Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryder1
senior tag
Éppen szerelik a klímát és a beltéri konzoljának felrakásakor az egyik furat átment a másik szobába.
Szerintetek mit csináljak, alkudjak a szerelési árból? Mi az "eljárás" ilyenkor? -
Lazy
csendes tag
Erről kinek mi a véleménye, vállalható? Tosot TWH12QB-K6D, elvileg valahol írják, hogy ugyan az belül mint a Gree Lomo Plusz GWH12QB-K6D.
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót és pár oldalt a topikban.
Segítségeteket, szeretném kérni.Van egy A+ os energetikai tanusítvánnyal rendelkező Elektromos kazánnal rendelkező ház, ahol rendes vizes padlófűtés van minden helyiségben. Jelenleg kiegészítő fűtésként kandalló is volt ahol fával rásegítettek a fűtésre.
Ha minden jól megy, hamarosan meg tudom vásárolni ezt a házat, (persze hitellel).
NEm szeretnék fával bajlódni, illetve szeretem nyáron a hideget a házban.92m2 hasznos belterületű, 275cm magas házba szeretnék korrekt, normális, ár-érték arányba is jó hűtő-fűtő klímát vásárolni.
Szeretném tudni, hogy mi a legjobb megoldás, hogy mire eljön az ideje, megfelelően tudjak választani.
(kb.2 hét mire elbírálnak, eddig sínen van a dolog és szeptember 1.-én költözhetek be.)Milyen klímát, hány db-ot kellene beszerelni?
Milyen össz költséggel számoljak?Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
(Alapvetően én két klímában gondolkoznék, egyet a nappali-ebédlő-konyha-vendégszoba részre, és egyet az alaplapon jobbra fürdő és két szoba részre, de nyitott vagyok az okosabbak véleményére.)
Egyszer szeretném megcsinálni, de rendesen, viszont nem vet fel annyira a pénz, de amit kell, inkább kifizetek, mint hogy problémák legyenek.[ Szerkesztve ]
A korrektség mindig kifizetődő! Köszönöm,hogy te is az vagy!
-
paler
aktív tag
Lehet hogy a Midea Blanc csöndesebb lehet mint a Gree? Vagy a Comfort X is halkabb mint a Amber??
LG-s tulajok véleménye is érdekelne. Bár holnap lehet hogy megtudok fülelni egy LG klímát a házba.JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
mrhero
tag
Chaser, jozsi252, Irigyellek titeket.. én több, mint 500k-t fizettem csak(!) a csövezésért a pannon klímának év elején. Lassan három hete próbálom felvenni velük a kapcsolatot és időpontot egyeztetni. Sikertelenül... Telefont nem veszi fel, email-re nem válaszol..
-
addikt
válasz feco70 #31987 üzenetére
Lehet kifogott egy rosszat, mint már írtam több ismerősömnek is(sőt azóta még 3 nak) Gree Amber van,és kifejezetten csendes,mind a beltéri,mind a kültéri.
Az alábbi méréseket közvetlenül a készülékek elé tett mikrofonnal végeztem,24 fokra állítva Auto ventillátor üzemmódban.
"Aki ad,az nyer"
-
veterán
válasz Chaser #31986 üzenetére
Az a baj hogy az már mindennel együtt 300-at túllépi, ha nem is sokkal de túl. Az FTXB35C meg pont a keret felső határán van. Nem izgat a wifi ha nem fog működni, csak mondom rákérdezek. Úgyis mikor hazajövök még teszek veszek, addig meg simán lehűti a szobát annyira mennyire akarom, szóval nem feltétlen kell a wifi nekem, de egy kérdést megért.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
paler
aktív tag
Akinek van LG klímája, attól kérdezném, hogy tényleg olyan halk a beltérije, mint ahogy írják a gyártó reklámozza? A kültérije is halknak mondható?? Mennyire stabil, és strapabíró gépek az LG klímák???
Csak azért kérdezzem, mert a héten volt szerencsém egy új RCool (Gree gyártmány) klímához, és abszolút nem mondanám halk készüléknek. Hűteni piszok jól hűtött, de a legkisebb fordulaton is olyan surrogó hangja volt, hogy annak ellenére hogy az előszobába volt helyileg (bejárati ajtó felet), igaz a hálószoba ajtaja közvetlen a bejárati ajtó mellette volt, de a hálószobába is rendesen lehetett hallani a surrogását.
Nem tudom hogy pl. a Gree Comfort X vagy Amber ehhez képest mennyivel lehet halkabb?[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
veterán
válasz Chaser #31983 üzenetére
Nekem is pozitív a véleményem róluk! Benne vagyunk a szezonban rendesen, de 1.5 hét múlva jönnek beszerelni egy 3.5kW-os Daikin klímát. Reméltem hogy össze fogjuk hozni az augusztusi 3 hetes szabadságra hogy mikor itthon vagyok ne kelljen megdöglenem a nagy melegbe, úgy néz ki hogy addigra már élvezhetem a hűvös szobát.
Megkérdezhetem amúgy hogy a Daikin FTXB35C klímához ki hogy oldotta meg a wifit?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Chaser
legenda
nemrég valaki panaszkodott egyebek mellett pannon klímára is, miszerint nem lehet őket elérni, héten 2x hívtam windyt, nekem sikerült talán szerdán mondtam el a problémát, füjbüdi' szag jön a daikinból, hiába fűtök vele, vagy állítom légkeverésre ha nem hűtünk vele, mára kaptam is időpontot - án azt hittem elég valami prayvel befújkálni - , és még ma is hívtam, mert elfeledkeztem a roszalkodó wifi modulról, de azt is hozta ma a szakember, és úgy tűnik mindkét probléma megoldva, de ez majd csak hosszabb távon derül ki, szóval köszönöm, korrekt
ha valakinél hasonló a gond, érdemes megnézni a tálcából kiveztő nyjlást, nálunk ott lehetett a probléma, annak fertőtlenítése után jelenleg nincs kellemetlen szag, illetve ha a kondenzvíz csöve szeles helyre van kivezetve,
és valahol a csőben áll a víz; fújhat vissza szagot - nálam ugye nagyrészt gégecsővel dolgoztak a srácok, a kis gyűrűkben esetleg maradhat benn víz -, érdemes a cső végére egy "pipát" tenni
modul pedig passz, remélem az előző defektes volt, és azért dobálta el állandóan a kapcsolatot, nem segített csatorna váltás sem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Szaki2
tag
Ha valakit érdekel, sikerült wifihez csatlakoztatni az MDV RAG-035 klímánkat, Soul kolléga hathatós segítségével.
Midea Air alkalmazás telóra lelölt. (Midea Smart app nem kapcsolódott).
Router ki-be kapcs.
Klíma kikapcsolva, LED gomb 7x megnyom, ezután a klíma AP módba lép.
Midea Airbe beregisztrál, belép. Add device-t kiválaszt, QR kód leolvas és a készülék kapcsolódik a routerhez. Itt wifi jelszót megad, és meg is van.
Remélem, ezzel tudok segíteni azoknak, akiknek MDV klímájuk van, és wifiről akarják elérni.[ Szerkesztve ]
-
SeLe
tag
-
windy
tag
válasz ZsoZso78 #31975 üzenetére
Én nem azt mondta, hogy a Mitsubishit válaszd, hanem hogy ezek közül a gépek közül, ennyi pénzért az a legjobb választás. Csakhogy Az FTXB35/RXB35 helyett én ugyannnyipénzért inkább a Daikin Sensirát választanám, mert az jobb gép, itt a fórumon is sokaknak van és elég jó a vásárlói elégedettség ezzel a tipussal kapcsolatban. Ebben a csapatban a Gree nem játszik, a Fujitsu pedig - bár szerintem nem rossz gép, de egyrészt magasabb némileg az ára, másrészt meg alacsonyabb a minősége. Tehát én Daikint vennék, de nem az FTXB-t, hanem a Sensirát.
-
feco70
senior tag
Ftxc35B+Rxc35B -2019
Ez tényleg a Ftxf35A / Rxf35A továbbfejlesztett változata?[ Szerkesztve ]
-
ZsoZso78
tag
Akkor rendeljem meg a Mitsubishit?Jobb mint a daikin?Mert szívem a daikin felé hajlik.
-
-
ZsoZso78
tag
Sziasztok !
Klímát szeretnék telepíttetni a hálóba kaptam is árajánlatot csak nem tudom melyik gépet válasszam.Esetleg tudnátok ebben segíteni ?
Daikin FTXB35C/RXB35C 220 ezer,
Gree Comfort X 195 ezer,
Mitsubishi MSZ-HR35VF 210 ezer,
Fujitsu Eco ASYG12KPCA 225 ezer,
Nagyából egy árba vannak.
A Gree az mindent tud leírás szerint csak kínai,a három japán gép közül meg nem tudom melyik a legjobb ár érték arányba.Fűteni nem fogok vele.
Válaszokat előre is köszi. -
ZnVjaw0K
tag
válasz VIPowER #31964 üzenetére
Kikapcsolás után lehet hogy még megy a kültéri ventilátor egy darabig. Nyilván nem véletlenül. Azt érdemes lehet megvárni mielőtt áramtalanítasz.
Az enyém használati útmutatója azt is írja, hogy a kültéri ventilátor bármikor elindulhat ha a kültériben bármelyik hőmérővel ellátott alkatrész valamilyen okból melegebb a kelleténél. Akkor is, ha régóta nem volt bekapcsolva a klíma. Hogy volt-e ilyenre példa, azt nem tudom, mert nem hallom és nem is látok rá. -
addam20
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan kell Polar klímánal a WiFi-t beüzemelni? Nem találtam leírást sehol hozzá.
-
Danex
addikt
válasz Petyuska111 #31963 üzenetére
Ez se arany megoldás, nálam úgy néz ki hogy garazsbeállók, utca, parkoló és csak utána zöld terület.
-
Petyuska111
tag
válasz br4adam #31942 üzenetére
Én is vödröztem, de meguntam. Akkor szívás, ha elfelejted és csurig megtelik... A megoldás: megfelelő átmérőjű és hosszúságú rugalmas gumicső ráhúzva a csonkra, majd a gumicső végére ugyancsak megfelelő méretű merev műanyagcső, amit az erkélyről akár 1,5m -re is ki lehet lógatni, de nálam elég kb. 0,5m-re, hogy ne a járdára (vagy az alattad lévő erkélyre) csepegjen, hanem a fákra. Sokkal kényelmesebb a vödrözésnél. OBI-ban kb. 2-3e ft beruházás.
-
Petyuska111
tag
válasz jozsi252 #31935 üzenetére
Daikinom van, nappaliban 3,5KW, 24 fokra hűtöm a levegőt, így a hálóban (pedig még egy folyosó is van a két helyiség közt!) 25-25,5 fok volt az elmúlt hetekben (pedig elég meleg hetek voltak), ami nekem pl. éjjel teljesen komfortos, 24 fokban fáznék. DNy-i fekvésű lakás, kapja a napot rendesen, mondjuk redőnyök lehúzva nap közben. Szóval működik ez, igen, nálad meg nincs is folyosó a helységek közt, biztosan le fogja hűteni a másik két szobát is.
-
LanyUs
senior tag
A Pannonklíma regisztrálja a telepítést és elküldi Neked a rendszer az értesítést, amit el kell fogadnod.
A határidőre vonatkozóan pedig én úgy gondolom ( szigorúan csak magánvéleményem ), hogy maximum 1 év. Azért írom ezt, mert a karbantartás elmulasztása kizáró ok, amit viszont kötelező évente elvégeztetni.
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #31949 üzenetére
Illetve amit még nagyon nem értek az az, hogy tegnap (amikor nem volt akkora kánikula és nem ment az alsó szinten a split klíma) miért csak meleg levegőt fújt ki a gégecsövön, 1 nappal előtte viszont nagyon forrót... Nincs itt esetleg egy szerelő, aki tudná ezekre a kérdésekre a választ?
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
arcitec
addikt
válasz Szaki2 #31945 üzenetére
Nem értem köti mindenki a maga oldalán az ebet a karóhoz. A kondenzvíz lehet tiszta is, meg nem is.De a lényeg próbáljátok már tárgyilagosan és életszerűen kezelni a helyzetet. Én például próbálom úgy tenni a dolgaimat,hogy a lehetőség szerint ne zavarjon másokat. Ilyen a klíma is,- autót leállítom, kutya ne ugasson nyakra főre,ha lehet hétköznap nyírom a füvet stb..- anno a panelban az erkélyen volt egy nagy vödör ,nem volt egy nagy kellemetlenség azt kiönteni, talán nem is kellett nap mint nap. Telepítéskor a klímások is ezt javallották, ugyanis az emeletekről a szél is fújhatja akárhova.Ha megyek az utcán én sem szeretném, ha a nyakamba csöpögne olyasmi, amiről nem feltétlen tudom , hogy mi, pláne ruhára , ami lehet koszos is akár(a víztől)......................
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #31866 üzenetére
Szerintetek az normális (hangsúlyozom mobil klímáról van szó), hogy tegnap 32-ről csak 30-ra tudta lehűteni a tetőtérben levő szobát úgy, hogy nem kapcsoltuk be az alsó szinten levő split klímát? Ennyit számít az, hogy az alsó szinten 26 vagy 28 fokos a levegő?
Egyszerűen nem tudta tovább hűteni, megállt 30-on a hőmérséklet hiába dolgozott....
Azért nem értem, mert a levegő, amit kifúj, az ugyanolyan hidegnek tűnt nekem tegnap is, mint 1 nappal előtte, amikor ment a lenti split.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
vzsryl
nagyúr
válasz BoneDragon #31946 üzenetére
"Gree GWH07QB LOMO PLUS MULTI KLÍMA BELTÉRI"
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
BoneDragon
veterán
Ezek a tipusok miért ilyen olcsók? Mi a különbség eközött és a 150-200ezres kategória között?
-
Szaki2
tag
válasz kelzsoca #31926 üzenetére
Ez érdekes. Akkor én nap, mint nap szennyvizet lélegzek be páraként? Azért sztm a szoba levegőjében, amit naponta szellőztetek elhanyagolható a baktérium, izzadság, meg stb, amit itt soroltak. A klímát azért kell tisztíttatni sztm, mert megtelepednek a hűvös, nedves, gyakorlatilag zárt térben a bacik, és csak így lehet eltávolítani őket (nem lehet kiszellőztetni), nem azért mert tele van a szoba bacikkal.
Nálunk Nyíregyen a börtönnél egyenesen a járdára csöpög a kondenzvíz. Ha valakinek baja van a kondenzvizemmel, akkor előbb csináltassák meg az állami intézményekkel.[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Na ja, ha olyan tiszta lenne az, akkor nem kéne tisztíttatni-fertőtleníteni a beltérit... merthogy pontosan az a mocsok és baktérium tömeg csepeg ki a vízzel, ami bent is megbetegedést okozna.
Sok normális ember ennek megfelelően foglalkozik is vele, és úgy oldja meg az elvezetést, hogy ne csepegjen a járdára, és így az arra járók nyakába... persze, ahogy a kutyasz@rnál, úgy ennél is van akit ez nem érdekel.
-
addikt
válasz golfvariant #31931 üzenetére
Az első adandó alkalommal, amint a csikket hozzám vágja jelzem neki udvariasan, de határozottan, hogy nem kellene... és én kérek elnézést, a második csikknél, amit nekem vág, már elég morcos vagyok és hangot adok neki. 3 csikk esetén ütök.
Fenti analógiára. Először nem történt semmi. Rendszeresen járok munkába arra, ahol ez történik, figyelem is, hogy elkerüljem, nem halok bele. Sajnos nem mindig sikerül. Ha a csövet 50 centiméterrel meghosszabítanák senkinek nem lenne problémája, mert a fára hullana a víz.
Mai napon csengettem is, hogy jelzem az illetékesnek, házmesternek, hogy legyen ez normálisan megoldva. Kb anyámba küldtek, hogy mit akarok én itt. Ekkor jött a "3. csikk" kezdjünk utána járni, hogy mit is lehet tenni...
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
br4adam
aktív tag
Nekünk az erkélyen van a cső és egy vödörbe gyűjtjük a vizet, két naponta kell kb kiönteni. Elsőn lakunk, alattunk a földszinti lakó terasza van, így csak ez a megoldás játszott, szerintem járható út.
-
Fr3eWar
őstag
Pontosan, nálam is majdnem leverte a biztosítékot az eszmecsere.
Klímánál koszosabb víz már tényleg csak az amit a budiba lehúz az ember.
1:1-ben a szoba/lakás nedvessége, kilihegett levegő, bőrön keresztül elpárologtatott nedvesség összegyűjtve, esetleg hozzáadva némi tiszta mosószeres víz a frissen teregetett ruhákból.[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Ilyen kapcsolóval szoktam áramtalanítani a klímát ha nem használom.Ez árthat neki,vagy nem számít?
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
LG Standard klimanal van lehetoseg a tavkapcsolo hasznalatakor a belterit nemitani? Idegesito a csippanasa.
Illetve WiFi modul beszerezheto hozzajuk?Amugy egy Gree Lomot valtott, ami morgott, rezonalt a csovon at.
Eg es fold a ketto.
-
veterán
válasz Daffni2 #31933 üzenetére
Hogy lenne már desztilált víz tisztaságú? a lamellák között a szoba levegője abból minden baktérium, spóra, por, vírus kicsapódik és belekeveredik a kondenzvízbe... Ez a desztiláltvíztől olyan messze van mint Makó Jeruzsálemtől... Gondold el, egy influenzás esetén milyen vírus tenyészet is lehet benne más kérdés, hogy:
- melyik vírus/baktérium éli túl a 16-17 fokot míg lecsapódó vízbe ragadva lefolyik a hűtő felületről -
veterán
Sziasztok
Pannon Klímától most rendeltem egy Daikin FTXB35 klímát a szobámba, és szeretnék egy kis segítséget kérni.
Gyorsan összedobtam egy fél perces alaprajzot a szobáról meg a balra jobbra levő szobákról. A kérdésem az lenne hogy szerintetek ez a 3.5kW környéki klíma le fogja tudni valamennyire csökkenteni a másik 2 szobába a hőfokot? Nem az a cél hogy mondjuk ugyanúgy 22 fok legyen mint nálam, hanem 30 fok helyett mondjuk 25.
Nyilván az én kis 23nm-es szobámba a 3.5kW-os klíma mondhatni hogy még picit nagy is, így talán van rá esély hogy egy hangyafasznyit le tudja hűteni a másik kettőt is esetleg?Köszi!
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
addikt
ha valakinek az aránylag tiszta kondenzvízzel
A kondenzvíz nem aránylag tiszta,hanem gyakorlatilag desztillált víz tisztaságú.
"Aki ad,az nyer"
-
Danex
addikt
Szerintem amint logikát keresünk a szabályokba, törvényekben, tettekben, emberekben akkor szomorúbb életünk lesz mint aki ezeket kihasználva beleköt mindenkibe.
Városi csoportban valaki azért panaszkodott mert belógott egy pici ágacska a lépcsőház elé és hogy milyen veszélyes és kinek kell jelenteni, mert balesetveszélyes (friss hajtása egy bokornak). Meg, hogy galambszaros a játszótéren néha a hinta és ,hogy milyen egészségügyi kockázat melyik szervnél kell jelenteni ezt.
Jobb megpróbálni nem beleállni az ilyen b*rmokba mert általában nekik van több idejük ezzel foglalkozni.
-
golfvariant
aktív tag
Megint csak egy oldalú választ adtál, tudnál válaszolni arra, hogy az alábbiak minek számítanak?
- Kaspókból csepegő víz
- Szétrohadt ereszekből csepeg, eső esetén patakokban folyó víz
- Erkély felmosásakor a lecseppenő vízTipikusan azok szoktak panaszkodni a klímákra (hangjára vagy a kondenzvízre), akiknek nincs, mert nem telik rá/bérlik a lakást és nem engedi a tulajdonos/egyszerűen allergiásak rá.
Ha valakinek a kib****ott kondenzvíz a legnagyobb problémája, akkor könyörgöm nézzen már szét. Full retardált, igénytelen mindenki. Mindenhol szemét, cigicsikk és kőműves "actimel" hever az utcán.
Meg lehet nézni, mennyi lusta ember közlekedik feleslegesen autóval, mert 2 km-t kellene megtennie tömegközlekedéssel a munkahelyére. Ezért napi 1 órát ül az autóban a hungárián, ami koptatja a gumit, a féket, égeti az üzemanyagot. Az egészségre gyakorolt hatását már kb ismerjük, az épületek is feketék lesznek tőle, de ez senkit nem érdekel, mert "mivel vigyem a gyereket az iskolába, nem vagyok proli, hogy BKV-val járjak"
Félreértés ne essék, nekem is van autóm, de csak vidékre járok vele, Pestre max nagy bevásárláshoz veszem elő.
Tehát ha valakinek az aránylag tiszta kondenzvízzel van baja, ami az utcára csöpög, azt nagyon tudom sajnálni -
feco70
senior tag
válasz Bandiahegyro #31928 üzenetére
Nálam is ez volt tavaly, olyan konzolt rakattam, hogy a kültéri mögött elférjen a szigetelés
-
kelzsoca
félisten
válasz Bandiahegyro #31928 üzenetére
A csövezést, a kábelezést is hosszabbra kell hagyni ez esetben.
A falra egy egyedi tartót kell készíttetni, ami "kiemeli" a kültérit a faltól 10-15cm-re (ami a szigetelés vastagsága) így csak egyszer kell szerelni. -
Bandiahegyro
tag
Üdv,
Olvasom a pannon oldalán, hogy:
"Kültéri egység leszerelése épület szigetelés,vagy egyéb okok miatt:
: 15 000 Ft"Namost egy olyan háznál, ahol idén vennék klímát, de jövőre lenne csak szigetelve, gondolom megoldható alapból hosszabb konzol (mit érinthet még?)
Jól gondolom?
Köszönöm -
vmilan
csendes tag
válasz golfvariant #31914 üzenetére
Mi most fogunk klímát szereltetni, így éppen naprakész vagyok szabályokból, mondom mi a szitu.
Jogkövető állampolgár lévén próbáltam nem öntudatos, szomszédaira és környezetére sz@ró tipikus bunkó panelproli lenni, úgyhogy első körben megkérdeztem a közös képviselettől, hogy mi a helyzet?Ők azt mondták, hogy egyáltalán nem ajánlják az utcára vezetését, gyűjtsem egy vödörben, a nappaliban, mert különben szabálysértési bírság jár(hat) érte.
Mondtam, hogy azért kicsit gondoljuk már át, hogy ez mennyire életszerű. Erre mondták, hogy ezt nem fogadja el kifogásnak, mert nekik a közös képviseletnél (3 lépcsőházzal arrébb) detto ugyanígy van. Mondom oké, de egyrészt az egy iroda, másrészt nyilán ha valaki, akkor Önök muszáj, hogy kövessenek valami szabályt, de eleve milyen jogcímen kapok szabálysértési bírságot és kitől?Itt a lényeg: kerületenként változó, de a legtöbb kerület tiltja az épületek homlokzatának bejelentés nélküli megváltoztatását. Vagyis nem közvetlen a kondenzvíz a probléma, hanem magának a klímának a létezése. Viszont a klímák tömeges felszerelése miatt egyáltalán nem fordul az elő, hogy az önkormányzat önkényesen bírságokat szab ki (és szerelteti le a klímákat), mert ez viszont életszerűtlen lenne tényleg. Ellenben, ha érkezik az önkormányzathoz feljelentés, akkor azt ki kell vizsgálniuk.
Így végső soron elérhető az, hogy akár a klímát is leszereltesse a feljelentő, de ha időközben sikerül megoldani a kondenzvíz kulturált elvezetését, hogy ne a földszinti lakás ablaka alá csepegjen egész nyáron, neadjisten' valakinek az ablakpárkányára, akkor visszavonhatja a feljelentést. Mi is első körben a hátsó kertbe fogjuk kivezettetni, de ha valakit zavar, akkor megvan a B terv az erkélyre történő vezetésre, és akkor vödörben gyűjtjük majd.
Persze az olyan jogszabály-huszárokat a talpuknál fogva lógatnám fel akik pusztán azért jelentgetnek fel valakit, mert zavarja őket, hogy vizes a járda és épp arra sétáltak. Az ilyennek javasolom, hogy találjon egy hobbit amivel kitöltheti az üres, jellegtelen kis életét. De ha egy földszinti lakónak nincs klímája, ellenben nyitott ablakkal szeretné túlélni a nyarat, akkor elhiszem, hogy zavarja, hogy adott esetben 3-4 (vagy több) emelet vize az ablaka alatt csattan a földön. -
Danex
addikt
Nekem úgy rémlik a kondenzviz szennyviznek számít hivatalosan.
-
addikt
igen, rajta van a dobozon, hogy made in Malaysia, és most már értem miért volt olcsó
viszont ez a távirányítós dolog fura, remélem a korábban általam linkelt leírás nem a szegedi klímás cég nemtörődömsége, mert küldhetem vissza a megrendelt eszközt ha nem jó hozzá....“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Elektrosokk #31919 üzenetére
Értelem a dolgot, csak nehezen fogadom el, hogy nem lehet tenni ellene. Túlléptem rajt.
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
-
Elektrosokk
veterán
-
addikt
Értem a felvetésed, tehát a tiszta dolgot öntök a járókelők fejére és azt rendszeresen, aki elmegy az épület előtt, akkor az rendben van, mert nincs rá jogszabály
-
golfvariant
aktív tag
válasz kleinguru #31913 üzenetére
Egyszer nálunk is bepróbálkozott a közösképviselő, mert zavarta az egyik lakót az utcára csepegő kondenzvíz (bejárattól 1.5 méterre). Állítólag a tulajdonos feljelentést akart tenni, mert ez így szabályellenes.
Próbáltom összefoglalni a lényeget:
- Mutasson egy jogszabályt arra, ami alapján nem folyhat a kondenzvíz közterületre.
- Ha valaki jobban meg tudja oldani, saját felelősségére megpróbálhatja megvalósítani álmai elképzelését, de ha ebből kifolyólag bármilyen baja lesz a klímának, akkor azt rá fogok terhelni
- Több tulajdonosnál utcára van kivezetve a kondenzvíz, csak én lakom a bejárat fölött. Ha nekik lehet nekem is lehet csepegtetni a fal mellé 10cm-re.
- Jeleztem, hogy a kondenzvíz az tiszta. Míg az erkélyeken rendszeresen öntözött virágok és egyéb növények túlöntözése miatti vízfolyásból van elegem. Nem egyszer csöpögött már földes víz a ruhámra. Tehát ha a klímám vize zavar, akkor tiltsuk be a növényeket is[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz kleinguru #31907 üzenetére
Szerintem amelyikhez akkor fordulsz amikor az eső csöpög a fejedre.
Nem nagyon fogsz tudni mit tenni, ha csak nincs kedved egy polgári perhez. Itt nálunk a házban utcafrontra 2 klíma csöpög. De ez a ház elég speciális helyzetben van, nagyon zabos a közös képvíselő az ilyenek miatt, most 2 év után ott tart a dolog hogy a zuglói főépítész leveleket írogat amikben tanácsolja a 2 tulajdonsosnak hogy vezessék vissza a lakásba. de ugye nem tesznek semmit...
körülöttünk lévő 4-5 házból meg házanként csöpög átlagban 20 darab, hagyjuk már.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
addikt
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy mely hatósághoz kell fordulni, ha a járdán a fejünkre csöpög a klíma kondenzvize?
-
-
spiritex
veterán
Tudnátok segíteni abban, hogy ezt a két elemet mivel lehetne elegánsan (nem ragasztószalaggal) összekötni? Létezik olyan elem, ami két 15 cm átmérőjű csövet összeköt úgy, hogy pár mm-el kisebb és belemegy a mind kettőbe, és csak rá kell húzni mindkettőt két oldalról? Ha igen, tudnátok linkelni?
Köszi![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
addikt
Köszi szépen, közben megtaláltam tegnap a neten és átnéztem a katalógusukat. A végső döntéssel megvárom majd a felmérést, hogy mit ajánlanak, illetve, hogy ténylegesen mennyi lesz a Daikin vs Pana közt az árdifferencia.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
pjen
félisten
válasz Tyler Durden #31885 üzenetére
A CS 80 a Pana márka képviselet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest