Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
44792-ben leírtam, hogy miért nincs sok értelme ennek a megoldásnak. Feladványnak érdekes, de nem életszerű. Nyilván ezért lett belőle érdekes feladvány.
44788-ban pedig, ha továbbolvasol, leírtam a megoldást is.
Szerk. 44797-re: nos, akkor csak félreérthető volt a szóhasználatom. Szerencsésebb lett volna az "egymásnak némiképp ellentmondanak" kifejezés helyett "egymásnak látszólag ellentmondanak".
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Forgalomszervezési szempontból lehet értelme, de nem túl elterjedt megoldás, mivel jellemzően a nagyobb forgalmú utakat jelölik főútnak, így a forgalomszervezést önmagában megoldja az utak alárendeltségi viszonya.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Nem illik egy fél mondatot kiragadni a kontextusából, és arra reagálni,.Nem azt mondtam, hogy "azért értelmetlen kicsit a feladvány, mert egyszerre van lámpa és tábla".
-
biker
nagyúr
Szerintem ilyen nem jöhet létre, ez kivetítve olyan, mintha minden irányból zöld lenne.
így telizöld van a kanyarodó főútvonalnak, onnan egyenesen (nagy ív jobbra igazából) és jobbra kis ívben, meg telizöld a lenti autónak, balra nagy ívben, egyenesen (balra kis ívben igazából) és jobbra kis ívben.Meglepne, ha ez valós helyzet lenne.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nagyúr
Azért értelmetlen kicsit a feladvány, mert egyszerre van lámpa és táblázás, amik egymásnak némileg ellentmondanak. Helyesebben ilyen esetben a lámpa szabja meg az elsőbbségi sorrendet, és ha az nem működik, vagy sárgán villog, akkor jönnek a táblák és a kanyarodó főút elsőbbsége. Tehát hiába kanyarodó főút, nem a főúton haladóknak van elsőbbsége, hanem akinek zöld jelzése van. Erre utal, hogy a főútvonalon érkezők a másik oldalról pirosat kaptak. Itt tehát az autó megy át először telizöldön egyenesen, utána a busz, mivel kanyarodik - tehát amíg lámpa van, nem számít, hogy a busz főútvonalon halad-e.
-
dh66e
veterán
válasz Chris Kiki #44781 üzenetére
Igen ha a lámpát vesszük alapul,de ez az egész értelmetlen mert ilyen kereszteződés szerintem nincs a világon sehol .
-
titán
Nem tudom volt-e már:
A kérdés természetesen az áthaladási sorrend és miért.
-
Zolás
addikt
Volt hozzá szerencsém, Olaszországban, ráadásul terelés is volt, meg szűkítés. Élmény volt elmenni a végéig, hogy ne duguljon be az egész.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
FF23
senior tag
És milyen unottan ücsörögnek az utasok.
Van egy bolíviai indián ismerősöm, aki fiatal korában sokszor utazott a Camino de la Muerte-n, busszal, teherautóval, és teljesen természetes volt, nem izgulta szét magát. Majd jó pár év európai lét után elvitte a magyar nőjét bolíviai körbenézésre. Akkor már jobban átlátta, hogy indulás előtt a sofőrök miért üvöltetik a zenét tökig befüvezve, és miután a szőke csaja is elkezdett kékülni és sikongatni a busz gumijai láttán...Inkább lemondtak a kalandról.RT-AX58U v1
-
kerxy
őstag
Ez nem tudom komoly -e?? http://www.automotor.hu/extra/belathatatlan-szakadek-leszakado-ut-vizeses-mernel-itt-vezetni-video/
-
tsiga18
tag
-
rushty
őstag
-
Pickit3
aktív tag
-
ADAM1337
nagyúr
Jártam, és semmin se lepődők meg ami ott történik.
De ez egyszerű paraszt logika, hogy a rendőr jeep aki kikerülte beállhatott volna levédeni, igaz a videó elején nem látszódik az előtte lévő szakasz, de ha ennyire veszélyes egy szirénázó rendőrt azért észrevesznek ilyen látási viszonyoknál. -
NoLF
veterán
válasz MasterMark #44758 üzenetére
én is így gondolom, csak nem látom értelmét élt már, vagy járt már amerikában? nem tudom. kíváncsi vagyok, hogy életképes magyarként mennyivel van felsőbb szinten, mint ők, vagy akármelyik embertársunk a bolygón, hogy ilyen semmitmondó hozzászólásokra fanyalodik, node nem is értem, miért írom le ide ezt.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
titán
https://www.youtube.com/watch?v=2lnYOlUnsWI
Már csak az a kérdés, a rendőr miért hagyta ott.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz mephi666 #44743 üzenetére
amúgy ha jobban megnézed [link] az a kettő darab szaggatott (mert nem végig van, a kép legalján látszania kellene a szaggatott folytatásának, ha folyton szaggatott lenne, de annak SEMMI értelme, hogy záróvonal és mindkét oldalon szaggatott!
Az a kettő vonal a megálló elején lévő autó kijáró miatt van ott, hogy a lakó 50.000Ft-os csekk nélkül kifordulhasson balra, ne csak jobbra!
Szó nincs szaggatott vonalról a záró mellett, csak egy megnyitásról azon a kis szakaszonDe továbbra is, a záróvonal kezdetéig kell befejezni a manővert!
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz Pickit3 #44748 üzenetére
erre gondolsz?
"párhuzamos közlekedésre alkalmatlan úton tilos elhaladni a gyermekszállító autóbuszok mellett az utasok be- és kiszállásának ideje alatt, melyre a busz vészvillogóval kell figyelmeztesse a közlekedőket" (plusz van még direkt erre sárga tábla, amit el kell helyezni a járművön)
a videóban kicsit másról volt szó: szemből érkezett a kamion, nem volt szó előzésről... a sofőr+fékrendszer viszont jól vizsgázott... hasonló helyzet volt felénk is kb 15éve, csak ott nem volt szerencsés az iskolás gyerek... úgy gondolta, hogy sötétben átfut a busz mögül keresztben a főúton, ahol érkezett valaki 90es tempóval és elcsapta
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
FF23
senior tag
válasz mephi666 #44747 üzenetére
"...mivel szaggatott a záróvonal a buszmegálló mellett végig..."
-Nem végig, csak két csíkig, ami alatt nem tudod befejezni a manővert. A két csík előtti és utáni út területére, ebből az irányból a kereszteződés végéig, a záróvonal és az előzni tilos érvényes.
- Záróvonalat meg csak a tartósan ott levő akadály miatt lépheted át. A buszmegállóban megálló busz pedig nem ilyen.[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
Pickit3
aktív tag
válasz mephi666 #44747 üzenetére
Ehh... túlgondolod, előzni tilos tábla + záróvonal. Hiába van az ellentétes sávban szaggatott az nem a Juke-ra vonatkozik hanem a szembejövőre. Ha ilyen helyen előzni akarsz akkor még a záróvonal előtt kell befejezned vagy visszahúzódsz. Mellesleg szerintem ez nem akadály, hogy kikerülje bárki. 6mp-re nem tud megállni, hogy elinduljon a busz, de utána másfél percet áll a piros lámpánál.
Amúgy meg nem volt valami kresz módosítás, hogy a sávban megálló buszt nem szabad megelőzni a figyelmetlen leszállók miatt akik átrohannak az úton? Pl ilyen esetekre. Javítsatok ki ha tévedek. -
mephi666
nagyúr
komolyan nem látom a táblát, pedig visszanéztem most párszor... (ja most meglett, csak kitakarta az óriáslogó) mellesleg ha áll a busz, akkor nem is előzésnek minősül a jelenet, hanem kikerülésnek, amit meg is tehet az autó, mivel szaggatott a záróvonal a buszmegálló mellett végig... pl látja a fekete autót vezető, hogy megáll a busz, szemből tiszta, indexel és elkezdi kikerülni, de a busz is indulna tovább szinte azonnal (nézzétek meg: 6 másodpercig állt összesen) és így előzés lett a dologból... szerencsére gond nélkül meg tudott állni, így nem lett baj... az más kérdés, hogy magától figyelt-e, vagy kellett a dudaszó figyelemfelhívásnak... megadta az elsőbbséget, de már kb mindenki ásná a sírját, ami szvsz túlzás... nagyobb gáz az is, hogy itt a városban van hogy várakozunk babakocsival, túlsó sávban megáll már a sor, de az oldalunkon még elhúznak páran... nyugodt ember vagyok, de az ilyeneknek szoktam már szólni pár szépet és mutatom a nemzetközi jelzést is ezt nagyobb tahóságnak tartom, mint ami itt volt
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz talpas #44739 üzenetére
amúgy figyelitek, hogy a záróvonal nyitott volt felőle? ahol a busz megállt, onnantól nem szabad már átlépni, de mögötte még válthatott sávot és visszasorolt "szépen" a busz elé... gyalogosnak pedig megadta az elsőbbséget... nincs itt különösebb probléma, max annyi, hogy nem sorolt vissza teljesen a sávjába (meg hogy már kezdett mozogni a busz, amikor besorolt elé... nem lehet hallani, hogy a busz jelezte-e az elindulási szándékát, csak azt hogy már dudál... könnyen lehet, hogy kikerülésnek indult az egész, amiből előzés lett... de még a zebra előtt... ennél sokkal durvább eseteket is látni minden nap: pl. zebrán előznek, amikor már a gyalogos majdnem felénél jár...)
[ Szerkesztve ]
-
talpas
aktív tag
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Volt már?jah látom vót....Bocsi!
[ Szerkesztve ]
-
Tibko8
senior tag
válasz customer114 #44736 üzenetére
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
titán
Mit kerülhetsz ki a záróvonal átlépésével? A műszaki hibás járművet max.
-------------------------
http://www.origo.hu/auto/20180412-megdobbento-video-okoska-nyomott-egy-satut-a-magyar-mentosok-elott-video.html Szépen belefékezett az idiótája.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Bocsánat, de KIVÉVE buszmegállóban várakozó busz miatt felfestett záróvonal, erre rengeteg jó példa van, pl Pesti út végig, csak a buszmegállóknál van záróvonal.
Ugyanis különösen számítani kell a busz takarásából lelépő gyalogosra. Ebben az esetben nem alkalmazható a kikerülés engedése szabály, mivel forgalmi okból áll, nem műszaki okból!Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Popes
őstag
Nem kötekedésnek szántam, viszont záróvonalon is kikerülheted csak kicsit hiányos a szabályozás és ha közben balesetet okozol akkor a záróvonal átlépésért is Zsanett lesz. LINK (hirtelen nem találtam jobbat de ha vezetsz biztosan belefutottál már pár szituba amikor kénytelen vagy átlépni a záróvonalat ha nem akarod még jobban akadályozni a forgalmat és nehezebbé tenni a saját és a mögötted állók dolgát)
Deus ex machina
-
titán
válasz MasterMark #44718 üzenetére
Dehogy van, nálunk egy zebránál sincs kb.
-
talpas
aktív tag
válasz philoxenia #44720 üzenetére
Nem lakott terület, más szituáció, biztos gyalogosként nem mennék át míg el nem megy a bux. Neked ez ugyan az a szitu ha linkelted. Elfogadom, de nálam nem működne, még élni szeretnék.
[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Elemental
addikt
válasz MasterMark #44718 üzenetére
Az buszt nem a zebrán kerülte ki az autos. (mosolygó kacsintás)
-
Pickit3
aktív tag
-
MasterMark
titán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MasterMark #44721 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
MasterMark
titán
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
proof88
addikt
válasz MasterMark #44713 üzenetére
Pontosan azért teszik oda a zebrát a megállóhely közelébe, hogy ha pl a túloldalon van dolgod, ne kelljen gyalog 200 métert sétálni a legközelebbi zebrához, hogy aztán visszafelé sétálj 200 métert, mindezt egyébként 10 méter távolság megtételéhez. Illetve ha nem előtte lenne a zebra, hanem mögötte, mi lenne amikor ellenkező irányból jön ugyanez az autó? Kb ugyanez.
-
biker
nagyúr
teljesen szabályos, legalább 15 méterre van a gyalogátkelő. Előzni úgysem lehet, akkor mi baj történhet?
-
titán
Hagyjuk tényleg.
-
titán
válasz MasterMark #44711 üzenetére
Nem forgatok ki semmit. Én is azt írtam, hogy az is a probléma.
-
titán
válasz MasterMark #44709 üzenetére
Tehát nem azzal van probléma, aki a záróvonal, előzni tilos tábla és kijelölt gyalogos átkelőhely tábla+felfestés ellenére ott előz, hanem az is gond, hogy miért van ott buszmegálló. Értem.
-
titán
válasz MasterMark #44707 üzenetére
Miért?
-
titán
https://www.youtube.com/watch?v=lk969FC1kmg Jogsit elvenni örökre. Így jártál hülyegyerek.,
-
talpas
aktív tag
Nekem akasztom rá a jelzőt a Suzuki sofőrjére, de aki képes akkora hosszú fékutat hagyni mint a mai nap m3 késő délután láttam Gödöllő lehajtó háááááát az nem tehetett mást mint aludt. Elfogadom a munkásjáratoknak be kell érni reggel, aztán meg haza (is kellene jutni). De az Opel kombi (szintén melós járat) aminek hátulról nekiment a Suzi hát az ott a küszöbtől kezdve a kettérogyott autó képét mutatta. Azt akarom csak ezzel mondani, hogy a legalább 5 éve ablaktörlést sem kapott autóval száz fölött lavírozó könnyű kis kasznival megpakolva munkásokkal, tiszta életveszély önmagukra és másokra. Aztán szomorú az ahogy a kivénhedt öreg tranzitok szintén melósokkal és nagy koromfüstöt eregetve sietnek haza. A másik igen veszélyes idióta öngyilkosjelölt mikor száz fölött a semmi kis laprugós, pattogós utánfutóval megy mindenkit megelőzve 120-at is . Nos ha látott már valaki belóduló utánfutót az autót is magával rántva az sejti mit írtam. Emberek könyörgöm érjetek haza épségben, 15 perccel később
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Pickit3
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest