Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    veterán

    válasz Hi!King #98713 üzenetére

    Ez csak kamu (már bocsi), amit egyes gyártok nyomnak. Nem csak az átfogás számít hanem az is, hogy az adott látószöget (zoom esetén tartományt) mennyire nehéz értékelhető minőségben implementálni. Az uwa tartomány mindig komplikáltabb. Ahogy mész a kommersz felé, úgy lesz egyre egyszerűbb az élet. Nem hiszem, hogy mondjuk egy 12-40 (vagy akár 12-35) nem lehetne kisebb, mint a 10-25 (pláne, hogy egyes , a 10-25-re jellemző paraméter állóképnél nem olyan lényeges). Nézd meg a 12-35-öt, a 25mm 1.4-et, a 60-as makrót, a 8-18-at, atb. Mind relatíve kicsi. Tudnak valóban kis objektíveket készíteni, még jó fényerővel is, bár ilyenkor igaz, hogy itt-ott kompromisszumot kell kötni, ami szerintem tök normális.
    Kétségtelen tény -szerintem legalábbis- hogy ha valóban meg akarnak fogni profikat is, akkor túl kell lépni a 2,8-as fixeken. Nagyobb rekesszel könnyebb alacsonyan tartani az érzékenységet, ami által jobb képminőség érhető el, amire viszont szükség lenne a FF folyamatos térnyerése mellett.

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák