Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
veterán
Kellene valami "kávézás light" topik, azoknak akik többet akarnak a kotyogósnál és a szarvasinál. Hogy ne a BestBuy vagy a Spórolós topikot szemeteljük tele a hozzászólásainkkal.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
fekete amaroy = +15 a vérnyomásnak szerencsére hamarosan elfogy.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Šolaire
veterán
Egyébként köszi a topikot. Ottholra mit ajánlotok ami elfogadható áron van? Melóhelyen van dupla karos gép. Szeretem nagyon, néha szabadnapon is jó lenne inni hasonló minőséget.
“Praise The Sun” \[T]/
-
DrBubo77
veterán
válasz Mr.Csizmás #6 üzenetére
Ez az Aldis kávé, ugye?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
őstag
Ha már indul a topik, legyen ellenvélemény is:
Ahhoz, hogy otthon normális kávét igyál:
Kell egy nespresso kapszulás gép és hozzá normális kávét tartalmazó kapszula, ami lehet az eredeti Nespresso, vagy utángyártott alumíniumkapszulás Jacobs, Lor, Café Royal, Jardin, Capsa kávé.
Előnyök:
- mindig ugyanolyan ízű, ugyanaz a kapszula (nem veszít az aromából lejárati időn belül - kevés kávét fogyasztók előnyben)
- egy nagyon profi eszpresszó géppel is el lehet szúrni a kávét, ezzel nem,
- gyors és egyszerű
- a gépnek nincs karbantartási költsége a vízkőtelenítésen túl,
- a gép olcsó (10.000 forint körül már megvehető akciós időszakban, amikor a gép árának egy részét levásárolhatod eredeti kapszulára),
- az átlagosnál jobb ízű kávét kapsz maximum 150, általában 80 forint/kávé áráért -
-
jansky1
senior tag
Mi automata kávéfőzőt használunk itthon, egy delonghi magnifica esam 3000, lavazza crema e gustoval töltjük. Nekünk megfelel.
Utazós főzőnek szeretnék egy bialetti brikkát beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
DrBubo77
veterán
Ma voltam a Sparban, megnéztem jobban a kapszula árakat. Főként a Dolce Gusto kompatibiliseket néztem, mert ez van náluk most a hűségakcióban.
Több gyártótól is volt:
- Pellini Top 1199 Ft/10 db (119,9 Ft)
- Nescafé Dolce Gusto 1699 Ft/16 db (106,18 Ft)
- Eduscho Vida 1199 Ft/16 db (74,94 Ft)
- Jacobs 999 Ft/14 db (71,35 Ft)
- Spar Coffee Capsules 1199 Ft/16 db (74,94 Ft)ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Fred23
nagyúr
Wow, nekem való kávés topik!
BIALETTI Brikka van otthon, általában beérem az olcsóbb, bármelyik nagyobb áruház őrölt kávéival, ha meg jobbat innék, valami brazil szemeset veszek.
A másik kávés topikba viszont leginkább olyanok járnak, akik nagyon túltolják. (Ok, ez azért relatív, de számomra durva ott néhány hozzászólás.)
-
DrBubo77
veterán
A 71-74 forintos kapszula drága? És miért nem jó? Erős, gyenge vagy rossz az íze?
Megnéztem a Nespressósokat is a Sparban:
- Spar Espresso Capsules 599 Ft/10 db (59,9 Ft)
- Despar Premium 799 Ft/10 db (79,9 Ft)
- Davidoff 799 Ft/10 db (79,9 Ft)
- Jardin 799 Ft/10 db (79,9 Ft)
- Lavazza 824 Ft/10 db (82,4 Ft)
- Jacobs Nespresso 1899 Ft/20 db (94,95 Ft)
- Café Frei Málna-kávé csokoládéval 1299 Ft/9 db (114,3 Ft)
- L'or 1199 Ft/10 db (119,9 Ft)
- Espresso Pellini 1199 Ft/10 db (119,9 Ft)Valóban többféle gyártótól lehet kapni Nespresso kompatibilis kapszulát. De ha a Sparos kapszulát nem nézzük, akkor árban elég hasonlóak.
Sajnos az ízekkel nincs tapasztalatom, hogy melyik milyen.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Elemental
addikt
Hiánypótló topik, viszont a kávé kezdőknek név mintha utalás lenne arra, hogy ez csak egy megálló, ha nagyok lesztek, ti is oda fogtok jutni, mint a kávé topikosok Simán amatőr koffeinisták klubja jobb lenne szvsz. De ti tudjátok, én csak kibic vagyok itt.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Hopp, mentem a topikot
Kávé topikot még csak olvasni sem mertem az itthon lévő szarvasi + Jura S70 kávégépeinkkel.Apropó, automata gépbe ki milyen kávét javasol, kinek mi jött be?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
domerator
veterán
válasz Mr.Csizmás #28 üzenetére
A sarga csibonak egyebkent van egy kulonleges ize, amit eddig semmi mas kaveban nem ereztem, ha jol van elkeszitve, akkor finom tud lenni (szerintem)
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
peestike
senior tag
Nekünk volt dolce gusto gép, de elajándékoztam. Nespresso szerintünk jobb. Kávé van millió hozzá, olcsóbb is. Legtöbbször viszont a 3 személyes bialetti kotyogós megy.
Sok teszt alapján a durvább őrlésű tényleg jobb kotyogósba, automatába meg a finomabb, pl tchibo espresso milano vagy sicilia.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
MODERÁTOR
Kapszula ügyben, tapasztalat és ismerősök alapján én a nespresso vonalat tartom a legjobbnak ár érték arányban. 70 forintért már jó kávét lehet inni.
A két három éve történt Tchibo elárazás miatt van egy Tchibo gépem is, de iszonyat drága bele a cucc, ritkán előveszem, amikor olyanom van. Kávéház után nekem eddig az adta a legjobb kávét. Columbia presszó kapszula.Házi presszógép, örlő, cibet kávé, 3 napos desztillált babakönny vonalat nem próbáltam. De nyilván az adja a legjobbat. Erre viszont nincs időm reggel.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
echterion
nagyúr
Nicsak, mit találtam.
Évek óta használunk egy Philips Saeco 3000-es kávégépet, még a shell-es akcióban vettük jó áron pár éve (asszem 3 talán). Feleségem zöld kávé párti (nem emlékszem a márkára, ha nem gond), én az ízesített Frei-eket favorizálom és általában cappuccino-t iszunk. Követlek titeket, hátha csurran-cseppen némi infó nekem is, pl. nem tudom, mennyire érdemes apróra őrölni a kávékat? Állítgatom én, de sokat nem veszek észre különbséget közöttük, lehet, botnyelvem van.******
-
Lehiñito
senior tag
válasz echterion #46 üzenetére
Szia. Mennyire vagy megelégedve a philips kávéfőzővel? Mennyire bonyolult a karbantartása, tisztítása? Nézegetem, hogy milyen gépek vannak, de nem tudom melyik márkát lenne érdemes valasztani. De Longhi, vagy Philips vagy Saeco gépek közül, olyan 100-120k magasságában. Ha tudnál tapasztalatot írni a philipsről azt megköszönném, mert az 5ös sorozatot már megkapnám ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Mobilinternet
- Aktív zajszűréssel is elérhető az AirPods 4
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...