Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 4
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
Aktív témák
-
SZATA
senior tag
Gratula!
TrueMotion: Home gomb / kép / utolsó menüpont.
Szellemkép: A fenti helyen van egy képvarázsló ahol könnyen be lehet állítani az ízlésedhez. A szellemkép a túlzott élesítés miatt lehet.
Konzol: Attól függ mire van igényed. Sima, dönthető, forgatható, mindkettő. A könyvben le van írva mekkora méretű kell (rögzítési pontok távolsága). Én a 32"- hez Melconi T120-at vettem (200x100). -
Louro
őstag
Köszönöm mindenkinek a támogatást.
Fali konzolnál nem kikötés a dönthetőség, mert fixen beállítom és kész. Sokat nem akarom piszkálgatni. Inkább legyen masszívan a falon
Most nem vagyok otthon, de vasárnap 1080p-s videóval meg is nézem a képminőséget. A menüt pedig magyarra állítottam, lehet az kavar be, de az biztos, hogy átnézem majd jó alaposan. Elsőre tetszik az a hatalmas tv Végre látom messziről is az adást.Mess with the best / Die like the rest
-
bigiboyka
csendes tag
válasz scofield82 #1900 üzenetére
Toslink optikai kábel
-
scofield82
csendes tag
válasz bigiboyka #1904 üzenetére
Köszönöm ez a probléma meg is oldódott működik!
Viszont van egy másik bajom: ugyanez a tv nem kommunikál egy LG HT903TA házimozi hdmi csatlakozójával. kép abszolút nincs hang is csak szaggat. kell erre valkami külön beállítás tv-n vagy házimozin? másik dvd vagy házimozi ment már rajta de ez a 903ta nem jelenik meg a tv-n csak sima scart csatival.
A Tv Simplink funkciója se működik így jól pedig mikor indítanám a lemezt reagál a slimpink , át is váltaná a tv-t a hdmi csatlakozóra de csak fekete kép van és azt irja ki h nincs jel. 1.4es hdmi kábellel akartam összekötni tehát nem hiszem hogy a kábellel lenne a baj.
A házimozi setup menüjében is csak az 576i vagy p funkció az elérhető a többi nem) Mivel lehet a probléma a tv-vel vagy a házimozival?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap volt nálunk egy Olympus digit. fényképező. Tudott Full HD videót, gondoltam kipróbálom, és megnézem mégis h mutat TV-n - milyen minőséget produkál.
A TV egy LG 47LH3000.Egy 40 másodperces részt vettem fel, de meglepő mód a TV nem birkózott meg vele USB-n keresztül. (Kingston mem.kari olvasó, benne a 4gb SDHC).
Kezdetben 1-1 másodpercet ugrálva lejátszotta, de utána nagyon belassult, majd ki is lépett. Mi lehetett a gáz?
Pl. Full HD MKV filmeket gond nélkül lejátszik, és szépen, akadásmentesen viszi. Nem megfelelő formátumban vesz fel a fényképező?
Megoldás erre lehet?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Louro
őstag
Sziasztok
Runnernek is lehet válasz.
Nekem a full hd-s filmet nem játsza le. Megakad pár másodperc után. Ez lehet a nagy meleg miatt? Én usb-n keresztül nézném és a header részt is leszedtem és nem csak filmmel néztem meg. A tv: LG 42LK530.
Mess with the best / Die like the rest
-
nextman
aktív tag
válasz runner 125 #1907 üzenetére
A fenykepezokhoz adnak scart kabelt is, probaltad azon keresztul?
Bar gondolom az nem viszi a HD-t,de legalabb lejatszhatod. -
fireman
tag
válasz runner 125 #1907 üzenetére
Szia!
Sajnos mindegyik TV beépített lejátszója korlátozott képességekkel bír, persze különböző mértékben. (ha mindent vinnének ki venne médialejátszót?)
Nekem LG 47LK530 van, sokféle fájlt (köztük mkv-t is) lejátszik, de jópárat nem, pl. a Sony HX100V fényképezőmmel készült fullhd-s 50p-s (.m2ts) videót nem is látja.
A TV-k beépített lejátszója sosem fog helyettesíteni egy jó (DUNE, POPCORN ...stb) médialejátszót, persze az egyszerűbb formátumokkal megbírkózik. -
runner 125
nagyúr
Áhh, meleg biztosan nem.
Eddig nekem nem volt inkompatibilitási problémám egyetlen egy videóval sem, szépen vitt mindent USB-n, egyedül ez a formátum (amit végül meg sem néztem, mert már siettek) fogott ki rajta.nextman
Ez egy most vásárolt Olympus fényképezőgép, van rajta már HDMI kimenet is, viszont csak beugrottak bátyámék, megmutatta a neje, h mit vett. Kábelt sajna nem hozták el.
Gondoltam, akkor én is csekkolom a tv-n, h mégis milyen videót csinál FHD-ban.
Utána gyorsan betoltam netbook-ba is az SD kártyát, nem kell mondjam h az szépen lejátszotta.fireman
Nyilván. Pláne úgy, h emlékeim szerint ennek a firmware-jét hackelni kellett, mert eredetileg az USB videót élből nem játszik, csak, ha xgfss fw-t raksz fel. Régen volt már, pontosan nem emlékszem.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
fireman
tag
-
törölt tag
válasz fireman #1914 üzenetére
Sokaknak van hasonló gondja az LG tv-k lejátszójával. (utóbb kiderült samsungoknál is előfordul) (és a médialejátszóknál is)
Nos örömmel tudatom hogy megoldottam egy nagyon bosszantó problémát.
Éspedig: ha a tv lejátszója azt írja egy "valami.mkv" (ált. full hd) fájl-ra, hogy nem ismeri fel és így lejátszani se tudja (kis piros x-el jelöli ilyenkor)
erre nem csak az a megoldás a jó, hogy teljesen újrakonvertájuk több órán (délután) keresztül.
A probléma egy fejléc szerű valami miatt van.
megoldás:
letöltöd innen ezt a progit: értelem szerűen az oprendszernek megfelelőt
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.htmlKép: http://i59.photobucket.com/albums/g298/invincible2006/subtit..
itt a következőt kell bepipálni: File -> Options -> MMG-> Disable Header Removal Compression
miután ezzel végeztünk zárjuk be és indítsuk újra a progit.
add gombal keressünk egy mkv filmet és alul a start muxing-ra katt.
2-3 perc és kész. a kapott fájlt már 99% hogy lejátsza a tv szoftja.
(itt ha a filmet hozzáadtuk akkor a hangsávokat is látjuk, itt azt is megtehetjük hogy ha nincs szükségünk másra (német olasz, cseh..stb) csak a magyarra akkor a többi elől kivesszük a pipát és azokat már nem pakolja bele az új fájlba, így a mérete is csökkenhet) -
Louro
őstag
válasz #16695808 #1915 üzenetére
Én a korábban ugyanezt a postod már a kedvencekbe tettem, de nem oldotta meg sajna az én gondom, bár lehet nálam memkártyagond is van, mert bár CL10-es a kártya, a win7-tel 3-4MB/s az írás és 13-14MB/s az olvasás.
A leírásod pedig egyszerűen egyszerű. Aki azalapján nem tudja megcsinálni, magára vessen.
+1
-
Louro
őstag
42lk530-hoz >> ez << a fali konzol szerintetek megfelelne? A koaxdugó végét majd lecserélnem 90°-osra, mert ahogy láttam nem valószínű, hogy kényelmesen elférne emögött.
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet orvosolni, hogy ne késsen a tv-n a hang?
Jelenleg a center kimenet (PC) van rákötve a TV (RGB/DVI) jack dugós bementére, hogy a TV-n szóljon a center.
Viszont a TV-n késik a hang egy picit, ez nagyon zavaró, ha 5.1-es filmet nézek.
Már kikapcsoltam az autómata hangerőt, a tiszta hangot, de így is késik.
Van rá megoldás? Köszi! -
jordan1985
csendes tag
Sziasztok!
LG LK450 típusú Tv-m van...És az istenért se akar feliratot felismerni...Se külső se belsőt...
Se srt,se semmilyent pedig elvileg kéne tudnia...Szóval ha valaki tud segítsen legyen szíves mert unok mindig szinkronos filmeket nézni a laptopom meg nem bírja el a full hd-t!
Kösz! -
törölt tag
válasz jordan1985 #1920 üzenetére
ugyanabban a mappában van a filmmel? és ugyanaz a fájlnév is?
-
jordan1985
csendes tag
válasz #16695808 #1921 üzenetére
Nem lát semmilyen feliratot se...Próbáltam egy könyvtárba rakni úgy se yó külön sub könyvtárba rakni az se yó!Ha rá megyek a videóbeállításokra ott csak be-ki kapcsolni tudom a meg nem jelenített feliratot és ha a videó tartalmaz 1-2 belső feliratot azok közül tudok választani nyelv 1-2-3stb...Muxolni is próbáltam az se yó neki...Az általad javasolt Mkvtool progival is,bár avval legalább annyit eltudtam érni,hogy az eddig le nem játszott filmeket most már felismeri,szóval azért kösz...Gyári firmware van rajta 04.01.20...Frissíteni nem tudom,mert ennél csak régebbit találtam...Szóval passz nem vágom!
-
törölt tag
válasz jordan1985 #1922 üzenetére
nálam (LG 32ld350) is néha előfordul főleg mkv-knél.... sajna nem tudom hogy miért.
-
bandi0000
nagyúr
hali
tv-m: LG32LD420 van a képbeállításoknál egy olyan hogy YVYCC vagy valami hasonló na ez mi? mert nálam szürke és nem lehet bekapcsolni se semmiXbox One: bandymnc
-
peggu
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG42LV4500-as tévét és az lenne a kérdésem hozzátok hogy külső tárolóról ami 500GB-os,és szintén LG márkájú,miért tölti nehezen be a filmeket a tv?Ezt úgy értem hogy van rajta 4 darab 720p film és mikor megnyitom a mappát amiben a filmek vannak,megjelenik a 4 film ikon és legalább 30 másodpercig csak pöttyök köröznek az ikonokban majd szép lassan megjelennek a film kockák és ha rányomok az egyikre azt szépen akadás mentesen meg lehet nézni.Kértem kölcsön egy másik külső tárolót amin 420 GB-nyi film van és ugyan az a helyzet mindet betölti csak nagyon lassan.Kérdésem az lenne hogy ez természetes vagy valami más miatt van ez a jelenség?!
Kérdésemre a válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megoldás mindegyik filmhez csinálsz külön mappát, és akkro nem kell kívárni míg a 20 filmet szépen betöltögeti. mivel csak az adott mappa tartalmát töltögeti így be.
tehát ha a gyökérbe sok mkv-t pakolgatsz akkor sokáig tart de ha az összeset külön mappába mented akkor simán ugrálhatsz a mappák között és így mindig csak egyet tölt be. gondolom általában eleve is mappában (mappástul) töltöd le őket[ Szerkesztve ]
-
kovacs.mate
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán értek a műszaki dolgokhoz, ezért előre is elnézést az ostoba kérdésért. Nemrég vásároltam egy LG 47LK530 tv-t. A kérdésem az lenne, hogy hol tudom átállítani az analóg módot digitális sugárzásra? Újra kell hangolnom az összes csatornát digitálisan, vagy van egy gomb a kapcsolón, vagy a beállításoknál, ahol át tudom kapcsolni? Most, hogy van egy új tv-m kíváncsi lennék a HD minőségű sugárzásra. Válaszotokat előre is köszönöm -
nextman
aktív tag
válasz kovacs.mate #1929 üzenetére
Szia!
Igen, ujra kell keresni a csatornakat. Elvileg a vegen kiirja, hany analogot es hany digitalisat talalt.
De a Mindig TV nem orszagosan foghato, Budapesten pl. igen, mashol viszont vagy szerencsed van vagy nem. -
Joshi
titán
Van egy LG 42LK530T típúsú TV-ém aminek a pontos megnevezése firmware frissítéshez 42LK530T-ZC. Sajnos ez valószínű hogy angliából származik mert nálunk a sima 42LK530 van T nélkül. A magyar LG oldalon a 04.01.37-es firmware érhető el az angol 42LK530T-nél pedig 04.30.07.
A kérdésem az lenne hogy érdemes a két típust keverni vagy inkább hagyjam, a gondom az hogy csak Írország és Anglia választható és több csatorna nem jön be a Digi Kábel-es DVB-C tuneren keresztül. Esetleg van egy hackes firmware ezekre a készülékekre? Egy leírás vagy fórum is jó lenne. Köszi. -
Sami22
aktív tag
Üdv.
LG LK450 tulajoktól kérdezném, hogy játékra mennyire alkalmas? Ezt ajánlották, de olvastam már jót is, rosszat is.
Egy Samu 32"C530-at cserélnék le vele, ez tökéletes volt, nem szeretnék rosszabba nyúlni.Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
BF77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 55LD650-es TV-nk. T-Home-os boxunk van, és a boxra felvett műsorokat akarom lementeni, mert dolgoznom kellene velük (oktatási anyag). Abban kérném szakértői segítségeteket, h. a szervíz menüben beállítható-e, h. tudjak felvenni (DVR funkció????) külső adathordozóra (pl. pendrive, külső winchester).
Ha beállítható, kérek segítséget miként.Nagyon köszönöm!
F -
MPowerPH
félisten
Hali!
Ma vettem észre, hogy az LG 42SL8500 -ös TV-n, középen az alsó részen egy 1cm x 1cm területen egy fekete folt éktelenkedik, ahol a kép sokkal sötétebb. Mi lelhette?
Don't Tread On Me
-
flash-
veterán
sziasztok
keeznek valami fontosat:
van egy LG 32ld-450 ZA tv.
ez lejatszik usbrol filmet? -
Edward1981
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy LG 42lm620s készülék ami rá van kötve HDMI kábellel a számítógépre. Ezen kívül van még rajta egy LG monitor HDMI-n. A gondom a következő:
Ha filmet nézek a tévén akkor kicsit "beszaggat" a kép néha! Már szinte mindent kipróbáltam de semmi. Viszont ha lehúzom a monitort akkor tökéletes a kép nincs szaggatás szépen megy ahogy kell neki.
Szerintetek mi lehet a gond???
A válaszokat előre is köszönöm!
Ui.: A HDMI kábel okozhat ilyet? Amúgy a gép egy 4 magos Phenom II 4GB ram 7850-es Msi kari.
-
moltam88
tag
válasz Edward1981 #1942 üzenetére
Azért van mert a TV képfrissítése (50, 60 hz, stb.) nincs szinkronban a filmével (általában 23.976 fts). Nálam a Media player classic + madVR render kombó jött be, ezeket használva nem tapasztalom a szaggatást. Viszont a madVR elég erőforrásigényes renderelő.
Én ez alapján próbáltam beállítgatni a dolgokat, elég részletes. Nem is mentem rajta végig, mert a csomó állítgatás nélkül is teljesen jól működik a fenti két szoftver együttesen. A leírásban pl. madVR - Reclock - AutoFrequency együttes használatát taglalja, de nálam a madvr önmagában automatikusan szinkronziálja a filmet a megjelenítőhöz, így eltűnik a szaggatás.
-
Edward1981
tag
válasz moltam88 #1943 üzenetére
Biztos ez lehet a gond? Mert amikor bekapcsolom a true motion-t akkor tapasztalom intenzívebben a szaggatást de nem állandóan hanem csak úgy hébe hóba. Ami még érthetetlen számomra az az hogy miért szűnik meg ez a gond ha lehúzom a monitort??? Egyébként mind a két kijelző 60hz-en megy. Próbáltam már klónozott és másolt kijelzővel is de semmi.
-
moltam88
tag
válasz Edward1981 #1944 üzenetére
A monitoros dologhoz nem tudok hozzászólni, annyira nem vagyok benne ezekben, elképzelhető más is. Nálam a leírt dolog volt a gond, és ahogy írtam, úgy sikerült megoldani. Nem tudom nálad mit jelent a "szaggatás", de nálam kb. annyi volt a jelenség, hogy idegesítő módon lehetett érezni, hogy nem olyan folyamatosak a mozgások mint mondjuk, amikor monitoron nézek valamit. Nem folyamatos szaggatás volt, és amikor csinálta mondjuk, akkor se úgy szaggatott be, hogy élvezhetetlen volt, de igenis észre lehetett venni, és engem idegesített.
-
Edward1981
tag
A Madvr-nek nem igazán értem a beállítását... csak install és kész?
[ Szerkesztve ]
-
moltam88
tag
válasz Edward1981 #1947 üzenetére
Nagyjából. Énse állítottam sok mindent, leginkább mpc-ben, hogy madvr-t használjon.
-
Gabor 13
csendes tag
válasz Edward1981 #1944 üzenetére
A true motion-t kapcsold ki . Ez foci , tenisz . pingpong és hasonló sport közvetitésekhez való inkább , nem filmnézésre .
" A 200 Hz-es képfrissítés a menüből kapcsolható ki-be, és kétféle üzemmódban is használható. Az egyik Alacsony, a másik Magas névre hallgat – közöttük sem szemmel, sem a fényképezővel készített képek alapján nem fedeztünk fel számottevő különbséget, csupán annyit, hogy Alacsony beállítással a széleknél valamivel jobb élességet kaptunk. A ki- és bekapcsolt állapotok között azonban nagyon is látható az eltérés, a mozgások sokkal folyamatosabbak, esetenként már-már azt is mondhatjuk, hogy túlságosan is folyamatosak. Viszont főleg akkor, ha a mozgás az egész képre kiterjedő, vagy nagyon gyors, a folyamatosság meg-megakad néhány képkocka erejéig.
A részletgazdagság is csökken valamelyest, ami főleg a nagyobb, viszonylag homogén felületek esetében figyelhető meg. (Ez a 100 Hz-es képfrissítés esetében is így van, és nem a válaszidő okozza, hanem az, hogy a plusz képek kiszámolásakor az elektronikának találgatnia kell.) Mindezek miatt összességében nem mondhatjuk ki egyértelműen, hogy pozitív a 200 Hz hatása, mi inkább a kikapcsolása mellett döntenénk - persze ez egyénfüggő is. "
-
benvolio
őstag
Üdv!
LD650-esnél működik a DVR ha aktiválva van a szerviz menübe? Próbálta már valaki vagy hasonló modellnél ahol erre lehetőség van?
Az "Emlékeztető" az működik egyébként, ebből következtetek, hogy akkor talán a "Felvétel" is menne külső vinyóra.
Ha most elindítom a "Felvétel"-t egy beállított időpontra, akkor elindítja a TV tuner részét abban az időpontban, hogy fel lehessen venni AV-n keresztül a rácsatlakoztatott videómagnóval, de annak is erre az időpontra kell lennie beállítva a felvétel. Erre figyelmeztet is a TV előtte: "Győzödjön meg arról, hogy a videómagnó időzítője is be van állítva".
Videóra már nem akarok rögzíteni, ezért érdekelne, hogy vinyóra lehet e DVR esetén felvenni ezeknél vagy hasonló modelleknél.
Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest