Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz Fr3eWar #34171 üzenetére
Nem is állítottam, hogy desztillált víz. Annyit írtam, hogy a gyakorlatban betöltheti a szárítógépből kijött vizet egy gőztisztítóba, hogy takarítson egy háztartási eszközt.
Annyira "vegyszeres", hogy a nap 24 órájában a bőrömhöz ér a ruha, amiből kijött, tisztításhoz úgyis ajánlottak fentebb ilyen-olyan vegyszereket, plusz az egészet felhevítem 100 fokra a gőzölős tisztítóba. Értem én, hogy műtéti bemosakodáshoz ne ezt használjam, de én nyugodt szívvel beöntöm a gőzölős tisztítóba.
De akkor visszavontam az állításom, nem egy nagy összeg, vegyetek ioncserélt vizet és akkor mindenki nyugodtan alhat, ezen össze ne vesszünk.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Chaser
legenda
válasz Fr3eWar #33637 üzenetére
ekkora hodály akkor sem kellene ha csilliárdom' lenne, sok ház, sok munka ( :
hővisszanyerős légcserélőt szeretnék még a kljmák mellé, ne kelljen nyitogatni az ablakot ha nem muszáj, van annak elhelyezésére bevett gyakorla? magasság/milyen helyiségbe menjen, stb
csak egy egyszerű 100e körüli kategóriában gondolkozom, parapetes megoldásban ami a 60-as falban elmegy, társasház, bonyolultabbat nehézkes lenne megoldaniBiluxzsolt
ebből nem látsz semmit, az a baj, nálam is jónak nézett ki, aztán kiderült problémát okozott a kanyarban a kondenz víz csövezése, aztán az is, h megtalálják a büdös okát mikor el kezdett büdösödni pár hét után a beltéri, másik szerelés sem volt perfekt, fűtőszálat pont fordítva kötötték be, ha nincs szem előtt a kültéri akkor észre sem veszem... az anyag amivel a lyukakat tömködték be 2-3 hét után kiesett, második alkalommal is, aztán megcsináltam én, azóta se esett ki
de legalább elérhetőek és jönnek újra, részemről viszont az a profi cég akinek sikerül elsőre jól megcsinálni valamit
én már biztos nem ajánlok senkinek céget ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Fr3eWar #33630 üzenetére
gépész szak elvégzése nélkül is megállapítottam, h olcsóbb volt klímával fűteni, mint gázzal lett volna
közvetlen közelében nem volt komfortos, távolabb már nem érződött semmi negatívum, ugyanakkor kondenz kazánt hallottam már "nyivákolni", szóval hangtalannak nem feltétlen mondanám
az oké, h a levegőt fűti fel közvetlenül a klíma, a levegő viszont a falakat, nyilván nem mindegy milyen az épület hőtartása/hőszigetelése, régi épületben vegyes hőzigetelési megoldásokkal is bőven tartotta egész nap a meleget a lakás, úgy h nem laktam ott, tehát extra hőt nem terhelt a hűtő, sütő, tv, egyéb elektromos berendezések, és embernek is zömében csak én voltam aki hőt le tudott adni, amire sokan azt mondják nem számottevő, pedig az, most nyáron figyeltem, bejöttek a hűvösebb idők, klímát kilőttük éjszakára, de volt h reggelre bizony több fokot ment fel a hőmérséklet esti állapothoz képest, még bukóra hagyott ablakkal is
nemrég néztünk egy lakást, cirkós fűtés volt még hagyományos kazánnal, bácsi meglepődött, h kvázi közöltem vele h az egész gázt kidobnám, felesleges dicsérgetnie a rendszert, eddig bevált ( : cirkóval együtt, egyrészt falon kívüli csövezéssel oldották meg a mesét, amin még lehetne moddolni, de másrészt ahogy mindig, itt is éreztem valami gáz szagot, klíma pedig mindenképp kell nyárra
mostani kiszemelt lakásnál pedig valami csodálatos új genes gáz konvektor van, aminek égésterméke véletlen sem kerülhet be a lakásba, mégis a fal fölötte füst nyomos, szerencsére a csövezése még so-so
szóval klímás fűtés lesz, ha már befűtött, elég legalacsonyabb ventin járatni, kvázi hangtalan, többit meg termodinamika megoldja, aki akar az meg fűtsön gázzal, járja ki a bürokráciát amiből nem kevés van, szenvedjen a szakikkal, verje szét a házat, bélelje a kéményt, részemről épp elég a klímás szakikkal is szenvedni ( :
szóval ikább' erre mondjatok tippeket, esetlegesen úgy is, h nincs egybenyitva a két szint - jelenleg is úgy van, csak gondolkoztunk egybenyitáson -
a belétrik oldalára kültérit nem lehet tenni, az a lépcsőház fala, de szintén 60-as, tehát jó hőmegtartó, és ha temperálva vagyon az ablakos résszel, gyakorlatilag a kellemes benti hőmérséklet megoldottszerk:
felújítás közben teszteltem, tehát éjszaka működött a klíma, nappal lekapcsoltam és letakartam, sokat járkáltam ki-be, többet mintha ott élnék, -20 fok sem volt gond, hangos volt a kültéri, de nem csoda, és nem valami úri csoda klíma volt, daikin kmv, amit nagyon eltaláltak, de nem fél milliós kategória[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
windy
tag
Teljesen egyet értek az általad leírtakkal, szerintem így korrekt. Egyébként a "komfort" -nak is lehet azért több fajtája is. Én emlékszem, amikor vegyestüzelésű kazánunk volt valamikor 40 évvel ezelőtt, akkor annak a komfortját (rendszerkomfortról beszélek) nagyban rontotta a tüzelőanyag behordása, a salakanyag eltávolítása, tárolása, az ezekkel járó kosz, valamint a rendszer jelentős lassúsága is. Ha kialudt a tűz a kazánban, akkor tény, hogy még órákig tartotta a rendszer a hőmérsékletet, de kihűlés után viszont ugyanilyen sokáig kellett várni a felmelegedésre. Ezzel szemben a klímaberendezés fűtésüzemben sokkal hamarabb teremt meleget a helyiségben, így ezt az oldalt nézve "komfortosabb". Egyébként én nem is szoktam senkinek azt ajánlani, hogy kapcsolgassa ki-be a klímát télen. Folyamatosan fkell vele fűteni, és akkor átmelegszenek a falak is, és az egyéb hőtároló részek, ugyanúgy, mint egy radiátoros fűtés esetében.
-
Male
nagyúr
Mi nem állja meg a helyét?
Az 1-es COP érték a 100%-os hatásfok amit írtam gázra, azt jelenti, hogy az 1 MJ fűtőértékű gáz felhasználásával 1 MJ hőmennyiséggel fűtöd a lakást.Pontosan ezt írtam én is, ha fűtési költséget nézünk, akkor kb 2-es COP értékkel rendelkező, H-tarifáról működő klíma van egálban egy gázos megoldással jelenleg.... itt számít az ár, tehát a két rendszer összehasonlításánál, de magánál a COP kiszámolásánál nincs szerepe az árnak.
(A Fuji LTCA értékét tudom, ami nekem van, ez -20 fokos külső hőmérséklet esetén tudja a 2-es COP-ot, így gyak. minden hőmérséklet mellett gazdaságos nálam... persze más opcióm nincs is )[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz Fr3eWar #32872 üzenetére
(Nem neked szól, csak ezzel a témával kapcsolatban.)
Igen, nyilván azért van hőszigetelés a csövön, mert üzemszerűen hidegebb, mint a szoba.
A párazárás meg azért kell rá, hogy ne a hőszigetelésen belül csapódjon le a pára.Hűtőközeg:
Eddig azt hittem, hogy a vékonyabb csőben folyékony halmazállapotú anyag van, ami az elpárologtatóban (beltéri hőcserélője) párolog el és alakul vissza gázzá.
Vagy a tágulási szelep után már gáz halmazállapotú anyag áramlik a vékony csőben is? (túlhűtött gáz / folyadék keveréke)Bruhe
-
a_tesz
Korrektor
válasz Fr3eWar #32870 üzenetére
Nekem is úgy rémlik tanulmányaimból, ahogy Chaser írja, hogy ha nem elégséges a hűtőközeg mennyisége, és alacsony a nyomás a rendszerben, akkor a beltéri előtt kondenzálódik a levegő páratartalma. De ettől függetlenül egy éves telepítésnél én nem fórumokba írogatnék, hanem jelezném a problémát a telepítőnek...
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
addikt
válasz Fr3eWar #31886 üzenetére
Ok, nagyon köszi a mindenre kiterjedő választ. Első kanyarban úgyis kijön vagy a budaklíma vagy a pannonklíma, náluk is rákérdezek mi az ajánlott. Mindenképp japánt szeretnék, eddig a Daikin volt az egyetlen amiben gondolkoztam, de nem vagyok meggyőzve ezek után, hogy indokolt a felár.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
addikt
-
Kroni1
veterán
válasz Fr3eWar #31882 üzenetére
Nálunk melóhelyen van egy régi klíma, aminek eltökítették a távirányítóját, ezer éve úgy van használva, hogy áramot elveszik amikor nem kell és visszaadják amikor kell. Semmi baja a gépnek, de amúgy teljesen igazatok van, ez a klímánál tényleg nem a legjobb így, nem is kapcsolgatom fel-le, én is tisztában vagyok vele, hogy ha kikapcsolom utána még fúj a venti egy darabig és ez így van jól. Mikor elmegyek nyaralni azért még ki tudom otthon kapcsolni kézzel. Ettől az évi egy-két nyaralástól eltekintve nálam be van állítva és megy ahogy akar, nem szoktuk kikapcsolni akkor se ha nem vagyunk otthon napközben, hadd tartsa szinten a hőmérsékletet.
Majd azt még azért megnézem, hogy ha kikapcsoltam és utána a switch-el is elvettem az áramot akkor visszaadásnál is kikapcsolva marad-e, de attól tartok igen..
seadrone: Fenti okokból ez a dolog klímánál inkább sztem is felejtős, ha villanyhoz nem nyúlsz akkor meg pláne..
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Fr3eWar #31852 üzenetére
látom képben vagy a témával, én is kérdeznék: FTXC-xxB és FTXP-xxx között mi az érdemi különbség? mintha ez a C modell már kifutott volna vagy nem a magyar piacra készülne, így legtöbb helyen nincs róla semmi infó
de ebben is van csudanevű szűrő, meg a nagyobb távirányító, közben meg nem Comfora hanem Sensira[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
LanyUs
senior tag
válasz Fr3eWar #31688 üzenetére
Tegnap éjjel tök csend volt. A 3,5 kw-os kültéri brummogását enyhén hallottam éjszaka ( gumibakkal van szerelve ). Porotherm 38+10cm szigetelésre családi ház emeleten. Ha tehetem én nem falra szereltetem. A többiek biztosan javasolni fogják, hogy mehet nyugodtan a falra. Én nem tenném, az pedig, hogy 5 kw duplán nem tenném.
Nekem van Stylish, de a környezeti hőtérképező fogalom nem tudom mit jelent
-
w333
félisten
válasz Fr3eWar #25340 üzenetére
Köszi !
Most beszéltem a Webklímával és intézik a tanúsítványt a márkaszervizzel, akkor gondolom más dolgom nincs, kiszállítják és jöhet a szerelés ?
Mondták küldjek nekik egy Email -t ez is meg is történt, valószínűleg ide küldik a tanúsítványt vagy nem tudom, hamarosan kiderül
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Krisz1000
tag
válasz Fr3eWar #23922 üzenetére
igen, ezt nem is mondtam, h nem így van, csak gondoltam megjegyzem h olyankor mennyi a konkrét áramfogyasztása mert lemértem.
és poén hogy egy minimál hősugárzó teljesítményéből megvan a hűtés vagy a kellemes kiegészitő fűtés szinte minden időjárás mellett éjszakai üzemmódon nappal is
fűtésnél nagyon is lehet érzékelni h jóóóóval többet fűt, mint egy 400w körüli hősugárzó ua fogyasztás mellettha jól értem a poszternek az volt a gondja, h nem akart egy ingadozó, ki be kapcsolás szerű működést, mert zavarná a komfortérzetét, és erre írtam a többi részét.
h a belső megy folyamatosan, a külső meg gondolom kapcsolgat minimálteljesitményen. (enyhén lehet is hallani amikor elindul a kompresszor) de ezt ő bent egy folyamatos működésnek érzékeli a rendszer hőtehetetlensége miatt.
gondolom én.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Fr3eWar #23062 üzenetére
Ezekre gondolsz? A leírások alapján nekem úgy tűnik, hogy a garancia még garanciaidőn belül is kérdéses.
A termék garanciát nem vegyük figyelemebe ha tönkre megy fizethet az ember. Bár soha nem láttam volna meg a terméket . A panel ment szét benne 2-3 hónap után , közölték , hogy Százezer/darab de jó hogy kettöt vettem . Köszönöm Whirlpool Soha többet ebből a gagyi márkából ! !! !!
Előnyök
Ameddig működőt addig jó volt csak pár hónapnál tovább nem tartott.Hátrányok
Nem korrekt a márka és nem vállal felelősséget. Tönkre ment garancián belül és majdnem annyi lenne a javítása mint az ára . Köszönöm Elbuktam a megtakarított pénzem .--------------------------------
Nem jó, le kellett cserélni. valami adagóló szelep hiba volt, nem hűtött a gép, csak össze vissza néha. mivel üzletből vettem és egy másik cég szerelte (az üzleten keresztül! !) , amikor a garanciális javításra került a sor csak egymásra mutogattak, de semmit nem tettek. A szerelő ingyen nem jött ki ránézni, az áruház pedig a szerelőt hibáztatta. Elegem lett, leszereltettem, és felszereltettem egy Fujitsut, rendes klímaszerelő céggel...Előnyök
nincsenHátrányok
szerintem csak az van, borzalmas a támogatás, igazi klímás nem is javasolja...----------------
Elvárásoknak megfelel
A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Ár és minőség?Előnyök
Nem ajánlom mivel meghibásodott és rengeteg károm keletkezett miatta. Nem beszélve a hozzá való alkatrész hiányáról! Csalódtam a hozzáállásukban is!Hátrányok
A termék még egy hétig sem üzemelt. Meghibásodott és a bejelentés óta kb négy három hete még a javítása sem jött létre![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Fr3eWar #22949 üzenetére
a központi szellőztető csövei hol mennek? és milyen hosszan?
Nálunk is van bár nincs 2,5kw-os hűtés csak bypass ág az amikor 5 fokkal kisebb volt kint a levegő hőmérséklete, mint bent, akkor 10 óra alatt 1-1,5 fokot tudott hűteni a ház hőfokán, emelt fordulaton (cirka órás légcserével).
-
veterán
válasz Fr3eWar #20605 üzenetére
Nekünk pont Zhender van tervbe volt kútvizes hőcserélő elé, de lemondtam róla mert nem érné meg... cirka 500-700e ft beruházás lenne (hőcserélő, plusz kút csövezés) és óránként mikor ment volna akkor 400-500W fogyasztása lett volna (ennyiből 3 klíma majdnem kijön komplett fűtésre...
Most hogy kint ma 7 fok volt bent a nap 20,5ről 22 fokra fűtötte a nappalit. Nem passzív házunk van - sajnos - hanem csak 10cm-es szigetelés és 3 rétegű üveg ablakok... plusz a padlás szigetelést még ki kell egészítenem (most 15 cm van ... 35cm szigetelés lesz a padláson...
Nekünk Daikin FTXP-20-as klímák vannak fent a szobákban elégedett vagyok vele csak a leolvasztás zavaró (most hogy 0-1 fok van így rendszeresen leolvaszt (talán többször mint -10 fokban )... Ha most építenék akkor légcsatornás klímát raknák be függetlenül a központi szellőztetéstől.
Lent a nappaliban van még egy klíma kiállás... de a padlófűtést nem biztos, hogy lecserélném rá, jó érzés a meleg padló télen ... (nyáron meg szerintem nem fog kelleni lent klíma ha az emeleten mindenhol 25 fok lesz akkor lent sem lesz szerintem 25-26nál több...
eurovent oldalát hol találom... több oldalt is néztem és nem tudom, hogy jó helyen járok-e.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Fr3eWar #19841 üzenetére
Legjobb tudomasom szerint Laca19 (a) mondta, h telen futene is, es sok a rovar, es ha jol remlik neki valaszoltam ( :
Szerk2: olyan hszere valaszoltam, amikor te meg nem is irtal ide, iszol te.rendesen? ( : En sajnos nem:dSzerk: DeFranco
Nalam jarda van itt, belso udvaros haz, postaladak jelenleg a kulteri alatt bejarati ajtomtol kb 70-80cmre, nem megoldhato, h barhova viz folyjon, de telen ahogy lattam tud folyni szepen, ha lehetne se folyatnam a lakas melle
Rovarok meg nyaron keresik a vizet, darazsakat nagyon vonzza pl[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest