Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coller225
tag
Nem tudom, hogy végül ebből mi lesz, beszélni fogok a közös képviselővel, remélem ki tudunk majd találni valamit.
Mindenesetre addig örülnék, ha ettől függetlenül, az általam preferált 2 opcióhoz tudnátok segíteni készüléket választani. Ha jól értem, erre a célra, amire én szeretném használni, a daikin lenne a jó választás.
Mit gondoltok ezekről?
Ha maradunk az eredeti tervnél:
2x Daikin 2MXM50M9 multi
2x Daikin FTXM25N Prefera multi beltéri
2x Daikin FTXM35N Prefera multi beltériHa pedig mégis a belső udvarra kerülhetne, arra az egyetlen szabad helyre:
1x Daikin 5MXM90N multi
2x Daikin FTXM25N Prefera multi beltéri
2x Daikin FTXM35N Prefera multi beltéri -
Coller225
tag
-
-
Coller225
tag
Úgy emlékszem, a közös képviselő mondott valami olyasmit, hogy a belső udvarba ne kerüljön klíma, de ezt nem tudom mire alapozva mondta. De ha ettől eltekintünk, akkor se nagyon tudnám hova tenni.
Tovább gányoltam a képet, így talán látszik, hogy milyen kis részben határos a lakás a belső udvarral. A zölddel satírozott rész a lépcsőház, a piros ív a körfolyosó, a piros satír pedig a szomszéd.
Így tehát a kültéri egységnek maradna a bejárati ajtó fölöt levő ablak fölötti túl kicsi hely, ahol egyébként a villany és az internet kábelek bejönnek a lakásba, emiatt ott egymás fölött több cső is van, amikben kábelek futnak.
A másik lehetőség az ottani hálószoba ablaka fölötti hely, ahol max 1db-ot tudnék elhelyezni. Ezzel az járna együtt, hogy akkor oda egy 4es multi kellene, és a most felújított lakásomat újra szét kellene barmolni, hogy odavezessem az összes csövet a lakás másik végéből. Ezen kívül a kondenzvíz elvezetését is meg kellene oldani valahogy.Egyébként a jelölt beltérik és kültérik helyei már adottak, be van csövezve, vakolva, festve, sőt, azóta be is költöztünk, úgyhogy többszörösen nem örülnék egy ilyen fordulatnak.
Azt az egy kicsi, de annál hangosabb Vortex márkájú klímát, amit a lakással együtt megkaptunk, egyébként használtuk egész nyáron, meg gondolom az előző tulaj sem dísznek vette, és (még) nem reklamált miatta senki.
-
Coller225
tag
Én is jobban örülnék 4 mononak, de azok legfeljebb csak úgy tudnának elférni, ha a szomszéd épület falára tenném fel őket, ami nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, a jelek szerint így is szabálysértő lesz a dolog...
A légkondis emberem egyébként a következőket ajánlotta:
Gree GWHD(18) multi kultéri
Gree ComfortX 2,5 kW beltéri
Gree ComfortX 3,5 kW beltériHitachi RAM53 multi kültéri
HITACHI Standard 2,5 kW beltéri
HITACHI Standard 3,5 kW beltériDaikin 2MXM50M9 multi kültéri
Daikin FTXP25M Comfora multi beltéri
Daikin FTXP35M Comfora multi beltéri
Daikin FTXM25N Prefera multi beltéri
Daikin FTXM35N Prefera multi beltériA fórumon olvasottak alapján a daikin felé hajlok inkább, ehhez képest mivel jobb/rosszabb az általad említett Fujitsu és Panasonic?
-
Coller225
tag
Húha, ez elég meglepő, és szomorú is egyben
Tekintve, hogy
a.) a homlokzatra nem tehetem
b.) a belső udvarba se igazán tehetem
c.) ezek szerint ide se tehetem
így milyen lehetőségem marad? Csaknem tehetem a kültérit a lakáson belülre, más opciót ezek alapján pedig nemigen látok
Annyi infóm van erről az egészről, hogy az előző tulajnak is volt egy klímája, aminek a kültérije a homlokzatra volt szerelve, innen leszedette az önkormányzat. Erről nyilván tudnia kellett a közös képviseletnek is, és ekkor került át a kültéri a légaknába.Ennek a rendeletnek a betartása/ellenőrzése kinek a hatásköre? Milyen esetleges szankciók/következmények lehetnek, ha ennek ellenére ide teszem?
-
Coller225
tag
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Nemrég újítottuk fel a lakást, a következő lépcső a klímák vásárlása és beszerelése lesz.
Budapesti, régi építésű, nagy belmagasságú (kb 3,4 m) társasházról van szó, az alapterület 73 nm. Második emeleti, alattunk, felettünk, mellettünk is laknak, a kisebbik hálószoba (leendő gyerekszoba) hosszanti fala a lépcsőházzal szomszédos. A nyílászárók az utcafronti két nagy ablakot leszámítva mind cserélve lettek. Az utcafronti ablakok (a nappaliban, és a mellette levő hálóban) jó állapotú, de régi faablakok, de az asszony ebbe szeretett bele, úgyhogy ezekkel nincs mit tenniAz elképzelés az lenne, hogy 2db multi kültérire darabonként 2-2 beltérit tennénk. A felújítás során már behúzattuk a falba a szükséges infrastruktúrát, a csatolt képen pirossal jelöltem a beltérik helyét és irányát, kékkel a kültérik helyét és irányát. A piros számok a négyzetmétereket jelölik. A kültérik elhelyezése ha jól sejtem nem éppen optimális, de más opció nem nagyon van, mivel ott elég szűkös a hely.
A gépekkel fűteni és hűteni is szeretnék majd, a lakásban nincs más fűtési lehetőség.
Elvárások: Legyen halk, megbízható, időtálló, legyen benne tartalék. Ha van benne wifi, az se hátrányMilyen márkájú és mekkora teljesítményű gépeket ajánlanátok? Ha tudtok esetleg konkrét típust mondani, annak is örülök
Szerk.: ha megoldható lesz, akkor a beltériket A B A B elosztásban szeretném majd a kültérikre kötni, hogy ha esetleg az egyik multi eldöglene, akkor a lakás egyik fele ne kezdjen el egyből deresedni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest