Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
-
madgie
titán
válasz HollyBoni #44490 üzenetére
Oké, itt az A7(r), van már fullframe mirrorless is, de a főtéren, dobszó mellett állok fejen, ha a gőzmozdonyok miatt tűnik el az mft.
Mondjuk a Panasonic plazmás kihátrálása után mit várna az ember? Évekig nyelik a veszteséget befelé, majd eldobják a bizniszt, ahelyett, hogy normális marketinget építenének kezdetektől az adott termékcsoport köré.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrChris
nagyúr
Breaking!! Ez kamu, már áprilisi rossz tréfa vagy igaz?
-
jjeahh
nagyúr
off: tele van Pandaboy-okkal a kompakt topik vazze...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
milc fronton a pen-ek helyett om-d-k kellenének csak. kompakt fronton meg az om-d helyett (stylus 1) pen kellene. egy ilyen, a durva stabival, a stylus 1 belsejével tök jó volna. kereső lehet opcionális (bár még jobb volna a sarokban).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
|AP|
veterán
...semmi
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz TayRol #44464 üzenetére
Nem letkerdes, van még egy 37-52 és egy 46-52, időnként utanrendelek ha elfogy
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
xedos
addikt
Köszönöm a tanácsokat, ezennel kiszálltam a MILC-ből :-(
.: JuSzT :. kolléga használja tovább. Én meg vettem egy Olympus XZ-2-est. Egyenlőre nagyon elégedett vagyok vele. Hasonló helyzetekben próbáltam otthon képeket lőni -jobban tetszik :-) -
HollyBoni
veterán
Szerintem pont f*szság ez az átfogás. Felesleges, gondolom az obi képminősége is kaki. Nekem pont 25-600-as bridge-em volt milc-re váltás előtt, sosem használtam ki az átfogást, minősége is csodás volt. Az 5 tengelyes stabi viszont zsííír, mindenbe azt kéne rakni.
Inkább legyen fényerősebb de rövidebb.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
Csini... 25-600mm, 5 tengelyes stabi. A szenzorméret és a fényerő az nem túl acélos, de idén tényleg elindultak a kompaktok egy érdekes irányba. Lesznek itt még említésre méltó dolgok.
-
.mf
veterán
Érdekes "behind the shot" cikk DPR-en time-lapse témában.
Mindig is tetszett az ilyen mozgó timelapse, a videó nagyon jó is lett, de utána a leírás alapján nem biztos, hogy lenne ennyi lelkesedésem, türelmem és költési hajlandóságom hozzá
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
arn
félisten
egy csomo swes dolog lenne, amit frissithetnenek, de nem teszik meg.
(#44426) schawo: az a gond, hogy nekem meg az xt1 is picit lassunak tunt, pedig nagyon finom masina. ahogy mozgattam a vazat, a nezokep lathatoan lagzott, es az af sem ertem hogy lehet a vilag leggyorsabbja (bar ezt mar eljatszottak parszor).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
.mf
veterán
Hah, jól behúztál a csőbe, pedig csak holnap lesz április elseje
Mazsi: akkor már inkább a Fujis, az nem csak ilyen tulipán-hegy, hanem távolságot és dof-becslést is tud. Ha a Fuji meg tudta csinálni, nem értem, hogy másoknál mi az akadálya...
-
madgie
titán
Tényleg, az E-M10 nem tud olyat, hogy MF közben mutassa egy skálán, kábé hol vagyok és merre tekerek? Panánál ott mutatja alul, jó lenne ilyesmi, ne csak tekergessem a vakvilágba, míg egyáltalán feltűnik, hogy rossz irányba csavarom
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
TayRol
nagyúr
37-52mm fém step upja van valakinek?
-
HollyBoni
veterán
válasz #04230330 #44438 üzenetére
Én sokat használok nagylátót, legtöbbször tájképek. Panával élességben annyira nincs gond, de 14mm-en fura képe van, leírni nem tudom, de nem tetszik. Talán mikrokontraszt? Passz. Kéne valami ami jobb de nem drága, 12-50 már annyira nem bejövős sok teszt olvasása után.
-
.mf
veterán
Amúgy ez a kisebb fókuszmező dolog érdekes kérdés. Nekem már eredetileg úgy tűnt, hogy ugyan a megjelenített zöld keret nagy, de a tényleges fókusz-terület már kisebb. Ha például a gépen visszanézed a képeket, a sokinfós nézetben mutatja azt is, hogy hol volt a fókusz, és az a négyzet már csak talán negyede annak a zöld keretnek, amit a kép készítésekor mutatott. Tehát kicsit úgy tűnik, hogy a kisebb négyzetek már csak ezt vezetik vissza a keresőképbe, nem pedig ténylegesen úgy dolgot adnak hozzá, csak most már a tényleges fókuszmezőt mutatják.
A 2.0 másik újdonsága az "ISO Low", itt van két sooc kép ISO200 ill. ISOlow, ha pixelkukkolod pl. a kép közepét, kicsit símábbak lettek tőle a színek a város és az ég találkozásánál. Másik helyzet, amikor kapóra jön, amikor erős napfényben az iso200-nál már villog a 4000 -- ott ez még tud egy kicsit segíteni.
-
törölt tag
válasz Marseille199 #44432 üzenetére
"Eladó:
NIKON Df fényképező váz
Lényegében csak kipróbált állapotban, dobozában 1 év garanciával."
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
a fuji persze eléggé milc...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
jmakk
őstag
Nem beszéltem semmiféle tükrösről. De legyen akkor milc rendszer és fullfrém ekvivalens gyútáv és dof. Még mindig a Fuji a legolcsóbb.
De nem offolok tovább, mert nem fizet nekem sajna a Fuji. Meg úgy is E-M10 rulez -
HollyBoni
veterán
válasz HollyBoni #44429 üzenetére
Tesztelgettem ezt a diffrakció dolgot. F6.3-ről F8-ra rekeszelve semmi nem változik kitobinál, F9-en nagyon picit lágyul a kép, F10-F11-en már eléggé látszik a lágyulás. Teszteltem 50-es manuállal is, itt F5.6-ról F8-ra rekeszelésnél látható javulás volt, F11-től már lágyult.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Szürke Pana 14-42-nél képminőségben jobb a 14-45, vagy 14-es fix?
-
jmakk
őstag
válasz Marseille199 #44425 üzenetére
Milyen árak mellett? Építs fel pl. egy 14/2.8, 23/1.4, 56/1.2 fix sort bármelyik másik apsc rendszerben. Rá fogsz döbbeni, hogy a Fuji olcsó.
Az más kérdés, hogy ez a kategória már összemérhető a fullrémmel.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
tulajdonképp ½ évente adhatnának ki új szoftvert hogy korrigáljanak apróságokat, kényelmesebbé tegyék a használatot, meg egy-egy új funkciót beletegyenek. De ez csak a felhasználó érdeke, hogy a vas jobban ki legyen használva. Helyet kell hagyni a következő gépnek, különben ki venné meg?
-
törölt tag
Van olyan az OLY menükben (pl3), hogy ha a menüben vagyok, valamit átállítok, expo gombbal kilépek majd megint menü, akkor oda lépjen vissza ahol voltam?
-
.mf
veterán
Erre nagyon várok én is EM5-re, hogy 1/8-nál rövidebb delayt is be lehessen állítani.
Ígértek még egy-két dolgot az EM5-höz, amik végül kimaradtak a v2.0-ból, remélem a következőben már benne lesznek.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Lassú Víz
addikt
Vajon miben más az anti shock off és az anti shock 0s?
Nincs valami feature request page? Pl. OI Share és remote zoom, nagyított kép átvitele telefonra, MF vezérlés távolról, stb. Csupa olyan amitől nem kellene lehasalni egy talaj közeli makrónál ha az állított formában van...
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
|AP|
veterán
A kontraszt kedvéért egy kis hármas metró
-
jube7
tag
[ Szerkesztve ]
"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
Marseille199
senior tag
Én is képelnék picit, még ha mostanában off cuccal is (kölcsönadtam a panát, nem kaptam még most sem vissza, cipelhetem magammal a dögöt mindenhova)
Hétvégi családi banzáj, harcikutyával
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #44405 üzenetére
Jah, a régi CCD szenzor színeit én is imádtam Pentaxos koromban, a Samsung CMOS-tól meg agyf*szt kaptam az első hónapokban, aztán hozzászokott a szemem úgy-ahogy, aztán jöttek a mikrós dolgok
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
neevous
tag
válasz Mercutio_ #44403 üzenetére
Az Oly előtt Pentaxot használtam 6mpixeles Sony CCD-vel és imádtam a színeit, illetve, hogy szépen fokozatosan buktak be rajta az árnyékok.
Ugye a CMOS szenzoroknak teljesen más a karakterisztikája, de az Oly színeivel, árnyékaival kevesebbet melózok. Ez nem azt jelenti, hogy átpöckölöm Vividre és adjad neki, ezzel is elég rendesen utómunkázok, ha kell, de sokkal jobban tetszik ugyanannyi melóval a végeredmény. Ming Thein is ezt írta az Oly és Pana RAW-ok kapcsán, így talán nem érzem magam annyira bénának.
Hogy ne csak a szám járjon, rakok is be egy képet, amit a nettó 25k-s vázammal csináltam.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Mercutio_
félisten
Látom lubickolt a halacska
Odaát már írtam: 4-es metróról az jut eszembe, hogy az ifiparkot még a választások előtt fel akarják avatni, de a szakemberek jelezték, hogy fizikailag lehetetlen, hogy addigra minden elkészüljön. Gond egy szál se, a még hátralevő részeket gipszkartonnal(?) le fogják burkolni, hogy ne látszódjon, de az átadás azért is meglesz
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #44378 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy te a kezdetektől Oly-t használtál, arra állt rá a szemed és ha jól tudom a G3 - hoz képestaz uújabb panák sokat fejlődtek jpg és színek tekintetében is