Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz dani0113 #68097 üzenetére
Hali!
Nekem egy szigetelt panelem van 9. Emelet, nagyszoba erkéllyel, itt a klíma, ez hűti az egész 52nm.
Reggel süti a nap az erkélyt, majd du a nagyszoba falát este 5-ig, szal egész nap süt.
Egy 3.2kw gree pulse van felszerelve, ez könnyen karbantartható, most kezdi a 3. szezonját, csak hűtésre, és szeri tem halk is, jól visszaszabályozza magát.
Ajánlani tudom.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Frod
addikt
-
mrmft
senior tag
válasz dani0113 #68097 üzenetére
18m2-re 2,5kW keszulek, plane ha szigetelt az epulet es semmi extra nincs (tetoter, nyugati egyesz falas nyilaszaro, stb...).
Bocs de a fentiek a legalaja kategoria minoseg teren, mukodnek, de otthonra nem kene. Ezekbol meg szodaval elemegy a Gree csak az meg hangos, elegge hangos. A marketing szurok nem ernek semmit, ez ne legyen donto tenyezo. Inkabb egy alap japan mint a fentiekbol barmi.. Ha olcso kell akkor valamilyen Midea, Midea klon.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok. Mint teljesen laikus elkezdtem olvasgatni/kutakodni, mert rávettem magam, hogy most már szeretnék egy klímát a lakásba. Nagyszobába (18m2) lenne telepítve mert ott az erkély és a nagyszobából nyílik egy másik szoba(11m2), ezt a kettőt szeretnénk igazán hűteni. Nincsenek nagy igények, az se gond ha alváshoz ki kell kapcsolni. A lakás 52m2.
Durván 350et szánnék rá szereléssel.
3,5kw kategóriát ajánlotta egy klímás ismerős, ő Aux / Rcool-okkal foglalkozik. Egyelőre egy másik céget is néztem ahol 5 márka van (Gree, Rcool,Polar,Syen,Aux) ott beszereléssel jelenleg 350 egy Gree Comfort x 3,5 és 335 egy 3,5ös delta 2 aux. Mit tanácsoltok? Keresgéljek még inkább a cégek között hátha van kedvezőbb áron? Auxnál láttam hogy van páramentesítés, pm2.5 szűrő stb stb, Greenél nem láttam felsorolva az oldalon ezeket, nem tudom az tud e ilyen " plusz funkciókat".
Várom a tanácsokat! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Alpenjunge #68092 üzenetére
Értem, végülis megérheti akkor picit többért a halkabb...
-
Rommel6600
őstag
Nekem azt mondták a kollégák, hogy maradnak is mideák... Nem fog a Bosch belépni (már) erre a piacra. Marad a matricázás, akarom mondani bérgyártás...
Szerk: hőszivattyú az más tészta, ott már egy gyárból nyomatják ezerrel, egy másik gyár meg felkészül...[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz TeeJay #68083 üzenetére
Szia!
Amúgy a kültéri egységek igazán halkak nem nagyon tudnak lenni nem?
Van pl a csatolt Nord, ez az 50dB elég sok kütyü leírásában hasonló számok vannak..Mondjuk persze, ahogy írtátok lehet a kínaiak csalhatnak azzal, hogy milyen távol mérik
*Tehát pl csodát sehogysem lehet várni a kültéri hangjával ezen kütyühöz képest nem?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Syen Muse is Gree. Teljesen egyezik és halk szintén.
Polar tényleg retek gázmargithid:
Halk kell? Akkor japán gépet.
Daikin Sensira vagy Comfora
Mitsu Toshiba vonalon is nézelődhetsz
Több száz gépet takarítottam, megmondom neked a frankót, takarítás után tesztüzem mindig és én egy kezemen meg tudom számolni azokat a kínai gépeket amik halkak voltak. De lehet Sensira mellé tenném és kiderülne hogy még mindig hangosabbMa üzemeltem vissza két Gree-t még R410-es gép 2017-ből meg egy Bosch R410-es gépet, a két Gree még elég tűrhető is volt bár engem kikészít hogy ventilátornál csak AUTO meg 1-2-3 csík van plusz a turbó de egye fene elment viszont a kültéri meg sem közelíti a Daikin Sensira-t hangban jóval hangosabb
Bosch na az ultra béna volt, benyomtam 22fok hűtésre és baromi hangosan ment a kültéri, csukott ablaknál bent is hallani, 24fokra állítva vissza vette magát de még mindig hangos volt.
AUX-ot egyet láttam már az viszonylag halk volt de annak meg a kültéri vékonyka és ki van spórolva mindenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
Mitsubishi MUZ/MSZ-EF35VG
Erről mi a véleményetek?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
margithid
veterán
A gree comfortx csendesebb mint az aux delta 2?
-
margithid
veterán
Elég jó árat kaptam delta II 3.5-ös szereléssel 320 lenne.
Polar optimum 3.5 330k
Gree ComfortX 3.5 340k, 10 év gari.
Szerintetek melyik érné meg? -
bb71
őstag
Nézegetem az Mitsubishi Kompakt MSZ/MUZ-AY25VGK új klímát esetleg AP25VGK helyett választani...
Spanyolországból - szinte - szállítással annyiba kerülne megvenni, mint itthon a legolcsóbb helyen... nonszensz! -
margithid
veterán
Az iClean funkciót hogy is tudom elinditani az aux delta 2 klimánál?
Sehol nem találom... -
margithid
veterán
Nem semmi. Nekem emeletre kellene, igaz az egyik erkélyes, igy ott ez lehet nem számít.
-
TeeJay
félisten
válasz margithid #68058 üzenetére
Ha lehet a környéken nézz szerelőt mert ha 2-3megyére vagy BP-től akkor biza a kiszállás is benne lesz az árban. Benya ugye nem 480 már meg a szerelési anyag sem 3-4éves árszinten. BP-en 3méter telepítés alap szerelés tuti van 80-90ezer már
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Mennyi most a klíma beszerelése átlagban?
Esetleg tud valaki olyan céget ami országosan beszerel klimákat?
Tolna megyébe lenne egyébként. -
F.N.
tag
válasz csubuka #68042 üzenetére
Attól függ mennyire korábban volt az az R410-es gép.
Ha az utolsó On-Off modellek voltak, akkor 12mm-es volt a gázcső.
Azt nem árt kicserélni 10-esre, bár a mai inverteres klímák el lennének
azon a 12-es csövön is, de 3 méter felett már valószínűleg rá kellene tölteni.A nagyobb gond akkor van, ha 10-es csőre raknak 12-es csövet igénylő
On-Off klímát. Mint pld. (#68015) iwd
Fűtés módban túl nagy nyomás keletkezik a gázcsőben, hűtéskor meg
alacsonyabb nyomás lesz a keresztmetszet miatt.
Utóbbi esetben akár le is jegesedhet a beltéri. -
félisten
Sziasztok!
Az alábbi két típus közül szeretnék választani:
Gree Dark X GWH12ACC-Black
Mitsubishi MUZ/MSZ-EF35VGKét fontos tényező van; a megbízhatóság és az alacson hangerő.
A Gree-re 10 év gari van, ha évente kétszer karbantartják, a Mitsubishi-ről pedig ódákat zengenek.
Ti melyiket választanátok? Megéri a Mitsubishi a 90 ezres felárat?
mod: Kissé más téma, de mindenkitől azt hallom, hogy a klíma nem vesz fel annyi áramot, mint a fűtő/hűtő teljesítménye.
Hogy jön ki a fizika, mi a trükk, vagy amit máshogy kell érteni?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Alapvetően a hűtőközeg-csövek ilyen 3.5kW nagyságú gépeknél ugyanolyan átmérősek mint R32 meg R410-nél nem? Tehát egy korábban R410-es géppel használt csőre később R32-s modernebb gépet is rá lehet kötni?
-
mzso
veterán
Helló!
A Lidl-ben lesz most ilyen:
Ez kb mennyit ér? Kb manapság itt mozog a klímák kezdő ára?
Van valami praktikus megoldás a cső miatt nyitott ablak szigetelésére? (Pl egyszerűen rögzíthető szivacsot tudok elképzelni.)
Más:
Még mindig tipikusan olyan megoldások vannak csak mobilklímában amik a csövön csak fújják a meleg levegőt? (Vagyis belül szívják a már hűtött levegőt hogy felmelegítsék)
[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz xecutor #68039 üzenetére
Ururunal a paratartalom szabalyzas es a ketoldali legbeszivas a belterinel az extra, valamint a hatekonysaga.
Miben jobb a japan: van alkatresz az oregebb modellekhez is, szoftver - vezerles, szabalyzas mindegy minek hivjuk, valamint anyag minoseg, tartossag, es tudja is azt ami ra van irva. Inkabb vennek egy alap vagy kozep japant, mint egy top kinait, azonos ar mellett. Ha keves van ra akkor lehet elni a kinaival is, de ha japan is kijon a keretbol, akkor a japant preferalnam. -
xecutor
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. (Nem akartam egyesével megköszönni, hogy ne spameljen a forumot). Az jött le, hogy nem igazán éri meg pénzt áldozni a különböző szűrőkre, mert nem sokat érnek, kivéve talán ha japánok adják, mint az Ururu Sarara vagy a Panasonic Etherea. A kínai felső kategóriások már elég jók, de sose lesz egy japán. Annyit tudnátok még mondani, miben nyílvánul meg a japánok előnye? Vagyis mit jelent a "más kávéház"? Pl. nem recseg, tudja amit az adatlapja állít, tovább tart? Euroventen láttam a Midea klímákat, azért az már elég megbízható nemde.
-
mrmft
senior tag
válasz xecutor #68025 üzenetére
Itt kb. #68031 el lett mondva a lenyeg. Ezekben a klimaszurokben, UV szurokben, stb. kulonosebben nem hiszek, valamit csinal, de inkabb marketing miatt van mint a gyakorlati haszon miatt.
En Mitsubishi Electric parti vagyok. Egy AP (vagy AY) gyakorlatilag mindenre eleg itthon klimatizalas szempontjabol. Nem semmire valo a kinai keszulek, megveheto az is, de a japan mas kavehaz. Ennyi penzert plane.
A legtisztitas, szelloztetes egy masik mufaj. Oda kulon gepeszet kellene. Egy hovisszanyeros szellozeto rendszer nagyon komfortos tud lenni, csak arban is odebb van.[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
válasz xecutor #68034 üzenetére
Én nem állítom, hogy semmirevalók, csak legyen tisztában az ember a különbségekkel, és ennek fényében válassza őket, ha ezt teszi. Inkább az lenne a helyes megfogalmazás, hogy nem egy ligában játszanak. Ez az oka, hogy ha "jót" akarsz, japánt fognak ajánlani, ha olcsót, akkor kínait. Valamit valamiért. Ezt mindenki maga döntse el pénztárca és/vagy alkalmazási terület alapján, hogy mire van szüksége.
[ Szerkesztve ]
-
xecutor
csendes tag
válasz Rommel6600 #68033 üzenetére
köszi a választ. Ennyire semmirevalók lennénke a kínaiak, hogy mindenki csak a japánokat ajánlja itt a forumon? Nincs egy használható Midea vagy Gree stb.?
-
Rommel6600
őstag
válasz xecutor #68027 üzenetére
Panasonic Etherea-t nézd meg, ott a nanoe-t használják légtisztításra, találsz is róla több oldal anyagot, akár magyarul is a Pana honlapján. Személyes tapasztalatom nincsen vele, mivel én az egyel ez alatti szériát vettem meg, és abban tavaly még nem volt ilyen generátor. (Mostmár ugyan van, de csak a mark1 ami sokkal kisebb teljesítményű)
Emlékeim szerint tavaly 460körül lett volna egy 3,5kW-os Etherea, ami kábé kilóötvennel került többe mint a TZ, így én letettem róla. Ez a felár ugyan nem kevés pénz, de még bőven jobban kifizethető lett volna mint mondjuk az Ururu Sarara, ami meg asszem 1,2m lett volna annó Mostani árakat nem tudok.
-
Rommel6600
őstag
válasz gorbep #68022 üzenetére
"...ha hihetőek az adatlapok..."
Hát pont ezaz. A zajnál például úgy basszák át a kínaiak a vevőket, hogy a legtöbb esetben meg sem hivatkozzák milyen szabvány szerint mértek zajt, vagy ha mégis, akkor kis utánajárással kideríthető, hogy ők például 5m-re az egységtől mértek, és nem 1m-re mint a vonatkozó JIS sztenderd szerint a japók. ☝️(Így könnyű szép értékeket produkálni)
Ezek után én úgy voltam vele, hogy a kínai klímák többi adatát (SCOP, SEER és társai) sem hiszem el, esetleg ha egy független, külső, és európai labor tanúsította...
Btw: a munkámban is ez van a kínai beszállítóval: állandóan át akarnak verni, és egyszerűen hazudnak, még akkor is ha tudják, hogy ki fog derülni mivel ellenmérést alkalmazunk azokra a karakterisztikákra...[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz xecutor #68027 üzenetére
Split klíma és a tisztítsa a levegőt az két külön kategória szerintem...
Lehet sok plazma meg tökömtudja milyen filter, takarítottam már olyan LG gépet amiben volt ez a plazma izé, hát röhögök azóta is rajta mert kb. nem sokat érhet de legalább tonna számra állt rajta a por és cserébe szerencsétlen gép már nem tudott levegőt forgatniHa tiszta levegőt akarsz akkor csináltass szellőztető rendszert, abban van barominagy frankó szűrő, beszívja neked vastag csöveken a friss levegőt, a másik csövön meg kifújja az elhasználtat. Ezt még kombinálni is lehet hővisszanyerős résszel akkor csak minimális energiaveszteség lesz.
Hűteni meg jó a split, abból vegyél valami japánt, egy Daikin Sensira is lehűt bármit csak jól kell méretezni. Két led van ezen pl, engem is zavar ha bármi világít, fogtam és raktam rá 6-8 réteg fekete szigetelő szalagból kis kockát és tökéletesMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Gondolom Román behozatal azért ilyen jók az árak. Ott a Daikin olcsóbb és megveszik nagytételben aztán itthon lehet vele alá vágni mindenki másnak. Mondjuk akkor a Daikin Magyarország is iparkodjon hogy olyan áron szerezze be mint a Románok és nincs gond
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
xecutor
csendes tag
Tudnál ajánlani helyette valamit hasonló árkategóriában (persze lehet olcsóbb is ), ami nem friss levegő beszívós? Fontos hogy halk legyen mindkét egység, tisztítsa a levegőt, önmagát, jól hűtsön mivel a fűtés annyira nem fontos távhő esetén, elaludjon a led vagy kikapcsolható és megbízható legyen.
-
mrmft
senior tag
válasz xecutor #68025 üzenetére
Nyitott cso, valami rohejes raccsal kivulrol, az eger nem maszik be rajta, masra nem jo. Egyebkent egy vekony kis szuro a beltriben a venti elott amivel besziv. Egy vicc az egesz.
Ha hiszegetelt a hazad nem megy ki sehol semmi. Erre szelloztetorendszer kell, ha friss levegot akarsz nem klima.[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz xecutor #68011 üzenetére
Bullshit, Fresh masterbol tobbhoz is vol "szerencsem" amikor meglattak a friss levego befujo reszt, mindjart nem kellett kiepiteni.
Nem tisztija a levegot, a friss levego befuvas semmit sem er ha nem megy ki az elhasznalt levego... A hoszigeteles, idegen test vedelem 0 a friss levego befujo reszen. -
megane76
csendes tag
Sziasztok, a C&H Veritas klíma melyik Gree klímának az olcsósított változata?
-
gorbep
senior tag
válasz Rommel6600 #68021 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a hasznos tanácsot... csak venni akarom tőlük, van saját megbízható klímásom a felszerelésre, Ő hozni is tudna, de nem ilyen kedvező áron...
Látom mindenki a Daikin-t ajánlja, de az full fapad, míg a Midea egy elég jól felszerelt modell, ha hihetőek az adatlapok, zajra azonos, sok paraméterben pedig a Midea jobb (SCOP, Tmin, szűrő, WiFi ...)...
+1
a környezetemben sok "kivénhedt" Midea van, amik 9-10+ évesek, és minden karbantartás/mosás nélkül kiválóan működnek, annak ellenére, hogy telente napi 16 órát mentek... tudom, de anno csak tesztnek lettek véve ,80e JMF volt Szatmáry-nál... az volt az akkor kapható legolcsóbb gép..., SK raktuk fel... gyakorlatilag örültem volna ha az 1. telet kibírja.., aztán ha a fűtési mód beválik, akkor hőszivattyúra váltok, de ez is az az ideiglenes megoldás lett, ami maradt véglegesre...[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Rommel6600
őstag
válasz BigBear #68018 üzenetére
Nekem is hangos volt mind a két Gree, de szerencsére még a vásárlás előtt hallottam őket. Ezért döntöttem el, hogy maradok a japán vonalon (meg ott hihető amiket feltüntetnek az adatlapokon).
Végül Panasonic-nál kötöttem ki, és kábé akkora a különbség az ismerősök különböző Gree klímái, meg az én Panasonic TZ-m között, mint a temetkezési vállalkozó és a pap között. (Ég és föld) -
F.N.
tag
válasz gorbep #68009 üzenetére
Az hogy (kicsit "gyanúsan" alacsonyak az árak) már nekem is feltünt.
336 800 Ft-os a lista ára ennek a gépnek.
A Daikin Hungary, és a vele közvetlen kapcsolatban álló nagykereskedések
üzleti politikája tartalmazza azt, hogy a listaár alatt médiában nem hirdethetsz
egy adott berendezést.
Azt hogy szóban, illetve az ügyfeleknek milyen egyéni áron adod,
azt nem befolyásolják.
Nekem 1 olyan ügyfelem volt, aki tőlük vásárolta a gépet, és Én telepítettem.
Általában Én szoktam adni a berendezéseket.
Kíváncsiságból kipróbáltam a QR kódok alapján a termékregisztrációt,
ami egyébként az extra garancia miatt szokott kelleni, de érdekes módon
nem ismerte fel a rendszer azt a klímát.
Nekem úgy tűnt, mintha nem a Daikin Magyarország által lett volna importálva.
Egyébként érdekes egy vállalkozás.
[Itt,]
[meg ezen a néven,]
[meg ezen,]
[meg ezen,]
[meg ezen a néven is] Ők hirdetnek.
Szerintem túl tolják[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Talán valaki tud válaszolni.
Bontott on-off klímámat szeretném felszerelni a sufniba, a kérdésem az hogy 12 mm-es gázcső helyett szabad-e használni 10 mm-est?
R407C gázzal van töltve. 3 m hosszút lehet rendelni készre peremezve, gyári GREE.[ Szerkesztve ]
-
Lacko87
tag
válasz xecutor #68011 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy mit lehet ebből kihozni, mert papíron azért a Hisense Fresh Master friss levegő funkciótól függetlenül is elég jó paraméterekkel bír, de van amiben pedig a Midea Gaia tűnik jobbnak. Az biztos, hogy a Hisense csak 1 fokonként állítható a Midea úgy láttam tud 0,5 fokos lépésben menni, valamint a Midea app is jobbnak tűnik. Van még a Polarnak is egy Fresh nevű készüléke ami szintén tud valami hasonlót de arról semmit nem tudok, mert valamiért a Polart alapból kizártam.
-
TeeJay
félisten
válasz gorbep #68009 üzenetére
Daikin szerintem minőségibb cucc.
xecutor:
Ebben a kategóriában a Daikin Ururu Sarara a király igaz ha meglátod az árát egyből rá fogsz jönni hogy a Hisense meg Midea miért olcsóbb.
Lehet agyalni mit spórolnak ki a Daikinhoz képestMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
xecutor
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek dönteni. Megtetszett ez a friss levegő befúvásos tehcnológia. Két gép között vacilálok: Hisense Fresh Master QF35XW0E, Midea MGA-12-SP GAIA.
Úgy értesültem, hogy a Hisense halkabb, fűtése energiahatékonyabb, bár ez nekem nem fontos és jobban tisztítja a levegőt is,
DE egyik sem szív be friss levegőt automatikusan :O holott a Hisense oldala ezt írja "Folyamatosan figyeli a szobád széndioxid szintjét és automatikusan gondoskodik a szellőztetésről. "
Most akkor hogy van? Ha mégsem szívja be automatikusan a friss levegőt egyik sem, akkor nem igazán látom értelmét az egésznek, mert kinyitom az ablakot és kész. Ebben az esetben milyen gépet ajánlanátok, ami energiahatékonyan hűt, tisztítja a beltéri levegőt, csendes kívül belül és megbízható. Ja, és nem tudom mennyire kell tartani a keletkező ozóntól a Hisense vagy más ionizálóval szerelt készülék esetén. -
gorbep
senior tag
Kedves Hozzáértők!
Sok itteni olvasás után az alábbi 2 versenyző maradt nálam talpon:
https://www.webklima.hu/midea-mgp2x-12-sp.html
https://www.webklima.hu/daikin-ftxf35d-rxf35d-sensira.html
1. Melyiket ajánljátok inkább?
2. A linkelt cég megbízható? Szabad tőlük készüléket rendelni? Kicsit "gyanúsan" alacsonyak az árak, de lehet csak túl bizalmatlan vagyok...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
törölt tag
válasz Fantomas80 #68006 üzenetére
Adok érte egy hibátlan, keveset használt Daikint konzolosól, ha ráteszel 2 kilót. A kínait nem kell odaadnod.
-
Fantomas80
tag
Elég össze vissza kapcsol be nálunk a kínai Tlc klíma. Van amikor.már fázik az ember aztán aeszébe jut hogy fűteni kellene. Aztán okádja a.meleget. Majd lekapcsol leszabályzás hát hogy is mondjam egy Daikonhoz képest eléggé elmaradott. A műanyag háza még negyed óráig recseg ropog pattog utánna hogy kikapcsolt.
Rá adásul télen még jó kis szélzajt is produkál. Amire nem nagyon tudtak mit mondani a szervízesek mitől lehet. Olyan mintha pillanatra felfel pörögne a mókuskerekes ventillátora.
Már ezerszer meg bántam hogy nem maradtam a Daikin vonalon.Utó írat van egy eladó tavaly augusztusba felszerelt jó kis Tlc klímám eladó
[ Szerkesztve ]
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
Rommel6600
őstag
válasz Lacko87 #67998 üzenetére
Nálam Panasonic TZ van, ennél a típusnál is 0,5⁰C-os értékkel lehet inkrementálni a beállított kívánt hőmérsékletet. Ezt többé kevésbé tartja is, 23⁰C-nál a lakásban abban a szobában ahol van a belteri (mindenütt tőle független mérőműszerek szerint) kb 22⁰C-ot tart, a lakás többi részében kb 24⁰C-ot. Ez mondjuk kábé érthető is, az alaprajz miatt. Mindez folyamatos temperálás, "quiet" beállítású hűtés üzemmódban. Fűtéssel nagy tapasztalatom nincs, csak tartaléknak lett eleve szánva, és mindössze kipróbálva (illetve a család által a hangja meghallgatására) volt ilyen célból használva.
Van a nyár végétől LG Silence Plus is a családban, ott igaz fűtésben, de köszönőviszonyban sem volt a beállított hőmérséklet, meg amit ténylegesen el tudott/akart érni a készülék. (Példa: Ha 30⁰C-ot állítottam be rajta is már 32⁰C-ot írt (ki az app) és érezhetően leszabályzott, holott a szobában ülve tőle 3m-re mindössze 21⁰C volt... Na az a készülék ilyen szempontból nagy csalódás) -
csubuka
addikt
válasz Gombinyó #67999 üzenetére
Köszi, ez nem hangzik bíztatóan
Alapvetően a Sensira és fűtés viszonyában csak a fűtésre fejlesztett klímákhoz mérve kicsit alacsonyabb fűtés SCOP a hátulütő nem? Tehát amúgy bírja, csak alacsonyabb SCOP-vel, meg nem -15 fokban. Annyi meg úgyis ritka, főleg egy kiegészítő fűtéshez nem ilyen helyzetre kell tervezni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest