Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
Én nem szívesen diktálnék most, mivel klímával fűtök, a következő három hónapban lesz az az időszak, amikor Sokkal kevesebbet fogok fogyasztani, mint amennyit fizetek, és úgy jön ki nullára az éves fogyasztás és a befizetett számlák aránya.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
pjen
félisten
válasz elfelejtette #67797 üzenetére
Nem tudom. Én diktáltam, kemény.5 perc.
-
csubuka
addikt
válasz Rommel6600 #67791 üzenetére
Köszi, király, hogyha ez tényleg működik, akkor lecsapok egy olyanra Csak az ilyen alis kiírásoknak nem mindig lehet hinni
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Cascade bora CWH12AAB 3,5W verzióról mi a véleményetek? Havertól használtan 120k-ért tudnék szerezni, gari nélkül. Egy panelba kéne egy 19nm-es szobán hűteni éjszaka pár fokot alváshoz. Esetleg ha az ugyanekkora mellete lévő szobára is kihatna - ami egy méretes duplaajtóval van osszekötve - az jó lenne. Tehát max 40nm-re. A lakás ejjel a legnagyobb hőségben max 30-31 fokos szokott lenni.
Beszerelés kb mennyibe kerül? Áram ki van már építve hozzá.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Mennyire lehet pótolni egy klíma távirányítóját univerzális eszközzel? Egy Nord (NWH09UB) klímának kinyiffant a gyári távirányítója sajnos...Rákeresve a távirányító típiusára nem dobogat túl sokat a net: YAA1FB1
De aliról talán rendelhető ilyen, csak kérdés hogy üzemel
[ Szerkesztve ]
-
Jolida
tag
válasz elfelejtette #67773 üzenetére
EON tarifaváltozásra való hivatkozással küldte ki az app-on a diktálási lehetőséget.
Tartok tőle, hogy nem árcsökkenés lesz. -
Kácsa
aktív tag
válasz Rommel6600 #67785 üzenetére
Igen, valóban azt írja,hogy 50m elég, csak nem egyértelmű,hogy a gyári töltetre vonatkozik-e. Ha igen, akkor nincs probléma.
ZoLee
-
Kácsa
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic multisplit klímával kapcsolatban lenne egy kérdésem .
Tavaly novemberben lett beüzemelve egy CU3Z52TBE kültéri + 3 db. TZ20WKEW beltéri.
Nem világos, hogy a gyári gáztöltet hány méter csőre elég. Jelenleg összesen 25 m cső a három beltérire, telepítésnél nem volt rátöltve.
Téli időszakban használva volt fő fűtésként, nem volt gond (51 m2 lakás).
Belinkelném az adatlapjában ide vonatkozó részt, hátha valaki tudja a választ.
A kérdésem : elég a gyári töltet 25 m csőre ? nem szeretném ha idővel a kompresszor elhalálozna a nem megfelelő mennyiség miatt.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
ZoLee
-
NeOhu
csendes tag
válasz megane76 #67611 üzenetére
Szia. Ugyan ezzel a problémával küzdöttem Én is. Kicserélték a kültéri egységet, nem segített, engedtek le gázt, töltöttek rá gázt, de a csobogás megmaradt. Nekem ezen kívül a venti is össze-vissza szabályzott másodpercenként és ezzel szélzajt generált. Azt mondták, hogy volt valami revízió és a beltéribe méretileg kisebb hőcserélőt raktak, és azoknál jelentkezik a probléma. Végül kicserélték nekem a beltéri egységbe a revízió előtti nagyobb hőcserélőre, és meg is szűnt a csobogás és a szélzaj is. FTXF25C
-
elfelejtette
veterán
válasz PROTRON #67776 üzenetére
Nálam pont fordítva van, a rendszer minden hónapban pontosan értesít a számláról, és soha nem jelez diktálási időszakot, csak amikor a számlán is jelzett tényleges leolvasási időszak van.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
PROTRON
addikt
válasz elfelejtette #67775 üzenetére
Nekem amúgy 4 éven át nem küldte ki az ELMŰ rendszere emailben a számlákat, pedig be volt állítva hogy emailben kérem. Zökkenők mindenhol lehetnek, ellenben nekem is minden hónapban értesített hogy diktálhatok ha akarok.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz elfelejtette #67773 üzenetére
Mióta van "H" tarifád?
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
elfelejtette
veterán
válasz PROTRON #67772 üzenetére
Szép és jó gondolatmenet, csak az a baj vele, hogy az Eon alkalmazás a telepítés óta eltelt X év alatt most jelez először diktálási időszakot a számlán jelzettől eltérő időpontban...
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Öhmmm...srácok ugye tisztában vagytok vele, hogy attól függetlenül hogy átalány díjasként vagytok bejelentve, attól még a rendszer mindenkinek kiküldi havi rendszerességgel, hogy ha akar, akkor mikor tud diktálni havonta?...upsz lehet elszóltam magam.
Annyi, hogy minden egyes alkalommal amikor bediktálod, kikalkulálja az előző 12 hónap alapján a "frissített" havi értéket, amit a következő számlába automatikusan bele is rak, szóval ha ez eltér attól amit Te szeretnél beállítani, várnod kell még 1 hónapot hogy az ismételten beírt adatodat vegyék alapul a havi számlákban.
De az alap eljárás az, hogy a szolgáltató azt szereti, ha mindenki minden hónapban bediktálja a tényleges fogyasztását, de ha valaki egy adott hónapban elfelejti, akkor automatikusan az előző 12 hónap adott időszakra vonatkozó 1 havi átalányát veszik alapul, mert valamit mindenképp be akarnak vasalni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz elfelejtette #67769 üzenetére
Nekem márciusban volt a diktárási időszakom, meg is csináltam 5.-én (leolvasó általi leolvasásként szerepel, a telefonos appal csináltam) de most is azt írja az eon online, hogy diktálási időszakom van.
nekem gyanús, hogy nincs a helyzet magaslatán a rendszer.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok.
Nem konkrétan a témába vágó kérdés:
Tavaly is, mint minden évben, július utolsó napjaiban szoktam a villanyóra állást diktálni.
A számlákon is az szerepel, hogy a következő diktálás időpontja 2023.07.28. +-3nap.
Erre most nézem, hogy az Eon alkalmazás azt írja, hogy diktálási időszakom van még 3 napig...
Most diktáljak telefonnal, vagy ne? Mert ugye ha nem hivatalos diktálási időszakban diktálok óraállást, akkor abban a pillanatban áttesznek havi általányosból diktálósra..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
mjani1172
addikt
És #67767 polonic (aki már tudja ebből képrészletből, hogy hol van faltól falig ablak, ajtó, és szekrénysor na meg az íróasztalok)
Ezért nem szeretek semmit felrakni, mert jön a fikázás......
Most magyarázzam el mindenkinek, hogy ez egy üzemben lévő raktár, (tudom a következő hozzászólás már az lesz amit gyártunk az szar....tipikus mobilarénás dolog, bármiről van szó valamibe másba belekötni, okoskodni) ahonnan nemsokára költözünk, vagy átalakítjuk? Egyébként a szerelő rontotta el, de nem érdekelt, nem is tettem szóvá, majd költözéskor javítom, de szerintem nem is ez volt a lényeg..... ez nem egy reklámfotó, az nem gond?
Tehát úgy gondolod, hogy a festésen lévő hiba egy üzemben, ugyanolyan gány mint egy lakásban lévő ocsmány szerelés? Ezt kb. (de nem akarom, mert nem elsődleges) 5 perc alatt eltüntetem.
De azt az ocsmány kábelcsatornát nem.
De nektek látom ez az igény, úgyhogy hajrá.....kiszálltam.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz mjani1172 #67763 üzenetére
Oké, nem kötekedés volt, hanem írónia.
"
Én közelebb toltam volna az oszlophoz
"
Mi az hogy Te? Ezerszer le lett írva itt forumon, hogy a klímát oda kell rakni, ahol a célfeladat igényli nem oda ahol "olcsó" / "kényelmes" kivitelezni, mert ezutóbbi esetben nem biztos hogy elérhető a kívánt komfort fozokat amiért fizet az ügyfél. Márpedig a telepítő nem jelentkezett itt, így nem tudhatjuk hogy tényleg az ügyfél szempontjából került-e oda ahova.Ez sem kötekedés:
Almát almával hasonlítsunk, a Te helyszíneid semennyibe sem hasonlítanak a fenti példához. Panelházban nem vésetheted be a falba, mert szíjat hasítanak a hátadból.
Oké, jó pénzért mindent is meg lehet csinálni, csak aztán majd az ügyfél rácsodálkozik amikor bekóstolják.A gipszkartonos eldolgozást még mindig megtehetik, én valami polcos kialakítással rejteném el, mert pl ezért is gyűlölöm az álmennyezetet, mivel hogy dekor célokat szolgál és semmi hasznos funkciója nincs...oké fűtés számlát van ahol lehet csökkenteni, de a kazettásnak nem az a célja elsődlegesen.
De a lényeg hogy az álmennyezetes példád utcában sincs a fenti panel lakásoshoz.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
marcusa
addikt
válasz mjani1172 #67763 üzenetére
Az a baj azzal amit írsz, hogy kép alapján szinte biztos hogy nem fért volna el sem az oszlopon sem az oszlop és az ablak között 2-3 kábelcsatorna idom.
A sárgával jelölt távolság az idomok miatt nem csökkenthető az oszlop egyik oldalán sem.
A zöld távolság szemre kevés egy 90fokos kanyar idomnak.
A piros távolság pedig szemre nincs meg az oszlop és az ablak közötti falfelületen.
Én nem mondom hogy szép, de én sem tudom hogy csináltam volna másképp ha tőlem ide kérik a beltérit. Persze, lehet falba marni a csöveket 10+áfa/m áron és akkor még lehet utána festetni is. De igen ritka amikor ilyet kérnek.:-)
-
mjani1172
addikt
válasz PROTRON #67760 üzenetére
Inkább kötekedést érzek mint laikusságot.
De nem baj.
Nem mondtam, hogy fúrja át.
Ellenben már 2x le van írva.
-Ha már mindenképp ide, akkor fent megkerülve az oszlop másik oldalán jön le.
Én közelebb toltam volna az oszlophoz, és azt megkerülve, másik oldalon lehozva szinte csak az oszlopon, egészen kis szakaszon lett volna látható a kábelcsatorna.
És ha valamilyen szinten igényes akár ő, akár az ügyfél, akár gipszkartonnal is lehet még játszani.
De parancsolj: most a cégben vagyok, és ahol lehet ott is bevésettem , eltakartam úgy alakítottam hogy a legkevesebb látszódjon a kábelcsatornából. A házaimban sehol nincs kábelcsatorna.
Lefotóztam 3 darabot.Én biztos nem raktam volna reklámfotónak azt, szvsz ronda, nem mondom, hogy gány, műszakilag lehet rendben, de esztétikailag egy 0, nem agyalt rajta a mester.
[ Szerkesztve ]
-
Bajzath
csendes tag
Sziasztok !
Daikin Bluevolution sorozat ugyan az mint az eddigiek , csak más a neve ? Csendes és megbízható klímára cserélnénk a mostanit
Daikin FTXC25C vagy Panasonic KIT-TZ25-WKE lenne jobb választás ? Mindkettő beszereléssel 350.000
CSAK hűtésre használnánk -
PROTRON
addikt
válasz mjani1172 #67754 üzenetére
Oké, de mielőtt érték ítéletet adnék mint laikus, szeretnék látni egy fotót egy Te hasonló munkádról, ahol mondjuk látszódik hogy az az oszlop mondjuk vasbeton tartóoszlop-e amit pl statikailag tilos a klímához szükséges keresztmetszetben átfúrni és hogy hogyan oldottad meg.
Vagy ha még se fúrtad át, akkor hogyan oldottad meg.
Köszi.
Tényleg mint laikus kérdezem.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Fitzgerald #67757 üzenetére
Szia,
Viszont nem írtad meg hogy csak:
1: csak és kizárólag nyári hűtés, mert télen dög meleg van mindenhol;
2: nyári hűtés és ősszel átmeneti időszakban fűtés, de télen nem ezzel fűt;
3: nyári hűtés + egész fűtés szezonos fűtés;Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Fitzgerald
veterán
Sziasztok!
A párom ilyet készül venni, tanácsotokat szeretném kérni, hogy van-e ebben a szegmensben jobb vétel, vagy veheti ezt.
A büdzsének nagyjából ez a teteje, 10-20000 forint még talán belefér, ha van ennél jobb ajánlat, de több nem nagyon, mert kettő egységre van szükség, két különböző lakásba...Köszi!
-
polonic
félisten
Itteni javaslatra soudal szerelőhabbal fújtam ki a lyukakat a csövek mellett meg egy régi lyukat is.
Viszont most jutott eszembe, ahogy észrevettem, hogy ez nagyon masszív lett és megkeményedett. Ez esetleg nem nyomta össze a vízcsövet a lyukban? -
marcusa
addikt
Akkor nem tudod betenni a két 90 fokos fordító idomot. Amennyire lehet, közel tették.
#67748mpo
Nem vagyok biztos benne így képről, hogy van ott elég hely a 3 sőt, ha odáig vízszintesen viszik, akkor 4 idomnak. (1 negatív sarok a kémény után, aztán 1 derékszögben lefordító, az áttörés magasságában mégegy, és mégegy negatív sarok idom.)Szerintem ez egy szép kivitelezés, ha a megrendelő ide kérte a beltérit, akkor én is így csináltam volna.
[ Szerkesztve ]
:-)
-
mpo
veterán
válasz Kolondrum #67749 üzenetére
2008-ban, amikor a Hitachi Air Exchanger-t fölrakták (friss levegő be, kifújás, levegőcsere, stb.), kifúrták a falat, a csövek átmentek a konyhába és az ottani egyik szellőzőlyukon kivezették. A kötődoboz is közel volt, így vezeték sem látszik.
Külön vezetéken és kismegszakítón van.
Már 3 éve Daikin Sensira van helyette, az is ezt a megoldást örökölte.
Úgy néz ki, hogy csak a beltéri van a falon és semmi más nem látszik.
" A betonbú veszi ki a zoxigént".Ha érted, akkor már elavult.
-
TeeJay
félisten
válasz PROTRON #67720 üzenetére
Ha megnyugtat nem fognak a mostani klímák bolond meleget fűteni
Ma 4darab Daikin-t üzemeltem be egy lakásba egymás mellé
2régi Comfora, 1 új Comfora ami már motoros jobbra balra legyezést is tud meg egy FTXF35D Sensira.
Az új comfora 6fokos levegőt fújt 18fokos 3. sebesség fokozatos hűtésre és 48fokot 30fok 3. sebesség fokozat fűtésreA régi comfora 52fokra is felment de hűtésben 7-8fok volt
Szerintem mindegy hogy mennyi a lényeg hogy nyáron hideg legyen télen meg meleg bentMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
válasz Rommel6600 #67731 üzenetére
Minden a gyári oldalról letöltött infók alapján lett kitalálva. A vezeték és a védelem is. Egyébként meg nekem a 16A-re a 1.5-ea vezeték nagyon jó, nem hogy 6.5-re amit majd felvesz az enyém.
Bocsi dupla hsz lett....
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Rommel6600 #67731 üzenetére
egy 2kW-os cop1 hösugárzónak kell 8A
-
Midway
senior tag
Gree Comfort X 3,5 kW klíme szett + telepítés 4méter csővel
árajánlat 430eft pár forint híján.
Soknak tűnik nekem, még várom 2 másik cég ajánlatát.
Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor ez olyan, mint a falusi borverseny: mindegyik nevezett aranyérmet kap, az iható Nagyaranyat.
Írtam a Mitsubishiről is:
A Mitsubishi klímák általában jó minőségűek és megbízhatóak. A vállalat hosszú évek óta gyárt klímaberendezéseket, és azokat folyamatosan fejleszti, hogy azok még hatékonyabbak és energiatakarékosabbak legyenek. A Mitsubishi klímák általában csendesek és könnyen karbantarthatóak, így népszerűek a felhasználók körében. Azonban fontos megjegyezni, hogy a klímaberendezések minősége nem csak a márka alapján határozható meg, hanem a modelltől és az adott készülék specifikációjától is függ. Ajánlott tehát alaposan tájékozódni a kívánt klíma modellről, mielőtt vásárolni szeretnénk. -
mrmft
senior tag
válasz Miklósbácsi #67724 üzenetére
Ezeknek a bullshit hasonlatoknal azt feljetik csak el, hogy az A osztaly, B osztaly az nem Mercedes, csak rajta van a csillag. A Mercedes a C osztalynal kezdodik...
-
pjen
félisten
válasz Miklósbácsi #67724 üzenetére
"Panasonic – piacvezető
a fűtés és a hűtés területén"
Ez a marketing, meg amit bemásoltál az is. Szerintem. -
Kátai
senior tag
Ilyen [link] klímát 6-7 éves,hibátlan mennyiért lehetne eladni? Nem szeretnék se túl fölé se túl alá lőni az árral.Klímacsere előtt állok,kifejezetten fűtésre optimalizált lesz helyette.
[ Szerkesztve ]
-
Miklósbácsi
tag
válasz TaNbEaRo #67690 üzenetére
Szia ! Ezt találtam egy nagyobb cég leírásában :
" A Daikin a klímák Mercedese - tartja a mondás és ez fedi is a valóságot, mivel rendkívül jó minőségű és tartós klímaberendezéseket gyártanak, rendszerint élenjárva az innovációban. Ők a világ első számú klímagyártói, és az iparági sztenderdet jelentik a hűtésben, légtechnikában. A cég neve talán első hallásra nem annyira közismert a fogyasztók körében, mivel nem gyártanak sem tévét, sem turmixgépet, sem más háztartási gépet, hanem kizárólag klimatizálással, hűtéstechnikával foglalkoznak lassan 100 éves működésük során. Ez azt is jelenti, hogy általában a Daikin rendszereire történnek a nagyobb beruházások, plázák, lakóparkok légtechnikai tervezései és kiírásai "
Én szerencsére magánemberként akár szidhatnám is őket, de a saját négy, valamint öt éves Sensira tapasztalatom is arról szól, hogy jó és megbízható gépek ezek.
Az utóbbi időben megjelent egy jelenség néhány gépnél, a csobogó, kotyogó hang,. Ezekről több bejegyzés született. De ez nem jelenti azt, hogy ettől ezek máris használhatatlanok lennének.
Javaslom, hogy érdeklődj először minderről a Daikin hazai képviseleténél, szívesen segítenek .Ez saját tapasztalat is :Daikin ügyfélszolgálat: +36 1 776 77 66
-
-
PROTRON
addikt
válasz BigBear #67719 üzenetére
Az én Fujitsu 12LTCA-mat telepítés után nem ellenőriztem le.
Most télen amikor gyorsan akartam meleget és akár 3-as akár 4-es venti fokozaton 30 fokra állítottam, akkor is csak 47 fokig ment fel. Lehet turbo fokozaton felment volna 50-ig.
De nálam több sebből vérzik a történet, szal nem vagyok mérvadó.[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz TeeJay #67713 üzenetére
Öööö.. ezt az 50 fokot mire érted?
Hogy maxra állítva nekiáll-e ilyen hőfokú levegőt fújni? Mert normál esetben nálam szinte soha nem fúj ilyen meleget egyik klíma se, ahogy a tágabb családban egyik se.
A Gree Amberem elég hülyén szabályoz, tud szaharai levegőt is nyomni, de leszabályoz rendszeresen akár 27-28 fokos befújt levegőig (na mondjuk ezt utálom is.). A Daikin FTXF meg olyan 40-42 fokos levegőt szokott a nagyobb helyiségbe nyomni, azzal elvan szépen.
Lényeg a lényeg, normál működéssel nemigen fújnak 50 fokos levegőt. -
mjani1172
addikt
válasz Lorden #67714 üzenetére
Ez részben így van.
Azzal a kiegészítéssel, hogy a nagy cég sem ért hozzá. Az emberek ott is cserélődnek, és a felrakásban van a pénz.
Aki meg ért hozzá, 1000 ből 1, azt eleve meg sem találod, vagy ha mégis akkor tele van melóval.
Én pont ezért nem ajánlom soha a drága gépeket.Ha vége, akkor vége. -
TeeJay
félisten
válasz Lorden #67714 üzenetére
Nana, akitől én veszek gépet 50+ éves 30éve szakmában lévő mester
Van pár embere és mindent is látott már amit klíma és hőszivattyú témában látni lehetett
Bármi gondom van inkább őt hívom és tud mondani megoldástMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz NoOne1976 #67712 üzenetére
Olcsóbban takarítom BP-en.
Csinálj videót linkeld be megnézzük
Ha hűtőközeg hiány lenne akkor hűtésben a nyomócső a kültérinél egyből lefagy de nagyon
Fűtést is csinálj vele, nézd meg legalább 50 fokot tud-e bent fújni.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
NoOne1976
őstag
Írtam korábban, hogy valami van a klímákkal itthon, egyre hangosabbak, már zavaró szinten, most az egyik meg tegnap úgy állt le pár percenként, hogy "buffanó" hangot adott, mint ami belobban. Érdeklődtem egy klimás cégnél , azt mondták hogy 15 ezer + áfa légkondinként a hiba megállapítása. Vagyis önmagában az, hogy megnézzék mi a gond, az 60 ezer lenne a 4 klímánál. Ha javítani kell, akkor plusz alkatrész. Mondjuk gumibak cseréért kicsit soknak tűnik nekem. És ez nem tartalmazza a tisztítás árát. Az újabb 15 + áfa / gép.
Mivel nem vagyok tisztában a piaci viszonyokkal, kérlek segítsetek, hogy ez normális ár-e vagy keressek mást? -
mrmft
senior tag
válasz Alpenjunge #67707 üzenetére
Igen akkor avval, ez a sarga, evvel jobb a goznyomas. Ha tudod szerezd be, ajanlom.
-
-
pjen
félisten
válasz Alpenjunge #67707 üzenetére
Így van, én is azzal fújom.á
-
mrmft
senior tag
válasz Alpenjunge #67703 üzenetére
Neki ne essel kefessel, a kis sargaval fejjel csinald, ne erjen hozza a lamellasorhoz!
-
pjen
félisten
válasz Alpenjunge #67703 üzenetére
Nincs semmi, amiket adtak hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest