Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz csurgoi #82949 üzenetére

    Ezeken a képeken most egy kicsit meglepődtem.
    Az őzikés +0.3ev 1/100s. Hiszton láthatóan túlexponált, felesleges volt 0.3-al elcseszni a dinamika tetejét, ment a kukába és alul 15% kihasználatlan maradt. Gondolom kevés volt a fény és így ítélhetted meg, de ez helytelen volt mert minden sötétebb terület túl világos lett a felesleges korrekció miatt. 0-n ,vagy -0,3-on lőttem volna, tapifókusszal, vagy középső terület kiválasztással. Ilyen időben ilyen laposak lesznek a képek, sajnos a háttér nem alkalmas a háttérrel eléggé megegyező őzike kiemelésére.
    Hóvirágot szintén máshogy, -0.3-ra és nyersz vele záridőt vagy isot vagy inkább ami kell ide szűkebb rekeszt. Ezt 1/30-al is meg lehetett volna lőni (IS-al még hosszabb) és akkor 5.6-8.0-ra rekeszelhetsz. A dinamika átfogás amire kényes vagy magad dobtad ki a levesbe, teteje levágva az alja kihasználatlan maradt.
    A folyópartnál is furcsa a f2.2 és 1/3200s!! simán f8 és akkor a többi rész is jóval élesebb lenne. Ugyan így a falusi tájképnél. CA az van, nem is csúcs ez az obi, de azt az égre belógó faágat némileg még a Silky is képes javítani, ha meg helyes rekeszt állítanál a témához... Pont a Balatoninál fért volna bele egy +0.3ev.
    Ilyen fos téli időben ilyen színek lesznek, de még ebből is rawozással ki lehet hozni nézhetőt, de a rosszul megválasztott rekesszel nem lehet mit kezdeni.

    Miért nyúlsz bele az expóba, ha hozzá nem értő módon állítod be a rekeszt? Inkább válassz témamódot, még az is jobb lesz és azt az állítgatós késztetést ne a tárcsák értelmetlen tekergetésére, hanem a helyes fókusz kijelölésre fordítsd. Tapival egyetlen odabökés.

Új hozzászólás Aktív témák