Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
"Nem kétlem, hogy a 18-140 egy jó objektív, de a fényereje nem túl nagy és 270.000 forintért még csak egy utazó zoomot kapok a váz mellé. Attól tartok, hogy ez még nem produkál lényegesen jobb eredményt mint az sx20."
ahogy MrChris is irta: ez nem 'csak' egy utazozoom, hanem felbontasban ott van nagyon a szeren - nem egy tipikus (pocsek) kitzoom. a DprEview is nagyon ajanlja.
-
MrChris
nagyúr
skacok, ne hülyüljetek! Most tényleg egy 2009-es canon sx20-nál a maga picinyke 20Xos UZ-jával alig jobb, alig nyújt többet egy 2013-as dslr, aps-c szenzorú gép 8-szoros átfogású elég jónak tartott zoomobival?
Nekem sem jött be pl. a canon700d az új kitobijával, de azért simán kenterbe veri az sx20-at! -
sitto
csendes tag
válasz silmatauki #25786 üzenetére
Felmerült korábban a d5300 is mint lehetőség, de az összehasonlításokat olvasgatva nem igazán látom, hogy megérné a +55000 forintot (ha csak a vázat nézzük). A GPS, wifi nem érdekel, az OLPF eltávolítása pedig nem tudom ad-e valami pluszt ezen a szinten.
Nem kétlem, hogy a 18-140 egy jó objektív, de a fényereje nem túl nagy és 270.000 forintért még csak egy utazó zoomot kapok a váz mellé. Attól tartok, hogy ez még nem produkál lényegesen jobb eredményt mint az sx20.
Így még mindig a d5200 tűnik jobb választásnak akár a kit objektívekkel is (18-55mm VR II, 55-300mm VR).
De pillanatnyilag egy d5200 + Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF VC + Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR tűnik szimpatikusnak.
De minden vélemény és tapasztalat érdekel.
Ha tényleg jobb akkor meggyőzhető vagyok. -
HagaNRG
őstag
válasz jjeahh #25795 üzenetére
Hát lehet, hogy van benne valami, már én is gondolkodtam, hogy kinek, mi a jó, de én csak az Alpha A58-hoz tudok viszonyítani, nekem azzal semmi bajom nem volt.
Ja és persze, hogy nem várok el 800 ezres vállra vehető kamerás lehetőségeket. Arra kell, hogy a kisfiam néhány pillanatát meg tudjam örökíteni néha-néha. pár perces rövid videokról van szó csupán, de azért nem árt, ha egy 60"-as TV-n sem esik szét a képe és felvétel közben nem jár a fókuszmotor állandóan (mellékzaj mellett) oda-vissza.
-
jjeahh
nagyúr
válasz HagaNRG #25789 üzenetére
Várjunk egy picit. Profi hd videó és videó közben folyamatos af? A kettő kizárja egymást gondolom, szal sztem nézz youtubeon olyfujival lőtt videókat, mert van egy olyan érzésem a "profi videót" nem úgy értelmezed, ahogy a kollégák
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
válasz HagaNRG #25789 üzenetére
Pont a jó videót ne várd ettől a 2 váztól amit linkeltél. Egyik rosszabb mint a másik.
Videóban Sony, vagy Panasonic.
200 ért találsz már GH3 vázat, vagy fele annyiért G6 vázat, ami szintén mindent tud ami videóban tudhat egy ilyen kütyü, plusz nagyon sok fasza tulajdonsága van, viszont nem retro dizájn.
Illetve még a GX7, bár annál a videó részét sosem figyeltem, nem tudom hol áll a G6 hoz képest[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Mit tudtok javasolni akkor, ha 200 ezer az árhatárom és abból szeretnék egy olyan MILC-et, ami hozza a Sony A58 színvonalát (tehát Canon EOS 600D-700D, Nikon D3200-5100 körüli színvonal)?
Ennyiért nagyon profi, retro dizájnt várok el, esetlegesen fém vázat, jóféle EVF keresőt és profi HD videot.
(ja és persze mindenféle olyan lehetőséget, amit a DSLR-eknél megszoktam, tehát vázról, tárcsával állítható záridőt, rekeszértéket, video közbeni folyamatos AF-et)
Van ilyen gép, vagy tegyem félre a dizájnt és maradjak az A58-nál, mert csak vissza fogom sírni?
Köszi! -
Lassú Víz
addikt
válasz balazsk01 #25759 üzenetére
Azok is jó gépek, szenzorban inkább a G5, G6 az EPL5 versenytársa és nem a G3. Viszont a Pana vázakban nincs stabilizátor, ami miatt állványra, pálinkára vagy Pana stabilizált objektívre lesz szükséged gyenge fényviszonyok között, ha a téma statikus.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
silmatauki
őstag
"Canon EOS 700D + 18-55mm IS STM + 55-250mm IS kb 270.000 huf
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STMNikon D5200 kit (18-55mm VR II, 55-300mm VR) kb 235.000 huf
Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G DX VR II
Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR"Ennyi pénzért már D5300-at kapsz 18-140-nel, ami az egyik (esetleg A) legjobb ár-érték-arányú DSLR ma, és a kitobija is kitűnő képminőségű (és nagy átfogású).
-
grigo
őstag
Azért kérdezz meg nagyobb tudásút itt még. Bár én a tamront nagyon szeretem de sokan vannak itt évtizedes tapasztalattal ők majd megmondják a tutit. Telét nem tudom. Nekem olyanom nincs mert szart nem akartam venni 70-200 f4 usm pedig a tandíj miatt még várat magára.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
sitto
csendes tag
Nyilván igazad van. Pont ezért tettem fel itt a kérdést.
Közben bementem a MM-ba és megnéztem több gépet, köztük a 700d-t és és a d5200-at. Hát a bridge-hez képest hatalmas a különbség a kit obi ellenére is. A kit obiktól pont a gyenge fényerő miatt félek én is.
Vázat szerintem újat veszek, valószínűleg a d5200 lesz a befutó.Láttam már a tecsóban kiállítva dslr gépet objektív és védősapka nélkül, ezért kicsit fóbiás vagyok.Nem szeretnék ilyen előéletű, korábban esetleg leárazott gépbe belefutni.
H sza....t veszünk akkor azt legalább olcsón tegyük.Megnéztem a javasolt 17-50 2.8 tamron objektívet is. Nem rossz ötlet.
Megpróbálom valószínűleg a használtat ha akad jó állapotú, de külföldről is itt van egy új 70 alatt.Már csak a tele kérdéses. Na meg esetleg a fix 50, bár erre lehet, hogy nincs is szükség pillanatnyilag a 17-50 2.8 mellett.
-
grigo
őstag
Persze nyilván igazad van, és te tudod mit szeretnél. Én csupán azt mondtam, hogy az általad megjelölt két lehetőség közül az egyik 270 a másik 230, vegyünk átlagban egy 250-et. Mai fejjel én már nem adnék ki ennyi pénzt olyanra amiben kitobi van. Persze nyilván új cucc és nálad indul a gari, de ha 100-at elversz egy használt vázra, 150-ből már tudsz használtan venni szerintem egy alapzoomot és akár mellé az 55-250 ISII-t telének, ha ügyesen alkudsz vagy szerencséd van még valami fix is becsúszhat mellé vagy akár m42. (Abból okoskodtam így, hogy én a 17-50es 2.8-as tamit 50ért vettem, persze szerencsém volt vele). De ez mindenkinél más, van aki csak új cuccot akar, más vesz használtat. De szerintem a kitobi csalódás lesz, nekem az volt, én is nagy javulást vártam tőle és nem kaptam meg. Ja és én most csak canonnal példálóztam, de nikon oldalon is biztosan megvannak ugyanezek a lehetőségek.
Mindenesetre kíváncsi vagyok hogy döntesz majd
[ Szerkesztve ]
-
-
sitto
csendes tag
válasz pana0017 #25771 üzenetére
Ha jól látom a többség fix50 M42-es objektívekkel foglalkozik.Egy Nikon AF-S 50mm f/1.8G kb 57.000 huf. Használtan valószínűleg van olcsóbban is. Egy m42-es obi mondjuk 10.000, adapter kb 4.000. Lehet, hogy már nem is vagyunk túl messze egy használt Nikon AF-S 50mm f/1.8G árától.
-
sitto
csendes tag
válasz Mercutio_ #25769 üzenetére
A kit objektívekkel kapcsolatban pont a fényerő a legnagyobb félelmem. Mivel dslr gépel nincs tapasztalatom nem tudom eldönteni, hogy mennyire kompenzálja a nagyobb szenzor és kevésbé zajos kép magasabb ISO-nál a bridge gép hátrányait.
Annyi biztos, hogy erős napsütésben az sx20-al kiváló képeket lehetet készíteni, enyhe felhő és szürkület még elmegy. Ennél rosszabb fényviszonyok esetén már felejtős, ISO 400 meg már zajos. -
pana0017
senior tag
Arra céloz, hogy a régi manuál objektívek nem igazán működnek a Nikonnal, mivel túl nagy a bázistvája, így a végtelenbe fókuszálás nem megoldott csak a Canon esetén. Én is most szeretnék elkezdeni foglalkozni ezekkel az objektívekkel, szép képeket csinálnak és nagyon jó áron vannak, csak hiányzik belőlük az AF.
-
Mercutio_
félisten
Egy D3200-at ISO1600-ig simán engedhetsz, kétlem, hogy a kompakt bírja ennyire a magas iso - t
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
Ha ez van, akkor a nikon jobb vétel, a benne lévő szenzor is jobban bírja a magas iso-t (gyenge fényben használhatóság).
Sztem a kitobival is jobb képminőséget tudnak a dslr-ek mint a bridge géped, mivel ezekben nagyobb a szenzor, jobb a dinamikája, jobb magas érzékenységen, jobb a színmélysége, de tény, hogy gyenge fényben a kitobival még egy dslr is elvérzik állvány nélkül és nem nyújt valami nagy dof-kontrollt sem.
A nikon ellen szól viszont, hogy manuálozni nem valami jók...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
sitto
csendes tag
válasz pana0017 #25765 üzenetére
Jó váz a 600d, csak az a baj, hogy használtan is 100 körül árulják, itt én már elgondolkodom a nikon d5200-on, újonnan 3 év garival kb 130-135. 650d meg újonnan már sehol nincs.
A kit objektívvel pedig az a félelmem, hogy csak ugyan azt a minőséget hozza mint az sx20. Akkor meg minek váltani. Egyébként sok helyen azt írják, hogy elég jók az új kit obik, versenyképesek egy pár évvel korábbi magasabb kategóriás objektívvel.
-
grigo
őstag
válasz pana0017 #25765 üzenetére
Ebben szoktam nézelődni. De nyilván sok ilyen van, csak nem szeretek egy témára sok csoportban lenni, mert nem tudom utána, hogy miben mit láttam. Viszont a csoport zárt, gondolom befogadás után látod a tartalmat majd.
De az irányjelzős adok-veszeket is érdemes figyelemmel követni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Nálam itt csak képzettekkel találkozhatsz, de szerintem az van, hogy kinőtted a régi gépedet, és most lépnél előre. Nem tudom mennyire előrelépés egy kitobit szett. Én amikor a kis 600D-met beszereztem azt mondtam, hogy ó hát tanulni az milyen sokáig jó lesz. Na kb 2 hónapig volt rajta, aztán szereztem helyette mást, mert elvette a kedvemet, hogy egy jobb kompakt minőségét hozta. Igaz az csak IS II volt és nem stm. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha előre akarsz lépni, akkor léphetsz nagyobbat is mint kitobira váltás, hiszen én nulláról kezdtem még is kevés volt, neked pedig már elmosás és hasonló céljaid vannak, tehát tudod mit akarsz. Ha nem ragaszkodsz új géphez, lehet praktikusabb egy kevés expóval rendelkező garis 600D vagy ennek megfelelő más váz és FB csoportokban találsz hozzá obit is. Hetente mostanában mindig látok 50mm fixeket, már 17-50es tamikat amik egy kevésbé trendi értintős kijelzővel nem rendelkező vázon lehet jobb előrelépési lehetőséget jelentene mint a kit. És akkor még ott vannak a manuál lehetőségek.
Persze lehet csak én voltam gyík, majd a többiek megerősítenek vagy cáfolnak, de én a helyedben fognék a vázon pár forintot és túllépnék a kiten.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Mercutio_
félisten
18-55 helyett egy nagyobb átfogású (Nikonnál 18-105) kitet vegyél, kényelmesebb és a gyakori cserelgetés is elkerülhető.
Elmosáshoz bármelyik gyártó 50mm-es olcsó fixe jó, illetve homogén háttér esetén a tele obikkal is le lehet választani többé - kevésbé a témát a környezetről.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sitto
csendes tag
üdv. mindenkinek
Objektívvel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Mostanában szeretnék Canon sx20 bridge gépről dslr-re váltani. Pillanatnyilag a canon 700d és a nikon 5200d között vacilálok, mindkét esetben kit objektívvel.Canon EOS 700D + 18-55mm IS STM + 55-250mm IS kb 270.000 huf
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STMNikon D5200 kit (18-55mm VR II, 55-300mm VR) kb 235.000 huf
Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G DX VR II
Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VRDe nem is a váz lenne a fő kérdés, hanem az objektív.
Az sx20 28-560mm-es f/2,8–f/5,7 objektívvel volt szerelve.
A fő dolog ami miatt váltani szeretnék az a képminőség és a sebesség. Gyenge fényben már nem sikerült vele jó képeket csinálni, az ISO 400 meg már nagyon zajos. Hiányzik a raw, és a mélységélességet se nagyon sikerült úgy beállítani ahogy szerettem volna, vagyis nem sikerült a hátteret eléggé elmosni.A fejtörést most a kit objektívek okozzák, mivel ezek sem túlságosan fényerősek. Mivel dslr géppel még nincs tapasztalatom nem tudom megítélni, hogy ilyen objektívekkel ki tudom-e küszöbölni a fent említett problémákat.
-
balazsk01
újonc
Üdv. Kezdőként szeretnék MILC gépet vásárolni. Ahogy látom sokszor szó esik a PL5-ről, NX500-ról stb., ezek még beleférnének a nem túl nagy keretembe, de hiányolom róluk a keresőt. Nem nehezebb illetve szokatlanabb LCD-ről fényképezni? Láttam régebbi Panakat, amik rendelkeznek EVF-fel. (G3, G5) Ezek a modellek sokkal rosszabbak az általatok ajánlottaktól?
-
-
törölt tag
válasz gonger #25754 üzenetére
(#25754) gonger
"ezek milyen géppel lettek lőve?"
Sony NEX-5N-nel.
(#25755) Mercutio_
"A majré nem a nagyon vékony vagy teljesen elhagyott AA-szűrő és bizonyos mértani alakzatok/mintázatok következménye?"
Nyilván az, de ehhez kellett a jó felbontású objektív is.
"Az 50k-s fényerős fixek listájára kíváncsi lennék "
A Sigma 19, 30, 60 mm-eseire gondolok (na jó, tudom, f2.8 nem a világ, de nekem elég), elérhető MFT-re is, ezek kerülnek ennyibe. Vagy a Samyang fixei, használtan.
(#25756) jjeahh
"Mondjuk nekem a panás meg az oly-s képeim is raw-ból vannak kidolgozva, majd ment rájuk egy kis ps utómunka is, szal így már a panás képek sem annyira panásak "
Sejtettem, de jók! A kutyások is bejönnek, a portékról nem is szólva.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #25753 üzenetére
A majré nem a nagyon vékony vagy teljesen elhagyott AA-szűrő és bizonyos mértani alakzatok/mintázatok következménye?
Az 50k-s fényerős fixek listájára kíváncsi lennék
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
(#25750) jjeahh
Nekem általában tetszenek az Olyk színei, de időnként nem, főleg a kékek... Más pedig éppen erre bukik. Az általad készített Panás képek színvilága számomra szimpatikus és persze a fotók is jók.
(#25751) grigo
"Mutatsz pár képet? Kíváncsi vagyok."
Beteszek néhányat szemléltetésként (módosítatlanok, gyári jpg-k, nem RAW-ból).
Éjszakai Lánchíd - kiköpött jpg vs. RAW dinamikatartalék 1 2
Kertünk - automata módban készült jpg vs. HDR (5 EV eltéréssel), mindkettő kézből, kitobjektívvel
Éjszakai Erzsébet híd (a híd korlátjánál szép, színes moire utal az 50 ezer forintos Sigma obi felbontóképességére)
Lajos kútja (felhős, erősen borult időben)
Nagykőrös, a topicban sokat szapult kitobi 16 mm-en, f13-on kezdődő diffrakciós lágyulással
Nekem ez a színvilág bejön és az expozíció, a fehéregyensúly automata beállításával is elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz jjeahh #25750 üzenetére
Én hajdanán (11 éve) a Minolta A1 bridge gépemnél szoktam rá a RAW-ra, mert leírhatatlanul pocsék jpg-ket gyártott. Canon 350D, 30D is jobb volt RAW-val, a kis NEX-3N-nél meg egyszerűen muszáj. Néha nagyon utálom viszont, hogy például a nyári nyaralási fotóimat most, az ünnepek alatt tudtam a zasszonynak megmutatni... ...eddig nem volt időm/kedvem bíbelődni velük.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
jjeahh
nagyúr
válasz advocat #25745 üzenetére
Valszeg azért nem emelik ki, mert a gyenge jpeg motor az általános, kiemelkedően jó jpg-ket csak az olympus-ok meg a fuji-k tudnak... mondjuk szerintem téves az a legenda miszerint az oly-k meg a fujk azoknak ajánlottak inkább, akik jpeg only-ban kattognak, ezek a gépek raw-ban is szebb színeket köpködnek... én inkább azt mondanám, hogy, olyan felhasználóknak igazán hasznosak, akik szeretnének az utómunkával sokat spórolni.
Képeket hasonlítgatni szvsz nem igazán érdemes, mert a fujioly színek, tónusok előnye inkább használat közben érződik, egyszerűen azt veszed észre, hogy a fotóid "élnek" utómunka nélkül is, pl. a bőrtónusokkal szinte egyáltalán nem kell dolgozz... persze mint az mft topikban is írták, ez olyan mint a hifi, van akinek van füle hozzá, van akinek nincs, a fujioly színeket sem mindenki értékeli/érzékeli, sőt van, akiknek egyenesen nem szimpik az eyecandy oly színekFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Novics
senior tag
válasz gonger #25748 üzenetére
Ha egyből küldenéd is tovább, akkor szerintem csakis olyan gép jöhet szóba, ami vállalható jpg-et köpköd. RAW-ot küldeni nem sok értelme lenne szerintem. Nem tudom, hogy a Samunak milyen jpg-e, csak hangosan okoskodok.
Amúgy a wifinek szerintem inkább az irányításban van előnye, nem a képek gyors továbbításában. Főleg nem amatőr szinten.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
-
törölt tag
válasz advocat #25716 üzenetére
(#25716) advocat
"Megkérdeztem a Media Marktban is, hogy nem lehetne-e összekombinálni az nx300 vázat és a 16-50-es kitobit, de azt mondták, hogy sajnos nem megoldható."
Pedig sokak számára még vonzóbb lenne egy kisebb kitobival... Persze így is nagyon jó ajánlatot jelent.
(#25723) konyi79
Én is maradok a Sony APS-C vonalán. Ha egy kicsit több időm lesz a fényképezésre, összerakom a fix sorom - ezzel nagyon sokáig elégedett lehetek.
(#25724) silmatauki
Én még csak meg sem akarom fontolni a Fujira váltást, az árakat elnézve kb. félmillióval költenék többet obira, mint most. Mindezt anélkül, hogy a felhasználói szokásaim ismeretében értékelhető többletet látnék a másik oldalon...
(#25732) grigo
Különbözőek az igények, számomra a kis hosszúságú és tömegű rövid, fényerős fixek jelentenek vonzerőt (darabonként 50 ezer körül költök erre). Biztos van, aki megmosolyog ezért, de a NEX-5N-nel olyan képeket lövök, amilyenekre korábban még gondolni sem mertem.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz gonger #25743 üzenetére
Erről ez jutott eszembe:
Jaja, wifi nélkül nem is tudom hogyan csinálták eddig. Ma már tök ciki ha 1 percen belül nem tudod megosztani a képet. Múltkor is beégtem a csajom előtt, hogy a bulin kékre festette a haját és én csak negyed órával később raktam ki róla a képet, miközben a barátnői már rég posztolták a fb-on. Egyáltalán, érintő képernyő nélkül hogyan lehet fotózni? -
advocat
csendes tag
Többen, többször írtátok itt a fórumon, hogy az nx300 erősen raw only, és a beépített jpeg motor mennyire gyenge. Mivel erősen gondolkodom ezen a fényképezőn, néhány külföldi tesztet végignyálaztam, de nem rémlik, hogy ott is kiemelték volna a beépített jpeg motor gyengeségét. Tudnátok valami oldalt/képeket mutatni, ahol vizuálisan is megszemlélhető a jpg motor gyengesége? Mivel laikus vagyok a témában, ezért kíváncsi lennék, hogy miben nyilvánul meg a raw only jelleg. Köszi előre is!
-
gonger
senior tag
-
Mercutio_
félisten
Milyen obit akarsz venni, ami 160k és nincs olcsóbb alternatívája?
silmatauki: MM-ben december közepén véget ért, az Olympus 30%-os árengedményes akció, ma már ugyanúgy 130k az E-PL5 dupla kit, mint a márkaboltban, utóbbinál +1 év garancia van a 2-n felül.
[ Szerkesztve ]
-
Fujis2950
tag
válasz gonger #25738 üzenetére
a samu-n én is gondolkodtam főleg a ficsőrjeik miatt, Wifi meg egyéb hasonló bizbazok tapiképernyő. Az obik se olyan elvakult drágák. Ja külön ász lenne ,hogy a tvre kiküldhetném a képeket.viszont a Jpeg motorja... meg a szűk használt piac, bár szerintem max. két év és utoléri a Samu a többi nagyot, a használt piacon-
-
gonger
senior tag
válasz silmatauki #25729 üzenetére
Én pl most fogok milc kategóriába 'nevezni' kb 100e a plafon amit rá tudok szánni, később lehet lesz még rá keret bővíteni, de gép most kell..
(Wifi kell, így az oly sajnos kiesik) NX300 vs Fuji X-A1 ...
Nincs kétség, hogy a Fuji jó minőségű, még ha belépő szintű gép is a saját márkájában. Későbbi bővítésnél a Samu NX kisebb kiadásokat igényel és azt gondolom, hogy nem hivatásos felhasználásra teljesen vállalható képminőséget ad.
Kitobi méreteket összevetve a két szett szinte teljesen azonos méretű; a Nex 6 vagy az A5100 pedig ezekhez képest majdnem kétszer akkora árcédulával kerül a polcokra. Az A5000-es pedig valahogy senki nem ajánlgatja és kicsit túl is van árazva.
Tehát ezen a gondolatmeneten végigfutva az NX300 -as a mostani 81 e Ft-os kit árban jó vételnek tűnik. (csak hát ugye ott a jpg motor...)Javítsatok ki, ha valamit rosszul látok!
[ Szerkesztve ]
-
Fujis2950
tag
válasz silmatauki #25736 üzenetére
Fuji az obi meg a kiegészítők miatt esik ki, marad az oly...remélhetőleg már idénvagy Dslr? Slr? csak ne hirtelen felindulás legyen a vége anno
-
Fujis2950
tag
erről beszélek én is. Ezért nem ugrottam bele még egy cserélhető obis gépbe eddig.Viszont a képminőség mindenképpen nagyságrendekkel jobb, mint a jelenlegi gépemmel. Csak mivel mindig elégedetlen vagyok ezért fogok cserélni. bár a Raw bűvészkedést nem biztos hogy szeretném ( itt előny az oly magas szintű jpeg-jei, azért az obik meg egyéb kiegészítők ára és hozzáférhetősége is döntő lesz majd. Viszont ha kell a Rawwal szórakoznom, akkor a pc is cserés lesz..
-
advocat
csendes tag
-
grigo
őstag
válasz Fujis2950 #25728 üzenetére
Ha beleugathatok én is amatőrként akkor ezt alátámasztom. Anno én sem canont terveztem. De amikor végigtapiztam mindent rájöttem, hogy az én kezembe nem valók a kisebb vázak. Ez volt az első felismerés. Aztán gondolkoztam, hogy átlag bérből élő csóringerként, nekem inkább szempont az, hogy szép lassan fel tudjak építeni magamnak egy kezdő szettet. És ha felmentem bármelyik oldalra, bármelyik fb csoportba, azt láttam hogy amiből naponta kerül fel használt cucc az a canikon. És ezek közül is van ami egy két tízezer tanulóobi és van ami már profi. Minden más ritkábban fordul elő és hát nem olcsó vagy pedig csak vázzal együtt eladó. Így hát belegondoltam, hogy gépvásárlás mi a valószínűbb, hogy lesz pénzem egy 160ezres objektívre, vagy egy 40-50ezres sigmára amin aztán túladok ha már kevés lesz. Szóval így letten konzumamatőr
Vagyis azt akarom mondani, hogy szerintem jól látod, egy dolog, hogy valami mennyire jó és hű meg hú. A másik pedig az, hogy aki beszáll ebbe a mókuskerékbe még nem tudja, hogy mit akar és kockáztatni nem biztos, hogy 160ezres obikkal fog.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Fujis2950
tag
válasz silmatauki #25729 üzenetére
mondjuk ez igaz..De a Fuji is azt állítja, hogy Leica utód szintet akar megütni.Ez látszik az áron meg a minőségen is. Kérdés, hogy csóró kis hazánkban, hányan döntenek mellette, ilyen árazással.
-
silmatauki
őstag
válasz Fujis2950 #25728 üzenetére
Ahogy alább is írtam: a kezdő user magára vessen, ha ma nem a 18-55-tel vesz gépet, hanem 16-50-nel (vagy akár 18-135-tel, legalábbis fényerő-ügyben), hacsak nem azért veszi az A1-et (a 16-50-nel), mert jobbra nincs pénze. Márpedig kitben a 18-55 tényleg bagó.
Persze aki anno a Pro1-et vette az akkor még nem létező 18-55 nélkül, az más kérdés – de olyanok nagyon kevesen vannak itt.
-
Fujis2950
tag
válasz silmatauki #25708 üzenetére
bocs ,hogy belevau de a Fujira hol van már bagóért obi? Nem Magyarországon az tuti. Nem a minőséget kérdőjelezem meg, csak a " szerinted olcsó" árat.Kezdő júzernek 160 ezres obi, minden csak nem olcsó...
-
konyi79
addikt
válasz silmatauki #25724 üzenetére
Ilyen trükközésig nem jutottam, egyedül irányjelző releváns topikján látni eladó XF18-55-öt. Ott éppen nyaldossák alulról a 100k-t használtan.
E1855 nem ritka a használt 30k. -
silmatauki
őstag
válasz konyi79 #25712 üzenetére
"A 30k körül megkapható E1855-öt ne mérjük a legalább 3x árú XF18-55-höz."
Kitben szinte bagóért (kb. 40, simán kivonva a 220, ill. 180 körüli árakat egymásból) megkapja az ember – én is így (E1 50-230 duplakitben, eBay-ről, Bécsből, origináltan, összesen 255-ért most júniusban). És persze, hogy egy új, tudatos vásárló, aki rákölthet még egy icipicit (azaz nem kényszerül pl. az A1-re a mostani nyomott árán), valszeg eleve 18-55-ös kitet fog venni, nem 16-50-est, hacsak nem túl nagy az árdifi. (Sok X-E1 van 16-50-essel is, főleg eBay-en.)
-
konyi79
addikt
válasz madgie #25721 üzenetére
Persze, ez egy példa volt (rossz) nincs itt jó vagy rossz.
Eltérő előnyök-hátrányok alapján döntünk, majd azt visszük magunkkal.
Más egy olyannak aki kezdi, más aki esetleg csak vázat növi ki vagy unja meg.
Most nem váltanék én sem, megvan az aps-c sor a sonyra, ezért lett a6000 az új gép. Annak idején fuji videó közröhej volt, az 5n porig alázta ebben kategóriáját (GH nem az). Ha most kezdeném vagy a fuji (X-T1 tényleg ütős), vagy az A7 vonal lenne, de nem bukok most azért akkorát újrakezdjem, nincs képminőségben akkora előny sehol.
Neked is ha nem lenne a fix sor nagyobb bajban lennél mit válasz, de van. -
madgie
titán
válasz konyi79 #25720 üzenetére
"Akkor kezdődnek majd a bajok"
Ja, lesz egy APS-C lencséd egy FF-en is "csak" 12 MP felbontással bíró vázon. Sok képpontod marad a crop után.
Félre ne érts, szimpatikus az A7s, ezerszer végiggondoltam már a témát, és mégis ott lyukadtam ki a végén, hogy jobban járok, ha marad a mostani fenyerős sorom és maradok a Fujinál (nem feltétlenül X-T1, bár a bravúros 1/32000 e-shutter miatt talán érdemes arra gyúrni). -
konyi79
addikt
válasz madgie #25713 üzenetére
Ha a fuji továbbra is felfelé pozicionálja ugyanígy magát, az a használt gépek árain is látszódni fog idővel.
Ha a használt X-T1 +20% áron kapsz egy használt A7s-t, meginogsz, és azt mondod ezek a színprofilok nem olyanok már úgysem mint az X-A1-ben, és rápróbálod a 12 samit a sonyra. Akkor kezdődnek majd a bajok. -
sideburns
aktív tag
válasz konyi79 #25715 üzenetére
NX300, NX3000, NEX-5N, NEX-6 összehasonlítás a 16-50-es powerzoomokkal.
http://camerasize.com/compact/#553.423,375.360,34.360,553.423,ha,t -
-
advocat
csendes tag
válasz gonger #25711 üzenetére
Nincs sajnos, egy-két hete én is futottam ezzel kapcsolatban egy kört, ugyanaz a dilemmám mint neked. Megkérdeztem a Media Marktban is, hogy nem lehetne-e összekombinálni az nx300 vázat és a 16-50-es kitobit, de azt mondták, hogy sajnos nem megoldható. (Pedig a holland mediában pl. úgy adják az nx300m-et, ami gyakorlatilag ugyanez a típus, csak máshogy hajtható a kijelzője) [link]
A Mediaban is, és itt a fórumon is azt javasolták, hogy vegyem meg az nx300 és az nx3000 kitet is (160ezerből kijön), és adjam el az 18-55 kitobit és az nx3000 vázat, de félek, hogy rajtam marad mindkettő, két fényképezőt meg nem szeretnék:-)
-
törölt tag
válasz gonger #25711 üzenetére
(#25711) gonger
Érdemes megnézni a kitobjektíves Sony mellett hogyan mutat a szintén kitobis Samsung és az említett 18-55-tel szerelt Fuji... Ebben a kategóriában számomra ez már túl nagy és nehéz. Ekkora tömeget a fotós táskámban akkor viszek, ha a kitobjektíves NEX-em mellé beteszek két fix Sigmát is.
(#25712) konyi79
"A fuji nagyon jól, nagyon tudatosan építi saját leica-utód imázsát, és tényleg le a kalapot az objektívek fejlesztéséért. Csak pont más pénzűeket akarnak megfogni, mint a sony aps-c vonal."
Pontosan.
-
konyi79
addikt
A fuji nagyon jól, nagyon tudatosan építi saját leica-utód imázsát, és tényleg le a kalapot az objektívek fejlesztéséért. Csak pont más pénzűeket akarnak megfogni, mint a sony aps-c vonal. Tény ár-érték szempontjából vannak most remek fuji ajánlatok, de lesz itt még sírdogálás a fórumon, ha tényleg igaz lesz utód nélkül kerülnek kivezetésre a belépő modellek. Mikor elfogy majd a jóáras X-A1.
A sony az aps-c gépeket mindenkinek szánja, és senki nem mondhatja aki ismeri a vonalat, nem figyel a felhasználói visszajelzésekre. Ár-érték-sebesség oldalon pedig kifejezetten nehéz szerintem most megfogni az A6000-et, aki akar meg tud rá mit tekerni (amit érdemes is) A 30k körül megkapható E1855-öt ne mérjük a legalább 3x árú XF18-55-höz.
A felső kategóriát Sonynál a ff modellek jelentik, ami vonal alig múlt 1 éves. Az objektívekkel meg igaz megint úgy halad a sony ahogy, de nem kényszeríti senki versenyre. Az a 12-24-36Mp lapka sorozat élvezhető most is pár objektívvel, és jön a többi is. A sony valamelyest épít az A bajonettes üvegekre, ezt nem is titkolja. A fuji nem tud mire, ezért menekül előre (jól teszi).
Szóval kicsit almát körtével hasonlítgatás, nehéz egymás mellé rakni rendszereket, de ettől színesebb a piac. Ez nekünk jó. -
gonger
senior tag
"Plusz, a userek elmondása alapján (még nem néztem hivatalos review-kat) a kistestvér 16-50 PZ se rossz."
Mo-on van olyan hely ahol NX300-ast ezzel az objektívvel adnak?
csak külföldi lapokon látok ilyen kitet. (NX3000-est nem vennék csak az objektív mérete miatt) -
törölt tag
A fényerős minőségi alapzoomot valóban csak adapterrel lehet jelenleg megoldani, most tavasszal érkezik az új kitobi, az remélhetőleg jobb lesz a jelenleginél. Ez 20 mm-től felfelé egy 16 megapixeles szenzoron egyébként egészen jól teljesít. Ez alatt engem is zavar a torzítása és tény, hogy egy 24 megapixeles szenzoron már jobban kijönnek a hibái (ahhoz kevés).
A Fuji olcsóbb típusaihoz (X-A1) a szintén nem fényerős 16-50 f/3.5-5.6 jár kitobiként, ami egyértelműen jobb, mint a Sony 16-50-es kitobija, de a fényerős 200 ezer forintos Fujinon 18-55-től azért odébb van (erre értetted, hogy "bagóért" van?)... Az XF obik pedig sajnos egészen drágák a Sonyra elérhető kínálathoz képest. És azért mutatnék valamit a korrekt összehasonlítás végett: ekkora a különbség méretben a saját fényképezőgépem és a hozzá hasonló X-A1 között, ha arra az említett 18-55 kerül (háromszor olyan nehéz és kétszer olyan hosszú az az obi a Sonyéhoz képest)...
Az Oly 14-42-es kitobija pedig végképp a "semmi különös" kategóriába esik, ugyanúgy, ahogyan a Sonyé is. Számomra úgy tűnik, MFT-n inkább a fixek dominálnak, de ezekből ma már a Sonykra is ütőképes választék van. Számomra ez fontosabb, mint a zoom obik.
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
A 18-55-ös fuji a maga 90-100 ezres használt árával, azért nem olyan bagó. De tény, hogy nagyon jó kis objektív. Én nagyon megszerettem.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
silmatauki
őstag
válasz #31733248 #25706 üzenetére
"Azért ha megnézed, a Sony E-re gyakorlatilag minden, MILC-re fontosabb méretben van már jó minőségű objektív, beleértve a fényerősebb fixeket is."
Fényerős, minőségi alapzoom van például? A 16-70 f4 se nem fényerős, és a képminőségben se (ahogy fényerőben sem) szárnyalja túl a sokkal-sokkal olcsóbb Fuji 18-55-öt, ami pedig “csak” egy kit. A 18-200 kitűnő kis szuperzoom (ha lenne APS-C Sonym, valszeg azt használnám), de azért nem veszi fel a versenyt a fenti két paraméterben a jobb, és természetesen kisebb átfogású X-es meg m43-as alapzoomokkal az átfedési tartományon. Az FE 24-70mm cropos vázon túl szűkön indul, full frame-en meg csapnivalók a sarkai. A 18-55 kit csak egy picivel jobb a 16-50 PZ-nél, és természetesen lényegesen rosszabb, mint a Fuji 18-55 kit (vagy akár a Pana 12-32, ha már kiteknél maradunk). A 18-105mm f/4 se egy nagy durranás semmilyen tekintetben.
Fujin meg ott van bagóért a 18-55 (vagy képminőségben a szintén minőségi, és még olcsóbb 16-50), m43-on meg, ha nem kell nagy átfogás és fényerő, még a mini 12-32 kit is, nem is beszélve a 12-40 Pro-ról.
Persze, lehet adapterezni, csak ugyebár a méret...
Szerk: ja, és persze a Samu. A szuperfényerős 16-50-ről az SLRGear is nagyon jókat írt, a DPReview-es skacok (akik “hivatalosan” még nem publikáltak róla full review-t) meg egyenesen azt írták kommentben, hogy, idézem, “The Samsung was not just "whatever". We give every camera a fighting chance. I ran the scene with a 45, 60, and two copies of the 16-50. What you're seeing is the best corner-to-corner overall performing lens in that system that we have available. If anything, take it as a round of applause for that 16-50. It's a great bit of kit.”. Plusz, a userek elmondása alapján (még nem néztem hivatalos review-kat) a kistestvér 16-50 PZ se rossz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz silmatauki #25699 üzenetére
Azért ha megnézed, a Sony E-re gyakorlatilag minden, MILC-re fontosabb méretben van már jó minőségű objektív, beleértve a fényerősebb fixeket is. És akkor még mindig ott a gyári, jelátvivős adapterek lehetősége, amivel az összes Sony DSLR objektív is használhatóvá válik. De ha úgy érzed, valahol nagy hiány van, nézzük meg, tényleg úgy van-e, mert az elmúlt időszakban szépen bővült a választék, jellemzően jobb üvegekkel, mint ami a tükrösökre elérhető.
Sokszor egyébként azon csodálkozom, hogy még a régi és a mai nagy felbontású szenzorokkal eléggé gyengén teljesítő objektíveket is aranyáron kínálnak a tőlük megszabadulni kívánó tulajdonosaik. Aztán persze, hogy nem megy el...
-
Lassú Víz
addikt
válasz -FreaK- #25685 üzenetére
"Lehet, hogy Samsung ellenszenvem miatt sorry, de úgy láttam (főleg a fehér változatot) hogy egy ilyen Nikon sokkal komolyabb gép."
Azért remélem annyi műszaki érzék szorult beléd, hogy a gép színének sem a szolgáltatásaira sem a kép minőségére nincs hatása. Szíved joga azt mondani, hogy nem kell neked fehér fényképező gép, de az más lapra tartozik.
A fejekben uralkodó előítélet szemléltetésére itt egy videó, és egy másik.
(#25691) bbkmachine: Ja, hogy fényképezőt a Canon meg a Canon gyárt. Akkor tényleg igazad van.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
titán
válasz bbkmachine #25691 üzenetére
Értem én, hogy nem tudsz semmit a MILC kategóriáról, de ekkora böszme nagy zöldségeket összehordani tanácsként, amit az elmúlt napokban neked sikerült, az nem semmi.
eosM-re valaki rászúr egy 70-200 2.8L IS obit
Annak elment a józan esze. Meg annak is aki a MILC kategóriát az EOS M-mel példázza. Ez olyan, mint a Kodak tükrösökkel mutatni, hogy mekkora baromság a DSLR. A Canonnak pont annyira fája a MILC kategória, mint annó a Kodaknak a DSLR. Pont ugyanannyira is cseszték el a kivitelezést.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Studi
veterán
válasz bbkmachine #25697 üzenetére
Totál hülyeség az a mondat, mert az objektívek minősége és a milc/DSLR technológia használata között nincs ilyen jellegű összefüggés. Ez tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sigma 135mm f1.8 DG ART (Sony-E)
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest