Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Digitális óra esetén le kell mennie 2,7mbar-ig, akkor már végvákuum-on van a rendszer így ha az óra mutatja hogy már ennyin vagy alatta jársz akkor nem lehet nagy baj. A baj ott van ha abbahagyod és fél óra múlva csökken a vákuum értéke de azt meg nitrogén nyomáspróba mondaná meg igazán hogy tömör-e a rendszer
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Kétlépcsős vákuumszivattyú 2másodperc alatt kikapja belőle az összes levegőt
Viszont hivatalosan 30perc vákuumozás kellene majd utána 30perc vákuumtartás a szabványos beüzemeléshez, előtte meg nitrogén nyomáspróba 63fokos kondenzátor esetén R32 hűtőközegnél ez kb. 43-44bar nyomás. Gyanítom az is kimaradt.
Ha már 10percet nyomta rendes szivattyúval akkor nagy baj nincsen csak a lényeg hogy a pára/víz mind legyen kiszívvaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
aicon
senior tag
Szerelésben jartasaktol kérdezném, hogy 3 meter csonel a vakuumolas kb mennyi időt vesz igenybe?
Nalam gyanusan gyorsan vegzett vele a szerelő (3-4 perc)======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
törölt tag
válasz Tikakukac #65060 üzenetére
Úgy néz ki, a mutatvány elérte a célját, memory reset után rögtön 1200 wattal tolta az 50 fokos levegőt (előtte 800w, illetve 40 fok volt a padló), és kipróbáltam turbón, úgy lazán 1500 wattot kajált a konnektorból, viszont szabad szemmel is lehetett látni, ahogy a hőmérséklet megy felfelé. Ezért se rossz, hogy letöltöttem a service manualt, még azt is megtudtam, hogy telepítéskor kikapcsolt állapotban kell a beltéri elhelyezkedésének függvényében bal, center, vagy jobbra állítani a widevane gombbal a távirányítón, majd el kell menteni.
-
strapal
csendes tag
Sziasztok,
Egy hónapja szereltettem be két Midea klímát. A fő gond, hogy mindkét kültéri egység egy idő után eléggé elkezd berezonálni, a rezonancia pedig végigfut a két-két rézcsövön. Ezt leszámítva rendben működik, azaz fűt, de a falon át azért kissé zavaró a berezonáló hang - a fal egyelőre szigeteletlen, 80as években készült ház fala, így ennek hangszigetelő “képtelenségére” is gondolok. De eléggé bizonytalan vagyok hogy a folyamatosan berezonáló hang, ami szerintem a kompresszorból jön, normális e, és nem utal valamilyen hibára? -
TeeJay
félisten
válasz Joker_5x #65082 üzenetére
Tök mindegy hogy -20 fokig hazudik rá a gyártó
A klímáknak a halálzóna a -2 - 3fok közötti hőfok pláne mostani esős taknyos időben amikor sok a pára. Itt romlik legjobban a hatásfok mert jegesedik amit le kell olvasztani mielőtt újra tud fűteni. -2 fok alatt már csökken a levegő páratartalma -10fok alatt meg szinte nincs is így ott már javul a hatásfok. Ezzel idén sokan szembesülnek ám akik villámgyorsan betojtak hogy nem lesz gáz és dobták a kondenzációs gázkazánt hogy majd olcsón fűtenek klímával.
Igen lehet fűteni klímával csak ismerni kell a fizika törvényeit meg az előnyöket/hátrányokat.
Bizony esős 1-2fokos időben a klíma nem lesz 4-es SCOP hanem jó ha 2-es talán vagy inkább alattaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ddsteel
aktív tag
válasz Joker_5x #65082 üzenetére
df nyilván defrost. 4-5 óra, az semmi. Egyébként sztem nem is a hőmérséklet számít, hanem a pára (persze nyilván a kettő együtt). Van olyan pára, hogy az enyém -2 fokban óránként kiáll leolvasztani, de ma pl egyszer sem hallottam, pedig -1 volt nálunk (Budapest). Alig volt pára a levegőben, szél annál inkább, ami elfújja a párát.
-
rígel
őstag
válasz arnyekxxx #65072 üzenetére
Neee, ez tényleg létezik. Egy óvoda vagy valami közintézmény. Aki ilyen munkát átvesz , azt 10 évre le kellene csukni.
