg nincs is "érezhető" különbség a mindennapi felhasználásban ha a teszteket/bench-eket nem vesszük figyelembe.
Tehát maradjak a jó bevált MLC-és és másfél év garis MX200-nál?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
spanyoll
addikt
Bocsi, hogy én se így írtam. Na még egyszer akkor...
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
25-30K
2. Mekkora SSD-re van szükség?
250gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali, csati mindegy
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
B85 pro4
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Tökmindegy
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Professzionális, fotókidolgozás. Leginkább a Lightroom katalógusok és cache lenne rajta, plusz ideiglenesen mindig az éppen szerkesztett fotók."Super perfundo on the early eve of your day."
-
MésziGab
tag
Sorry
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
40.000
2. Mekkora SSD-re van szükség?
250-256GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gamer gép,M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus ROG STRIX Z370H Gaming
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Mind1
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Op.rendszer,Adobe Premier(4K vágás),OBS -
Frawly
veterán
Az igaz, hogy az összefoglaló szerint nem ebbe a topikba való, de nem haszontalan, hogy emberek beirkálják ide a statisztikájukat. A leendő SSD tulajok között az első számú aggódási faktor, hogy jajj, nem lesz tartós, mert csak 160 TB limit van rá, és azt hiszik, hogy ezt majd pár hónap alatt elhasználják, mivel nem tudják, hogy mennyit írnak naponta.
Raymond MX200-asánál nagy átlagban 20-23 GB/napra jön ki, Laudánál 11-re, én meg extrém spéci használatnál napi 4,58 gigánál járok. Az átlag elvileg 20 GB/nap körül van átlag felhasználásánál, ha nincs külön kímélve a meghajtó.
-
Mercutio_
félisten
Talán annyiból praktikusabb eleve nem particionálni, hogy nem kell fejben tartani
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyúr
Koszi, en is igy gondoltam, vegul 850 evo-t rendeltem. A gepben lesz egy kingston hyperx 120gb es egy 250gb-os 850 evo. Win10 + visual studio + android studio a legfontosabb, ugy gondoltam hogy ez a 3 dolog majd a 250-es ssd-re mennek, mivel a VS igyis-ugyis ramaszik valamennyire a rendszermeghajtora.
Kerdes, win install elott mar kapasbol nyessek le mindket ssd-bol 10%-ot az optimalis mukodeshez? Az a 10% ne is legyen particionalva?
-
-
mattew
tag
Én tévedtem, elnéztem egy nullát . Amikor a 75TB-ot elosztottam 5*365-el 0.04-et kaptam amit tévesen napi 4GB-nak értelmeztem (ez azért bőven teljesíthető) 40GB helyett (na ennyit nem produkálok, windows újrarakós napokat leszámítva). Így viszont a Samsung jobban tetszik (személyes preferencia).
[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
csendes tag
-
törölt tag
Most érvényesült a Domino elv. A Plextort megvettem, hogy ne dráguljon tovább, meg ugye kevés helyen is kapható.
Viszont újra kell telepítenem a Windows-t természetesen, és akkor már nem akarom azt,hogy csak a Battlefield 1 + CoH2 legyen SSD-n. Utóbbi a Corsair Force GT-re fog kerülni. Azon lesz a Firefox gyorsítótára is. Mégis SSD nem HDD, és már nem kímélem.
Lesz 3 SSD a gépemben, mindegyik MLC-s.
Tegnap kizártam a Samsungot mert TLC-s ,és mert TBW limit van a garanciába foglalva. Amelyik SSD TLC-s és még írásimennyiségi limit is van az kiesik. Egyébként az limitált garancia miatt esik ki a Crucial MX300 525GB CT525MX300SSD1 is.
Most ezek között ingadozok:
Goodram Iridium PRO 480 GB - )sszefoglalóban az van írva, hogy 5 év garancia, de ahol látom, ott csak 36 hónap. Esetleg 5 év a gyári, és 3 év a bolti, azaz ha 3 éven túl megfekszik akkor RMA?
Kingston 480GB HyperX Fury SHFS37A/480G SSD meghajtó 36 hónap
Kingston SSD-m most is van anyum gépében. 6. évét tapossa.
ADATA XPG SX930 SSD meghajtó, 480GB SATA-IIITermékkód: ASX930SS3-480GM-C Az emag erre megadja a 60 hónapot, de ez a legdrágább is.
Szóval a kérdés, a három közül melyiket választanátok ?
A Plextor mellé
-
-
spiky03
veterán
-
k1ka
újonc
Üdvözlök mindenkit. Lenne egy OFF kérdésem és előre is bocsánat hogy ide teszem fel de nem találtam neki külön topicot. Van nekem egy Silicon Power t10 128gb SSD-m. Beraktam a gépbe,lekötöttem a HDD-t ismeg a DVD olvasót is Windows telepítése elött. Hiba : Egyszer látja a BIOS az SSD-t,egyszer nem. Nagy nehezen sikerült feltennem rá a Windows-azóta 5 bekapcsolásból 1x bedob a biosba mint ha nem lenne SSD,biosból kilépbe viszont elindul. Ez miért lehet,vagy találkozott már valaki ilyen hibával?
Üdvözlettel : Krisztián
-
Mercutio_
félisten
-
varmi2
nagyúr
És szerinted egy ilyen általakítóval menne? Szerintem igen...
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Igen olvastam. Sőt már 2 éve is olvastam, és ezért vettem egy crucial mx100 120Gb ssd-t, ami a mai napig is üzemel. De gondoltam van frissebb ajánlott ssd is.
Innen az apróról használt is jó, ha van gari rá még. Csak megbízható eladótól, megbizható típus érdekle.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Kisbocs06
tag
Szia . Bele olvastam a forumba és valóban rosszul tettem fel a kérdésemet.Ha jól olvasom akkor ebben az ársávban ( 15-16e ) ajánlott vétel az ADATA 120GB XPG SX930 bár most egy picit drágább de minden nap változik az ára az Iponban .Kérdésem most az lenne hogy az iponban adnak egyedül rá 5 év garanciát a többi üzletben csak 3 évet gondolom ez nem lehet elintézni 5 re sehogy ? Jelenleg is van egy Ssd-m már 3 éves bár hibátlan egy Kingston V300 as de vagy én szoktam meg vagy tényleg baromi lassú lett ( belakott win 10 ) de érzésre olyan mintha egy sima hdd lenne .MSI B85M-E33 1150 es alaplapban használom , ez sata 3 as portú de használtam előző Asus alaplapos sata 2 es lapban is de ott is ezeket az eredményeket produkálta .Most lehetőségem van lecserélni .
-
[CS]Blade2
addikt
Még mindig gondolkodok, mert Asus P5B-hez lenne, és SATA2 van csak, és torrent is menne, és lehet, hogy néha kihasználnám kapacitását is elég rendesen. 256-osnál úgy tudom, hogy 18GB a 7%, amit hagyni kellene.
Havi 200-300GB írás lenne a torrent miatt, és menne még youtube, online videó, és csak 4GB ram van, szóval lenne lapozófájl is, és persze jó lenne, ha nem 3-5 évet menne el.Nekem csak így érné meg a váltást, mert kellene egy kis extra sebesség és megszabadulnék a HDD morgásától. A kettő együtt is csak épp elég indok, egyébként nem költenék egy 2007-es konfigra 25K-t.
Eddig az SP920 tűnik a legjobbnak, de lehet, hogy a goodram jobb lenne, ha véletlen lesz holnap, vagy valamelyik pro. Hátha lesz holnap 25K-körül pro szintű.
Szerk.: Egyébként valaki próbálta már, hogy mit mutat a történet? Mármit piszkálni a gyártót 4 év után, hogy szétment a cucc. Az azért nem olyan egyszerű. Van-e magyar képviselet, hogy történik a dolog, el kell juttatni, vagy küldeni valahova, stb. BP-n lehet, hogy valaki beviszi, mert a szomszédba kell vinni, de vidékről még BP is problémás/költséges lehet.
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Hm, oké. Én mondjuk Fury-tól azért fázom, mert azok alapján amiket láttam teszteket meg összehasonlításokat, mintha szarabb lenne a jelenlegi 3K-mnál, sz'al ha már veszek második SSD-t akkor minimum azt a szintet üsse meg. Persze ha ez nem igaz akkor javíts ki kérlek. (nem kekeckedés, komolyan mondom, pályafutásom alatt futottam már bele "párszor" abba, hogy netes teszt hülyeséget mondott, szóval sose lehet tudni)
TBW meg olyan, hogy a jelenlegi, lassan 2 éve nyüstölt rendszermeghajtónak (is) használt drive-om 31 terránál jár (HD Sentinel szerint), pedig Windowst "2,5x" (felraktam W8.1-et, azt később upgrade-eltem W10-re, majd pár dolog nem volt teljesen oké, és csináltam egy clear W10 installt is) telepítettem és frissítgettem rajta, illetve sokgigás gammákat is szoktam néha cserélgetni SSD-HDD közt. Szóval lehet én csinálok valamit tudat alatt nagyon jól, de ez alapján kimatekozva még azzal a nevetségesen alacsonynak számító 120 terrával is 8 évig húzná nálam Főleg hogy arra nem telepítgetnék Windowst, meg 2 SSD-vel már a "játékmásolgatás" is megszűnne.
[ Szerkesztve ]
There is no war. Only the harvest.
-
SMartin-HU
tag
Köszönöm az ajánlást. Gyanús, hogy az Adata lesz.
A Crucial minőségben/teljesítményben hol helyezkedik el az SSD-k között? kíváncsiságból.....
Ezt a kérdést még elolvasni is borzasztó, de olyan fáradt vagyok, hogy nem tudom tisztességesen feltenni a kérdést.
Nem fogok Samsung terméket venni. Befejeztem az utolsó garanciális tortúrám után.
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
Kiscsőke
aktív tag
Hát a 240-esről lekéstem, már nem tudom megvenni 5 év garival sehol se normális áron, így marad a 120-as, elférek rajta. Viszont iPon-nál a leírásban szerepel, hogy "Bundle (Csak a meghajtó) " akkor erről lespórolták a dobozt és a beépítő keretet? Zacsiban kapom? Mi a garancia, hogy nem használt?
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
tpeter77
addikt
itt azt írják 600TB a limit.
Átlagos használat mellett sosem érném el -
tpeter77
addikt
szia,
Nem is a sebességkülönbség miatt kérdeztem, hanem azért, mert a hónap végefelé veszek egy 240GB-os SSD-t, és akkor ezek közül választanék.
Ha egyformán jó mindkettő, akkor az olcsóbbat, bolti 5 év garival kínáltat fogom választani.
gyak. az SX930 és Iridium Pro gyakorlatilag egyenértékűnek tekinthető.ja tényleg, a vezérlő és NAND chipjük milyen, mindkettő megbízható?
Goodram I.P. Vezérlőchip: Phison PS3110-S10 , NAND chip típusa: THGLF2G9J8LBATR – Toshiba A19 19 nm 2D MLC
Adata SX930 vezérlőchip: JMicron JMF670H , NAND chip típusa: 16nm MLC Micron NAND -
tpeter77
addikt
szia
Adata tesztet tudnátok készíteni? Érdekelne hogy az milyen lenne a konkurenciához képest.
Eddig ez volt a legjobb ár/érték/limitmentességben a győztes.
Most hogy itt a Goodram Iridium Pro, nagy ellenfelet kapott.Goodram limitmentes lenne?
(#38971) FireFox1996
Rendszermeghajtónak bármelyik SSD megfelel, sokkal gyorsabbak a HDD-től.
Adata SX930 és SP920 voltak az ajánlottak, de érzésre a most tesztelt Goodram Iridium Pro ugyanezt fogja nyújtani.
Olcsók és jók, 5 év garival. Ezek közül bármelyiket választhatod... nem feltétlen kell Samsungot venni.
Olvasd el a tesztet![ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
Kérdés volt nem rágalmazás, a kettő közt nagy különbség van
Azért kérdeztem, h mittudomén támogatja az oldalt a GoodRam vagy franc tudja és így beteszed rögtön Ennyiről szólt a dolog#AXisBOLD:Szerintem maradj az Adatanal. Nem olyan olcsó ez a GoodRAM, h megérje rizikózni
#Bodor: De gondolom van neked is itt az oldalon egy főnököd aki ha azt mondja rakd bele, akkor belerakod. Ilyen egyszerű. Neee mindig a rosszindulat legyen feltételezve. F3ltettem egy kérdést ennyi. Nem kijelentettem, nem trollkodtam...
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
AXisBOLD
addikt
Pont emiatt akartam írni a topicba
Most olvastam el a tesztet és azon agyalok, hogy Adata SP920 / SX930 vagy Goodram Iridium pro legyen. Árban mindegyik ~23k, ami a max keretem.Csak amiatt óckodok tőle, mert kis gyártó és nem ismerem, sem a termékei minőségét...
Aurea mediocritas
-
szpali
addikt
Köszi a válaszod. Fotó feldolgozás, RAW mozgatás, esküvők évi ~1-1,5TB képanyaggal és még 1-2TB egyéb fotózás és néha filmek (van másik, kifejezetten media szerver lapos). Arra elég lehet?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
-
jeni
félisten
Azért megkérdezném ez a Plextor (Liteon) m.2 miért PCIe kivitel? Ezen két bevágás van. Tudtommal az a jó PCIe-m.2 adapter kártyában amelyen 1 bevágás van.Hasonlót próbáltam kipróbálni egy Asus Hyper 4x minivel és a gépem fel se ismerte.
Az Asus adapteren és a Delock adapteren is egy bevágás van.
Ezen egy bevágás van és ezek tehetőek be az Ultra m.2 csatolóba vagy az említett Asus PCIe-m.2 adapterbe.
Az egy vagy két bevágás az érintkezőnél nem az elforgathatóság miatt van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung 860 EVO 500GB
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest