Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy027
tag
Mit tudok tenni, ha egy klíma ideális helyen történő elhelyezésében megakadályoz egy fűtéscső? Fölé nem fér, alatta alacsonyan lenne, oldalirányban is korlátozott a hely (jobbra ugyanaz a cső, balra fal), elé viszont jó lenne. Tehát kellene a fűtéscső elé, a faltól 20-25 centire egy kb. klíma nagyságú felület. Ha találok problémát a megoldásra, nem kizárt, hogy költözik a klíma, őrültség, de talán a csövezés megbontása nélkül el tud "menni" két métert.
Így az ajtóval szemben lenne, ahogyan eredetileg terveztem volna, csak ugye a fűtéscső... Elsősorban több hideg/meleg levegő kijutását szeretném elősegíteni, másodsorban kényelmi szempontból, ugyanis így semmilyen légáramlat nem érne. Ha más nincs, próbaképp feldobok egy ventilátort a klíma melett (jobbra) lévő szekrény tetejére, az ajtó előtt a földön próbálva hűtésnél nem az igazi, fűtésnél meg esélytelen.Sárgával a klima új helye:
-
Male
nagyúr
válasz #73959936 #33881 üzenetére
Néha gondolom csak kimegy... tegyél ki csapdát a kijárathoz... (ha a kondenzcsőben van, akkor lehetne mondjuk vizet is önteni bele sokáig, csak nem akar megfulladni, és kimegy, de ha nincs szerencséd, a csőben döglik meg, és akkor azt onnan nem tudom hogy szedik ki...)
-
Krystal_s
addikt
Cascade (Gree) klímáról szeretnék érdeklődni.
Olvastam, hogy sokaknál nem működik az ,,I feel,, funkció. Ez minek a hibája lehet?
Nálunk a távkapcsoló elég furcsán viselkedik. Nem mindig kapcsolja be elsőre a klímát hiába tartom közel az egységhez. Hallani a pittyenő hangot, tehát veszi a jelet és a távkapcsolón is megjelenik a menü, mintha már bekapcsolt volna, de a klímán még piros OFF jel világít. Van, amikor elsőre működnek a gombok. Lehet a gumis rész miatt erősebben kellene megnyomni? (elemeket is cseréltem)
Ami viszont még zavaróbb, hogy most fűtésnél nem működik az ,,I feel,,. Lehet a távirányítóban rossz az érzékelő? Előbb is próbáltam 24-re állítottam, 23,7°C volt a szobában (3m-re az egységtől), de nem indult el. Közelebb vittem, ablakhoz is tettem semmi. Kikapcsoltam az ,,I feel,, funkciót és azonnal elindult a fűtés.
Ma volt kint a szerelő, a gombok pont normálisan működtek (miért is tudtam volna megmutatni). :\ I feel-re azt mondta cserél majd távkapcsolót. Attól félek az egység nem érzékeli jól. Olyankor komplett belsőt cserélnek, csak nem tudom érdemes-e már így az elején szétszedetni...
Mit tanácsoltok?[ Szerkesztve ]
-
Buxi72
újonc
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok, az alábbi ajánlatot kaptam a beszerelésre (wifi nélkül):
Mitsubishi Electric MSZHR50VF 390 ezer forint
Daikin FTXF50A 416 ezer forintNagy különbséget nem látok a két klíma között!
Melyiket ajánlanátok inkább?Köszönöm!
-
törölt tag
Rágcsávó a kondenzvíz elvezetőn (?) vagy vezetékcsatornán keresztül bejutott a géphez, de egyenlőre sikerült kintebb üldöznöm. (rágcsikált)
ha az elvezetőben van, akkor kintről meg lehet próbálni porszívóval kifelé hívni ?
-
tobi''
tag
válasz LanyUs #33873 üzenetére
Hát valahogy meglehet csinálni házilag is azt a Daikint, bár a gyártó nem túl barátságos ahogy összerakja (elég törékenynek tűnik nekem a Daikin háza lehet tutira mennek szét ne kapd ), viszont pl. mitsut simán szétkapod te is, úgy már lehet soknak tűnik a 8e, persze abba árba gondolom már valamit csekkolnak a kültérin is, csak azt meg nem kell túl sűrűn.
Ha valaki minden évben a garancia alapján 2x takaríttatja a beltérit (3-4 klímával számolva), akkor a gázon megspórolt összeg jó hányadát tovább is passzolta, sajnos. -
veterán
válasz LanyUs #33873 üzenetére
akkor drága a szerelőd ... Aki nálunk jön karbantartani az kb fél - 1 órát tölt a kazánnal és ő is 15e körül kér ... Persze kiporolja az egész kazánt, szétszedi teljesen az égőfejet, minden elemet külön-külön letakarít (vízkövet port koszt mindent kívülről természetesen)
-
LanyUs
senior tag
A 8e Ft-os klíma karbantartás drága témakört egészíteném ki az alábbival. Viessmann kondenzációs kazán éves karbantartása/tisztítása. 15 perc => 15e Ft, abból 10 perc pedig telefonálással telt. Ennyi...
-
windy
tag
válasz Tigerclaw #33871 üzenetére
Az én tudomásom szerint nem azt teszteli, hogy mennyi az annyi, hanem addig megy el, hogy a katalógusadat, amit megad a gyártó, azt tudja-e a berendezés. Ezért fordulhat elő, hogy saját mérés jobbat hoz, mint a katalógusadat. Konkrét példát is tudok. Egy hangstúdióba kellett csendes klímát szerelni, és a hangstúdiósok mérték (elég profi cuccal) a zajszintet, ami két db-el alatta maradt a gyártó által megadottnál. Több mérést is végeztek, egymástól független műszerrel, és mindig hozta a készülék a katalógusadat alatti értéket.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz LanyUs #33868 üzenetére
Itt van (a harmadik oldalon): [link]
COP -7C = 3.00
COP +2C = 4.64
COP +7C = 6.01
COP +12C = 7.39
SCOP = 4.60-15C -s értéket nem találtam, de továbbra is kérdés, hogy miért "DELETED" ennek az értéke. Nagyon sok ilyen törölt státuszban van, csak nem értem hogy miért? Nem jól végezték el a mérést, vagy kivonták a forgalomból a tipust?
update:
Találtam egy rövid leírást a törölt státuszról, de nem értem, hiába értek angolul, mivel nincs részletezve, hogy mit jelent a "failure" itt. Tesztelték és nem hozta a számokat, vagy elromlott?"c. Update of product declaration list
If a characteristic of a range changes (example: fin spacing), but the measured performances comply with the claimed ones, the name of the range can be maintained when up-dating the declaration lists.Each year, maximum of one range of the ranges for which there was a failure, can be declared as obsolete (OBS, removed from the Eurovent Certified Performance website). Each removal of a failed range leads to a penalty test for the following testing campaign. Other failures have to be re-rated and kept for one year as deleted models (DEL status). Removal of more than one failed range is considered as a Non-respect of procedures (see IV.6). "
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
LanyUs
senior tag
válasz Tigerclaw #33863 üzenetére
Sajnos nem találtam meg, de érdekelt volna mit tud a gép 7, -7 és -15 fokban összehasonlítva egy RXF35-el. Vedd azt, amelyik szimpi. Én 4 esetben is a Daikin mellett döntöttem. A legjobban a mennyezeti gépet szeretem, de az ipari kategória mind árban-mind komfortban is.
-
jjohn
aktív tag
válasz Tigerclaw #33846 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy ha lapátot felfelé állítom akkor annak úgyis kell lenni, de ebben az esetben marad a vízszintes. Ellenben ha lefelé állítom teljesen lent is marad csak fent nem áll be a legfelső szögbe. Ezért kérdeztem ez természetes? Vagy a terelő lapátot vezérlő motor eleve hibás lehet.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz LanyUs #33861 üzenetére
Megtaláltam ott is a tipust. A státusza valamiért "deleted", de lehet látni az adatokat. Vajon miért kap ilyen törölt státuszt egy klíma?
Az adatok ott is azok, amiket itthon találtam a boltban és a Pana katalógusban.
CU-TZ35TKE-1 / CS-TZ35TKEW-1: SCOP 4.6 , Fűtés A++
Azt nem értem mondjuk hogy miért ilyen nehézkes kezelni és miért titkolják ezeket az adatokat ennyire.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz LanyUs #33858 üzenetére
Átnéztem az összes árban szóba jöhető japán gyártmányú klímát és a Panasonic hozza a legjobb SCOP-t a legjobb áron. Az én belépő Daikin kis klímám ára 70 ezer forinttal emelkedett 2 év alatt. Az nekem már nem fér bele. Ha már 160 helyett 230-at fizetek, akkor már legyen jobb.
A kinézett Pana TZ meg ha nem is felső kategóriás, de nem is belépőszint.Arra sajnos nincs rálátásom, hogy melyik importőrön kerül be a klíma az országba és milyen a szervízháttere.
-
-
LanyUs
senior tag
válasz Tigerclaw #33857 üzenetére
pjen fórumtársnak van 5 db Nordic és nagyon elégedett velük. Én más Pana típusokat ( nem Nordic ) figyelgettem hűtés üzemmódban a nyáron ( nem voltam elájulva ). Fuji llce-t és lmce-t nem vennék. A jelenlegi török Sesnira a hugomnak is bevált. Minimálisan enyhe, mély morgó hang előfordulhat bizonyos tartományokban fűtéskor, de messze jobb még így is, mint az átlag zubbogók...
Windy véleményét olvastad? [link]
-
Tigerclaw
nagyúr
-
LanyUs
senior tag
válasz Gubu0101 #33854 üzenetére
Kizárt! Egy 38-as porotherm fal még 1 emelettel lejjebb is rezonálja a mélyebb kültéri hangokat fűtés üzemmódban. Hallottam már pár gree kültérit is. Egytől egyik hangosabb, mint a Daikin. Ha kényelmesen alszol, akkor magas a tolerancia szinted Esetleg egy forgalmas központban el tudom képzelni, hogy nem zavaró, de egy tücsök ciripelte városrészen más a helyzet... vagy 300-400w körüli fogyasztás körül is halk.
-
Gubu0101
veterán
Mondjuk érdekes,hogy nekünk is Gree gyártotta klímánk van (Rcool) és a távirányítón van egy silence gomb ami annyira lehalkítja a beltérit,hogy semmit nem hallani.Ezt a funkciót a saját márkába nem rakják bele A kültéri kívül van az erkélyen a fejünk mögött,szó szerint deszka meg hungarocell választ el tőle,még is kényelmesen lehet tőle aludni,nem zavar éjszaka,se télen se nyáron.
Lehet ismerkedni kellene a távirányítóval vagy nagyon White fülük van…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy a terelő lapát a vízszintestől jobban nem megy fel, pedig a piktogram szerint felső állásban kellene lenni. Itt nem áll meg a többi pozíció az jó lefelé is csak fent nem. Megállítanám feljebb de ugye nem megy feljebb. Mind ez fűtésnél van most lett felrakva próba üzemmód van. Gree Comfort X. Ez normális vagy nem megy ilyenkor feljebb? Csak hűtés módban?
Kösz válaszokat. -
tobi''
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy Daikin FTXS-K klímánál a mókuskerék le van csavarozva arra a fehér műanyagra jobb oldalt és csak az egészet szétkapva lehet kiszedni?
Mitsuknál látni a csavart szépen kijön, de a Daiknál a kis motor leszedése után is fogja valami. -
asha07lcc
tag
válasz Tigerclaw #33841 üzenetére
KIT‐TZ25‐TKE‐1 fűtésben (0,8‐4,1)kw nominál 3,3 kw de ez 7/20C adat mindnél
KIT‐TZ35‐TKE‐1 fűtésben (0,8‐5,1)kw nominál 4 kw ez is 7/20C mindkettő opcionális wifi modulosÁrkülönbség 11000 ft a két gép közt kb. Ha 100 % biztonságot szeretnél a nagyobbat érdemes venni. Ugyanaz az alsó leszabályozása. szept 20 tól 5 e ft a nettó áremelkedése a jó Forint/kemény valuta árfolyamok miatt
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt majd megkérdezem. Ő a Gree-t pártolja, de lehet hogy a már mások által említett okból. Legutóbb a Daikin-t szó nélkül hozta a legolcsóbb webes áron. Remélem most se lesz gond a Panasonic-al.
Viszont közben átmértem a szobát és csak 20 m2. A falak szigetelésével nincs gond, déli tájolás, kb. 2 m2 ablakkal. Az ablak 3 rétegű 4-16-4-16-4, melegperemes távtartóval., szóval nagyon jól szigetel. Azon gondolkodok hogy az eggyel kisebb méretű Panasonic KIT-TZ25-TKE-1 elég lenne-e, vagy kell a 35-ös. Főleg fűtésre venném.
-
edk-
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
Mi lett helyette, illetve mit jelent hogy a "valódi ára"?
Azt látom sok klímás weboldalon, hogy kérjen egyedi árat és olcsóbban kapja, de ez elég fura, mert a tulaj nem vehet klímát csak a szerelő, de az meg nem érdekelt abban, hogy olcsóbb legyen.
-
Male
nagyúr
válasz promagus00 #33834 üzenetére
Egy 12-es meg egy 16-os, ráadásul jól szigetelt szobába egy-egy 3.5-es klíma az nagyon soknak tűnik... inkább 2kW-osat kéne nézni, és abból is olyat, ami alacsony teljesítményre le tud menni, különben ki-be fog kapcsolgatni még a mínuszokban is.
-
edk-
őstag
válasz promagus00 #33834 üzenetére
Ez nem rossz ár, ám ha mindkét szobába egy-egy klímát szeretnél tenni, akkor szerintem sok a 3.5 kW/db. A Comfort X-nél a SCOP=4.0. A 2.5 kW-os Amber csak kicsit drágább, SCOP=4.6. Legalábbis ezt állítja a gyártó. Japánt ennyiért nemigen kapsz.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
promagus00
tag
Sziasztok.
Adott két szoba, egy 12 m2es és egy 16m2-es 2,5mes belmagassaggal, új építésű, könnyűszerkezetes, 15cm hungarocell és 15cm kozetgyapot szigetelessel.
Ezeket szeretném klímával befuteni, lehetőleg H tarifaval, szóval minnél magasabb SCOP érték a szempont (gondolom).
Mit tudnatok ajanlani? Max 200/db amit raszannek, és szempont, hogy minimum -15 vagy -20 fokig tudjon fűteni.
Jelenleg GREE COMFORT X INVERTER 3,5 KW van kimezve, a szerelőm ezt ajánlotta, o ezt 190k/db áron tudna hozni,és 60k/db áron beszerelni.
Ezek jó árnak számítanak?
Ti milyen klímát ajánlanátok?
Villanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
Biomokus
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Idén február végén telepítettek a lakásunkba egy Panasonic Z35-TKE klímát, az amerikai konyhás nappalinkba. Nyár közepén kezdtük érezni a feleségemmel, hogy működés közben a beltéri egység édeskés szagú levegőt fúj, illatát leginkább a mézéhez, illetve a mézaromához tudom hasonlítani. Pár hete járt nálunk a szerelő, aki telepítette, tisztítani, karbantartani. A beltérit befújta tisztító habbal, illetve bespriccelte valamilyen Nanosept oldattal is, de a szag megmaradt. Fűtés üzemmódban most már gyakorlatilag állandóan érezni a szagot.
Vajon mi okozhatja, és hogy lehet megszüntetni?
Nagyon köszönöm előre is!
Üdv: Biomokus
-
Tigerclaw
nagyúr
A Gree-ről akkor letettem egyenlőre.
A Panasonic KIT-TZ35-TKE-1 -ről mi a vélemény? Ennek az ára talán a legalacsonyabb a japánok között, A++ fűtéssel (4.6 SCOP)
Mennyire megbízható, mennyire csendes bent és kint?
-
asha07lcc
tag
válasz belinho #33823 üzenetére
A Fujitsu malájziai és kínai gyárakban gyárt Japán gyártású gépek csak a drága nagy berendezések.
Mindegyik csendes jó gép azért van más japán márka is de a Daikin sensira jó választás lehet. A Fujitsu ASYG12LMCE helyett ASYG12KMTB/AOYG12KMTA az újabb verzió is jó lehet. -
asha07lcc
tag
A hőigény és a hőveszteség/nyereség határozza meg a hűtési igényt. Azaz olyan berendezést érdemes választani ami tartós üzemben részterheléssel és jó hatásfokkal tud dolgozni a legnagyobb hőigény esetén. Ez csak becslés de egy 3,5 kw erre jobbank tűnik mint egy 2,6 kw gép és az árkülönbség csekély 10000ft kb. A sensira jó választás ha a hűtés a fő igény.
-
-
belinho
senior tag
Üdv!
Klímavásárlással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Új építésű társasházi lakás, 2. emelet tetőtér, 50 négyzetméter, 2 nagy ablak, 2 tetőtéri ablak.
Annyi már biztos, hogy egy 3,5KW-os csendes, minőségi Japán gépet szeretnék. Elég lenne egy olcsóbb kínai is, de most van rá pénz, szóval inkább veszek egy drágábbat, hátha jobb minőséget kapok.
Hűtésre lenne használva, a fűtést gázzal tervezem. Nincsenek nagy igényeim, bekapcsolom és hűtsön, lehetőleg minél halkabban, mert a nappaliban lesz. Wifi és csili-vili programok nem nagyon érdekelnek.
Amiket nézegettem:-Daikin Sensira, ez lenne a legolcsóbb, ennél alább nem adnám. 260K körül lenne, leírás szerint csendes, csak sima porszűrő van benne.
-Fujitsu ASYG12LMCE, ez már egy kicsit komolyabb gép, 300K lenne, por-ion-szagszűrő is van benne. Ő nagyon szimpatikus, ár- érték arányban jónak találom.
Ezt a kettőt nézegettem komolyabban. Olvastam hogy a Daikin már régóta nem Japán, hanem cseh vagy török gyártás, nem tudom a Fujitsu esetleg még Japán vagy már nem.
Néztem még a Daikin Comfora-t, és a Fujitsu ASYG12LUCA-t, ezek már picit borsosabbak árban,szívem szerint nem nagyon áldoznék már többet rá, nem hiszem hogy kihasználnám a plusz funkciókat.
De ha minőségben, csendességben, fogyasztásban is előrelépés lenne, akkor egye fene. -
Danex
addikt
Ilyenkor amúgy a fekvést is érdemes leírni, sokat számít, hogy egész nap odasüt-e a nap vagy sem. Én panelba 20nm-es szobába a 3.5kW-osat vettem, hogy ha kinyitom az ajtót máshova is tudjon hűteni anélkül, hogy megeröltetné magát.
Plusz másik kérdés, hogy itt forumon is volt akinek már a 26 fok elég hűvös volt, valakinek meg 22fok kell, csak 4 fok, de a klímának sokkal több munka. -
windy
tag
A Sensira jó választás, és én valószínű, hogy a 3,5 kW-os gépet javasolnám, bár nem ismerem a helyszínt. Nagyon kicsi az árkülönbség, és az üzemeltetésben takarékosabb a klíma, ha nem megy kihajtva, hanem 50-60 százalékos fordulaton jár a kompresszor. Ilyenkor a legjobb a hatásfoka a rendszernek.
-
edk-
őstag
válasz kelzsoca #33818 üzenetére
Nálam 52 m2 (belmagasság 2.70) egybefüggő térben a 3.5 kW teljesen elég. Igaz, klíma nélkül sem ment 27-28 fok fölé. 23 vagy 24 fokra állítva általában a legcsendesebb, néha az eggyel hangosabb fordulaton ment.
Hely_i_ségben
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Ispy
veterán
Daikin ftxf-et szeretnék a nappaliba venni, a kérdés az, hogy 31nm-re elég a 2,5-es, vagy kell a 3,5-es klíma? A szoba 6,8x4,8m, téglalap és a klíma a terasz ajtó mellett lenne, csak nyáron használnánk hűtésre.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
sanikak
csendes tag
kültéri hangoság sok mindentől füghet, telepitési falazat , kompreszor hiba, tul sok gáz ,tul kevés gáz, vagy csak valami rezonál a kasztnin.
voltunk egyszer egy háznál kivülről levolt lambériázva azon, volt a kültéri hát az iszonyú hangos volt. és az egy csendesnek mondott Fuji volt. úgy bevite este a rezgést hogy 2 szobával arréb nem lehetett aludni... -
windy
tag
Nelkem az a gyanúm, hogy - mivel új építésű lakásről van szó - itt is 260 cm körüli a belmagasság, és összesen hagytak a gépnek 30 cm-t . Ez elég gyakran előfordul, sajnos, az építtető által megbízott valakik, akik a csövezést csinálják, sokszor fogalmuk nincsen a klímatelepítésről és elkövetnek ilyen és hasonló hibákat. Egtészséges esetben a beltéri egység fölött tíz centiméternek kell lenni, tehát a kondenzvízkiállás és a kalorikus csövek a mennyezettől 40 cm-re kell, hogy kerüljenek. Ez a standard 270-es belmagasságnál és 210 cm-es ajtóknál simán be kell, hogy férjen, még akkor is, ha az ajtótok körbe van 10 cm-es takaróléccel szegve.
-
veterán
válasz tuareg85 #33806 üzenetére
Nekünk a belmagasság 255 cm... Mivel a 210es ajtók felett vannak a klímák (3bol 2) ezért elég közel van a plafonhoz... Az egyik 4 cm körül lehet a másik max 8 cm (egy kondenz víz csőben mennek...)
Tehát annyira fel lehet tenni, hogy még hozzáférhető legyen a teteje leszedéskor...
-
Danex
addikt
-
tag
Sziasztok,mi tortenik, ha a belteri egyseg fentebb van az idealisnal, illetve mennyi a plafontol valo tavolsag minimunma?
Uj lakast vettunk, es vannak gondok sajnos. Az egyik ilyen, hogy kicsit magasan van a belteri egyseg elokeszitese, es vele egyutt a kondenzviz-elvezetes is. A csovek legveget a belterinel meg csak lentebb lehetne igazgatni valami aranylag lokalis roncsolassal, de gyanus, hogy akkor nem lesz eleg lejtese a kondenzviz-elvezetesnek, ami a konyhai szennyvizbe van vezetve. Ennek a javitasahoz meg mar 3-4 meteren kene bontani a vegleges falakat, amit a kivitelezo biztosan vissza fog utasitani, ha meg mi akarjuk megcsinaltatni az atvetel utan, akkor meg tovabb csuszik a bekoltozes, es az alberlet-szituacio mar eleg necces es draga is.
Szoval ezert szeretnem megtudni, hogy mi lehet a gond, ha magasan van a belteri. Hatha megis tudunk konkret ervekkel hatni a kivitelezore (nem valoszinu) illetve el tudnank donteni, hogy a bontast valasztjuk, mert muszaj, vagy valamilyen jellegu kompromisszumot/problemat a klimaval kapcsolatban.
Most talan kb szuk 30 centi maradna a belteri folott, de pontosan is lemerem majd, csak ritkan es nehezkesen jutunk be a lakasba, es erre eddig pont keves figyelmet forditottunk.
Koszonom -
asha07lcc
tag
Még egy apró szösszenet a kültéri egység tálcafűtéshet lletve a kompresszor karterfűtéshez. A tálcafűtés azt a célt szolgálja, hogy a csurgalékvíz a kültéri egység leolvasztásakor ne fagyjon bele a kültéri aljába. De ha nem szabadon folyik ki vagy az elvezetés elfagy (az egyik géphez sem gyári tartozék!!!)akkor fűtési üzemben ugyanúgy belefagy abba is mintha nem lene benne fűtőszál ugyanis a tálcafűtés csak olvasztás alatt aktív. És 30-60W/m a fűtőszál teljesítmény kevés a jégtömb kiolvasztáshoz a leolvasztási idő alatt.
Karterfűtés: a kompresszort tartja üzemen kívüli állapotban olyan hőmérsékleten hogy a hűtőközeg ne ott váltson folyadék állapotra azaz induláskor ne kapjon folyadékütést a kompresszor. De az inverteres gépek esetén ahol megadják a hőm határokat működésre ezt megoldják az invertere power transistor végfok meghevíti a kompresszor tekercseit azaz nem szükséges a karterfűtés ráadásul nem 2800 for/ perc az indulása hanem légyindítással lassan ahol nem sérülnek a kompresszor mechanikus elemei. persze ha van azzal kárt nem csinál. Csak passzív állapotban is áramot fogyaszt hat ez a gép vezzérlésétől függ(engedi a hidegindítást akkor előfűt ha van karterfűtés)
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
-
asha07lcc
tag
válasz jozsi252 #33764 üzenetére
kgta sorozat a Fujitsutól... ASYG12KGTB/AOYG12KGCA jó alternatíva valódi adatokkal. . Nálunk mindíg akciós az egyik kedvenc gépünk [link] és igen jól is fűt takarékos is és azt teszi amit kérnek tőle de csendesen. Cserébe nem olcsó de még megfizethető kedvezménnyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest