Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz kelzsoca #34042 üzenetére
Nálam látja, mégsem jó. De annyira nem fontos, hogy hívjak rá szakit, csak érdekelt.
Bile Demon: Igen, közben leszedtem a szűrőt a beltériről és látszik valami karácsonyfazöld cucc, ez lehet az az eszköz? Az értetlenkedésem arra vonatkozott, hogy néhány helyen sima szűrőnek van írva, de akkor hogyan lehetne kapcsolni, ha fix.
-
windy
tag
válasz kelzsoca #34022 üzenetére
Maga a fűtés-üzemmód egyáltalán nem rövidíti az élettartamot, hiszen üzemi működésnek számít az is. Inkább azzal van a probléma, hogy míg a komforthűtéskor a jól megválasztott, méretezett klímaberendezés viszonylag keveset "működik", hiszen az év pár hónapjában van csak rá szükség, és akkor sem non-stop. Szakaszosan üzemel, nem kiterhelve, így a 15-20 éves élettartam sem kirívó. Ezzel szemben a fűtéskor gyakorlatilag október közepétől április közepéig szinte folyamatos megszakítás nélküli üzemelésben van a klíma, ami 3-4-5-szöröse is lehet a komforthűtés üzemóráinak. Ez csökkentheti jelentősen az élettartamot.
Mégis azt gondolom, hogy a klímás fűtés gyakran nem rossz alternatíva, nem egy ügyfelünk használja teljes megelégedéssel akár egy évtizede is, elfogadva, hogy némi kompromisszumot meg kell kötni.
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
válasz kelzsoca #33818 üzenetére
Nálam 52 m2 (belmagasság 2.70) egybefüggő térben a 3.5 kW teljesen elég. Igaz, klíma nélkül sem ment 27-28 fok fölé. 23 vagy 24 fokra állítva általában a legcsendesebb, néha az eggyel hangosabb fordulaton ment.
Hely_i_ségben
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz kelzsoca #33778 üzenetére
Nálam is volt már hogy jégcsapot növesztett az FTXB35/RXB35 és nem okozott gondot, de ha hasonló áron kapok beépített csepptálca fűtést akkor azt választom.
A kérdés csak az hogy egy pl. Gree Amber eléri-e minőségben az említett Daikin-t, ami specifikációt tekintve jóval gyengébb SCOP-ben, vagy abban hogy a Gree -22-ig tuf fűteni a gyártó szerint a Daikin meg csak -15-ig. Fontos hogy a telepítő milyen márkát preferál, de az is, hogy a használója is elégedett vele. Pl. az említett hangos vagy kellemetlen hangú kültéri miatt sokan nem hívják a szerelőt, de attól még a tulajnak probléma, amivel együtt kell élnie.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
veterán
válasz kelzsoca #33776 üzenetére
De akkor meg nem sokkal lennék beljebb mint az általam említett. Sőt igazából ott vagyok ahol a part szakad, mert a megtérülési idő ugyanúgy jó pár év. Viszont ha valaki fűteni szeretne vele akkor kénytelen többet kiadni érte, viszont ha nem többszörösét akarja akkor Kínait kell nézni.
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
válasz kelzsoca #33765 üzenetére
Igen ez már jóval olcsóbb mint az Ururu Sarara széria. Ha valaki mondjuk télen is kizárólag ilyennel akarna fűteni, akkor ez még épp azon a határon van hogy megéri megvenni.
(#33766) Tigerclaw
Ahogy írták a többiek is, annyira nem lehet nagy dolog téliesíteni, gondolom a fűtőszál végig van vezetve a kényes pontokon ahol fagyás történhet. A klímánál gondolom ez nem áll fent, mert leolvasztja magát ha érzékeli a fagyást, viszont a kondenzvíznél mindenképp meg kell oldani.
(#33769) sanikak
Igen azért is mondtam hogy ilyen hatalmas felárért, rengeteg kWh áramot lehet vásárolni. Nyilván ha valakinek van sok pénze és olyan házba gondolkozik aminek az energiafogyasztását próbálja optimalizálni minden téren, azoknak "megéri". De egy tök átlagos normál családi házba aminek mondjuk nincs szigetelése se, nem sok értelme van ilyet venni.
(#33773) Rolly
Mostanában kicsit este bekapcsoltam a klímámat mert 18 fok környéke volt a szobámba, 23 fokra lőttem be, és egy jó ideig 500W-ot fogyasztott, viszont utána ilyen 2-300W-tól följebb egyáltalán nem ment a fogyasztás miután elérte a hőfokot. Szóval teljesen jó szerintem. Nyilván ahogy hűl a levegő úgy romlik a hatékonyság, de ahogy említettem 0 fokig akarom használni, addig meg olyan sokat nem romlik, mint mondjuk +10 illetve -10-nél van.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
válasz kelzsoca #33763 üzenetére
Gondolom az Ururu Sarara széria pont egy erre alkalmas felső kategóriás klíma, viszont kérdés hogy egy normál belépő szint környékén tengődő Daikin-hoz képest megér-e mondjuk 500k-s felárat? Értem hogy A+++ és bámulatos a 9.54-es SEER valamint 5.9-es SCOP érték, de 500k-ért több mint 13 000kWh áramot tudok venni ami baromi sok. Főleg akkor nagyon sok ha a 6 illetve 9.54 SEER közti különbséget nézem.
iPhone 16 Pro Max
-
fecke78
senior tag
válasz kelzsoca #33336 üzenetére
Nyilván nem úgy van az ,hogy azt írsz rá amit akarsz . Mert ha a valoságtól elrugaszkodott számok lennének , akkor a Japán márkák azonal ellen reklámba kezdenének , és fikáznák . Szerintem meg nagyon sokat fejlödött a kinai -nak nevezett szitokszó gyártás . És nagyon sokat gagyisodott a nagy márkák hirneve .
Pl én vettem panasonic inverteres érintőképernyős mosógépet, és legközelebb már nem vennék ...
Panasonic plazmám GT 60 után (ami a gyerekszobába kötött ki ) Lg - t vettem (jó nem plazmát hanem oledet) .
szoval én se hiszem ell a gyártok által leírtakat , ezért vettem igénybe a fórum adta lehetőségeket , hátha van olyan akinek vannak tapasztalatai .
De jövő héten jőn hozzám még egy klimás aki forgalmaz hisensét , daikint is persze , kiváncsi leszek az ő véleményére is .
Ki tudja én leszek , bátor vagy botor , majd kiderül... -
SeLe
tag
válasz kelzsoca #33140 üzenetére
"alkatrészellátása nem lesz megoldott 10 évig"
Környező településen egy Gree klíma (típust nem tudok) villámcsapás áldozata lett. Ez egy szerda éjszakai esemény volt. Pénteken ez a klíma ismét üzemelt. A klíma több mint 10 éves volt.
Nem kellene fals infókat hirdetnI még ha valaki félisten, akkor sem![ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
válasz kelzsoca #32978 üzenetére
Csatlakozok.
Tavaly is írtam, tökéletesen bevált a leszárítás elhagyása. Ez azóta is így van.Annyi kiegészítéssel, hogy szezon közben is beiktatok egy takarítást, hogy az a minimális penész ne tudjon újra kialakulni a mókuskeréken.
Hozzátenném, anyámnál - aki leszárítja - csak úgy virágzott a penész a mókuskeréken. Pont most szombaton takarítottam le neki. Szóval a nálam megjelent penészt nem a leszárítás hiánya okozta. Az ellenkezőjét se akarom állítani, ahhoz túl kis minta ez a kettő.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #32746 üzenetére
Erezhetoen maskepp jon a belteribol a hideg, ha nem kozel vizszintesen van a lapat, maskepp terul, szariton hagyom, hadd talalja ki szerinte epp h jo, igazabol hangja akkor van mikor integet a legterelo, futeskor kozel fuggobe allitottam es nem foglalkoztam vele, hutes szaritas modban akkor hallom a belterit mikor beindul a legterwlo, es szelhangot general
edk-
En csak linket lattam itt, tokeletesen bevalt a fenti elhelyezes, egyebkent is minimum fokozaton erdemes jaratni ha felfutotte a lakast, nincs nagy legaramlas, es ha gyorsan forog a kerek az csokkenti is a hocserelon levo kimeno leghomersekletet, en igy vettem eszre
Egy halk split es akkor okeMobilklimakrol:
Fentebbit mondta nekem is ismeris, szobat lehutotte, de nem tudta elviselni a hangjat, es a kivezetes melle az erkelyre se kellett kimenni, ugy tolta a hot, par nap utan eldobozolta ( :
Veszhelyzetre nyilvan jo, de a komfortostol messze van - ha valasztani kell h benn 30 fok v zaj, akkor nyilvan zaj -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Fr3eWar
őstag
válasz kelzsoca #32642 üzenetére
Ja évente takarítom. Van szárító de mért kellene azt próbálnom? Ha hosszabb ideig van kikapcsolva, vagy hűtés nélkül csak FAN-ban lefújatom a lamellakról a vizet akkor utána jó, pár órán kereszük aztán egyszer csak elkezd újra vízesedni, arra gondoltam, hogy minivel mindig minimum ventin megy a kompresszor túlhűti a közeget és a lecsapodó pára ráfagy/rádermed a beltéri lamellákra, ami szép lassan rétegenként eltömíti a levegő útját.
-
Male
nagyúr
válasz kelzsoca #32626 üzenetére
Gondolod még vannak ilyenek ennyi év után? Nem egy bonyolult szerkezetek ezek. Illetve pont a régebbi gázzal van sok év tapasztalatuk már, az újjal könnyebben kijöhet még valami, a régivel nem sok esély van meglepetésre. (Kicsit úgy gondolkodok ezzel, mint az autóknál... hogy egy típus legutolsó példányai a legjobbak, mert addigra mindent kijavítottak ami kiderült, míg az új modellnél eleinte még könnyebben vannak hibák, amik a gyártás előtti tesztelésnél nem jöttek ki.)
Nekem pont Fuji LTCA van, amit a kérdező tervezett, lassan 4 éve megy, semmi hibát nem tapasztaltam, ha most vennék biztos ezt venném újra.Danex: Nálam még úgy volt a kitétel, hogy "kizárólagos fűtésre" használt klíma esetén nem él a 10 év. Akkor rákérdeztem a szerelőnél, hogy ezt naplózzák, vagy hogyan állapítják meg... azt mondta egyszerűbb: ha a lakásban nincs más fűtési rendszer, akkor nem él a 10 év, ha van, akkor kiegészítő fűtésnek minősül, és él.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #32570 üzenetére
nem akarom terhelni a födémet, és azt se szeretném ha rágcsálók költöznének be a gyapotba, az is terv volt h álmennyezet, és a födém tetejére gyapot, 8x3m-es helyiség, kb közepén egy 10-es válaszfallal, amiből 6,5cm a tégla, és abból átadóablakot akarok csinálni, nem sok marad belőle ( : inkább erősíteném többi részen a födémet alulról, elején beépített ágyhellyel pl
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #32472 üzenetére
tudom, és egy másik tagnál is ez volt, aki így járt
pjen
alapértelmezettként sztem legtöbben nem úgy csinálják, ha hűtik a lakást éjszakára akkor nyitva hagyják az ablakot, ahogy télen fűtésnél sem...
persze szellőztettem nappal, klíma mellett is, de belegondolva igen, 6-8 óráig nincs friss levegő, páratartalom is csökkenhet, oxigén is fogy, stbstb, remélem majd brit tudósok ennél is jobban meg ok-nyomozzák a mesét, nekem ennyi is bőven elég volt belőle_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dobolan
senior tag
-
-
Chaser
legenda
-
Heraldry
tag
válasz kelzsoca #32248 üzenetére
Sokan panaszkodnak a zajára. Nem konkrétan a ventilátorra, hanem amikor irányt vált a levegő. Az eléggé zavaró, nehéz megszokni. Nekem van egy hasonló, de egy olyan szobában, ahol egy projektor és a film hangja elnyomja ezt. :-)
Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #32242 üzenetére
csakviccvót' ha kellene vennék, de csúnya lenne már, ha gőztisztítóval kellene rendszeresen bohóckodni, h ne legyen büdös a klíma, a kmv egyszer látott olyat, lehet nem olvasta h büdösnek kell lennie ha nem havonta találkozik vele
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #32178 üzenetére
Koszonom, eszben tartom mm
noorbertt
Ha nem egy kvazi uj klimatol lenne szo, lepukkant lakasban es lakokkal, lehet futnek is vele, igy nem
Ahogy fentebb lattad, teljesen uj gepnel is ellfordult a jelenseg, visszakeresve kiderul h tobbeknel is, uj lakasnal is
Az automban mikor megvettem, toltottek a klimaba gazt, utana hasznaltuk, soha nen volt budos, 15 eves sz@rpozso'
Hazamegyek, belovom 22 fokra, megy ugy ket orat, aztan hagyom allni es leveszem a burkolatot, aztan kiderul talalok-e pango vizet valahol_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz kelzsoca #32115 üzenetére
Nyilván kipróbálom, mert azért kértem a tanácsot De amennyire tudom, a szárítás mód a levegőt szárítja, ergo még több párát csapat le a gépben, nem? Vagy még ezután ventilálunk/fűtünk is, hogy a klíma is kiszáradjon?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Szaki2
tag
válasz kelzsoca #31926 üzenetére
Ez érdekes. Akkor én nap, mint nap szennyvizet lélegzek be páraként? Azért sztm a szoba levegőjében, amit naponta szellőztetek elhanyagolható a baktérium, izzadság, meg stb, amit itt soroltak. A klímát azért kell tisztíttatni sztm, mert megtelepednek a hűvös, nedves, gyakorlatilag zárt térben a bacik, és csak így lehet eltávolítani őket (nem lehet kiszellőztetni), nem azért mert tele van a szoba bacikkal.
Nálunk Nyíregyen a börtönnél egyenesen a járdára csöpög a kondenzvíz. Ha valakinek baja van a kondenzvizemmel, akkor előbb csináltassák meg az állami intézményekkel.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz kelzsoca #31615 üzenetére
kelzsoca, pjen: köszönöm! Éppen ez a táblázat volt nyitva nálam. Elmélet-gyakorlat. 4 klíma esetében azért nem mindegy mivel kötöm össze, mert szüksége van 10 méter + 14 méter + 16 méter + 30 méter hosszú kábelekre megszakítás nélkül, de akkor 3x1,5 réz lesz. Köszönöm szépen!
-
kalifa777
tag
válasz kelzsoca #31587 üzenetére
Köszi.
1. A keret mindennel együtt 4-500 ezer körül lenne, mert ezzel fűtenénk. A kéményt nem akarom béleltetni (1 Milliós árajánlatot kaptam rá mert az első emeleten lakunk)
2. Félek hogy ott egy gerenda van. ( Megpróbálom azért én is megfúrni valamelyik nap)
Ha gerenda van akkor a panelban használ technológiát lehet használni? -
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #31549 üzenetére
én is bele szoktam veszni, nem is értem mért adnak ki egymás hátára ennyi modellt
beleugrani nem fogok abba a bojlerbe - de még nagyon opciós h kellene bojler -, fürdőben lesz, ha nagyon hangos nem túl jó, és ha nagyon hűt az sem
szerk:
feco70
ami még zavar benne, az a bs marketing, rettentően hosszan tartó hibátlan működés, ezzel szemben a hagyományos fűtőszálas velisekre 7 év gar van, erre meg 3, no most értem én h rettentően megbízható, csak azt nem, h akkor erre mért nincs 7 év gar...[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #31543 üzenetére
ftxc-nél úgy rémlik nem opció a wifi modul, én is filóztam rajta, ftxf meg nem sokkal drágább, és wifi ready is, ha most nem is de a jövőben bármikor kellene neki
szerk:
ariston lydos hybridet esetleg használ valaki? ez már hőszivattyú elven melegíti a vizet 0 fok felett, nem sokkal drágább mint hasonló űrtartalmú velis - igazából sokkal, 50% felár kb, de nettó pénzben nem érvágás ha záros határidőn belül meg is spróolja -
viszont ha hűti a környezeti hőt, az már nem olyan jó, nyáron mondjuk oké, télen meg úgyis fűtőszállal érdemes használni, de ezeken felül a hangja érdekelne nagyon, 49dB-t láttam specben, az elég sok
nem klíma, de nem is messze van tőle ( :árukeresős review nem sok van
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
-
Fr3eWar
őstag
válasz kelzsoca #31431 üzenetére
Nálunk pedig fordítva dolgoztak, mondjuk én kértem is, hogy így legyen, de mondta hogy mostanában legtöbb helyen így van. Alul 15centi lépésálló szigetelés alatt mennek a villamos csövek, szigetelés felett lesz a hőtükör meg padlófűtés, azon meg a 6-8centi estrich beton.
Mivel kefnis leier mesterfödémünk van, nyakonöntve 8 centi felbetonnal, kurva szar lenne padlásról lehozni kábelt. De tény, hogy könnyűszerkezetes gipszkarton födémes házakban mindent fent visznek szálirányba mert úgy a legolcsóbb.
-
vmilan
csendes tag
válasz kelzsoca #31341 üzenetére
Köszi mindenkinek a sok hozzászólást!
Igazából ahogy elnézem egyik verzióval sem járok rosszul ezek szerint. Nekem a WiFi tényleg felesleges, itthonról dolgozom és egész nap itthon vagyok, nem tervezem ki-be kapcsolgatni, vagy nagyon sokat állítgatni.
Egy dolgot hiányolok a Daikin Sensira-ból ami viszont a közel 100.000-rel drágább Comfora-ban (248ezer vs. 320ezer + szerelés) benne van, az az éjszakai üzemmód. (meg még sok más egyéb ami nekem szintén lényegtelen, úgy mint 3D légkeverés, stb.)
Ez elvileg az éjszakai túlhűtöttséget hivatott megelőzni, legalábbis a Daikin honlapja szerint. Kérdésem, hogy egy jól beállított inverteres klímánál ez amúgy előfordulhat egyáltalán?A Midea Blanc-ban van valami alvás funkció, gondolom az hasonló, mint a Daikin-ban az éjszakai, de csak azért nem venném meg a Midea-t, mert annak 62dB a kültérije, a Daikinnak meg 48dB és a beltéri is halkabb ugye. Viszont Midea Aurora-s ismerősök szerint a Midea sem hangos, pedig az Aurora elvileg még hangosabb is, mint a Blanc. Teljesen elvesztem a részletekben asszem'.
-
Ryder1
senior tag
-
kozek1723
csendes tag
válasz kelzsoca #30785 üzenetére
Köszi. Néhány konkrét tapasztalatot is találtam az imént és ugyanerre panaszkodnak páran amit írsz.
"Kényelmetlen a használata a saját hülyeségem miatt, meg amiatt, hogy hiába mondott millió teljesítmény kalkulátor 2. 5 kW-ot, hittem egy videónak és bebeszéltem magamnak, hogy egy 16 nm-es szobába kell ekkora klíma, hűtésben elég a 2. 5 kW, de fűtésben mivel nincs szigetelés, a minuszokban nem fog bírni a szobával. Ez nem igaz! A gyakoribb átmeneti időben ebben a kicsi szobában rövid idő alatt képes nyári kánikulát csinálni, bőven sok a teljesítéménye, főleg ha a házban egyébként működik a fűtés. Hiába van teljesen elzárva és hideg nálam a radiátor, akár van fűtés a ház többi részében, akár nincs, gyakorlatilag pont az inverteres mivoltja szűnik meg, mivel hamar eléri a beállított hőmérsékletet, viszont az inverter már nem tud lejjebb szabályozni, ezért a beállított hőfok + 2 foknál kikapcsol. Pont ez lenne az inverter lényege, hogy nem kapcsol ki, hanem a kompresszor szabályozásával tartja a beállított hőmérsékletet, így lesz jó a fogyasztása és a hőérzet is."
Ergó erőltethetem a nagyobbat, csak épp nem lesz kiegyensúlyozott a teljesítmény. Egy másik vélemény is arra reflektál, hogy átmeneti időszakban ki-be kapcsolgatja magát, ahelyett hogy visszavenne. Valószínűleg van az a szint, amikor már nem tud visszább venni. No mindenesetre úgy tűnik, hogy a túlméretezés a saját hülyeségemmel szemben nem jó ötlet. Azt hiszem akkor a teljesítmény eldőlt.
Köszönöm még egyszer aki hozzátette a magáét!
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #30720 üzenetére
a support mocskos, elég horrort lehet róla olvasni, egy rádiónál kevésbé kellemetlen 2-3 hónap szerviz, klímánál már annál inkább
szerk:
profchaos
3,5kw-osokat nézz, daikin, mitsu, panasonic[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz kelzsoca #30395 üzenetére
Comfort X -et mondott,az 15k ráfizetéses és azt mondta, hogy ugyanilyen zajos lehet.
Tibibi: egy éves már a szerkezet,eddig próbálkoztunk mindennel.
Daikint is, Mitsura -t is, 50k ráfizetéssel.
Baráti a volt anno tőle a lomo.
Szereléssel, klímával 180k.Csak zúg a cső....
Pont a gyerekszobában.
Cserélni kell.LG jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
peestike
őstag
válasz kelzsoca #30240 üzenetére
Én pont az általad felsoroltak miatt csináltattam céggel, hogy rendben menjenek a dolgok. Inkább kifizetem a karbantartást is, nem idétlenkedem.
Viszont meg szíve joga mindenkinek, hogy hogyan is gondolja ezeket...42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.