Pontos látlelete az országnak. Ha benne vagy a körben, bármit megtehetsz, következmények nélkül. Ótvar félmunkáért is tarthatod a markodat. És fizetni fognak, kérdések nélkül. És ez jó nekünk így....[ Szerkesztve ]
-
Joker_5x
tag
Üdv.
Egy olyan kerdesem lenne, hogy adott egy 3,5kw all easy pro klima es mai nap 4-5 orankent ki irta a “df” feliratot (Meg lestem mit is takar, igy nem gyanakszok bajra), majd elvegzi a dolgat es megy tovabb. A kerdesem az lenne, hogy mivel -20fokig vagy meddig is birjak ezek termeszetes e, ha mar -2 kornyeken ezt csinalja?
koszi elore is!Az élet labirintus, de valahogy senki sem keresi belőle a kijáratot.
-
TeeJay
félisten
válasz poli27 #65078 üzenetére
Szerencsére van ahol gondolkoznak is az emberek.
Unokatesóm társasháza a belső udvart hőszigetelte, megbíztak kapjam le a 7 meglévő klímát és ha kész a szigetelés mehet vissza. 15cm grafit EPS-t kapott és ugyanazok a 450-es konzolok 300-as állványcsavarral mentek visza és minden klíma tökéletesen fog működni annyi hogy volt 2 gép amire a mekkmester alig 20centi csövet vezetett ki eredetileg arra forrasztanunk kellett +1 métert hogy a szigetelés után is elérjen a klímához.
Amúgy ha a cső engedi a konzolt le sem kellett volna venniük csak rácsavarnak egy C sínt és kintebb tolják 15centivel a kültériket. Persze egyszerűbb ha le van szedve mind és tisztán tudnak dolgozni a hőszigetelős emberek majd ha kész akkor fúrni vissza szépen...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ddsteel
aktív tag
válasz TeeJay #65076 üzenetére
Igen, kb én írtam ezt is tök laikusként. Azért van a hőcserélő, hogy megfelelő felületen tudjon hőt cserélni. Vannak beépítési minimum követelmények, amiknek ez már láthatóan sem felel meg. Többet fogyaszt és nyilván jobban is használódik, ha nagyobb fordulaton kell mennie.
-
TeeJay
félisten
válasz arnyekxxx #65072 üzenetére
Úgy a klíma teljesítményének felét eldobta ezzel... Mögötte sem lesz elég hely hogy szellőzzön, előre fogva van a kifújó oldal rendesen felül meg ne is beszéljünk mi a helyzet...
Facebook csoportban láttam jobbat ahol konkrétan körbe burkolták a szigetelősök és sehol nem kapott levegőt a gép.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
arnyekxxx
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
válasz kisbalazs83 #65065 üzenetére
10cm meglehet meg a 20-as szigetelessel is.
Hutesre nem hasznalom, csak futesre.OK
-
Z_A_P
addikt
válasz marcusa #65063 üzenetére
Igen, jon ide 20cm szigeteles tavasszal (remelhetoleg). Mondjuk ez a tavtarto nincs 20 cm, szoval valamit ki kell talalni majd. (gondolom ide moge vekonyabb, 15cm eps kerul majd. Mert hogy ujra nem csoveztetem, szedetem le/szet, akarmi, az hot ziher ). Amugy mennyi a minimum ajanlott tavolsag a fal es a kulteri kozott amit tartani kell?
Egy foto a gree-tol, ugyanilyen az osszes kulterin: [kép][ Szerkesztve ]
OK
-
Tikakukac
titán
válasz #72755712 #65057 üzenetére
Akkor passzolom. Hogy ennek a lakásnak van-e ilyen aurája, passzolom, de nem érdekel. Ügyfél megmondta előző héten, hogy tisztelettel, de őt miért érdekelje, hogy napi 16 órában tolom hetek óta, fizetett, legyen meg időre. Mondom figy, igazad van. Sok empátia nincs benned de totálisan igazad van.
Így vagyok ezekkel a klíma javításokkal. Totál nem érdekel már a dolog, ilyen a biznisz, csináld akkor meg hetedjére
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Alpenjunge
kezdő
válasz Alpenjunge #65058 üzenetére
-
törölt tag
válasz Tikakukac #65056 üzenetére
Sajnos ez nálam nem megy, utolsó darab volt. Azt is kétlem, hogy a leíráshoz képest a tényleges tudása gyengébb lenne, ilyen esetben a Mitsubishi elnökének szeppukut kellene végrehajtania, és ő is, meg a cég is fej nélkül maradna. Lehet, hogy Thaiföldön cserélték össze a beltéri-kültéri párost, mert azért Thaiföldről nekem nem éppen a klímagyártás ugrik be elsőre, vagy ki tudja, merre járt a 2019-es gyártású kültéri, amíg rátalált a 2021. szeptemberi gyártású, már VE2 beltéri. Egyébként majdnem 40 kiló a kültéri, és a japánok nem arról híresek, hogy azért nehezebb egy termék, mert tonnában van megadva a mennyiség a Népgazdasági Tervben, és ha kevesebb tonna, irány Szibéria.
-
törölt tag
-
Tikakukac
titán
válasz #72755712 #65053 üzenetére
Akartam mondani, hogy nagymuternak megmondta 3 darab tüzép is a környéken, hogy szén-OFF
Hogy miért nem fűt, passz. Gondolom ha valaki akarná tudná nézni a gép mi alapján és éppen mit csinál és pikk-pakk meglenne a gond. Csak hát érthető okokból ilyen ember nem nagyon van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz #72755712 #65045 üzenetére
Nálam a pesti lakás infrával volt fűtve, hát az nem szabályzott sajnos sehova. Ehhez képest is mondjuk durva az ugrás, mind pénzben, mind hőérzetben.
Nyilván az ablakok kiszigetelése meg az alatta lévő fal kitöltése feltette a pontot, az azért szintén sokat hozott.
-
Árpi001
senior tag
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Directors
senior tag
-
Z_A_P
addikt
"és mindegyiken keresztül megy a gyári tálca fűtés"
Gondolom a Sensira-ban nincs ilyen, nem?
Gree-ben pláne?Amúgy következő napokban akár -10 fok is lesz.
Kiderül mit tudnak a gépek tálcafűtés nélkül
2 Sensiranak sok luka van, de a multi Greeben még csutora is van,az egyetlen kifolyóban. [link]
Érdemes kikapcsolni inkább a klímát (van gázfűtés is) ? Vagy elég figyelni?
(nem tudom kivenni a csutorat, mert kb 8 méter magasan van...)Szerk: várjunk már, ilyet ír a Gree-hez??
Kompresszor karter és csepptálca fűtés,
G10 inverter technológia, Intelligens leolvasztás.
Téliesített.
Fűtés -22°C külső hőmérsékletig,[ Szerkesztve ]
OK
-
törölt tag
válasz Tikakukac #65038 üzenetére
Nem 2 kW, az az infra maximuma, hőfokszabályozós, miután eléri a beállított hőfokot, visszavesz, nagy hidegben is 1-1,5 kW-ot vesz ki a konnektorból szintentartáshoz. Fogyiban az FH25VE2 333 wattig megy le ténylegesen, ami a 6.6 scopnál fedi is az 1,8 kW-ot, +12 fokon meg ugye 220 watt lenne.. Egyébként meg ki tud kapcsolni.
De holnap lemérem az infrát, mit fogyaszt, az FH25VE2 például automata ventin, 18 fokra állítva nem is fűt, csak fogyaszt ~250 wattot óránként. (l. kép)
Nekem gyanús, hogy az ok a beltéri és a kültéri nem teljes kompatibilitása, vagy egyszer rápróbálták egy mxz-re, és fals adatokat mentett el a memóriába, lehet egy memória törlés jót tenne neki. Azért is, mert a beltéri 2021-es gyártás VE2 E1, a kültéri 2019-es sima. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy Mitsubishi MSZ-DM35VA klímánk.
A kültéri egységbe honnan tudnék szerezni [link] ilyet ?
Sajnos eddig nem jártam szerencsével, vagy rosszul kerestem.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Gabesz87
veterán
LG ThinQ app-al hátha van valakinek tapasztalata. Van 3 ugyanolyan klímánk, LG Silence Plus PM09SP. Egyet hozzáadtam a ThinkQ app-hoz sikeresen, a másik kettőt valamiért nem sikerül. Megtalálja a klímát, csatlakozik is hozzá, sikeresen hozzá is adja, de aztán amikor visszalépek a kezdőképernyőre, némi gondolkodás után közli, hogy a kapcsolat nem jött létre. Mintha elvesztené a Wifi jelet, vagy kikapcsolna ezen a két klímán a wifi csatlakozás után. Az az egy amit sikerült hozzáadnom rendben van. Ott van a wifi jel a klímán is, tudom vezérelni az app-ból. Van ötletetek, mi lehet a gond?
-
Tikakukac
titán
válasz Aszi123 #65037 üzenetére
Iróniával hogyan állsz?
Jól, mondjuk mikor én alkalmazom akkor azt tutira észreveszedTehát emberemnek van egy 2kW-os infrával tolt fűtési igénye, amit tudunk.
A matek kiadja pedig lazán, 450W-ig ez a klíma simán lemegy fogyiban. Ha meg sok a meleg és kapcsolgat így is, erre tudok egyszerű megoldást
-
Aszi123
tag
válasz Tikakukac #65036 üzenetére
Nyilván.
Iróniával hogyan állsz?
Egyszerűen arról van szó újra meg újra, hogy sok az 1.8 kw minimum. Nem kicsit, nagyon. Akkor fog csak jól működni ott auto módban a klíma, ha a hőigény folyamatosan 1.8kw-n vagy felette lesz. Maximumban csinálhat az 16 szorost is, de kit érdekelne az? Addig míg a valós hőigény valójában csak kettő kw. -
feco70
senior tag
Találkozott már valaki ilyennel, most szólt a kollégám, a sensira led nem zölden hanem pirosan világít, A5 hibakód: A5 ND: Hőcserélő rendellenes hőmérséklet a szívóágon (R3T). De azt mondja mindene rendesen működik, persze holnap hívom a klímásomat, de most nem akarom csesztetni
-
Aszi123
tag
válasz #72755712 #65020 üzenetére
Igazából te egy hamis megszólított voltál. A te problémádra húztam fel egy egyetemesebb választ. Azért a tiédre, mert te voltál időben a legközelebb eső, mikor itt olvasgattam.
Egy 1.3kw minimum teljesítményű klímát cseréltél egy 1.8kw-sra. Igaz ez utóbbi maximumban 0.7 kw-val többet tud, de kellet ez? Hisz magad írtad mérve 2kw a helyiséged hőigénye. Erre beteszel neki egy minimum annyit tudó cuccot. Ez azt jelenti, hogy bezony a sokezer eurós mitsu nem tud lemenni 1.8kw alá, sosem, semmikor. Akkor sem ha ezekben a nem hideg időkben a helyiséged csak 1kw fűtést kér. Majd hidegebben jó lesz, pl figyeld ma éjjel. Nem hidegebben meg hibáztasd nyugodtan a gyártót. Hisz elégtelen a vezérlés... -
feco70
senior tag
válasz elfelejtette #65029 üzenetére
A födémre tegyél szigetelést, az a legjobb szerintem.
-
arnyekxxx
veterán
válasz elfelejtette #65029 üzenetére
Meg az, hogy a tavalyi október/november hidegebb volt mint az idei.
-
elfelejtette
veterán
válasz feco70 #64993 üzenetére
Nálam októberben 170 kWh-t fogyasztott a Pana, és novemberben 285 kWh-t a Fujitsu.
Tehát eddig összesen 455 kWh.
Tavaly ennyi idő alatt a C&H 863 kWh-t fogyasztott.
A különbség az az 5 centi szigetelés, amit házilag dobtam fel."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
-
pjen
félisten
Nem kell extra tálca, a panám alján is ilyen nagy lyukak vannak, ami 4 nél nem is gond. Az ötödiknél viszont igen, a lyukakat a legalsón kívül lezártam, ez alá ment egy rozsdamentes tepsi pont passzol a tartók közé, bele és a levezető csőbe a fűtőszál. Az egész nem volt 15K.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
-
törölt tag
válasz Aszi123 #65018 üzenetére
Nem tudom hogy jön ide fél Európa, egy meglévő, legalapabb klíma helyére került, ha érted: nem Lappföldre, nem Moszvába, nem Szicíliába, se Londonba, vagy Párizsba. Tudom mennyi a ház hőigénye, nem elvont számítások alapján, hanem a 2 kW-os, fogyasztásmérős infrapanel egész téli adataiból, óránkénti külső-belső hőmérséklet méréssel és naplózással.
Nem vagyok klímaszakértő, de vegyipari gépészetet tanultam, beleértve a gázok állapotváltozásairól szóló BOYLE-MARIOTTE és GAY-LUSSAC törvényeket, szóval vannak sejtéseim elvben.
Arra az egyszerűnek tűnő kérdésre vártam választ, hogy miért jobb a régi Daikin, mint az új Mitsubishi, mert a mellékelt ábra szerint éppen fordítva kellene lennie. Szerintem, mint hozzá nem értő szerint, gyárilag hibás az új, nemcsak a többletfogyasztás, a félóránkénti leolvasztás, de az eseti, másfél óra nem fűtés miatt is, amikor a beltéri be sem indul, mégis ~260 wattot fogyaszt. A pirosak az új Mitsubishi FH25VE2 adatai. -
F.N.
tag
Hidd el, hogy túl kombinálod.
Miért vennél még egy tálcát, ha már van a klímának is egy.
Ez nekem olyan 3-4 ezer forintomba került a Perferába.
Van hozzá termosztátom is, de nincs rá szükség. Tettem rá egy dugvillát.
Elmúlt szezonban 2szer kellett bekapcsolni 4-4 órára.
-5 fok-ig nincs rá szükség, mert a leolvasztott viszonylag langyos víz
10szer nagyobb fajhővel bír mint az a vékony horganyzott lemez, és
műanyag elvezető cső.[ Szerkesztve ]
-
Aszi123
tag
válasz #72755712 #65017 üzenetére
Hibás persze, vagy az vagy az elvárások.
Olvastál valahol valamit (az évekig menő autó módról), de a milyen körülmények közttről már gyanítom nem érdeklődtél. Lehet bekerült olaszban egy 75 légköbméteres helyiségbe, enyhe tél, forró nyár, de nyáron van van árnyék, nincs napcsapda és 0,5 a szigetelési érték. Vagy felkerült egy moszkvai panel 8. emeletére 60 légköbméterbe, télen van fűtés dögivel, de jórészét viszi a huzat, így ide is oké, nyáron is. Vagy egy finn nyaralóba, de valami kályhás helyiségbe. Vagy egy baranyai tanyára, igen vályogba. Vagy egy görög árnyékos kis faluba, itt nincs tél gyakorlatilag. Vagy egy bajor gleccser közelébe, teljesen szigeteletlen, masszív falak közé, óriás hőtároló tömeggel, alattad legyenek tehenek, hogy jöjjön valami kis meleg tőlük és szag. Esetleg hollandba szinte állandó külső körülmények közé, vagy valami nyirkos párás cseh hideg hegyi falucskába. Vagy közvetlen egy párizsi buszmegálló fölé, ami mindig tele van, vagy egy londoni kocsma fölé vagy alá, vagy vagy vagy. És ezek csak külső körülmények, sokkal cifrábbak lehetnek a belsők. Ezen körülmények együttes összegére (külső, belső) kéne egy jó vezérlés ami minden körülmények közé, mindenkinek fasza,...hisz ilyet nem is lehet. A splitek vezérlése pont ott tart ahol a windows évtizedekkel ezelőtt, mindenhová jó nagyjából, de igazából sehová. Ha viszont van eszed és szerencséd kifoghatsz egy hozzáértőt aki képes neked a lehető legkevesebb kompromisszummal járó eszközt ajánlani. A sok gyakran lehetetlen körülmények közé. A klíma egy szükséges rossz. Mondjuk látom én némileg meglepve, hogy van aki passzívházba klímával hűt-fűt, amíg itt járunk, nem kell csodálkozni semmin. A dolog harmadik gazdasági oldaláról pedig szó se essék. -
törölt tag
válasz mjani1172 #65016 üzenetére
Van egy Mitsubishi Space Starom, 20 éves lesz Nagypénteken, eddig a 2 legkomolyabb szervize a gyertyacsere volt 120 ezer km.-nél, és lambdaszonda csere, amit a Mitsubishi gratis adott, mert igaz a 3 év gari már lejárt, de, nem értem el még a 100 ezer km.-t.
Szóval ezért bízok bennük, szerintem ez az FH25 is csak egyszerűen hibás darab, az éjjel például másfél órán keresztül nem fűtött egyáltalán, ment a kültéri, de a lamellákat is csak tízpercenként nyitotta ki, fújt meleget fél percig, majd a beltéri kikapcsolt és becsukta a lamellákat. Aztán másfél óra után elkezdett rendesen fűteni (leszámítva a félóránkénti leolvasztásokat). -
mjani1172
addikt
válasz #72755712 #65015 üzenetére
Elhiszem.
De a papír mindent elbír. Egyre inkább.
Legyen az politika, (....... ) gazdaság,(magyar ipar növekedése, élenjáró gazdasági mutatók) technika (olajcsere nélküli automata váltó, 40.000 km - es motorolajcsere) környezetvédelem, (maradhat a szaldó legalább 10 évig, ja mégsem.)
Sajnos nehezen hiszek ,már nem fizetek extra dolgokért, a gyárak, cégek mindig hazudtak, most már kontroll nélkül tehetik, a világ változik, régebben talán volt egy kis ejnye, ma már nincs. Nézd meg pl a márkánál maradva a Mitsubishi autós részlegét, hazugság, botrány, silány minőség egymás hegyén hátán. A három gyémánt. Persze.
Általában a normál középkategóriából választok,nekem ez vált be.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Lehet hülyének tetetni magunkat, csak felesleges.
True. Az elviekben mastermind klímaszerelők azért vannak ebbe a telepítés és takarítás sztoriba is behúzva nem kis lecsóért közbe iktatva, hogy megfelelő helyről, profi módon kerüljenek fel a cuccok, megfelelően legyenek üzemeltetve és ehhez kell az ő szaktudásuk ugye. (majd kibuggyant írás közben belőlem a nevetés, tisztelet a kivételeknek ezúton is)
Mivel a garis igényemmel pont ahhoz kell forduljak, aki amúgy fel is tette, így lehet a disztri azt mondja, hogy bolond vagy édesfiam, miért így és úgy, de azt nem nekem fogja mondani, hanem a telepítőnek. Innentől kezdve meg érdekli a túróst, hogy mi mibe ér meg fagy szét és esik darabokra. Ő volt az az idióta, aki felrakta így, holott pontosan tudta milyen gépet és hova tesz fel, akkor fizeti zsebből.
Én is feltettem kérdéseimet a tisztelt több évtizedes tapsztalattal bíró vezérnek, hogy ez így jó lesz-e. Azt mondta igen. Ha télen befagy a csőbe a víz, vagy törik a lapát, akkor fizeted. Ha nem, kapsz pert.
Ja igen, jönniük kell negyedjére is, most már közösen fogjuk megtanulni a vízmérték használatát, nagyon romi lesz hátulról ölelgetni egymást kabátban 3 méteren, de hát ez vanA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
rígel
őstag
sehol nem volt irva hogy nezni kell naponta es ha jeges kikapcsolni
Abban azért ne kételkedj, hogyha egy nem kifejezetten fűtésre szánt klímának (mégha a mi éghajlatunkon a tél 85%-ában simán lehet is vele fűteni) jégfeltorlódástól eltörik a venti lapátja, nem fognak úgy elhajtani a gari igényeddel, hogy nézhetsz magadon körbe
Lehet hülyének tetetni magunkat, csak felesleges.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #72755712 #64953 üzenetére
Ahogy ígértem, ha lesznek további adatok, beírom ide őket, okulásképpen a régi Daikin és a kvázi csúcs Mitsubishi összevetéséhez: a számok szerint a régi, feleannyiba kerülő Daikin alapgép jobban teljesít, legalábbis a +2 fok Celsius környékén. 12.05. délelőtt volt a csere, tehát az vegyes, nem értékelhető adat.
Látszik a külső hőmérséklet, a fogyasztás, és a leolvasztások száma (satírozás-szerű, gyors hőmérséklet- változás) is, mivel ez a hőmérő a klíma előtt van, 1.5 méterre, és a Mitsubishi képes óránként kétszer kiállni leolvasztani. Ott a külső hőmérséklet és a fogyasztás is az okoskonnektorból, van 3, kipróbáltam többel, és megnéztem fix ismert fogyasztóval, szóval elég pontos, ahogy a hőmérőim is.
Azt most nem tudom, hogy ennyivel jobb-e egy alap, annó 700 eurós Daikin az anno 2600 eurós Mitsubishinél, vagy csak kifogtam egy rossz példányt. -
Z_A_P
addikt
válasz Strezi #65004 üzenetére
Nem kell hozzá utólagosan csak vagy önvezérlő, vagy vezérelt fűtőszál, amit a tálcába és az elvezető csőbe rögzít neked vállalkozó szellemű klímás.
Hat ezt szamoltam
Talca 80ezer, termosztat 6ezer, csovek,pipa,bekoto idom ereszbe legyen 5ezer, futoszal 5ezer. Ez kb 100ezer.
Beszereles, mennyi, 30-50ezer? Akkor 150ezer/klima.
Es fogyaszt 100-150 wattot Ez az igazan durva!
(Es van 3 darab kulteri per pill)A telepítés helye, tájolása fontosabb mint a konkrét típus. Ha mondjuk tetőtúlnyúlás alá, széltől védett helyen és / vagy déli tájolással van a gép, legtöbb gép gond nélkül fűti (olvasztásokkal) át a telet.
Ja, ki is probalom iden telen, kivancsi leszek.
Habar ha lefagy es a jeg felgyulik, es serul pl lapatok, nem tudom gariztathatom-e. Vegulis sehol nem volt irva hogy nezni kell naponta es ha jeges kikapcsolni
Van 2 sensira 3.5 deli oldal teto alatt, es egy gree multi split keleti oldalon teton kivul.[ Szerkesztve ]
OK
-
Árpi001
senior tag
Még mindig nem sikerült dönteném klíma ügyben.
Laikusként ez nem egyszerű.
48 nm sorház,két oldalról fűtenek
A födem nem sokára le lesz szigetelve,üveggyapot,20 cm.
Egy klíma adott, Daikin sensira 2,5 kw.Ez megy egy keletre néző 8 nm szobába.
A másik klímához kérnék segítséget.
Azzal kb 36 nm helységet kéne füteni.
Ebből egy nagyobb tér van, konyha ,nappali,előszoba,ez kb 26 nm,és egy rá nyíló kisebb +8nm háló.Ez a klíma nyugati, oldalon lenne eléggé szélvédett helyen .Gondolkodtam egy nagyobb , másik Daikin sensirán,de nem tudom hogy az volna e megfelelő.
Ezek közül mi volna az ideális választás, tisztelt fórumtársak?
[link]
Persze ha más ötlet van,azt is szívesen veszem.[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Strezi
őstag
Nem azon volt a vita, hanem azon hogy a Daikinnak mit jelent a fűtésre optimalizált kivitele. Csepptálcafűtéses modelje mindenesetre nincs
Erősen túlgondolod amúgy az utólagos csepptálca és elvezetés(! ez a lényegesebb) fűtést. Nem kell hozzá utólagosan csak vagy önvezérlő, vagy vezérelt fűtőszál, amit a tálcába és az elvezető csőbe rögzít neked vállalkozó szellemű klímás.
A telepítés helye, tájolása fontosabb mint a konkrét típus. Ha mondjuk tetőtúlnyúlás alá, széltől védett helyen és / vagy déli tájolással van a gép, legtöbb gép gond nélkül fűti (olvasztásokkal) át a telet.[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Z_A_P
addikt
Lemaradt a link: [link]
Mondjuk ha ezt el akarom vezetni, ne csak follyon ossze-vissza, akkor mindenkepp kell kulteri talca, amin 1 kifolyo pipa van.Szoval korrekt telieseites 3 kulterinek 400+ ezer
(3 futheto talca 250ezer, plusz 3 pipa, arra elvezeto cso az ereszbe, ebbe plusz futoszalak, 3 termosztat, 3 kulonbozo falon, munkadijjal 8m magasan letrarol. Meg keves is a 400e )Ja, es ha csak max 1.5 meter cso kell ereszig mindegyik kulterihez, abba futoszal, az maris majd 200 watt. Plusz 3db talca futes. Noda, valahol vagy 3-4 meterre van az eresz, odaig elvezetni, abba futoszal , az onmagaban 200 watt
Osszeadva, minimum 500 watt, havonta 360 kWh[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
válasz Árpi001 #65000 üzenetére
Hat, sok mindetol fugg.
Egy utolag megvasarolhato futheto talca 80ezer, ehhez meg kene ugye kivezeto cso amit be kene kotni az ereszbe, hogy ne ossze vissza follyon, es abba is kene futoszal.
Macera, elfaradtam iden
Es meg jonnek burkolni, terkovezni (bar az lehet ugy tunik csak januarban)Szerk: itt a topicban is volt vita, hogy ez most csepptalca a kulterim aljan vagy csak a keszulek alja. Ugye nem mindegy, mert egyik esetben bedugok futoszalat a lukon alulrol (olcsobb), masik esetben kulon talca 80ezer
Es van 3 kulteri, 8 meter magasan. Letraval elerheto, de szerintem nem szeretnek odaig felmaszni sokan.[ Szerkesztve ]
OK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest