Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz Szaki2 #31396 üzenetére
Nincs már gari papír, számlát ad a karbntartásról (úgy mint a felszerelésről is) és a klíma papírjai mellett, együtt lesz a garancia jog. A többi úgy van ahogy írod.Csak arra jogosult szerelő foglalkozhat a telepítéssel és karbantartással.
f4lcon : Ahogy írod, még le is ellenőrízheted a regisztrált szerelőket,csak rá kell keresni. Info:[link]Sőt megfelelő dokumentumot is ad a felszrelhetőségről/felszerelési tanusítványt, kérheti a hatóság és ha nincs
, már jöhet is le...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
addikt
válasz Chaser #31394 üzenetére
és ha veszek egy Dainik-t bárhol*, akkor találnom kell egy Daikin felszerelő partnert? anélkül ugrik agari kompletten?
(úgy értem random webshopban, vagy külföldön, vagy használtan, stb)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Szaki2
tag
válasz Chaser #31397 üzenetére
Persze, ezért kérdezem, hogy majd klíma szereltetésnél mire kell figyelni. Hogy adjon számlát+garit a szerelő, ne csak besöpörje a pénzemet. Mert cseszhetem, ha teszem fel 3 év után beszarik a panel és nem tudom érvényesíteni a garanciát.
Még egy kérdés. A garancia mire terjed ki? Az egész klímára, vagy vannak részek, amiknek a meghibásodására nem? Teljesen laikus vagyok ezekhez, ezért kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Szaki2 #31396 üzenetére
ha klímát szereltetsz számla+garancia jegy, a jegyen belül van külön "rovat" a kötelező szervizeknek, ha kóklerrel csináltattad, nem lesz gyártó felöl gar, sztem te sem adnál úgy gart ha gyártó lennél, én sem
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Szaki2
tag
Egy általános kérdésem lenne:
Ha telepíttetek egy klímát, akkor elvileg kapnom kell garipapírt róla. Ha évente tisztíttatom, akkor kapok róla vmi pecsétet, vagy miként jelenik meg az, hogy én azt évente karban tartattam? Gondolom, ha érvényesíteni kell a garit, akkor ezt valahogy bizonyítanom kell.
Olvastam az egyik klímás oldalán, hogy a klímát olyan szerelővel kell felrakatni, aki rendelkezik a szükséges engedélyekkel (a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján regisztrált), különben egyből ugrik a gari. Igaz ez?
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Fűtésszerelőre fél évet vártam, kőművesre szintén fél év. Kerítésléc 13 cm szélesen egy asztalos vállalta 1,5 év várakozással. Lakatos szintén 1 év várakozás. Villanyszerelőm is havazik, több hónap után ér oda. Klímás minimum 1 hónap. Ha elfogadom jönnek, ha nem csináljam meg magam Úgy hidalom át ezt, hogy egyszerre megrendeltem az összes szakembert ( még a keret rendelkezésre állás előtt ) és mire odaértek mindig feltöltődött a következő beruházásra...
-
Chaser
legenda
válasz f4lcon #31386 üzenetére
igen, ez
mitsukra 3 év van, ahol kevesebb ott disznóság van, legtöbb japánra alapból 3 év minimum, talán a panasonic a kivétel
ha daikint veszel és a hivatalos daikin partnerekkel szereltetsz akkor 5 év gar van a daikin gépekre, de ezt utólag nem lehet intézni, csak elfogadott telepítő cég, akik helyszínen regisztrálják is a gépet
a gar feltétele mindig évi legalább egy kötelező szerviz a garancia időtartama alatt, de inkább kettő, ezt is kalkuláld bele, nem ingyen van
egyik volt szomszédnál mitsu van, ma elméletileg járok arra, ha lehet megnézem a típust, az is bitang halk volt mint daikinjaim, múltkor mentem el alatta, az még biztos nem r32-es, valszeg a dm35v, az még r410-es, olyat már nem vennék - ha már elméletileg az r32 egyáltalán nem károsítja az ózont -szerk:
Kobe
nyilván érthető, itt mo-n logisztikában meg hasonló területen nagy csodákra nem kell számítani, sajnos a technika ördöge a legtöbb cégen kifog ( :
konkrét példa, konzolvilág, szép nagy bolt, a vezető szervizes nem tudta h lehet csekkolni egy kódról h felhasználták-e vagy sem, pontosabban azt mondta nem lehet, pedig, de, lehet, a mindenki számára elérhető xbox appal ( :
lg tv, euronicsos eladó szerint nem lehet üzemórát nézni, csak szeviztávval, support szerint is, pedig, de lehet, mindenki számára elérhető smart appal ( :
és lehetne folytatni, ismerek taxist aki nem használ navit, se wazet, a rádiót figyeli milyen útlezárások vannak
és lehetne sorolni[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Szerintem értő-olvasással fuss neki még egyszer
A 'fórumoznak a szakik' - egyelőre windy kolléga van egyedül nevesítve a topikban, tehát a többes szám alapból kiesik
Másrészt, direkt leírtam, hogy az észrevételeim nem a pannonklimara vonatkoznak, mert ők kijöttek, nagyonis hamar, hanem úgy a rajtuk kívüli összes többi pesti cégnél tűnik általános jelenségnek, hogy alap munkaszervezéssel is küszködnek
Én csak annyit észrevételeztem, hogy amikor minden technikai feltétel adott (és ne olyan kiváltságokra gondoljunk mint mondjuk egy macintosh PC a 90-es évek közepén), akkor elég meglepő ilyen problémákkal / hozzáállással találkozniÉn örülök ha a szakik, 1 hónap múlva, 1 hetes csúszással józanon megjelennek, vagy a 3-dik csörgetésre, smsre 1 héten belül visszahívnak
Ne rakd ennyire alacsonyra a lécet....értem én, hogy magyar, meg kkv, meg posztkomm ország meg munkaerőhiány, de ha ezt elfogadja egy megrendelő, akkor kb nem is fog soha változni -
mgabi
senior tag
Hol élsz? De most komolyan!
1. Prohardver szaktopikjaiban továbbra is ingyen, jófejségből, a szabadidejüket feláldozva forumozgatnak a szakik. Majd kapják a lebaszást.
2. 1 hetes kánikulában szerinted hány embernek jut eszébe klímát szereltetni? Segítek. 10-szer annyinak, mint áprilisban vagy októberben.
3. Mégha windy fel is lenne szerelve minden okos appal, telefonnal, blootooth headsettel, a kollégái, főnökei már biztos nem. Ez a magyar kkv, mester világra nem feltétlen jellemző. Én örülök ha a szakik, 1 hónap múlva, 1 hetes csúszással józanon megjelennek, vagy a 3-dik csörgetésre, smsre 1 héten belül visszahívnak Más terepen, fizikai és veszélyes munkát végezve multi task lenni, mint egy A+ irodában, ergonomikus fotelben süppedve... -
Kobe
veterán
Nem rolatok van szo, mert ti legalabb kijottetek felmerni
Ami azt illeti 7-8 cegbol egyedul ti, pedig egy utkozbeni kb 5 perces szemrevetelezesrol van (meg) csak szoNekem a munkaszervezes resze felfoghatatlan mikor a 21. sz-ban, 18 millio fele okos app es kulon teamekre szakosodott osztott naptar, task-manager alkalmazas mellett azt nem tudja megmondani a szaki hogy mikor tud egyaltalan idopontot mondani, es azert kell 5-6x keresni hogy ugyan kapja mar elo a naptarjat... Nekem ez a resze teljesen elkepzelhetetlen
Az autoszerelom konyekig olajosan a motorterben turkalva is elerheto headseten, de pl ismerosom akik amcsiban egy 5-6 fos teamben hasonlo melot csinalnak (multimedias eszkozoket telepitenek) mar 5-6 eve iphoneon osztott naptarban logoljak ki melyik klienst / taskot viszi + gps segitsegevel logoljak hol vannak + ugyanebbol az appbol egyidejuleg a melo elvegzese utan mar allitjak is ki sz e-szamlat + bankkartya leolvasoval a dijbeszedest...
Ehhez kepest nekem folyamattervezokent nagyon meglepo (es elegge mordori) folyamat, amikor a pesti muki 5 nap / 5-6 telefon utan sem tudja arccal merre van'
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Igen, sajnos életszerű. Azért megfordítom a dolgot, ha klímát szeretnél, akkor miért nem kerestél minket fel ezelőtt egy hónappal (ami lássuk be egyáltalán nem extrém előrelátás) simán másnap kimentünk volna felmérni, három napon belül klímád lett volna. Jelenleg sokkal-sokkal nehezebben tudunk időpontot adni még a felmérésre is. A te helyzeted egyébként is még nehezebb, mert várhatóan tetőkonzolos, tetőn való szerelés, amit mi is, és más klímás is általában elvállal, de ilyenkor csúcsidőben benne van a pakliban, hogy a könnyebb, egyszerűbb szereléseket, esetleg, azokat, amik helyszínileg közelebb vannak a telephelyünkhöz, előnyben részesítjük. Ez van, lehet, hogy kellemetlen, de törvényszerű.
És akkor itt megragadom az alkalmat, hogy elnézést kérjek, és előre is elnézést kérjek, ha esetleg nem, vagy késve reagálok megkeresésekre, megrendelésekre. Próbálok mindenkinek válaszolni, és mindenkit visszahívni is, de kb. a kapacitásunkat három-négyszer meghaladó mennyiségű az ajánlatkérés és megkeresés-megrendelés. Megjegyzem itt is azok járnak jól, akik erőszakosabbak kicsit és zargatnak minket...
-
Kobe
veterán
válasz odipapa #31387 üzenetére
Hat egy normal klima 200-250K, annyit azert latatlanban elore csak nem fizetek ki hogy utana tudjam meg, hogy bocs, megsem tudjak telepiteni a lakas adottsagai miatt
A legtobb uzlet (pl weblima) is meg ugy hirdeti, hogy szereles normal korulmenyek kozt mennyi, de szinten nem a helyszinen kene kiderulnie ha specko dolgok miatt mondjuk 3-4* annyi a munkadij es dragabb a hus mint a leves....
-
odipapa
senior tag
-
addikt
válasz Chaser #31385 üzenetére
több garancia engem jobban megnyugtatna, a Mitsubishi-re 2 vagy 3 év van fixen, attól függően, hogy hol nézem
> erre < gondolsz amúgy?másik kérdés, hogy ennyiért 6 év garanciával adott Fisher-t is lehet venni, wifi-vel meg minden anyámkínjával, tudom, hogy nem japán, hanem kínai, de valamire csak adni kell garanciát, nem?
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
addikt
válasz Chaser #31381 üzenetére
a leírásban klíma szett szerepel, ebből arra következtetek, hogy a kültérit is tartalmazza az ár
Daikin FTXF35A jobb választás, vagy a linkelt Pana 3,5-es verziója? (mindkettő kb 215+szerelés lenne)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Chaser
legenda
a nyár velejárója a szabadságolások is...
csúcsidőben még nem beszéltem a pannonklímával, de azon kívül mindig elértem őket, ha nem windyt akkor mást, mind telefonon, mind emailen, a budaiklímáról sem hallottam itt rosszat, csak hát nyár van_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kobe
veterán
válasz Chaser #31381 üzenetére
Azt vagom, hogy nem lesz idopont marol holnapra meg felmeresre sem.
Azt nem igazan ertem, hogy miert kell 4-5napnyi egyeztetes csak ahhoz, hogy egyaltalan idopontot udjunk egyeztetni.
Nem arrol van szo, hogy nincs holnapra idopont, hanem hogy _nem lehet_ idopontot egyeztetni sem, ami nekem okostelefonok fenykoraban kicsit nonszensz
De meg egy sima hatarido naplo is csak akad keznel[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz f4lcon #31370 üzenetére
oda a 3,5-eseket nézd továbbra is, ne a 2,5-eseket, illetve nézd meg, h ennél a panánál beltéri+kültéri is az árban van-e, vagy a kültéri még ugyanannyi
Kobe
így a kánikula közepén teljesen, sztem mindenhol, gondolj bele rajtad kívül hány embernek jut eszébe ilyenkor, jajbejó' lenne egy klíma, de tegnapra ám, a bibi ott van, h sokan már lefoglaltak időpontot 1-2-3 hónapra előre_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Callmaster
tag
Sziasztok.
Ti melyiket választanátok? (szereléssel együtt ):
- Gree Bora 3,5kw WIFI = 189.000.-
- Gree Home Eco Inverter 3,2 kw = 229.000.-
- Polar SIEH0035SDA/SO1H0035SDA inverteres klíma szett 3,5 kw = 235.000.-Üdv.
-
Kobe
veterán
Pesten az mennyire eletszeru, hogy 2 het alatt sem talalni szakit egy sima helyszini felmeres elvegzesere, ajanlatadasra sem? Vagy mostanaban az a divat hogy szoszetint konyorognie kell a vevonek, hogy ugyanmar had fizessen egy munkaert?
Eleg nonszensz, hogy 4-5 nap es sokszori telefonhivas kell egy szimpla 10 perces idopont egyezteteshez, es mindenkinel minden nap csak a "holnap delelott kerrsem" duma megyPannon, buda klima, bacs klima, bogyisz kft kilove + meg 2-3 maszek kekkartyas szerelo, eddig 7bol 1 volt egyaltalan hajlando terepre jonni
-
Gömbike
senior tag
válasz Karel666 #31350 üzenetére
Érdekes tapasztalatok vannak ezek szerint erről a márkáról.
Nekem tavaly augusztusban szerelték fel ezt: [link]
Akkor megkaptam akciósan 200-ért és tökéletesen teszi a dolgát. Fűtésre is használom, most már bent figyel a H-tarifás óra.
Két hét múlva pedig a hálószobába fogják felszerelni ezt: [link] Ezt most megkapom 180-ért.
Jelenleg ráadásul 10 év garanciát adnak rá, tavaly még 5 évet kaptam.
Szóval ennyi pénzért ekkora "tudású" gépet szerintem nem találni a piacon.
Elismerem, a Daikin az isten, a japánok követik, a több gyártó meg gyártott valamit.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
feco70
senior tag
válasz PowerBuldog #31373 üzenetére
Fényévekkel, nem bánod meg
-
Elektrosokk
veterán
válasz vmilan #31368 üzenetére
először én is szkeptikus voltam, első körben Panát szerettem volna, de a szerelőm közölte hogy nem rakja fel, se a Samsungot ami szimpatikus volt. Hangsúlyozom hogy semmi bajom a Daikin klímákkal, de belépő modell áráért inkább legyen minél jobb az ár-érték arány.
A kínai termékeket nehéz elkerülni, én sem szeretem őket de ennek főleg elvi okai vannak, itt most azt választottam.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
addikt
mi a vélemény a Panasonic klímákról?
nekem nincs túl nagy tapasztalatom, a panelban egy Daikin-t és egy Fujitsu-t hagytam ott, a cégnél egy Daikin, egy Wirphool, 3 Orion (fene tudja ki gyártotta nekik) és egy cirka 20 éves Hausmeister van, ezeket ismerem
egyik Daikin hangjától sem vagyok elájulva a cénél egy FTXV25AV beltéri van, a panelban egy másik, nagyon hasonló modell volt és bár a hűtésre sosem volt panasz, azért nem csak az számít.
szóval nézegettem a 3,5-es kínálatot, és megakadt a szemem ezen: TZ25TKE
vagy vegyek inkább FTXF25 Sensira-t? tetszik, hogy egy tizesért ár van wifi modul hozzá
nagyjából 40-45nm-nyi egybefüggő légteret kellene lehűtenie (nappali+étkező+konyha)
és mielőtt: most sikerült megvennünk a házat, tudom, hogy a klímás szezon közepén vagyonk, de az nyugtat, hogy a gázkazánt is cserélni kell és legalább azzal nem leszek szezonban“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
mvkly
senior tag
válasz canniball #31345 üzenetére
Ehhez én is csatlakozom. Tegnap tette fel a Pannon-Klíma a 2,5-es Sensira-t, nagyon igényes és körültekintő munkát végeztek. Olvastam itt a decibelekről, a legerősebb fokozaton halkabb, mint egy nagyobb ventilátor, a legkisebben meg először oda kellett tennem a kezem, hogy megy-e egyáltalán. Átlagos használatkor a szobából nyíló, kb. 12nm-es előszobát is lehűtötte elég kellemesen, ezt nem is vártam volna. Az meg hab a tortán, hogy pont akcióztak, majdnem egy Gree árából jött ki végül a Daikin. Tényleg csak ajánlani tudom a márkát, meg a Pannon-Klímát is.
Köszi a segítséget, Windy! -
vmilan
csendes tag
válasz leslien #31365 üzenetére
Köszi a szépen kifejtett választ!
Igen, én is jókat hallok első kézből a Midea klímákról kifejezetten, ismerősök saját tapasztalatait. Csak pont erre a hype vonatra ültem fel a Coolpad, majd később a Xiaomi telefonjaimmal. Azóta iPhone-om van újra. Szépek, jók, ár-érték arányban rendben vannak a kínai telók, de sokkal több hibával működik, mint a mostani telóm (ez részben az Android hibája igazából).
Nem tudom ez az analógia mennyire vonatkoztatható a kínai klímákra, lehet, hogy egyáltalán nem. Én alapból nem ítélek el semmit ami kínai, sőt. Csak egyszer már megégettem magam ezzel a dologgal és van egy kis félsz bennem, mert itt is ugyanaz a felállás: Ugyanazért az árért felső-középkategóriás kínait kapok, mint amiért közép-alsó kategóriás japánt. -
Elektrosokk
veterán
válasz vmilan #31366 üzenetére
MITSUBISHI MSZ-HR35VF/MUZ-HR35VF Az elődje (DM35V) nagyon jó, halk, megbízható modell, gyakorlatilag meghibásodás nélkül.
de komolyra fordítva a szót, szerintem az igényeidnek kielégítő a belépő daikin, én inkább azoknak ajánlanám a Mideát akik elvárják a többlet szolgáltatásokat de nem tudnak 2x annyit áldozni rá. illetve a wifi-vel kapcsolatban én is úgy voltam vele hogy persze kell a francnak, de mondjuk a hálóban ha már pihensz akkor sokkal egyszerűbb hogy nem kell átmenni a másik szobába.
[ Szerkesztve ]
-
vmilan
csendes tag
válasz Elektrosokk #31364 üzenetére
...de ha billentenél, akkor merre billentenél?
-
leslien
nagyúr
Midea klíma közül melyik ajánlott?
vmilan
A tömegtermelésre szakosodott kínai gyártók között is találhatunk olyan klímákat, amik ár-érték és minőség tekintetében is figyelemre méltóak. Az elmúlt években drasztikusan javult a minősége ezeknek a klímáknak, bátran lehet őket ajánlani mivel tartós, jól működő légkondicionálók.
Ezek közül a Midea és a Gree márkát emelném ki, mivel sokat szerelünk belőlük és nagyon ritkán tapasztalunk meghibásodást, sokszor prémium gyártókat is megelőzve ezzel. A Midea 5 éves és teljes körű garanciát ad a klímaberendezéseihez és egy nagyon erős, megbízható hazai képviseletet akik valóban kiszolgálják a vásárlókat, ezért a középkategóriában egy valóban jó választás a Midea klíma. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a Midea gyáraiban készül nagyon sok márka átcimkézett típusa, amit saját márkaként értékesítenek a piacon.[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
vmilan
csendes tag
válasz Elektrosokk #31361 üzenetére
Na basszus, pedig már majdnem sikerült meghoznom a döntést és a Daikint választani, de így megint elbizonytalanodtam. Nálam fűtésre nem is lenne használva, panel lakásról van szó, marha olcsó a távhő.
-
őstag
válasz canniball #31345 üzenetére
"Azért FTXF, mert a gyári spec. szerint picivel csendesebb mint az FTXB és itt mindenki azt állította rendkívül halk."
Remélem így van, mert nekem egy 2016-os gyártású, de 2017 tavaszán telepített FTXB 3,5-ös van otthon és mind a kültérit, mind a beltérit hangosnak találom. Az anyámék Gree GWH12KF-jének beltérije ugyanolyan hangos, mint az én Daikinom éjszakai és eco módban együtt. A Gree kültérije pedig halkabb is, mint az FTXB Daikin... A Muteréké a szőlőlugasban van és ott szoktunk mellette ücsörögni a sörpadon, az enyém az emeleti teraszon van, de hangosabb. Nyáron költözünk, és az újra helyre FTFX Sensira 3,5-öst kértem, már be van csövezve, a festés után rakják fel. Szóval legyen igazad...Munkahelyemen min. 40 split klíma van, a nagy fan coil rendszerek mellett és ez a split kímák között min. 10-12 típus az elmúlt 20 évből. Csak egy példa, hogy leggázabb a Mitsubishi MSZ/MUZ-SF35VE. Egy ipari hulladék. Még garis, de még gyári szervizével sem tudunk semmit elérni. Nem hűt rendesen a telepítő cég már vagy 8x nézte, naponta elfelejti a beállításokat és alaphelyzetbe állít mindent a hőfok kivételével... amit tök mindegy, mert úgysem hát. Szóval Mitsu-t soha többet! A végletek miatt, egy sarki csupa ablak rel. meleg irodában van egy szuper halk Fisher. Nem tudják, hogy be van-e kapcsolva, mert nem hallják a beltéri hangját! A 2001-ben telepített 12 darab Hiyasu KF-25G (made by Gree) van, amiből 11 még működik. Ezeknél egy kültérihez tartozik 2 beltéri split. Igen 18 év!! Nem halkak és biztosan zabálják az áramot.
A cégnél egyetlen egy Daikin split sincs. Abból csak Fan Coil-os monstrumok vannak. Az azokat szállító és karbantartó cég szerint a Daikin már egy ideje nem gyárt lakossági klímát csak épít. Más szóval összelegozza más cégek jó minőségűnek gondolt alkatrészeit és Daikin műanyag és fém dobozban, Daikin marketinggel árulja. Attól még persze lehet jó.Ezt csak azért írtam le, mert laikusként szerencsém van látni 20 év klímáját sok típust... és annak ellenére Daikint split-et vettem és újra azt veszek... csak egy másik típust, hogy pont Daikin nincs... és a nagy, ipari klímások nem is vannak tőle elájulva.
Szóval ilyen az emberi természet...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Elektrosokk
veterán
válasz vmilan #31353 üzenetére
Az a Mideás maximum kültéri érték szerintem akkor jelentkezik ha fűtesz vele, hűtésnél nagyon csendes, nálam legalábbis, az ablak alá lett szerelve, és nagyon közel hajolva tényleg alig hallani. (most próba képpen 16 fokra állítottam és maximum ventire.)
-
feco70
senior tag
válasz PowerBuldog #31359 üzenetére
Csak azt ne!
Daikin FTXV35AB / RXV35AB Eco Comfort Inkább ezt -
Chaser
legenda
válasz PowerBuldog #31357 üzenetére
volt egy 160-70e körüli panasonic nemrég említve a topikban, az már vállalható, gondolom nem 3,5kw-osat szeretnél 150e-ért, az ha jól rémlik 2,5-es
-
Chaser
legenda
válasz PowerBuldog #31355 üzenetére
két hónapra veszed vagy 1-2-3 esetleg 5-10 évre? ha nem az első eset, azért pár tízezrest hozzácsapnék, és vennék egy értelmeset, 150e-ből ajánlani nem igazán lehet, az a gond, illetve mindenféle csoda gyártótól biztos kapsz, aztán vagy jól sikerül a business, vagy buksz egy szép nagyot rajta
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Max 150e-ig bezárólag milyen inverteres klímát ajánlanátok?
Gree és Midea-t javasoltak, de azokból nem nagyon találtam olyat ami ebbe a kategóriába belefért volna.Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
vmilan
csendes tag
válasz kelzsoca #31341 üzenetére
Köszi mindenkinek a sok hozzászólást!
Igazából ahogy elnézem egyik verzióval sem járok rosszul ezek szerint. Nekem a WiFi tényleg felesleges, itthonról dolgozom és egész nap itthon vagyok, nem tervezem ki-be kapcsolgatni, vagy nagyon sokat állítgatni.
Egy dolgot hiányolok a Daikin Sensira-ból ami viszont a közel 100.000-rel drágább Comfora-ban (248ezer vs. 320ezer + szerelés) benne van, az az éjszakai üzemmód. (meg még sok más egyéb ami nekem szintén lényegtelen, úgy mint 3D légkeverés, stb.)
Ez elvileg az éjszakai túlhűtöttséget hivatott megelőzni, legalábbis a Daikin honlapja szerint. Kérdésem, hogy egy jól beállított inverteres klímánál ez amúgy előfordulhat egyáltalán?A Midea Blanc-ban van valami alvás funkció, gondolom az hasonló, mint a Daikin-ban az éjszakai, de csak azért nem venném meg a Midea-t, mert annak 62dB a kültérije, a Daikinnak meg 48dB és a beltéri is halkabb ugye. Viszont Midea Aurora-s ismerősök szerint a Midea sem hangos, pedig az Aurora elvileg még hangosabb is, mint a Blanc. Teljesen elvesztem a részletekben asszem'.
-
Murdock1981
tag
10 napja használom a Daylux 2.6kw klímát és nagyon jó eddig. 16nm-es hálószobában van felszerelve és a mellette lévő 8nm-es előszobát is lehűti. Csendes kívül-belül, nyugodtan alszom, szóval elégedett vagyok. Majd kiderül meddig bírja.
-
Karel666
tag
Cascade klímákról milyen tapasztalatok vannak? Helyi szerelő ajánlja.
-
canniball
nagyúr
A mánüel szerint (6. oldal) a lapát mozgási tartománya üzemmódonként eltérő, de teljesen függőleges vagy vízszintes irányba nem tud fújni. 1.78 körül vagyok, megálltam a beltérivel szemben kb. 2 méterre, hűtés módban a lapát legfelső állásában a fejemre fúj, a legalsóban a bokámra.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Chaser
legenda
nálam most is majdnem vízszintesen áll a 2,5-es ftxf beltérijének a lapátja, fűtésnél meg merőlegesen volt, vmelyik nap volt itt egy jó barátom, 2,5m-re ültünk kb a klímától, azt láttam h fázik, de azt mondta nem hallotta h megy ( :
kültérit én kicsit hangosabbnak találtam mint fűtésnél, érdekes módon, de ez szubjektív hangos, ha mellette állsz persze hallatszik, kb 2m-re van talajtól a legalja a kültérinek, a szomszédé az traktor ehhez képest, valszeg kicsit finomhangolni kell az állványon, de az nem a kültéri hibája, fűtésnél is nagyon korrekt volt, én legcsendesebb fokozaton használom, nincs nagyobbra szükségde érdemes megnézni a mitsu új r32-es gépét is, ahhoz drágább a wifi modul, 10e vs 30e
-
Mangosztán
tag
Ezzel a klímával kapcsolatban tapasztalata/ véleménye van esetleg valakinek : [link] ? Köszönöm.
-
canniball
nagyúr
Lehet valamikor beszabadult a kisördög a Daikin gyárba, tavalyi telepítésű magasabb kategóriájú gépről is hallottam hasonló panaszt. Nálam múlt héten* telepítettek windyék két FTXF35-öt**, egyikkel sincs ilyen probléma.
* A legjobbkor, még a hőhullám elején, ezek szerint néha nekem is lehet szerencsém.
** Azért FTXF, mert a gyári spec. szerint picivel csendesebb mint az FTXB és itt mindenki azt állította rendkívül halk.És ha már írok. Max. respect a srácoknak, nagy odafigyeléssel végezték a munkát. Koszt, kupit semmit nem hagytak maguk után, figyeltek arra, hogy a létrával ne nyomják meg a homlokzati szigetelést (sajna ez nem minden szakiról mondható el) és a legjelentéktelenebb dolgokról is szóltak előre. Ráadásul windy azt mondta a két gép egész napos meló lesz (családi ház, földszint, szendvics telepítés), ehhez képest szűk fél nap után már üzemeltek a klímák. Szóval le a kalappal!
Ami a gépeket illeti. Sokat varázsolni nem akarok velük, comfort mód, hőfok beállítása és dolgozzanak automatán. Meg tudom erősíteni a híreket: valóban halkan teszik a dolgukat, kint és bent egyaránt. Úgy rémlik elhangzott itt az is hogy nem lehet őket hallani, ezt azért cáfolnám, én csendben tudok csak aludni (és egyébként is csendpárti vagyok), ehhez le kell lőni a hálóban lévőt. De napközben egyáltalán nem zavaró a működésük még nekem sem. Az egyetlen negatívum amit meg tudok említeni az az, hogy a lapát legfelső állásában pont fejmagasságban tolja a hideget, de ez meg a szobák kialakításából adódik***, nem a gépek sara.*** 2.7m belmagasság, alatta 25cm-re a központi fűtés csövei, így nem lehetett ennél magasabbra tenni őket.
Summa summarum részemről a Daikin FTXF-et és windyéket (Pannon-klíma) is tudom ajánlani.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Chaser
legenda
válasz Elektrosokk #31339 üzenetére
önálló fűtésre is használtam belépő daikint, megoldotta, nem kell ezeket temetni
-
Elektrosokk
veterán
-
HÁZIGAZDA
urak, 300e ft alatt mi most a best buy 3,5 kw-os inverteres klíma? főleg hűtésre lenne, de nem csak.
a daikin ftx-f jobban sikerült széria, mint a tavalyi (vagy tavalyelőtti ) ftx-b?ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Elektrosokk
veterán
válasz vmilan #31334 üzenetére
Szia
Bármelyiket veszed biztosan elégedett leszel, én is sokat dillemmáztam ezen a kérdésen. (Japán vs Kínai)
Nálam egy Midea ultimate comfort lett beszerelve, a kültéri ugyanaz mint a Mission II kültérije. Szép és abszolút nem hangos.A wifi nagyon jó, főleg ha a hálóból vagy távolról szeretnék valamit beállítáni. Szerintem messze nincs akkora különbség a készülékek között mint ahogy azt sokan előadják. Nekem is számított a kinézet.
-
vmilan
csendes tag
Sziasztok!
Hetek óta csendben figyelek, olvasok, tanulok. Közben voltak nálam felmérni a lakást a klímások és természetesen mindenhonnan a japán márkák irányába megy a terelgetés.
A budget 250.000 magyar pénz + beszerelés környéke lenne. WiFi nem fontos, A++ fogyasztás és R32 hűtőközeg igen, illetve a csendes működés (a kültéri is legyen csendes, nem akarok a szomszédokkal harcolni) és az sem baj, ha relatíve szép.
Így szűkült le a kör a következő két készülékre:
Midea Mission II. MB-12N8D6-I
Daikin FTXF35A / RXF35A SensiraMidea mellett: Szebb (tetszik a forma és a kijelző megoldása), WiFi (nem fontos, de ha már van...).
Midea ellen: Hangosabb, mint a Daikin.Daikin mellett: Halkabb kültéri (48dB vs 62dB az közel 4x-es hangerő), picit halkabb beltéri, illetve hogy "Daikin".
Daikin ellen: Bumszli forma.Kérdésem, hogy érdemes-e megvenni egyáltalán egy belépő szintű Daikint csak azért, mert Daikin, vagy jól járok a Midea-val is? Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
polman
tag
Ma rá néztem és elégedett vagyok a fogyasztással. Gree amber 3.5 kW-os. 23 fokra van állítva legalacsonyabb ventilátor fokozaton. 0-24 ben megy. Éjjel csendes módban használva. Szoba 25 nm-es mellette konyha 20 nm egybe nyitva. Mind a kettőben kellemes idő van. Szoba folyamatosan egyenletesen 23 fok konyha ingadozik többek között főzés miatt ott 24-25 fok van stabilan. Klíma nélkül 30 fok lenne szinte éjjel nappal.
Aki szerint hangos annak túl jó a füle. Csendes éjszakai módban konkrétan én nem hallom hogy működik. 😁[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
A fő fogyasztód a hűtőd (éves szinten), hidd el! Még annak ellenére szerintem nálunk is, hogy a két gyerek mellett a vasalás és mosás is sok. Villanysütővel meg a sok elektromos bisz-basszal együtt az átalány 204kW-ra van belőve, de ebben benne van a klíma is.
Pjen: múltkor akartam neked mondani, hogy a Grohe Vitalio Start zuhanyfejjel (igaz van hozzá termosztatikus csap is) jó 40%-al tudtam csökkenteni a felhasznált vízmennyiséget (meleg víz -45%, hideg -35%), miközben a zuhanyzás élménye érdemben nem csökkent.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #31328 üzenetére
Igen én is.De a két és félszereséből jól megvagyok.
[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
Ahogy mondod!
De ettől függetlenül szabályosan megdöbbentett a klíma alacsony fogyasztása. Nappal elsősorban a nagyszobát hűti, de nincs lezárt ajtó a lakásban. (47m2) Éjszaka a kisszoba ajtaját becsukom.
A lakás dél-délnyugati fekvésű, a kültéri egység is itt helyezgedik el, itt bizony negyven fok fölé is emelkedik kánikulában a hőmérsáklet. A kültéri egység nem a falon van, hanem a körfolyosóra van felfüggesztve, így az némi árnyékot ad neki.A fő fogyasztóm a számítógépem lenne, de az szerencsére nem üzemel folyamatosan.
-
Chaser
legenda
attól mi állítja elő a meleg vizet, milyen megoldású tűzhellyel főz valaki, milyen világítás van, mennyire hatékonyak az elektromos eszközök, klíma nélkül ketten 150kwh körül szoktunk fogyasztani, elektromos sütő, gáz főzőlap, meleg víz központi, izzók nagy része ledes, mosógép és mosogatógép már régi és nem túl hatékonyak, sokat mennek, tv keveset eszik, van két használati notebook, egy kis hűtő, kb ennyi, szóval 100kwh óra simán meglehet havonta - klíma nélküli érték nálunk nyilván -
-
Csabroncka
addikt
-
zhata
senior tag
E hónap 8.-án kapcsoltam be a klímámat, és eltekintve az első, kb. 1-1.5 naptól, nagyon szépen beállította a szoba hőmérsékletét 23 fokra.
A klíma inverteres Panasonic TZ 12 SKE,
(Hűtőteljesítmény: 3.5 kW, fűtőteljesítmény: 2.8 kW, hűtési energia osztály: A++, fűtési energia osztály: A+, SEER 6.2, SCOP 4.20. Légfrissítő ionizátorral és automatikus tisztítással, szárítással, Quiet üzemmódban mindössze 20dB a beltéri hangnyomásszint.)
Azóta folyamatosan megy - soha nem kapcsoltam ki -, önmagát szabályozza.
10.-én a villanyóra állása 25168.0 kW volt, 17.-én ugyanakkor 25211.5 kW.
Az ELMŰ összesítő számla alapján a még klíma nélküli lakásom átlagfogyasztása 3,5kW/nap volt.
Innen egyszerűen kiszámítható, hogy mit folyasztott a klímám egy hét alatt, illetve naponta, Ha jól számoltam, 2,71 kW/nap. (Alig több, mintha egy hagyományos százas izzót üzemeltetnék folyamatosan.)
Nagyon megérte. -
Male
nagyúr
válasz ph2012 #31324 üzenetére
Ha a konyha-szoba között is lenne átjárhatóság, akkor elég jól működne, körbe járna a levegő a lakásban. Ha a rajz pontos, és ott zárt, akkor azért oda már kevés fog jutni a hidegből/melegből (főleg, hogyha jól látom annak is külső fala van, így pár fok eltérésre én számítanék).
-
Chaser
legenda
valaki téved...( : de sztem nem a wiki és a daikin leírás
ph2012
ha a 18nm-es szoba ajtajával szemben helyezed el a beltérit, jutni fog a többi helyiségbe is az erejéből, gyakorlat közben válik el mennyi, ez egy elég szeparált lakás
2,5-es klíma a 18nm-hez jó, de ha a többit is ezzel akarod megoldani 3,5-es kell_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ph2012
senior tag
-
Chaser
legenda
R32 – előnyök
Ózonleboltó potenciál (ODP)=0
Alacsonyab globális felmelegedési potenciál (GWP) – Az R410A-nak KB harmada
R32 –vel kevesebb töltet szükséges, kompakt kialakítású és magasabb energia
hatékonyságú
Könnyebb a töltés, lefejtés és az újrahasznosítás, mivel ez nem keverék
Kellő hűtőközeg gyártási kapacitás mivel az R410A egyik komponense az R32
Könnyű újrahasznosítani, újra felhasználni (1 komponens)windy egyik hsz-e
én ebből is azt veszem ki, h az r410-ben volt r32, nem pedig fordítva_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Smith Ügynök
tag
Sziasztok!
Idén végre rakatok én is klímát, nagyon ideje lesz már.
24nm-es déli fekvésű szobába kellene, 1985-ös építésű tégla ház, utólagos hőszigetelés nincs.A klímás ezt javasolta:
Panasonic CS-BE25TKEEsetleg van valami tapasztalat vele?
Köszi!
-
Elektrosokk
veterán
válasz rzerge #31302 üzenetére
Az a Fuji nálam is az egyik lehetőség volt, de végül elvetettem, nem győzött meg annyira mint a hasonló belépő Micsu. Viszont ha az árkülönbséget nézem akkor inkább Fuji mint Fisher.
#31301) Chaser valóban, az 5 év feletti garancia általában ezzel jár, nálam a Midea 5 évhez csak évente egyet kérnek.
[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
Sziasztok
KÉt klíma között kéne döntenem:
1: Fisher FSAI SU 184 BE3
2: Fisher Comfort Plus FSAI-CP-120BE3
3,5kW
A kettő között annyi volna a számottevő különbség hogy a 2. versenyzőnél vízszintesen is lehet motorosan állítani a levegő irányát. (illetve az utóbbival fagyáspont alatt is lehet fűteni)Kérdés, hogy ez mennyire lényeges szerintetek? A klíma úgy lenne felszerelve a lakásban, hogy a nappali közepén kb, onnan pont lenne helyiség jobbra és balra is (mindkét oldalon szoba), aminél én úgy érzem, van valószínűsége, hogy segít rajta ha motorosan fúj vízszintesen is.
35 ezer lenne a különbség a kettő között.
[ Szerkesztve ]
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Egy régi kicsi 56 nm házat illetve annak egy részét kellene lehűteni egy kicsit. Vékony nem szigetelt falak vannak...
Ez mennyire használható gépGree Bora 3,5 KW , 135 000-ért
Mennyire zajos?
Vagy mit ajánlanátok ebben az árkategóriában?Laca
-
Mangosztán
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg hallott már a Gree-nek erről a típusáról : [link] ?
Én erről még a gyártó oldalán sem találtam infót. Azért is érdekelne, mert ennyiért nem lenne drága, csak kérdés hogy milyen?
Köszönöm. -
Chaser
legenda
válasz arcitec #31303 üzenetére
nyilván ha 2db-od van 2x annyi, de akkor két klímára kapsz 10 év gart, nem egyre ( :
nálam nem volt kiszállási díj, 6-7e/alkalom-ba került az éves kötelező szerviz, ezért gar után nem is élek vele, ha nincs gond úgyis csak a szokásos protokoll takarítás van, ha piszkos a kültéri az is látszik, ha meg gond van, akkor meg mingegy, úgyis hívni kell a szerviztpjen
pont fordítva tudom, az r410-ben is van r32, tehát vegyes gáz, ha után kell tölteni problémásabb a két vegyület miatt, r32 az meg csak r32-ből állszerk:
Szaki2
úgy általában semmilyen vízelvezető csőnek nem árt ha lejt[ Szerkesztve ]
-
yrkalla1
csendes tag
Sziasztok,
Inverteres mono klímát vennék, 3 kérdésben kérnék infókat.
1. Fujitsu ASYG12KPCA 3.4 KW-os klímáról mi a véleményetek, tapasztalatotok?
2. A Bogyisz KFT-től veszem, ő róluk mi a véleményetek?
3. A helyiség, ahová tenném így néz ki: T alakú helyiség, egyik vége a bejárati ajtó egy 1,5*1,5-ös beugróval (ajtó +2 fal), kb. 1*7 méter hosszú folyosó, az előszoba után balra konyha 6-7 m2, jobbra nappali 18-20 m2. Vagyis, mint egy T betű, a két oldala a nappali+ konyha, a szára a közlekedő folyosó. Ez mind egy légtér, nincs köztük fal, csak az előszoba 1.5*1.5 területe, de ott van! A kérdés, hogy hová tegyem a klímát? A nappali azon falára, amelyik a bejárati ajtóval van egy vonalban, vagy közvetlenül a bejárati ajtó fölé? Azért nem mindegy, mert a nappaliban a klíma alatt, jobbra lenne egy íróasztal, ahol dolgozom, illetve a klímával szemben a másik falnál van a kanapé, ahol a család ül és tv-zik (a tv pont a klíma alatt lenne, az én íróasztalom a tv mellett van).
Az előszobából kimenne a levegő a teljes légtérbe? (gyakorlatilag 1 méter széles "légfolyosó" lenne). A nappali falán mennyire menne a klíma rám az íróasztalhoz és a kanapéra?
A válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
deadelon
aktív tag
Sziasztok.Tudna valaki segíteni abban mikén lehet vissza állítani fahrenheit-ről celsius-ra a kijelzőt daikin klímatávirányítón? a + és- gombok egyszerre nyomásával próbálkoztam azzal csak zárolja a távirányítót..Köszi!!
[ Szerkesztve ]
Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
abrax1
csendes tag
válasz Szaki2 #31309 üzenetére
Rövid kis termékismeretetőkben lehet hogy nincsenek benne ilyen infók (a magyar klímás weboldalak és webáruházak amúgy se túl fényesek, van ahol még tök fals infók is vannak...), keress inkább rá a klíma név-típus + "specification"-re, valószínűleg dob a Google valami PDF-et az össz technikai adattal.
-
Szaki2
tag
Laikus kérdés:
Az R410A és az R32 gáz ára között mi a különbség? Előfordulhat, hogy az R410A-t idővel mindenhol váltja az R32? R410A-s klímába lehet később R32-es gázt tölteni majd, ha teszem fel szükségessé válik a feltöltés? -
dobolan
senior tag
Szia!
A kürtőknek is van valahol kivezetése, azt keresd meg. Ez a cserép a padlástér kiszellőztetésére való, még több darabnak sincs akkora keresztmetszete, hogy akár egy páraelszívót is kiszolgálhasson, illetve a visszafolyó kondenzvíz meg télen eláztatná az egész padlást.
-
arcitec
addikt
válasz Chaser #31301 üzenetére
Nem egy nagy összeg? Akinek 1-nél több van, pláne az új árákkal +5eft kiszállás az 2* úgy 50-60eft. az 10* bőven egy új klíma ára... Az elején érdemes pár évig 2-3(garancia), majd úgy ahogy TE is írod 3-4 évente..Pláne, ha nem túl párás,nem túl poros stb a használat...Sokat számít tudom , és nem csak a klímára ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
rzerge
aktív tag
válasz Elektrosokk #31300 üzenetére
Fisher 215
Fuji 225
Toshiba 255
Ezeket az árakat kaptam bruttó végfelhasználóira, plusz szerelés"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Chaser
legenda
válasz Elektrosokk #31300 üzenetére
mindegyik gyártónál kell amíg tart a gar, ezt sokan nem kalkulálják be, nem egy brutális összeg, de összeg, 10 év alatt az árból kijön egy fél klíma ára kb, ha lejár a gar és tiszta a gép, max 1-2 évente hívok ki "hivatásost" majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.